=)
Printable View
καραμελα ξεκαραμελα αν δεν το θεωρείς δυνατό και διαχρονικό point δεν χρειάζεται να μάχεσαι για τα ''κοινά''. μιλουσα με έναν Α.Κ.ιτη φίλο που πριν εναμιση περίπου χρόνο όταν του έλεγα πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση με τους φασίστες πανελλαδικώς με καθησύχαζε λέγοντας πως όπου βγαίνουν τους τσακίζουμε, δεν κυκλοφορούν, δεν μιλούν, δεν γαμούν κτλ.
παιδεια > στενά
αν δεν το πιστευεις εισαι μπουφος
αν δεν παλεψεις για την παιδεία σου εισαι πιο μπούφος
αν δεν το βρίσκες αφελές και έκανες το smiley διαφορετικά είμαι εγώ ο μπούφος, δεκτόν
Η "παιδεία" είναι εθνική. Ατσαλώνει πατριωτικές συνειδήσεις, εκτρέφει και συνέχει τον νέο εθνικισμό των ημερών μας, όπως και πάντα εξάλλου. Δεν είναι τυχαία τέτοια η παιδεία, δεν αποτελεί μια δυσλειτουργία του κρατικού μηχανισμού η κατάστασή της αυτή, είναι ο κρατικός μηχανισμός. Δεν είναι κάτι που θα διορθωθεί με κάποια διαφορετική διαχείριση της υλικοτεχνικής υποδομής, ή με κάποια "αλλαγή νοοτροπίας" (τι στον πούτσο σημαίνει άραγε αυτό προταγματικά), ή με κάποια αλλαγή στο ανθρώπινο δυναμικό. Είναι έτσι όπως είναι γιατί δεν θα μπορούσε να είναι με κανέναν τρόπο αλλιώς. Είναι ένα από μανταλάκια του έθνους-κράτους. Εντέλει:
Παιδεία
http://globalvoicesonline.org/wp-con...ay-375x281.jpg
Στενά
http://athens.indymedia.org/local/we...-2011---02.jpg
Έτσι όπως θέτεις το δίπολο δηλαδή. Οπότε στενά και πάλι στενά. Α, και αυτοοργανωμένες κοινότητες όπου κάποιοι και κάποιες από 'μας μπορούν να υπάρξουν με αξιοπρέπεια, ενάντια στον εθνικό βούρκο.
απ'τα χαζότερα posts που εχω δει.
ο Θοδωρακης εκανε υπερβαση σε αυτη του την εκπομπη, πρωτη φορα τον ειδα να συζηταει "τοσο εντονα" με καλεσμενο. μια αηδια η ολη συνεντευξη οντως
και οταν δειχνει δηλώσεις των ψηφοφορων του, γιατι δε δείχνει πρόσωπα;
Ο Μιχαλολιάκος τον κάνει απλά ΠΟΥΤΑΝΑ
Δεν νομιζω οταν λεει "παιδεια" να εννοει να διδασκουμε αρχαια ελληνικα και την ιστορια οπως διδασκεται. διαφωνω εν μερει με την αποψη της "παιδειας", διαφωνω εν μερει και με την αποψη "στενα", συμφωνω εν μερει και με τα δυο αν και ειναι πολυ μικρης σημασιας απο μονα τους. οσο για τις αυτο-οργανωμενες κοινοτητες, γι'αυτο σου εκραζα τις μαλακιες του καστοριαδη, αμα κατσεις να δινεις εμφαση στις συμμετοχικες μορφες πολιτικης χωρις να λαμβανεις υπ'οψιν τεχνικες επικοινωνιας, συγκρουσιακες τακτικες με αντιπαλες ιδεολογιες, καταβολες των μαζων και πολλα αλλα, μαζι με τις πραγματικες αναγκες και το υπαρκτο γοητρο του φασισμου, χεσε μεσα.
η παιδεια ειναι μια αφελης αποψη που θεωρει τον ανθρωπο απολυτα ελλογο ον (εδω ειναι η πραγματικη ερωτηση "τι σημαινει αυτο;") και τις κοινωνιες του απολυτα παραγομενες απ'αυτον σαν το απλο αθροισμα των μερων τους. θεωρει επισης την καθε θεωρια που αναπτυσσεται απ'τους "καλους" ως κατ'αναγκη "καλη", πραγμα που παρουσιαζει ενα εκατομμυριο ηθικα, πολιτικα και επιστημολογικα προβληματα.
το ζητημα της παιδειας δεν ειναι στο περιεχομενο της, ειναι στις κοινωνικες σχεσεις τις οποιες αναπαραγει. εναν πολυ καλο προβληματισμο (KAI ΝΤΟΠΙΟ ΠΡΑΜΑ Α?) σχετικα μ'αυτο μπορειτε αμφοτεροι να τον βρειτε εδω. (αν χοροπηδησει κανας εαακιτης θα τον εγαμησω νυχτα)
μην πιανετε ετσι απλοϊκα γενικως να βγαλετε συνταγες για την αντιμετωπιση του φασιστικου φαινομενου. η τακτικη "τους δερνουμε οπου τους πετυχουμε" δεν λεει κατι ανευ στρατηγικης. απλο παραδειγμα: φασιστες κυκλοφορανε, κοπανανε και μαχαιρωνανε. δεν μπορεις να το αφησεις (και καλα κανεις), βγαινεις και δερνεις φασιστες. παρεμποδιζεις την κυκλοφορια τους και μαζευονται λιγο. λιγο. οχι πολυ. λιγο. χρησιμο. αλλα λιγο. μαζευονται λοιπον. καλλιεργουν το καλτ στατους σε συνδυασμο με απτες υποδομες. βρισκουν συμπαθειες σε ατομα που μεχρι προτινος ηταν ακατεργαστη πλαστελινη. το ξυλο που εχουν φαει χρησιμοποιειται ως επιχειρημα οτι θελει το συστημα να τους καταστειλει. ανασυντασσονται, ξαναβγαινουν και ανοιγονται σε περισσοτερα κοινωνικα πεδια.
που σας φαινεται οτι μπορεις να κερδισεις εδαφος σ'αυτον τον κυκλο; η παιδεια (με την σχηματικη εννοια της αντιπληροφορησης και της προπαγανδας) και το ξυλο ειναι μονο επι μερους τακτικες σ' αυτον απ'τις οποιες οι δυναμεις σου δεν κερδιζουν και πολλα.
dythor μπροστα ησουν οταν μιλησα για στρατηγικο κενο. να και τι εννοουσα.
οχι, προσηλυτιστηκε στην ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και ειμαστε φιλαρακια τωρα~!
καλκι δεν ξερω τι λες και βάζεις περίεργες λέξεις ενώ εγώ εχω βγάλει ενα απλο τει.
πρέπει να πω πάντως πως οταν μιλησα για παιδεία δεν μιλησα ποτέ (όπως σωστά παρατήρησες) για εθνοκεντρική ή έστω πιο σοσιαλιστικού τύπου παιδεία. αν ο αλλος ακούει την λέξη και βγάζει σπυριά γιατι έχει μάθει να σκέφτεται δογματικά και να βλέπει παντού φτιαχτούς διαχωρισμούς (ασχέτως αν το βασικότερο πολιτιστικό του στοιχείο, η γλώσσα δηλαδή, αποτελεί τον ικανότερο διαχωριστικό παράγοντα απ'ολους τους άλλους) και νομίζει πως το να έχεις μια απολύτως λογική εθνική συνείδηση ισοδυναμεί με το να έχεις λύσσα δεν φταίει ο μοιραίος μεσοαστός που θα τον βλέπει και θα απορεί.
ακομα και οι μεγαλύτεροι αναρχικοι φιλόσοφοι, μεταμοντέρνοι ή φιλελευθεροι παλαιού τύπου, μίλησαν για την σημασία μιας παιδείας καθολικής, που πάντα θα δέχεται καλοπροαίρετα την κριτική και που οι κοινωνικοί της λειτουργοί δεν θα λειτουργούν ως ρυθμιστές της αλλά ως αναπόσπαστα κομμάτια μιας διαλεκτικής που μόνο να την ωφελήσει θα μπορεί.
σε αυτήν την βάση και πρακτικά, η βία είναι counter productive. η βια πολώνει, η βια σκοτώνει, η βια κάνει τους ανθρώπους δογματικούς, φανατισμένους, βλάκες.
δεν ειμαι πασιφιστης αλλά τόσο καιρό στα στενα η βια δεν βοήθησε καμμιά ιδέα και αντίληψη εκτος ισως από μεμονωμενα περιστατικά ''διάσωσης''. όπως ακριβώς και η υπάρχουσα παιδεία. δεν πρόκειται να παραδεχτώ πως η βία (αμυντική ή για κατάληψη εξουσίας) δεν έχει λειτουργήσει ''ευεργετικά'' στην ιστορία αλλά σε αυτήν την διαμάχη, σε αυτό το δίπολο όπως λέει ο dythor δεν δυσκολευομαι να διαλεξω τον σημαντικότερο παράγοντα εξευγενισμού και πρόοδου. δεν θα πάω καν στην μέση για να δω τα καλά και τα κακά της κάθε πλευράς μη καταλήγοντας κάπου σημαντικά όπως κάνεις. δεν λειτουργεί ρε παιδί μου, τόσα χρόνια δεν αφανίσατε κανέναν και τίποτα. οι φασίστες ζουν και βασιλευουν και έχετε και εσείς (όποιοι εσείς) χαοτικά νταμάρια γιαυτον τον ίδιο λόγο. εναν ανούσιο χουλιγκανισμό. και μετα με λενε και κλισέ
Είσαι χαζός και δεν κατάλαβες τίποτα.
Βάρα τον στα στενά.
ναι αλλά παω ενα βημα πιο πέρα ρε rudie. η διάσωση ειναι παροδική. η βια επιστρέφει συνήθως πιο δυνατή μετά την διάσωση και χτυπα ανεξέλεγκτα και απρόσωπα. δεν μπορείς να επικαλεστείς τον νόμο της δράσης-αντίδρασης στην βία, παίζει μπάλα με δικούς της κανόνες.
όταν ο κάλκι μιλάει για υπαρκτό γοητρο του φασισμού (που συμφωνώ κάπως) θα ελεγα πως η βια έχει εξίσου ισχυρό γόητρο και μάλιστα είναι η βασική τροφοδότηση του ίδιου του φασισμού. οπότε η λογική συσπείρωσης γυρω απο φασιστές/ενεργούς αντιφασίστες είναι ένα παιχνιδάκι ράγκμπυ που μπορεί μεν να εχει διαφορετικές αφετηρίες αλλα φέρνει το ιδιο αποτέλεσμα σε επίπεδο κοινωνίας.
πιο απλά πάντως, βλέποντας τον φασίστα να ποναει στην πικ αναρωτιεμαι αν αυτος ο ανθρωπος ειπε ''οκ σταματάω'' ή την επόμενη φορά έγινε ακομα πιο τυφλωμενος και δικαιωμένος στον ''αγώνα του''. αυτος ειναι ενας προβληματισμός που έχω και λυπάμαι που ο dythor με θεωρεί χαζό
Αναίρεσες κάπως αυτά που είπες νωρίτερα. Κανείς δε νοιάζεται τι είπε ή σκέφτηκε ο φασίστας που πονάει στην πικ, κυρίως αν νωρίτερα είχε βγει να βαρέσει τίποτα μελαμψούς. Η "διάσωση" δεν είναι παροδική αν ο άλλος γλίτωσε ένα μαχαίρωμα.
Όπως τα είπε ο Κάλκι πάνω κάτω, είναι κάπως απλοϊκά αυτά τα δίπολα και οι "λύσεις" του φασισμού σαν φαινόμενο.
το οποιο μαχαιρωμα σου λεω δεν το γλιτωσε. μπορει να γινουν και 2 στην συνέχεια. δεν εχω αναιρέσει τίποτα, ανέφερα την διάσωση για να μην μου φέρνετε επιχειρήματα σαν και αυτο που λες. περίμενα να γινει κατανοητο το συνολικότερο νοημα του ποστ.
το πλαισιο μεσα στο οποιο εγινε το debate (αυτο το debate τεσπα) είναι πως τέτοιου ειδους ριζοσπαστικές λύσεις δεν έχουν βοηθήσει και δεν πρόκειται να βοηθήσουν. βλέπεις πως τις τελευταιες μέρες έχουν πάρει φωτιά οι επιθέσεις έτσι; γεμίσαν τα νοσοκομεία.
μια παιδεία σε σωστές βάσεις θα το είχε αποτρέψει αυτό. η αμυντική λογική που επικαλείστε τρέχει και δεν φτάνει
Ο Καιαδας στο Θεμο.-
τελειωτικό χτύπημα. θα πετάξω τα σιντι.
αυτο περιμενες δηλαδη;
εχω ιδιο κεφαλι με τον καιαδα ε?
http://images.sodahead.com/polls/000...r_3_xlarge.jpg
γμτ
Θέλετε να δώσετε ο καθένας από ένα μικρό χτύπημα στους τύπους? Κλειδώστε το παρόν θρεντ. Και μην τους ξανασυζητήσετε. Ποτέ.
20και χρόνια που ήταν και καλά στο περιθώριο δρώντας παρακρατικά, με καμιά αναφορά ή πρόθεση από κράτος πολιτεία να τους ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ, κατάφεραν να μπουν αθόρυβα στη βουλή. Και τώρα λες πως ένα μικρό χτύπημα θα ήταν το να μην συζητιέται καν η φάση τους. Να τους τρέφουμε κιάλλο δλδ.
Μήπως να κλειστούμε και στα σπίτια μας?
Πως όμως καμμία αναφορά και καμμία προβολή απο τα κοινά λογίζεται ως προθεση να ΜΗΝ τους μηδενίσει?
Ακριβώς αυτό πληρώνουμε..
cybernaut, καμιά 300.000 τυπάκια σα και σένα που παίρναν στα σοβαρά τον πλεύρη στο youtube πήγαν και το ριξαν ΧΑ. Που εντοπίζεται το πρόβλημά σου;
Οντοπικ, είναι ίσως η δεύτερη φορά που αυτό που βλέπω μπροστά μου με τα ίδια μου τα μάτια δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν συμβαίνει όντως. Η πρώτη φορά ήταν το Δεκέμβρη του 8. Η δεύτερη είναι σε αυτό εδώ το βίντεο:
http://www.protothema.gr/life-style/...le/?aid=197478
κατάλαβες την ερώτηση μου?
Απο την μερια μου πιστευω πως κατι τυπάκια σαν κ σένα είναι το πρόβλημα..
καθρεφτάκι
Η ερώτηση σου έχει μια απλή απάντηση: Ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που ψήφισε την Χρυσή Αυγή το έκανε χωρίς καθαρή γνώση του ότι ψηφίζει μια συμμορία από βαμμένους ΝΑΖΙ με πλούσια 30χρονη δράση. Αυτό συνέβη για τον απλούστατο λόγο ότι η δράση αυτή ακόμα και στις πιο εγκληματικές της εκφάνσεις (Περίανδρος - Κουσουρής) παρέμενε στο περιθώριο της ειδησεογραφίας και το τι είναι πραγματικά η Χρυσή Αυγή γνώριζε (και γνωρίζει) μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αναρχικών και αριστερών που παρακολουθούσαν τους Ψαρράδες, κάνα Βαξεβάνη και το indymedia όλα αυτά τα χρόνια ή μάθαιναν και για τραμπουκισμούς απο πρώτο χέρι. Ειδικά τα τελευταία χρόνια (απο το 09) που η ΧΑ γιγαντώθηκε, τα μέσα τηρούσαν ακριβώς την τακτική «η ΧΑ δεν υπάρχει για μας», δεν την παίζουμε, δεν την προβάλουμε, δεν την καταγγέλουμε και όταν δολοφονεί όμως. Αυτό καλλιέργησε μια γενική μυθολογία για τη ΧΑ, του «αντισυστημικού», που έχει και μια υπόγεια δράση και φροντίζει γριούλες κλπ.
Το να μην μιλάς για τη Χρυσή Αυγή και το φασισμό γενικά είναι λάθος. Το να μιλάς αλλά να μη λες τίποτα όμως, είναι ακόμα χειρότερο λάθος. Γιατί τελικά οι διάφοροι Σρόιτερ, Θοδωράκηδες κλπ με το να παρουσιάζουν το «μυθικό δράκο» στις κωλοεκπομπές τους, επειδή ακριβώς δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ ουσιώδες να τον ρωτήσουν λειτουργούν σα να τον βαπτίζουν στην κολυμπήθρα του νορμαλ. Αν κάνεις μια εκπομπή όπου υποτίθεται ξεσκεπάζεις τα εγκλήματα του φασισμού και δεν τον ρωτάς γι' αυτά, τα εγκλήματα παραγράφονται. Ο μόνος τρόπος (στα μέσα) που τσακίζεις τους φασίστες είναι να λες τα πάντα, οτιδήποτε υπάρχει.
Τώρα για το άλλο που λες, δεν μου απάντησες. Εσύ προσωπικά τι πρόβλημα έχεις με τη Χρυσή Αυγή συγκεκριμένο;
ikonoklast ποιον δολοφονησε η ΧΑ?
και καποια που γραφεις πως αναπτυχθηκε η γενικη μυθολογια μετα το 09 για την ΧΑ οταν τα ΜΜΕ δεν ασχολουνταν με αυτην?
απο ποιον καλλιεργηθηκε?
για κουσουρη περιανδρο το θεμα ειχε παιχτει στα μμε και οποτε ασχολουνταν με την ΧΑ τους εμφανιζαν μπαμπουλες
τι παραπανω να ασχολουνταν τα μμε με ενα μικρο περιθωριακο "κομμα" που συνηθως δεν κατεβαινε σε εκλογες η οποτε κατεβαινε επαιρνε το 0,000
για εμε εκμετελλευτηκε το γενικοτερο μπαχαλο μετα το μνημονιο και την τουμπα σαμαρα-λαος και πηρε ψηφους
ε και δεν υπαρχει "πλουσια" 30 χρονη δραση το 80 πρεπει ναταν ο μιχαλολιακος μονος του και να τον επαιζε με τον χιτλερ
πολυ μουντζα επεσε
δεν ηταν ειρωνικη η ερωτηξη την περιπτωση κουσουρη την θυμαμαι απλα θυμαμαι οτι εζησε τελικα
η' διαφορα ρεπορταζ για ξυλο μαχαιρια
τετοια περιπτωση νομιζα
Να ρωτήσω κάτι και όποιος απαντήσει ας το κάνει σοβαρά.
Το θέμα της βίας. Όταν βαράμε εμείς νο πρόμπλεμ διότι εμείς είμαστε οι σωστοί και εμείς έχουμε δίκιο διότι οι άλλοι είναι οι έτσι και πρέπει όπου τους βρούμε να τους τσακίζουμε και λοιπά. Βαράμε τον ακροδεξιό τον δημοτικό αστυνόμο όπου τον βρούμε τον κνίτη και λοιπούς. Όταν καίγονται άνθρωποι ζωντανοί στην Μαρφίν (άντε καλά από αναθυμιάσεις) το έκαναν προβοκάτορες και παρακρατικοί, όταν σκοτώνεται ο Αφγανός, πάλι παρακρατικοί. Εν ολίγοις μια καραμπαμπάμ φασιστική νοοτροπία του εγώ έχω πάντα δίκιο και όταν κάτι πάει στραβά δεν ήμουν εγώ.
Όταν μαχαιρώνουν και ρίχνουν μάπες οι άλλοι, εεεεεεε αυτοί είναι φασίστες και μαχαιροβγάλτες και αν είναι δυνατόν να βαράνε κόσμο κτλ.
Δεν παίρνω θέση όπως μάλλον δεν καταλάβατε, απλά ρε παιδάκι μου να μάθω και εγώ το σκεπτικό μερικών.
Δώστε.
Δηλαδή για να καταλάβω, ρωτάς το ER πως σκέφτονται αυτοί που έκαψαν τη μαρφίν και σκότωσαν τον Αφγανό;
όποιος τους ψήφισε ειναι μαλάκας αξιος για λοβοτομή. τελος
Τι να δώσουμε ρε Άτροπε...
Σου λείπει το μούσι, για να το παίξεις "κλαδική ΠΑΣΟΚ 1984".
Καλά με όλους και έτσι.
Μπα ρε, ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια.
Μούσι έχω.