phtoggon ρισπεκ ρε μαλάκα! Μίλα μου για σύγχρονη, Schoenberg κι ύστερα. Τι ξέρεις; Τι προτείνεις;
phtoggon ρισπεκ ρε μαλάκα! Μίλα μου για σύγχρονη, Schoenberg κι ύστερα. Τι ξέρεις; Τι προτείνεις;
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
Χαχ, βασικά δεν ακούω και τόσο σύγχρονη, δε πολυκαταλαβαίνω τη γλώσσα της, την ακούω περισσότερο με την περιέργεια του "χμμ, για να δούμε τι θα γίνει και εδώ" αλλά σπάνια βρίσκω κάτι να γίνεται που να μου αρέσει ιδιαίτερα. Παραείναι σύνθετη και ορθολογιστική για μένα. Από Σένμπεργκ να καταλάβεις ακούω το Verklarte Nacht που είναι ρομαντικό με κάποια πρώιμα ατονικά στοιχεία, άντε και κανένα Pierrot Lunaire. Oι Webern/Berg είναι ενδιαφέρoντες αλλά με κουράζουν, κάποια στιγμή θα τους ξαναπροσπαθήσω. Οι αγαπημένοι μου σύγχρονοι είναι οι Schnittke και o Scelsi, είναι και οι δύο αρκετά μυστικιστές ας πούμε. Ο Scelsi έχει μία εντελώς δική του γλώσσα (να ακούσεις όλα τα ορχηστρικά του, είναι 3 cd και βρίσκονται σε συλλογές όλα μαζί) ο Schnittke δε είναι χρυσωρυχείο, δεν έχω ακούσει κάτι αδιάφορο από αυτόν (Symphony no. 8, Concerto for Choir, τα κουαρτέτα ας πούμε). Για Ligeti φαντάζομαι δεν χρειάζεσαι συστάσεις (Requiem, Atmospheres έχουμε ακούσει ε?) Πεντερέφσκι θέλω εγώ καμιά πρόταση (Seven gates of Jerusalem δυνατό), Harry Partch πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, τσέκαρε βιντεάκι κάτω, Luigi Nono (Prometeo) και Gerard Grisey για πιο "ανοιχτές" άμπιεντ ας πούμε φάσεις, ενώ σοβαρότατα τα δύο τελευταία δύο άλμπουμ των Elend (κυρίως το A World...) είναι για μένα είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει που χρησιμοποιεί στοιχεία από σύγχρονη μουσική (το εάν "είναι" αδιάφορο, αυτοί λένε όχι). Γενικά είναι πολλά, τι να λέμε, πρότεινε τπτ και εσύ.
"we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"
Ποταμός πληροφορίας, θα τη χωνέψω και θα επανέλθω.
Από Penderecki μόνο το Polish Requiem έχω ακούσει. Γενικά δεν είμαι εύκολα φαν του χορωδιακού, αλλά αυτό μ' άρεσε. Βέβαια δεν το λες ακριβώς και καλοκαιρινό ακουσματάκι, if you know what I mean.
Αν σ' αρέσουν τα ρομαντικά του Schoenberg δοκίμασε τη Φαντασία για βιολί και πιάνο (op. 47). Παίζει και εκτέλεση με Glenn Gould και Yehudi Menuhin.
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
εγχώριο σταφ:
Τα πιανιστικά του Σατί, ρούλ δε ντιβαϊν
(απο την ταινία Entr'acte)
Σε άλλο ύφος
Henry Cowell. Αμερικάνος, ασχολήθηκε πολύ και με folk αλλά και με prepared piano.
Έχετε κατεβάσει κέρατα παιδιά!!!![]()
ton ipKia indeed. FML.
ps. an kai still den borw na ton antilifthw ws klassiko. sigoura omws o fthogos kserei kalutera
καλά, κι εγώ δεν ήξερα. Να στην πω ήθελα επειδή μου την είπες έτσι.
ontopic:
Σκοτεινός σοβιετικός ρομαντισμός (σικ). Πείτε πόσο ΓΑΜΑΕΙ η φούγκα-διασκευή hail and kill στα 5:40
edit: Το αποπάνω σαμπλάρει szamar madar.
Last edited by ikonoklast; 14-06-2010 at 16:57.
δυο πιανιστικά και ένα με συμφωνική κι εγώ , καθόλου βαρετά
το πρώτο είναι και στην ταινία ο πιανίστας, το δεύτερο είναι στην ταινία Il Divo και το τρίτο είναι στα κινητά Nokia
και ένα must απο όπερα που είναι και λίγο μέταλ
αυτό είναι και το ίδιο θέμα με την ΤΡΟΜΕΡΗ οβερτούρα της ίδιας όπερας. επενδύστε και δε θα χάσετε
Last edited by Mostos; 14-06-2010 at 17:35.
Μόνο ποστ κάφρει λείπει και αυτό θα είναι μέσα στα 5 καλυτερότερα θρεντς όλων των εποχών![]()
Throughout the times of perplexity and illusion
We've got some last Gods left, worth keeping
That go by such names as Kindness and Honesty.
I want us to hold swords again
As in the years of the old tales.
But this time, to fight for Dignity and Solidarity.
Against the waves of darkness and death
I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.
![]()