καταντια
edit : sthn δεκαετια του 80 που μεγαλωσα ηταν πολυ εντονη η αντιπαραθεση 'καρεκαλαδων' κ μεταλλαδων, απλα επρεπε να διαλεξεις καποιο στρατοπαιδο αναμεσα σ αυτα τα δυο για να μπορουν κ οι στενομυαλοι να σε καταταξουν καπου, πολυ μπερδεμα επεφτε οταν ελεγα πως γουσταρω πολυ τον μικρουτσικο, τους duran duran αλλα τρελενομουν κ για τους μεταλικα τους σλειερ τον νικ κειβ κ τους σοντομ, που χορευα στα παραλιακα κλαμπ αλλα κ πηγαινα σε οποιο ροκ/μεταλ λαιβ κ αν γινοταν, ο ενας δεν μπορουσε να καταλαβει πως εκανα παρεα κ με τον αλλον..σ το 2010 ειναι πολυ πιο αποδεκτο το ευρυ φασμα στα μουσικα γουστα, απλα ελπιζω πως με το πληρωμα του χρονου το ιδιο θα συμβει κ με τις πολιτικες ιδεες
Last edited by cybernaut; 31-08-2010 at 18:34.
"I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."
www.monolith.gr
μακάρι οχι Άκη ..... επίσης άστοχο να συγκρίνεις την τέχνη με την πολιτική
Στο σαλό τρώνε σκατά, δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν αποκλειστεί από τη μεσογειακή κουζίνα, ελπίζω πως με το πλήρωμα του χρόνου θα τα τρώμε όλα
Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;
Υπολόγιζα ότι θα ακούσω κάτι τέτοιο όταν σε ρώτησα και μπορώ να πω οτι σφαιρικά είμαι μαζί σου ή τελοσπάντων βαριέμαι να το συζητήσουμε για αρχή. Για αρχή θα ήθελα να ξέρω αυτό το πολύ συγκεκριμένο που ρώτησα. Στον αιώνα που πέρασε και αυτόν που διανύουμε τα πιο κοντινά καθεστώτα με το ιδεολογικό πλαίσιο το οποίο δηλώνεις ότι συμπαθείς: δηλαδή ας πούμε αυτό της ολιγαρχίας με την μορφή της πλατωνικής αριστοκρατίας ή όπως αλλιώς θέλεις να το πείς, είναι τα εξής: Οι βασιλευόμενες δημοκρατίες στην ευρώπη και αλλού, οι δικτατορίες του πρώτου μισού του αιώνα - για παράδειγμα η φρανκική ισπανία, η μεταξική ελλάδα, η μουσολινική ιταλία κλπ, ο εθνικοσοσιαλισμός του χιτλερ και οι δικτατορίες του δεύτερου μισού του αιώνα - για παράδειγμα η χούντα στην ελλάδα, οι χούντες στην λατινική αμερική, πινοσετ κλπ. Υπάρχει κάποιο από αυτά τα καθεστώτα που πιστεύεις ότι λειτούργησε καλά/καλύτερα από τον αστικό κοινοβουλευτισμό (αστική δημοκρατία) για την οποία μιλάει το άρθρο; Συμπαθείς κάποια τέτοια μορφή διακυβέρνησης;
Ο ίδιος ο πλεύρης δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι εθνικοσοσιαλιστής, γι' αυτό και ίδρυσε το ναζιστικό κόμμα της 4ης αυγούστου, μετέπειτα πρώτη γραμμή. Δεν έκρυψε ποτέ επίσης ότι είναι και χουντικός και κατα δήλωση του είναι "τιμή του που έτυχε να συνεργαστεί με το καθεστώς της επταετίας". Να λειτουργήσει δηλαδή σα συνεργάτης της ΚΥΠ επι χούντας για να ξαποστείλει μια εκατοντάδα απάτριδων προδοτών στις γυάρους ή/και στα κάτεργα του ΕΑΤ/ΕΣΑ. Για την "ανοιχτή" κοσμοθεωρία σου περί των πραγμάτων νομίζω ο κύριος πλεύρης παραείναι στρατευμένος βρε παιδάκι μου. Για το σκουπίδι τον ψαριάνο δε μιλάω.
ποια ακριβώς καλή ιδέα είπαν οι δεξιοί-ακροδεξιοί;
Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".
φιλε ικονοκλαστ, οχι, δεν συμπαθω καμια τετοια μορφη διακυβερνησης, θα ελεγα πως μου ειναι κ μισητα τετοια πολιτευματα,απολυτως κατευθυνομενα στν πλειοψηφεια τους.. απο την αλλη ομως δεν πιστευω πως η πλατωνικη αριστοκρατια εχει εφαρμοστει στην πραξη, αληθινα, κ ουτε αντιπροσωπευεται απο τα παραδειγματα που εδωσες..
φυσικα ο κύριος πλεύρης παραείναι στρατευμένος για την κοσμοθεωρια μου, καμια διαφωνια εδω, απλα δεν θα απορριψω κ ο,τιδηποτε λεει επειδη τον κατηγοριοποιω ως ακροδεξιο ή φασιστα οπως ειθιστε να κανουν οι περισοτεροι. ο ψαριανος γιατι σκουπιδι ? ειναι ο μονος που με εκανε να σηκωθω απο τον καναπε να παω να ψηφισω..Ο ίδιος ο πλεύρης δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι εθνικοσοσιαλιστής, γι' αυτό και ίδρυσε το ναζιστικό κόμμα της 4ης αυγηούστου, μετέπειτα πρώτη γραμμή. Δεν έκρυψε ποτέ επίσης ότι είναι και χουντικός και κατα δήλωση του είναι "τιμή του που έτυχε να συνεργαστεί με το καθεστώς της επταετίας". Να λειτουργήσει δηλαδή σα συνεργάτης της ΚΥΠ επι χούντας για να ξαποστείλει μια εκατοντάδα απάτριδων προδοτών στις γυάρους ή/και στα κάτεργα του ΕΑΤ/ΕΣΑ. Για την "ανοιχτή" κοσμοθεωρία σου περί των πραγμάτων νομίζω ο κύριος πλεύρης παραείναι στρατευμένος βρε παιδάκι μου. Για το σκουπίδι τον ψαριάνο δε μιλάω.
σαμπρελινο, γιατι οχι ? τεχνη ειναι, σε αλλη μορφη ! ! δεν σε πιανω ..
αρχιζει το μπασκετακι σε λιγο, καλη μας επιτυχια, θα επανελθω,δεν χανομαστε !!![]()
Last edited by cybernaut; 31-08-2010 at 20:29.
"I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."
www.monolith.gr
λοιπόν καταλαβαίνω πώς το λες αυτό το ό,τι μας ενδιαφέρει θα το πάρουμε και ας ανήκει σε οποιαδήποτε ιδεολογία, είτε φασισμό είτε κομμουνισμό είτε ποσαδισμό, και η ενστικτώδης μου αντίδραση είναι να συμφωνήσω. γιατί όχι; γιατί να περιοριστείς; γιατί να κλειστείς σε καλούπια; οι πιθανότητες είναι άπειρες!
ΑΛΛΑ τελικά μου φαίνεται προβληματικό (και δε σε ξέρω αρκετά καλά για να πώ ότι έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο, για τη νοοτροπία μιλάω τώρα, και το β'ενικό δεν είναι προσωπικό),
γιατί βοηθάει στο να καταπιέσεις μέσα σου κάποιες μάλλον ενοχλητικές αλήθειες, ότι δηλαδή όλες αυτές οι αφηρημένες "ιδεολογίες" δεν είναι τόσο αφηρημένες στ'αλήθεια, προέκυψαν μέσα από άπειρο χρόνο αλληλεπίδρασης ΑΛΗΘΙΝΩΝ ανθρώπων, με ΑΛΗΘΙΝΕΣ συνέπειες, ευθύνες και περιορισμούς. δεν είναι εκεί σα μπουφές για να διαλέξεις ό,τι γουστάρεις και να αφήσεις τα υπόλοιπα. όταν μιλάς για τον πλεύρη σαν "ναι είναι φασίστας αλλά είπε σωστά πράγματα" μειώνεις έναν πολύ αληθινό άνθρωπο, με μια πολύ συγκεκριμένη δράση απλά στο επίπεδο των απόψεων του - και αυτό το μειώνεις ακόμα περισσότερο σ'αυτές που σ'αρέσουν, αγνοώντας τις άλλες.
τώρα, αν ο καθένας μέσα από την προοπτική της ιστορίας που του δίνει όλη αυτή η γνώση που μπορεί να βρεί σήμερα μπορεί ΌΝΤΩΣ να κρατήσει τα καλύτερα στοιχεία, να τα συνδυάσει και να κάνει κάτι καλό, ενώ ταυτόχρονα ξέρει - ξέρει καλά - την ιστορική τους συνέπεια και συνοχή και το βάρος που κουβαλάνε (ίσως όχι για τον ίδιο, αλλά σίγουρα για άλλους), τότε μάλλον θα ήταν το ιδανικό.
αλλά είμαι καχύποπτος απέναντι σε αυτό. ο φόβος του να φτάσεις στο άκρο που σε απωθεί περισσότερο, του να "ανήκεις κάπου", να "είσαι πρόβατο" και να "σε κάνουν ΑΥΤΟΙ ό,τι θέλουν" σε οδηγεί σε ένα άλλο άκρο που μου φαίνεται εξίσου (μη σου πώ περισσότερο) επικίνδυνο: δεν είμαι σαν κανέναν σας, είμαι ΕΓΩ, αγνοώ αυτό που δε μ'αρέσει, κρατάω αυτό που μ'αρέσει, anything goes και τίποτα δεν έχει σχέση με οτιδήποτε άλλο - ναζί ο πλεύρης; τι με νοιάζει, αφού είπε κάποια πράγματα που ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ - όμως ο πλεύρης δεν είναι εκεί για να χρησιμοποιήσεις απλά τις απόψεις του που σου κάνουν, και θα συνεχίσει η παρουσία του να 'χει συνέπειες που εσύ επιλέγεις να αγνοείς.
και όλα αυτά με την ψευδαίσθηση ότι ξαφνικά έχεις γίνει εξυπνότερος και καλύτερος άνθρωπος και όχι κοιμίσης που του λένε τι να κάνει.
ξαναλέω αυτές είναι απλά οι σκέψεις μου για το που μπορεί να οδηγήσει μια τέτοια νοοτροπία ένα άτομο, όχι ψυχανάλυση ή προσωπική κριτική.
μεσα εισαι ! ποτε δεν με απασχολησε το 'ανηκειν' (στον βαθμο που μπορω κ εχω την δυνατοτητα να ανηκω οπου θελω ανα πασα στιγμη, ετσι ? κ οχι πως δεν εχω την αναγκη της κοινωνικης ζωης, δεν ειμαι αετος που δεν εχει αναγκη την παρεα ουτε των ομοιων του) ειμαι ΑΕΚ πχ αλλα δεν ειμαι σαν ολους τους αεκτζηδες. κανενας -ισμός δεν με εξεφρασε πληρως, ποτε.
δεν αγοω τις αλλες, πριν δεν ειπα ειπα πως σε ΠΟΛΛΑ διαφωνω? κ δεν με νοιαζει ΑΥΤΟΣ, δεν κρινω τον ανθρωπο αλλα τις ιδεες.. θεωρω απολυτα πιο επικινδυνο το 'φασιστες κουφαλες εχονται κρεμαλες' κ την διαιωνιση της βλακεις κ του μισους απο αυτο που περιγραφεις.. διαβασα το κομουνιστικο μανιφεστο σε σχολικη ηλικια, κρατησα αυτα που ηθελα, πεταξα τα υπολοιπα, κ αυτο κανω με οτι διαβαζω/ακουω/βλεπωΑΛΛΑ τελικά μου φαίνεται προβληματικό (και δε σε ξέρω αρκετά καλά για να πώ ότι έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο, για τη νοοτροπία μιλάω τώρα, και το β'ενικό δεν είναι προσωπικό)
γιατί βοηθάει στο να καταπιέσεις μέσα σου κάποιες μάλλον ενοχλητικές αλήθειες, ότι δηλαδή όλες αυτές οι αφηρημένες "ιδεολογίες" δεν είναι τόσο αφηρημένες στ'αλήθεια, προέκυψαν μέσα από άπειρο χρόνο αλληλεπίδρασης ΑΛΗΘΙΝΩΝ ανθρώπων, με ΑΛΗΘΙΝΕΣ συνέπειες, ευθύνες και περιορισμούς. δεν είναι εκεί σα μπουφές για να διαλέξεις ό,τι γουστάρεις και να αφήσεις τα υπόλοιπα. όταν μιλάς για τον πλεύρη σαν "ναι είναι φασίστας αλλά είπε σωστά πράγματα" μειώνεις έναν πολύ αληθινό άνθρωπο, με μια πολύ συγκεκριμένη δράση απλά στο επίπεδο των απόψεων του - και αυτό το μειώνεις ακόμα περισσότερο σ'αυτές που σ'αρέσουν, αγνοώντας τις άλλες.
το ιδανικό κυνηγαμε..τώρα, αν ο καθένας μέσα από την προοπτική της ιστορίας που του δίνει όλη αυτή η γνώση που μπορεί να βρεί σήμερα μπορεί ΌΝΤΩΣ να κρατήσει τα καλύτερα στοιχεία, να τα συνδυάσει και να κάνει κάτι καλό, ενώ ταυτόχρονα ξέρει - ξέρει καλά - την ιστορική τους συνέπεια και συνοχή και το βάρος που κουβαλάνε (ίσως όχι για τον ίδιο, αλλά σίγουρα για άλλους), τότε μάλλον θα ήταν το ιδανικό.
εδω εισαι ΠΟΛΥ μεσααλλά είμαι καχύποπτος απέναντι σε αυτό. ο φόβος του να φτάσεις στο άκρο που σε απωθεί περισσότερο, του να "ανήκεις κάπου", να "είσαι πρόβατο" και να "σε κάνουν ΑΥΤΟΙ ό,τι θέλουν" σε οδηγεί σε ένα άλλο άκρο που μου φαίνεται εξίσου (μη σου πώ περισσότερο) επικίνδυνο: δεν είμαι σαν κανέναν σας, είμαι ΕΓΩ,
ακριβως γιαυτο ειναι εκει.. κ για αυτο κανει σε μενα..αγνοώ αυτό που δε μ'αρέσει, κρατάω αυτό που μ'αρέσει, anything goes και τίποτα δεν έχει σχέση με οτιδήποτε άλλο - ναζί ο πλεύρης; τι με νοιάζει, αφού είπε κάποια πράγματα που ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ - όμως ο πλεύρης δεν είναι εκεί για να χρησιμοποιήσεις απλά τις απόψεις του που σου κάνουν, και θα συνεχίσει η παρουσία του να 'χει συνέπειες που εσύ επιλέγεις να αγνοείς.
για να χρησιμοποιηώ απλά τις απόψεις του που μου κάνουν και να απποριψω τα υπολοιπα.. εσυ δηλαδη εχεις βρει καποιον που να συμφωνεις παντα κ σε ολα?? καποια πολιτικη ιδεα που να σε εκφραζει απολυτα?
δεν ειναι ψευδαισθηση, ΕΙΣΑΙ καλυτερος κ εξυπνοτερος ανθρωπος αν φιλτραρεις τις πραξεις κ τα λογια των συνανθρωπων σου κ κρατας αυτα που θελεις..όλα αυτά με την ψευδαίσθηση ότι ξαφνικά έχεις γίνει εξυπνότερος και καλύτερος άνθρωπος και όχι κοιμίσης που του λένε τι να κάνει.
μην εχεις τετοιου ειδους προβληματα !!ξαναλέω αυτές είναι απλά οι σκέψεις μου για το που μπορεί να οδηγήσει μια τέτοια νοοτροπία ένα άτομο, όχι ψυχανάλυση ή προσωπική κριτική.
ωπ αυτα τα λεει ενας φασιστας, δεν κανει να τα ακουμε ! οχι ειναι λαθος γνωση !
www.monolith.gr
ή αν θελετε συζηταμε πανω σ αυτο :
εχθρος ειναι ο μπατσος, το σπυριαρικο 19χρονο παιδακι που δεν ξερει που του παν τα 4 ή αυτος που τον τοποθετει εκει ?
αναφερεται σ αυτο το βιντεο μεταξυ αλλων (κ εννοειται λεει κ πολλες βλακεις, και επισης εννοειται λοκι πως καταλαβαινω την 'επικινδυνοτητα' που αναφερεις..) αλλα ναι ρε γμτ μου, ειναι ιδεολογος..
www.monolith.gr
cybernaut, που ακριβώς πιστεύεις ότι θα βρεθείς ή ποια η θέση σου στην κοινωνία αν ένας Πλεύρης ερχόταν στην εξουσία;
Vielen Dank für alles was mal war
δε θα ρωτησω καν γιατι λογιζομαι στους μεγαλοαστους
Vielen Dank für alles was mal war
Άκη, ο Πλεύρης εκφράζει ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, με συγκεκριμένες απόψεις και συγκεκριμένες αναφορές (και το συγκεκριμένο μαχαίρι στο σβέρκο που απαιτείται). Δεν είναι οι Metallica, για να κρατήσεις τα σκληρά και να αφήσεις τις μπαλλάντες.
Ένα σοβαρό βίντεο κατα τ'άλλα:
γενικά cybernaut ότι και να λέμε τώρα να θυμάσαι πως κανένας αγνός ιδεολόγος φασίστας δεν είχε καλό τέλος.
Last edited by asimoulis; 01-09-2010 at 18:39.
Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".