http://www.michaelshowalter.net/wp-c.../smurfdick.jpg
Printable View
Άμα είναι να σκάσει ο Καντιρού, το λέω και εγώ:
Η ελληνική γλώσσα είναι η πιο πλούσια και μεγαλειώδης γλώσσα που υπήρξε και υπάρχει και θα υπάρξει ποτέ.
μην πασχίζετε τόσο πολύ πάντως, φάνηκε ότι και διαβασμένοι και σπουδαγμένοι και ανοιχτόμυαλοι είστε.
πφφφφ τεσπα
Ναι, το διαβασες η απλως το παραθετεις?
Αν είχες μόνο δύο σύμβολα, τότε ένα κείμενο θα ήταν δυσκολότερο να αναγνωστεί, σαφώς. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι αφαιρείται πληροφορία, κι αυτό μπορείς να το αποδείξεις εύκολα, λόγω της αντιστοιχίας κάθε γράμματος σε σειρά συμβόλων 0 και 1 στους υπολογιστές και στα δίκτυα υπολογιστών. Αν χανόταν πληροφορία στον μετασχηματισμό από και προς το ελληνικό αλφάβητο και το δυαδικό αλφάβητο, τότε μάλλον δεν θα συζητούσαμε μέσω ενός φόρουμ στο Διαδίκτυο, ε; :)
havoc σου εξήγησα ότι δε θυμάμαι τι ήταν, ούτε χρονολόγηση. Σορρυ πάνε πολλά χρόνια. Α και δε μίλησα για σλάβικα ή ρουμάνικα. Για λατινικά or sth, αυτό. Ούτε έχω ασχοληθεί παραπάνω με το θέμα. Βασικά ποτέ δεν κατάλαβα αν είναι γλώσσα pidzin (δηλ. μείξη-απλοποιημένη εκδοχή άλλων γλωσσών) ή όχι.
Το θεμα μου δεν ειναι η επιγραφη. Αλλα η χρηση της ως αποδειξη για γραπτη γλωσσα.
Σορρυ αν δεν ημουν σαφης.
Ειναι διαφορετικα πραγματα, απο την μια η αποπειρα γραπτης αποδοσης μιας προφορικης γλωσσικης φορμας/παραδοσης , και απο την αλλη η υπαρξη γραπτου λογου σε αντιστοιχια με τον προφορικο.
Και ακριβως επειδη γραπτως δεν επικρατησε ως ολοκληρωμενο συστημα σε κανεναν τοπο χρησης/ομιλιας της λεμε δεν εχει γραπτη μορφη. Προσπαθειες εξακολουθουν να γινονται-βλαχα ειμαι απο τον πατερα μου και συμμετεχω στην γλωσσικη παραδοση-αλλα δεν επικρατησε ποτε καποιο αλφαβητο, καποιος συγκεκριμενος και ευρυτερα αποδεκτος τροπος γραπτης αποδοσης. Πιο πολυ ευσεβης ποθος ειναι.
Tamagothi οχι δεν γουσταρω ξυλικια.
got it θένκιου
όσο για τις νευρολογικές διαταραχές που ενδεχομένως να προκληθούν από μεγάλης κλίμακας αλλαγές σε μια γλώσσα, food for thought faith:
τι συμβαίνει ή συνέβη όταν σε μια προφορική γλώσσα τους κοτσάρουν ΚΑΙ γραφή; Και γιατί τα παιδιά αντιδρούν όταν πρέπει να μάθουν να γράφουν , ενώ δεν έχουν απολύτως καμμιά πίεση να μάθουν να μιλούν (αντιθέτως είναι τόσο φυσιολογική διεργασία όσο το να τρώνε, να πίνουν και να κοιμούνται)
Πολύ σοβαρός προβληματισμός, όντως.
σκέψου πόσο απλό πταίσμα είναι η αλλαγή ορθογραφίας μπροστά σε μια τόσο κολοσσιαία αλλαγή. Κι όμως έχει γίνει στο παρελθόν (αλλιώς δεν θα υπήρχε γραφή, πχ στα σλαβικά, έχει γίνει επίσης στα τουρκικά από αραβική στο λατινικό αλφάβητο, κλπ και πολλά από αυτά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ). Ενώ η ελευθερία στην ορθογραφία δεν εμπεριέχει τίποτε το υποχρεωτικό, αντιθέτως θα διευκολύνει με τον καιρό πολύ την εκμάθηση της γλώσσας μας