Ναι μόνο που ο φασίστας δεν είναι μόνο αυτό, είναι και ρατσιστής. Επίσης αυτοί έχουν διαπράξει εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας, τι γαυροτούρκους μου λες τώρα;
Printable View
κι εγώ διαφωνώ με τον τρόπο της επίθεσης, όχι όμως με την επίθεση. εκεί είναι η διαφωνία, εσύ πιστεύεις (;) ότι γίνεται να αντιμετωπίσεις τον φασίστα με διάλογο ξέρω γω, εγώ όχι. άρα μένει μόνο μία λύση, κι εφόσον αυτά που πιστεύει δεν είναι απλά φιλοσοφίες αλλά πάει και σπάει στο ξύλο αλβανούς και πρεζάκια, ε πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.
Σε ένα υποθετικό παράλληλο σύμπαν όπου δε θα ίσχυε ο νόμος του godwin και οι down δε θα έπαιζαν την Τρίτη στην Ελλάδα, θα σε ρώταγα πώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί ο Χίτλερ.
....αυτό ακριβώς, άκου δεν έχει συγκεκριμένη ιδεολογία ο φασισμός ρε παιδιά. Πόσο όταν μιλάμε για νεο-ΝΑΖΙΣΜΟ εδώ ε. Δε μιλάμε για κάνα παραράκο της Δαπ ή της Πατριωτικής Συμμαχίας (πως τη λένε) που την έχει δει γαμίκος.
Εγώ πιστεύω ότι γενικότερα δεν αποφεύγεις τα σκατά στην κοινωνία, όπως δεν αποφεύγεις και κάποιου είδους μπάτσους, γιατί ακόμα κι αν δεν υπήρχε αστυνομία θα έπρεπε να κάνουμε τους μπάτσους μόνοι μας, όπως λες στην ουσία κι εσύ, και επειδή η αυτοδικία δεν είναι ωραίο πράμα και θα σκοτωθούμε απλά όλοι αναμεταξύ μας (αφού ο καθένας έχει δίκιο για τον εαυτό του) καλό είναι να υπάρχει μία ανεξάρτητη αρχή γι'αυτά τα πράγματα, που να λειτουργεί φυσικά όσο γίνεται σωστά, καμία σχέση με την τραγικότητα της ελληνικής αστυνομίας. Γενικά, χρειαζόμαστε πιο δίκαιη διακυβέρνηση, χρειαζόμαστε λιγότερη διακυβέρνηση, μακάρι να μη χρειαζόμασταν και καθόλου διακυβέρνηση αλλά δεν το βλέπω εφικτό για καμιά πεντακοσαριά χρόνια τουλάχιστον οπότε αναγκαστικά συμβιβάζομαι. Για τους φασίστες πιστεύω ότι πρέπει να αποβληθούν από την κοινωνία όπως έχει αποβληθεί ο φίντο ντίντο και όπως ελπίζω να αποβληθεί ο μπομπ ο σφουγκαράκης, απλώς κάποια στιγμή να γίνει συλλογική συνείδηση ότι δεν έχουν καμία σοβαρότητα και αξία. Τώρα μικροεπεισόδια βίας ΔΕΝ μπορείς να τα αποφύγεις. Όπως και κλοπές δεν μπορείς να αποφύγεις ολοκληρωτικά ή βιασμούς. Αυτό εννοώ όταν λέω να αντιμετωπιστούν με διάλογο, δεν εννοώ ότι θα δεις κάποιους να βαράνε μετανάστη και θα τους πεις ρε παιδιά ελάτε να το συζητήσουμε (ή αντίστροφα αν δεις μετανάστες να χτυπάνε έλληνα), εννοώ διάλογο γενικότερα μέσα στην κοινωνία. Άλλο όμως να υπερασπιστείς κάποιον επιτόπου κι άλλο να μπεις στη λογική των αντιποίνων, αυτό λέω, η οποία δε λύνει το πρόβλημα, απλά το διαιωνίζει, άντε, ικανοποιεί και την πρωτόγονη αίσθηση δικαιοσύνης που έχουμε αλλά ΔΕ λύνει κάτι. Το θέμα είναι να καταλάβει η κοινωνία ποιος ο ρόλος του χρυσαυγίτη και ποιος του αναρχοαριστερού ας πούμε. Τώρα σε όποιον μέσο πολίτη (σικ) πας και πεις γι'αυτά τα θέματα, θα σου πουν, ε, γιατί, και οι άλλοι τα ίδια κάνουν, τρώγονται μεταξύ τους. Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει ποιος το ξεκίνησε, λες και είμαστε στο δημοτικό. Το θέμα είναι να μη γίνονται πράξεις βίας, στο βαθμό που είναι εφικτό αυτό. Όταν γίνονται δέκα περιστατικά κι εσύ κάνεις κι άλλα δέκα για αντίποινα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να διπλασιάσεις τα περιστατικά βίας. Άλλωστε ξέρουμε καλά από το σωφρονιστικό σύστημα ότι η μέθοδος της τιμωρίας ούτε αποτρεπτικά ούτε σωφρονιστικά λειτουργεί καλά, αφού οι περισσότεροι μετά παραμένουν εγκληματίες. Είναι γενικώς πολύ πιο περίπλοκο το θέμα από το "χτύπησε μετανάστη, ουγκ, τον χτυπήσω κι εγώ. Εντ τζάστις φορ ολ" και, αν θέλουμε να πάμε σε μία πιο δίκαιη, ανεκτική και ελεύθερη κοινωνία, θα πρέπει να το επιδιώξουμε με τις αντίστοιχες μεθόδους.
Όσο για τον Χίτλερ, να θυμίσω ότι δεν αντιμετωπίστηκε με λιντσάρισμα αλλά οργανωμένα από τα μισητά αντίπαλα κράτη.
τι εννοείς; ο πόλεμος δεν είναι βία; όταν απλώναμε το πέος μας από το στάλινγκραντ ως το Βερολίνο, δε σφάζαμε τριτοραϊχίτες;
Αμέ. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν στιγμές όπου η βία είναι η μόνη λύση - πχ όταν βλέπεις μπροστά σου να χτυπάνε κάποιον, όπως είπα και πιο πάνω. Θα μου επιτρέψεις να θεωρώ πάντως ότι ο πόλεμος μεταξύ αναρχικών και φασιστών στην ελλάδα μοιάζει περισσότερο (σε έκταση και απώλειες, όχι ιδεολογία) με τον πόλεμο μεταξύ ολυμπιακών-παναθηναϊκών παρά με τον πόλεμο μεταξύ γερμανίας και κόσμου. Κι εγώ στην εφηβεία με τους γονείς μου πόλεμο είχαμε, αλήθεια, με καταπίεζαν, ακόμα τους το φυλάω που έχασα grave digger και iced earth με nevermore.
Τέσπα, για να σε προλάβω, δεν αρνούμαι ότι γίνονται φρικαλεότητες, όπως και σε κάθε στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας άλλωστε, και πως πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Απλώς αρνούμαι να μασήσω τη στρατόκαβλη καραμέλα "έχουμε πόλεμο, όλα επιτρέπονται", γιατί είναι απλώς ένα εύρημα για να δικαιολογηθούν οι ακρότητες από όλες τις πλευρές. Και οι χρυσαυγίτες δηλαδή φαντάζομαι θα βλέπουν τις ορδές των μεταναστών ως κατακτητικό στρατό που αλλοιώνει τη μπατρίδα και σε τριάντα χρόνια όπως γεννοβολάνε αυτοί θα έχουμε αλβανό πρωθυπουργό. Συνιστώ ψυχραιμία.
A ok τα εγκληματα πολεμου των νικητων δεν μετρανε επειδη σκοτωνανε τους κακους....πολιτισμενα πραγματα. Μην τα βλεπεις μονομπαντα φαντομ ντακ. Το θεμα ειναι οτι δεν οδηγει πουθενα η βια. απλα θα αναπαραχθει. Και ελπιζω να μην εννοουσες ντραγκον αυτο που ειπες για τον μπομπ τον σφουγγαρακη! θα σφαχτουμε αναρχοφασιστικα.
ΟΚ τότε, θα τα βρούμε με τα ξυρισμένα φιλαράκια μας, no worries :thumbsup:
ατμοσμάσερ, η βία οδήγησε στο να εξαφανιστεί ο ναζισμός ρε δικέ μου να πούμε τώρα, μπες στο wikipedia δες τι ήταν ο Β' παγκόσμιος πόλεμος στην τελική. η βία είναι η μαμή της ιστορίας είπε κάποτε ο έκτορας μποτρίνι.
Φαντομντάκ είσαι πιο έξυπνος απόσο προσπαθείς να δείξεις. Απλά πραγματάκια λέει ο πάνσοφος αντμίν :pipa::brush: , οι χρυσαυγίτες κάνουν φρικαλεότητες επειδή δεν καταλαβαίνουν αλλιώς οι οχτροί της πατρίδος και αυτό τους αξίζει, οι αναρχικοί κάνουν φρικαλεότητες επειδή δεν καταλαβαίνουν αλλιώς οι χρυσαυγίτες και αυτό τους αξίζει, καταλήγουμε να κάνουν και οι δυο τα ίδια πράγματα με διαφορετικό ιδεολογικό υπόβαθρο, αλλά αυτό το πράγμα δε μπορεί να διαιωνίζεται σε μια κοινωνία που θέλει να προοδεύει.
έλα, πες μας και τη λύση του προβλήματος, αφού στο στόμα την έχεις, φαίνεται.
Το μινιμαλιστικό άμπιεντ.
χαχα! Μακάρι πάντως. :-)
όφουυυ βαρέθηκα ρε φίλε, ο αναρχοπερίεργος δε θα σαπίσει κάθε αφεντικό που είναι ο εχθρός του, ο φασίστας θα γαμήσει στο ξύλο όποιον εχθρό του ξεμοναχιάσει, βλέπε μαύρους ράστα καναδούς πρεζάκηδες. άρα ο πρώτος θα χτυπήσει τον δεύτερο για να αποφευχθεί αυτή η φάση, κι όχι επειδή γενικά χτυπάει αντιπάλους.
πώς προλαβαίνουν το έγκλημα οι μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι σαπίζοντας τον τύπο που ετοιμάζεται για ληστεία :?: έτσι ακριβώς :!:
σωστή παρατήρηση φθόγκου πάντως, έχετε προτείνει ως αντίδοτο του φασισμού το διάλογο. σαυ ςατ μοτηερφθψκερ;
Α. Δηλαδή οι αναρχικοί χτυπάνε μόνο χρυσαυγίτες.
Σόρρυ παιδιά, μούχει σαλέψει το μυαλό ο Αυτιάς και δε μπορώ να καταλάβω, πάω να συνεχίσω διάβαζμα.
διάβασε καλύτερα γιατί το θρεντ είναι για ξύλο σε χρυσαυγίτη...
:thumbsup:
:P:lol::rofl::P
Ρε μανάρι (για να ξεκινήσω με κάτι πολύ απλό) οι αναρχοαριστεροί ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο για όλους και άρα βασισμένο στην αξία του ανθρώπου ανεξαρτήτως φυλετικής καταγωγής/σεξουαλικών προτιμήσεων, χωρίς προνομιούχες τάξεις, καταπιεστές και καταπιεζόμενους.
Οι φασίστες ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο για τους ΟΜΟΙΟΥΣ τους, δηλαδή πάγια αξία των φασιστικών και ναζιστικών ας πούμε ιδεολογιών είναι η εξολόθρευση ομάδων ανθρώπων συνήθως με κριτήρια εγγενή χαρακτηριστικά (φυλετική καταγωγή, σεξουαλικές προτιμήσεις, και λοιπά και λοιπά).
Βλέπεις πώς το ένα μπαίνει στο δρόμο του άλλου, ή καλύτερα, το δεύτερο προκαλεί τις ενέργειες των πρώτων; Προφανώς οι μεν θεωρούν ότι αξίζει να σκοτώσουν και να πεθάνουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι δε για τα ναζιστικά ιδανικά. Ε, ανάλογα με τις αξίες σου σχηματίζεις κι εσύ τις δικές σου θέσεις.
Ναι, μιλώντας για πρόσωπα συγκεκριμένα μπορεί οι μπάχαλοι της Μεσολογγίου να βγάζουν την ψυχασθένειά τους στα πεσίματα κι αν τους είχε πλησιάσει πρώτη μια ναζιστική οργάνωση να 'χαν χωθεί εκεί, χωρίς καμία συνείδηση ή πνευματικό υπόβαθρο από πίσω either way. Επί των ιδεών όμως δεν είναι Ολυμπιακός-Παναθηναικός, τι λέμε τώρα, πέφτετε σε λογικά λάθη τύπου αστυνομικός-όργανο, μπουζούκι-όργανο => αστυνομικός-μπουζούκι κι ακόμα παρακάτω.
δηλαδή τώρα τρελάθηκα. υπάρχει κάποιος άνθρωπος που ονειρεύεται κάτι άλλο?
δηλαδή υπάρχει κάποιος στον πλανήτη που λέει ο κόσμος είναι και γαμώ γουστάρω καταπιεστές και καταπιεζόμενους? Ποιοι αναρχοαριστεροί και μαλακίες για όνομα του θεού.
και επίσης για να σε διορθώσω οι φασίστες πιστεύουν ότι πρέπει να συγκροτηθούμε σε φυλές και να παλέψουμε μέχρι θανάτου. Που βρίσκεις το κακό σε αυτό? Προφανώς είναι προβοκατόρικη ερώτηση αλλά με ενδιαφέρει η άποψη σου.
@Phantom
Ποιος πρότεινε το διάλογο ως αντίδοτο του φασισμού ρε. Γουανταφάκ. Το ότι η επιθετική βία είναι καθυστερημένη δε σημαίνει ότι προτείνουμε το διάλογο. Εγώ θα τον προτιμούσα, αλλά δεν έχει αποτέλεσμα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο είναι προφανώς πολύ διαφορετικό να υπάρχει βίαιη άμυνα, και άλλο η αφορμή του τόπικ. Το δεύτερο είναι σαφώς επιθετικό και τραμπουκισμός.
Όπως τα (ξανα)είπε ο/η Figure δλδ. Και ιδίως:
Όσο για το Β' ΠΠ, ντάξει, απλά κάνεις πλάκα ε.Quote:
Originally Posted by Figure
Ότι είπε ο Dythor πάνω κάτω.Οι φασίστες,έχουν εξ'ορισμού λόγω της ιδεολογίας τους,αποκλείσει κάποιους ανθρώπους από τον 'κοινωνικό παράδεισο'.
Και τα κριτήριά τους δεν είναι κριτήρια επιλογής,είναι φυλετικά και βιολογικά,άρα σίγουρα κάποιοι άνθρωποι είναι στην απ'έξω.
Άρα στην προσπάθεια που θα πρέπει να κάνει ένας αριστερός-αναρχικός-ανθρωπιστής-δημοκράτης-οτιδήποτε να δομήσει μια ισότιμη κοινωνία για ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους,ο φασίστας και πάλι εξ'ορισμού θα βρεθεί μπροστά του.
Αυτή είναι η σημαντική ιδεολογική διαφορά.
Δυστυχώς το αναρχικό κίνημα έχει κατακλειστεί απο αναρχοατομικιστές(ειδικά στην Ελλάδα που ζούμε),οι οποίοι έχουν φασιστικές πρακτικές και ελιτιστικές τάσεις.Κάτι παρόμοιο κάνει και το ΚΚΕ.Παρόλ'αυτά ακόμα κι αυτό το είδος φασισμού,είναι φασισμός σε επίπεδο πολιτικό-ιδεολογικό,δηλαδή κάποιος μπορεί να ξεφύγει απ'αυτό αν έρθει με τα νερά σου.Ενώ ο φυλετικός φασισμός θα πλήξει κάποιους ανθρώπους όπως και δήποτε.
Αυτά,όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.
omg ο τύπος κυνήγαγε κόσμο το Δεκέμβρη και μετανάστες, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑ ΤΑ ΛΑ ΒΑΙ ΝΕ ΤΕ. δηλαδή χόλι σιτ, δεν είναι άμυνα μόνο να κάνεις λαβή όταν σου βγάλει το περίστροφο για αφοπλισμό.
δεν κάνω πλάκα για τον παγκόσμιο, να πάρει το figure πίσω αυτό που είπε για τη βία που δεν αντιμετωπίζεται με βία!
Παιδιά, έχουμε αφιερώσει 11 σελίδες της ζωής μας (..) να λέμε ότι μιλάμε για τις πρακτικές και όχι την ιδεολογία.
ΟΚ, αλληλένδετα κτλ, αλλά ας μείνουμε στα απλά και από Σεπτέμβρη που θα ξεκινήσει ο Αυτιάς εδώ θάμαστε να τα πούμε.
Τελευταίο μου ποστ εδώ γιατί παραείμαι σοφός για εσάς.
Το όλο πράγμα είναι σίγουρο ότι θα πάει ως εξής : Οι χρυσαυγίτες προφανώς και θα βρουν κάποιο αναρχικό να σαπίσουν στο ξύλο για αντίποινα. Ή κάποιο άσχετο με το όλο πράγμα μετανάστη, που είναι και πιο εύκολο. Αφού τον σαπίσουν/σκοτώσουν οι αναρχικοί θα ξεσηκωθούν και μπλα μπλα μπλα. Ειλικρινά, τόσο καιρό αυτή η ιστορία που ο ένας γαμάει τον άλλο, έχει καταλήξει κάπου; Έχει βελτιωθεί κάτι, έχει γίνει έστω κάτι μικρό και ασήμαντο (ένα μικρό λιθαράκι!) που να σας κάνει να λέτε "οκ, φάγαμε ξύλο, μας σκότωσαν, μας γάμησαν, whatever, αλλά χαλάλι γιατί πετύχαμε αυτό".
μας έχει οδηγήσει τουλάχιστον στο να μην έχουμε έναν χίλτερ από πάνω από το κεφάλι μας.
Ναι, οι αναρχικοί το κατάφεραν αυτό.
Όχι κάτι διαφορετικό, αλλά με διαφορετικούς όρους. Ξαναδιάβασε την δεύτερη παράγραφο.
Είναι θέμα χαρακτήρα και υποκειμενικών αξιών. Στα δικά μου μέτρα, σταθμά και αξίες αντίκειται η επικράτηση της στρατηγικά ικανότερης φυλής, δεν εξετάζω τους ανθρώπους σαν ομάδες αλλά σα μονάδες και σέβομαι την ανθρώπινη υπόσταση όλων το ίδιο, δομικά.
Σκέψου απλά αν από την μεταπολίτευση και πέρα που άρχισαν ας πούμε να σχηματίζονται τα πρώτα νεο-φασιστικά κινήματα (μη με φάτε, όποτε τέλος πάντων) αν αυτοί αντιμετωπίζονταν με αγάπη και προδέρμ και διάλογο μόνο πως θα ήταν η κατάσταση σήμερα. Σκέψου αυτοί να κάνανε διαδηλώσεις και τραμπουκισμούς και ότι θέλουνε χωρίς καμία αντίδραση από αλλού. Ίσως να μην είχαμε χίτλερ ακόμα, αλλά θα ήταν η κατάσταση η ίδια? Την πορεία στη Ρώμη του Μουσολίνι την ξέρεις και πως μετά όλοι φοβόντουσαν να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους?
Χμ για να το πούμε πιο απλά για να το καταλάβω και γω : Αυτό που είπες σημαίνει ότι κάποιοι (αρκετοί) δε γίνονται χρυσαυγίτες ή έστω είναι πιο μαζεμένοι επειδή υπάρχει ο φόβος του να φάνε ξύλο από αναρχικούς; Μιλάω αποκλειστικά και μόνο για τη συμβολή των αναρχικών στο να περιορίζουν τους χρυσαυγίτες δια της μεθόδου της βίας.
Δε ξέρω, εντύπωση μου είναι ότι κάποιος χρυσαυγίτης που θα φάει ξύλο από αναρχικούς (ειδικά αν του την πέσουν 15) θα γίνει ακόμα πιο πορωμένος και πιθανότατα θα κάνει και πράγματα που δε θα έκανε αν δεν είχε αυτή την προσωπική εμπειρία.
Δε μπορώ να φανταστώ ότι ένας 19χρονος χρυσαυγίτης που τρώει ξύλο θα χαλαρώσει και θα δει τα πράγματα διαφορετικά.
Σχετικά με το διάλογο που υποτιμάτε όλοι, δεν είπε κανείς ότι αν πας σε μια παρέα νεοναζί και τους μιλήσεις θα καταλάβουν το λάθος τους και θα γίνουν γαμάτοι κτλ, το πιθανότερο είναι να σε πουν ανθέλληνα και να σε σπάσουν στο ξύλο, κάποιοι άνθρωποι έχουν πάρει το δρόμο τους και δεν αλλάζουν έτσι εύκολα. Αλλά αν υπάρχει έστω και μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να αλλάξει απόψεις ένας 19χρονος αν τον πιάσεις και του μιλήσεις όσο είναι νωρίς, με τον να το σαπίσεις στο ξύλο δεν έχεις καμία ελπίδα.
Αφελή και ρομαντικά αυτά που λέω, αλλά όσο η πραγματικότητα δε μου δείχνει ότι η κατάσταση βελτιώνεται με τη βία, θα συνεχίσω να τα πιστεύω και να ακούω radiohead.
Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε πως μέσα από τα λεγόμενά σας προκύπτει μόνο ο δισταγμός "και τι αλλάζει;". Δηλαδή αν ξαφνικά μπορούσαμε να σκοτώσουμε όλους τους φασίστες δεν θα είχατε καμία αντίρρηση. Προβληματιστείτε.
Έχεις σοβαρό αντιληπτικό πρόβλημα. Προβληματίσου.
Στα υπόλοιπα περί ίσης κτηνωδίας αντιλήψεων σου απάντησα, δεν έκανες τον κόπο να μου ανταπαντήσεις.
ναι, η κατάσταση πιθανώς βελτιώνεται με τη βία. Δεν ξέρω αν έχει τύχει να φας ξύλο, πολύ ξύλο δηλαδή, αλλά αυτό που γίνεται όταν τρως ξύλο είναι ότι φοβάσαι και χέζεσαι. Πιθανόν μετά θα το πάρεις αντιδραστικά και θα πορωθείς, ιδιαίτερα αν είσαι χρυσαυγίτης και τάφ γκάι γενικά ας πούμε, αλλά άμα φας δεύτερη φορά ξύλο και τρίτη φορά ξύλο, θα σου φύγει η μαγκιά και θα επικρατήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, και άσε ωχ τώρα να ζήσουμε τη ζωούλα μας να πιάσουμε δουλειά να βρούμε καμιά γκόμενα επειδή δε λέει να τις τρώω μιά ζωή. Και αυτή η μέθοδος δυστυχώς φαίνεται να είναι η πιο πετυχημένη για να συνετίσεις έναν φασίστα, μιας και δεν καταλαβαίνουν από λόγια. Ότι έλεγα πριν, αν θες να τους αλλάξεις τα μυαλά, χτύπα τα. Δυχτυχώς, πάντα βέβαια. Οπότε ας βάλουμε να ακούσουμε όλοι μία το οκέι κομπιούτερ. υγ. άσε ρε ντάιθορ δολοφόνε.
Προφανώς ο Amnesiac. (φίλε μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις, you ROCK!) δεν αναφέρεται σε φτασμένους ηλικιακά "δημοκρατικούς" ή "αναρχοαυτόνομους" τύπους, αλλά σε κάποιο εύπλαστο ακόμα νεανικό μυαλό.
Ένος τέτοιου, με κατάλληλες λέξεις, μπορείς να του γεμίσεις το κεφάλι με δεκαπέντε πράγματα που Ίσως το κάνουν να το σκεφτεί καλύτερα το θέμα, από προσωπική μου εμπειρία δεν είναι σπάνιο, δεν είναι και κανόνας βέβαια.
Ε αν δεν πιάσει, το ξύλο δεν θα τον αλλάξει, θα τον κάνει να το βουλώσει σε μια καλή περίπτωση, πράγμα που ενίοτε αποτελεί το κύριο ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
Γενικώς είναι αλήθεια πως ένας άνθρωπος αλλάζει από μόνος του, αν το αποφασίσει ο ίδιος και μόνο, και όσο μεγαλώνει με μαλακίες στην κεφάλα, τόσο πιο αδύνατο είναι να τον αλλάξει κάποιος τρίτος, με το ενδεχόμενο της αυτοαλλαγής να παίρνει την ίδια πιθανότητα.
ναι αλλά με αυτά δε διαφωνούμε εμείς οι συνετοί, για τα φρικιά δεν ξέρω. το θρεντ είχε σε αυτή τη φάση ως θέμα αν γενικότερα μπορείς να αντιμετωπίσεις τους επικίνδυνους πούστηδες με ξύλο.
τι εννοείς "εμείς οι συνετοί".
Δεν έχω φάει ποτέ ξύλο γιατί είμαι αξιαγάπητος!!
Πάντως στα παιδικά μου χρόνια κάποιος που έτρωγε ξύλο φώναζε και την παρέα του αντί να επικρατήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ίσως να λειτουργούν διαφορετικά τα πράγματα σαυτούς τους χώρους, ειλικρινά δεν ξέρω. Αλλά δε το νομίζω, όταν υπάρχει και ακραία ιδεολογία στη μέση.
Dythor σου απάντησα, είπα ότι μιλάμε για τις πρακτικές που ακολουθούνται και όχι για την ιδεολογία, ναι, προφανώς και μπορώ να διακρίνω τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ενός αναρχικού και ενός χρυσαυγίτη.