Τώρα, σοβαρέψου που θα πιάσουμε συζήτηση πάνω σε προπαγανδιστικό κείμενο του κκε που έχει γραφτεί για να ανακόψει τις διαρροές προς ανταρσύα ε. Περίμενω καλύτερα πράματα από σένα.
Printable View
Τώρα, σοβαρέψου που θα πιάσουμε συζήτηση πάνω σε προπαγανδιστικό κείμενο του κκε που έχει γραφτεί για να ανακόψει τις διαρροές προς ανταρσύα ε. Περίμενω καλύτερα πράματα από σένα.
Ποιος το γαμεί το ΚΚΕ μωρέ (και την ανταρσυα ειδικά). 2-3 συμπεράσματα όμοια με αυτά που ανέφερα προκύπτουν, απλά.
Ανάμεσα σε δύο δύσκολους δρόμους επιλέγεις αυτόν που μπορεί να λειτουργήσει μεσο-μακροπρόθεσμα υπέρ των εργαζομένων. Βραχυπρόθεσμα και οι δύο παλούκια είναι.
Το άρθρο θα έγραφε οτιδήποτε προκειμένου να αποδείξει ότι οι αντικαπιταλιστές δεν είναι αντικαπιταλιστές και ότι ο μόνος, μόνος, μα μόνος-αλλιώς-θα-κρατήσω-την-αναπνοή-μου-μέχρι-να-σκάσω δρόμος για καλύτερες μέρες είναι να ψηφίζουμε όλοι κουκουέ.
Η συγκεκριμένη ανάλυση δε ζητάει, όχι, ίσα ίσα εξηγεί ότι είναι ανεδαφικό να απαιτείς αυτό το πράγμα χωρίς ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Τώρα τι το κάνει το ΚΚΕ, στις αρχιδάρες μου, δε μιλάω γι αυτό.
ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (για τον Καζάκη δεν ξέρω) προσπαθεί να εξηγήσει στον Παπανδρέου γιατί η διαγραφή του χρέους είναι καλό πράγμα για το ΠΑΣΟΚ και τον παρακαλάει.
Και μετά;
Όχι 30%. Το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών στην περίπτωση της Ελλάδας είναι τέτοιο που αυτό που λες μεταφράζεται αυτόματα σε καμμένη γη και μόνον και πούτσα που δε φαντάζεσαι.
Καλά, βγες εσύ από την ευρωζώνη να κάνεις το μάγκα με το χρέος και μετά που θα έχεις αποπαγκοσμιοποιηθεί περίμενε να έρθουν ως δια μαγείας οι αγορές και τα εργοστάσια ν' αρχίσεις να παράγεις. Κούνια που σας κούναγε.
Όσο έχουμε καπιταλισμό η λύση της ΕΕ και του μνημονίου είναι αυτή που θα εξασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς όρους διαβίωσης που είναι οπωσδήποτε άθλιοι. Αν δεν θέλετε ΕΕ και ΔΝΤ να βοηθήσετε στην παγκόσμια συγκρότηση της αριστεράς για κομμουνισμό πάντα και παντού. Αιτήματα μου πήραν το μπιφτέκι μου και σοσιαλιστικού κράτους σε παγκοσμιοποιημένη κοινωνία έχουν φέρει, ξανά και ξανά, καταστροφές ολόκληρων κρατών και μεγάλη πείνα. Ή ολική ανατροπή ή μνημόνιο.
i me tis koukoules i me tis gravates.
Ναι, γιατί η μεγαλύτερή μας ελπίδα για τον παγκόσμιο ελεύθερο κομμουνισμό είναι τα φρικιά.
ενώ η μεγαλύτερη ελπίδα των φρικιών είναι ο παγκόσμιος ελεύθερος κομμουνισμός;
(νταξ μερικών ναι)
Στο ότι μέχρι να το κάνουν όλοι οι υπόλοιποι θα πεις το ψωμί ψωμάκι όπως δεν το φαντάζεσαι. Μαλάκα.
Πιο πολύ από τώρα; Αλήθεια; Γιατί;
Σοβαρα τωρα ικονοκλαστ σου λειπει καποιο αγαθο; Πινεις την μπυριτσα σου; κανεις κανα ταξιδακι; γιατι οσο και αν συμφωνω σε καποια σημεια μαζι σου νομιζω οτι εισαι λιγο προκατειλλημενος με τον νταιθορ και απλα επιτιθεσαι ετσι για το τζερτζελο. Νταιθορ το ισοζυγιο εισαγωγων εξαγωγων υποθετουμε οτι θα γινει θετικο με μια τετοια εξελιξη. Σαφως θα πρεπει να ξεχασετε καινουριο αυτοκινητο, μηχανη και ταξιδια, πολυτελειες κλπ.
Με 592€ βασικό, σου λείπουν πολλά αγαθά, δεν μπορείς να συντηρήσεις σπίτι, δεν μπορείς να πιεις την μπυρίτσα σου, δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα εκτός του να ζεις οριακά. Και όλα αυτά τα ωραία ΑΝ είσαι τυχερός και έχεις δουλειά. Και ακόμα δεν αρχίσαμε. Αλλά απαντάω στον ατομ_σμασερ, που ναι και λίγο μπιθουλάκος, φταίω και γω.
Γιατί ρε μαλάκα (και μέχρι να σταματήσει αυτό) όλη η οικονομία μιας χώρας παίζεται πλέον στο να μπορεί να είναι αρεστή στις αγορές, στα χετζ φαντς, στα αστραπιαία κινούμενα κεφάλαια, όχι στο θα βγάλουμε λαδάκι και θα το πουλήσουμε στους Ευρωπαίους (όχι πια) φίλους μας για δραχμές δύο. Μαλάκα.
ξέρωγω, εγώ προς το παρών έχω λεφτά να πιω τις ποτάρες μου και να αναλύω την επανάσταση σε καφενεία του κώλου, δεν έχω λεφτά να μείνω στην πόλη που σπουδάζω, οπότε έχω επιστρέψει στην hometown, οπότε λίγο ή πολύ στερούμαι το δικαίωμα της δημόσιας & δωρεάν παιδείας. Υπάρχουν και χειρότερα θα μου πεις, άλλοι τρώνε στα συσσίτια. Και επίσης το αν τα 'χεις ζήσει ή όχι δεν λέει τίποτα πια, πρέπει να 'σαι τυφλός για να μην βλέπεις τι γινεται γύρω σου.
καταρχην να διευκρινισω πως οι προθεσεις μου δεν ειναι επιθετικες...
να ξερεις πως βλεπω σχεδον καθημερινα ανθρωπους που χανουν δουλειες, δεν ξερουν που θα τους ξημερωσει
και γενικοτερα ΤΗΝ εργασιακη ανασφαλεια που πλεον την αναπνεουμε μαζι με το οξυγονο την καταλαβαινω
τυφλος δεν ειμαι ευτυχως,εχω λιγο αστυγματισμο (τζαμπα μαστουρα οπως λεει και ο πανουσης)
απλα δν ξερω,με οσα εχω διαβασει στο θρεντ δεν νομιζω πως οι απολυτες αποψεις που εχουν εκφραστει (εξοδος απο ευροζωνη-ευρω,ανταρτικο αυτονομιες και πηρυνικο ολοκαυτωμα για να χτιστει μια νεα δικαιη κοινωνια)
εχουν καποια πρακτικη βαση στις παρουσες συνθηκες
αλλου ειναι τα θεματα...
φιλικα παντα
Γενικά ό,τι λέει ο Dythor στα τελευταία. Καλή η υποτίμηση και ο πλήρης έλεγχος της νομισματικής πολιτικής σου, μία ενδεχόμενη υποτίμηση όμως της τάξης του 30% που αναφέρατε με αυστηρά μαθηματικούς όρους (ούτε καν γνώσεις οικονομίας χρειάζεται αυτό), δεν θέλω καν να σκέφτομαι που θα οδηγήσει τον πληθωρισμό. Και δε μιλάμε για μία ακαριαία αύξηση, όπως ακαριαία θα είναι η υποτίμηση, αλλά διαρκής. Και δε νομίζω κανείς αύριο που ξημερώνει νέα μέρα να του πούνε οκ έχουμε δραχμή, το ψωμάκι σας κύριε κάνει 1.000 δραχμές (με θεσπισμένο κατώτατο μισθό, λέω εγώ τώρα πολύ ευνοϊκά, 350.000). Γιατί με τέτοια επίπεδα εκτιμώ ότι θα έχουμε να κάνουμε.
Επίσης για όσους από εμάς δουλεύουμε και καταφέρνουμε να σώσουμε 5 φράγκα το μήνα και να τα έχουμε σε έναν λογαριασμό στην τράπεζα, γιατί δεν θέλουμε να ράβουμε και να ξυλώνουμε συχνά το στρώμα μας, μπορεί κανείς να μου πει τι θα προβλεφθεί στην περίπτωση άρνησης αποπληρωμής του χρέους? ΣΤΑΡΑΤΑ όμως.
Παιδιά ευτυχώς που δεν έχουμε κάνει στάση πληρωμών, γιατί αυτό θα ήταν καταστροφή! Θα είχαμε τεράστια ανεργία, πληθωρισμό, μειώσεις εισοδημάτων. Oh wait
Ρε φίλε είσαι τριάντα τόσω χρονώ, μερικά πράγματα θα 'πρεπε να μη τα λες δηλαδή. Έχει καμία σύγκριση η σημερινή κατάσταση μ' αυτήν που θα προκύψει αν κάνει αύριο στάση πληρωμών ο τζέφρι;
σε κάθε ποστ του dythor σε αυτό το thread, σκέφτομαι την βλακόφατσα του avatar του να αναρωτιέται "χμμμ... στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους ή το καυλί του μνημονίου;".
Εξηγήστε μου καλοί μου τηλεορασόπληκτοι τρομολάγνοι, γιατί είστε τόσο σίγουροι για την απόλυτη καταστροφή-judgement day-666 που θα έρθει αν πούμε στα λαμόγια "μπα γαμηθείτε, τομπούλο"; Σόρι αλλά προτιμώ να πιστέψω Καζάκη, τουλάχιστον ο άνθρωπος το έχει σπουδάσει το αντικείμενο. Αλλά έστω ότι η διαγραφή του χρέους είναι πολύ προχώ και χεζόμαστε πάνω μας και τέτοια. Η στάση πληρωμών για αναδιαπραγμάτευση και μερική πληρωμή είναι το ΜΙΝΙΜΟΥΜ που θα έπρεπε να έχει γίνει. Dythor μπορεί να μην έχεις φτάσει 30, αλλά και πάλι είσαι ενήλικος, δεν έχεις δικαιολογία για να είσαι τόσο ζώο και να υιοθετείς τόσο επικίνδυνες απόψεις όπως το ότι το μνημόνιο είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Τι νομίζετε ότι θα γινόταν αν η ελ. κυβέρνηση έλεγε "ή μας δανείζει η ΕΚΤ με 1%, όπως δανείζει τις τράπεζες, ή δεν πληρώνουμε τίποτα"; Νομίζετε πραγματικά ότι θα μας έλεγαν "να δούμε πού θα βρείτε τα λεφτά τότε λολ"; Δεν έχετε καταλάβει χριστό δλδ, ότι όλο αυτό γίνεται για να διασωθούν οι γερμανικές και όχι μόνο τράπεζες; Είστε τόσο δουλοπρεπείς και μοιρολάτρες; Το μνημόνιο, καλά μου ούφο, το μόνο που κάνει είναι να μας χρεώνει ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Όπως τώρα εσείς λέτε "το μαλάκα τον αντρέα που δανειζόταν και τώρα πληρώνουμε εμείς", έτσι σε 20 χρόνια τα παιδιά σας θα λένε "το μαλάκα το γιωργάκη που με το μνημόνιο πολλαπλασίασε το ήδη μεγάλο χρέος". Να θυμηθείτε όμως τότε να τους πείτε να μη βρίζουν μόνο το γιωργάκη αλλά και τον μπαμπάκα που κοιμόταν όρθιος.
ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ρε παρτάλια καλοπερασάκηδες.
Στηρίζουμε στάση πληρωμών, αν και με τους πολιτικούς που διαχειρίζονται αυτή τη χώρα (και τα λαμόγια που ζουν σ'αυτήν), μάλλον μεγαλύτερη πούτσα θα φάμε. Σκατά θα τα κάνουν.
πάντως, για Η. και ντάιθορς, το αίτημα της άρνησης ή έστω μερικής διαγραφής δεν είναι επαναστατικό αίτημα. έγινε και στην αργεντινή από αστική κυβέρνηση και έχει γίνει και άλλες φορές σε διάφορα μέρη του κόσμου. και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι η αστική τάξη στην ελλάδα είναι τόσο άχρηστη και ξεπουλημένη που δεν έχει βρεθεί ούτε ένας αστός πολιτικός να υπερασπιστεί αυτή τη γραμμή άρνησης/μερικής διαγραφής, όχι για ψηφοθηρικούς λόγους, ούτε καν από κάποιον δήθεν πατριωτισμό, αλλά γιατί έχει τη διορατικότητα να αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους κινεζοποίηση μόνο σε πόλωση και κοινωνικές εκρήξεις μπορεί να οδηγήσει. προφανώς πρέπει να καταλήξουν να φυγαδεύονται με ελικόπτερο από το μέγαρο μαξίμου αλά αργεντινή για να πάρουν πρέφα.
Εγώ είμαι υπέρ της στάσης πληρωμών. Οι Έλληνες όμως είναι έτοιμοι να αποκτήσουν έναν δημόσιο τομέα 200.000 υπαλλήλων (να απολυθούν δηλαδή 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι) ή έστω με ένα μισθολόγιο με το 1/5 των σημερινών τους αποδοχών;
Νομίζω ότι τα βλέπετε τα πράγματα κάπως λάθος. Η στάση πληρωμών δεν είναι εύκολο πράγμα και οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του δημοσίου θα είναι τεράστιες. Όταν ο άλλος δηλαδή μετά τα βάλει κάτω, υπολογίσει τα χρέη του, τα δάνειά του κτλ και αντιληφθεί ότι "θα μείνω άνεργος" ή "θα παίρνω το 1/5 όσων παίρνω τώρα" δε πρόκειται να ψηφίσει κανέναν που στηρίζει στάση πληρωμών - το ακριβώς αντίθετο δηλαδή απ'αυτό που νομίζεις ubu.
ας το βαλω εδω περα.
συνεντευξη χομπσμπαουμ στην καθημερινη:
- Αν ένας επαναστάτης σήμερα κρατούσε στο ένα χέρι το όπλο του και στο άλλο ένα βιβλίο, ποιό βιβλίο θα του δίνατε;
- Θα του έδινα ένα βιβλίο με οδηγίες πώς να χρησιμοποιεί το όπλο του και πώς να κάνει ανταρτοπόλεμο.
- Δεν θα του δίνατε κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο;
- Δεν υπάρχει χρόνος γι' αυτό.
Και γι' αυτό επισήμανα ότι εμείς δεν έχουμε αρκετά μεγάλο στρώμα για να τα ράβουμε μέσα του Dragon. Άλλωστε εδώ και πολλά πλέον χρόνια είναι γνωστό ότι ο μόνος λόγος που καταθέτουμε στις τράπεζες το περίσσευμά μας δεν είναι το επιτόκιο (το οποίο πρακτικά πλέον δεν υπάρχει) αλλά η ασφάλειά του.
Και ρωτάω ξανά: θα μου πει κάποιος ξεκάθαρα τι θα γίνει με τις καταθέσεις μας αν υπάρξει άρνηση αποπληρωμής? Θα μου επιτρέψεις να μη μου έχει μείνει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως από το άρθρο του κ. Καζάκη γιατί παρ' όλο που ο άνθρωπος δείχνει ότι έχει γνώσεις, το κείμενό του είναι στρατευμένο όσο δεν πάει και στόχος του δεν είναι να ενημερώσει αλλά να στηρίξει τις προσωπικές του γενικότερες πολιτικές πεποιθήσεις.
Στο θέμα της στάσης πληρωμών και όσων τη στηρίζουνε , πιστεύω ότι είναι από λίγο έως και πάρα πολύ παρτάκηδες. Γιατί απ' όσο ξέρω κανένας από εμάς δεν είναι δημόσιος υπάλληλος για να του την πει μία ενδεχόμενη τέτοια πράξη. Το πρόβλημα όμως είναι κοινωνικό, γενικότερο και δεν θα έπρεπε να μπαίνουν πιο πάνω τα κριτήρια του καθένα σύμφωνα με τις ατομικές του συνθήκες διαβίωσης, ανάγκες και δυνατότητες (γιατί πιστεύω ότι λίγο έως πολύ το κάνουμε εδώ μέσα).
Γενικότερα στο θέμα: τα προβλήματα πλέον είναι ΕΔΩ, είναι απτά, πραγματικά και ο χρόνος για θεωρητικές - υποθετικές αναλύσεις για το τι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να κάνουμε σε δεδομένες στιγμές του παρελθόντος και δεν το κάναμε δεν υπάρχει. Ας δούμε πλέον τι δυνατότητες έχουμε εμείς στο να διορθώσουμε κάποια πράγματα.
@H: Η άρνηση του χρέους προφανώς πρέπει να συνδυαστεί με άλλα μέτρα, όπως πχ την εθνικοποίηση των τραπεζών (χωρίς αντάλλαγμα, καθώς τις έχουμε ήδη αγοράσει 2 και 3 φορές με τα "πακέτα στήριξης" των χ δις κάθε τόσο). Απλώς θα άλλαζε το νόμισμα στις καταθέσεις σου, και αν είχαμε μια υποτίμηση 20%, ναι, θα έχανες ουσιαστικά 20%. Αλλά με την ακρίβεια που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, έχεις χάσει ήδη παραπάνω από αυτό - και θα συνεχίσεις να χάνεις. Πάντως για όποιον θέλει να κρατήσει λεφτά στο σπίτι, αν βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει θα βρείτε αρκετές κρυψώνες όπου δε θα βρίσκονταν πρακτικά ποτέ. Πχ κάνεις καμιά πατέντα στον πίνακα με τις ασφάλειες, ή τα βάζεις σε σακούλα και τα κολλάς κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας (βάζοντας ξανά την πρόσοψη), αυτά ήταν τα πρώτα που μου ήρθαν τώρα, γενικά υπάρχουν θέσεις, φαντασία να υπάρχει. Του Καζάκη το άρθρο είπα ότι το δίνω συγκεκριμένα για τον σταμ σε συνάρτηση με τα του κουκουέ που λέγαμε πριν, άμα θες να βρεις άρθρο του που να μένει στο οικονομικό κομμάτι υπάρχουν άπειρα, γκουγκλ.
Λοιπόν σήμερα θα μάθω σε πολύ κόσμο τη χρήση του γκουγκλ!
http://www.tovima.gr/default.asp?pid...&dt=10/11/2010