Quote Originally Posted by carheart View Post
Quote Originally Posted by Κωλαράκι Τορνευτό View Post
Ξαναλεω, η ερμηνεια της Κβαντομηχανικης δε χρειαζεται καμια ενοποιηση, ειναι καθολικη και πληρης. Απλα για συγκεκριμενες εφαρμογες, εχουμε και συγκεκριμενους κλαδους, δε θα πας να μελετησεις κινησεις πλανητων με κβαντομηχανικη. Η ενοποιηση της γνωσης ειναι σιγουρα το Ζητουμενο, αλλα οχι επειδη τα επιμερους κομματια δε σε βοηθανε, απλα γιατι θα ηταν βολικο να εχουμε μια τετοια θεωρια.
Απλά δεν έπιασα πλήρως αυτό το "για συγκεκριμένες εφαρμογές έχουμε και συγκεκριμένους κλάδους", ενώ κατα τα άλλα μιλάμε για μια κβαντική ερμηνεία που δεν επιδέχεται ενοποίησης, ενοποίηση που μολαταύτα είναι το Ζητούμενο. Μπερδεύτηκα.

(έχω υπάρξει θρασύδειλο αρχίδι στο αθλέτιξ μιαδυό φορές σε σένα, το παραδέχομαι, στο αθλέτιξ όμως μόνο)
Α σορρυ, δεν εννοουσα σε κανενα σημειο της κουβεντας οτι η Κβαντομηχανικη (ή οποιοσδηποτε αλλος κλαδος) "δεν ισχυει" μακροσκοπικα ή μικροσκοπικα ή δεν ξερω γω τι αλλο. Παντου ισχυει εννοειται. Οπως και βαρυτητα. Κτλ. Απλα για να κατσεις να μελετησεις εναν γαλαξια ας πουμε, δε θα το πιασεις κβαντομηχανικα το θεμα. Τουλαχιστον οχι στην αρχη. Για να μελετησεις Μαυρες Τρυπες, ναι, πρεπει να πιασεις τον εκφυλισμο νετρονιων και το ποτε σπαει αυτος. Και πολλα αλλα. Το ζητουμενο ειναι να εχουμε φυσικα καποτε μια Καθολικη Θεωρια, και δεν εννοω μια που να εγκρινει και ο Πάπας (χο χο χο, ας δικαιολογησω τουλαχιστον τις μουτζες). Αλλα μπορει και να μη γινεται να εχουμε μια τετοια θεωρια, πως να το κανουμε τωρα? Δε θα κατσω να υπερασπιστω την String Theory (που θεωρω εντελως λανθασμενη προσωπικα, αλλα οπως ειπα, πρεπει να διαβασω λιγο περισσοτερα πραγματα για να εκφερω πιο σωστη αποψη) μονο και μονο επειδη ειναι βολικη, σεξυ, ομορφη και καθολικη. Το συμπαν ειναι πολυσυνθετο και περιεργο, και ταυτοχρονα δομημενο και συνεπες.

ΥΓ. Και εκατο να μου χεις ριξει, δε με νοιαζει. Τις περισσοτερες πιθανοτατα να τις αξιζω κιολας (καλα σε γαμαει η μπαρτσελονα). Το θεμα ειναι οτι σκανε μουτζες σε αχρωματιστα ποστς, ειτε ειναι δικα μου ειτε καποιου αλλου, και αυτο ειναι εκνευριστικο. Εχω ριξει κι εγω τις θρασυδειλες μουτζες μου κατα συρροη, αλλα ποτε σε "ουδετερο ποστ", το θεωρω προσβολη σε ενα διαλογο απο τους ελαχιστους που κρατανε το φορουμ ζωντανο (ασχετα αν γραφονται παπαριες, καλυτερα απο το να μην γραφεται τιποτα)