τί σκέση έχει; Θα τα βάλεις για να περάσεις, και όπως θα φύγεις από την εξέταση, θα τα βγάλεις. Δεν χρειάζεται remap το ιντζέξιονν σου. Εκτός και αν δεν μιλούσες για σαματά εξάτμισης :D
Printable View
τί σκέση έχει; Θα τα βάλεις για να περάσεις, και όπως θα φύγεις από την εξέταση, θα τα βγάλεις. Δεν χρειάζεται remap το ιντζέξιονν σου. Εκτός και αν δεν μιλούσες για σαματά εξάτμισης :D
Καλά είστε εσείς. Εγώ χρειάζομαι καθρέπτες, φλας, λασπωτήρα + άλλη εξάτμιση. Πιο φθηνά θα μου βγει το πρόστιμο.
καλά είστε όλοι. εχω παθει στερητικό σύνδρομο.
Ακόμα και δανεικά να βρω, θέλει 2 ώρες δουλειά να αλλάξω τα πάντα. Θα ψάξω για κανά πιο "χαλαρό" ΚΤΕΟ πιθανότατα. Αλλά γενικά να πάνε να γαμηθούν. Αν και με βρίσκει σύμφωνο το να εξαφανιστούν τα ερείπια από τους δρόμους, αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί.
εδώ που έχει κοπεί το ένα μπουζόνι που κρατάει την εξάτμιση στον κύλινδρο τι λέτε?
θέλει λύσιμο και κατέβασμα μοτέρ για να φτιαχτεί (το οποίο θέλει μάστορα γαμώ το σκούτερ μου)
το'χω παντετάρει με την μία βίδα που έχει μείνει για να μη χάνει προσωρινά αλλά δεν προβλέπω να το λύνω σύντομα
Δε νομίζω ότι κάνουν τόσο ενδελεχή έλεγχο στο ΚΤΕΟ...
Μάλιστα...τώρα κατάλαβα τί παίχτηκε, συνεννόηση τζουράς. Το αρχικό μου ποστ έπρεπε να περιλαμβάνει και ένα λινκ..ελπίζω τώρα να βγάζει νόημα :D
http://www.smartpartz.com/
στο φακ μαη λαηφ κανονικά αλλά να δυο συμβουλές:
- μην πάρετε ΠΟΤΕ σκουτερ
- μακριά, ΜΑΚΡΙΑ από πιάτζιο
moto guzzi?
Μεράκλομα !
Τόσα κυβικά χαμένα... :P
Ψιλοάσχετο, αλλά πούλησα το 690 και πήρα ένα 250. Πάνε οι βόλτες που κάναμε κάποτε ένιγουει, οπότε είπα να τη βγάζω οικονομικά. Ελπίζω να την παλέψω.
Το νέο CBRάκι. Νομίζω είναι η ιδανική επιλογή για κίνηση κατά 95% εντός πόλης κι 2-3 εξορμήσεις τον χρόνο. Το Ninja δε μου γέμισε το μάτι (το 300 μουνάρα, όμως), τα γυμνά της κατηγορίας δε με συγκινούν και η άλλη μου επιλογή ήταν το WR 250X, επίσης μουνάρα, αλλά πανάκριβο για τον κυβισμό και την ηλικία του. Πλας, σκέφτηκα να αλλάξω κατηγορία. Μου είχαν λείψει λίγο τα SS.
Σ'ευχαριστώ. Εννοείται βόλτα, όποτε γουστάρετε.
Ωραίο είναι και το νιντζάκι (το 250), αλλά, πίστεψέ με, το έψαξα πάρα πολύ πριν αγοράσω. Αρχικά προτιμούσα το Kawa, λόγω δικύλινδρου κινητήρα (άρα λίγο πιο δυνατό, για να μη φρικάρω από την πρώτη μέρα :P), αλλά διαβάζοντας και ψάχνοντας, προτίμησα το Honda. Μικρότερο βάρος, περισσότερη ροπή, πιο ξεκούραστο μοτέρ για μικρές αποστάσεις, χαμηλότερη κατανάλωση, μικρότερη συχνότητα και κόστος σέρβις... Το Kawa έχει απλά +7-8 χλμ/ώρα τελική, οργιάζει ψηλά (μετά τις 9,000 στροφές) και είναι πιο στιβαρό/σφιχτό για σβέλτη οδήγηση. Τα πρώτα δε με νοιάζουν ιδιαίτερα και το τελευταίο διορθώνεται.
Ναι, τα μικρά είναι ακριβά γι'αυτά που προσφέρουν, κυρίως επειδή απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό κι εκμεταλλεύονται το ότι καλύπτονται από το μικρό δίπλωμα.
Μεταχειρισμένο το πήρα, αλλά 2012 μοντέλο, πεντακάθαρο, αγρατζούνιστο, με συναγερμό, καινούρια λάστιχα, από σέρβις. Ισχύει και η εργοστασιακή εγγύηση για 5-6 μήνες ακόμα.
καλά και γω μονοκύλινδρο έχω, την ίδια χρήση κάνουμε και είναι ό,τι πρέπει. άσε που μ'αρέσει όπως αρπάζει από χαμηλά. ο μόνος λόγος που σκέφτομαι να το αλλάξω είναι η απουσία ABS.
Τι έχεις;
Δεν έχω οδηγήσει ποτέ μου μηχανάκι με ABS, ούτε θέλω, για να είμαι ειλικρινής. Είχα την ευκαιρία να το πάρω με C-ABS (της Honda, μάλιστα, είναι ίσως το πιο εξελιγμένο/αξιόπιστο), αλλά το καλοσκέφτηκα και με ξενερώνει για πολλούς λόγους. Μεγάλη κουβέντα, βέβαια.
Το μόνο αρνητικό των σύγχρονων μονοκύλινδρων (πέρα από τους κραδασμούς), τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα, είναι η σχετικά περιορισμένη ζωή τους. Φυσικά, υπό άλλες συνθήκες, το Duke δεν το άλλαζα με τίποτα. Εκπληκτικό μηχανάκι, στα πάντα. Κάνει 1000άρια να βάζουν τα κλάματα. Αλλά λυπόμουν να το βλέπω να κάθεται στο γκαράζ και να βγαίνει εκτός νομού κάθε 4-5 μήνες...
sym wolf 250.
Τι μεγάλη κουβέντα, δε μπορώ να σκεφτώ ούτε ένα επιχείρημα πέρα του δεν έχω τον απόλυτο έλεγχο. Που ο απόλυτος έλεγχος σε φρένα πανικού χάνεται ούτως ή άλλως εκτός και αν είναι κάποιος τόσο καλός οδηγός πια που και ψύχραιμος θα μείνει και ξέρει να φρενάρει τέλεια και να υπολογίζει την κατάσταση του οδοστρώματος κτλ κτλ. Γενικά ενώ μια χαρά ευχαριστημένος είμαι από τα φρένα μου όσες φορές μου έτυχε να πρέπει να φρενάρω σε δύσκολη κατάσταση (γαμώ τον χριστό σου όπου και νασαι) δεν εμπιστευόμουν ούτε τον εαυτό μου ούτε το μηχανάκι για να φρενάρω όσο πραγματικά χρειαζόταν χωρίς να γλιστρήσει το μπροστά.
εντιτ: κραδασμούς το δικό μου έχει σχετικά λίγους σε σχέση με άλλα που έχω δει.
Μμμ ναι το Wolf ήταν η άλλη street επιλογή της κατηγορίας, για το οποίο γενικά ακούω καλά λόγια και είναι ομορφούλι, αλλά οκ Honda = Honda :P Πως σου φαίνεται μέχρι στιγμής; Δεν το'χω οδηγήσει ποτέ.
Όλα τα μονοκύλινδρα έχουν κραδασμούς και θα το διαπιστώσεις όταν καβαλήσεις 4κύλινδρο. Και τα 690 έχουν ανεπαίσθητους για μονοκύλινδρα, αλλά είναι εκεί. Θέμα συνήθειας είναι.
Τι άλλο θες δηλαδή, εκτός από το να σου στερεί τον απόλυτο έλεγχο; :P Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για μοτοσυκλέτες και όχι αυτοκίνητα και το να μην έχεις τον απόλυτο έλεγχο είναι αρκετά τρομακτικό. Βέβαια, αυτό προέρχεται από έναν τύπο που καβαλούσε αυστηρά motard τα τελευταία 3.5-4 χρόνια και θα έχανε το 50% της οδηγικής απόλαυσης αν δε μπορούσε να μπλοκάρει τον πίσω τροχό. Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις και τι μηχανάκια έχουν περάσει από τα χέρια σου, οπότε, ναι, είναι λίγο υποκειμενικό.
Η μόνη περίπτωση στην οποία θεωρώ ότι ΙΣΩΣ με κρατούσε όρθιο το abs είναι το βρεγμένο/χιονισμένο οδόστρωμα (ίσως και ένα πολύ δυνατό φρενάρισμα πανικού, αλλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου γι'αυτό). Όπως είπα, είναι τεράστια κουβέντα, αλλά σπάνια θα επωφεληθεί από το abs ένας καλός (όχι αγωνιζόμενος, πάνω του μετρίου αρκεί) αναβάτης. Είναι σίγουρα πολύ χρήσιμο για νέο οδηγό, αλλά, από την άλλη, δε θα μάθει ποτέ να φρενάρει σωστά. Δε θα μάθει ποτέ πώς λειτουργούν τα φρένα μιας μοτοσυκλέτας, τι επίδραση έχουν στην ισορροπία της, πώς σταματάει ουσιαστικά.
Θες αρνητικά; Δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο στα φρένα σου. Δε μπορείς να μπλοκάρεις το πίσω όταν το θες/χρειαστείς. Με το C-ABS δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις trail braking ή να πατήσεις για οποιονδήποτε λόγο το πίσω φρένο πάνω στη στροφή, χωρίς να πιάσει και το μπροστά. Με αποτέλεσμα από το απλά να σε τρομάξει το "γονάτισμα" της μοτοσυκλέτας, μέχρι να σε σηκώσει όρθιο, να σου ανοίξει τη γραμμή ή/και, στη χειρότερη, να φας low. Ενεργοποιείται και αποσταθεροποιεί τη μοτοσυκλέτα σε λακούβες/σαμαράκια, ενώ, υπό παρόμοιες συνθήκες, μάλλον αυξάνει την απόσταση ακινητοποίησης παρά τη μειώνει. Επίσης, είναι ένα έξτρα ηλεκτρονικό βοήθημα, το οποίο σου δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση και ίσως δεν είναι καλή ιδέα να στηρίζεσαι σε αυτό για να κρατηθείς όρθιος, επειδή ποτέ δεν ξέρεις... Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο τώρα.
ΥΓ. Έχω φάει 2-3 τούμπες όταν ξεκίνησα να καβαλάω, από κακό φρενάρισμα, τις οποίες 99% θα απέφευγα αν είχα abs. Αλλά κάποτε μαθαίνεις και, πιστεύω, αν μάθεις να φρενάρεις σωστά, το abs είναι λιγότερο αποτελεσματικό (εκτός ίσως από 1% των περιπτώσεων).
πείτε πότε για βόρτα και είμαι μέσα
Rage πάρτο πάνω σου :)
σας ζηλεύω απλά...ξεκινησε και η σεζον εδώ και είμαι πάλι χωρίς 2 τροχούς. (ψεμματα έχω ποδηλατο αλλά ένας γάιδαρος δεν φτάνει)
το 99% δεν θα ενδιαφερθεί , αλλά ίσως το 1% να θέλει
αλλά παίζει ένα event που ονομάζεται Harley On Tour, και αν σε καίει να καβαλήσεις μια, είναι η κατάλληλη στιγμή
Για Αθήνα εδώ http://www.harleydavidsonathena.gr/c...harley-on-tour
(10-11 Μαίου)
Για Θεσσαλονίκη το μόνο που βρήκα είναι το τηλέφωνο
231 070 0707
(3-4 Μαίου)
Τα μοντέλα που παίζουν είναι εδώ
http://www.harley-davidson.com/el_GR...uck-tours.html
Εγώ θα είμαι εκεί 11 Μαίου 10 το πρωί :)
μωρε θα θελα να δοκιμαζα, αλλά δεν θα μαι Ελλάδα...
παίζει γενικά στην Ευρώπη , αλλά έχεις πάντα και αυτό εδώ
http://testrides.harley-davidson.eu/...bmLocale=da_DK
Για Θεσσαλονίκη
http://www.harley-davidson-thessalon...harley-on-tour
ειπαμε αδρεναλινη ρε μαστορα αλλα εσυ το παραχεσες...
https://www.youtube.com/watch?featur...;v=T645xjxMxTc
αν φόραγε σκουλαρικι θα έλεγα ότι ήθελε να ανάψει τσιγάρο !
http://i.imgur.com/rKIESYd.jpg/1930 Henderson Streamliner
Σέξι, δίκυκλα αγόρια (ή/και κορίτσια), ψήνεστε να πάμε καμιά βολτούλα το επόμενο ΣΚ; Προτείνω κοντινή διαδρομή (κάτω από 100 χλμ), με κάποια στριφτερά κομμάτια για να το απολαύσουμε, χωρίς διόδια. Πχ. Λουτράκι από Π.Ε.Ο ή Πόρτο Γερμενό ή ακούω άλλες προτάσεις. Για πείτε.
Αν σε παίρνει οικονομικά, προτίμησε ένα 250. Είναι ιδανικά για εντός πόλης. Το 125 μάλλον θα σε ξενερώσει σύντομα.
Αν σου αρέσει αυτό το στυλ μοτοσυκλέτας και τα 2 είναι εξαιρετικά, αλλά το WR250 είναι πανάκριβο, οπότε μάλλον στο Honda θα καταλήξεις.
Επίσης εγώ θα σου πρότεινα τις "motard" εκδόσεις, αλλά όπως τη βρίσκει κανείς :)
@rage: ούτε καν το θυμόμουν. Εγώ θα πάω βόλτα αυτό το ΣΚ ένιγουει, απλά το ανακοίνωσα μήπως ψήνεται κανείς, επειδή το συζητούσαμε. Και το επόμενο μπορώ (12-13). Μετά θα λείπω.
1 αυγούστου ερχομαι. φαζερ 600.
blitzer κυρίως λόγω προϊστορίας αλλά και οι άλλοι, κανένα καλό συνεργείο για KTM; Θέλω να μου τσεκάρει ένα duke 390 πριν το αγοράσω. Ιδανικά να είναι ανοιχτός και αργά το απόγευμα.
Χαχ. Γελάω γιατί προχτές έκανα ένα τέτοιο test ride. Πούλησα το cbr χτες και το γλυκοκοιτάζω. Αυτό με τα 4100-4200; :P
Έχω έναν μηχανικό που εμπιστεύομαι, αλλά δεν είναι ανοιχτός απογεύματα, κλείνει 17.00. Είναι στη Φραντζή. Πρώην εξουσιοδοτημένος, πλέον εξειδικευμένος.
έχω και γω έναν Νίκαια , που τον αγαπώ και όλο βρίζει και γκρινιάζει, αυτός σίγουρα είναι μετά της 5 , αλλά θα επανέλθω
έρχεται και pm