View Poll Results: Υπάρχει στην Ελλάδα αντισημιτισμός;

Voters
75. You may not vote on this poll
  • Ε ναι.

34 45.33%
  • Ε όχι.

7 9.33%
  • Ναι και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

18 24.00%
  • Ναι αλλά σε τόσο μικρό βαθμό που σχεδόν δεν τον αντιλαμβάνεσαι.

14 18.67%
  • ΔΓ/ΔΑ

2 2.67%
Results 1 to 15 of 396

Thread: Αντισημιτισμός

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    valor camarada

Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
    Δεν υπάρχει ελληνικός λαός αλλά δεν έχεις πρόβλημα να λες ότι μία έρευνα "με" χαρακτήρισε κάπως; Πιστεύεις ότι ο λαός είναι φαντασιακή έννοια, που μπορεί και να είναι, αλλά στο κομμάτι που μπορείς να του αποδώσεις συλλογική ευθύνη είναι κάτι κατα τ'άλλα στέρεο; Πιστεύεις στη συλλογική ευθύνη για τους Έλληνες (και γενικά) αλλά όχι για τους Εβραίους;

Απλά και ξάστερα, το να λες "οι Έλληνες είναι αντισημίτες" είναι σα να λες "οι Ισραηλινοί είναι αντι-Άραβες καταπιεστές". Έχει ακριβώς τα ίδια θεμέλια, και τα 2 προκύπτουν με "στατιστικές". Αν σε αυτή την ηλικία αυτά τα συνθήματα μας εκφράζουν, τότε πάω πάσο.
    Δεν είπα "σε", δλδ εσένα τον έλληνα, αλλά τον όποιο συμπλήρωνε το ερωτηματολόγιο. Δεν νομίζω ότι είσαι αντισημίτης, τουλάχιστον από αυτά που βγάζω από όσα έχεις πει εδώ. ΔΕΝ είναι κάτι στέρεο, εσύ μίλησες για ελληνικό λαό. Εγώ είπα "στην ελλάδα παίζει πολύς αντισημιτισμός" -στο οποίο απ'όσο καταλαβαίνω δεν έχεις κάποια διαφωνία.

Υπάρχει βέβαια και άλλο πρόβλημα εδώ, αλλά είναι άλλη και ακόμα πιο πολύπλοκη κουβέντα. Ονομαστικά, το να μιλάς σαν έλληνας πχ για ελληνικό εθνικισμό δεν είναι καθόλου το ίδιο με το να μιλάς πχ για ισραηλινό, αλβανικό, ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Κοντεξτ δηλαδή. Το άλλο, είναι η ιστορία, αλλά αυτά βέβαια δεν είναι "επιστήμη" αλλά θέσεις, και εκεί και αν δεν θα βρούμε έτσι απλά κοινό τόπο. Anyway, ας μην μπούμε σε αυτά.
    Last edited by rudie; 16-05-2014 at 17:37.
    a cry for help, a hint of anaesthesia

Tags for this Thread