Djevel
http://www.myspace.com/djevelmakt
Ακούτε το "Paakellelsen".
Printable View
Djevel
http://www.myspace.com/djevelmakt
Ακούτε το "Paakellelsen".
:malakia:
διαβάζεις αυτό στη βικιπίντια "Lyrics are written in Norwegian and concerning Norse mythology/Viking folklore."
και λες "ε, σοβαροί θα είναι αυτοί, δε πειράζει που έχουνε δύο τρία ριφφάκια τσίρκο, θα είναι για το μεταμοντέρνο"
κατεβάζεις το δίσκο, βάζεις τη bathory μπλούζα σου και google-άρεις, και βγαίνει αυτό
E, να στη μούρη σου :moutza:Quote:
Now we’re gonna sing a little song, it’s about alcohol We don’t have any lyrics like that, we want some spectrum. Suttung (norse myth) followed close by, Odin kicked his ass Suttung is not alive anymore, we have all the mead we want, full of all this madness. Going to light up a joint, put on some black metal and enjoy it with my best friend. Odin gave us Suttungs mead The magical mead, our dayly bread x2 So were going to fuck Odins widow while giving you awesome riffs.Odin gave..
τι είναι σοβαρό;
κάτι διαφορετικό από "καπνίζω τσιγαριλίκια και ακούω black metal με τον κολλητό μου και γαμάμε την χήρα του όντιν"?? Και γενικά κάτι που αντιμετωπίζει το μέτσαλ διαφορετικά από αυτό για να μην ρισκάρει χάσιμο πόντων μοντερνο-γαμάτης αισθητικής?? (ο jack black βέβαια άμα τους άκουγε αυτούς θα ούρλιαζε "ΠΑΙΧΤΕ ΧΕΒΙ ΜΕΤΑΛ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ". Και μη μου πεις "είναι πάνκηδες", και οι Amebix πάνκηδες είναι. Και μη μου πεις "κάνουνε χαβαλέ όμως" επειδή μερικά ριφφάκια δε κάνουνε καθόλου χαβαλέ!! (φαντάσου τώρα ακούς νορβηγικό ρίφφινγκ και από πάνω "πάσαρε το τσιγαριλίκι ρε φιλάρααααα")
(και τέλος πάντων, τέτοιες μπάντες με τη λογική γράφουμε λολ στίχους που δε θα ξέρει κανείς τι λένε ένιγουει μέχρι να κάνει google translate, θα βάλουμε black metal μαζί με πανηγυρο-ροκ εν ρολλ και γενικά πάμε να να μας προσέξουνε με χαζο-original κόλπα είναι εξ' ορισμού ανειλικρινείς, πράγμα που είπαν και μερικοί άλλοι όσον αφορά την pro-tools παραγωγή με το "χύμα" ήχο (που εμάς μας αρέσει βέβαια, που είμαστε μεταλλάδες χοχο. Τέλος πάντων, ωραία ριφφάκα έχουνε για youtube listening, να είμαι και δίκαιος)
συγνώμη αλλά το πρώτο πράγμα που περιγράφεις εκφράζει εφηβεία, ανεμελιά και αποδόμηση που ήταν πάντα τα ιδρυτικά συστατικά των μεγαλύτερων μουσικών κινημάτων. κοινώς με σοβαρότητα και καθωσπρεπισμό κανείς δεν γάμησε. το μέταλ (και κάθε μουσική) το αντιμετωπίζει ο καθένας όπως αυτός το αντιλαμβάνεται, όπως αυτόν τον περιβάλλει. άλλοι το βρίσκουν ως πλατφόρμα για να κάνουν τέχνη, άλλοι κρύβουν τις ακραίες τάσεις και αντιλήψεις τους πίσω από αυτό, άλλοι είναι χαβαλετζήδες και απλά τους νοιάζει να περνούν καλά. σωστό και λάθος, καλό και κακό δεν υπάρχει. στην τελική εσύ τι θα ήθελες ας πούμε. το κράξιμο των μπλακμέταλλων στους kvelertak μου θυμίζει εντονότατα το κράξιμο των θρασάδων στους anthrax. μην τολμήσει κανείς και κάνει κάτι διαφορετικό, να πέσουμε να τον φάμε. μασονία.
επίσης υπάρχει το κράξιμο στη χαζομάρα, ακόμα περισσότερο το "χαζομάρα σαν selling point", το "εφηβικό συναίσθημα" ως pantero-χουλιγκανισμός, και στο κάτω κάτω το μου χαλάει την αισθητική βρε αδερφέ! (αλλά κυρίως το πρώτο, να μη ξεχνιόμαστε)
καλά και εμένα μου χαλάει την αισθητική το σήμα ενός βενζινάδικου shell που βλέπω κάθε μέρα έξω από το παράθυρο του γραφείου μου, τι σημαίνει αυτό οτι πρέπει να αντικαταστήσουν το σήμα τους με ένα ανάποδο σταυρό; όπως και να έχει εγώ κατανοώ και δέχομαι οτι για τους όποιους λόγους δεν σου κάθονται καλά οι kvelertak και οκ δεν έγινε και τίποτα. αυτό το "ε, σοβαροί θα είναι αυτοί" με εξίταρε λίγο, σε ένα είδος μουσικής που κατακλύζεται από καρναβάλια.
edit
τώρα είδα και το υπόλοιπο που έγραψες και απλά λολ
με εκπλήσσει ιδιαίτερα που απαξιώνεις τους λολ στίχους. τι έχουν δηλαδή οι "λολ στίχοι"; μήπως είναι καλοί και ιντελεκτουέλ μόνο όταν τους γράφουν οι Voivod; χαχ αμ τους άλλους τους Depressive Age που τους βάζεις; εκεί να δεις brain damage.
διαβάζεις
In the synthetic clink
flows Retron the moon milk drink
Metamorphosis turns ravishing
Liquid waves quard the bowl
A star leads the Retron soul
Cairo has focused countdown to 0
και λες δεν είναι δυνατόν, κάτι υπάρχει πίσω από όλο αυτό, κάτι θέλει να πει. και όμως δεν θέλει να πει τίποτα. αλλά οι depressive age είναι ρησπέκτ. ας μην το συνεχίσω όμως με μέταλ μπάντες με "λολ στίχους" γιατί θα την πάμε τόσο χαμηλά την κουβέντα που θα αρχίσω να ποστάρω τίποτα Holocaust - heavy metal mania και manowar - [insert random song] και θα βγει το ίντερνετ και θα αρχίσει να μας βαράει.
αυτό το populist επιχείρημα όμως είναι ο ορισμός του "καθρεπτάκι". Το μέταλ/πανκ/γουοτέβερ έχει τα πάντα. Εσύ επιλέγεις να ακούς μπάντες που είναι "καρναβάλια". Εγώ δε μπορώ να σκεφτώ καμία που ακούω που να είναι έτσι. (καλά, μερικοί αποδυκνύονται έτσι στην πορεία ενώ στην αρχή πουλούσαν άλλο πράγμα, αλλά δεν εννοώ αυτό)
πσ, και προς θεού, λολ, δεν είπα εγώ να σβήσει το σήμα το shell να βάλει ανάποδο σταυρό, δε θέλω να τους διαγράψω από την ύπαρξη, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ κάνουμε.
πσ. 2 τώρα που βλέπω το έντιτ: (χάθηκε να κάνεις ένα νέο ποστ, βρε άνθρωπε). Καταρχήν, μια χαρά βγαίνει νόημα στο Depressive Age που πόσταρες. Όχι τίποτα ιδιαίτερο από μόνο του, αλλά δεν είναι giberrish. Και να ήταν όμως, θα μπορούσε να αποτελεί σχόλιο στο obfuscation για εντυπωσιασμό του progressive metal, ας πούμε. Το "ακούω black metal, καπνίζω τσιγάρα και γράφω ριφφάρες" δεν αποτελεί σχόλιο για τίποτα. Είναι απλά EXTREME BRAIN INACTIVITY. Δεν είναι λολ για την ακρίβεια, είναι ανύπαρκτο, είναι όπως είπα χαζομάρα σα marketing point (άμα το βάλεις μαζί με όλο το πακέτο, δηλαδή). Κατά τ' άλλα, μην αναφέρεσαι στο "χεβυ μέταλ" όπως είπα και πιο πάνω. Δε με ενδιέφεραν τα παραδείγματα που γράφεις ποτέ (οι στίχοι manowar πάντως μερικές φορές είναι ηλίθιοι, αλλά ποτέ ανούσιοι, έχει διαφορά). Τέλος πάντων, δε σώζονται οι kvele-κάτι με τίποτα πέρα από τα "καλά ριφφάκια", άστο :P
καλά εγώ βεβαίως δεν το έθεσα προσωπικά. είπα οτι είναι ψιλοάκυρο να μιλάμε για σοβαρότητα ιδιαίτερα σε ένα είδος όπως το μπλακ μέταλ (αυτό το είδος εννοούσα, αν και για ολόκληρο το μέταλ πάλι θα έβγαζε νόημα) το οποίο είναι αυτό που είναι.
ε, κι όμως, με το συμπάθειο, αλλά δεν έχεις ασχοληθεί με black metal καθόλου μάλλον. Δεν υπάρχει κανείς μπλακμεταλλάς που δε το θεωρεί ως το πιο σοβαρό πράγμα του κόσμου!! (άλλο τι ήτανε πραγματικά μερικές φορές από πίσω, όπως είπα και πριν). Δες και το προηγούμενο έντιτ.
Το τι θεωρεί ο κάθε ακροατής όμως,δεν κάνει και την ίδια μουσική σοβαρή ή μη σοβαρή. Ολοι σοβαρά θεωρούν τα μουσικά είδη που ακούνε. Αν δεν τα θεωρούσαν σοβαρά, δεν θα τα άκουγαν.
Πάντως για τους Kvelertak, ποτέ δεν τους συμπαθησα. Ωραία ριφφς, αλλά η μουσική που παίζουν διάολε είναι για "καθαρή" φωνή. Αυτό το πάντρεμα ακραίας φωνής και πιο ροκάδικης (το αρχικό ριφφ του τελευταίου βίντεο είναι άνετα acdc) μουσικής, πάντα μου ερχόταν στο μυαλό "έχουμε γαμάτη μουσική, τραγουδιστή της προκοπής δεν βρίσκουμε, δεν γαμιέται βάλε έναν να ουρλιάζει " και να το φοβερό πάντρεμα ακραίας μουσικής με πιο παραδοσιακά πράματα.
προφανώς και ο μπλακμέταλλος αντιλαμβάνεται το μπλακ μέταλ ως το σοβαρότερο πράγμα του κόσμου. εδώ ο άλλος τραγουδάει "if you are not into metal, you 're not my friend" και μπορώ άνετα να σου δείξω καμία 50 άτομα που γνωρίζω, που ορίζουν τις ζωές τους με αυτό το motto.
διαβάζω και ξαναδιαβάζω το παραπάνω quote και πραγματικά δεν μπορώ με τίποτα να διακρίνω κάτι κακό σε αυτό.
το περίμενα αυτό, βασικά δεν έχει σημασία το τι "είναι" η μουσική. Το να ακούς μουσική δεν είναι επιστημονική θεώρηση, δε θα σου πει κανένας ότι κάνεις λάθος, αυτά είναι για τους μουσικολόγους. Αν κάποιος μία ζωή σε κοροϊδεύει και εσύ κερδίζεις πράγματα από τη κοροϊδία δίνοντας τους το προσωπικό σου νόημα, ε τι? Θα διαγράψεις όλες σου τις εμπειρίες από πείσμα και νιανιανια σας καταλάβαμε? Το μπλακμέταλ ήταν μία ζωή μία προσποιητή rope playing φαντασίωση την οποία παίρνανε στα σοβαρά. Το θέμα είναι ότι η φαντασίωση άξιζε! (όχι να ζεις μία ζωή μέσα στη φαντασίωση, όπως ο βικέρνες, αλλά να καταλάβεις τι πραγματικά σημαίνει για σένα) Προφανώς άμα κάποιος ακούει και διαβάζει Kvele-κάτι και βρίσκει ΤΟ ΝΟΗΜΑ (ε και, είναι 12 χρονών μάλλον) τι θα του πω εγώ, ντροπή? Για μένα λέω ότι είναι χαζομάρα. έντιτ: από και και πέρα, κρούξε, μπορεί να μη το θεωρώ"κακό" ιδεολογικά να γράφους στίχους για μπαφίδια, αλλά απλά μοιράζομαι την υποκειμενική προτίμηση μου ότι ξέρεις, έλεος, κάντε κάτι καλύτερο. Ή τουλάχιστον, μη το πουλάτε σα στιλάκι-product.
χρήστο πραγματικά δεν βρίσκω κανένα ΝΟΗΜΑ ρε συ, ούτε περίμενα τους kvelertak στα 33 να μιλήσουν στην καρδούλα μου, ούτε έχω κάτσει να κάνω google translate τους στίχους τους, ούτε τρέχω πίσω από τις συνεντεύξεις τους να δω τι δήλωσαν για το μνημόνιο στην Κύπρο.
αυτό που ξέρω όμως είναι πως ακούω ένα δισκάκι (για αυτό που έχουν κυκλοφορήσει μιλάω) που με κάνει και περνάω ωραία και αυτό είναι, μέχρι εκεί.
Δεν διαφωνούμε σε κάτι Φθόγγε.
Το τι θες να πάρεις από την μουσική και για πόσο είναι καθαρά θέμα προσωπικό, ασχέτως αν για κάποιον άλλον μπορεί να είναι αστείο ή όχι.
ρε μαν, το πρόβλημα είναι βασικά ότι νιώθεις ντε και καλά την ανάγκη να απαντήσεις στην άποψή μου για τους Kvele επειδή τους γουστάρεις και περνάς καλά μαζί τους. Δεν είναι ανάγκη να αμύνεσαι για πάρτη τους ούτε για πάρτη σου!! Εγώ είπα κάνα δύο πράγματα με βάση τους στίχους και την εμπορική λογική. Δεν θα σου τη πω επειδή ακούς τα κομμάτια και περνάς καλά, είπαμε, καλά ριφφάκια!
αν κατάλαβες οτι αμύνομαι τότε κάνουμε άλλη συζήτηση. έκανες αυτό το σχόλιο περί μη σοβαρότητας, έπεσε για λίγα δευτερόλεπτα ένα blue screen στο μυαλό μου και γι' αυτό σου απάντησα. σιγά μην μου την πεις κιόλας για τους kvelertak. εδώ δεν μου την έχεις πει που τόσο καιρό δεν έχω τσεκάρει εκείνα τα λινκς που μου έστειλες :oops:
κοίτα, όταν έχω όρεξη (βασικά δηλαδή είμαι σε ξύσιμο mode και logged in στο ίαρ) γράφω πολύ και συνεχώς και όλοι νομίζουν ότι ψ'αχνω γύρα σε κάποιον ΝΑ ΤΗ ΠΩ, ξέρω γω! Αλλά πάντως αντιδράς κάπως αμυντικά ρε, σε φάση "αν τη λες στο συγκρότημα μου, τη λες και σε μένα", το νιώθω (δεν είναι παράλογο, κάνε και συ κανένα diss thread για blut aus nord και wolves in the throne room και τα λέμε, χαχ) Ε, άμα τα θυμηθείς, στείλε και κάνα πιέμ, ναι.
http://www.youtube.com/watch?v=LeksEMcnePw
αυτοί καλά περνάνε πάντως
Έπεσαν αρκετά στην εκτίμηση μου μετά από αυτό το βίντεο.
αχ καλε τι βαρβαροι τυποι?
δεν καταλαβαινω, ενδειξη βαρβαροτητας ειναι αυτο που εκαναν?
ok, πιο πολύ μου φάνηκε σαν επιτόπιος χαβαλές που φάνηκαν να γουστάρουν και όσοι ήταν εκεί
δεν πήγε καν το μυαλό μου σε αγριάδα/καφρίλα, δεν τους ξερω κιολας
Λοιπόν έβαλα να το ακούσω και εγώ. Λυπάμαι που δεν έχω διαβάσει την συζήτηση που προηγήθηκε αλλά φαντάζομαι στ αρχίδια μας. Ελαφρώς τουρμπονέγκρο μου έφεραν στο μυαλό αλλά στο πιο μπάχαλο.Κάτι με χάλαγε. Θα δοκιμάσω και το επόμενο αλλά ψιλοβαρετό ήταν γενικώς.