Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 76 to 90 of 114

Thread: Δισκοθήκη. Αξίζει?

Senior Member

Thumbs down

παλιότερα αγόραζα φουλ δίσκους και βινύλια, αλλά κάποια στιγμή κατάλαβα πως ωραίο φετίχ να μυρίζεις τα μπούκλετς και να παίρνεις τον καλύτερο ήχο, μα τα λεφτά ήταν πολλά και ανακάλυψα πως ήμουν φετιχιστής. Άλλαξα σιγά σιγά όμως και πλέον είμαι της άποψης πως περισσότερη και έμπρακτη στήριξη σε έναν μουσικό καλλιτέχνη δείχνεις όχι αγοράζοντας το προϊόν του καλλιτεχνικού του οίστρου, αλλά δίνοντας σημασία στο κυριότερο πράγμα, τη μουσική του με οποιοδήποτε τρόπο κι αν τη βρεις(λάηβ, ραδιόφωνο, μπ3, flac(για τους audiophiles). Αν σ' αρέσει αρκετά, θα τη διαδώσεις και σε άλλους, ίσως νιώσουν και οι άλλοι το ίδιο και θα ρωτήσουν να μάθουν γι' αυτόν και ίσως αρχίσουν να τον εκτιμάνε(τον καλλιτέχνη) και να ακούνε και να γουστάρουν και έτσι το έργο του μαθαίνεται σε όλο και περισσότερο κόσμο, χωρίς περιορισμούς, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις, χωρίς να μας νοιάζει το εισόδημα του καθενός που θα ακούσει την τάδε μουσική. Έτσι γίνεται μάγκας ο καλλιτέχνης, η μουσική του υπάρχει παντού, μπορούν να την ακούσουν όλοι. Αν νιώσει ότι αδικείται και καταστρέφεται το έργο του έτσι, πάμε όντως στις "ψευδαισθήσεις" που ανέφερε ο φθόγγος και στα τύπου μετάλλικα+δισκογραφικές κρούσματα του παρελθόντος(και του παρόντος).

xstroyer, ο φετιχισμός είναι μάλλον ένα από τα κυριότερα γνωρίσματα του μεταλλά. Λογικό να αγοράζεις 4 cd με βιβλιαράκια το μήνα και να τα διατυμπανίζεις λέγοντας πως αυτό είναι το σωστό όταν λατρεύεις σπαθιά, θεούς του πολέμου και λάδια πάνω από γούνινες σφίχτικες πάνες.
    Last edited by House Of Low Culture; 12-06-2010 at 17:39.

Senior Member 00i00's Avatar

σοφο πουστ

Senior Member Xstroyer's Avatar

Tελικά θα μιλήσει κάποιος ξεκάθαρα? Αξίζει τελικά να έχεις δισκοθήκη?
    ΝΑΙ ? 'Η ΟΧΙ?
    Και όσοι είναι κατά της δισκοθήκης και αρέσκονται μόνο στο download πρίν την έξαρση του internet και του download τί έκαναν? Άκουγε κάποιος από αυτούς μουσική ή μόνο ο House O Low Culture?
    Όσο για το σχόλιο σου περί γούνινων σφιχτικών πάνων mr. House Of Low Culture, το βρίσκω λίγο γελοίο. Δεν με ενδιαφέρει να διατυμπανίσω τίποτα. Μια άποψη είπα και την πιστεύω. Για μένα αξίζει να έχει κάποιος δισκοθήκη. Για μένα η αγάπη στη μουσική φαίνεται, μεταξύ άλλων (και εδώ το θέμα είναι η δισκοθήκη, οχι κάτι άλλο) και στην έμπρακτη υποστήριξη των μουσικών που θαυμάζει κάποιος. Ένας από τους τρόπους είναι να έχεις και την κυκλοφορία του, είτε σε δίσκο, είτε σε cd. Αυτή είναι η άποψη μου και είναι ξεκάθαρη. Θα ήθελα να δώ και άλλες ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι να πιάνεται ο καθένας από τις λέξεις των άλλων και να απαιτεί διευκρινήσεις.
    Πλατιάσατε την κουβέντα και απαντήσεις δεν βλέπω. Εγώ λέω ΝΑΙ και κλείνω εδώ, χωρίς να ξαναεπαλέλθω.
    Εσείς... ΝΑΙ? 'Η ΟΧΙ?

Senior Member 00i00's Avatar

λετς σι...
    εχω μια mp3θηκη γυρω στα 20.000 αλμπουμια
    απο την στιγμη που ξυπναω ακουω μουσικη (κατι στασεις κανω για ραδιο οκ)
    εγω σε τι κατηγορια ειμαι?

α και ειχα δισκοθηκη αλλα την χαρισα

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Quote Originally Posted by Xstroyer View Post
    ΝΑΙ ? 'Η ΟΧΙ?
    Και όσοι είναι κατά της δισκοθήκης και αρέσκονται μόνο στο download πρίν την έξαρση του internet και του download τί έκαναν? Άκουγε κάποιος από αυτούς μουσική ή μόνο ο House O Low Culture?
    εγώ άκουγα 1-2 νέους δίσκους το μήνα, πολλούς από τους οποίους αγόραζα χωρίς να ξέρω καν πώς ακούγεται η μπάντα, με αποτέλεσμα πολλές αποτυχημένες αγορές (ευχαριστούμε πολύ, μουσικέ τύπε!). ήμουν όμως ένας αληθινός φίλος της μουσικής (του μουσικού σίγουρα όχι, αφού όσες μπάντες πραγματικά γουστάρω κι έχω αγοράσει cd τους που βρίσκω φθηνά κατά βάση, τις ανακάλυψα κατεβάζοντας αβέρτα).

valor camarada

Άκουγε κάποιος από αυτούς μουσική ή μόνο ο House O Low Culture?
    Mono o Xaouz, o Low Culture.
    a cry for help, a hint of anaesthesia

The Patient H.'s Avatar

ΝΑΙ ? 'Η ΟΧΙ?
    Όσο για το σχόλιο σου περί γούνινων σφιχτικών πάνων mr. House Of Low Culture, το βρίσκω λίγο γελοίο. Δεν με ενδιαφέρει να διατυμπανίσω τίποτα. Μια άποψη είπα και την πιστεύω. Για μένα αξίζει να έχει κάποιος δισκοθήκη. Για μένα η αγάπη στη μουσική φαίνεται, μεταξύ άλλων (και εδώ το θέμα είναι η δισκοθήκη, οχι κάτι άλλο) και στην έμπρακτη υποστήριξη των μουσικών που θαυμάζει κάποιος. Ένας από τους τρόπους είναι να έχεις και την κυκλοφορία του, είτε σε δίσκο, είτε σε cd. Αυτή είναι η άποψη μου και είναι ξεκάθαρη. Θα ήθελα να δώ και άλλες ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι να πιάνεται ο καθένας από τις λέξεις των άλλων και να απαιτεί διευκρινήσεις.
    Πλατιάσατε την κουβέντα και απαντήσεις δεν βλέπω. Εγώ λέω ΝΑΙ και κλείνω εδώ, χωρίς να ξαναεπαλέλθω.
    Εσείς... ΝΑΙ? 'Η ΟΧΙ?
    Κι επαναλαμβάνω. Αυτό δεν είναι στήριξη στη μουσική και στους δημιουργούς της, αλλά στη βιομηχανία. Τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις από αυτό?
    Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Anagkastika stirizoume Hillary

.
    Last edited by nikos_souvlas; 25-06-2014 at 03:28.

fleshdiver regularpaul's Avatar

καλησπερα Νικο Σουβλα, ωραια τα πες

καποια στιγμη, καποιοι παλιοτεροι πρεπει να ξεπερασετε αυτο το κολλημα με τα μπ3 ε?
    υπαρχει πολυυυυυυυυυυυυυυς κοσμος εκει εξω με σεβαστες εως παρανοϊκες δισκοθηκες
    που επισης ομως κατεβαζει αβερτα
    μεσο για να ακους μουσικη ειναι και το αμοιρο το μπ3, αγκαλιαστε το

επίσης υπάρχει πολύς κόσμος δίχως καν σεβαστή δισκοθήκη
    που επίσης όμως κατεβάζει αβέρτα
    αυτούς μην τους αγκαλιάζετε
    εγώ προσωπικά δεν τους κάνω καν παρέα, εκτός αν έχουν ωραίες φίλες
    I just posted on ER... Take that, society!

Winterborn pitchfork's Avatar

Βασικά το να έχεις δισκοθήκη δείχνει απλά ότι ενδιαφέρεσαι για το αντικείμενο, από κει και πέρα κανείς δεν νοιάζεται για σένα αν ενδιαφέρεσαι ή όχι (τους νοιάζεςι βασικά αν είσαι ωραία γκόμενα / γκόμενος) οπότε δεν έχει κανένα νόημα το τι δείχνεις σχετικά με τη μουσική. Άρα ότι γουστάρει κάνει κανείς.
    Αυτά.

Επίσης όποιος πουλάει πράγμα pm
    Blood for all tears shed
    And Fire for hate
    Death for what shall become
    All false ones fate

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Χάουζ έμπρακτη στήριξη στον καλλιτέχνη είναι μόνο να αγοράσεις σιντί του ή τισέρτ ή καπελάκι ή μπαντάνα ή να πας στο λάιβ, γενικά βρε αδερφέ να του δώσεις κάτι πέρα από την προσωπική ικανοποίηση ότι φτιάχνει καλή μουσική, το να τον ακούνε όλοι δωρεάν είναι στην πράξη το πατπατ στον ώμο του καλλιτέχνη.

Αυτό από τη στιγμή που ο ίδιος επιδιώκει να λάβει κάτι από τη μουσική του προφανώς. Που φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι έτσι είναι, από τη στιγμή που λίγοι δίνουν τη μουσική τους δωρεάν.

Τώρα σχετικά με το επιχείρημα "ένα ευρώ πάει στον καλλιτέχνη από τα 18 του σιντί" που είπε κάποιος, δε μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό αποτελεί καλό λόγο για να μην αγοράσεις τη μουσική του. Αυτό αφορά τον καλλιτέχνη και μόνο, για να δεχτεί μια τέτοια συμφωνία προφανώς τον ενδιαφέρει αυτό το ένα ευρώ, αν δε τον ενδιέφερε δε θα καθόταν να δεσμευτεί σε μια σκατοεταιρεία, όταν υπάρχουν τα youtube και τα διάφορα μουσικοsites στα οποία μπορεί να προωθήσει τη μουσική του.

Γενικά δε τα γράφω αυτά για να κατακρίνω το downloading, στα παπάρια μου βασικά, αφού δε συμφωνώ με τις καταστροφολογίες περί θανάτου της μουσικής κτλ, απλά υπερασπίζομαι το δικαίωμα του άλλου να επιλέξει αν θέλει να πληρωθεί ή όχι γιαυτό που κάνει.

Στο οντόπικ του πράγματος, καλά τα λέει ο ΣΟΥΒΛΑΣ.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Industrial Might & Magic casshern's Avatar

Γενικά, η τιμολόγηση των σιντί στα 18€, είναι το πιο αστείο εύρημα αυτού του τόπικ. Το τελευταίο τέτοιο που αγόρασαν κάποιοι εδώ μέσα πρέπει να ήταν το Smash, να ούμε.
    Οι δισκοθήκες χτίζονται με κομμάτια των 9€, ιμο.
    Κάποιοι προτιμούν με αυτά να φάνε δύο πάστες(σεβαστό), να πιούνε δύο χάνεκεν για να μην παχύνουν(σεβαστό) ή να τα φυλάξουν για να πάνε στο τέλος του μηνού να τα δώσουν στις πουτάνες όλες(σεβαστό γαμώτο).

Το downloading.
    To downloading πάει να παρουσιαστεί ως ο φονέας της εμπορευματοποίησης της μουσικής και άλλες ιστορίες έρωτα και ρομάντζου.
    Εγώ λέω ότι το downloading είναι το απόλυτο crash test και η απαραίτητη έρευνα αγοράς για εύστοχη τοποθέτηση κονδυλίων.
    Α, και ο μόνος τρόπος για να έχω στη e-συλλογή μου Χατζηγιάννη, ηλεκτροπερίεργα και γμστάην. Που το πας αυτό.
    Resistance is useless

bi-curious The Good Son's Avatar

Quote Originally Posted by casshern View Post
    9€
    7,5.

Επίσης τι crash test, πραγματικά κατεβάζετε έναν δίσκο και αν σας αρέσει πάτε και τον αγοράζετε;

μια στις 20 συμβαίνει έτσι.
    ΟΥ, τύμπανα πολέμου σαν ΖΟΥΛΟΥ