Παρα πολλες φορες, αν και δεν συχναζω σε καλα μπριζολαδικα. Βεβαια αλλο Αμερικη, αλλο Ευρωπη. Στη Γαλλια ας πουμε σε γραφουν σταρχιδια τους και στη φερνουν με αιμα ετσι κι αλλιως.
Printable View
Τωρα αν πω οτι και το χοιρινο πλεον θεωρειται ασφαλες χωρις να γινει καρβουνο θα το παιζω γνωστης; Παντως και εγω κατω απο medium well δυσκολο να ετρωγα χοιρινο...
παιδιά, όλα medium. μη μαλώνετε!
Εγώ εδώ την ζητάω well burned μόνο.Το τι φέρνουν είναι άλλο θέμα...
Ζήλεψα ρε μούτρα και έφαγα μια κατακόκκινη εψές :)
Συνήθιζα να κάνω το πρασόρυζο με ντομάτα, καρότο, μαιντανούς κτλ. Σήμερα είπα να δοκιμάσω αυτήν εδώ τη συνταγή, προσθέτοντας και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, και πραγματικά είναι μια τελειότητα. Με τα ίδια πάνω κάτω υλικά άλλωστε, γίνεται και η γέμιση για τα ντολμαδάκια, οπότε μόνο υπέροχη θα μπορούσε να είναι. Πανεύκολη και γρήγορη επίσης, τσεκάρετε.
Εντωμεταξύ, δεν είναι αίμα αυτό που βλέπουμε σε μια medium μπριζόλα, το κρέας (κάθε κρέας) πριν φτάσει στο ψυγείο και πολύ πριν φτάσει στο τηγάνι έχει περάσει απο εβδομάδες σιτέματος και δεν έχει ίχνος αίματος. Αυτό γιατί δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχει κάποιος βαμπιρισμός ή ωμοφαγία σε ό,τι δεν είναι "well done". Το κόκκινο υγρό είναι μυοσφαιρίνη και νερό, είναι ο φυσικός χυμός του κρέατος που το κάνει ζουμερό και νόστιμο και αυτό που εξατμίζει κάποιος που παραψήνει μια μπριζόλα. Το "well done" εξακολουθεί να σημαίνει χυμώδες και ζουμερό ψήσιμο, αυτό που εννοεί ο έλληνας "καλοψημένο" είναι το καμμένο και πραγματικά κάποιος πρέπει να είναι ανώμαλος για να έχει φάει ένα οποιοδήποτε μέτριο κομμάτι μοσχάρι μαγειρεμένο όπως πρέπει για να προτιμάει το καμμένο.
Γενικα το γνωριζουμε οτι εισαι ξερολας και σου αρεσει να δειχνεσαι, αλλα ταυτοχρονα θα πρεπε να εχεις καταλαβει απο τη μερια σου οτι γραφω εντελως στα παλια μου τα παπουτσια (!) αποψαρες του τυπου "οποιος λεει το ταδε ειναι ανωμαλος", και ειδικα απο τον ΙΚΟΝΟΚΛΑΣΤ. Τωρα απο οσα γραψαμε, το πως συμπερανες οτι καποιος προτιμαει το "καμμενο", ειναι πραγματικα αξιον αποριας, αλλα δε με ενδιαφερει και πολυ. Προχθες εφαγα 1 τεραστια μοσχαρισια μπριζολαρα (στεκι) well done, χωρις υποψια "κοκκινου υγρου που δεν ειναι αιμα, αρα δεν πρεπει να αηδιαζουμε λεγοντας οτι ειναι βαμπιρια οσοι το τρωνε", και ηταν πιο ζουμερη απο οποιαδηποτε μετρια μετρια μπριζολα εχεις φαει στη ζωη σου για να πεισεις οτι "ξερεις".
Πάνω από μια βδομάδα πέρασε, ακόμη να σου φύγει η περίοδος;
Χαχαχ εισαι τερμα χαζος. Ενα διαδικτυακο φορουμ ειναι για να συνομιλεις (σε οτι κλιμα σηκωνει/ευνοει/επιτρεπει το φορουμ αυτο), αλλιως δεν εχει λογο υπαρξης. Ο ικονοκλαστ απευθυνθηκε σε μενα και εγω του απαντησα. Τραβα αλλου να παιξεις!
Επειδη τις τρωω well done τις πριτσολες, δε μου ερχεται περιοδος, αλλα nice try
Και γιατί να πάω αλλού; Ενα διαδικτυακο φορουμ ειναι για να συνομιλεις (σε οτι κλιμα σηκωνει/ευνοει/επιτρεπει το φορουμ αυτο), αλλιως δεν εχει λογο υπαρξης:!:
BAZOYMAI ASXAITES EIKONITSES OTAN DEN EXOYME EPYXHRIMATA MALISTA