για τον καλό εξαερισμό συμφωνώ ότι είναι αρκετός. οι μη καπνιστές όμως λένε ότι δεν είναι και άρα κρατάω μια πισινή. αφού συμφωνούμε γιατί είμαι μαλακισμένο;
Printable View
Εχω ξαναπει πολυ παλαιοτερα σε αυτο το θρεντ, πως η μεγαλυτερη βλαβη που προκαλει το καπνισμα δεν ειναι ο καρκινος του πνευμονα, αλλα η αφαιρεση καθε δυνατοτητας εφαρμογης κοινης λογικης απο μυαλα λογικοτατων ανθρωπων οπως εσυ, ο ikonoklast και πολλοι αλλοι. Δες εδω δηλωσεις (δεν παιρνω ορκο για την κοινη λογικη του καλκι ανεξαρτητα απο το καπνισμα βεβαια) :
Ρε σοβαρευτειτε, θελω να πιστευω πως το ER δεν ειναι ουτε πολυεθνικη, ουτε ασφαλιστικη εταιρια, ουτε καμια κυβερνηση, αλλα ενα συνολο ανθρωπων που μπορουν να μιλανε ως νοημονα οντα καποιες φορες για θεματα στα οποια ισως αν ολοι μας βρουμε μια κοινη γραμμη, μπορει να κανουμε την κοινωνια μας (σας πλεον) εστω κατα 0.00001% καλυτερη. Το ξερω πως δε μιλαω σε ρεαλιστικο επιπεδο, καθως η οποιαδηποτε απαγορευση ή οχι του καπνισματος εξυπηρετει πρωτιστως οικονομικα και πολιτικα συμφεροντα παρα το welfare του πολιτη. Παρολα αυτα αν βλεπω εναν deggial να δηλωνει πως η υγεια δεν ειναι δικαιωμα, εναν ικονοκλαστ να ειναι ετοιμος να οχυρωθει στο Πολυτεχνειο για τα δικαιωματα των καπνιστων κι εναν rage for order να θελει να δωσει ραντεβου στο Καραβελ με πεταλουδες και μαχαιρια για το ποιος θα καπνιζει που, ε λιγο απογοητευομαι, και δε θελω να τονισω για μια ακομα φορα πως οποιος καπνιζει μπορει να το κανει σε χιλιαδες μερη και εχει και την επιλογη να το κανει εξω για 5 λεπτα οταν θα ειναι σε εναν εσωτερικο δημοσιο χωρο, αλλα το γραφω μπας και :/
το μαγαζί είναι εσωτερικός ιδιωτικός χώρος ε;
ο πατερας μου λεει οτι θελουν αυτην την απαγορευση για να κλειστουμε σιγα σιγα στα σπιτια μας.οπως επισης λεει οτι τα νεκροταφεια υπαρχουν εκτος απο τους οικονομικους λογους για λογους τρομοκρατιας.
Στο εξήγησε ο psycotron ότι για κάποιους είναι απόλαυση ταυτόχρονα να κάθονται στην καρέκλα τους, να ακούν την μουσική τους, να χαλβαδιάζουν το μουνάκι δίπλα, να πίνουν την μπύρα τους και να καπνίζουν. Αν βγάλεις κάποια από αυτά τότε χάνεις σε απόλαυση. Κανείς δεν είπε ότι είναι τόσο βάσανο να βγαίνεις έξω για να καπνίσεις αλλά ότι σου χαλάει την διασκέδαση χωρίς να υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό μιας και υπάρχει λύση η οποία φυσικά δεν είναι η καθολική απαγόρευση.
JnB το κράτος για οικονομικούς λόγους θέλει να μας κάνει να καπνίζουμε λιγότερο ή να το κόψουμε ενώ θέλει να γαμήσει με φόρους όσους επιμένουν να καπνίζουν. Οι μόνοι που το στηρίζουν σε αυτή του την προσπάθεια είναι κάτι βλαμμένοι αντικαπνιστές. Γιατί να τα βάλω με τους ηλίθιους καπνιστές που θέλουν να καπνίζουν στον θάλαμο νεογνών; Που κολλάνε αυτοί στην κουβέντα μας;
ρε ρεητζ μην λες μαλακιες.το κρατος ΘΕΛΕΙ να καπνιζουμε,σκεψου ποσες συνταξεις γλιτωνει.400κ πεθαινουν τον χρονο στην ευρωπη.
οπως παντα
αχαλινωτο φεησπαλμ
α δεν το κατάλαβα.
sod όχι.
οχι σε τι?
σε ό,τι έχεις γράψει στα 117 ποστς σου.
Όχι ακριβώς. Καταρχάς καλό είναι να ξεφύγουμε λίγο από τη λογική της ιδιοκτησίας που λέει ότι "εδώ είναι το τσιφλίκι μου και κάνω Ό,ΤΙ γουστάρω". Αυτό δεν ισχύει ούτε στο ίδιο σου το σπίτι, πχ δεν μπορείς να βάλεις τέρμα μουσική στις 3 τη νύχτα, δεν μπορείς να τεμαχίζεις κόσμο κοκ. Τα πάντα υπόκεινται σε κάποιους νόμους του κράτους. Εννοώ ότι τίποτα δεν είναι απολύτως ιδιωτικό. Τώρα, αν θεωρήσουμε ότι οι δημόσιες κοινωνικές συναναστροφές είναι μια ανθρώπινη ανάγκη και αν δεχτούμε ότι αυτές δε γίνονται μόνο σε πλατείες και δημόσιες υπηρεσίες, τότε ναι, και τα μαγαζιά είναι σε μεγάλο βαθμό "δημόσιοι χώροι". Ο μαγαζάτορας το κάνει ως εργασία, προσφέρει μια υπηρεσία στην κοινωνία και αμοίβεται γι'αυτό. Η απαίτηση να κάνει ό,τι θέλει είναι αντίστοιχη με την απαίτηση πχ να μην κόβει αποδείξεις, να σερβίρει μπόμπες, να έχει τα ήχεια του λέγκασι κοκ (αφού είναι ιδιωτικός του χώρος, ό,τι θέλει κάνει!). Που ας πούμε για τις αποδείξεις προσωπικά σταρχίδια μου αφού τα τρώνε, αλλά τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με πραγματικούς ανθρώπους και όχι με "το κράτος" (πλιζ, ας μην πει κανείς ότι το κράτος είμαστε όλοι εμείς).
Τώρα γι'αυτό που λέει ο ρφο ότι περιμένουμε από το κράτος να τους κάνει ντα. Είτε μας αρέσει είτε όχι, έτσι λειτουργεί η κοινωνία τη δεδομένη στιγμή. Να τη δομήσουμε αλλιώς; Μέσα. Όταν το κάνουμε το ξανασυζητάμε. Θα προτιμούσα να καταλαβαίνουν από μόνοι τους οι καπνιστές ότι είναι μαλακία να καπνίζω κι εγώ επειδή θέλω να είμαι στον ίδιο χώρο; Χίλιες φορές. Αλλά πχ και τους μετανάστες από το κράτος απαιτώ να νομιμοποιηθούν και να ασφαλιστούν, δε ζητάω από τον υπόλοιπο κόσμο να αρχίσει να μαζεύει φράγκα για να πηγαίνουν στους γιατρούς και να έχουν σύνταξη.
Τέλος για τα συνωμοτικά-λιακοπουλαίικα (αυτοί είστε) περί υποταγής: Στην καθημερινότητά μας κάνουμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ πράγματα τα οποία "επιβάλλονται", απλώς δεν τα προσέχουμε πλέον. Και δεν επιβάλλονται μόνο νομικά. Πχ γιατί δε ρευόμαστε παντού (μην πεταχτεί ράντομ_σουπερκάφρος_μέταλλερ να πει ότι το κάνει); Γιατί είναι "αγένεια" μια τόσο φυσική σωματική λειτουργία; Κι αυτό σχέδιο για να μην αντιδρούμε θα είναι! Ή γιατί δεν κλάνουμε; (μη μου πει κανένας καπνιστής ότι οι κλανιές βρωμάνε, άρα ενοχλούν τους άλλους γιατί θα φάω το καπέλο μου)
εσύ θες καθολική απαγόρευση ή όχι; το θεωρείς λογικό μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί; δεν έχω καταλάβει.
για την σύνδεση που κάνεις με τους μετανάστες κάθομαι δίπλα στον κάλκη και κάνουμε μαζί φέισπαλμ επιδεικτικά.
Εγώ νομίζω ότι το κάνετε πολύ μεγάλο θέμα και ότι θα έπρεπε να είναι εξίσου αυτονόητο με τις κλανιές, τα ρεψίματα, το πάμπλικ μαστουρμπέισον, οτιδήποτε ΔΕΝ κάνουμε σε δημόσιους χώρους από σεβασμό στους άλλους. Και τα μισά-μισά μου φαίνονται παπαριές, οπότε θεωρητικά είμαι υπέρ της ολικής απαγόρευσης. Αλλά δε με χαλάει καθόλου και το να υπάρχουν ειδικοί χώροι, πχ στο Κ44 στο μπερλίν υπήρχε χώρος για καπνιστές, επίσης στην ουτρέχτη σε λαιβάδικο υπήρχε χώρος στο πίσω μέρος, μια χαρά. Ουσιαστικά δηλαδή θεωρώ δικαίωμά μου να πάω σε έναν κοινόχρηστο χώρο χωρίς να υποχρεωθώ να καπνίσω ή να πετάξω τα ρούχα μου στα άπλυτα μετά, αν μπορεί αυτό να γίνει και παράλληλα να καπνίζετε κάπου κλειστά, good for you. Όπως έχω ξαναπεί όμως, έχω χαλαρώσει αρκετά με το θέμα γιατί δεν πιστεύω πλέον ότι θα εφαρμοστεί ποτέ και έχουμε σοβαρότερα προβλήματα (πχ άρχισαν οι διώξεις για τα διόδια).
ε τώρα εγώ θα πω τι σε πειράζει να υπάρχει και ένας δημόσιος χώρος που θα μαζεύονται όσοι θέλουν να τον παίξουν παρέα και εσύ θα μου πεις όχι γιατί μπορεί να θέλω να πάω και γω εκεί γιατί θέλω να πάω παντού και να διασκεδάζουν όλοι όπως θέλω εγώ και άρα κομμένες οι μαλακίες (...) και θα κλείσει ο κύκλος μέχρι να ξανανοίξει σε ένα μήνα.
Ρε, μπορώ να καταλάβω ακόμα κι αυτό, να υπάρχουν κάποια μαγαζιά μόνο για καπνιστές, δε γαμιέται; Το πρόβλημα είναι όταν αυτά είναι πάνω από 10% ας πούμε (πόσο μάλλον 99.9% που είναι τώρα στην ελλάδα).
Εχμ, όχι κάνεις λάθος. Το σώμα μου ΠΧ είναι απολύτως ιδιοτικό, το ίδιο και το σπίτι μου, η κιθάρα μου κλπ. Αμα γουστάρω και δεν προσβάλω τα δικαιώματα κάποιου άλλου, τους βάζω φωτιά και τα καίω. Το θέμα λοιπόν είναι άν το κάπνισμα παραβιάζει τα δικαιώματα κάποιου άλλου. Αν είμαι ιδιοκτήτης μικρού μπαρ πχ, δεν προσβάλω το δικαίωμα κανενός στη διασκέδαση, γιατι ανοίγει πολύ εύκολα ένα μπαρ μη καπνιστών δίπλα. Αν έχω μια τεράστια καφετέρια που καταλαμβάνει μισή πλατεία, τοτε πρέπει να δημιουργήσω χώρο και για μη καπνιστές για να μην αναγκάζεται κάποιος που μένει δίπλα να παίρνει μετρό για να πιεί καφέ αν δεν γουστάρει καπνό. Όσο όμως κάνω κάτι που δεν ενοχλεί καποιον άλλον, δεν έχει κανένα δικαίωμα το κράτος, ούτε καν το σουηδικό, ποσο μάλον το μπουρδέλο σας, να μου πει τι θα κάνω.
Ο μαγαζάτορας ΔΕΝ το κάνει ως εργασία, εκτός αν όσο έλειπα βγήκε το ΚΚΕ. Το κάνει ως επιχείρηση και έχει δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει αρκεί να μην παραβιάζει τα δικαιώματα κάποιου άλλου. Αν πχ δεν κόβει αποδείξεις παραβιάζει τα δικαιώματα στην περιουσία αυτών που πληρώνουν φόρους. Αν σερβίρει μπόμπες παραβιάζει το δικαίωμά σου να πιείς το ποτό που πλήρωσες. Αν έχει μια τεράστια καφετέρια και παίζει ΠΑΝΤΟΥ καπνός, τότε παραβιάζει το δικαίωμα σου να πιείς ένα καφε. Αν όμως εχει χώρο για καπνίζοντες και μη δεν παραβιάζει τίποτα και καλά κανει.Quote:
Τώρα, αν θεωρήσουμε ότι οι δημόσιες κοινωνικές συναναστροφές είναι μια ανθρώπινη ανάγκη και αν δεχτούμε ότι αυτές δε γίνονται μόνο σε πλατείες και δημόσιες υπηρεσίες, τότε ναι, και τα μαγαζιά είναι σε μεγάλο βαθμό "δημόσιοι χώροι". Ο μαγαζάτορας το κάνει ως εργασία, προσφέρει μια υπηρεσία στην κοινωνία και αμοίβεται γι'αυτό. Η απαίτηση να κάνει ό,τι θέλει είναι αντίστοιχη με την απαίτηση πχ να μην κόβει αποδείξεις, να σερβίρει μπόμπες, να έχει τα ήχεια του λέγκασι κοκ (αφού είναι ιδιωτικός του χώρος, ό,τι θέλει κάνει!). Που ας πούμε για τις αποδείξεις προσωπικά σταρχίδια μου αφού τα τρώνε, αλλά τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με πραγματικούς ανθρώπους και όχι με "το κράτος" (πλιζ, ας μην πει κανείς ότι το κράτος είμαστε όλοι εμείς).
Εμείς δηλαδή μπορεί να θέλουμε να μαζευτούμε σε έναν κλειστό χώρο, να καπνίσουμε τα τσιγάρα μας, να πιούμε τις ποτάρες μας, να ακούσουμε τις τραγουδάρες μας και επειδή είμαστε και πιο κουλ τυπάκια από τους αντικαπνιστές και έρχονται τα γκομενάκια στα μαγαζιά που πάμε θέλετε να ρθείτε κι εσείς. Δε σέρνουμε κανέναν απ' τη μύτη. Κακά τα ψέματα, με εξαίρεση κάποια γαμάτα φαγάδικα τα μαγαζιά που δε συχνάζουν καπνιστές είναι ξενέρωτα.
ΝΑΠΑΝΑΓΑΜΗΘΕΙΤΕ. άλλωστε τα καλύτερα γκομενάκια καπνίζουν και κακά τα ψέματα πάντα γίνεται ό,τι θέλουν αυτά.
ε, όχι κύριε, δε θα μου απαγορέψεις να καπνίζω
100% υπέρ της απαγόρευσης σε κλειστούς ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χώρους (υπηρεσίες νοσοκομεία (ντα) πανεπιστήμια σχολεία και άλλα)
έντιτ: όπως δε λογοκρίνουμε την τέχνη που μας προσβάλει, επειδή μπορούμε να αλλάξουμε κανάλι έτσι δεν πρέπει να κατακρίνουμε τους χρήστες μιας βλαβερής ουσίας όταν μπορούμε να πάμε αλλού.
Δεν κατέκρινα κανέναν επειδή καπνίζει, ούτε θέλω να απαγορέψω σε κανέναν να καπνίζει, αλλά οκ, ΟΥΚ ΝΟΥΚ
εδω δεν μπορουμε να βαρεσουμε την κοκα μας με την ησυχια μας.
εσύ κόψε λίγο το σέξιον και άνοιξε κανένα βιβλίο,
και για τους υπόλοιπους , απλά γελάει ο κόσμος , και με τους μεν και με τους δε, είμαι σίγουρος ότι RL θα φωνάζατε ο ένας πιο δυνατά από τον άλλο χωρίς να ακουν τι λένε οι άλλοι.
Αναμασάτε τα ίδια και ίδια , πούτσα στους αντι-καπνιστές γιατί αντι-αντι είμαστε πούτσα στους καπνιστές που κάνουν σαν υστερικές, πούτσα και στους ουδέτερους που καταστρέφουν την κάθε κοινωνία
Μόνο με αυτόν είμαστε
Spoiler
ΕΝΤΙΤ: και σε όλα αυτά τα wall of text σκάει και η μενουμισιον με 3 λινκς
Ε ΛΟΛ
τωρα σοβαρα τι σκατα συζητατε?ειναι ποτε δυνατον μια απαγορευση να ειναι οκ?{μην πεταχτει κανας μαλακας και μου πει για τους παιδοφιλους ξερω γω}.100 χρονια που ο καθενας καπνιζε διπλα στον αλλο που δεν καπνιζε ξαφνικα εγιναν μια παραλογη κατασταση?
ρε μου φαινεται οτι κατι δεν παει καλα με σας.
λεγε ρε μαριλιον τι παραλογο λεω.
ρε sod και τα αμαξια μέχρι να καταλάβουν ότι ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και κατεπεκταση τον άνθρωπο, δεν τα περναγαν καταλύτες. ετσι και με το καπνισμα μέχρι να καταλάβουν τις βλαβερές συνέπεις του παθητικού, το έκαναν παντού δίχως να πολυξέρουν τι παίζει. τι μου λες 100 χρόνια δλδ παιδί μου.
πόσο εισαι;
και μου λες οτι 5-10 ωρες παθητικου καπνισματος την βδομαδα ειναι πιο επικυνδινες απο τοσες ωρες εκθεσης σε ολους αυτους τους ρυπους κτλ.τεσππα τεσπα.23 ειμαι.
εσυ θα με κάψεις!
διαβασε ξανα το ποστ σου και μετά το δικό μου.
τι θα σε καψω?οι μονοι ρυποι ειναι απ τα μαξια?
ε, μπορεί και να σε πατήσουν
λίγο γρήγορα αν γίνεται
νταξει δραγκον χεηλ ε.ε για τον νομο που θα σωσει τα παιδια μας.
Το σκέφτεσαι για απογόνους δηλαδή?!
λολ.λεω να παρω καναν σκουρο.
μην είσαι αρχιδάκι κι επικριτικός με τα αμουσα αγόρια.
αναι εχουμε και αλλον ατριχο, σορρυ
Και επιμένεις ότι όλα βαίνουν καλώς;