John Cleese: Political Correctness Can Lead to an Orwellian Nightmare
I've got an infinite number of places to go, the problem is where to stay
Δεν θυμάμαι τι έχω γράψει κατά καιρούς σε αυτό το θρεντ, αλλά πλέον έχω μια συγκεκριμένη άποψη.
Αποποινικοποίηση κάθε ουσίας, και κανένας διαχωρισμός "μαλακά" "σκληρά". Ο κάθε άνθρωπος να είναι ελεύθερος να αποφασίσει τι θέλει να κάνει και τι όχι.
Κάθε μορφή ποινικοποίησης αυτόματα φέρνει περισσότερα "μαύρα" λεφτά και ενισχύει κάθε μορφής παρακράτους και "παραβατικότητας" .
Οι νόμοι οι ποινές και οι φυλακές άλλωστε δεν μείωσαν ούτε τους χρήστες ούτε τους έμπορους, ίσα ίσα έκαναν κάποιος πλουσιότερους.
Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ
Αυτός δεν ήταν ο σκοπός εξ' αρχής; Ή μήπως πιστεύουμε όσα μας λένε στο στρατό για τη μάστιγα των ναρκωτικών;
Πέρα απο την πλάκα πάντως, στις τιμές που είναι τώρα τα τσιγάρα και οι καπνοί, με τα λαθραία να μακελεύουν την αγορά, δεν πιστεύω ότι η αποποινικοποίηση (που θα σημαίνει και αυξημένη τιμή αγοράς για τον κάθε φτωχοδιάβολο ή φασαίο που θέλει να την πιει) θα κάνει τη διαφορά, έτσι όπως κινείται οικονομικά η κοινωνία. Θα μειώσει δραστικά τα μπιζμπιζέ σκηνικά στους δρόμους, αλλά πέρα από αυτό, δε βλέπω διαφορά.
Άσε που θα αφήσει χωρίς δουλειά υψηλόβαθμους μπάτσους και όλο το συνάφι στα μεγάλα μπουζούκια, οπότε...
Last edited by OniBocho; 09-05-2017 at 08:53.
"Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -
Lord Lucifer Morningstar
Ένα σχόλιο: και με τη νομιμοποίηση κάποιοι θα γίνουν πλουσιότεροι, ίσως και ακόμα περισσότερο.
Γενικότερα πάντως στην κουβέντα περί νομιμοποίησης κατά τη γνώμη μου ο πυρήνας της συζήτησης δεν πρέπει να είναι ούτε το "τοξικολογικό" του θέματος, ούτε το "νομικό". Είναι καθαρά κοινωνικό ζήτημα.
Κι εδώ τελειώνει η φάση.
dhladh na mhn apopoinikopoihthei?
1) e4, c5
2) Νf3
Οσον αφορα τις φουντες συγκεκριμενα, περιπτωσεις οπως το Colorado δειχνουν οτι οχι απλα μπορει να μας βγαλει απο τη κριση, μπορει να μας φερει και φραγκα. Περιπτωσεις οπως η Ολλανδια και ο Καναδας δειχνουν οτι νομιμα ναρκωτικα μειωνουν την εγκληματικοτητα. Προγραμματα υπαρχουν που λειτουργουν με σχετικη επιτυχια ακομα και για χρηστες ηρωϊνης.
Στο κατω κατω οσες χωρες εχουν νομιμα ναρκωτικα μια χαρα σοβαρες ειναι. Και στην Ευρωπη οπως παει ολο και πιο χυμα γινεται η κατασταση (ψαχτειτε με αρθρα που μιλουν για ψιλονομιμοποιηση σε Βερολινο και αλλες πολεις). Το θεμα ειναι, αν θες να το κανεις οντως για τα λεφτα, το πιανεις απο το μαλλι τωρα που ειναι στα σπαργανα. Σκεφτειτε απλα ολους τους τουριστες που ψαχνουν για φουντα στα νησια να βρισκουν "νομιμη ελληνικη ντοπια φουντα" που την εχει φυτεψει ο χασικλας παππους στο χωραφακι τους στη πισω πλευρα του νησιου (που και τωρα εκει τη φυτευει απλα δεν ειναι νομιμη).
Οσο για αυτο που λεει ο Onibocho, χωρες οπως η αυστραλια εχουν τετοιους νομους για θεματα ταμπου, οπως πχ η πορνεια, που ειναι οριακα ηλιθιο το να το κανεις παρανομα. Δε μπορω να καταλαβω γιατι να μη γινει αυτο και οσον αφορα τα ναρκωτικα.
Βεβαια προφανως και υπαρχει η αλλη πλευρα του νομισματος που λεγεται "Ελλαδα" και τιποτα δε λειτουργει σωστα ΠΟΤΕ.
"Καλό ταξίδι Ντέζο... Μπορεί πλέον να έγινες "Τέζος" αλλά η εκδίκηση είναι κοντά... Τον ξέρω τον πούστη που σου προσέφερε φόλα... Ούτε πινακίδες δεν έχει στα κωλάμαξά του... Και έχει και κληρονόμες δυο αγελάδες κόρες... Θα μου το πληρώσει.. Να μου φιλήσεις τη μαμά Ντέζη και το φίλο Αρμάν..."
Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".
Περα απο το χιλιοσυζητημενο θεμα της νομιμοποιησης της κανναβης (indica kai sativa δηλαδη) υπαρχει και η ποικιλια Cannabis ruderalis (https://en.wikipedia.org/wiki/Cannabis_ruderalis) η οποια πρακτικα δεν εχει THC - βασικα εχει αλλα παρα πολυ χαμηλο- (με αλλο λογια δεν της ακους, δεν εχει καποια επιδραση) συχνα την αναφερουν ως κλωστικη κανναβη επειδη χρησιμοποιεται για να φτιαχνουν χαρτι, κλωστες, σκοινια, υφασματα/ρουχα/παπουτσια.
Αυτο το φυτο που πρακτικα δεν ειναι καν ψυχοτροπο και εχει ενα σωρο χρησεις με ποια λογικη ειναι παρανομο?
Let The Freak Flag Fly!
Με ποια λογική κάνεις κάτι που δεν έχει καμία επίδραση, όπως υποστηρίζεις;
Life begins at 45°.
ψυχοτροπο δεν ειναι. οχι δεν εχει καμια επιδραση ελα τωρα![]()
Μην ξεχνάς το 3ο γράμμα...
Η κλωστική κάνναβη είναι νόμιμη και καλλιεργείται κανονικά από πέρυσι πάντως...
Τι εννοεις κανεις κατι? Κανεις δεν καπνιζει cannabis ruderalis, αυτο εξηγω, οτι χρησιμοποιειται στην κλωστουφαντουργια κλπ
Ρε babality τι επιδραση να εχει με 0.2% Thc? Οι φουντες που καπνιζει ο κοσμος εχουν 5-20%. Ειναι σαν να συγκρινεις μπυρα με 5-10% με μπυρα που εχει 0.2![]()
@ necrosaturate καλο νεο δεν το χα υπ'οψιν?
Let The Freak Flag Fly!
μια ωραια ιδεα ειναι να απαγορευσουμε και το σιταρι...
εργοτιο του διαβολου