brace yourselves
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...51517604_n.jpg
σε γενικές γραμμές, ο,τι είπε ο αποπάνω ισχύουν και για μένα.
το minutemen/silk spectre και εγώ το ξεκίνησα με τη λογική οτι θα είναι το λιγότερο συναρπαστικό από τα υπόλοιπα και απλά με γονάτισε. ιδιαίτερα οι ιστορία των minutemen είναι αξεπέραστη.
μετά την ανάγνωση λοιπόν του 1ου και τον γενικότερο ενθουσιασμό μου, ήταν φυσιολογικό να έχω υψηλότατες απαιτήσεις για τα υπόλοιπα. επόμενο στη σειρά ήρθε το ozymandias/crimson corsair. η ιστορία του Veidt μου άρεσε πολύ. εμβαθύνει στα παιδικά του χρόνια, παρουσιάζει σφαιρικά την εξέλιξη του και δικαιολογεί πλήρως την περσόνα του. το σχέδιο ναι είναι κάπως αλλά δεν μπορώ να πω με τίποτα οτι δεν μου άρεσε. ίσως το περίμενα πιο συμβατικό. η ιστορία του crimson corsair τρελό filler. παίζει να συναγωνίζεται για την πρωτιά τα χειρότερα fillers της ιστορίας των comics. η ιστορία του dollar bill ok απλά ακόμα μια ιστορία. τίποτα ιδιαίτερο.
nite owl/manhattan. η ιστορία που θυμάμαι λιγότερο από όλες. χαμηλή στάθμη έμπνευσης γενικά. αυτό που γάμησε είναι η ιστορία του manhattan. τέρμα απόκοσμη, τέρμα χάσιμο όπως και ο ίδιος ο μανχάταν, τέρμα συναισθηματική όπως και τα ερωτήματα που συνθλίβουν το ισχυρότερο ον στο σύμπαν. το ήξερα οτι ο Straczynski ήταν εγγύηση αλλά εδώ απλά με έκανε να τον λατρέψω. ίσως ο συγγραφέας που πλησίασε περισσότερο από όλους την γραφή του Moore. η ιστορία του moloch αν και filler, ήταν αρκετά καλή.
comedian/rorschach. χρήστο με εκπλήσσει που δεν σου άρεσε η ιστορία του comedian. τα ερωτήματα που είχα εγώ, δηλαδή το γιατί αυτός ο τύπος είναι τόσο βίαιος, τι του συνέβη, γιατί αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν σκουπίδια, όλα απαντήθηκαν εδώ. ιδιαίτερα η σχέση και οι συζητήσεις με τα αδέρφια κέννεντυ απλά έπος.
ρορσαχ δεν θα πω πάτος, αν και θέλω πολύ να το πω. αντί αυτού θα πω οκ μια ακόμα ιστορία. αδιάφορη, νερόβραστη, ρηχή. μεγάλο κρίμα και τεράστιο πλήγμα για όλους εμάς τους λάτρεις του αζαρέλλο.
σε άλλα νέα, αυτές τις μέρες διάβασα και τις επανεκδόσεις του john constantine hellbazer που μάζευα εδώ και ένα χρόνο περίπου. φχαριστήθηκα να διαβάζω παλιό, καλό horror graphic novel. η πένα του Delano απλά ένα ποίημα. ο απόλυτος horror ήρωας και οχι το κομπλεξικό σνομπ αμερικανάκι που προσπάθησαν να μας δείξουν στην ταινία που άνετα κερδίζει το βραβείο της χειρότερης μεταφοράς από comic. δηλαδή οκ τι να λέμε. η φάση του hellblazer είναι Λονδίνο, Θάτσερ, φώκλαντς, εργατική τάξη, ψυχρός πόλεμος, πυρηνική καταστροφή και μέσα σε όλα αυτά ένας τύπος που προσπαθεί να σταματήσει την προσπάθεια της κόλασης να διαλύσει το κάθε τι στην σύγχρονη κοινωνία. στην προσπάθεια του αυτή ο constantine θα χάσει όλους αυτούς που αγαπά (ή θα τους θυσιάσει) για να σώσει αγνώστους και τα φαντάσματα των αδικημένων των στοιχειώνουν για την υπόλοιπη ζωή του. στην ταινία ο constantine είναι ένας αμερικανός μοναχικός τύπος χωρίς καμία αγωνία για την σκατίλα που τον περιβάλλει, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σώσει την ψυχή του και να πάει στον παράδεισο, γι αυτό κάνει και εξορκισμούς...να πω επίσης πως hellblazer γενικά έχουν γράψει πάρα πολλοί σύγχρονοι συγγραφείς σχεδόν η πλειοψηφία αυτών. από τις σελίδες του έχουν περάσει ενδεικτικά οι neil gaiman, gath ennis, grant morrison κλπ κλπ. η ιστορία γύρω από την οποία δημιουργήθηκε η ταινία είναι το dangerous habits του Garth Ennis που αποτελείται από 6 short stories. η ιστορία είναι απλά έπος και σας την συνιστώ να την ψάξετε και να την διαβάσετε. θα διαπιστώσετε επίσης και το επίπεδο γελοιότητας των δημιουργών της ταινίας.
Batman: The Deal.
http://moonheadpress.blogspot.ca/2013/11/the-deal.html
για fan work, γαμησε καλα.
έλα να κάνουμε λίγο revive το τόπικ.
τι διαβάζετε αυτό το καιρό;
εγώ ξαναδιάβασα τα Promethea και league of extraordinairy gentlemen του Moore, συλλέγω μανιωδώς το DMZ του Wood (Northlanders) και πρόσφατα αγόρασα και αυτό το αριστούργημα και ανυπομονώ να πέσω με τα μούτρα πάνω του.
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...68273292_o.jpg
Free Comic Book Day χθες για τα κομικσάδικα απανταχού της γης και ενώ έχω σταματήσει εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια να παίρνω τα δωρεάν τευχάκια, πέρασα από το Cosmic Reals για να χαρώ κι εγώ με τη σειρά μου. Πολύ ωραίο το feeling του να βλέπεις το αγαπημένο σου κομικσάδικο γεμάτο από κόσμο που γουστάρει την 9η τέχνη. Βέβαια, όπως έχουν πει σοφότεροι άνδροι από μένα, "γάμα το feeling, εγώ αγοράζω κόμικς από ένα κατάστημα αχταρμά που άνοιξε ένας γκάνγκστερ για να ξεπλύνει λίγο χρήμα, όταν η νουδούλα του έκοψε τις μίζες για κάτι τορπίλες υποβρυχίων" Σεβαστό, άλλωστε κάποιοι πάντα ξέρουν καλύτερα.
Στα πολύ ωραία της κατάστασης που έστησε ο Τάσος για να συμμετέχει στο FCBD ήταν η παρουσία τριών καλλιτεχνών που σχεδίαζαν κατά παραγγελία και συνεχώς ό,τι τους ζητούσε το κοινό. Πάντα τέτοια, λοιπόν.
Δε βαριέσαι, τουλάχιστον δεν πουλάω βιομηχανοποιημένο καρκίνο.
Έχεις δίκιο.. Απλά, δε χρειάζεται να πουλάς κάτι, πέρα από πνεύμα -που δεν έχεις. Σε πληρώνουμε για να ρουφιανευεις.
wat
Δεν παίρνεις το μπούλο πρωί πρωί λέω γω
Χαλάρωσε Matt. Δε χρειάζεται να γίνεσαι Κόπανος
lol
Ντάξει, τελευταία φορά που σου απευθύνομαι καραγκιοζάκο.
Χαλάρωσε λέμε. Είσαι σε κρίσιμη ηλικία και κάνεις εξίσου κρίσιμη δουλειά. Το έθνος σε χρειάζεται Matt.
Μα τώρα σοβαρά, was that supposed to be a threat?
ο Τάσος πάντως (γαμάτο λογοπαίγνιο) πρέπει να έχει πολύ διαφορετική άποψη από σένα για το θέμα του πάμπλικ αγαπητέ ονιμπότσο.
μια χαρά τον έχω δει δύο φορές (τη μία πρόσφατα κιόλας) να ψωνίζει κόμικς από το πάμπλικ.
συνέχισε εσύ τη σταυροφορία σου.
Κάθε ευκαιρία να γίνει καυστικός και να ρίξει το "φαρμάκι" του που πονάει. Παράξενο που δεν άδραξε την ευκαιρία να πει ακόμη μια φορά πόσο χάλια είναι ο Μπάτμαν του Νόλαν γιατί είναι πολύ ψαγμένος κομιξάκιας.
Σε άλλα νέα, τελικά μόνο amazon ρε γμτ. Στο Public εδώ έχει το American Vampire 5 (σε hardcover, τα έχω όλα έτσι από την αρχη) στα 30€, ενώ amazon βγαίνει 20:!:
με τα μεταφορικά το συγκεκριμένο βγαίνει στα 27,17€.
και χρεώνεις και τη πιστωτική.
Ναι, ρε. Εννοείται. Τα αγοράζει από εκεί για να τα πουλήσει μετά στο μαγαζί του. Γιατί να τα παραγγέλνει μέσω Diamond από Αμερική;
Matt, πάλι γίνεσαι Κόπανος και θα σε μαλώσω...
Όταν θεραπεύσεις μετατόπιση σπονδύλου με κρέμασμα από το ταβάνι, τότε θα μιλήσουμε για την εποποιία του Nolan.
τους εκμεταλευεται δηλαδη!
Μιλάω για marketplace, εννοείται, και από seller που έχω ξαναπάρει πολλάκις και εμπιστεύομαι:
http://i.imgur.com/dMTlQoj.jpg
Δε ξέρω. Εγώ σου καταθέτω αυτό που έχω δει δύο φορές κιόλας και να είσαι σίγουρος οτι δε θα το ανέφερα αν δε συνέχιζες να είσαι τόσο αδικαιολόγητα εριστικός απέναντι σε όλους αυτούς που για τους δικούς τους λόγους έχουν διαφορετική οπτική των πραγμάτων από εσένα.
Καλημέρα παιδιά, είμαι ο Τάσος που έχει το CosmicRealms. Επειδή ένας φίλος μου επισήμανε ότι το όνομα μου αναφέρθηκε σε μια συζήτηση στο forum σας θα ήθελα να πω δυο πραγματάκια. Πρώτον, πόσο λογικό σας φαίνεται να αγοράζει κόμικ από ένα άλλο κατάστημα με κόμικ κάποιος που έχει κομιξάδικο;;; Και δεύτερο, δεν ξέρω αν μου έχει απαγορευτεί η είσοδος σε Πάμπλικ λόγω του ότι έχω κομιξάδικο; Δηλαδή όταν η παρέα θέλει να μπει στο Πάμπλικ ( και στο κάθε κατάστημα) εγώ θα πρέπει να στέκομαι έξω από την είσοδο; Krux, δεν σε γνωρίζω, αλλά πίστεψε με αυτός που είδες να ψωνίζει κόμικ ( και μάλιστα πρόσφατα!) από το Πάμπλικ ΔΕΝ ήμουν εγώ. Δεν έχω την ανάγκη να απολογηθώ για κάτι, όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ποιος και τι άτομο είμαι, άπλα δεν μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει. Καλή συνέχεια!
Σαν επαγγελματίας του είδους θα έπρεπε να μυριστείς ότι το link που έβαλα παραπάνω για το μαγαζί του ανθρώπου, τον οδήγησε εδώ. Μην κορδόνεσαι πάντως. Το γεγονός ότι κάποιοι διακατέχονται από διακριτικότητα και ευγένεια, δεν αποδεικνύει πως υπάρχουν κι άλλοι σαν τα μούτρα σου. Από το να δίνει λογαριασμό στον καθένα, έγραψε το πιο απλό πράγμα.
Να σου δώσω το ΑΦΜ του να μας πεις αν λέει αλήθεια;
ονιμπότσε είσαι ο mace tyrell.
μπραβο, τωρα θα μπει να σου γραψει "πριν απο τοτε που...., η μετα?" και θα ξαναγινουμε πουτανα.
@ Mitsmann: Όχι, για τον απλούστατο λόγο ότι
Απλά εξεπλάγην, γιατί νόμιζα ότι ο antimusic δεν έβλεπε αυτά που έγραφα. Αλλά διαφωνώ. Όχι κι ο Mace Tyrell...
Για τον άλλο τον ΔΥ ροκεντρολλ mastah τώρα, τι να πω; Ότι με πήρε τηλέφωνο το παιδί, έχοντας site stats tracker, ρωτώντας ποιος είναι ο Krux κι αν τον ξέρει;
Spoiler
δε χρειαζεται καν να επισημανω οτι το τελευταιο σου ποστ ειναι καπως μικροψυχο. φυσικα τα εχουμε επισημανει στη φαση με το σποιλερ, δε βλεπω γιατι να φερθεις διαφορετικα. =)
εγώ σε θυμάμαι από τη σπηλιά και σε είχα δει στο πάμπλικ μια φορά, πριν ανοίξεις το μαγαζί, να χαζεύεις στο τομέα των κόμικς και μια δεύτερη πριν από 1-2 μήνες που καθώς εγώ έμπαινα εσύ έβγαινες με σακούλα. αν κάνω τόσο τραγικό λάθος σου ζητώ ταπεινά συγνώμη αλλά δύσκολα μπερδεύω φάτσες.
και για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, το θέμα μας εδώ δεν είσαι εσύ και πολύ κακώς σε ενέπλεξα σε αυτή τη συζήτηση αλλά θα πρέπει να καταλάβεις οτι ο φίλος σου με αυτά που λέει εδώ και ο οποίος λειτουργεί ως αντιδιαφήμιση για το μαγαζί σου, μας τα έκανε λίγο τσουρέκια για τον αν "πρέπει" να ψωνίζουμε από το πάμπλικ, για το αν "νιώθουμε" γενικά, έφτασε μέχρι και στο σημείο να μιλάει για μαύρες προπαγάνδες και ξέπλυμα χρημάτων και γενικά φάση Ελεύθερη Ωρα. Δε ξέρω βέβαια κατά πόσο ασπάζεσαι και εσύ ο ίδιος αυτή την οπτική. Προσπαθώ να πω γενικά οτι δε προσελκύεις κόσμο σε μια φάση με το να τους αποκαλείς άμπαλους, άνιωθους και πρόβατα. Είναι ηλίθιος μεταλοπατερισμός και κάνει κυρίως ζημιά σε εσένα που δεν ευθύνεσαι καθόλου για το συγκεκριμένο θέμα.
Θα σε παρακαλούσα λοιπόν αν μπορείς, γιατί αν παρακολουθήσεις λίγο το φόρουμ θα καταλάβεις οτι εμείς πλέον δε μπορούμε, να προσπαθήσεις λίγο να συμμαζέψεις το φίλο σου ο οποίος βρισκόμενος σε μια εκδικητική μανία απέναντι στο φόρουμ και τους χρήστες του, μας "τιμωρεί" με τα μοναδικά κατά την άποψη του όπλα, τα σπόιλερς και τη διαρκή προσπάθεια του να μας την πει για τις επιλογές μας.
Krux, για να τελειώσουμε λίγο με την παπαρολογία (αμφότεροι), ποτέ δεν είπα να ψωνίζει το φόρουμ από συγκεκριμένο μαγαζί. Σε προσωπικό τσατ με σένα σου ανέφερα από που ψωνιζω, όταν μου ειπες "δεν ξαναδενομαι με κομικσαδικο μετά την Σπηλιά". Ούτε την είπα σε κάποιον προσωπικά επειδή ψωνιζει από το Public.Αυτό που λέω και στο οποίο δεν θεωρώ ότι έχω άδικο, είναι ότι το Public δεν είναι κομικσαδικο και ότι καλό είναι να στηριζουμε τα εξειδικευμένα μαγαζιά που εμπορεύονται το αγαπημένο μας χόμπυ.
Όσο για τα ελευθερη ωρα κτλ, μπορείς κι εσύ να ψαξεις υπό τι συνθήκες πούλησε την αλυσίδα του ο Παντελής Γερμανός (ιδιοκτήτης των Public) και ποια η σχέση του με την κυβέρνηση του μπουλη Καραμαν-αλι.
Και επειδή δεν είσαι τρελός, ούτε σε θεωρώ χαζό, ο μόνος στον οποίο συστηματικά τη λέω, επειδή είναι γλοιώδης και ποταπός, είναι ο κόπανος ο Parasight. Τον λόγο τον δείχνουν τα archives και δεν χρειάζεται αναλύσεις.
Τα περί εκδικητικής μανίας είναι επίσης άκυρα. Ο Μισμανν, για παράδειγμα, με έβριζε τόσο στο τσατ, όσο και σε ποστς του. Αν διακατεχομουν από τη μανία που λες, θα προσπαθούσα να κάψει ολοσχερώς τον επεξεργαστή του. Λωλ δηλαδή...
Και ακόμα πιο γελοίο είναι να στιγματιζεις ένα μαγαζί, μια μπάντα, έναν δίσκο, ένα βιβλίο επειδή δε γουσταρεις τα μούτρα αυτού που τα πρότεινε.
ΥΓ. Κι εγώ ψωνισα πρόσφατα από το Public. Ένα ενσύρματο ποντίκι που είχε με 5 ευρώ. Αν με έβλεπες με τη σακούλα, θα πιστευες ότι αγορασα οπωσδήποτε κόμικς; ;)
Ονιμποτσε εισαι αντιθετος με το κονσεπτ μουτζας αλλα τη χρησιμοποιεις παθιασμενα.
Δεν είναι κοντή μνήμη αυτό, δεν είναι καν επιλεκτική μνήμη. Ειλικρινά είσαι χαοτικός. Το έχω παρατηρήσει και στις συζητήσεις σου στο τσατ αυτό.
Μιλούσα με τον πάρασαητ στο τσατ για αγορές από το πάμπλικ, χώθηκες και μας την "είπες" και όταν σου εξηγήσαμε με επιχειρήματα (τιμές, ποσότητα, πόντους κλπ) πέταξες τη μπάλα στη κερκίδα ξεκινώντας μια συζήτηση για το πως αναγκάστηκες να κόψεις τίτλους για να μην στερήσεις το γάλα από το παιδί σου και γενικά πράγματα τρομακτικά άσχετα με αυτό που συζητούσαμε.
Μετά πήγες και έγραψες αυτό στη προσπάθεια να μας τη "ξαναπεις"
και για κερασάκι κάνεις και μια περασιά από το Constantine threadQuote:
Πολύ ωραίο το feeling του να βλέπεις το αγαπημένο σου κομικσάδικο γεμάτο από κόσμο που γουστάρει την 9η τέχνη. Βέβαια, όπως έχουν πει σοφότεροι άνδροι από μένα, "γάμα το feeling, εγώ αγοράζω κόμικς από ένα κατάστημα αχταρμά που άνοιξε ένας γκάνγκστερ για να ξεπλύνει λίγο χρήμα, όταν η νουδούλα του έκοψε τις μίζες για κάτι τορπίλες υποβρυχίων" Σεβαστό, άλλωστε κάποιοι πάντα ξέρουν καλύτερα.
Quote:
Dangerous Habits κι ο,τι άλλο έχουν γράψει Enis/Dillon. Αρκεί να τα αγοράσεις από τον Γερμανό.
Δηλαδή δε ξέρω τι άλλο να πω...
Τα chat archives είναι εκεί. Ξαναδιαβασε τα. Δεν υπήρξαν επιχειρήματα για ποντους και ποσότητες, μόνο ένα "γάμα το feeling, δε βγαινω λέμε". Αυτό που σας έλεγα, είναι ότι αν θέλεις, μπορείς να συνεχίσεις να αγοραζεις, με κάποιες θυσίες. Εσείς διαβασατε αυτό που θέλατε βεβαίως. Λογικό να συμβαίνει, όταν έχεις δει κάποιον να βγαίνει με σακούλα public και ξέρεις τι έχει ψωνισει. Μάλλον είναι το x-ray vision σου σε σωστή λειτουργία...
Τα quotes που εβαλες είναι όλα μομφές προς την απαράδεκτη Κατίνα. Κι ακόμα και σε αυτήν, απαντάω για να βοηθήσω, στο Constantine thread. Όχι αθώα, αλλά απανταω ειλικρινά. Εσύ μου είσαι σχετικά συμπαθής και δεν υπήρξες προκλητικός για να σε μεμφομαι για κάποιον λόγο.
Δεν χρειάζεται να πεις/πούμε οτιδήποτε άλλο.
http://i.imgur.com/jhMbJtZ.gifSpoiler
onibocho θέλω να πιστεύω ότι τρολάρεις :-(
γράφεις αυτό:
ενώ στο ίδιο ποστ:
ξαναλέω, ελπίζω να είναι τρόλινγκ η όλη φάση γιατί αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω τίποτα από ό,τι συμβαίνει.
πρώτον, όταν κάποιος θέλει να κράξει όσους δεν πήγαν στο event ενός κομικσομάγαζου για να στηρίξουν τη φάση
καλό θα ήταν πιο πριν να έχει ενημερώσει και για το event γιατί μπορεί κάποιος να ήθελε να πάει και να μην το ήξερε καν δεδομένου ότι το μαγαζί είναι καινούριο.Quote:
Πολύ ωραίο το feeling του να βλέπεις το αγαπημένο σου κομικσάδικο γεμάτο από κόσμο που γουστάρει την 9η τέχνη. Βέβαια, όπως έχουν πει σοφότεροι άνδροι από μένα, "γάμα το feeling, εγώ αγοράζω κόμικς από ένα κατάστημα αχταρμά που άνοιξε ένας γκάνγκστερ για να ξεπλύνει λίγο χρήμα, όταν η νουδούλα του έκοψε τις μίζες για κάτι τορπίλες υποβρυχίων" Σεβαστό, άλλωστε κάποιοι πάντα ξέρουν καλύτερα.
δεύτερον, αυτό με το feeling είναι απλά αστείο. δε μιλάω για το cosmic realms προφανώς, δεν πήγα ακόμα αλλά ξέρω τι να περιμένω και από τιμές και από εξυπηρέτηση. από τα υπόλοιπα κομικσομάγαζα της Αθήνας με τα οποία είχα επαφή και το ένα (λολ) της Θεσσαλονίκης όμως έχω καταλάβει ότι όλοι κρίνουν με βάση την τσεπούλα τους. όταν στο σολάρις πχ η διαφορά είναι από 5-15 ευρώ σε σχέση με το πάμπλικ στα πάντα, ε μάντεψε από πού θα πάρει κάποιος που ψάχνει τρόπο να γλιτώσει ό,τι μπορεί.
παράδειγμα, το brother Lono το έχω βάλει στις επόμενες αγορές και θα το πάρω από το cosmic realms γιατί είδα ότι η διαφορά με το πάμπλικ είναι 1ευρώ ξέρω γω. όταν βλέπεις σε άλλα κομικσάδικα διαφορές σαν αυτές που γράφω πιο πάνω είναι λογικό να πεις "θα στηρίξω για το φήλινγκ";
όσο για το τραγελαφικό μετρόπολις στη Θεσσαλονίκη και τον καρνάβαλο που το έχει, όσοι έχουν πάει ξέρουν. δεν πρόκειται να στηρίξω τον γύφτο που βάζει τευχάκι παραπάνω στη σακούλα μήπως και ξεγελάσει τον πελάτη και τσιμπήσει παραπάνω 10ευρο, μπορεί να πάει να γαμηθεί και αυτός και το κωλομάγαζό του που ανάθεμα κι αν ξέρω πώς είναι ανοιχτό τόσα χρόνια.
για ελληνικά κόμικς πλέον είτε επικοινωνώ με τους ίδιους τους κομίστες για αντικαταβολή είτε περιμένω τίποτα προσφορές όπως πχ της Πρωτοπορίας που έγραψα και στο Κουραφέλκυθρα θρεντ.
επίσης, στην Άγνωστη Καντάθ έχω να πάω πολύ καιρό. γαμάει το φήλινγκ να ψάχνεις στα ράφια που είναι γεμάτα βιβλία fantasy/sci-fi κλπ, αλλά όταν τα paperbacks τα έχει 17-20ευρώ και στο πάμπλικ το ακριβότερο έχει 9, λυπάμαι αλλά η επιλογή είναι εύκολη για μένα.
τρίτον, τομου φαίνεται τουλάχιστον αγενές όταν απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ξέρεις ούτε τι θυσίες κάνουν ούτε πόσα λεφτά δίνουν κάθε μήνα για κόμικς. όχι, δεν πρόκειται να κάνω καμιά θυσία για να δώσω το παραπάνω 5ευρο στον κάθε σολάρις. μιλώντας για μένα, δεν μπορώ να δίνω τα λεφτά που έδινα πριν 5 χρόνια για κόμικς, οπότε προφανώς προσπαθώ να κόψω από όπου μπορώ και να γλιτώσω ό,τι μπορώ. αν μου το έλεγε εμένα αυτό κάποιος που δε γνώριζα με σκοπό να με πείσει να πάω σε ένα καινούριο κομικσάδικο, δε θα περνούσα ούτε απ'έξω. το ίδιο πράγμα περίπου είπε και ο Κρουξ, εγώ θα προβληματιζόμουν λίγο.Quote:
Αυτό που σας έλεγα, είναι ότι αν θέλεις, μπορείς να συνεχίσεις να αγοραζεις, με κάποιες θυσίες.
τέταρτον, επανέρχομαι στο ότι ελπίζω να τρολάρεις. δε γίνεται να γράφεις αυτό το πράγμα ρε παιδί μου,
όταν έχεις γράψει αυτό εδώ
προσβάλλεις, ειρωνεύεσαι και το κάνεις με τον χειρότερο τρόπο και δεν ξέρω τι απαντήσεις περιμένεις να πάρεις, πχ όταν λες για τις ακτίνες Χ και το τι έχει μέσα μια σακούλα πάμπλικ, δεν είναι λογικό να έρθει ο κάθε Κρουξ και Κόμμισσαρ να ρωτήσει το εξής; :Quote:
Βέβαια, όπως έχουν πει σοφότεροι άνδροι από μένα, "γάμα το feeling, εγώ αγοράζω κόμικς από ένα κατάστημα αχταρμά που άνοιξε ένας γκάνγκστερ για να ξεπλύνει λίγο χρήμα, όταν η νουδούλα του έκοψε τις μίζες για κάτι τορπίλες υποβρυχίων" Σεβαστό, άλλωστε κάποιοι πάντα ξέρουν καλύτερα.
Τέλος από μένα, χαλαρώστε γενικά και ο Κρουξ να πει για τα τελευταία Fables που με έχουν μπερδέψει λίγο. Επίσης αν κάποιος ξέρει την τύχη της κοπέλας που είχε το Comicon ας ενημερώσει, θα ήθελα να στηρίξω το μαγαζί της ό,τι και αν πουλάει τώρα.Quote:
Α, δηλαδή από το πάμπλικ μπορούμε να αγοράζουμε ποντίκια και ό,τι γουστάρουμε ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΜΙΚΣ, εκεί τραβάμε τη γραμμή; Στα ράφια με τους τόμους της Vertigo γίνεται το ξέπλυμα από τον γκάνγκστερ;
ας κλείσουμε αυτό το θέμα με το παραπάνω ποστ που με βρίσκει και απολύτως σύμφωνο σε όλα τα πόιντς.
κόμμι έχω σταματήσει να διαβάζω fables γιατί θέλω να τα ξαναδιαβάσω όλα από την αρχή μόλις ολοκληρωθεί. το τελευταίο που είχα διαβάσει ήταν το super team ( vol.16).
το ίδιο πράγμα ακριβώς ισχύει και για το unwritten. καταλαβαίνεις οτι αυτό γίνεται γιατί απλά δεν μπορώ να περιμένω 4-5 μήνες για να δω τι θα γίνει αλλά και το λογικό οτι μέχρι να διαβάσεις το επόμενο, έχεις ξεχάσει το 80% αυτών που έχουν συμβεί στο προηγούμενο.
ξαναδιάβασα πολλά παλιά πράγματα το τελευταίο καιρό όπως το sandman (για 7η-8η? φορά λολ), promethea, league of extra...
το μόνο ongoing που συνεχίζω να διαβάζω είναι το walking dead το οποίο παρατραβάει και αυτό αλλά ο μόνος λόγος που δε σταμάτησα να το διαβάζω μέχρι να ολοκληρωθεί είναι το γεγονός οτι είναι πολύ πιο απλοικό σε πλοκή και διαλόγους.
έχει 2 μέρες που συγκέντρωσα και τα 12 tpb του DMZ του Wood ( Northlanders \m/ ) και ξεκίνησα να το διαβάζω. είμαι στο 3ο tpb και απλά αγαπάω μέχρι στιγμής. θα γράψω ολοκληρωμένη άποψη μόλις το τελειώσω.
α και όποιος διαβάσει πρώτος το brother lono ας μπει στο κόπο να γράψει δύο γραμμές.
στην Ελλάδα παίζει πολύ μεταφρασμένο (στα ελληνικά) κομικ ή είναι η ιδέα μου;
Σε γενικές γραμμές, ναι. Είναι μικρή ως ελάχιστη η παραγωγή. Και εδώ που τα λέμε, το πρόβλημα των ελλήνων δημιουργών είναι καθαρά το σενάριο. Βλέπεις δηλαδή σχεδιαστές που κάνουν πολύ καλή δουλειά, αλλά το κείμενο και γενικότερα το storytelling, χωλαίνει.
Μεταφράσεις γίνονταν και γίνονται σε υπερηρωικά κατά κύριο λόγο, από Anubis και Modern Times παλιότερα. Η Μαμούθκομιξ έχει τα περισσότερα των ευρωπαϊκών σχολών (κυρίως Γαλλία και Βέλγιο), αλλά ακόμα και τα Μπλεκ, Ζαγκόρ, τα Διαπλανητικά κτλ είναι μεταφρασμένα.
που λέτε παιδιά αγόρασα το 1ο tpb του new 52 Constantine και μου άρεσε πάρα πάρα πολύ.
https://d1466nnw0ex81e.cloudfront.ne...00/1797791.jpg
φαντάζομαι κάποιος που δεν έχει επαφή με τα παλιά του Delano και του Ennis θα το καταευχαριστηθεί. οι πιουρίστες μπορεί να τσινίσουν λίγο.
παραθέτω επικό στριπάκι.
(ο τύπος με το λευκό κοστούμι είναι ο Mister E. πανίσχυρος τυφλός μάγος που έχει δέσει και ετοιμάζεται να αποτελειώσει τον Constantine)
http://www.placesandpredators.com/52/Constantine2d.jpg
:touched: μόνο αγάπη