As promised, υλικό και φώτος από τον παπαγάλο intruder στο σπίτι. Δεν το έκανα νωρίτερα λόγω μιας μικροεμπλοκής με τα τιμημένα ελληνικά στρατά.

Spoiler

Η ιστορία έχει ως εξής.

Ο ξάδερφος μου μένει στον όροφο από πάνω μας. Με το που μπαίνω σπίτι μου με παίρνει τηλέφωνο σε φάση ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ. Ανεβαίνω και βλέπω το σκηνικό της φωτογραφίας.

Κλασική φάση αμηχανίας, ωραία τώρα τι κάνουμε? Έχουμε ένα ζώο στο μπαλκόνι αξίας τουλάχιστον 2000 ευρώ...

και έρχεται ο μάγκας πατέρας (προσκυνάω) μετά από μεσημεριάτικα ούζα σε φάση "τα ξέρω όλα τους ξέρω εγώ τους παπαγάλους" και αρχίζει να τον ταϊζει φυστίκια αιγίνης νερό μπανάνες κλπ.

Spoiler

Εν τω μεταξύ έχει παίξει σήμα στην πολυκατοικία και έχει μαζευτεί όλη η οικογένεια για το έκθεμα.

Με τα πολλά έρχεται και ένας φίλος φίλου φίλου φίλου που είχε παλιότερα παπαγάλους, και τον πιάνουμε με ένα πάπλωμα, δεν μπορούμε να τον ξεκολλήσουμε από το δέντρο, φέρνουμε πριόνι κόβουμε και το κλαδί (λολ) και τελικά τον βάζουμε με τα πολλά στην τουαλέτα.

Όλα αυτά σε διάστημα τριών ωρών. Κάποια στιγμή μέσα σε αυτές τις τρεις ώρες, με παίρνει φίλος σε φάση "είμαι νέα σμύρνη, κατεβαίνεις για κάνα καφέ?" και του απαντάω ότι έχω μπλέξει με έναν παπαγάλο στο μπαλκόνι κλπ κλπ και δεν ξέρω σε πόση ώρα θα λήξει η ιστορία. Την ώρα λοιπόν που είναι ο παπαγάλος στην τουαλέτα κι εμείς ψαχνόμαστε, καταλήγουμε στο να πάμε να πάρουμε κλουβί. Σκάει λοιπόν τηλέφωνο από αυτόν, και μου λέει -μην ξέροντας και την περιοχή καλά- ότι γυρνώντας με το ταξί κάπου κόζαρε αφίσα που λέει χάθηκε παπαγάλος κλπ κλπ. Παίρνουμε λοιπόν σβάρνα όλη τη διαδρομή που υπολογίσαμε ότι διέσχησε το ταξί του, με τα πολλά τη βρίσκουμε (πεσμένη στο δρόμο, την είχε πάρει ο αέρας), και τηλεφωνάμε στον τύπο.

Ο τύπος όχι απλά τρέχει, διακτινίζεται μέχρι το σπίτι μας, ο παπαγάλος με το που τον βλέπει ανεβαίνει στον ώμο του και όλα καλά. Γενικά ο τύπος μας περιέγραψε ότι τον έχει ελεύθερο παντού, πάει βόλτες με το ποδήλατο και ο παπαγάλος πετάει από δίπλα και τέτοια. Ο παπαγάλος είναι 12 ετών, και πρόκειται να ζήσει άλλα 100 το λιγότερο. Μας ευχαριστεί πολύ, σε φάση τι θέλετε από μένα και ντάξει δεν κάναμε τη γυφτιά να ζητήσουμε αμοιβή προφανώς και λέει στον ξάδερφο ο οποίος ήταν ο πρώτος που τον βρήκε ότι έχει water park στις κολυμπήθρες της Πάρου (μπανάνες, κουλούρες και λοιπά) και φάση έλα με την παρέα σου ένα τριήμερο όλα πληρωμένα. Από το τίποτα μια χαρά κι αυτό.

Αυτή ήταν λοιπόν η μικρή ιστορία με τον παπαγάλο.
Εγώ όσο περνούσε η ώρα, όσο άρχισε να ψιλοηρεμεί ο παπαγάλος, να μιλάει (είπε μπαμπά μαμά σ'αγαπάω και κάτι άλλα που δεν τα πιάσαμε) να τρώει κλπ άρχισα να ψήνομαι για νέο κατοικίδιο, και έμεινα με την ξενέρα που στο τέλος α) τον πήρανε, και Β) και βασικότερο δεν υπήρχε ένας άνθρωπος να μοιραστεί μαζί μου την ατάκα "η συμμορία μου είναι 16 σκυλιά τρεις παπαγάλοι κι εγώ".

Στο επόμενο ιγκουάνα ή κροκόδειλο στην τουαλέτα θα ενημερώσω.