Το θεμα ειναι οτι ο τυπος στο ιντερνετ βγαζει μαγκια κλανια τσαμπουκα,ειρωνια και εριστικο υφακι ενω IRL ειναι low-profile συνεσταλμενος και φαινεται μια χαρα παιδι
Printable View
Εγώ πάντως κατάλαβα κατευθείαν σε αυτά τα 30 λεπτά της γνωριμίας μας ότι είσαι αναρχοναρκωμανής και ναζιστικό κτήνος...
Σταααανταρ
βεβαια πώς γινεται, αλλος να ναι ο drughead, και αλλος να πινει , παραμενει μυστηριο ....
ναι, και ο νιτσε που αναφερεις - του οποιου ο ατομικισμος εγκειται σε μια κακη αναγνωση του και μαλιστα αναγνωση που περιοριζεται στο χειροτερο βιβλιο του, τον ζαρατουστρα - άλλα προτασσει, αλλα δεν ειναι τυχαιο που τον φερνουν μπροστα φασιστες, αναρχοεθνικιστες της παλιας αριστερας και ατομικιστες. ουτε επισης ειναι τυχαιο που ο μυστικισμος και ο εσωτερισμος των μπητνικ περασε για φασισμος. ουτε ειναι τυχαιο που ο κνουτ χαμσουν - στον ατομικιστικο νατουραλισμο του οποιου ο κυριος λεο λοβενταλ αναγνωσε απο νωρις κοινες ριζες με τον ναζισμο - αργοτερα μπηκε στο νορβηγικο ναζιστικο κομμα. ουτε οτι το ισχυροτερο κινηματογραφικο προτυπο πρωταγωνιστη των μπλοκμπαστερ ειναι ο "μοναδικος και το εγω του". ουτε οτι ειναι γενικα "κουλ" στην πανηλιθιοτητα του κοσμου να μην σε αφορα αυτη η αγοραια, "μαζοποιημενη" πολιτικη, "ρε φιλε, εγω χεστηκα, μαγκας εισαι αν τους γραψεις ολους στ'αρχιδια σου και κανεις την δουλεια σου".
και η κυριαρχη ταση του κοσμου δεν ειναι ουτε η μαζοποιηση, ουτε η αλλοτριωση. κυριαρχη ταση - αν την θες φιλοσοφικα - ειναι αυτη που περιεγραψε ωραια μεσ'στην σουρα του ο ντεμπορ στην κοινωνια του θεαματος: ο οργανωμενος διαχωρισμος. ολοι μονοι, αλλα μαζι στην συντηρηση της ιδιας καταστασης.
οσο για τα κριτηρια ενσωματωσης σου σε πολιτικη διαδικασια, κι εγω θα γουσταρα να εχω μια ημι-τερροριστικη, ημι-χιπστερ cyberpunk αυτονομη γκρουπα με ωραια κοριτσακια με μαοϊκα 60ς κουρεματα βαμμενα πρασινα. αν τα βαλεις κατω ομως, αυτο ειναι εφικτο μονο στην περιπτωση που θα ηθελα να δημιουργησω στρατο. και δεν μ'αρεσουν εμενα αυτα.
Δεν εχω διαβασει Νιτσε και Στιρνερ οσο θα θελα ουτε γνωριζω για τον ατομικιστικο νατουραλισμο οποτε δεν μπορω να σου απαντησω σε αυτα.
Στα αλλα τωρα, στο τελευταιο για την ενσωματωση μαλλον δεν με καταλαβες,εξ'ου και το τραβηγμενο/ακραιο παραδειγμα σου . Δεν ψαχνω για στρατο,ουτε για σεκτα, απλα συνοδοιπορους. Και ξαναλεω, δεν εχω προβλημα να βοηθησω/συμμετεχω πχ σε εγχειρημα μιας συλλογικοτητας.
Ουτε αυτο λεω. Βασικα δεν ειναι δυνατον καποιος να ειναι απολυτα ατομικιστης, ουτε το αντιθετο. Υπαρχουν καποιες ισορροπιες. Και δεν λεω να σαι μονος εναντια σε ολον τον παραλογισμο, πολυ καλο ειναι να βρεις ατομα σε παρομοιο μηκος κυματος και να συνταχθεις μαζι τους, γαμω. Οχι ομως να μπεις σε κοπαδι στην ουσια, και πχ να υιοθετησεις ακριτα γραμμες και ιδεολογια/αποψεις σε κονσερβα. Εκει εγκειται η αντισταση του ατομου.Quote:
ο οργανωμενος διαχωρισμος. ολοι μονοι, αλλα μαζι στην συντηρηση της ιδιας καταστασης.
Το οτι οι φασιστες εχουν διαστρεβλωσει(αλλαξει τα φωτα) στο νιτσε, τι σημαινει ? Οτι ο νιτσε ή οι ιδεες του φασιζουν?
PS οπως και να χει , εκτιμω την απαντηση σου και οτι εισαι ο μονος (μαζι με τον phtoggon) που δωσανε αξιοπρεπη απαντηση
PS2 θες να αναλυσεις λιγο τη σχεση beatniks και φασισμου?
εσυ μαλλον δεν με καταλαβες. λεω οτι η λογικη του να διαλεγεις με περιορισμενα κριτηρια "συνοδοιπορους" ειναι στρατιωτικης νοοτροπιας και μηδενικου πολιτικου αποτελεσματος.
λεω μηδενικου αποτελεσματος. απλο παραδειγμα: πας και δουλευεις τηλεφωνητης, το αφεντικο αφηνει τους υπαλληλους απληρωτους δεκα μηνες, οι υπαλληλοι κινητοποιουνται. αυτο ειναι πολιτικη. δεν νομιζω να περιμενεις να εχεις περιθωρια επιλογης ανθρωπων σε τετοια ιστορια.
λεω στρατιωτικης νοοτροπιας επειδη στρατος ειναι ακριβως η μορφη οργανωσης που προϋποθετει οποιουδηποτε ειδους ομοιογενεια.
Δεν μιλαω για ομοιογενεια! Δεν ψαχνω ομοιους.
Αλλα αν το σκεφτεις οι περισσοτερες πολιτικες οργανωσεις δεν "ομοιογενειοποιουν" οι ιδιες τα μελη τους? Βλεπε γραμμες, βλεπε κυριαρχες αντιληψεις, βλεπε δασκαλεμα απο τους παλιοτερους κλπ ... ;]
Ναι σε περιπτωση σαν αυτη που αναφερεις οντως το αποτελεσμα ειναι μηδενικο και εκει δεν εχεις επιλογη.
Σε αλλους τομεις της καθημερινοτητας ομως, για το ποια πραγματα θες να αλλαξεις γυρω σου κ με ποιο τροπο, εχεις επιλογη με ποιους να συνταχθεις. Στην καλυτερη μπορει να εξαπλωθεις, στην χειροτερη απλα θα εχεις φτιαξει τον μικροκοσμο σου (και μην ξεχναμε οτι ο κοσμος συνολο μικροκοσμων ειναι, η αλλαγη των συνιστωσων δυναται να φερει αλλαγη της συνισταμενης). Βλεπεις, εχω την παραλογη αντιληψη οτι πρωτα αλλαζουν οι μοναδες και μετα τα συνολα ...
οχι.
το αποτελεσμα δεν ειναι καθολου μηδενικο. παιρνεις τα δεδουλευμενα σου και μπορεις μετα παλι να κατσεις να ψυχανεμιζεσαι για το ατομο και την μαζα.Quote:
Ναι σε περιπτωση σαν αυτη που αναφερεις οντως το αποτελεσμα ειναι μηδενικο και εκει δεν εχεις επιλογη.
α, καληφα, τοσο απλο ειναι; καιω την βιβλιοθηκη μου.Quote:
Σε αλλους τομεις της καθημερινοτητας ομως, για το ποια πραγματα θες να αλλαξεις γυρω σου κ με ποιο τροπο, εχεις επιλογη με ποιους να συνταχθεις. Στην καλυτερη μπορει να εξαπλωθεις, στην χειροτερη απλα θα εχεις φτιαξει τον μικροκοσμο σου (και μην ξεχναμε οτι ο κοσμος συνολο μικροκοσμων ειναι, η αλλαγη των συνιστωσων δυναται να φερει αλλαγη της συνισταμενης). Βλεπεις, εχω την παραλογη αντιληψη οτι πρωτα αλλαζουν οι μοναδες και μετα τα συνολα ...
Πανω κατω ναι ... ειναι αρκετα απλο, be the change you want to see in the world ...
Ξερω οτι δεν γουσταρεις εσωτερισμους και μυστικισμους αλλα θεωρω οτι η μονη ελπιδα ουσιαστικης αλλαγης ειναι η βελτιωση/εξελιξη του ατομου ... Αλλιως και εξεγερση να γινει, και ξεσηκωμος, αν δεν εχει προυπαρξει βελτιωση μιας κρισιμης μαζας, τα ιδια σκατα θα γινουν τα πραγματα.
Το concept ειναι απλο, η υλοποιηση του δυσκολη μιας και λιγοι ειναι διατεθιμενοι να βελτιωσουν τον εαυτο τους ..
Επισης ολοι ατομικιστες ειστε,με την εννοια του κοιτατε πως να την παλεψετε ως μοναδες αρχικα σε αυτον τον κοσμο. Δηλαδη κοιτατε να εχετε να πληρωσετε το νοικι για να μενετε μονοι, τα λεφτα για την βολτα/ταξιδακι , να τελειωσετε σχολη , το μεταπτυχιακο κλπ.
αλλωστε, η αυθεντικα δικη μου επιθυμια ειναι να τελειωνω την σχολη και να ψαχνω πως θα μπορω να πληρωνομαι.
Εκει εμεινες εσυ .... Αγνοεις ολα τα αλλα και παραπανω μου απαντας με ενα σκετο "Οχι" ...
ρε μάγκες αμφότεροι , δεν το πάτε στο πολιτιξ όμως?
καπως ετσι...α και...
http://i.imgur.com/eWFEL.jpg
...οπου O'Kill ο ντραμμερ
είπαμε ότι άλλαξε ο χώρος;
τελικά θα γίνει στο PASSPORT, Καραϊσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς (www.pass-port.gr)
αλλάζω και τον τίτλο
η τιμή παραμένει ίδια;
Ξέρει κανείς πως πάμε/επιστρέφουμε απο κει για εμάς που δεν είμαστε Αθηναίοι?
να σε πούμε ρε μεγάλε, αλλά ΧΕΛΠ , από που θες έναρξη διαδρομής ?
ε πλατεία εξαρχείων είναι η προσυγκέντρωση.
ε ξέρω γώ,φτάνω Αθήνα,ο σταθμός Λαρίσης νομίζω είναι μια καλή αρχή.
Ηλεκτρικος (ΗΣΑΠ) προς Πειραια ειναι μια αξιοπρεπης λυση, μην σε μπλεξω τωρα με λεωφορεια.
Thanks,για γυρισμό να φανταστώ ταρίφα τέτοια ώρα?
Ε ναι εκτος αν παιζει καποιο νυχτερινο λεωφορειο που να σε εξυπηρετει, τσεκαρε.
ΗΣΑΠ για πειραιά, βγαίνεις απ' το σταθμό, πας απέναντι στις στάσεις και παίρνεις όποιο λεωφορείο βρεις εκτός απο ενα-δυο, πρώτα τσέκαρε τα δρομολόγια. Κατεβαίνεις πλατεία Κοραή. Για να πας πάλι κέντρο παίζει το 040 που είναι 24ωρο και έχει στάση στην Κοραή και κάνει τέρμα Σύνταγμα.
Αν δεν κάνω λάθος ΗΣΑΠ δε περνάει από σταθμό Λαρίσης, οπότε ας κάνει κάποιος την καλή να του πει ποια γραμμή να πάρει με το μετρό έξω από τον σταθμό Λαρίσης και που να κατέβει.
η κόκκινη είτε προς άγιο αντώνιο, είτε προς άγιο δημήτριο έχει κοινές στάσεις με τον ΗΣΑΠ, έχει πινακάκια μέσα στα τρένα, δεν θα χαθεί εκτός αν είναι η γιαγιά ευφροσύνη από τα κολιματσάνικα
ρε Afropsaros που να είχες και κανένα nick από πιπίτσα ... μέτρα πόσα άτομα προσφέρθηκαν να σε βοηθήσουν και πόσταρε στο MLR
άστο το mlr γιατί ο οασα αποφάσισε να τον ταλαιπωρήσει.
http://www.oasa.gr/news.php?id=funk416
Είπα να πάω στην σχολή μια φορά και ξεσαλώσατε.Οπότε τώρα το ψάχνω με αυτή την γραμμή 11 express?Γενικότερα θα βρεθεί η άκρη,ευχαριστώ για ανταπόκριση και τι στο διάολο είναι το mlr?
:puke:BUMP VIDNA ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ:malakia:
εφιάλτες με αυτούς τους θανατος τον ιουνη! πριν καμιά 15 χρόνια νομίζω είχε πέσει ένας δίσκος τους στα χέρια μου και απο τότε δεν έχω καταφέρει να αντέξω να τον ακούσω.
faith to humanity restored .
γιατί;
ναι μπορεί να έπεσα σε ακυρη φάση. θα δοκιμάσω αυτό που προτείνεις και εδώ είμαστε να παίρνει λάικ ο φαιρστομ