Θα γελάσει και ο κάθε Πικραμένος υπηρεσιακός πρωθυπουργός
Printable View
Θα γελάσει και ο κάθε Πικραμένος υπηρεσιακός πρωθυπουργός
Οι δεξιοί βγάζουν σπυριά με την λέξη «δεξιός» δηλαδή; Νόμιζα ότι οι περισσότεροι δεν βγάζουν καν σπυριά με τη χούντα. Αυτό το μοιρολόι για την ηγεμονία της αριστεράς που έχει κάνει ταμπού κάποιες λέξεις δεν τελείωσε με την «επανίδρυση της δεξιάς παράταξης», τις «δεξιές πολυκατοικίες» και την «απενοχοποίηση της εθνικής υπερηφάνειας» μετά το 2004;
Το σημαντικό σε σχέση με το άρθρο του Ιού δεν είναι η κριτική στις θέσεις του Μαρκεζίνη -ποιος νοιάστηκε άλλωστε γι' αυτές;- αλλά ότι είτε με τον Βγενόπουλο, είτε με τον Παπαδήμο, είτε με τον Μαρκεζίνη, το παλαιό καθεστώς θέλει με το στανιό να βρει πρόσωπα υπεράνω υποψίας που θα το βγάλουν από την κρίση και πρέπει τώρα εμείς λόγω αυτού να κάτσουμε να συζητήσουμε για τα θέσεις και τις ικανότητες του και καλά ανεξάρτητου Μαρκεζίνη. Που αν δεν ήταν ήδη σαφές λόγω Καρατζαφέρη και Θεοδωράκη το ποιος ήταν και ποιοι τον προωθούν, τώρα με την Χ.Α. καρφώθηκε τόσο που δεν σώζεται με τίποτα.Quote:
Θεωρώ καθυστερημένο/ψωνισμένο πουθενά τον πιτσιρικά της Καθημερινής που είναι η "απελπιστικά μοναχική" φωνή κατά του Μαρκεζίνη και των βιβλίων του και κυρίως μια κουράδα την κριτική που έκατσα και διάβασα, έχοντας διαβάσει και τα βιβλία του Μαρκεζίνη. Εν πάσει περιπτώσει, δεν ανακαλύψαμε τον τροχό. Ο Ιός δεν γουστάρει τον Μαρκεζίνη. Λογικό είναι, αφού διαφωνεί σε θεμελιώδη πράγματα. Απλά από την μεριά μου θεωρώ βλακώδη τον ισοπεδωτικό αφορισμό στις προτάσεις εξωτερικής πολιτικής ως "τετριμμένα" ή "κοινότοπα". Που κάθεται ο αθεόφοβος και αποκαλεί εύστοχη την κριτική του Χρυσολωρά που μεταξύ άλλων γράφει ότι είναι "αφοριστικές ελαφρότητες" του Μαρκεζίνη που λέει ότι οι περισσότεροι πολιτικοί δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Ή ότι τα think-tanks και οι δημοσιογράφοι δεν παίρνουν γραμμές. Αλλιώς τον θυμόμουνα τον Ιό σε αυτά.
Κάτσε, όταν λες δεν γουστάρει γκέτο λαθρομεταναστών αναφέρεσαι στο 60% που ψήφισε από Πασόκ έως ΧΑ; Από Αμυγδαλέζα έως ...Νταχάου δηλαδή; Μια οικουμενική δρόμος σαν να λέμε. =/Quote:
Τέλος πάντων. Το ζητούμενο για μένα πλέον είναι άλλο:
Αυτή τη στιγμή έχει καταγραφεί σαφώς τι θέλει ο λαός, που υποτίθεται σχεδόν όλοι μας συμφωνούμε ότι πρέπει να είναι κυρίαρχος. Λοιπόν, δεν θέλει μεγάλη πολιτική ανάλυση. Αν προσπεράσουμε τα τερατουργήματα του ελληνικού εκλογικού νόμου και δούμε ΤΙ ψήφισε είναι σαφές ότι:
1. Δε γουστάρει μνημόνιο. Απαιτεί απαλλαγή από τα γονατιστικά τώρα και είναι έτοιμος να πάει στα άκρα (ακύρωση δανειακής σύμβασης, δραχμή, έξω από ΕΕ ολότελα) σε μεγάλο ποσοστό.
2. Δε γουστάρει γκέτο λαθρομεταναστών.
"Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη για πρωθυπουργό." τρολολολολο
βασικά ζήτησα τις προβλέψεις σας μιας και είστε μέσα στα πράματα, δεν αποσκοπούσα σε κριτική, παρόλο που είναι υπαρκτή η δυσκολία επικοινωνίας μεταξύ των κομμάτων της αριστεράς. μακάρι να υπάρξει ενιαία κάθοδος, μπας και μπείτε στη βουλή. πάντως ο αλαβάνος ήθελε να μπει και πριν τις εκλογές, αν και δεν κατάλαβα γιατί του αρνήθηκε τότε η ανταρσύα (μάλλον θεωρούσε ότι δεν τον χρειαζόταν).
καταρχάς σιγά το τρένο και δεύτερον γιατί είναι κακό αυτό;
και γω περιμενα να φτασει στο 3% ειναι η αληθεια. παντως εχει μια δυναμικη. ελπιζουμε και καλυτερα. απο την αλλη ειναι κακο να πηδας στο τραινο για να σε παει καπου και μετα να το παρατησεις μονο του πχ. δεν γνωριζω ακριβως που το παει ο αλαβανος αλλα δεν ξερω αν του τραινου ζητησαν εισητηριο, συζητησαν και δεν τα βρηκαν ή απλα ειπαν ειμαστε γεματοι.
εκτροχιάστηκε η συζήτηση.
μια συνιστωσα της ανταρσυα εφερε αντιρρησεις για την αμεση τους ενσωματωση, στο οποιο γω θα διαφωνησω μιας και εκανες εσυ το ανοιγμα-καλεσμα, αλλα θα δειξει στην πορεια.
Η προσωπική μου θέση είναι με Αλαβάνο, τρέλα και κορδέλα. Ωστόσο υπάρχουν σοβαραί ενστάσαι και διαδικασίες που ακολουθούν. Η εκλογική συνεργασία είναι σίγουρη, για πιο βαθιά πράγματα, θα δούμε.
εγω παλι τον αλαβανο καπως δεν... ακομα. αλλα θα με πεις εδω με το σεκ πως, και θα χεις 2 δικια.
Όχι, οι δεξιοί βγάζουν σπυριά στην λέξη "κουμουνιστής" ας πούμε. Αναφερόμουν στην συγκεκριμένη ("εν προκειμένω") περίπτωση. Τα άλλα που λες είναι τρίχες από μόνα τους (αυτοί που τα είπανε δηλαδή), περισσότερο δε όταν έρχεσαι να κατακεραυνώσεις την δεξιά.
Εγώ νοιάστηκα κατ'αρχάς. Και θλίβομαι που όλη η θραμβευτική σου καταβαράθρωση του Μαρκεζίνη βασίζεται στο ότι τον γλύφουν οι δεξιοί και διαλαλείς περήφανα ότι χέστηκες για το τι έχει να πει, λες και προτείνει χρυσαυγίτικα πράματα. Γενικώς θλίβομαι που όλοι βρίζουν ο ένας τον άλλον εκατέρωθεν και για την ουσία τίποτα.Quote:
Το σημαντικό σε σχέση με το άρθρο του Ιού δεν είναι η κριτική στις θέσεις του Μαρκεζίνη -ποιος νοιάστηκε άλλωστε γι' αυτές;-
Άλλο Βγενόπουλος, άλλο Παπαδήμος και άλλο Μαρκεζίνης. Είμαι βέβαιος ότι στην πολιτική σου ματιά υπάρχει ένα όριο που λέει "δεξιά" (με ότι και αν σημαίνει αυτό - αν κατάλαβα καλά σημαίνει "χουντικός", "νεοφιλελεύθερος" ή και τα δύο μαζί με την ερμηνεία σου, πρακτικά σημαίνει "κακός άνθρωπος") και από εκεί και πέρα στα παπάρια σου. Δεκτόν. Εμένα τι έχεις να μου πεις όμως; Διότι εγώ γνωρίζω αν ο Μαρκεζίνης και ο Παπαδήμος είναι ένα και το αυτό (δεν είναι). Το μόνο που κάνεις είναι να επιβεβαιώνεις αυτό που λέω: Κρίμα.Quote:
αλλά ότι είτε με τον Βγενόπουλο, είτε με τον Παπαδήμο, είτε με τον Μαρκεζίνη, το παλαιό καθεστώς θέλει με το στανιό να βρει πρόσωπα υπεράνω υποψίας που θα το βγάλουν από την κρίση και πρέπει τώρα εμείς λόγω αυτού να κάτσουμε να συζητήσουμε για τα θέσεις και τις ικανότητες του και καλά ανεξάρτητου Μαρκεζίνη.
Είμαι της άποψης πάντως ότι δεν κάνει κόπο να παρακολουθήσεις μιάμιση ώρα μια συνέντευξη για να διαπιστώσεις με τα μάτια και τα αυτιά σου τι λέει το άτομο και μετά να του τα χώνεις για αυτά συγκεκριμένα. Η πολιτική σου ανάλυση που περιορίζεται στο ποιος μίλησε καλά για τον Μαρκεζίνη ή στην καλύτερη ότι ο μπαμπάς του ήταν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός πριν το πραξικόπημα Ιωαννίδη. Εμένα δεν μου φτάνει αυτό.
Να το συνοψίσω: Εγώ συμφωνώ με τις θέσεις του και θαυμάζω τον άνθρωπο. Εσύ χέστηκες για τις θέσεις του γιατί είναι φίλος του Μίκη και τον προτείνει η ΧΑ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι παραπάνω να πούμε σε αυτή την κουβέντα. Είσαι πεπεισμένος ότι πρόκειται περί φασιστόμουτρου. Ε, εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Ακουστήκαμε.
Το παλαιό καθεστώς θέλει πρόσωπο υπεράνω υποψίας να μας βγάλει από την κρίση. Σχεδόν σωστό, το πιο σωστό θα ήταν ότι οι μνημονιακοί ψάχνουν κάποιον να τους κάνει βιτρίνα και κάποιοι αντιμνημονιακοί ψάχνουν κάποιον όντως να τους βγάλει από την κρίση. Σε περίπτωση που δεν βγει καμία συνεργασία πάλι τον Ιούνιο, το σενάριο θα παίξει θες-δε-θες. Αν δεν σε ενδιαφέρει η κουβέντα για το ποιος θα είναι αυτός, μεγειά σου. Εγώ είμαι της άποψης ότι θα είναι διαφορετική η πολιτική με τον Παπαδήμο αντί του Αρσένη ή αντί του Μαρκεζίνη.
Τώρα Πικρα(μ)μένοι και επίσημα...........
Quote:
«Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και το Συμβούλιο Επικρατείας πρόσφατα εξέδωσε την απόφαση την κρίσιμη, για τη νομιμότητα των Μνημονίων και απέρριψε όλα τα αιτήματα αντισυνταγματικότητας των περικοπών, μισθών κ.ά.. Νομιμοποίησε, δηλαδή, ολόκληρο το σύστημα των μνημονίων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, o κ. Κασιμάτης.