Printable View
FIXXXER vs. Gordon Ramsay, place your bets.
Παω στοιχημα οτι εχω φαει σε περισσοτερα καλα μπριζολαδικα στη ΝΥ απο σενα, αλλα ας μη το συνεχισουμε...
Ας μην, αλλωστε για καποιο λογο το οτι εχεις φαει σε καλα μπριζολαδικα στη ΝΥ σε κανει αυθεντια και σε αυτο :touched:
Ο αλλος βαζει Gordon Ramsey και καμμενη μπριζολα, για να ενισχυσει (?) τελικα καπως αυτο που εγραφα παραπανω?
Ειτε γι αυτο ειτε γιατι βαριεται πολυ αυτο το πρωινο, και επειδη ειδε ποστ FIXXXER κατι ξυπνησε μεσα του, γιατι αραγε...
Χαλάρωσε MANMU, δεν έχουν όλοι εμμονή με την πάρτη σου. Κι εγώ well done το τρώω το κοντοσούβλι μου και τη μπριζόλα μου στην Ελλάδα που έχω μεγαλώσει και δεν το αλλάζω με τίποτα, αλλά όταν όλοι οι σεφς λένε ότι το well done ψήσιμο είναι αυτό που δεν αναδεικνύει ένα καλό steak, κάτι ξέρουν. Αυτό είναι όλο. Θα ήθελα πάντως να βρεθώ σε κατάλληλο μέρος και να μου δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσω ένα καλοψημένο medium-well steak από περιέργεια και μόνο. Ίσως να μου αρέσει, ίσως και όχι.
Ξέρω, πεθαίνεις να σχολιάσω και στο Avengers thread αλλά πραγματικά δεν το παίρνω καθόλου προσωπικά που κακολογείς τον Captain America, όσο απίστευτο και να φαίνεται:!:
Γενικά φίξερ ασε το φαγητό μας ήσυχο
Ρε συ φιξ δε το βαριεσαι ποτε ποτε το ασυναρτητο τρολαρισμα;
Πίπες όμως, απλά αντιδρά στο όλο θέμα και κράζει ότι βρει σαν τυπικός ραμσει.
Ο ίδιος είχε πει στο masterchef πως το σωστό well done είναι το πιο δύσκολο να καταφέρει ένας σεφ γιατί αφήνει τα λιγότερα περιθώρια λάθους. Πρέπει ίσα ίσα να μην έχει το κόκκινο μέσα αλλά συγχρόνως να είναι ζουμερό. Οπότε ναι, αν πας έξω και είναι μάγκας ο σεφ το well done μια χαρά θα γαμάει, αλλά δυστυχώς όλοι νομίζουν πως το well done είναι παντού όπως οι πίπες που τρώνε από τον κυρ Τάκη στη γωνία.
το χειρότερο στο well done είναι το λίπος
η σταθερά ελαστικότητάς του είναι τουλάχιστον 10 GigaNewton/m
φήμες λένε ότι όταν τελείωναν τα έντερα γουρουνιών, το χρησιμοποιούσαν οι ρωμαίοι για ελαστικό στις πολεμικές μηχανές τους. στις μέρες μας το λίπος μιας καλοψημένης μοσχαρίσιας μπριζόλας χρησιμοποιείται ως πάτος άρβυλων από τον ΕΣ.
Βασικα ΣΤΑΡΧΙΔΙΑΜΟΥ τι κανεις με το φαγητο σου, αρκει να αφησεις εσυ το δικο μου ησυχο.
Σου απαντησε ο Spiritcrusher για μενα, εστω και ακουσια. Αυτο που βαριεμαι περισσοτερο απο το "ασυναρτητο τρολαρισμα" ειναι οι αυθεντιες σε υποκειμενικα πραγματα.
Ουτε εγω περιμενα να χρειαστει εξηγηση του προφανους, του οτι προφανως οταν δηλωνω κατι για το φαγητο, εννοω πως το προτιμω ΕΓΩ, αλλα το εκανα ηδη στο αποπανω ποστ. Αρα χρειαζεται διπλη εξηγηση.
Εγω δηλαδη που ακριβως σε καταπιεσα; Γενικα αυτο το στυλ "οσο γουσταρω υπερβολιτσες και χαχαχουχα ολα οκ αλλα μολις δε γουσταρω αλλο ξαφνικα ολοι τυπικοι και προφανως εγω μιλαω μονο για την προσωπικη μου γνωμη ενω εσυ οχι και κακως δε το καταλαβες" παλιωνει γρηγορα...
Βασικα δε νιωθω ποτε καταπιεση απο την αποψη καποιου αλλου για κατι στο οποιο διαφωνουμε. Αλλα επειδη λες κατι περι αποψεως του πως θελεις το κρεας κτλ κτλ:
1. Well done τρωει αυτος που δε θελει να φαει μπριζολα. Μαλιστα.
2. Αμα ζητησεις well done σε κοιτανε περιεργα, πρεπει να εισαι τρελος. Μαλιστα.
3. Αμα φας καλη μπριζολα well done, ειναι επειδη ειναι medium well ουσιαστικα, αλλιως βγαινει χαρτονι. Μαλιστα.
4. Φανταζομαι και με αυτο για τα καλα μπριζολαδικα ηθελες να μας δηλωσεις πως ακριβως προτιμας τη μπριζολα εσυ προσωπικα, κι οχι οτι ξερεις καλυτερα. Μαλιστα.
Ξαναδιαβασε το τελευταιο που εγραψα, οτι σε βολευει οποτε σε βολευει. Δε θα κατσω να μαζεψω οτι ειπες και εσυ και να το ερμηνευσω οπως μου γουσταρει, φτανει ενας φιξερ στο φορουμ
Τι ακριβως μπορω να ερμηνευσω οπως θελω σε αυτα που εγραψες? :touched:
Ειναι ξεκαθαρη νομιζω η διαφωνια μας. Εγω σε αφηνω να απολαυσεις το κρεατακι σου με οποιον γαμημενο τροπο θελεις. Εσυ λες οτι οποιος το τρωει well done, τον κοιτανε περιεργα στα καλα μπριζολαδικα, το κρεας χανει τη γευση του, και οποιος τρωει well done "δεν ξερει να τρωει". Με εξαιρεση το τελευταιο (που το εγραψα για υπερβολιτσα να γουσταρεις), ολα αυτα ειναι δικα σου λογια κατα λεξη, δεν υπαρχει καμια ερμηνεια. Δεν καταλαβαινω γιατι ακριβως πας να με βγαλεις "ασυναρτητο τρολλερ", "υποκριτη" και "εναν ακομα φιξερ στο φορουμ που παρερμηνευει".
flame και δω ρε παιδια ;
Πάντως, σήμερα εγώ λέω να φάω φακές, έτσι για αλλαγή.
Μαλάκες του γαμήσατε τον αδόξαστο στην ανάλυση.
Θα σας πω για τις μπριζόλες το καλοκαίρι.
Πάω στον Μπάμπη τον καράφλα τον χασάπη κάτω από τον Γυαλικαφενέ. Του ζητάω χοιρινές για σχάρα. Από λαιμό θα σου κόψω, μου λέει, να έχουν λίγο παραπάνω λίπος για νοστιμιά.
Παίξε μπάλα του λέω, και μου κόβει την παραγγελία - γύρω στα 800gr η κάθε μπριζόλα. ΠΑΝΤΑ με τσιγάρο στο χέρι. Γι' αυτό τον εμπιστεύομαι, γι' αυτό τον προτιμώ... γιατί δεν μπορεί να εκτελέσει παραγγελία αν δεν καπνίζει παράλληλα, για να ηρεμεί...
Τα κάρβουνα γίνανε επιτόπου. Από κούτσουρο πουρναριού. Η φωτιά έφτασε τα 2 μέτρα. Όταν ετοιμάστηκε η θράκα (και ψηθήκαν κάτι μπιφτέκια για τα γυναικόπαιδα) έπεσε η σάρκα ζώου.
Οι μπριζόλες γυρίστηκαν ΜΟΝΟ μία φορά. Γίνανε κάτι σε medium well. Εγώ το λέω κάβλα. Τις έβγαλα όταν μου φάνηκαν αρκετά κάβλα. 'Αλλωστε δεν έβλεπα και κάλα, μόνο όσο χρειάζονταν. 'Ηταν βράδυ και έφεγγα μόνο με μια κρεμαστή λάμπα συνεργειατζή. Έκρινα την στιγμή της τρυφερότητας με βάση την όραση, όσφρηση, ακοή ...και το αρχαίγονο ένστικτο της αυτοσυντήρησης.
Το κρέας δεν είχε καμία μαρινάδα. Ήταν καθαρό. Αγνό. Για να εκφράζει μια ύστατη ταπεινότητα στο ζώω που θανατώθηκε. Μόνο η σχάρα είχε λίγες πινελιές ελαιόλαδο, για μηχανικούς λόγους. Όταν το κρέας έφτασε στο τραπέζι, κοινώνησε τον πλούτο ενός μίγματος αλατιού, πιπεριού και ελάχιστης ρίγανης. Έπειτα η χαριτωμένη συντροφία* ήπιε άλλες δυο γουλιές τσίπουρο μέχρι το αναβράζον λίπος του εδέσματος ηρεμήσει για πάντα.
Όσο μετέφερα το πιάτο με τις μπριζόλες στο τραπέζι, αυτά τα 5-6 βήματα μακριά από τον καπνό της θράκας, άγγιξε τα ρουθούνια μου η αλλάνθαστη μυρωδιά της πρωτείνης του φρεσκοψημένου κρέατος... αυτή που είναι σαν το φρέσκο βούτυρο, σαν το γάλα απ' την καρδάρα. (σκάτε κωλόπαιδα, το ξέρω ότι το λύσσαξα)
Φωτό δεν τράβηξα. Το κινητό έπαιζε αναγκαστικά Led Zeppelin ακριβώς δίπλα μου αν και η θεία έπρηζε μπάλες "κλείσε αυτά τα διαόλια πια, θα κλαίει το μωρό".
*μια που το ανέφερα:
https://www.youtube.com/watch?v=7bM3CV3NmRA
Χαριτωμένη συντροφιά μου λέει να τραγουδήσω,
κι εγώ τους λέω δεν μπορώ, τους λέω εγώ δεν ξέρω.
Βαστάξτε με να σηκωθώ και βάλτε με να κάτσω,
τα ποδαράκια με πονούν, τα γόνατα με σφάζουν,
με πήραν τα γεράματα κι άσπρισαν τα μαλλιά μου.
Και τώρα για τους φίλους μου, για τους αγαπημένους
θα πω τραγούδια θλιβερά και παραπονεμένα.
Την ξενιτιά, την ορφανιά, την πίκρα, την αγάπη,
τα τέσσερα τα ζύγιασαν, βαρύτερα ειν’ τα ξένα.
Παένουν ανύπαντρα παιδιά κι έρχονται γερασμένα.
Παρηγοριά έχει ο θάνατος και λησμονιά ο χάρος,
μα ο ζωντανός ο χωρισμός παρηγοριά δεν έχει.
Χωρίζει η μανα απ’ το παιδί, και το παιδί απ’ τη μανα,
χωρίζονται τ’ αντρόγυνα τα πολυαγαπημένα.
κι εμένα μου αρέσουν περισσότερο οι σχεδόν καμμένες μπριτζόλες από το χωριό αλλά σοβαρά τώρα έχετε πει well done στο εξωτερικό και δε σας την είπαν;
οποιος έχει φάει μπριζολα ψημένη με τον αργεντίνικο τρόπο ...... ξεχνάει τα well done κτλ. ..... Gonzo ή μπριζολαρα σου ήταν well perfect ....
Τωρα αν πω οτι και το χοιρινο πλεον θεωρειται ασφαλες χωρις να γινει καρβουνο θα το παιζω γνωστης; Παντως και εγω κατω απο medium well δυσκολο να ετρωγα χοιρινο...
παιδιά, όλα medium. μη μαλώνετε!
Εγώ εδώ την ζητάω well burned μόνο.Το τι φέρνουν είναι άλλο θέμα...
Ζήλεψα ρε μούτρα και έφαγα μια κατακόκκινη εψές :)
Συνήθιζα να κάνω το πρασόρυζο με ντομάτα, καρότο, μαιντανούς κτλ. Σήμερα είπα να δοκιμάσω αυτήν εδώ τη συνταγή, προσθέτοντας και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, και πραγματικά είναι μια τελειότητα. Με τα ίδια πάνω κάτω υλικά άλλωστε, γίνεται και η γέμιση για τα ντολμαδάκια, οπότε μόνο υπέροχη θα μπορούσε να είναι. Πανεύκολη και γρήγορη επίσης, τσεκάρετε.
Εντωμεταξύ, δεν είναι αίμα αυτό που βλέπουμε σε μια medium μπριζόλα, το κρέας (κάθε κρέας) πριν φτάσει στο ψυγείο και πολύ πριν φτάσει στο τηγάνι έχει περάσει απο εβδομάδες σιτέματος και δεν έχει ίχνος αίματος. Αυτό γιατί δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχει κάποιος βαμπιρισμός ή ωμοφαγία σε ό,τι δεν είναι "well done". Το κόκκινο υγρό είναι μυοσφαιρίνη και νερό, είναι ο φυσικός χυμός του κρέατος που το κάνει ζουμερό και νόστιμο και αυτό που εξατμίζει κάποιος που παραψήνει μια μπριζόλα. Το "well done" εξακολουθεί να σημαίνει χυμώδες και ζουμερό ψήσιμο, αυτό που εννοεί ο έλληνας "καλοψημένο" είναι το καμμένο και πραγματικά κάποιος πρέπει να είναι ανώμαλος για να έχει φάει ένα οποιοδήποτε μέτριο κομμάτι μοσχάρι μαγειρεμένο όπως πρέπει για να προτιμάει το καμμένο.
Γενικα το γνωριζουμε οτι εισαι ξερολας και σου αρεσει να δειχνεσαι, αλλα ταυτοχρονα θα πρεπε να εχεις καταλαβει απο τη μερια σου οτι γραφω εντελως στα παλια μου τα παπουτσια (!) αποψαρες του τυπου "οποιος λεει το ταδε ειναι ανωμαλος", και ειδικα απο τον ΙΚΟΝΟΚΛΑΣΤ. Τωρα απο οσα γραψαμε, το πως συμπερανες οτι καποιος προτιμαει το "καμμενο", ειναι πραγματικα αξιον αποριας, αλλα δε με ενδιαφερει και πολυ. Προχθες εφαγα 1 τεραστια μοσχαρισια μπριζολαρα (στεκι) well done, χωρις υποψια "κοκκινου υγρου που δεν ειναι αιμα, αρα δεν πρεπει να αηδιαζουμε λεγοντας οτι ειναι βαμπιρια οσοι το τρωνε", και ηταν πιο ζουμερη απο οποιαδηποτε μετρια μετρια μπριζολα εχεις φαει στη ζωη σου για να πεισεις οτι "ξερεις".
Πάνω από μια βδομάδα πέρασε, ακόμη να σου φύγει η περίοδος;
Χαχαχ εισαι τερμα χαζος. Ενα διαδικτυακο φορουμ ειναι για να συνομιλεις (σε οτι κλιμα σηκωνει/ευνοει/επιτρεπει το φορουμ αυτο), αλλιως δεν εχει λογο υπαρξης. Ο ικονοκλαστ απευθυνθηκε σε μενα και εγω του απαντησα. Τραβα αλλου να παιξεις!
Επειδη τις τρωω well done τις πριτσολες, δε μου ερχεται περιοδος, αλλα nice try
Και γιατί να πάω αλλού; Ενα διαδικτυακο φορουμ ειναι για να συνομιλεις (σε οτι κλιμα σηκωνει/ευνοει/επιτρεπει το φορουμ αυτο), αλλιως δεν εχει λογο υπαρξης:!:
BAZOYMAI ASXAITES EIKONITSES OTAN DEN EXOYME EPYXHRIMATA MALISTA