δεν ξερω αν ηταν στημενες αλλα ο Μουμπαρακ ηταν τρελο τσιρακι των Αμερικανων και του Νατο στην μεση Ανατολη και δεν νομιζω οτι οι μουσουλμανοι αδερφοι που κερδιζουν με υπερ-ανεση τις εκλογες ειναι πιο φιλελευθεροι.
Printable View
δεν ξερω αν ηταν στημενες αλλα ο Μουμπαρακ ηταν τρελο τσιρακι των Αμερικανων και του Νατο στην μεση Ανατολη και δεν νομιζω οτι οι μουσουλμανοι αδερφοι που κερδιζουν με υπερ-ανεση τις εκλογες ειναι πιο φιλελευθεροι.
το χει γραψει κι ο Ντοστογιεφσκι αυτο στους Αδερφους Καραμαζοβ στο κεφαλαιο του Μέγα Ιεροεξεταστή χωρις να κανει λαϊκή διακριση βέβαια, για όλη την ανθρωπότητα ανεξαίρετα
Spoiler
κατσε να γινουν πρωτα οι εκλογες και μετα.
δεν ειναι θεμα προσωπων ειναι θεμα τεχνητης δημιουργιας κλιματος πριν την φυσικη δημιουργια αυτου.η δυση παντα επενεβαινε για να προλαβει τις εξελιξεις και να δημιουργησει το κλιμα που θα οδηγουσε τα πραγματα εκει που τα ηθελε.
παντως δεν ειναι τυχαίο που αλλάξανε τα καθεστωτα σε δυο κρατη της ανατολικης μεσογειου την περιοδο που χαρακτηκαν οι αοζ και το ισραηλ μπηκε στο παιχνιδι μαζι με τους κυπριους.για την πληροφορια και μονο, η αιγυπτος δεν αναγνωριζει οτι το καστελοριζο συνιστα αοζ...κι η λιβυη οτι η γαυδος δεν συνιστα αοζ.τελος παντων...οφ τοπικ κουβεντα
Now, more than a year after the initial uprising, Egypt is still under martial law, with the ruling military council acting as the highest authority, even though the Muslim Brotherhood’s Freedom and Justice Party was the clear winner in the parliamentary elections. The new Parliament remains subordinate to the ruling military council, although the generals have promised to turn over power to civilians by the end of June 2012, with some still undefined limits
http://topics.nytimes.com/top/news/i...ypt/index.html
ουδεποτε ειδα κατι τετοιο. ακομα κι αν ισχυει, δεν ειναι το γεγονος αυτο που με νοιαζει.
ουτε επισης πηγα να βγαλω καμια δικαιικη αποφανση για το τι αξιζει στην καθε κοινωνια και τι επιθυμει αυτη.Quote:
με μόνη διαφορά ότι ο εκεί κόσμος δεν έχει ζήσει ποτέ αστική δημοκρατία και δεν είχε ποτέ του αίτημα κάτι τέτοιο.ούτε νομίζω πως η παράδοση και η κουλτούρα τους θέτει σαν προτεραιότητα την δημοκρατία.βέβαια, για τη δύση αυτή η κατάσταση είναι βούτυρο στο ψωμί της, καθώς ένας λαός άπειρος σε διαδικασίες δημοκρατικές μπορεί να παρασυρθεί ευκολότερα σε τέτοιου είδους οράματα.πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψιν μας την ιστορία και την κουλτούρα ενός λαού.ο καζαντζάκης που τόσο αγαπάτε όλοι εδώ μέσα το είχε θέσει πολύ καλά.δεν έχουν όλοι οι λαοί κάψα για ελευθερία.δεν είναι το υπέρτατο αγαθό για όλους η ελευθερία.άλλος χρειάζεται έναν θεό, άλλος έναν ηγέτη απολυταρχικού τύπου, άλλος μια καταπιεστική ολιγαρχία.
αυτο που κατακρινω τελικως σε ολους τους ιδεολογους προλαλησαντες, ειτε απο την αναρχοαυτονομη, ειτε απο την κομμουνιστικο-πατριωτικο-κομματοσκυλικη μπαντα, ειναι ακριβως η οπτικη του να "φερεις" το πληθος στην σωστη ταξικη συνειδηση, στη σωστη ιδεολογια, στη σωστη οργανωτικη μορφη με τα σωστα αιτηματα, εναντια σε μορφες που αφηνουν ανοιχτη την επεξεργασια και παραγουν ταξικη συνειδηση, οργανωτικη μορφη και αιτηματα.Quote:
ήθελα να πω και δυο τρία πράγματα για τον υποτιθέμενο εθνικιστικο/φασιστικό κίνδυνο αλλά το άφησα.ο πραγματικός κίνδυνος είναι η αμάθεια κι η αμορφωσιά.τον άλλον τον πας και τον φέρνεις εύκολα από όποιο στρατόπεδο σε συμφέρει ανάλογα με την περίσταση.
το "εχεις δικιο για την αραβικη επανασταση¨" σταματαει στην τελια.τα μετα ειναι δικα μου, δεν τα καταλογιζω σε σενα.
εγω αμφιβάλλω πολύ για τα ιδεολογικά υπόβαθρα όλων όσων εκφέρουν άποψη εδώ μέσα.εκτός από ένα δύο άτομα (νικ δεν θυμάμαι) που μάλλον ανήκουν σε συγκεκριμένα κόμματα και έχουν την άποψη της γραμμής, οι υπόλοιποι δεν νομίζω ότι διαθέτουν θεωρητικό υπόβαθρο που μπορεί να τους εντάξει σε κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία.το τι δηλώνει ο καθένας λίγη σημασία έχει.
πάντως, ο κόσμος είναι καλό να έχει συγκεκριμένα αιτήματα και συγκεκριμένη πολιτική άποψη γιατί όσο δεν έχει γίνεται εύκολα θύμα αυτών που έχουν και εκτός αυτής διαθέτουν και προπαγανδιστικά μέσα.βέβαια μια άλλη άποψη λέει ότι πρώτα πρέπει να γκρεμίσεις αυτό που δεν σου αρέσει.αυτό που σου αρέσει θα βρεις τρόπο να το οικοδομήσεις...αρκεί να προσέχεις μην πέσεις σε παγίδες
Άλλα αντί άλλων κατάλαβες, δεν νομίζω να έγραψα πουθενά ότι οι συγκεκριμένοι εργάτες είναι με τον κομμουνισμό. Πάρε άλλο παράδειγμα: Χαλυβουργία. Είναι με τον κομμουνισμό; Όχι. Κάνουν ταξικό αγώνα; Ναι. Μιλούν για την πατρίδα και το έθνος; Όχι, τουλάχιστον μέσα από τις δικές τους ανακοινώσεις. Είναι ενάντια στ' αφεντικά γενικότερα; Πιθανότατα όχι. Έβαλαν τη Χρυσή Αυγή μέσα; Ναι, λόγω του ότι στηρίζονται σε αυτούς που κάποιοι ονομάζουν "επαγγελματικό συνδικαλισμό". Τους υποστηρίζουμε; Ναι, γιατί στο ζήτημα της απεργίας έχουν όλα τα δίκια του κόσμου. Σαν εργάτες.
End of discussion.
Και για να το πάω στο πιο προσωπικό, τι πρόβλημα έχεις με τον πατερναλισμό, εσένα μια χαρά σε βόλεψε τόσο καιρό.
α; τι επαιξε τωρα;
landy, εσένα είναι η γνώση σου ή η διανοητική σου ικανότητα το μέσον από το οποίο αντλείς τόση αυτοπεποίθηση; Είναι κάπως εύκολα στο ίντερνετ όλα αυτά, έχω αποφασίσει πως αρκεί να έχεις δέκα σελίδες ανοιχτές, και να συνηθίσεις μερικούς τρόπους γραφής. Λίγη ειρωνία (προβλέπεται), λίγη κακεντρέχεια (στα τέσσερα ποστς σου που έχω παρατηρήσει είσαι σαν κακιά γριά), λίγο χιούμορ (θέλεις λίγη δουλειά), λίγο μετοζόρι ταρακούνημα σε παγκόσμιες σταθερές (καζαντζάκης, κλπ), αρκετός καημένος ξερολισμός (συναντάται ιδιαιτέρως στο ελληνικό ίντερνετ) και κερασάκι άβαταρ τον μπομπ ντύλαν (για το wtf). Έτοιμος στρατιώτης του πολέμου του ίντερνετ
Δεν έχει παλιώσει λίγο αυτό μωρέ landy μου;
δεν έχω καμιά αυτοπεποίθηση, όχι τουλάχιστον αυτή που υπαινίσσεσαι.
δεν ειρωνεύτηκα κανέναν στο παραπάνω ποστ.αυτό που σχολίασες με ειρωνεία εσύ εννοώ. ήταν η άποψη μου.
ούτε χιούμορ έκανα.πόσο μάλλον κακό.εσύ το έκανες.για τα γούστα μου είναι βαρετό το στυλάκι σου και το χιούμορ σου.
ο καζαντζάκης δεν είναι παγκόσμια σταθερά.εκτός κι αν είσαι άσχετος με το αντικείμενο, που σημαίνει αδιάβαστος.τότε κατανοώ την οποιαδήποτε πεποίθηση επ' αυτού.
ντύλαν ακούω 15 χρόνια.μαρέσει δηλαδή...κατάλαβες.
όλα αυτά μπορώ να τα πω σε οποιονδήποτε και κατ ιδίαν.δεν αλλάζει η άποψη μου για τα πράγματα.εκτός κι αν εσύ έκφράζεις άλλες απόψεις όταν μιλάς κι άλλες όταν γράφεις στο φόρουμ.ή μπορεί να δυσκολεύεσαι δεν ξέρω.αυτό είναι δικό σου θέμα.
με θες κάτι άλλο;θα πεις καμιά άποψη;πρέπει να χεις άποψη δλδ για μένα;να αλλάξω αβατάρ;τι θες;να λέω τις απόψεις σου;να γελάω με τα δήθεν έξυπνα ειρωνικά σου αστειάκια που δεν μ'αρέσουν;
Ωραία. Παράδειγμα-Απορία. Είναι η διανοητική σου ικανότητα ή το προσόν της ποιοτικής γνώσης σου, που σε αυτοόρισε σχετικό με το αντικείμενο, δηλαδή διαβασμένο, και κατάλληλο να κρίνει τον Καζαντζάκη ως μη παγκόσμια σταθερά;
Αν απαντήσεις κάτι που δεν θα εμπεριέχει Ίχνος ειρωνίας, ελιτισμού/ξερολισμού, και εκείνη την αναίτια αυτοπεποίθηση που "υπαινίχθηκα", θα σου απαντήσω και στα υπόλοιπα, θα γράψω καμιά άποψη, κλπ
Σίγουρος για τον εαυτό του και τις απόψεις του, απλός, άμεσος και καυστικός εκεί που πρέπει.
Τον αγαπώ αυτό τον τύπο.
Δεν ξέρω, εγώ δεν είμαι σίγουρος. =(
δεν αυτοορίστικα τίποτα.από που τα βγάζεις όλα αυτά ήθελα να ήξερα;4 ποστ μου διάβασες είπες και κατάλαβες και χιούμορ και ειρωνεία και κακεντρέχεια.τελικά ή τα χεις διαβάσει και τα 100κατι ποστ μου και λες ψέμματα ή δεν διάβασες τίποτα και δεν έχεις ιδέα.
τον καζαντζάκη τον διάβασα και τον συνέκρινα με άλλους συγγραφείς.κι η άποψη μου ενισχύθηκε διαβάζοντας απόψεις και άλλων περισσότερο καταρτισμένων στο θέμα από μένα.ουδείς θεωρεί τον καζαντζάκη παγκόσμια σταθερά.πέρα απ' τα σχολικά εγχειρίδια και τους κρητικούς που το κάνουν για τοπικιστικούς λόγους.
αυτό είναι το θέμα μας;εδώ μέσα είχαμε μια κουβέντα.είπα την άποψη μου χωρίς χιούμορ, ειρωνεία και κακεντρέχεια, πράγματα που μου χρεώνεις δλδ, κι εσύ αντί να αντιπαρατεθείς που μιλάς για αρτ περφόμανς και ειρωνικά σχολιάκια(στο πρώτο ποστ) και με ψυχογράφημα στο δεύτερο.άποψη για το θέμα έχεις;πες τη να διαφωνήσουμε.ή να συμφωνήσουμε.κάνεις ότι προσπαθείς να κατηγορήσεις.
είπες για αυτοπεποίθηση.στο ποστ μου γράφω ότι αμφιβάλλω.το αμφιβάλλω δεν συνιστά αυτοπεποίθηση.και στη συνέχεια εξέφρασα μια άποψη δίνοντας και τον αντίλογο.που την είδες την αυτοπεποίθηση και μου την χρέωσες, μόνο εσύ το ξέρεις.μέχρι και το αβατάρ σε πείραξε ρε άνθρωπε...χωρίς να ξέρεις καν τι ακούω...τέλος πάντων...
Μια σεμνη εκδοχη του μοντερνου ανεξαρτητου αντραQuote:
Originally Posted by Amnesiac
Ο κάρχαρτ ή ο λάντυ;
μην προβοκαρεις!
δεν ξερω, αλλα ακουγεται βαρυγδουπο.
ρε ασχετε. Αρχικα στην ελληνικη χαλυβουργια η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι μελη του παμε. 2ον η χρυση αυγη εβγαλε ενα προβοκατορικο βιντεο εκ των οποιον φανηκαν τα μισα απ'ολα οσα εγιναν εκεινη την ωρα, κατι το οποιο προφανως την συνεφερε (χαζο μονταζ οπου δεν φαινεται ο διαλογος που επεται). Ειμαι σιγουρος πως δεν ξερεις καν γιατι στηριζεις την ελληνικη χαλυβουργια, απλα το ακουσες καπου και μυριστηκες ευκαιρια να πεις ποσο στηριζεις τον αγωνα απεργων.