.
Printable View
.
πέτα τα στο κάρβουνο
βουτυρο και λαδι.τσιγαριζεισ αρκετο κρεμμυδι κ τα μανιταρια(εκει πανω θα χετε λογικα κ αλλες ποικιλιες μανιταριων απ τα βουνα σας ριξε οτι βρεις) ψιλοκομμενα να παρουν χρωμα.αλατοπιπερωνεις κ ριχνεισ μια κουταλια αλευρι (για ενα κουτι μανιταρια ας πουμε) .πριν καει τα σβηνεισ με ασπρο κρασι και οταν εξατμιστει γεμιζεις κατσαρολα με ζωμο κοτας.τ αφηνεισ να βρασουν σε χαμηλη φωτια.οταν ειναι ετοιμα ριχνεις μεσα λιγο γαλα νουνου για να παρει τη γευση χωρις να γινει τελειως γαλακτερο.η τα τρως ετσι με λιγο μαιντανο ψιλοκκομενο η τα κανεις πουρε στο μπλεντερ να γινει βελουτε η σουπα.
.
χτες βραδυ στους γερμαναραδες
καναμε με τον κοιλια τον ιδιο παραλληλισμο μανιταρια-μπριτζολα
α μαικ, φιλος τις προαλλες μαζεψε το σανταϊαλ απο το πορναδικο
πλησιαζει στα χερια μου σγα σγα, θενξ
συνεχιστε
.
και λαδι και βουτυρο.το σκετο βουτυρο καιγεται αν δεν το βοηθησεις.
.
Τότε εγώ πάω πάσο, δεν έχω διπλωματικές επαφές με σούπες για να βοηθήσω!
λιγο οφφτοπικ αλλα
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
http://germanfoodgrocery.com/publish...pilzen_enl.jpg
δε βρισκω στο ιντερνετς συνταγη. εχει φακελακια στα λιδλ.
τη μανιταροσουπα που σου δωσε η μορφιν δε χρειαζεται να την κανεις ρυζόγαλο, βάλε μια ιδέα κρεμα γάλακτος να πάρει λίγο γεύση. Γενικά δεν είναι κι απ'τις πιο ελαφριες σούπες όμως, θέλει και δυο κατσαρολια
βασική συνταγή για σούπα με μπρόκολο, καροτο, κουνουπίδι, καλοκύθα (ξεχωριστη σουπα το καθένα), κρεμμυδι τσιγαρίζεις σε λάδι ή αφήνεις να λιώσει σε λίγο νερό, βάζεις λαχανικό ψιλοκομμένο, βάζεις νερό και ζωμό ο,τι θες (εγώ βάζω λαχανικών), βράζεις, μαλακώνουν, πολτοποιείς, τρως.
Στη καροτοσουπα και την κολοκυθοσουπα βαζω καμια φορα και χυμο πορτοκάλι (και πιπεροριζα, αλλ δε θες). Άμα θες βάζεις και κρεμα γάλακτος άμα θες, ή τρως με λίγο γιαούρτι
θάνατος στις βελουτε μανιταροσουπες
α, και πλευρωτους στα καρβουνα, θα μπορουσα να σας τρωω καθε μερα
Δυστυχώς δε ξέρω να σου πω ακριβώς οδηγίες για το πώς να φτιάξεις κάτι, μιας και όταν αναλαμβάνω να μαγειρέψω το κάνω φριστάηλ και δοκιμάζω κατά τη διάρκεια για να δω τι παίζει. Όταν λοιπόν παίζουν μανιτάρια, πετάω στο τηγάνι και πιπεριές κόκκινεςπράσινες, κρεμμύδι, καμιά ντομάτα πολτό και λίγο κρασί. Όταν δω ότι είναι οκ και μαρέσει, το πετάω πάνω από μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και είναι σούπερ.
Επίσης, ένα άλλο που μαρέσει πολύ είναι να φτιάχνω μίγμα από μουστάρδα και κρέμα γάλακτος και να τη πετάω στο τηγάνι μαζί με μανιτάρια και κομματάκια κοτόπουλο.
.
Παίζει μία ισπανόφωνη αλλά καταλήγουν και αυτά τηγανιτά. Να την ψάξω;
.
Καλώς, θα τις έχεις αύριο γιατί τώρα προέχει να κάψω λίγο το συκώτι.
Δε μπόρεσα να βρω την συνταγή που ήθελα. Βρήκα μια άλλη για πικάντικα μανιτάρια, αρκετά εύκολη..
50 γρ βούτυρο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινο τσίλι, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένο
1 κουταλιά χυμό λεμόνι με αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός για γαρνιτούρα
1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα τσίλι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού/αλάτι/πιπέρι.
3. Σερβίρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ, καυτά, και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.
Θα συνεχίσω το ψάξιμο για τα γεμιστά. Βρήκα πολλές γενικά αλλά όχι αυτή που ήθελα. Αν βρω κάτι ενδιαφέρον θα ενημερώσω.
1.manitaria (kapela) me gemisi rokfor sta karvoyna
2.manitaria pleyrwtoys sta karvoyna me xydi balsamiko
3.manitaria kanttarelli sto tigani me mayro pswmi kai ani8o
4.manitaria amanitas muscaria apoxhramena se vazo gia oli ti xronia.. yparxoyn kai online an den mporeis na ta mazepseis ayti tin epoxi..
5.manitaria psilocybe baby, makes you go high.. put the in the toad stool soup..
6.manitaria Lactarius Rufus, efoson afere8oyn oi mayres pinelies poy einai dhlitiriwdh..
7.manitaria Armillaria Borealis, marinarismena i alatismena..
klpjklpjklplj
μπορείς να τα κάνεις υπερφαί μανιτάρια φρικασέ με μπόλικη πρασινάδα μέσα και αυγολέμονο (προαιρετικό)
για γεμιστα επισησ τα ανοιγεις,κοβεις κοτσανια τα ψιλοκοβεις τα σωταρεις ελαφρα να βγαλουν τα ζουμια μαζι με κρεμμυδι ψιλοκομμενο,τα σβηνεις με κρασι, κ αφου εξατμιστουν τα υγρα προσ8ετεις τυρι της αρεσκειας σου και γεμιζεις με το μιγμα τα καπελα.λιγο τυρι απο πανω κ φουρνος στο πολυ δυνατο για κανα 20λεπτο.
αυτη η πολυ απλη αυνταγη γιατι με τα καταλληλα υλικα ειναι αρκετα light version.
Εγώ έφτιαξα πριν καμιά βδομάδα αυτό
http://i43.photobucket.com/albums/e3...8/IMG_8626.jpg
Spoiler
Πράσα με μανιτάρια ογκρατέν. Συμπαθητικό ήταν, αλλά δεν πέθανα κιόλας.
Θα ανεβάσω και δυο συνταγές για μανιταρόσουπα αργότερα.
παιδια μη βαζετε τυρια στα φαγητα σας
μινμιν μπορεις να παρεις τις ετοιμες μανιταροσουπες κνορ σε σκονη και να ριξεις μεσα μανιταρια
.
Ε ναι, δεν είμαστε όλοι Μεχικάνοι...και έλεγα να γράψω να δοκιμάσεις με καυτερές.
.
μανιταρια γεμιστα με φιλαδελφεια
http://www.sintagespareas.gr/sintage...ladelphia.html
έχω ακούσει για ομελέτα με μανιτάρια, δεν έχω φάει αλλά πρέπει να είναι νοστιμότατο, όποιος έχει δοκιμασμένη συνταγή ας ποστάρει
.
Γαμάτη δοκιμασμένη ομελέτα με μανιτάρια είναι η εξής: Κάνεις ομελέτα και βάζεις και μανιτάρια, γαμάει.
Ωραίο επίσης και εύκολο είναι αυτό:
http://argiro.gr/%CF%80%CE%AF%CF%84%...84%CF%83%CE%B1
Η όλη φάση γίνεται με το κονιάκ και το μοσχοκάρυδο, στο τέλος τα μανιτάρια πίνουν ωραία από όλα τα υγρά και αν το σιγοψήσεις όπως λέει το κρέας είναι τέλειο. Στη συνταγή μιλάει για ολόκληρο κομμάτι, γίνεται και σε κομμάτια. Αν βρείτε μικρά λευκά μανιτάρια τα βάζετε ολόκληρα.
.
Τη συνταγή ή το γκομενάκι;
.
κετσαπ + curry
προφανώς ήθελα να ξέρω ποιο είδος μανιταριού είναι καλύτερο και τι άλλα υλικά ταιριάζουν με την ομελέτα, οκ αγορίνα; τώρα όποιοι ξέρετε πείτε.
Για σάλτσα ζυμαρικών, εύκολα, ζεστένεις βούτηρο, τσιγαρίζεις μια κονσέρβα μανιτάρια (185γρ.), προσθέτεις μπέικον, λίγο πριν γίνουν χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και προσθέτεις ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος (200 ml). Προσθέτεις αλάτι και οπωσδήποτε μπόλικο πιπέρι και το αφήνεις λίγη ώρα στο ζεστό αλλά προσοχή να μην βράσει γιατί ξυνίζει.
Προφανώς το καλύτερο είδος μανιταριού είναι η κονσέρβα, αγορίνα.
αλλά για τη σάλτσα άμα δεν έχεις κονσέρβα μπορείς να βάλεις και από τα άλλα
Δράμα η κατάσταση.