επειδή έχω μπερδευτεί , και δεν είμαι για κουτσομπολιά , η "βεντέτα" έχει πολιτική βάση , ή όντως ξεκατίνιασμα ?
ας μου πει κάποιος με πι-εμ . α, και για τον από πάνω
Printable View
επειδή έχω μπερδευτεί , και δεν είμαι για κουτσομπολιά , η "βεντέτα" έχει πολιτική βάση , ή όντως ξεκατίνιασμα ?
ας μου πει κάποιος με πι-εμ . α, και για τον από πάνω
έλα στο μουσουνού
Το τρελό φυσικά σε αυτό το θρεντ είναι ότι ο Κάλκης για πρώτη φορά κατηγορεί χώρο ως προβοκάτορες που παίρνουν στο λαιμό τους το υπόλοιπο κίνημα κλπ :touched:
παντως οσοι βρισατε τον πανκη αναρωτηθειτε για ποιονα λογο γινηκε το Ναδιρ
εγω δεν ειμαι ουτε με τους αυτους ουτε με τους αυτους, αλλα μερικα πραματα (τα οποια εχουν αναφερει σε κειμενα τους) , εσεις εκει κατω δεν τα ζειτε
οταν εξεφτελιζετε ενας ολοκληρος πολιτικος χωρος με το καθε βλαχακι που θελει να γαμησει μουνακι και να πιει χασισακι υπαρχει θεμα
αντιστοιχα για να λεμε τα πραματα σωστα και μπεσαλιδικα οι Ναδιραιοι καπου χασαν την μπαλα μεταξυ ΠΑΟΚ και Νετσαγιεφ
ο πανκης στηριζει κι εσεις μουτζωνετε...ο πανκης στηριζει για συγκεκριμενα θεματα
εσεις οι ιδιοι ειμαι σιγουρος οτι συμφωνατε με την ζωη σας με τους Ναδιραιους απλα δεν το γραφετε στα ποστ σας
και ειμαι σιγουρος οτι ανεξαρτητως ομαδεως/παραταξεως/εταιριας οταν βλεπετε κατι τετοιο...
http://www.paokworld.org/photogaller...202/paok_o.gif
σας φουσκωνει το πουλακι
Υ.Γ. Καλκι σταματα να χρησιμοποιεις την λεξις ''λουμπεν''...εισαι νεο παιδι και εξυπνο, σταματα το αυτο
ο εγκληματιας/παρανομος (και οχι κακοποιος) ειναι επαναστατης ανευ πλαισιου...για την παρτη του
Mισό λεπτό. Το Ναδίρ σαν ομάδα δημιουργήθηκε με διακηρυκτικό στόχο να καθαρίσει την αναρχία στη Θεσσαλονική;
Πείτε την ιστορία!
Εγώ θα 'θελα να μάθω ποια είναι τα κριτήρια ήττας σε αυτή τη σύρραξη.
Χάνουν αυτοί που θα έχουν α περισσότερα σπασμένα μέλη;
Αυτοί που θα έχουν τα περισσότερα ριγμένα ντουβάρια;
Αυτοί που θα έχουν περισσότερο κόσμο στη φυλακή;
Επίσης, οι χαμένοι προφανώς και εγκαταλείπουν την πόλη για πάντα, ε;
Ο νικητής μάλλον απλά κερδίζει μια πελώρια, χρυσή σφραγίδα που γράφει "αναρχία (c)".
οταν θα αποφασισεις αν εισαι ρατσιστης, μπαχαλος ή reptilian θα λαβεις απαντηση...προς το παρον εισαι ασφαλιτης αφου μου στειλες 5 ισπανεζες στο μσν, πιο τρυπιος πεθαινεις
ικονοκλαστς η ''μαχη'' ειναι πανελλαδικη απο την αρχη της αριστερας στην ελλαδα...τι ακριβως σε εκπλησει?
Ικόνο, ας απαντήσω μία, και ας σιωπήσω μετά, καθότι δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά.
Διαφώνησα εξαρχής με τους Ναδιραίους όσο αφορά τις πρακτικές που χρησιμοποίησαν. Πριν όμως φτάσουν σε αυτές τις πρακτικές, έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων, οι οποίες δεν οδήγησαν πουθενά.
Η πρώτη επίθεση βίας όμως, ήταν στο στέκι Street Attack, το 2009 από συνασπισμένους Υφανετ/ΑΚ, σύνολο 80 άτομα, οι οποίοι και την έπεσαν σε 4 άτομα με ρόπαλα. Ο ένας, ακόμα έχει τα ράμματα στο κεφάλι του, όπως και οι 2 φουκαράδες Βούλγαροι οι οποίοι άκουσαν ατάκες στυλ "γύρνα στην χώρα σου ρε". Από εκεί και μετά, κορυφώθηκε ο κύκλος της βίας. Αλλά όλη αυτή η βία, έχει και κάποιες αιτίες.
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τους Ναδιραίους, σε αυτά που έλεγαν ότι τους ενοχλούν στην αναρχία της Θεσσαλονίκης, δεν είχαν καθόλου άδικο. Η αναρχία, είχε γίνει ένα trend εδώ και 5 χρόνια στην πόλη. Όποιος δήλωνε αντιφα απλά, γινόταν δεκτός σε παρέες, σε ρετσινάδικα και έπειτα η δουλειά πήγαινε αλλιώς. Πάρα πολλά άτομα εκμεταλλεύτηκαν για δικό τους ώφελος την ιδέα της αναρχίας, με την οποία δεν είχαν και ουδεμία σχέση (ούτε και εγώ έχω εδώ και χρόνια, για να μην παρεξηγηθούμε). Έτσι λοιπόν, υπήρχαν άτομα που:
α) Πουλούσαν τα δικά τους ναρκωτικά, στο δικό τους κύκλο, και το έπαιζαν αναρχικοί
β) Είχαν μαγαζιά, στα οποία πουλούσαν την αναρχία, σε τιμές mainstream, με όλη την νοοτροπία του mainstream
γ) Δούλευαν σε μαγαζιά, έπαιζαν σαν dj, έγραφαν σε έντυπα, επειδή απλά έβαλαν μία τζίβα και δήλωναν "αντιφά"
δ) ( Το πιο αστείο από όλα) Είχαν βρεί καβάντζα μέσω της ντεμεκ αναρχίας που πουλούσαν, για να το παίζουν ιστορία σε κοριτσάκια που εντυπωσιαζόντουσαν από τους μεγάλους "επαναστάτες". Και φυσικά, δεν είχαν κανέναν σεβασμό στο αντίθετο φύλο (τα παραδείγματα ΑΠΕΙΡΑ, από ξυλοδαρμούς μέχρι δημόσιους εξευτελισμούς...), και εννοείται ήταν γαμημένοι σεξιστές, αλλά "αδερφέ εμείς είμαστε αναρχικοί, μακρυά από εμάς κακές, σεξιστικές λέξεις"
Εννοείται πως οι Ναδιραίοι είχαν πάρει ανάποδες με το γεγονός ότι ο κάθε παθητικός χαζούλης, δήλωνε αναρχικός, για να έχει την καβάντζα των καταλήψεων και να κάνει το κομμάτι του (ακόμα και σε μπάντες πάει αυτό). Αυτό που εκαναν ουσιαστικά οι αναρχικοί της πόλης είναι να δημιουργήσουν ένα πελώριο trend, μέσα στο οποίο είχαν βάλει άσχετο και άκυρο κόσμο, βάσει φυσικά προσωπικών σκοπιμοτήτων. Τα λεφτά, η δόξα= αναγνωρισιμότητα, τα γκομενάκια, και λίγα να ειναι, είναι καλά.
Αν οι Ναδιραίοι έχουν μείνει μόνο σε ένα επιφανειακό διάβασμα του Νετσάγιεφ, οι άλλοι, έχουν κόσμο που αν του μιλήσεις για το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας θα σου πεί "αδερφέ εγώ αντιφά είμαι, κάνα μπάφο και dubstep και όλα καλά". Nαι, οι Ναδιραίοι είναι μπαχαλάκηδες, είναι κάγκουρες, είναι 1002. Αλλά οι Ναδιραίοι είναι αυτό που είναι, τα τελευταία πολλά χρόνια. Και δεν ακολουθούν σαν τους άλλους την πορεία "Διάβασμα-Πανεπιστήμιο-Αναρχία-Πτυχίο-Δουλειά, Φιλελευθερισμός, Το κωλαράκι μας να είναι καλά, Α και εγώ στα νιάτα μου ήμουν επαναστάτης".
Θα ήταν το ιδεατό να βγεί μέσω του διαλόγου μία λύση πριν κάνα-δυο χρόνια, αλλά δεν γινόταν. Το πράγμα, είχε φτάσει στο απροχώρητο.
(Μιλάτε πάντως για "σκατά σαν τους Ναδιραίους" και τό λέτε τόσο απλά, χωρίς καν να γνωρίζετε ποιός και τι ήταν πίσω από τους Ναδιραίους. Τουλάχιστον για εμένα, κάποιοι ήταν από τα πιο αγνά άτομα που έχω γνωρίσει σε αυτήν την φάση. Και αγνός δεν σημαίνει και "αγαθός")
...στο απροχώρητο."
Εδώ θέλω τη συνέχεια. Ξύλο;
ξαναδιαβασε ρε μπουνταλα...εισαι και αψηλος
Και τέλος πάντων, όταν οι Ναδιραίοι έλεγαν ότι "θα έρθουν μία μέρα οι φασίστες, θα είναι πολλαπλάσιοι και θα μας πνίξουν, για αυτό πρέπει να δράσουμε", οι άλλοι έλεγαν "δεν υπάρχει περίπτωση στην αναρχούπολη Θεσσαλονίκη να γίνει αυτό, ποιός θα τολμήσει". Και όταν φάνηκαν οι Χ.Α στους δρόμους, ΜΟΝΟ οι Ναδιρέοι βγήκαν μπροστά. Οι άλλοι αρκέστηκαν στο να τρώνε ξύλο, βόμβες, μαχαιρώματα και να το καταγγέλουν στo indymedia.
ασκησαν ΒΙΑ ομως...τζιζ
κοφτε τις μαλακιες.
00ι00 συνειδητοτατη ειναι η χρηση του ορου λουμπεν και δεν υπαρχει περιπτωση να την αλλαξω με κατι ευγενικοτερο.
ρητζεκτ με τι φοντα βγαζεις την αναρχικη ορθοδοξια; για να ξερω δηλαδη. στην τελικη, αν θεωρεις τον κοσμο που δεν θελει να ειναι ο ΜΕΓΑΛΕ ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ στρατιωτης αιρεση της θρησκειαρας σου, ασ'τον να κανει την δουλεια του οπως νομιζει αυτος. δεν καταλαβαινω πως οι οργανωτικες επιλογες του καθενος σου θιγουν τον αναρχισμο.
Ρε Khalkji,
Δεν τους ενοχλούσαν τους Ναδιραίους οι οργανωτικές δομές των απέναντι.
Άλλα πράγματα ήταν που τους ενοχλούσαν, τα ανέφερα πιο πάνω, και πιστεύω πως ενοχλούν τον καθένα.
νεαρε μου ο ορος ''λουμπεν'' δεικνυει μανταμ σουσου κλπ....λουμπεν ειμαι εγω (που δε με απαντας στο μσν) και λουμπεν ηταν και ο κολωκοτρωνης
οταν θα ερθεις σε επαφη με το λουμπεν στοιχειο τοτε θα μπορεσεις να κανεις κριτικη σε επιπεδο περαν του ΕΡικου...δεν στην λεω, καταλαβαινεις αριστα τι σε λεω
εγώ να πω την αλήθεια ποτέ δεν χαλάστηκα στο να γίνει η "αναρχία " τρέντ.
Χίλιες φορές τρέντιζ "αναρχικός" παρά τρέντιζ φασίστας.
Τώρα στα περί εκμετάλλευσης για να βγάζουμε κανένα φράγκο τα έχουν πει καλύτερα από μένα άλλοι
Αυτό που με έχει χαλάσει λίγο στην όλη κουβέντα είναι οι ατάκες για επαρχιώτες φοιτητές που μπαίνουν στην φάση για του όποιους "λάθος" λόγους.
Κατ αρχήν καλό είναι να μην στιγματίζουμε τον κάθε άνθρωπο με βάση το πληθυσμιακό μέγεθος της καταγωγής του, ξέρω πολύ καλά πως το εννοείτε αλλά ακούγεται λάθος.
Δεύτερο και σημαντικότερο , και όσοι διαφωνείτε έχετε ξεχάσει την εφηβεία σας.
Δεν γίνεσαι αναρχικός / κομμουνιστής / φασίστας / σκαρπινάς στα 15 σου επειδή η ιδεολογία σε τράβηξε. Κάτι πιο οφθαλμοφανές , πιο χειροπιαστό , πιο "ρηχό" είναι το έναυσμα. Εκεί μετά είναι στο χέρι και του ίδιου αν θα παραμείνει μελετώντας πιο βαθιά , αλλά και τον συντρόφων του , που με την πώρωση που πρέπει να έχει κάθε νέος άνθρωπος θα του ψήσει τα μυαλά.
Από κει και πέρα , για το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να πω ότι έχω άποψη, γιατί α)δεν ζω εκεί να ζήσω την φάση, αλλά β και πιο σημαντικό ΣΤΑΡΧΙΔΙΑΣΑΣΚΙΟΛΑΣ
ti n auta re? ap auta pou lete katalava oti prokeitai gia xouligkanous pou rixnoun ksilo epeidi kapoioi vgazoun gomenes k lefta molinontas to "xwro". de vlepw kamia diafora me to skeptiko tis xa pou apoteleitai apo xouligkanous pou rixnoun ksilo epeidi kapoioi tous pairnoun tis douleies, tis gomenes k tis theseis sto lewforeio molinotas ton elladiko "xwro". terma fasismos
ο πιτσαδόρος μπορει να βρισκεται πεντακοσιες χώρες μακρυα αλλά καταφερε να το συνοψισει, βέβαια περίεργος ο παραλληλισμος αλλά ειναι ο πιτσαδόρος!!!
εγώ εχω την εντύπωση πως ο αναρχικος χώρος αλληλοσυμπληρώνεται. αν κάποια συλλογικότητα παραστρατήσει (που σπανίζει) απλά βγάζεις καμμια ανακοίνωση, αποστασιοποιείσαι και πορεύεσαι ανάλογα. λογικοί και διαβασμένοι άνθρωποι πάντα υπάρχουν για να δουν το τι και πως. Λες και θα αλλάξει κάτι ουσιαστικό στη κοινωνία αν αποφασίσεις να κυρήξεις πόλεμο στους κατα τη γνώμη σου τσοκαρολουμπεν. δε μπορώ να καταλάβω με ποια λογική να το κάνεις κιόλας, γιατί ακόμα και αν ας πούμε κέρδισεις τη μάχη του δρόμου (γιατί ιδεών δεν υπάρχουν περιθώρια), μετά τι; θα εγκαταστήσεις στα εκάστοτε στέκια παρατηρητές καλής λειτουργίας ας πούμε, ή θα διαλύσεις τα στέκια μια και καλή;
σχεδιασμός, στόχοι και άλλα τέτοια υπήρχαν; εγώ για τυφλή βία το αντιλαμβάνομαι. και μάλιστα σε μια μάχη δυσανάλογη αριθμητικά.
σε κάθε περίπτωση και να υπήρχαν όλ'αυτά, wtf σαν μινι-ιμπεριαλισμος ειναι αυτο το πράγμα και ο τακτικές του, σκέτη τρομοκρατία. σαν το μπους που λέει θα γαμησω τον σαντάμ γιατι ειναι κίνδυνος για τη δημοκρατία (=αναρχία) και έχει πυρηνικά, χημικά (=τζιβάτοι, dubstap-αδες). βέβαια μια πρόφαση είναι αυτή καθώς τα κίνητρα είναι πάντα διαφορετικά και ιδιαιτέρως πολύπλοκα αφού έχω πειστει πως οποιαδήποτε ασκηση βίας (ειδικά σε άτομα που δεν είναι υπευθυνα για το γαμησι που πέφτει στη καθημερινότητα) δε λειτουργει καθαρτικά αλλά περισσότερο γαμάει την ψυχοσυνθεση αυτου που την ασκεί και τον οδηγεί ντετερμινιστικά στο χάος. το ιστορικο παράδειγμα ειναι μαζί μου.
οι αντεπιθέσεις που έγιναν στους ναδιραιους (γιατί έγιναν) δείχνουν και την άλλη όψη του νομίσματος όμως, πως η κατασταλτική και προληπτική βία φέρνει πάντα μεγαλύτερη αντίδραση και πιο γενικευμένες ακρότητες.
με κάτι τέτοια που βλέπω, οδηγιεμαι στο νεο-χιππισμο με μαθηματικη ακρίβεια ρε πουστη.
Η φάση είναι ποιος θα στην βγει από πιο αριστερά. Το 'πα και πάνω, καρμπόν σκηνικά, χωρίς μπάτσους, πριν μια δεκαετία στην Αθήνα. Ωμά: είναι θέμα εγωισμού και ιδιοκτησίας μιας αστικής υποκουλτούρας. Βαριά λέξη η υποκουλτούρα, όταν αναφέρεσαι στην αναρχία, αλλά, δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με πολτοποιημένες εγκεφαλικά αγέλες (κι απ' την μια κι απ' την άλλη).
(Όσο αηδιαστικό κι αν είναι ένα «τρεντ», που δεν διαφέρει σε τίποτα από σκυλάδες της παραλιακής με άλλα ρούχα, δεν σημαίνει ότι θα πάρω ένα ρόπαλο να τους γαμήσω τη μάνα. Τότε είμαι φασίστας και καθυστερημένος.)
βαθια αναλυση.
δειτε τωρα εν τω μεταξυ τι λεει ο αλλος (ριτζεκτ): "τους τα ελεγαν οι ναδιραιοι τοσα χρονια. ρε, μαλακες, ουγκ, εναλλακτικοι, εμεις ξερουμε τι ειναι αναρχια και κοιταχτε τι κανετε να πουμε δηλαδη, αλλαχτε γρηγορα και γινετε σαν εμας. και δεν ακουγαν. οποτε η κατασταση εφτασε στο απροχωρητο (sic) και αρχισαμε να τους κοπαναμε." λοιπον, εγω το λεω ξεκαθαρα εδω: ναι, αυτο ειναι ο αναρχισμος, μια ιδεολογια που απαιτει συμμορφωση, οποτε ξαναλεω ας την βαλετε στον κωλο σας. δεν εχω καμια ορεξη να ασπαστω θρησκειες και ιδεολογιες, εγω βλεπω απτες επιθεσεις στους απο κατω απ' τους απο πανω και απ'τα οργανα των απο πανω, και λεω οτι χρειαζονται αυτονομοι αγωνες για να γινει κατι μ'αυτο. την ιδεολογια, το αντριλικι και τα κομμαντα ας τα μοιραστειτε με τους φασιστες και ας σφαχτειτε μεταξυ σας.
ΑΚΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ "ΠΡΩΤΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ". ΡΕ ΑΪ ΨΟΦΟ ΡΕ.
00ι00 θα επανελθω περι λουμπεναριων.
κατ' αρχάς η λέξη υποκουλτούρα μπορεί να υπονοοεί και μία ομάδα ανθρώπων με κουλτούρα είτε ξέχωρη είτε κρυφή, που διαφοροποιείται από την κουλτούρα της ευρύτερης πληθυσμιακής ομάδας στην οποία ανήκουν
μ' αυτήν την έννοια, η αναρχία, η αριστερά, ο εναλλακτισμός, ακόμα και τα emo είναι υποκουλτούρες, χωρίς αξιολογική κρίση για το βάθος και τον πλούτο τους. ΠΑΜΠΑΡΑΚΑΤΩ.
κατά δεύτερον, τι μαλακιάρες είνια αυτές που έχουν δει τα ματάκια μου, θα μαραθούν και θα πέσουν.
όποιοι υποστηρίζουν ότι η μόνη τρου αναρχία είναι το ναδίρ, δεν ξέρω γιατί το κάνουν, αλλά δείχνουν ότι δεν έχουν ιδέα από το α/α/α κίνημα στη θεσσαλονίκη. το ναδίρ ξεκίνησε ως μία μικρή καταληψούλα στις εστίες, έβγαζαν κάνα κείμενο ξερωγώ, έκαναν καμιά συναυλία στρητ αττάκ και τα ρέστα. αν υπήρχε στην αρχή όμως κάποιο πολιτικό περιεχόμενο χάθηκε. κατ' αρχάς δεν είναι τυχαίο το ότι κατηγορούν για εναλλακτισμό όόόόόλο το χώρο και αυτοί είναι πέρα από τα μπάχαλα στις πορείες οι μεγαλύτεροι ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ του σύμπαντος. δλδ σε σχέση με την υφανέτ που έχει ριζώσει με μοναδικό τρόπο στη γειτονιά, με άτομα που ενώ σκίζονται στη μελέτη (μεγάλα geek, αλλά δεν είναι το θέμα μας εδώ) τρέχουν ατομικά σε χίλιες δυο δράσεις είτε τουμπιώτικες είτε άλλες, σε σχέση με το σχολείο που κάνει χίλια δυο μαθήματα, αγροτικές καλλιέργειες στις οποίες μάλιστα τα άτομα εκτός χώρου είναι πλειοψηφία και ένα σωρό άλλα πράγματα, σε σύγκριση με την ΑΚ (μπλιαχ) που όσο να πεις, κάθε φορά είναι στο δρόμο, τρέχει για τα μεταλλεία, τρέχει από δω τρέχει από κει, ε το ναδίρ είναι μια Κ Λ Α Ν Ι Α.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά χρόνια τώρα την έχει δει ο γενικός δερβέναγας της ιδεολογικής καθαρότητας της αναρχίας στην πόλη. Όλοι είναι για τομπούτσο συμβιβασμένοι μόνο το ναδίρ είναι τρου. Και ποιο το αποτέλεσμα; μπουένα-βεντούρα, υφανέτ, και χίλια δυο άλλα σκηνικά ΠΡΙΝ τα ξύλα στη στρητ αττάκ. Μόνοι τους επέλεξαν το δρόμο της απομόνωσης, μόνοι τους έγιναν επικίνδυνοι με τη συμπεριφορά τους στους συντρόφους τους και στο δρόμο. Γιατί κι εκεί ΓΙΑΤΟΜΠΟΥΤΣΟ είναι, ανεύθυνα χουλιγκάνια που (θέλω να πιστεύω) αθέλητα λειτουργούν προβοκατόρικα με το χειρότερο τρόπο. Μετά πώς να μην απομονωθείς, πώς να μη γίνεις στόχος, πώς να αξιώσεις αλληλεγγύη όταν σου γαμάνει την κατάληψη στα λυόμενα από ένα χώρο που του έχεις επιτεθεί, του βάζεις γκαζάκια και τον απαξιώνεις σε κάθε ευκαιρία.
Αυτά ως υπενθύμιση για όσους θυμούνται μόνο τα πρόσφατα σκηνικά ή δεν ξέρουν τι προϊστορία υπάρχει. Και δε θα μιλήσω για σήμερα που έχουν μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι και αν και δεν ξέρω τι έχουν στις τάξεις τους, ΣΙΓΟΥΡΑ συνεργάζονται και με τη νέα μόδα του αυτόνομου φασίστα. Εκτός αυτού, μιλάνε για το λαϊφστάιλ (μεγάλη κριτική, δεν την αρνούμαι, είμαι κι εγώ ένοχος σε ένα βαθμό σ' αυτό) αλλά θα πρέπει να τη στρέφεις και σοτν εαυτό σου όταν πουλάς ΤΡΟΥΙΛΑ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΒΙΑ-ΑΝΑΡΧΙΑ στα δεκαεξάχρονα που μαζεύεις από τα γήπεδα και τα σχολεία για να έχεις περισσότερο κόσμο στα μπάχαλα. Just sayin'....
Αυτό το λέει το ελληνικό wiki που μεταφράζει το subculture. Η χρήση της λέξης στα ελληνικά όμως πάντα υπονοεί αξιολογική κρίση (κατά τα υπάνθρωπος, υπόκοσμος) και αυτή είναι η περιθωριακή κίνηση με αυτόνομη κωδικοποίηση και ευτελή πολιτισμικά χαρακτηριστικά.
πχ το ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ λέξικον δίνει αποκλειστικά τη δεύτερη σημασία:
πολιτισμικά αγαθά κατώτερης ποιότητας, πολιτισμικά αγαθά κάποιας κατηγορίας ανθρώπων κυρίως αρνητικού περιεχομένου, το χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο, κουλτούρα χαμηλή απο αισθητικής, ηθικής και πολιτιστικής άποψης.
Oι emo, οι γκοθάδες, οι επικομεταλάδες, οι ανιμάδες, ξερωγώ οι mmmmmmorpg gamers και τα μπαόκια προφανώς και είναι υποκουλτούρες. Ένα συνεκτικό σώμα πολιτικών ιδεών, μια ιδεολογία, που φιλοδοξεί να εκφράσει τις ανάγκες της πλειοψηφίας σε μια κοινωνία και δη των παραγωγικών και εκμεταλλευόμενων κομματιών αυτής, όμως, δεν μπορεί να κρίνεται με τέτοιους όρους. Όλη η αριστερά (με όρους Γαλλικής Επανάστασης) έχει ολοκάθαρο διακηρυκτικό στόχο την πλήρη ιδεολογική ηγεμονία στην κοινωνία, άρα υπό αυτή την οπτική και τα παραπαίδια του διαφωτισμού που είναι και οι διάφοροι σοσιαλισμοί και ο αναρχισμός και ο μαρξισμός (για δέκα λόγους παραπάνω ο τελευταίος) είναι αδύνατο να κρίνονται με όρους κουλτούρας.
Εκτός βέβαια και αν... εδώ μιλάμε για κάτι που ούτε φιλοδοξεί να εκφράσει κάποια πλειοψηφία μέσα στην κοινωνία... ούτε έχει και κάποιο σοβαρό ιδεολογικό ή αξιακό σκελετό... ούτε έχει στην τελική και πολλά ουσιώδη χαρακτηριστικά που να συνδέονται με τα ρεύματα της νεωτερικότητας. Άρα αυτό που απομένει σαν συνεκτικό χαρακτηριστικό είναι το αν είμαστε με το ελεύθερο σεξ και τα κονδυλώματα, αν ακούμε kill the cat, αν παίρνουμε κουμπιά, αν είμαστε straightedge και αν γενικά ξερωγώ, φάση να πούμε, ξέρεις.
Στην πραγματική πραγματικότητα το ελληνικό "α/α/α" ανέκδοτο είτε λόγω συνειδητών μεταμοντέρνων καταβολών (tristero, blaumachen, terminal, όλες οι antifa, αντισπισιστές, πριμιτιβιστές, ομάδες για το έμφυλο και τις ταυτότητες, το συζήταγα αν βάζω και την υφανέτ εδώ), είτε λόγω ασυνείδητου διαλυτισμού και λουμπεναρίας (ναδίρ καλή ώρα, random αναρχοστέκια και καταλήψεις με ανύπαρκτη δράση) δεν έχει σχέση με το πολιτικό σώμα αναρχία. Είτε το θέλετε είτε όχι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ στην Ελλάδα είναι η ΑΚ, η ΕΣΕ και χώροι με γείωση σε οριζόντιες κινήσεις και συνελεύσεις γειτονιάς όπως πχ ο Θερσίτης και 5-6 άλλοι, στη Θεσσαλονίκη πχ λέει ο ρατποιζον. Που τελοσπάντων, κι αυτοί για το μπούτσο είναι αλλά δεν είναι (τελείως) ψυχοπαθείς, αν είναι δυνατόν δηλαδή σοβαρευτείτε.
οι "μεταμοντέρνες" καταβολές των antifa (εκτός από μία περίπτωση) από πού προκύπτουν;
Δεν θέλω να πώ τίποτα.
Απλά, αν κάποια στιγμή, το πρόβλημα σου χτυπήσει την πόρτα (εξαιτίας κανενός t-shirt που θα φοράς), ε πες τους καράφλες πως είσαι ειρηνιστής και νεοχίππης, οπαδός της αντιβίας.
Πιστεύω θα σου χτυπήσουν φιλικά την πλάτη και θα σου πούν "Εντάξει αδερφέ, δεν τρέχει τίποτα, λάθος".
βασικα δικαιολογώ πλήρως την αμεση αμυντική βια.
καθως και την γενικευμενη βια απεναντι σε ένα απολυταρχικο καθεστώς.
μεγαλη κουβέντα σηκώνουν οι διευκρινήσεις και τα ηθικά όρια σε κάθε περιπτωση.
υπο αυτη την έννοια δεν ειμαι πασιφιστης (αρα υπερέβαλλα πριν συνειδητά) και κάπου καποτε τα εχω ξαναγραψει αυτά.
(δεν μουντζωνω εγώ -έχουμε και ενα αυγο στο ER που χτυπά παρακρατικά-)
Στη μετανεωτερικότητα με το θάνατο της πολιτικής ταυτότητας των πολιτικών υποκειμένων και της ολιστικής αντίληψης για την κοινωνία ανήκουν όλες οι ομάδες μικροκλίμακας όπως αυτές που αναφέρω (ηθελημένα μικρές ομάδες, σχετικιστικές αντιλήψεις, στόχευση σε ένα μεμονωμένο ζητούμενο, πχ μόνο ενάντια στα μεταλλαγμένα, μόνο έμφυλο, μόνο αντιρατσισμός/αντιφασισμός, για μητροπολιτάνους και τέτοια ούτε συζήτηση). Με αυτό το πρίσμα οι antifa, ειδικά αυτοί που έχουν σαφή καταγωγή στο γερμανικό antifa post-70, την aktion κλπ, ενώ ο ίδιος ο φασισμός είναι νεωτερικό ρεύμα οι ίδιοι είστε μεταμοντέρνοι στον τρόπο που δράτε και λειτουργείτε. Εδώ να πω ότι στοιχεία μεταμοντέρνας αντίληψης δεν υπάρχουν μόνο στο α/α αλλά και σε χώρους που κινούνται με πολλούς τρόπους και στην αριστερά. Το ΚΕΕΡΦΑ για παράδειγμα ή το Δίκτυο είναι κινήσεις που έχουν ακριβώς την ίδια μονομερή σχετικιστική στόχευση, άλλο αν αυτοί συνδέονται με ευρύτερες δικτυώσεις ή έχουν οργανωτικό θύλακα (βλ. ΣΕΚ) και άλλο κι αν και στην ίδια τη Γερμανία του '30 οι κομμουνισταί έφτιαχναν οργανώσεις με αντιναζιστικά χαρακτηριστικά.
Μη μου δίνεις το subculture όμως, στα ελληνικά είπα είναι άλλη η χρήση.
κουράζομαι με τα πεντάντιξ, έχω την εντύπωση ότι έχει και τις 2 χρήσεις, γι' αυτό είπα και δεν είναι ΜΟΝΟ
ΜΟΝΟ ΘΡΑΣ είναι.
Παιδιά, ο Γκουλάγκ μου στέλνει συνέχεια PM και μου λέει ότι συμφωνεί σε όλα και αρκουδάκια και τέτοια!
:teddy: :teddy: