Σεβασμός και τιμή στους σημερινούς εικοσάχρονους-εικοσιπεντάχρονους που μεγάλωσαν σε εκείνη την επαρχία. Επίσης σε Μικρασιάτες, Ποντίους και Αρβανίτες που κληρονομούν ως επί των πλείστων την Αθήνα.
Printable View
Σεβασμός και τιμή στους σημερινούς εικοσάχρονους-εικοσιπεντάχρονους που μεγάλωσαν σε εκείνη την επαρχία. Επίσης σε Μικρασιάτες, Ποντίους και Αρβανίτες που κληρονομούν ως επί των πλείστων την Αθήνα.
Συμφωνώ με ικονοκλαστ, και προτείνω επίσης να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές σε όλους τους κατοίκους επαρχίας.
Όχι δηλαδή επειδή εσείς αποφασίσατε να ζήσετε στη κοζμάρα σας, να τα τρώμε στη μάπα οι υπόλοιποι.
Και σε χωριό να πάτε, πάλι όλη μέρα στο ιντερνέτ θα είστε.
εμεις μετακομισαμε απο αθηνα στα μεσα του 90 σε ενα χωριουδακι κανα μισαωρο απο κει που μενει ο mιnmin. Αυτο εγινε φυσικα για λογους εργασιας. Μειναμε λοιπον στο χωριο μιας και ειχαμε δικο μας σπιτι και βαλαμε καπνα. Ομως οσοι ζουνε σε εκεινα τα μερη ξερουν καλα τι εγινε με το καπνο.. και τωρα οι γονεις μου ειναι 50 και δεν εχουν δουλεια. Μια χαρα ειναι το χωριο παιδια, αλλα μονο αν εχεις ενα καλο σπιτακι και μια δουλεια με ενα (οχι καλο, αλλα..) σεβατο μισθο. μονο που οι αγροτες δεν εχουν μισθο. Παιρνουν φραγκα μια στο τοσο και αναγκαστικα κανουν τα κουμαντα τους. Αυτο ειναι αρκετα δυσκολο παιδια. Οποτε αν ολα τελικα πανε καλα με μια δουλιτσα, παρατας τη γαμημενη πολη που ανηκει στα αυτοκινητα, τους Ρουπου και τον καθε υπανθρωπο και εισαι μια χαρα, και με τα κολπα σου και με τα ταξιδια σου μια στο τοσο αν οπως ειπα εχεις μια εργασια.
Τελος παντων, εγω σπουδασα θεσνικη και τωρα δεν μπορω να βρω τιποτα απο δουλεια. Ειμαι σε πολυ δυσκολη φαση και σε λιγες μερες επιστρεφω χωριο μετα απο 5 χρονια.
σοβαρα, πειτε τι προοπτικες εχει το χωριο σε θεμα δουλειας..
Εγω τωρα που θα παω (σε μια βδομαδα φευγω για τετοια κατασταση λεμε), για να μου φυγει λιγο η πικρα καθως την αγαπω τη πολη παρα την ασχημια της, θα παρω μια σκηνη, λιγη αγιαουασκα και θα τη βγαζω στο παγγαιο μεχρι να μου περασει και να δω τι θα κανω με δουλεια. Οποτε φυση, πεζοποριες, ηρεμια και καθαρος αερας προς το παρον.
Μινμιν εχει καμια δουλεια εκει νιγριτα? Οτιδηποτε ομως, αντεχω. Σαν το σπασιμο ξερεις δεν εχει τιποτα πιο δυσκολο. Ειμαι προς δραβισκο μερια (ουτε γυφτος ουτε ρουπου).
Ενταξει ξερω ειμαι λιγο ακυρος. Δεν γραφω γενικα αλλα παρακολουθω το φορουμ κανα 2 χρονια και ειναι σαν να σας ξερω κατα καποιο τροπο.
όσοι λένε ότι θα πάνε χωριό και θα φυτεύουν καμιά ντομάτα, δε νομίζω να περιμένουν να ζήσουν απ'αυτό, χόμπυ θα είναι.
το κακό με το χωριό σου και το χωριό μου είναι ότι κανείς τους δεν έμαθε τη γεωπονική, να δουν τι θα κάνουν στην μετα-καπνα εποχή, παίρνουν ό,τι τους δώσει ο κρατικός γεωπόνος και περιμένουν πότε θα πάει να κοιτάξει τα χωράφια έναντι αμοιβής (κι όσοι δεν έχουν περισσευούμενα χρήματα μένουν χωρίς γεωπόνο και μετρήσεις).
.
Την έκανα πέρυσι μετά από εφτά καυτά χρόνια στην Αθήνα [κι άλλα 10 πριν σε πρωτεύουσα άλλης χώρας] και τώρα μένω σε χωριό. Χωριό-χωριό. Το μπαλκόνι κοιτάει βουνό, το υπονοδωμάτιο είναι ανατολικό και με ξυπνάει ο ήλιος. Κάνω μισή ώρα να πάω στο κέντρο της πόλης, μία με το αεροπλάνο για Αθήνα και μιάμιση για κατασκήνωση στο νότο. Χόρτα, κότες, μανιτάρια, ιντερνετ και προτζεκτορας. Αυτά περίπου.
Κι αν γνωρίσω κάποιον και γουστάρω την παρέα του, θα τον ξαναδώ κάπου τυχαία και θα τα ξαναπούμε. Α, ναι, και γυρισμένο σε technicolor, όχι Α/Μ
4:47 και βλεπω αυτη τη ζωγραφια!
Με εχεις μπερδεψει με καποια αλλη χρηστρια. Σου θυμιζω οτι δεν εχουμε καν γνωριστρει οποτε ειναι το λιγοτερο γελοιο και κομπλεξικο να χαρακτηριζεις αβιαστα και με τοση ευγενεια ατομα βασιζομενος σε ενα ποστ. Μπορει να το χεις και χομπυ βεβαια-η αληθεια, δε με ενδιαφερει.
Οπως και να χει, δεν ειναι του χαρακτηρα μου να ξεκατινιαζομαι οποτε μαλλον διαλεξες λαθος χρηστρια να ασχοληθεις. Δεδομενου οτι εχεις ηδη αποφανθει για το ατομο μου, μην το βασανιζουμε αλλο: στρεψου στη φιλοσοφημενη λυση του ιγκνορ και σταματα γενικα να μου απευθυνεις το λογο.
Και περίμενε να ακούσεις από το δικηγόρο της.
.
.
Απ'αυτά που έχω δει, το 80-90% των ανθρώπων που συμμετέχουν σε τέτοια σεμινάρια είναι άτομα στη φάση μου, που είτε σκοπεύουν να βάλουν μπρος κάτι τέτοιο μελλοντικά, είτε έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες επιστροφής στο χωριό ή έχουν αγοράσει γη για να ξεκινήσουν κάτι καινούριο (άλλοτε σε ζευγάρια, άλλοτε σε ομάδες φίλων, άλλοτε σε ομάδες απλών γνωστών), και ψάχνονται να μαζέψουν γνώσεις.
Το μόνο "χιππικο" στις περιπτώσεις αυτές, είναι πως ως επί το πλείστον, τα άτομα αυτά έχουν μια αυξημένη ευαισθησία προς το περιβάλλον και ψάχνονται να εφαρμόσουν οικολογικές και βιώσιμες τεχνικές καλλιέργειας, και ενδιαφέρονται γενικότερα για ολιστικές προσεγγίσεις του τρόπου ζωής, διαχείρησης αποβλήτων, παραγωγής ενέργειας, δόμησης κτλ. Αυτό είναι άλλωστε εξορισμού η περμακουλτούρα, δεν αφορά μόνο τον τρόπο καλλιέργειας.
Επίσης, συνήθως πρόκειται για άτομα που σε πρώτη φάση ενδιαφέρονται να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες, και σε δεύτερη να βγάλουν κάποιο εισόδημα από χωράφια, μελισσοκομία, μεταποίηση τροφίμων κτλ.
Από κει και πέρα υπάρχει και ένα 10-20% που σκάει απλώς για την εμπειρία, την επαφή με τη φύση και την κοινωνικοποίηση.
Τώρα όσον αφορά τους εθελοντές, υπάρχει ρεύμα ανθρώπων που γυρίζουν 5-10-15 φάρμες και οικοκοινότητες ανά τον κόσμο, συλλέγοντας πληροφορία ώστε να ξεκινήσουν κάτι δικό τους έχοντας δει 10 διαφορετικά πράγματα. Διαφορετικά, πρόκειται συνήθως για άτομα που δεν έχουν ανθρώπους και πόρους για να ξεκινήσουν κάτι και ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν απλά πριν κάνουν το μεγάλο βήμα (όπως εγώ).
Τέλος, αδιαφορώ για τον τύπο που πήρε επιδότηση για να φτιάξει μπίζνα με πρόφαση τον αγροτουρισμό, απ'τη στιγμή που προωθεί θέλοντας και μη ένα μοντέλο αναψυχής, πολύ πιο χρήσιμο και θεμιτό (κατά τη γνώμη μου) από αυτό της Μυκόνου, των Beach Bars και των ξενοδοχείων 5 αστέρων.
.
εδώ είτε πρόκειται για "μοντέρνους" που λένε για να λένε και μόλις κάτσει η πρώτη σοβαρή προοπτική κάνουν κοτ κοτ, είτε για φορτωμένους που απλά μπορούν να κάνουν ΚΑΙ αυτό , χωρίς να έχουν να ρισκάρουν κάτι.
Καλά , ας μην ξεχνάμε και όσους είναι σε απόγνωση και πιστεύουν ότι εκεί μπορεί να είναι η λύση.
samprela, στα στερεότυπα που παρέθεσες απουσιάζει το στερεότυπο αυτού που μεταξύ άλλων ψάχνεται γιατί, ας πούμε, του αρέσει η προοπτική!
http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=72167
Τσεκαρτε.
Δε γινονται μονο στη Δραμα γινονται σε αρκετες περιοχες της Ελλαδας πλεον
Αγάπες, σας χαιρετώ από Σέρρες, εδώ και περίπου ένα μήνα έχω πει αντίο στην πλάνα σκατούπολη για τα καλά. Πείτε τι παίζει από κόλπα κλπ εδώ πέρα να κάνουμε κάνα κονέ να ξέρουμε πού βαδίζωμε.
.
ρε έφυγε μουτζα καταλάθος...γαμω τα σμαρτφοουνς
.
Ωραίος, θα τα πούμε/βρούμε όλα σιγά-σιγά. Προς το παρόν, δε χάνω εντός έδρας ματς της Εθνικάρας Γαζώρου που ανεβαίνει Football League, μια και μένω δίπλα στο γήπεδο (του Πανσερραϊκού). Πηδάμε τον Τύρναβο την Κυριακή και εξασφαλίζουμε και μαθηματικά την άνοδο.
.
μικέ σε έχω πει οτι το μισό και παραπάνω σόι μου, είναι από τζουμαγιά ε;
πάρασαητ γίναμε γειτονάκια. όταν είσαι για να κατέβεις σαλόνικα, σφύρα να οργανωθεί κρεατοφαγία μετά οινοποσίας.