Νιώθω ότι έχω χάσει πολλά επεισόδια μιας απόλυτα συναρπαστικής σαπουνόπερας. Και θα ήθελα πάρα πολύ κάποιος να με ενημερώσει για αυτό που έχασα.
Για τον Β. Ζαχαρόπουλο, εγώ θα πω ότι παρόλο που δεν είναι ο αγαπημένος μου συντάκτης, τρελαίνομαι να διαβάζω τα σουρεάλ κείμενά του και ναι, βγάζει κακώς εννοούμενο ελιτισμό. Την τελευταία φορά που είχε με τον αδερφό του πλακωθεί με τους μισούς εδώ μέσα, στο τέλος έχασε το δίκιο του με την κίνηση που είχε κάνει στο σάιτ του χάμερ, ήταν πολύ δευτεράντζα και κοτίστικο.
Από την άλλη, υπάρχει μερίδα ΕΡιτών που το έχει βρει πολύ εύκολο να πετάει μεγαλόστομες μπούρδες και θαψίματα προς διάφορες κατευθύνσεις, που δεν θα τις έλεγε από κοντά πολύ απλά γιατί ΑΝ τις έλεγε από κοντά θα ήταν καθυστερημένοι κομπλεξικοί. Δεν πας σε έναν άνθρωπο να τον βρίζεις γιατί δεν γουστάρεις την δημοσιογραφία του και όλος αυτός ο πόνος και καημός για την διαφθορά που επιτελείται στα αγνά μεταλόπαιδια αναγνώστες του χάμερ είναι εξίσου γραφικά με (και πιο καθυστερημένα από) τα κείμενα του Β.Ζ. Προφανώς είναι δικαίωμά σου να το κάνεις αλλά τώρα συζητάμε σαν άνθρωποι και όχι σαν δικηγόροι.
Λογικό είναι αυτοί που είναι στην απέξω από το ΕΡ να μην θεωρούν δεδομένο ότι αποτελούμε ένα περιβάλλον με κυνισμό κοντά στο /b/ και επίσης χέστηκαν και καλώς κάνουν, διότι μικρός κόσμος είμαστε, ανώνυμοι δεν παραμένουμε για πολύ και συχνά αυτά που γράφονται ξεφεύγουν από τα όρια της απλής πλάκας. Εφόσον κάποιοι δεν γουστάρουν να αποτελούν κομμάτι του κόσμου του ΕΡ, δεν είναι παράλογο να μην γουστάρουν να διαβάζουν χολές επί του προσωπικού (υποπτεύομαι ότι κάποια χοντράδα ποσταρίστηκε πέραν των μπινελικίων του πάνκη, κρίνοντας από ποστ Σαμπρέλα και Βάιρους)
Γενικά, θα έπρεπε να σας λέει κάτι το ποστ του Σαμπρέλα ή του Παύλου, βγάζετε κατινιές για αληθινούς ανθρώπους και προσβάλλετε, δεν μπορεί δηλαδή να σας εφησυχάζει μια άκυρη επίκληση στην ελευθερία του ίντερνετ και "σιγά, ένα φόρουμ είναι", με αυτή τη λογική, όλα επιτρέπονται και κανείς δεν διαφωνεί σαν αρχή επ'αυτού, μιλάμε τώρα να είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι που όταν στενοχωρούμε έναν άλλον άνθρωπο πολύ, να μην το συνεχίζουμε ρε γαμώτο. Ως δημοσιογράφος, σαφώς και θα γίνει κριτική στα κείμενά του, δεν νιώθω τύψεις που επισημαίνω κάποια από τα σουρεάλ που γράφει, αλλά από εκεί και πέρα κάπου μπαίνει και η απλή ανόθευτη χολή και κακία.
Και εγώ δεν εγκρίνω καθόλου την τακτική του νομικού εκφοβισμού, δεν συνάδει γενικώς με πολλά πράγματα, αλλά από την άλλη (πάνκη και warlord) δεν έχει ο καθένας ούτε την όρεξη, ούτε την ώρα να κάθεται να ψάχνεται να συζητήσει με κάποιους που του βρίζουν την μάνα. Ούτε θα έπρεπε να είναι μεμπτό το γεγονός ότι δεν γουστάρει να πλακώνεται στο ξύλο, δηλαδή αυτή η γαμημένη εμμονή με το ΑΝΤΡΙΚΕΙΟ ΞΥΛΟ, και ΕΛΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΡΕ, είναι για ανθρώπους των σπηλαίων και η τελευταία λύση ενός στοιχειωδώς πολιτισμένου ανθρώπου (πάνκη).
Προφανώς για να τελειώνει στο μπαμ η ιστορία πετάει την νομική απειλή και φαντάζομαι ότι θα καρπωθεί και ο ίδιος την υστεροφημία, διότι το ξέρουμε καλά ότι από εδώ και μπρος θα βγει παραέξω ότι "ο Ζαχαρόπουλος απειλούσε με μηνύσεις κάποιους που τον έθαβαν στο ίντερνετ", αρχής γενομένης από το θρεντ. Οπότε νομίζω υπάρχει μια ισορροπία, όχι;
Αυτά, σαν πρώτη σκέψη διαβάζοντας τα ποστ, επιμένω, θα ήθελα κάποιος να με ενημερώσει με πμ για το παρασκήνιο και προλαβαίνοντας τον πάνκη που έχει τέτοια αντανακλαστικά γενικά, μα το θεό, δεν ξέρω προσωπικά κανένα, δεν χρωστάω σε κανέναν τίποτα, είμαι ένας άσχετος μαλάκας που ζει στην κρήτη.