η εμπορια δεν ειναι μαγκια , ειναι αυτοταπεινωση
Printable View
η εμπορια δεν ειναι μαγκια , ειναι αυτοταπεινωση
μέχρι εκείνη τη μέρα που θα έχει άδεια και ΑΦΜ
Το κανει μια γνωστη μου που αντιπαθω παρα πολυ, και ζηταει τα αυτοκολλητακια με τροπο που θελω να της πατησω το κρανιο στο πατωμα και να το ακουσω να σκαει.Quote:
νομίζω τα πουλάνε σε τύπους που κάνουνε μόντες με πλαστά τσιγάρα και χύμα καπνούς.
κάτι τέτοιο.
edit: 1 euro το δελτίο.
Επισης με εκνευριζει τραγικα, σε αισθητικο επιπεδο, το πακετο αφου βγαλει το χαρτακι. Δεν κανω καθολου πλακα βαραω φρικες με τετοιες μαλακιες.
Παντως συμφερει ενα ευρω το ενα αν εισαι σε παρεα φανατικων καπνιστων.
Ακουσα απο φιλο οτι ο Βαρουφακης ανεφερε κατι περι αποποινικοποιησης, σε φαση Κολοραντο εσοδα κλπ.
Εψαξα στο νετ και δε βρηκα τιποτα αλλο περαν απο διαφορες σποντες προς Βαρουφακη.
Ξερουμε κατι σχετικα με αυτο; Μαλλον αρβυλα, αλλα η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια :P
Αυτό μου θύμισε ότι ο χρήστης VidnaObmana μετά από μήνες τσουρεκιών για το BAFO μας αποκαλύπτει ότι ψηφίζει Κόμμα Πειρατών Ελλάδος και γελάω μόνος μου.
Ρε Vidna τι λες για αυτό;
http://www.vice.com/read/north-korea...explains-a-lot
εγώ έχω διχαστεί, δεν βγάζω άκρη :/
An attempt by UN officials to get countries to decriminalise the possession and use of all drugs has been foiled, the BBC can reveal.
http://www.bbc.com/news/uk-34571609
Επιτέλους. Τα κύρια σημεία είναι να αδειάσουν οι φυλακές και να εξαληφθεί ο HIV. Η παρακάτω πρόταση
με συγκινεί.Quote:
Ensuring that their existing legislation, policies and enforcement practices are up-to-date with respect to scientific evidence on drug use
Είναι φοβερό ότι ακόμα πρέπει να λέμε τα προφανή σε μια εποχή που μπαίνεις στο ιντερνετ την ωρα που χεζεις.
Άλλη μια όμορφη μέρα:
http://news.in.gr/science-technology...aid=1500033871
Τώρα το ίδιο άρθρο του BBC που πόσταρε χτες ο cromags γράφει:
Χτες βράδυ που το διάβασα δεν το έγραφε αυτό νομίζω. Ή δεν το είδα απ τον ενθουσιασμό.. Ήταν εκεί;Quote:
A paper from the UN Office on Drugs and Crime (UNODC) has been withdrawn after pressure from at least one country.
Δεν θυμάμαι τι έχω γράψει κατά καιρούς σε αυτό το θρεντ, αλλά πλέον έχω μια συγκεκριμένη άποψη.
Αποποινικοποίηση κάθε ουσίας, και κανένας διαχωρισμός "μαλακά" "σκληρά". Ο κάθε άνθρωπος να είναι ελεύθερος να αποφασίσει τι θέλει να κάνει και τι όχι.
Κάθε μορφή ποινικοποίησης αυτόματα φέρνει περισσότερα "μαύρα" λεφτά και ενισχύει κάθε μορφής παρακράτους και "παραβατικότητας" .
Οι νόμοι οι ποινές και οι φυλακές άλλωστε δεν μείωσαν ούτε τους χρήστες ούτε τους έμπορους, ίσα ίσα έκαναν κάποιος πλουσιότερους.
Αυτός δεν ήταν ο σκοπός εξ' αρχής; Ή μήπως πιστεύουμε όσα μας λένε στο στρατό για τη μάστιγα των ναρκωτικών;
Πέρα απο την πλάκα πάντως, στις τιμές που είναι τώρα τα τσιγάρα και οι καπνοί, με τα λαθραία να μακελεύουν την αγορά, δεν πιστεύω ότι η αποποινικοποίηση (που θα σημαίνει και αυξημένη τιμή αγοράς για τον κάθε φτωχοδιάβολο ή φασαίο που θέλει να την πιει) θα κάνει τη διαφορά, έτσι όπως κινείται οικονομικά η κοινωνία. Θα μειώσει δραστικά τα μπιζμπιζέ σκηνικά στους δρόμους, αλλά πέρα από αυτό, δε βλέπω διαφορά.
Άσε που θα αφήσει χωρίς δουλειά υψηλόβαθμους μπάτσους και όλο το συνάφι στα μεγάλα μπουζούκια, οπότε...
Ένα σχόλιο: και με τη νομιμοποίηση κάποιοι θα γίνουν πλουσιότεροι, ίσως και ακόμα περισσότερο.
Γενικότερα πάντως στην κουβέντα περί νομιμοποίησης κατά τη γνώμη μου ο πυρήνας της συζήτησης δεν πρέπει να είναι ούτε το "τοξικολογικό" του θέματος, ούτε το "νομικό". Είναι καθαρά κοινωνικό ζήτημα.
dhladh na mhn apopoinikopoihthei?
Οσον αφορα τις φουντες συγκεκριμενα, περιπτωσεις οπως το Colorado δειχνουν οτι οχι απλα μπορει να μας βγαλει απο τη κριση, μπορει να μας φερει και φραγκα. Περιπτωσεις οπως η Ολλανδια και ο Καναδας δειχνουν οτι νομιμα ναρκωτικα μειωνουν την εγκληματικοτητα. Προγραμματα υπαρχουν που λειτουργουν με σχετικη επιτυχια ακομα και για χρηστες ηρωϊνης.
Στο κατω κατω οσες χωρες εχουν νομιμα ναρκωτικα μια χαρα σοβαρες ειναι. Και στην Ευρωπη οπως παει ολο και πιο χυμα γινεται η κατασταση (ψαχτειτε με αρθρα που μιλουν για ψιλονομιμοποιηση σε Βερολινο και αλλες πολεις). Το θεμα ειναι, αν θες να το κανεις οντως για τα λεφτα, το πιανεις απο το μαλλι τωρα που ειναι στα σπαργανα. Σκεφτειτε απλα ολους τους τουριστες που ψαχνουν για φουντα στα νησια να βρισκουν "νομιμη ελληνικη ντοπια φουντα" που την εχει φυτεψει ο χασικλας παππους στο χωραφακι τους στη πισω πλευρα του νησιου (που και τωρα εκει τη φυτευει απλα δεν ειναι νομιμη).
Οσο για αυτο που λεει ο Onibocho, χωρες οπως η αυστραλια εχουν τετοιους νομους για θεματα ταμπου, οπως πχ η πορνεια, που ειναι οριακα ηλιθιο το να το κανεις παρανομα. Δε μπορω να καταλαβω γιατι να μη γινει αυτο και οσον αφορα τα ναρκωτικα.
Βεβαια προφανως και υπαρχει η αλλη πλευρα του νομισματος που λεγεται "Ελλαδα" και τιποτα δε λειτουργει σωστα ΠΟΤΕ.
Περα απο το χιλιοσυζητημενο θεμα της νομιμοποιησης της κανναβης (indica kai sativa δηλαδη) υπαρχει και η ποικιλια Cannabis ruderalis (https://en.wikipedia.org/wiki/Cannabis_ruderalis) η οποια πρακτικα δεν εχει THC - βασικα εχει αλλα παρα πολυ χαμηλο- (με αλλο λογια δεν της ακους, δεν εχει καποια επιδραση) συχνα την αναφερουν ως κλωστικη κανναβη επειδη χρησιμοποιεται για να φτιαχνουν χαρτι, κλωστες, σκοινια, υφασματα/ρουχα/παπουτσια.
Αυτο το φυτο που πρακτικα δεν ειναι καν ψυχοτροπο και εχει ενα σωρο χρησεις με ποια λογικη ειναι παρανομο?
Με ποια λογική κάνεις κάτι που δεν έχει καμία επίδραση, όπως υποστηρίζεις;
ψυχοτροπο δεν ειναι. οχι δεν εχει καμια επιδραση ελα τωρα :p
Η κλωστική κάνναβη είναι νόμιμη και καλλιεργείται κανονικά από πέρυσι πάντως...
Τι εννοεις κανεις κατι? Κανεις δεν καπνιζει cannabis ruderalis, αυτο εξηγω, οτι χρησιμοποιειται στην κλωστουφαντουργια κλπ
Ρε babality τι επιδραση να εχει με 0.2% Thc? Οι φουντες που καπνιζει ο κοσμος εχουν 5-20%. Ειναι σαν να συγκρινεις μπυρα με 5-10% με μπυρα που εχει 0.2 :P
@ necrosaturate καλο νεο δεν το χα υπ'οψιν?
μια ωραια ιδεα ειναι να απαγορευσουμε και το σιταρι...
εργοτιο του διαβολου
Οκέι, μαζί σου στην προκείμενη φάση. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω όμως, είναι ότι, μιάς και έχει χιλιοειπωθεί το γεγονός ότι η αποποινικοποίηση θα προκαλέσει και την μείωση της ζήτσης/παραγωγής, θα έχουμε μια κοινωνία η οποία θα βαρεθεί να το σκάει, και απλά θα μείνουν οι σκληροί χρήστες π.χ.? Ή είναι κάτι περισσότερο απο αυτό, μία "νίκη" ας πούμε του, έν ελείψη καλύτερης λέξης, περιθωριοποιημένου/άντεργκράουντ κόσμου/κοινωνίας ενάντια στο ατσαλάκωτο και κουστουμαρισμένο μέσο Έλληνα (και όχι μόνο) που βλέπει με μισό μάτι την χρήση κάναβης, ακόμα και για recreational χρήση.
Otan eimai Ellada tha grapso ellinika mexri tote Mitse na sou pw oti h ousia den einai na meiothi h xrisi, afto einai kati etelos asxeto kai diaforeriko
H ousia einai na papsoun na ploutizoun mafies na mpei se mia normal "grammi" paragogis kai na ksereis an pinis to mavro sou h skata apo allogo.
Ta peri "perithoriou" einai epixirimata tis plakas, h syzitisi einai mexri se pio bathmo tha epembenei kathe kratos stin zwh sou kai ti pliroforisi tha yparxei gia tin kathe ousia.
Meta an thelete pame stin koubenta an exeis dikaioma na kaeis stin zwh sou h oxi
Γιατί συζητάμε ακόμα για τη φούντα λες και είναι κάνα βάρυ ναρκωτικό και αναλύουμε, και ξαναναλύουμε αν πρέπει ή δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί και τι επιπτώσεις θα έχει στην κοινωνία μας κι αν θα ρίξει τα παιδιά μας στην πρέζα ΠΟΤΕ δε θα το καταλάβω. Αυτοί που προβληματίζονται, πρέπει πραγματικά να μην έχουν πιεί ούτε τζούρα στη ζωή τους. Δεν ξέρω τι εμπειρίες έχετε εσείς, αλλά στον δικό μου περίγυρο, ακόμα και σε δουλειές και μεταξύ ανθρώπων που δεν πάει καν ο νους σου, πίνει η συντριπτική πλειοψηφία. Και δε μιλάω για χασικλήδες, μιλάω για ανθρώπους που θα πιούν ένα τσιγάρο μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά για να χαλαρώσουν. Ή σε μια συναυλία, ή σε ένα πάρτυ. Στα δικά μου βιβλία, είναι αδιανόητο πως υπάρχει ακόμα τέτοιο ταμπού γύρω από το θέμα, ειδικά τη στιγμή που είναι νομιμότατο το αλκοόλ, και θεωρώ αυτονόητη τη νομιμοποίηση, κάθως και τα τεράστια οικονομικά ωφέλη που θα μπορούσε να έχει η χώρα απ'αυτήν.
Τώρα η συζήτηση οτι κάποιοι μπορεί να καούν και να καταστραφούν αν νομιμοποιηθεί, είναι τουλάχιστον γελοία. Αυτοί καίγονται και καταστρέφονται ήδη, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, όπως και οι αντίστοιχοι αλκοολικοί και άλλοι ναρκωμανείς. Δεν έχει να κάνει καθόλου με την ουσία και τη νόμιμη ή μη πρόσβασή τους σε αυτήν, αλλά με προσωπικά βιώματα, ψυχολογικά προβλήματα, και αναζήτηση τρόπων διεξόδου που καταλήγουν συχνά στην αυτοκαταστροφή.
Όχι όμως και όλο το κύκλωμα διακίνησης που λογικά φέρνει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις.
Δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου καν λόγος διαχωρισμού και απαγόρευσης της κάθε ουσίας. Αλλά το απαγορευμένο έχει πάντα μεγαλύτερο κέρδος.
Υπάρχει πάντα λύση και ποτέ δεν ήταν η απαγόρευση (σε τίποτα και για κανένα λόγο)
οπλοκατοχή;
ό,τι είπε ο σαρμπελ, βασικά
Συμφωνώ όσον αφορά την αποποινικοποίηση της κάνναβης αλλά πολύ περισσότερο με τη δωρεάν και ελεγχόμενη (όσον αφορά θέματα υγείας) χορήγηση ηρωίνης ή μεθαδόνης.
Δεν είμαι ειδικός, στη ζηή μου έχω κάνεις τρεις φορές μαύρο από τρεις τζούρες μόνο γιατί δεν το σηκώνω, αλλά αυτό που ισχύει τώρα είναι ένα ΑΙΣΧΟΣ.
Ναι μεν έσοδα για το κράτος αλλά αυτός δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος. Στόχος είναι η ανθρώπινη υγεία και αξιοπρέπεια.
Φαντάσου ένα κράτος που να έχει έναν χώρο και να σου λέει, κάνεις ηρωίνη; Ωραία, μπες μέσα, κάνε ένα μπάνιο, φόρα καθαρά ρούχα, ξάπλωσε στο κρεββάτι και να στην κάνει ένας νοσηλευτής την ένεση. Με απώτερο σκοπό βέβαια την απεξάρτηση.
Ούτε να αναγκάζεται να κλέψει ο εξαρτημένος ούτε να εκπορνευθεί ούτε να ρισκάρει τη ζωή του για το σκατό που θα του πασάρει ο έμπορος.
Είναι δύσκολο να γίνει αυτό; Οχι.