Παει κι αυτος ο Σιδηροπουλος. Θα τον σβησει, ευκολα! Τον ειπε κοπανο και ορισμο του φασιστα. Του εθιξε και τον ΓΑΠ, τελος!
Ελα να κλεινουμε το off topic ομως..
Printable View
Παει κι αυτος ο Σιδηροπουλος. Θα τον σβησει, ευκολα! Τον ειπε κοπανο και ορισμο του φασιστα. Του εθιξε και τον ΓΑΠ, τελος!
Ελα να κλεινουμε το off topic ομως..
Εγώ δεν έχω γνώμη, μια ερώτηση έκανα γιατί από το πρώτο ποστ σου προκύπτει ότι έχεις συγκεκριμένη άποψη επί του θέματος. Ένοχη είναι, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη τουλάχιστον, είναι. Το ζήτημα εδώ πέρα έχει να κάνει με την κοινωνική αποστολή του ποινικού δικαίου. Που και πότε υφίσταται κοινωνικός λόγος για την αναστολή της εκτέλεσης μιας ποινής; Είναι άραγε ένα ανήλικο παιδί με τους 2 γονείς στη φυλακή λόγος για να ανασταλεί η εκτέλεση μιας ποινής; Μεγάλη κουβέντα που προϋποθέτει και γνώσεις νομικής από ένα σημείο και μετά. Γι αυτό ας μην είμαστε απόλυτοι χωρίς να ξέρουμε την τύφλα μας (δεν το λέω για σένα αυτό).
δεν θα πάρω θέση για το θέμα μιας και γελάει ο κόσμος, απλά να ενημερώσω ότι δεν είναι ίδιες περιπτώσεις , Σακκας / Σταμάτη, και πολιτικά και νομικά.
De tha paro thesi gia to thema giati poios eimai ego na krino ta anthropina dikaiomata kai poios einai ti, alla isovia kai se autin kai ston antra tis kai poulima tou paidiou sti mauri agora tis Gabon gia paradeigmatismo
υποτιθεται οτι οποτε καμνεις κατι κακο στερεισε πραματα
ρε παιδια τι συζηταμε τωρα? εδω υπαρχουν καρκινοπαθεις εγκλειστοι που τους στοιβαζουν σαν σακια
γυναικες εγκλειστεςψ που γενναν στο νοσοκομειο και ειναι η μονη τους εξοδος στην κενωνια
γιατι και για ποιονα λογο πρεπει να δουμε διαφορετικα την Σταματη?
Κόπηκε το επίδομα τοκετού btw, για ιδιωτικά αλλά και δημόσια νοσοκομεία. Όσες γυναίκες το πήρανε το 2013 πρέπει να το επιστρέψουν αλλιώς απειλούνται με κυρώσεις (κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων κτλ).
Στοίχημα ότι ο άδωνις θα χε προτείνει να παίρνουν το παιδί πίσω μέχρι την πλήρη αποπληρωμή του επιδόματος.
Όχι, αλλά χαρακτήρισε το επίδομα "ανωμαλία που δεν μπορεί να μην διορθωθεί".
Η περικοπή ισχύει από το '12 νομίζω.. Για πες όμως αν ξέρεις και ποιος το δικαιούταν
Εγώ σαν πατέρας το δικαιούμουν από το ΤΕΒΕ, αλλά όπως ευθαρσώς μου είπαν "ωχούουουου, από το Νοέμβριο το κόψαμε αυτό". Το παιδί γεννήθηκε Φλεβάρη, έτσι; 3 μήνες μετά δηλαδή, όχι 3 δεκαετίες όπως μοιάζει να πέρασαν από αυτό που μου είπαν, όπως το είπαν.
Για το ΙΚΑ δε θυμάμαι ακριβώς τι ισχύει, ήθελε κάποιον αριθμό ενσήμων, αλλά επειδή δεν είχε καμιά ελπίδα η Σοφία να το πάρει με τα ένσημα του '12, δεν το ψάξαμε παραπάνω...
Σκεψου εναν τυπο σε ενα γκισε να αναγκαζεται να λεει καμποσες φορες τη μερα σε κοσμο οτι το επιδομα εχει κοπει εδω και 3 μηνες.
Μετα σκεψου εναν τυπο σε ενα περιπτερο να ξενερωνει οταν πουλαει εισιτηρια στον κοσμο που περιμενει το λεωφορειο, επειδη του παιρνουν τα ψιλα.
Εγω προσωπικα και τα δυο γελοια τα θεωρω.
Θα σου πω που κάνεις λάθος και θα ξεκινήσω από το δεύτερο παράδειγμα, που τυχαίνει (ουάου) να το γνωρίζω καλύτερα.
Ο δεύτερος τύπος ξεκίνησε να πουλάει εισιτήρια πριν πολλά χρόνια, επειδή το περίπτερο είναι δίπλα στη στάση ΚΑΙ για να εξυπηρετήσει κόσμο ΚΑΙ για να λειτουργήσει το εισιτήριο ως προτροπή για κάποια άλλη αγορά. Όχι για να είναι το εισιτήριο το μοναδικό πράγμα που θα "πουλάει" με εξαθλιωτικό ποσοστό κέρδους. Επίσης, ο δεύτερος τύπος ξενερώνει όταν για ένα εισιτήριο των 0.40 ή των 0.80 του δίνουν 20ευρο και πρέπει, για να διεκπεραιώσει αυτή τη συναλλαγή που δεν του αποφέρει κέρδος, να χάσει ένα κάρο ψιλά, τα οποία χρειάζεται για άλλες συναλλαγές. Επίσης, για κάποιον λόγο κάθεται 14 ώρες τη μέρα στο γαμημένο περίπτερο αυτός ο τύπος και αυτός ο λόγος δεν είναι να εξυπηρετεί το κάθε μαλακισμένο που έρχεται με 5ευρο πχ και ζητάει "4 των 40" (εννοείται χωρίς καλημέρα/καλησπέρα/ένα γεια βρε αδερφέ) κι όταν προτείνει να πάρει ας πούμε κι ένα 5ο εισιτήριο για να στρογγυλέψει ο λογαριασμός (και να μη πάνε τζάμπα τα πολύτιμα εικοσάλεπτα, στην τελική δεν έδωσες 1.60 ακριβώς βρε ζώον) το μαλακισμένο του λέει με ύφος "όχι, τέσσερα θέλω είπα". Ο λόγος είναι για να βγάλει ένα μεροκάματο, ώστε να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς του. Τέλος, ο τύπος στο περίπτερο δεν ξενερώνει καθόλου όταν πουλάει εισιτήρια σε ανθρώπους που θα του πουν μια κουβέντα, ένα γεια, θα του δώσουν όσα ψιλά μπορούν για να βοηθήσουν, θα δείξουν μια σχετική και τυπική κατανόηση της κατάστασης. Κανένα πρόβλημα και κανένα ξενέρωμα, ακόμα κι αν μιλάμε για 30 συνεχόμενες συναλλαγές αποκλειστικά με εισιτήρια. Ρώτα τον χαζόμισσαρ όταν ήρθε με 50άρικο να πάρει εισιτήριο των 40 λεπτών πως περάσαμε μετά τα δυο μας ΜΕΣΑ στο περίπτερο με τα ρολλά κατεβασμένα! :p Ελπίζω να σε κάλυψα.
Ο τύπος στο γκισέ τώρα, κάνει μια δουλειά που ναι μεν δεν είναι εύκολη (καμία δουλειά που έχει να κάνει με εξυπηρέτηση κόσμου δεν είναι), αλλά χωρίς να το παίζω εξυπνάκιας οι πιθανότητες να την πήρε αξιοκρατικά είναι λίγες και κατά πάσα πιθανότητα, όπως οι περισσότεροι δημόσιοι συνάδελφοί του, βρίσκει πολύ εφευρετικούς τρόπους να την κάνει ευκολότερη, plus ότι έχει τη γνωστή συμπεριφορά "έχω πιάσει το θεό απ' τα αρκίδια και με έχετε ανάγκη, puny humans". Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω, πέρα από το εξής: στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρω, ανεξαρτήτως ΟΛΩΝ των άλλων που έγραψα, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο τύπος στο γκισέ άκουσε την καλημέρα του και με αρκετή σαφήνεια κι ευγένεια την ερώτησή μου. Όπως και να το κάνουμε, είσαι λίγο κόπανος όταν ο άλλος σου μιλάει όμορφα κι ωραία και εσύ έχεις μούτρα "μη μου σπας τα αρχίδια ευγενικό φλωράκι" γιατί δεν είναι και πολύ δύσκολο να σε περάσει κάποια στιγμή κανένα φλωράκι ΜΕΣΑ από το τζάμι του γκισέ.
Σωστά; ;)
Πήρες τη μούτζα σου επώνυμα και δικαιωματικότατα, δεν περίμενα και κάτι άλλο, άλλωστε EINAI ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ όλοι οι δημόσιοι είναι οι βολεμένοι της σημερινής κοινωνίας, όλοι μπήκαν από το παράθυρο, γράφουν στ'αρχίδια τους τους πολίτες, δεν έχουν τρόπους, και πάνω απ'όλα είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το πού εχει φτάσει αυτή η χώρα :moutza:
edit:
Α ναι, και επίσης ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ο κάθε πολίτης πηγαίνει σε δημόσια υπηρεσία με το χαμόγελο στο στόμα, αδημονώντας να προφέρει λουλουδιαστές καλημέρες με βελούδινη φωνή σε όσους τον εξυπηρετούν εκεί γιατί άλλωστε δεν είναι προκατειλημμένος λόγω των γαμημένων κλισέ για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανέφερα παραπάνω.
Και τώρα δες το από την ανάποδη πλευρά. Να έχει σηκωθεί ο φοιτητής άρον-άρον για να κατέβει κέντρο να φάει λέσχη, γιατί αλλιώς δεν παίζει να τη βγάλει, και στο δρόμο του να πρέπει να πληρώσει και τη γαμημένη την ευάθ που είναι και αυτή στο κέντρο. Έτσι, περνώντας από την τράπεζα που είναι πριν τη στάση, από όπου παίρνει το λεωφορείο, βγάζει ένα εικοσάρικο και πάει στο περίπτερο να πάρει 2 εισιτήρια (ένα για το πήγαινε, ένα για το έλα). Και με το που ζητάει τα 2 εισιτήρια, ο τύπος από την μέσα μεριά του περιπτέρου κατεβάζει τα μούτρα και λέει πως δε δίνει, "γιατί θα μου φύγουν τα ψιλά με το εικοσάρικο που θα μου δώσεις".
Να το μαλακισμένο σου :moutza:
τσιπηδες και στην Σαλονικα. αντί να παίρνουν 10δα εισητηρια παιρνουν 4. λες και μετα απο 2 μερες δεν θα ξαναπαρουν...
είναι επίσης δεδομένο και εβραίος γνωστό ότι δεν υπάρχει αγενής ή καβαλημένος περιπτεράς στην επικράτεια, αν υπήρχε θα ήταν δημόσιος υπάλληλος :thumbsup:
Όπως επίσης είναι σπάσιμο να ακούς δεν έχω ρέστα να σου δώσω, πάρε μια τσίχλα και είμαστε εντάξει. Όχι δεν είμαστε.
αισθάνομαι λίγο άσχημα που θα το πω αλλά έχει δίκιο σε μερικά πράγματα ο περιπτεράς, και μη συγκρίνετε ρε μαλάκες τα κωλοδεκάλεπτα με το επίδομα που πάει να ζητήσει ο άλλος με την αγωνία για το αν θα τη βγάλει με το νεογέννητο, έλεος.
Θέλετε να σταματήσετε να του σπάτε τ'αρχίδια γενικότερα; Εντάξει το καταλάβαμε ότι δεν χωνεύετε πάνω από τα μισά που λέει κι ότι είπε δέκα μαλακίες και μπήκε στο μάτι κάμποσων διαφορετικών χρηστών και ότι μουτζώνουμε όλα του τα ποστς επειδή είναι ο ονιμπότσος. Δεν είναι απαραίτητο να πετάγονται όλοι να ρίξουν άλλη μια πετρούλα στον μαλάκα τον ονιμπότσο.
Σωστός ο ένας σωστός και ο άλλος. Γενικά στα αρχίδια μου η διαμάχη αν και του έχω ρίξει και γω τις μούτζες του όποτε έκρινα. Αλλά...
Ε ναι ρε φίλε, έχει κοπεί από τον Νοέμβριο, το παιδί - να σας ζήσει - γεννήθηκε 3 μήνες μετά. Τι ακριβώς δε καταλαβαίνεις; Και μία μέρα μετά να ήταν ΔΕΝ το δικαιούσαι!!! Αλλά φταίει αυτός επειδή είναι δημόσιος υπάλληλος κτλ κτλ κτλ.
νομίζω πως το πρόβλημα ήταν το ύφος του συγκεκριμένου υπαλλήλου, κι εγώ γουστάρω χώσιμο στον νουμπά αλλά ας μην τον ξεπεράσουμε.
Κομπλέ όλα, αλλά πολύ άννα δρούζα η φάση.
Το σκέλος κομμένο επίδομα λύνεται με αξιοπρεπή μηχανοργάνωση/διαδικτυακή εξυπηρέτηση. Το σκέλος αγορά εισιτηρίου λύνεται με πιστόλιασμα/αυτόματα ακυρωτικά μηχανήματα/μαγνητικές κάρτες/κάρτες απεριορίστων.
Αυτές είναι δύο λύσεις για τις οποίες κατά τη γνώμη μου πρέπει να μάχεται ο καθένας ώστε να μη χρειαστεί να συναναστρεφόμαστε με αγενείς δημόσιους υπάλληλους και κομπλεξικούς περιπτεράδες.
Όταν βρεθεί λύση και για τους ταρίφες, θα ενημερώσω.
Συμφωνω απολυτα. Λεξη προς λεξη! Γενικοτερα ειναι σιχαμενη περιπτωση ο ΟΑΣΘ με πολλη μουργα και λοβιτουρα, στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτο που ισχυει ειναι οτι τα εισιτηρια εντος αστικου χρεωνονται +10 λεπτα νταβατζιλικι και το μηχανημα δε δινει ρεστα. Αλλα ο κοσμος, αντι να τα βαλει με τον ΟΑΣΘ που εκανε αυξησε ως και 200% σε περιπτωσεις σημειωτεον, τα βαζει με μενα και με καθε εναν σαν εμενα (κομπλεξικο, οπως ορθοτατα ειπες) που "πουλαει" τα εισιτηρια με λιγοτερο απο 4% κερδος και πρεπει να προκαταβαλει τα χρηματα για την αγορα τους.
Πρωτα απ' ολα, σ'ευχαριστω για την ευχη! Απο εκει και περα:
Καμια απολυτως αντιρρηση. Το προβλημα δεν ειναι οτι κοπηκε το επιδομα (οικονομικα ειναι, οταν δινω 800 καθε διμηνο και τα μασουλανε μια χαρα, μεγαλη κουβεντα τα χρηματα των ασφαλιστικων ταμειων προανως. Επισης, κοπηκε χωρις ενημερωση βεβαια, γιατι δυο λογιστες που ρωτησα δεν το ηξεραν κι ελεγαν πως θα το παρω) αλλα ο τροπος του, που συγγνωμη κιολας, αλλα με την εικονα που εχει ο κοσμος για τους Δ.Υ δε βοηθαει κιολας..
Επειδη δεν περιμενες κατι αλλο την εριξες κι οχι επειδη διαβασες αυτο που εγαψα. Το οτι πολλοι (οι περισσοτεροι, ας μην κρυβομαστε) ειναι οπως περιγραφεις δε σημαινει οτι ειναι ολοι, ή οτι αυτο ειπα. Τουναντιον, προσπαθησα να διαχωρισω κι εγραψα αυτη καθαυτη τη λεξη "οι περισσοτεροι". Οχι, δεν πιστευω οτι εξαιτιας τους εφτασε η κατασταση εκει που εφτασε, αλλα δε πειθομαι ευκολα οτι μπατσοι, δικαστικοι και εφοριακοι δεν εχουν τεραστιο μεριδιο ευθυνων.
Κι οχι, σε καμια περιπτωση ο κοσμος που πηγαινει σε μια υπηρεσια να εξυπηρετηθει δεν ειναι σωστος! Απεναντιας, ειναι ζωα οι περισσοτεροι, αλλα κι αυτο το εγραψα, αν προσεξες... ;)
Κι ομως, αυτον τον τυπο τον καταλαβαινεις και συνηθως θα ειναι ευγενικος γιατι ξερει οτι παει να σε δυσκολεψει. Επισηε, το οτι ξενερωνω, δε σημαινει οτι δε δειχνω κατανοηση κι εν τελει δεν εξυπηρετω. Αλλα δε θα δεχτω ποτε οτι για δυο εισιτηρια των 40 ειναι φυσιολογικο να πληρωνεις με εικοσαευρο.
Κορνιζα θα το κανω.. Πραγματικα, εχω ατομα που παιρνουν 2 καθε μερα.. ΚΑΘΕ μερα. Λες και χαλανε ή μουχλιαζουν ή θα πανε στραφι.
Πρωτος απ'ολους λεω οτι ειναι κωλοσυναφι οι περιπτεραδες, τυχοδιωκτες και μουρτζουφληδες. Οι περισσοτεροι ομως. Οχι ολοι. Σκεψου οτι το δικο μου περιπτερο κλεινει τα 36 φετος και εγω το δουλευω ηδη 19 χρονια. Αν ημουν/ημασταν αυτο που σωστα κατα τα αλλα περιγραφεις, ουτε 3 χρονια δε θα αντεχε..
Ακουσε, δυο τινα: δεν υπαρχει καποια μηχανη που να γενναει κερματα. Αν υπηρχε, τωρα θα ημουν στην Κουβα να ακουω μποσανοβες του Antonio Carlos Jobin. Ποσα πιστευεις οτι μπορει να εχεις και ποσο φυσιολογικο ειναι να τα ξοδευεις σε τετοιου ειδους συναλλαγες;
Που μας παει στο δευτερο τι, το οποιο ειναι οτι για μια εξυπηρετηση του κωλου, με ελαχιστο κερδος, οχι δηλαδη για δουλεια, για το βασικο αντικειμενο της δουλειας σου, δεν μπορεις να χανεις ολα τα πολυτιμα ψιλα σου. Γιατι για νερακι, που το πουλαω 40 λεπτα, θα χαλασω εικοσαρικο. Διοτι αξιζει. Διοτι δουλευω. Δεν κανω ΜΟΝΟ εξυπηρετησεις. Δε βρισκομαι 12 ωρες στο σκαμνι για εξυπηρετηση.
Φυσικα και δεν ειμαστε. Ουτε προτεινω τσιχλες κτλ το θεωρω γελοιο. Για την ακριβεια, αν σκασει καποιος με πενηνταρικο και ζητησει δυο εισιτηρια, του αρνηθω και με ρωτησει "τωρα τι να παρω για να μου δωσεις δηλαδη;" απαντω πως δεν εχω προθεση να τον/την αναγκασω να αγορασει κατι, ισως μονο ενδεχομενως περισσοτερα εισιτηρια.
Με αφορμη τα δυο τελευταια σχολια κι οχι απευθυνομενος στα δυο αυτα παιδια, θα πω το εξης:
Οταν βγαινεις το βραδυ και πας για ποτο και σου πιανουν τον κωλο κι αφηνεις μεχρι δυο ευρω μπουρμπουαρ στη σερβιτορα με τον ωραιο κωλο, δε σε νοιαζει. Στον αλλο ομως που εχει λιωσει στη δουλεια, πουλας τρελα για το δεκαλεπτο που σου ζητησε να το παρεις σε τσιχλα. Γιατι; Διοτι ειναι περιπτερας, υπανθρωπος και κονομημενος κλεφτης..αχ και να 'ξερες φουκαρα μου..
με τα μεγάλα κείμενα και τις ινλάιν απαντήσεις δεν γίνεσαι πιο σοφός.
Κατάφερες και εκνεύρισες μέχρι και μένα, ρώτα να σου πουν αν είναι επίτευγμα ή όχι.
Τέσπα λίγο σκρολ παραπάνω, και πολύ έσκασα.
Ωραίος ο Θανάσης.
2/2 με τα σεξιστικά σχόλια μέσα σε 20 μέρες.
Υποκριτής -4α-
Και όχι φίλε μου Θανάση, το ότι αφήνουμε 2-3 ή και 5 ευρώ σε μία σερβιτόρα, δεν είναι αποτέλεσμα του κώλου της (εμετέ), αλλά γεγονός ότι περάσαμε καλά, μας κέρασαν και μας φέρθηκαν ανθρώπινα.
Φαντάσου πάντως πόσο για τον πέο σας έχει ο κόσμος...Όταν ακόμα και στους ταρίφες αφήνουν ένα δεκάλεπτο, και σε εσάς τίποτα.
Επίσης, δεν έχω γνωρίσει περιπτερά που να μην είναι ρουφιάνος.
Δεν βρισκω λογο να εκνευριστεις μαν. Απαντησα σε αρκετο κοσμο, εξου τα quotes και το σεντονι. Και δεν το παιζω καποιος ή σοφος, οπως εγραψες. Δεν μπορει να γινει διαλογοςς, αν δε με διαβασεις και δε σε διαβασω, αλλα αν ειναι να εκνευριζεσαι και να χαλιεσαι, τι να σου πω.. suit yourself.
Alex το γαμησες και ψοφησε. Οταν βαφτιζεις αποψη μου, την παραδοχη απο μερους μου μιας υπαρκτης καταστασης, παει να πει οτι τζαμπα μιλαμε. Το οτι συμβαινει και το αναφερω, δε σημαινει οτι το κανω ή το εγκρινω. Βγαλε κι εσυ τη μωβ uhu απο τα αυτια, πριν με αποκαλεσεις εμετο..
Επισης, αυτα περι ρουφιανων αλλου. Μου την εχουν πεσει στο περιπτερο και δεν φωναξα καν μπατσους. Οχι να δινω κοσμο, να ρουφιανευω ή κοινως να κουτσομπολευω ΚΑΝΕΝΑΝ. Αντε με τις γενικολογες μαλακιες νυχτιατικα.
πολυς ελευθερος χρονος..
ρε ανθρωπε ασε και τιποτα να πεσει κατω.νισαφι
Τελικά το περίπτερο που το χεις, να περάσουμε να πάρουμε κανά ροξ;
Στην εξωτική περιοχή Χαριλάου (λάου λάου να 'ουμ)