.
Printable View
.
Δύσκολο γιατί ο Τσάμπας πέθανε.
.
O μουσικόφιλος (ανεξάρτητα από τα μουσικά του γούστα) φαίνεται από τη δισκοθήκη του και όχι από τα mp3 και τους σκληρούς δίσκους.
Μην είσαι αγενής και προ πάντων ειρωνικός με τους νεόφερτους! Με εκνευρίζεις! :P
Φίλος Πατρινός; για κάποιο λόγο το σκεφτόμουν από την ώρα που διάβασα τούτο το ποστ :p
έχει δίκιο ο φίλος. και μάλιστα όσο πιο μεγάλη την έχεις τόσο περισσότερο μουσικόφιλος είσαι.
Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν και τα παιδιά του μπαμπά με τα πολλά λεφτά... Το θέμα είναι να ακούς αυτά που έχεις και να έχεις αυτά που γουστάρεις. Οπότε η σοβαρή προσωπική δισκοθήκη δεν φτιάχνεται από την μια μέρα στην άλλη. Εμένα προσωπικά είναι αρκετά μεγάλη (... η δισκοθήκη)
πόση την έχεις? (με το συμπάθειο)
Γύρω στα 12 μέτρα (το ένα cd πλάι στο άλλο), συν 8 παπουτσοθήκες με cd σε φακελάκια.
...δεν έχω υπολογίσει δίσκους και dvd (ειδικά στα dvd χάνω το μέτρημα, καθώτι και σινεφίλ)
α και το είχα απορία αυτό. υπάρχει αντίστοιχη θεωρία για ταινιόφιλους? τα dvd απτις εφημερίδες μετράνε?
εγώ πάντως μια χαρά έχω αγαπήσει μουσική που έχω κατεβάσει ε.
Εγώ πλέον αγοράζω limited εκδόσεις, και βινύλια τα τελευταία χρόνια. Σπανιότερα αγοράζω cd.
Ποιός σου είπε οτι έχω πολλά λεφτά..? Μην με κάνετε να επαναλαμβάνομαι, είπα οτι η δισκιθήκη δεν φτιάχνεται από την μια μέρα στην άλλη. Δεν θεωρώ δύσκολο να μπορεί να πάρει κάποιος 3-4 άλμπουμ το μήνα (η κρίση τώρα εμφανίστηκε, δεν υπήρχε προπερσι), οπότε κάνε τους υπολογισμούς σου. Σου διαφεύγει βέβαια ο παράγοντας της ηλικίας μου, οπότε σε δικαιολογώ.
Mousikofilos loipon einai autos pou doulevei, exei lefta arketa gia na pairnei 3-4 cd to mhna alla oxi lefta gia na pairnei parapanw, h' akoma kai na exei de thelei na pairnei parapanw apo 3-4 to mhna, thelei na akouei ta idia 3-4, alla oxi kai ligotera (btw 3-4cd to mhna den einai liga, akoma kai pro-krishs). Den nomizeis oti mpazei kapws o orismos sou?
.
ΟΧΙ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ 20 CD ΤΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟ). ΑΠΛΩΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜP3 ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ...
να πει κι ο φθόγγος που κρύβεται :)
Τα καλύτερα μουσικά άλμπουμ είναι τα "free download". Και το mp3 αυξάνει τα ακούσματα κάθε ατόμου και δε περιορίζεται, άρα προάγει τη μουσική. Τις εταιρίες σκοτώνει κάτι που δε μας νοιάζει.
Αγόρασα προχτές μια ταινιοδισκοθήκη μούρλια, δυόμιση ευρώ το μήνα, κι άρχισα να βρίσκω σιντίς και ντιβιντίς παντού!
Πικς στο www.rapidshare.com
Xstroyer η μουσικοφιλία σου περιορίζεται στα 1 ανά 18 ευρώ που παίρνει κατά μέσο όρο μια μπάντα από το cd της που αγοράζεις. Το γνωρίζεις αυτό?
polla evales e.
Α ωραία, το αγαπημένο μου θέμα, πάμε πάλι ξανά. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το σημείο το σιντί είναι μια δικαιολογία από τις περισσότερες μπάντες για να πάρουν πίσω τα λεφτά της ηχογράφησης. Οι μουσικοί οι οποίοι είναι τώρα εικοσάρηδες έχουν γαλουχηθεί μέσα στο κλίμα του downloading και της ελεύθερης διάδοσης της μουσικής, βλέπω πολλούς που αυτοί οι ίδιοι έχουν το πολύ 30-40 σιντιά, δεν έχουν τις ψευδαισθήσεις μεγαλείου και επιτυχίας που είχαν οι παλιοί για να τους "καταστρέψουν τη μουσική" (και δε θα κατέστρεφαν τη μουσική, αλλά τις ψευδαισθήσεις τις ίδιες).
Κατά τ' άλλα, καταλήγω τελευταία πως η καταστροφή της βιομηχανίας δε θα φέρει και τόσο ριζικές αλλαγές σε αυτό που ακούμε. Το πρόβλημα (όπως έχουμε πει και σε άλλα πολλά θρεντ)είναι ότι η πλειονότητα των μουσικών που είχε τη δυνατότητα να ασχολείται 24/24 ώρες με το αντικείμενο θα πρέπει να το κάνει πλέον στον ελεύθερο χρόνο μετά από ένα οκτάωρο, αλλά για όσους rotting christ και pelican ξέρωγω βγάζουν πλέον ένα δίσκο κάθε 3-4 χρόνια θα υπάρχει άλλος ένας απίθανος τύπος που θα τους χώνει με τα πλαγκίνια που κατεβάζει από το ίντερνετ και τη γνώση και ακούσματα που του παρέχει η ελεύθερη διάδοση της μουσικής.
Γενικότερα, η φάση θα έχει πολύ ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια, γιατί θα δείξει είτε την κατάρρευση είτε την επαλήθευση της καπιταλιστικής νοοτροπίας που λέει όσο περισσότερο πληρώσεις τόσο κάτι καλύτερο θα πάρεις, εάν δουλεύω θέλω να παίρνω κάτι για αυτό είτε τέχνη κάνω είτε μπρίκια κολλάω. Εγώ πάντως έχω αγοράσει 5-6 σιντί το τελευταίο εξάμηνο, παλιά ένιωθα κάπως για αυτό, τώρα μου πέρασε.
η πτωση της μουσικης βιομηχανιας θα οδηγησει τους μουσικους να γινονται περισσοτερο χομπιστες παρα επαγγελματιες
πραγμα που μονο θετικο μπορει να ειναι για την ποιοτητα της μουσικης και αρνητικο για την ποσοτητα (νταξ το δευτερο ισως και οχι γιατι χρονο με τον χρονο το κοστος παραγωγης ενος δισκου παιφτει)
εγω προσωπικα αγοραζω περισσοτερο για να στηριξω (βλεπε σπλιτ universe - lucky funeral) η γιατι μου αρεσει το package/artwork (βλ. triptykon)
στην διαδικασια των limited ευτυχως δεν ειμαι χωμενος! δεν εχω και τα φραγκα για να ειμαι!
δεν μου λειπουν καθολου οι εποχες "που μαθαινα απεξω μεχρι και το thank list" αλλα σιγουρα θα ηθελα να ειχα ενα πικαπ και να αγοραζω 5-6 δισκους τον μηνα!
το βλεπω κι απο αλλους...το cd πεθαινει! το βινυλιο ισως αντεξει!
@φθογγον:κατι σου χρωσταω! συντομα!
Αυτό βασικά. Πες για το σινεμά και για τα γκέιμς η κατάρρευση της βιομηχανίας θα είναι κάτι κακό για την τέχνη που εξυπηρετεί (ή που την εξυπηρετεί, μάλλον) θα είναι κάτι κακό γιατί μετά δεν... θα μπορεί να παράγεται ακριβώς. Αναφορικά με τη μουσική όμως έτσι όπως το βλέπω εγώ μόνο καλό θα κάνει (σ' αυτά που ακούω εγώ τουλάχιστον).
Take back the media να 'ουμ.
Prospathw loipon na sou diksw oti h ''proswpikh sou apopsh me vash ta proswpika sou dedomena'' mpazei! *dynato xtyphma xeriou sto trapezi* Postareis oti o mousikofilos fainetai sth diskothiki, meta anafereis paidia me ta lefta tou mpampa diaxwrizontas ton mousikofilo apo auton pou exei polla lefta kai mporei eukola na agorasei megalh diskothiki (ara o mousikofilos den fainetai aparaithta sth diskothiki), gia na katalikseis ston etymologiko orismo oti mousikofilos einai apla autos pou agapaei th mousiki (swpa), thn opoia ta mp3 skotwnoun kai alloiwnoun (?).
kai giati skata na rwtisw tous mousikous filous mou?
παλιότερα αγόραζα φουλ δίσκους και βινύλια, αλλά κάποια στιγμή κατάλαβα πως ωραίο φετίχ να μυρίζεις τα μπούκλετς και να παίρνεις τον καλύτερο ήχο, μα τα λεφτά ήταν πολλά και ανακάλυψα πως ήμουν φετιχιστής. Άλλαξα σιγά σιγά όμως και πλέον είμαι της άποψης πως περισσότερη και έμπρακτη στήριξη σε έναν μουσικό καλλιτέχνη δείχνεις όχι αγοράζοντας το προϊόν του καλλιτεχνικού του οίστρου, αλλά δίνοντας σημασία στο κυριότερο πράγμα, τη μουσική του με οποιοδήποτε τρόπο κι αν τη βρεις(λάηβ, ραδιόφωνο, μπ3, flac(για τους audiophiles). Αν σ' αρέσει αρκετά, θα τη διαδώσεις και σε άλλους, ίσως νιώσουν και οι άλλοι το ίδιο και θα ρωτήσουν να μάθουν γι' αυτόν και ίσως αρχίσουν να τον εκτιμάνε(τον καλλιτέχνη) και να ακούνε και να γουστάρουν και έτσι το έργο του μαθαίνεται σε όλο και περισσότερο κόσμο, χωρίς περιορισμούς, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις, χωρίς να μας νοιάζει το εισόδημα του καθενός που θα ακούσει την τάδε μουσική. Έτσι γίνεται μάγκας ο καλλιτέχνης, η μουσική του υπάρχει παντού, μπορούν να την ακούσουν όλοι. Αν νιώσει ότι αδικείται και καταστρέφεται το έργο του έτσι, πάμε όντως στις "ψευδαισθήσεις" που ανέφερε ο φθόγγος και στα τύπου μετάλλικα+δισκογραφικές κρούσματα του παρελθόντος(και του παρόντος).
xstroyer, ο φετιχισμός είναι μάλλον ένα από τα κυριότερα γνωρίσματα του μεταλλά. Λογικό να αγοράζεις 4 cd με βιβλιαράκια το μήνα και να τα διατυμπανίζεις λέγοντας πως αυτό είναι το σωστό όταν λατρεύεις σπαθιά, θεούς του πολέμου και λάδια πάνω από γούνινες σφίχτικες πάνες.
σοφο πουστ
Tελικά θα μιλήσει κάποιος ξεκάθαρα? Αξίζει τελικά να έχεις δισκοθήκη?
ΝΑΙ ? 'Η ΟΧΙ?
Και όσοι είναι κατά της δισκοθήκης και αρέσκονται μόνο στο download πρίν την έξαρση του internet και του download τί έκαναν? Άκουγε κάποιος από αυτούς μουσική ή μόνο ο House O Low Culture?
Όσο για το σχόλιο σου περί γούνινων σφιχτικών πάνων mr. House Of Low Culture, το βρίσκω λίγο γελοίο. Δεν με ενδιαφέρει να διατυμπανίσω τίποτα. Μια άποψη είπα και την πιστεύω. Για μένα αξίζει να έχει κάποιος δισκοθήκη. Για μένα η αγάπη στη μουσική φαίνεται, μεταξύ άλλων (και εδώ το θέμα είναι η δισκοθήκη, οχι κάτι άλλο) και στην έμπρακτη υποστήριξη των μουσικών που θαυμάζει κάποιος. Ένας από τους τρόπους είναι να έχεις και την κυκλοφορία του, είτε σε δίσκο, είτε σε cd. Αυτή είναι η άποψη μου και είναι ξεκάθαρη. Θα ήθελα να δώ και άλλες ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι να πιάνεται ο καθένας από τις λέξεις των άλλων και να απαιτεί διευκρινήσεις.
Πλατιάσατε την κουβέντα και απαντήσεις δεν βλέπω. Εγώ λέω ΝΑΙ και κλείνω εδώ, χωρίς να ξαναεπαλέλθω.
Εσείς... ΝΑΙ? 'Η ΟΧΙ?
λετς σι...
εχω μια mp3θηκη γυρω στα 20.000 αλμπουμια
απο την στιγμη που ξυπναω ακουω μουσικη (κατι στασεις κανω για ραδιο οκ)
εγω σε τι κατηγορια ειμαι?
α και ειχα δισκοθηκη αλλα την χαρισα
εγώ άκουγα 1-2 νέους δίσκους το μήνα, πολλούς από τους οποίους αγόραζα χωρίς να ξέρω καν πώς ακούγεται η μπάντα, με αποτέλεσμα πολλές αποτυχημένες αγορές (ευχαριστούμε πολύ, μουσικέ τύπε!). ήμουν όμως ένας αληθινός φίλος της μουσικής :thumbsup: (του μουσικού σίγουρα όχι, αφού όσες μπάντες πραγματικά γουστάρω κι έχω αγοράσει cd τους που βρίσκω φθηνά κατά βάση, τις ανακάλυψα κατεβάζοντας αβέρτα).