kai erwtw:ti exei to mpaleto?Quote:
καλύτερα να ασχολειθεί με το μπαλέτο!
Printable View
kai erwtw:ti exei to mpaleto?Quote:
καλύτερα να ασχολειθεί με το μπαλέτο!
Είναι λίγο βαρετό. Να κάνει σύγχρονο χορό, που είναι πιο τσαχπίνικος.
Ίσως και να μπορεί, Dythor, αλλά ιστορικά υπάρχουν παραδείγματα που το ακυρώνουν...άλλωστε, όταν πολλοί άνθρωποι εναντιώνονται σε έναν εχθρό, αυτό δεν τους κάνει ταυτόχρονα και συμμάχους, Χρειάζονται πολλά πράγματα να σε ενώνουν με τον άλλον για να σταθείτε μαζί.
Οι αριστεροί ζητούν μια διαφορετική εξουσία, οι αναρχικοί την απούσια της οποιασδήποτε εξουσίας. Δίχως να έχει σημασία το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, πως δυο πλευρές με τέτοιες απόψεις και τόσο διαφορετικές ανάγκες κι επιθυμίες θα κατορθώσουν να πολεμήσουν μαζί;
nai alla to mpaleto einai o mpakounin tou xorou ola t'alla sigxrona,monterna ktl einai salala alfakapitika pramata dld.ekei entopizetai to provlima!
kas μην τρολλάρεις σε παρακαλώ.
Γεια σου αντάρτη κάλκη, αλλά τέσπα, δεν είπα ούτε εγώ ότι εννοεί τα υπόλοιπα υποταγή, τι σκατά, τόσο δυσνόητα τα γράφω; Λέει ότι ένας μη αναρχικός μάλλον θα προτιμά ΑΚ γιατί έχει ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ μη εξεγερσιακές μορφές πάλης. Και λέω, το να λες ότι είναι θέμα συνήθειας είναι λίγο υποτιμητικό, υπάρχει και η προσωπική κρίση και επιλογή, δεν είναι η βία η σωστή λύση που όσοι δεν την προτιμούν "μάλλον είναι επειδή δεν έχουν συνηθίσει στην ιδέα".
Παρ' όλα αυτά, και ανεξάρτητα με το αν η βία είναι "σωστή" ή "λάθος" (τεράστιο θέμα), είναι πάρα πολλοί αυτοί που απλά παπαγαλίζουν "ΟΧΙ ΒΙΑ, ΟΧΙ ΒΙΑ" λόγω αστικού περιβάλλοντος διαπαιδαγώγησης, αντανακλαστικού φόβου απειλής στο βόλεμά τους, και γενικότερα όχι βία γιατί όχι βία ρε φίλε. Αυτοσκοπός και σίχαμα δηλαδή.
Καλά, είμαι σίγουρος ότι και στους υπέρ της βίας γίνεται αυτό. Εγώ είμαι κατά σε γενικές γραμμές γιατί δε θεωρώ ότι βοηθάει αυτή τη στιγμή, απεναντίας, επίσης επειδή χρειάζεσαι πολλά κιλά συνειδητοποίησης πριν φτάσεις στο στάδιο που είσαι στο παρά πέντε για την αναρχική κοινωνία και υπάρχει κάποιος από πάνω που σε κρατάει με τη βία και αντίθετα στη θέληση του κόσμου κι επίσης επειδή είναι εξουσιαστική τακτική, δηλαδή ο καθένας για την πάρτη του έχει το δίκιο του, έτσι δίνεις δίκιο και στον μπάτσο πχ που χτυπάει το μετανάστη, κι αυτός δίκιο έχει στο κεφάλι του, το θέμα είναι αν έχει ο καθένας το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βία, φυσικά όχι ως αυτοάμυνα (και δεν εννοώ να βαφτίζουμε αυτοάμυνα ό,τι βολεύει ε).
Ο μπάτσος βαράει το μετανάστη στο κεφάλι είτε του δώσεις δίκιο στη χρήση βίας είτε όχι, επειδή αυτός είναι ο ρόλος του...και δεν είναι ο κακός μπάτσος και ο καλός μπάτσος...είναι απλά ο μπάτσος, ο οποίος έχει ένα συγκεκριμένο στόχο: να καταστέλει τους εχθρούς των αφεντάδων του. Στη βία απαντάς με διάφορους τρόπους, ο εχθρός όμως δε φοβάται την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές...φοβάται τη σφαίρα που μπορεί να του τρυπήσει το κρανίο.
Βέβαια, είναι προσωπικό θέμα το ποιο δρόμο θα διαλέξει ο καθένας και πρέπει να πράττει όπως νιώθει. Αν δε νιώθει καλά με την άσκηση βίας, καλύτερα να μην την ασκεί. Άλλωστε, καθένας παλεύει με τον τρόπο που επιλέγει και σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του, όχι επειδή χρωστάει σε κάποιον.
Η λέξη δικαίωμα πάντως, Dragonlord, νομίζω ότι είναι εντελώς σχετική και απολίτικη (χωρίς να χαρακτηρίζω εσένα απολίτικο προφανώς, δε θέλω άλλες παρεξηγήσεις σήμερα). Το δικαίωμα το δίνει ο καθένας στο εαυτό του. Κανείς δεν έδωσε δικαίωμα το Δεκέμβρη σε όσους βγήκαν στο δρόμο να το κάνουν, αλλά το έδωσαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους...
Πόσων "εχθρών" τα κρανία έχεις τρυπήσει εσύ και οι σύντροφοί σου δηλαδή; Εγώ νομίζω ότι ο "εχθρός" καραβολεύεται με τη βία στους δρόμους, γι'αυτό άλλωστε είδαμε το Δεκέμβρη ασφαλίτες με κουκούλες και καδρόνια, γιατί δημιουργείται τρομοκρατία γύρω από το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα και απομονώνεται στη συνείδηση του κόσμου, ενώ θα έπρεπε (το κίνημα) να αποζητά την υποστήριξη του κόσμου, αλλιώς δε μιλάμε για ένα επαναστατικό αλλά για ένα σκατοελιτιστικό κίνημα που χύνει στην ιδέα του εαυτού του, αυτά που είπε ο σταμ δηλαδή.
:lol:Εγώ δεν έχω τρυπίσει κανενός το κρανίο και δε με τιμά και πολύ αυτό...
Κάποιοι σύντροφοί μου έχουν τρυπίσει...αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.
Οι ασφαλήτες με τα καδρόνια και τις κουκούλες έχουν πολύ συγκεκριμένο ρόλο: να περνάνε μια εικόνα που δεν ισχύει. Στο δρόμο ήμουν και τις πέτρες που έριχνα στο μπάτσο τις σήκωνε και τις πετούσε στα τζάμια. Ενώ οι εξεγερμένοι ασχολούνταν με τράπεζες και τμήματα, τα μπατσόνια σπάζανε τις βιτρίνες και τα αμάξια των παππούδων...
Αυτό όμως δε σημαίνει πως εγώ θα πάψω να κάνω αυτό που κάνω, όπως ακριβώς και αν ζωγραφίζεις όμορφα και ο διπλανός σου με τις ίδιες μπογιές φτιάχνει βλακίες δεν θα πάψεις να ζωγραφίζεις.
Και ο ελιτισμός υπάρχει στα λόγια και τις πράξεις εκείνων που υποστηρίζουν πως τα ξέρουν όλα. Εγώ αντιθέτως δεν τα ξέρω όλα. Εγώ ξέρω μόνο πως νιώθω και πως θέλω να πράξω. Δε λέω πως θα γίνει η επανάσταση, πως θα είναι ο κόσμος μετά, πως θα κατορθώσουμε να συμβιώσουμε...λέω πως δε θα είναι η επανάσταση, πως δε θα είναι ο κόσμος μετά, πως δε θα συμβιώσουμε, πως δέ θέλω να είναι...το πως θα είναι το βλέπουμε αφού κατορθώσουμε να τον κάνουμε να μην είναι έτσι όπως δε μας αρέσει.
Οι ελιτιστές μπορούν να το παίζουν Μεσσίες και φωστήρες. Εγώ δεν είμαι...όμως δε δέχομαι πως είναι και κάποιος άλλος!
ΝΑ ΤΟΥ ΧΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΠΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΓΚΩΛΟ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΟΥ ΜΕΣΟΑΣΤΟΥ.
τι να πεις τώρα, σε άτομα που πιστεύουν ότι μπορούν να υπερνικήσουν την εξουσία με βία ή έστω να αλλάξουν κάτι. Ρε φίλε Midnight, μόνο με έναν οργανωμένο στρατό ή με μία μαζική επανάσταση θα μπορέσεις να απειλήσεις έστω τα οργανωμένα, οπλισμένα και εκπαιδευμένα όργανα της εξουσίας. Εφόσον λοιπόν έτσι κι αλλιώς πρέπει να έχεις την πλειονότητα του κόσμου μαζί σου για να καταφέρεις κάτι τέτοιο, γιατί δε δοκιμάζεις με τα duh, δημοκρατικά μέσα καταφέρνοντας το ίδιο πράγμα χωρίς χιλιάδες θανάτους ξερω γω? Και γενικά, με όλα αυτά τα "δεν είμαι δημοκρατικός και δε με ενδιαφέρει η γνώμη σου" πως περιμένεις εσένα η τους φίλους σου με τις παρόμοιες κατα τ' άλλα ενδιαφέροντες απόψεις να σας πάρει ο κόσμος στα σοβαρά?
Ναι, δεν είμαι δημοκρατικός...
Όταν παίζεται η ζωή μου (και δεν εννοώ η βιολογική μου υπαρξη), δεν είμαι δημοκρατικός.
Δε θέλω να με πάρει ο κόσμος στα σοβαρά γιατί δεν θέλω να στήσω στρατό. Θέλω ο κόσμος να πάρει στα σοβαρά τον εαυτό του και τη ζωή του και να την πάρει πίσω, γιατί είναι κλεμένη! Ίσως να ακούγομαι μελό, αλλά δεν έχει σημασία.
Δεν θέλω να φτιάξω στρατό, γιατί ο στρατός είναι όργανο με εξουσιαστικές δομές και αυστηρή ιεραρχία και, πέρα από αυτό, από τη φύση του είναι πλασμένος για να κατακτά και να υπηρετεί, όχι για να απελευθερώνει. Και δεν πιστεύω πως χρειάζομαι στρατό για να νικήσω τον εχθρό. Δε λέω πως θα τον νικήσω σίγουρα ούτε πως θα χάσω σίγουρα. Δεν υπάρχουν σίγουρα πράγματα στον κοινωνικό πόλεμο. Πάντως, δε θέλω να κάνω πραξικόπημα για να καταλάβω την εξουσία και να την πάρω από τα χέρια αυτών που την έχουν τώρα. Θέλω να πάψει να υπάρχει εξουσία. Αν αυτά ακούγονται τόσο ενοχλητικά, τόσο ηλίθια και χαζορομαντικά...ας είναι.
Δεν πράττω με στρατηγική πολιτική σκέψη, πράττω με το συναίσθημα και τις επιθυμίες μου...
na rotisw kati?
[oxi den 8elw na emplakw pali sto 8ema vias]
otan les "tripimeno kranio" me poion tropo proil8e to trauma?
Ότι πεις, αδερφέ...
πρόσεξε τι θα πεις, κυκλοφορούν και αλφακαπίτες.
:-(
:P
:p
Φίλοι;
Τι εννοείς φίλοι, αδερφέ;
Δε θυμάμαι να βριστήκαμε...
(Ίσως να μη θυμάμαι καλά, βέβαια:P)
Δεν είχα τίποτα μαζί σου, ούτως ή άλλως...
Αυτός που με αποκαλούσε καθυστερημένο με έχει αφήσει ήσυχο αρκετή ώρα τώρα...με τους υπόλοιπους απλά συζητάω πολιτικά με αυξημένες τόσο τις εντάσεις όσο και τις χαβαλεδομαλακίες...
Φίλοι! (Εκτός και αν είσαι ΑΚ, αριστερός, πάνκης, φεμινίστρια, alternative, δεξιός, φασίστας, κεντρώος, σοσιαλιστής...:-P)
Μην ασχολείσαι μωρέ με τους μαλάκες.
Φέηκ του Nasum είναι.