PDA

View Full Version : Αναρχισμός και αντιφάσεις

Pages : 1 2 3 [4] 5

freak brother
06-05-2010, 17:22
το περι απειλων στους υπαλληλους γιατι δεν βγαινει καπιος ΕΠΩΝΥΜΑ απο τους υπαλληλους να το πει στα μιντια και μαζι με τους αλλους ΕΠΩΝΥΜΑ να προχωρησουν σε καταγγελια?

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΦΗ ΚΛΑΔΟ

ΑΜΑΝ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

οποτε ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ - ΜΕ γιατι αλλιως πως θα γινει κατι αμα ολοι ειναι χεσμενοι πανω τους? ΜΕ ΤΑ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΑ , ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ?

HAVOC
06-05-2010, 17:22
Για τον ιδιο λογο που δεν ειπαν αντε γαμησου που θα βαλω τη ζωη μου σε κινδυνο και πηγαν στη δουλεια.

Kαι που σαι, Shadowking, δεν παραληφθηκε το οτι δουλευαν παρα τη θεληση τους κλεισμενοι σαν τα ποντικια σε ακαταλληλο κτιριο.
Ισα - ισα λεμε, οτι εξαρχης δεν θα επρεπε να εργαζονται σε τετοιο χωρο, πολυ περισσοτερο τη συγκεκριμενη ημερα και γιάυτο φερει ευθυνη οχι μονο η επιχειρηση αλλα και οσοι την αδειοδοτησαν να λειτουργει σε ακαταλληλο κτισμα.

Xtikio
06-05-2010, 17:24
Α και βλάκα χτικιέ πήγαινε σε παρακαλώ αλλού ρε φίλε να κάνεις inside jokes για γκόμενες και για χώσια. Σε λίγο θα σκάσει και ο good son να πούμε εδω μέσα.

πολιτικοποιημένε της πούτσας τερμπιε δεν χρειάζομαι. πίσω στο κρησφύγετο.

Rwxamhs
06-05-2010, 17:25
Για τον ιδιο λογο που δεν ειπαν αντε γαμησου που θα βαλω τη ζωη μου σε κινδυνο και πηγαν στη δουλεια.

οποτε ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ - ΜΕ γιατι αλλιως πως θα γινει κατι αμα ολοι ειναι χεσμενοι πανω τους? ΜΕ ΤΑ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΑ , ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ?

ΗΜΑΡΤΟΝ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ BLACK-LISTING. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ; ΘΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ;

freak brother
06-05-2010, 17:25

ε για τον ιδιο λογο που ολα ειναι μπουρδελο σαυτη τη χωρα :)

freak brother
06-05-2010, 17:26

ΗΜΑΡΤΟΝ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ BLACK-LISTING. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ; ΘΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ;

οποτες τουμπεκι... και οχι ψευτοηρωισμοι.. και γω αυριο θα στειλω γαμω τα αρθρα που θα λεω οτι το καψαν ανθρωποι του βγενο για να παρει τα ασφαλιστρα και θα γουσταρω αμα το δημοσιευσουν!

HAVOC
06-05-2010, 17:28
Freak, μιλας σε ανθρωπο που εκβιαστηκε και κινηθηκε νομικα. Λοιπον, το κοστος ειναι τεραστιο σε μενα που δεν ειμαι υπαλληλος και κατανοω τον φοβο τους. Δεν τον επικροτω, αλλα μην το παιζεις υπερανω.

Rwxamhs
06-05-2010, 17:31
Γαμησε μας. Ειναι μαλακες οι μανατζερς δηλαδη. Δεν ξερουν πως να περασουν κατι ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΟ (οπως το ΑΜΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙΣ/ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 100% ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΟ!!! )χωρις νομικα να μπορει να τους τρεξει κανεις. Περιμεναν εσενα, εμενα και τη χαβοκ να τους πουμε τα κολπα, βλεπε προφορικες εντολες, τσιρακια και 1002.
Γραψε εσυ κατι που να καταγγελεις καποιονα με το ρεαλ-νεημ σου και κανε συλλογη απο αγωγες μετα. Και αντε να βρεις δουλεια μετα επισης!
Ρε παιδια, σε αλλον πλανητη ζουμε;

Ford Prefect
06-05-2010, 17:33
δεστο στα νεα π.χ. και σε όλα τα μιντια, κυκλοφορεί ονλάιν, εκει σε παραπέμπω εδώ και ώρες

και με μαρτυριες επώνυμες

εδιτ: δεν είπαν τπτ αντίθετο νομίζω, ο Λόκι είπε ότι τους απομάκρυναν από το μαγαζί τους, τπτ άλλο

Καλά, εγώ έψαξα τα νέα, επώνυμες μαρτυρίες δεν βρήκα. Ένα άρθρο που έχει στα περιεχόμενα για το πώς βίωσε η μακαρίτισσα το επεισόδιο δεν δουλεύει. Βρήκα κάποιες "έγκυρες πληροφορίες από το εγκληματολογικό" ότι εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες της μαρφίν, που στο κύριο άρθρο λέει ότι έχει καεί. Δεν παρεμποδίστηκε η πυροσβεστική από άτομα εκεί και γενικά πουθενά δεν υπάρχει κάτι που να υποστηρίζει αυτά που λες.

Γενικά, βαρέθηκα να ψάχνω κάτι που θα δώσει περισσότερη αξιοπιστία στα λεγόμενά σου και δεν βοηθάς καθόλου. Με παραπέμπεις στο Ίντερνετ (ονλάιν) και στα Νέα, αρκετά. Δώσε λινκ με κάτι που διάβασες πριν κάποιες ώρες, history έχουν όλοι οι browsers.

Shadowking
06-05-2010, 17:39
Πάμε άλλη μια φορά:

1) Το κρατάω τους ανθρώπους κλεισμένους μέσα στην τράπεζα στην Σταδίου, όταν αναμένεται να γίνει μια πορεία 150.000 ανθρώπων που θα γίνει ΧΑΜΟΣ, είναι χειρότερο από το ότι απλά δεν προνοώ για την ασφάλεια τους. Τους χρησιμοποιώ σαν ανθρώπινη ασπίδα για να μην μου κάψουν ολοσχερώς την κωλοτράπεζα. γκεγκε;

2) Βρε βλάκα φρικμπρο που έχεις άποψη για όλα εδώ ο άλλος υπό την απειλή της απόλυσης έγινε καπνιστό σαλάμι και μου λες γιατί δεν βγαίνει να καταγγείλει επώνυμα συνθήκες εργασίας που είναι κοινό μυστικό σε όποιον ξέρει 5 πράγματα παραπάνω; Βρε μαλάκες ωραία τα λέτε όλοι από δω μέσα, πηγαίνεται να μάθετε πως είναι ο συνδικαλισμός σε επισφαλείς χώρους εργασίας, που μπορεί να φτάσει η εργοδοτική τρομοκρατία από τις απολύσεις χωρίς αποζημίωση μέχρι τα βιτριόλια και τα γκάνια.

HAVOC
06-05-2010, 17:44
Ειναι το ιδιο εγκληματικα. Το οτι τοσο καιρο δεν επαθαν ασφυξια και δεν εγκλωβιστηκαν απο ενα τυχαιο γεγονος δεν αναγει την αμελεια σε λιγοτερο επικινδυνη.
Φρικαλεο φυσικα και ειναι το να καταληγουν ομηροι επαγγελματικα, το οποιο σε τραγικο συνδυασμο με το κλειδωμα σε ακαταλληλο κτιριο οδηγησε σε θανατους.
Δεν διαφωνουμε και μην τρελαινεσαι, κανεις δεν αποπροσανατολιζεται απο το θεμα της εργοδοτικης τρομοκρατιας.
Αυτοι που τους εκαψαν το ξεχασαν.

freak brother
06-05-2010, 17:45
ρε εξυπνακια σαντοου κινγκ δεν το παιζω ξερολας.. απλα σκεφτομαι πχ.. αυριο να βγει ο μαρφινοπουλος και να πει... αντιπαλες τραπεζες εχουν γεμισει το διαδικτυο με ψευδεις κατηγοριες και ανυποστατα στοιχεια για την μαρφιν θελοντας να θιξουν το εταιρικο μας προφιλ . κλπ κλπ και να καταληξει στο οτι οποιος εχει στοιχεια να βγει να τα αποκαλυψει.. και μετα... ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ και ο βγενο ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.. και μας κυνηγαν και δεν φταιξαμε σε τπτ και αφηστε στην θλιψη μας...
πολυ μυαλο θελει ε?

Phoebus
06-05-2010, 17:49
Shadowking, αγορίνα, όταν μιλάω για κατσαρίδες δεν εννοώ τα ζωύφια. Οι τράπεζες είναι καθαρές, απασχολούν το μισό πρώην ανατολικό μπλοκ ως καθαρίστριες. Όταν λέω για κατσαρίδες μιλάω για βρώμα στους μηχανισμούς. Δεν ξέρω αν πέφτεις τώρα από τα σύννεφα, και συ αλλά και ο κόσμος, αλλά μέσα στις τράπεζες επικρατεί ένα καθεστώς εδώ και πολλά χρόνια που οι υπάλληλοι των τραπεζών απεργούν (με την συμμετοχή να πλησιάζει στο 100%) και από την άλλη η τράπεζα να απασχολεί "προσωρινούς" οι οποίοι παίζουν με τους όρους που περιγράφεις. "Αν απεργήσεις σήμερα μην έρθεις αύριο". Δηλαδή και τελικά η τράπεζα τη μέρα της απεργίας δε παραλύει (όπως θα έπρεπε) και οι υπάλληλοι ενώ πληρώνουν την απεργία (υπάρχουν άνθρωποι με 1 χρόνο απεργίες! νιώθετε; ) δε κερδίζουν τίποτα! Λοιπόν, δεν είναι μόνο η Marfin, είναι όλες οι τράπεζες που τελικά απασχολούν αρκετό κόσμο αλλά υπό τέτοιους όρους που έχουν κάνει την απεργία από όπλο των εργαζομένων ένα τίποτα.

HAVOC
06-05-2010, 17:52
Freak, Eχεις δοκιμασει να το κανεις?
Το κοστος για τον whistle-blower ειναι τεραστιο, μη σου πω πως αυτος την πληρωνει στην τελικη.

Δεν σου λεω ας καθησουμε στα αυγα μας. Εγω δεν το εκανα και ζω τα δικα μου παρελκομενα και την παλευω οσο καλυτερα μπορω. Και επαναλαμβανω, δεν ειμαι μισθωτη, εχω μεγαλυτερη ελευθερια κινησεων απο τους τραπεζικους υπαλληλους. Δεν εχω οικογενεια δικη μου, οποτε μονο για το τομαρι μου τρεχω. Και σου λεω, ειναι απιστευτα σκληρος ο δρομος, δεν στον ευχομαι.

Αλλα καπου να δειχνεις και λιγη κατανοηση σε ανθρωπους που ειναι ηδη τρομοκρατημενοι, χρονια ομηροι καταστασεων περα απο αυτους, και να μην τρεχεις με το δαχτυλο σηκωμενο, γιατι δεν φερνετε την επανασταση καπακι μετα απο το παραλιγο bonfire σας.

freak brother
06-05-2010, 18:00
Freak, Eχεις δοκιμασει να το κανεις?
Το κοστος για τον whistle-blower ειναι τεραστιο, μη σου πω πως αυτος την πληρωνει στην τελικη.

Δεν σου λεω ας καθησουμε στα αυγα μας. Εγω δεν το εκανα και ζω τα δικα μου παρελκομενα και την παλευω οσο καλυτερα μπορω. Και επαναλαμβανω, δεν ειμαι μισθωτη, εχω μεγαλυτερη ελευθερια κινησεων απο τους τραπεζικους υπαλληλους. Δεν εχω οικογενεια δικη μου, οποτε μονο για το τομαρι μου τρεχω. Και σου λεω, ειναι απιστευτα σκληρος ο δρομος, δεν στον ευχομαι.

Αλλα καπου να δειχνεις και λιγη κατανοηση σε ανθρωπους που ειναι ηδη τρομοκρατημενοι, χρονια ομηροι καταστασεων περα απο αυτους, και να μην τρεχεις με το δαχτυλο σηκωμενο, γιατι δεν φερνετε την επανασταση καπακι μετα απο το παραλιγο bonfire σας.

οχι , ουτε ειμαι τοσο μαγκας που θα το κανα ... αμα πεθαιναν συναδελφοι μου παντως δεν νομιζω να κοιταζα το κοστος , τεσπα , απλα οπως εγραψα αυτα τα ανυπογραφα μπορει να χρησιμοποιηθουν απο τον φταιχτη ποικιλοτροπως για να την βγαλει καθαρη.

Rwxamhs
06-05-2010, 18:04
οχι , ουτε ειμαι τοσο μαγκας που θα το κανα ... αμα πεθαιναν συναδελφοι μου παντως δεν νομιζω να κοιταζα το κοστος , τεσπα , απλα οπως εγραψα αυτα τα ανυπογραφα μπορει να χρησιμοποιηθουν απο τον φταιχτη ποικιλοτροπως για να την βγαλει καθαρη.

Για κατσε ρε μεγαλε. Εδω στις τραπεζες σφαζονται μερα νυχτα μεταξυ τους. Θα βγει ο ενας να στηριξει τον αλλο; Σιγα μην εχουν και συλλογικο αισθημα ευθυνης. Στην παπαρα τους. Αμα αυτοι που πεθαναν ειχαν κανα ποστο, πιστεψε με, οι αλλοι οι πυροπληκτοι παρτυ κανουν που αδειασε η θεση.

Δουλευα ΜΕ τραπεζες, τοσο παλιοτερα, οσο και σχετικα προσφατα.

HAVOC
06-05-2010, 18:09
Να μασησουμε ως κοινη γνωμη δεν νομιζω και να τον πουμε καημενουλη.
Δικαστικως, η υποθεση στοιχειοθετειται με αποδειξεις και μαρτυριες που κρινονται εφ'ολης της υλης.

Ειναι ακομη νωρις. Μακαρι να κινηθουν μαζικα και να ζητησουν αποζημιωσεις. Και να τις παρουν χοντρα, γιατι τελικα, ο μονος αποτρεπτικος παραγοντας ειναι το οικονομικο καζο, και οχι ο σεβασμος στην ανθρωπινη ζωη.

Θα δειξει.

GG*
06-05-2010, 18:24
faithfails αν και λενε οτι εισαι μιλφακι δυνατο και τιμιο
εχω την μικρη υποψια οτι λες ΜΑΛΑΚΙΕΣ
αν και μεταξυ μας νομιζω οτι η επιθεση στον αγωνιστη βγενοπουλο εχει να κανει με δακτυλο της ιντρακομ και σκοπο την αφαιρεση του πρωταθληματος απο τον παναθηναικο αθλητικο συλλογο
σε παρακαλω να ποσταρεις συχνοτερα γιατι οι αποψεις σου προσφερουν μεγαλυτερες γνωσεις κια απο βιντεοταινια του τσακωνα(συγνωμη κωστα)
με αγωνιστικους χαιρετισμους

freak brother
06-05-2010, 18:36

Για κατσε ρε μεγαλε. Εδω στις τραπεζες σφαζονται μερα νυχτα μεταξυ τους. Θα βγει ο ενας να στηριξει τον αλλο; Σιγα μην εχουν και συλλογικο αισθημα ευθυνης. Στην παπαρα τους. Αμα αυτοι που πεθαναν ειχαν κανα ποστο, πιστεψε με, οι αλλοι οι πυροπληκτοι παρτυ κανουν που αδειασε η θεση.

Δουλευα ΜΕ τραπεζες, τοσο παλιοτερα, οσο και σχετικα προσφατα.

ok τοτε . :dfinger:

Rwxamhs
06-05-2010, 18:41
Οι οπαδοι του Ολυμπιακου ειναι επιστημονες ενα πραγμα που λεμε;

GG*
06-05-2010, 19:14
κοντα εισαι
εγω ειμαι στο μεταπτυχιακο

Ford Prefect
06-05-2010, 19:27
Εντωμεταξύ, βρήκα τις μοναδικές δηλώσεις από αυτόπτες μάρτυρες. Η εξής μία:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=159027

Τι σκατά ταύτισε ο τύπος με αυτά που έλεγαν οι της Μαρφίν (που δεν υπάρχουν πουθενά), πού διάλο λέει ότι εμπόδισαν κόσμο να βγει, πού σκατά ενώ καιγόταν το μαγαζί του πρόλαβε και είδε όλο το σκηνικό και να ο δόλος, εδώ μετά το λαμπάδιασμα και οι μισοί από κάτω δεν είχανε καταλάβει ότι έχει κόσμο μέσα.

Ασχολίαστη όλη η κουβέντα πριν, απορώ πραγματικά.

Ο Βγενόπουλας έχει μετοχές σε Σκάι/Καθημερινή; Γιατί εκεί οι αυτόπτες τα λένε πιο γλαφυρά από τους άλλους.

scarecrow
06-05-2010, 19:45
Πρίν λίγες μέρες πάντως τη αποκλειστική συνέντευξη στον σκάι την έδωσε.
Την μισή ελλάδα έχει ο μπιπ,δεν θα μου φαινόταν περίεργο...

12 stars circle your brow
06-05-2010, 20:14
Εντωμεταξύ, βρήκα τις μοναδικές δηλώσεις από αυτόπτες μάρτυρες. Η εξής μία:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=159027

Τι σκατά ταύτισε ο τύπος με αυτά που έλεγαν οι της Μαρφίν (που δεν υπάρχουν πουθενά), πού διάλο λέει ότι εμπόδισαν κόσμο να βγει, πού σκατά ενώ καιγόταν το μαγαζί του πρόλαβε και είδε όλο το σκηνικό και να ο δόλος, εδώ μετά το λαμπάδιασμα και οι μισοί από κάτω δεν είχανε καταλάβει ότι έχει κόσμο μέσα.

Ασχολίαστη όλη η κουβέντα πριν, απορώ πραγματικά.

Ο Βγενόπουλας έχει μετοχές σε Σκάι/Καθημερινή; Γιατί εκεί οι αυτόπτες τα λένε πιο γλαφυρά από τους άλλους.

Ο κύριος Χατζηιακώβου λέει κατά πάσα πιθανότητα όλη ακριβώς την αλήθεια.

Εδώ όμως είναι που θέλω να κάνω την ερώτηση στον ικόνοκλαστ, γιατί εξισώνει τα ίδια αυτά ατομάκια μέσα στον χώρο με τα υπόλοιπα ΦΡΙΚΙΑ;

Μόνο μία απάντηση δίχως μαλακισμένη ειρωνεία και με ειλικρίνεια όπως αυτή που απαίτησε από τον Ζαφ είναι δεκτή.

Kaserinos
06-05-2010, 20:19
Έχει επίσης αρκετά λεφτά, ώστε να αγοράσει και δικούς του μάρτυρες.

Και κατι που είπε ένας περαστικος απο την τραπεζα (και το ειδα μολις πριν λιγο στο Star):
"Τους ειδα τους ανθρωπους, εδω ημουν 7μιση το πρωι τους μιλησα και τους ρωτησα, γιατι τετοια μερα δουλεύετε ρε παιδια? Και μου ειπαν 'Για το μεροκαματο. Και μεις εργαζομενοι ειμαστε. Αλλα τι να κανουμε. Για το μεροκαματο.' Γιατι να μην γινονται απογευματινες ή βραδινες διαδηλώσεις...??"

enitharmon
06-05-2010, 20:21
ο Παπαχελάς τον πάει πολύ. θα χόρευε γυμνός στο σύνταγμα αν ανακοίνωνε ότι μπαίνει στην πολιτική (στη συνέντευξη στους φακέλους σχεδόν τον παρακαλούσανε να μπει επιτέλους)

στις ειδήσεις του σκαι μας έχουν πρήξει τα συκώτια με την εικόνα της ελλάδας στο εξωτερικό και τον τουρισμό. ο πορτοσάλτε χτες έκανε το σχόλιο ότι χτες χάθηκαν 3 άνθρωποι του εργατικού δυναμικού της χώρας στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους.

Kaserinos
06-05-2010, 20:25
ο Παπαχελάς τον πάει πολύ. θα χόρευε γυμνός στο σύνταγμα αν ανακοίνωνε ότι μπαίνει στην πολιτική (στη συνέντευξη στους φακέλους σχεδόν τον παρακαλούσανε να μπει επιτέλους)

Απο το πρωτο λεπτο εκανε μπαμ, το ποσο φανμποης ειναι με τον mr M.I.G.

ikonoklast
06-05-2010, 20:25
Βικοτνικ, αν με τα "ιδια αυτά ατομάκια" εννοούμε πιθανώς όσους έτυχε να φοκόσουν την μαρφιν και με τα "υπόλοιπα ΦΡΙΚΙΑ" εννοούμε όλον τον υπόλοιπο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό/αυτόνομο χώρο που συμπεριλαμβάνει και το φίλο μου το μητσάκο που είναι πολύ καλό παιδί και την fiathfais που διαβάζει τσόμσκι καθώς και εσένα που είσαι άσχετος και μογγολάκι, τότε δεν το έκανα αυτό πουθενά σε κανένα μου ποστ στο παρόν θρεντ. Κάτι που αποδεικνύεται και έυκολα αν τα διαβάσεις όλα.

06-05-2010, 20:31
Καλά εντάξει, τι ασχολούμαι και τι αποπειράθηκα να σου πιάσω και κουβέντα το μογγολάκι!
Πάντως πρέπει να το κοιτάξεις λίγο αυτό με την φάση σου, μπορείς να είσαι και λιγότερο μαλάκας :)

cancer
06-05-2010, 20:37
Μόνο μία απάντηση δίχως μαλακισμένη ειρωνεία και με ειλικρίνεια όπως αυτή που απαίτησε από τον Ζαφ είναι δεκτή.
poios einai o zaf pali re oikeiopipa?

ikonoklast
06-05-2010, 20:40
Κι εσύ πρέπει να το κοιτάξεις αυτό λίγο με την κατανόησή σου γιατί αν βρείς ένα σημείο σε οποιοδήποτε ποστ μου στο οποίο κάνω οποιαδήποτε τέτοια εξίσωση -σαν αυτή που με καλείς να αιτιολογήσω- τότε αυτόματα παίρνω πίσω το "μογγολάκι", σου ζητώ γονυπετής συγγνώμη και επανατοποθετούμαι στο θέμα.

Παν: Ο Μαρ λέει Ζαφ το ζαφείρη, δηλαδή τον Αgoraphobic_SI, τον νέο του παιδικό φίλο.

Kaserinos
06-05-2010, 20:40
Επι ισοις οροις δεν γινειται κουβεντα στην παρουσα φαση.
Παντα θα εισαι λιγοτερο σχετικος και περισσοτερο μαλακας σε σχεση με τον ικονοκλαστ, που αναθεμα και αν καταλαβαινω τι στο διαολο παριστανει, εκτος απο να προσπαθει να αποδειξει οτι εχει την πλεον αιχμηρη αποψη επι παντως επιστητου.
Και να διυλίζουμε τον κωνωπα. Και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα ξερουμε περισσοτερα απο δαυτον. Οποτε μοκο.
Sorry τωρα, περιμενω να βγει και Βανα η Μπαρμπα να παρει θεση για το θεμα...

Edit: For no particular reason.

cancer
06-05-2010, 20:44
Παν: Ο Μαρ λέει Ζαφ το ζαφείρη, δηλαδή τον Αgoraphobic_SI, τον νέο του παιδικό φίλο.
einai kardiakos poly?!

kaserine de xreiazesai na petagesai ana tria post san tin poutsa kai na postareis legontas apolytws tipota, kane kai ligo toumpeki.

06-05-2010, 20:45
Κι εσύ πρέπει να το κοιτάξεις αυτό λίγο με την κατανόησή σου γιατί αν βρείς ένα σημείο σε οποιοδήποτε ποστ μου στο οποίο κάνω οποιαδήποτε τέτοια εξίσωση -σαν αυτή που με καλείς να αιτιολογήσω- τότε αυτόματα παίρνω πίσω το "μογγολάκι", σου ζητώ γονυπετής συγγνώμη και επανατοποθετούμαι στο θέμα.

btw, για να μην παρεξηγούμαι κιόλας: πάντοτε κάλλιο τρία απανθρακωμένα φρικιά τύπου rage for order παρά τρείς εργαζόμενοι απεργοσπάστες.

Και επειδή βαριέμαι να ψάχνω σε άλλες 15 σελίδες Faithfails μου αποτυπώθηκε μία γενική εικόνα στο κεφάλι "μαλακισμένα σκατοφρικιά".

Και ρωτάω πιο συγκεκριμένα, εξισώνεις τον rfo για παράδειγμα με τους τύπους που περιγράφονται στον Ιανό;

Κανσερινε πεταξου εσύ ρε που δίνεις δρόμους.

Kaserinos
06-05-2010, 20:50
Δεν μπορω να πεταχτω, καποιος κανει τον μπατσο εδω.

ikonoklast
06-05-2010, 20:53
Δεν είδα το βίντεο του ιανού και πέρα απο την ιντερνετική του περσόνα δεν έχω ιδέα ποιός είναι ο rfo στην πραγματικότητα για να μπορώ να απαντήσω σε κάτι τέτοιο.

Πράγματι προτιμώ να καούν 3 αργόσχολοι ιντερνετικοί αναρχικοί από ό,τι 3 νέοι εργαζόμενοι ανθρώποι με οικογένεις και μωρά στα σπλάχνα πάντως, αυτό το λέω με πλήρη συνείδηση και ελπίζω να σε κάλυψα.

06-05-2010, 20:55
Για να πω την αλήθεια μου δεν με καλυψες, ακριβώς επειδή αυτοαναιρείσαι, και δεν κοίταξες καν το λινκ του Ιανού για να δεις εξαρχής για τι μιλάω, δεν γνωρίζεις τον rfo στην πραγματικότητα άρα δεν μπορείς να ξέρεις οτι είναι ενας αργοσχολος ιντερνετικός μαλάκας (και που ξέρεις, ένας ακόμα νέος εργαζόμενος άνθρωπος!). Κατα τ' άλλα όπως προείπα, κάνε την καλή και βγες από το καλούπι του μαλάκα εαακίτη, υπήρξε στιγμή στο παρελθόν που μ'ευχαριστούσε να συζητώ μαζί σου, δεν είναι κακή μια πιο ανθρώπινη και λιγότερο ψυχρή προσέγγιση.

edit: το edit με τα μωρά στα σπλάχνα δεν ήταν απαραίτητο, δεν γίνεσαι περισσότερο δραματικός :)

Kaserinos
06-05-2010, 20:59
kaserine de xreiazesai na petagesai ana tria post san tin poutsa kai na postareis legontas apolytws tipota, kane kai ligo toumpeki.

Δεν ξέρω τίποτα και θέλω να το μεταδώσω σε αυτους που τα ξέρουν όλα. Καρκινιάρη.

Edit: Kαι δεν ειναι καν δικο μου. Μερσι.

ikonoklast
06-05-2010, 21:14
δεν είναι κακή μια πιο ανθρώπινη και λιγότερο ψυχρή προσέγγιση.

Μπα, προτιμώ να είμαι ο ικονοκλαστ το σκατένιο τσογλάνι παρά ο Σπυ, το νέο καρμικό σου ταίρι.

Βαριέμαι να μιλήσω για τον ρφο και μπλα, θα πω για την ουσία μπας και το πρεφάρεις: Όπως έχει εξηγηθεί σε εκατό ποστς παραπάνω, και το εξήγησε και ο ΖΑΦ σε ένα γαμάτο ποστ με αρχίδια υπάρχει προβληματική σχετικά με το να υπάρχουν τρείς νεκροί από την όλη φάση. Σίγουρα ο βγενο είναι καραγκιόζης, σίγουρα θα τα ρίξουμε στα αφεντικά και στους κακούς και όλα είναι λάδι αλλά υπάρχει και η περιρρέουσα ΜΑΛΑΚΙΑ μέσα στον εγκέφαλο κάποιων που αυτόκλητα (αλλά και με ευθύνη πολλών ακόμα) θεωρούνται μέρος του κινήματος. Δεν είναι μέρος του κινήματος αυτοί, είναι χουλιγκάνια, η δράση τους και η υπάρξη τους είναι ζημιογόνα για τη στάση μας στο δρόμο, είναι θελημένα ή άθελα ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ και ένα κίνημα που σέβεται τον εαυτό του και έχει στοχεύσεις σοβαρές τους προβοκάτορες τους δίνει το μπούλο, παντού και πάντα. Αυτό είναι το κλού.

ubu
06-05-2010, 21:27
ναι αλλά ο ζαφ και ο κάθε ζαφ κατακρίνει αυτή την πράξη και κάνει ποστ με αρχίδια επειδή έτυχε αυτή τη φορά η "σύγκρουση" να καταλήξει σε τραγωδία; ή έχει γενικότερα πρόβλημα με το να σπιλώνει έτσι μια τσογλαναρία 10-20 ατόμων εργάτικές/φοιτητικές πορείες; και δε μιλάω για το χθεσινό όπου έτυχε να έχουν την χειρότερη δυνατή κατάληξη αυτές οι πρακτικές, μιλάω για κάθε πορεία. αν το υποκατάστημα της μαρφίν είχε εκκενωθεί χθες το πρωί θα γίνονταν ποστ με αρχίδια τώρα;

FaithFails
06-05-2010, 21:29
αν και μεταξυ μας νομιζω οτι η επιθεση στον αγωνιστη βγενοπουλο εχει να κανει με δακτυλο της ιντρακομ και σκοπο την αφαιρεση του πρωταθληματος απο τον παναθηναικο αθλητικο συλλογο
σε παρακαλω να ποσταρεις συχνοτερα γιατι οι αποψεις σου προσφερουν μεγαλυτερες γνωσεις κια απο βιντεοταινια του τσακωνα(συγνωμη κωστα)

dejavu ίδιες ατάκες ρε μάγκες και ίδια μπινελίκια και προσβολές που μου χώνατε περί συνωμοσιολογίας, κινδυνολογίας κλπ κλπ στο θρεντ με τον Μ. Αλεξανδρο και σ'ένα μήνα τα λουστήκατε με τις προβοκάτσιες που είχατε μασήσει. Και με τις εκλογές κάποτε και πάλι τα ίδια.
Γιαυτο λέω, σημασία έχει η πραγματικότητα, αυτή θα μας δείξει (συντόμως πάλι) τι ισχύει και τι όχι. Αλλά ας μαθαίνουμε κάποτε, είναι μηχανισμός επιβίωσης, όχι τα ίδια λάθη, κανα καινούργιο τουλάχιστον. Ή αλλάξτε προσβολές γιατί αυτές τις έχω μάθει απ'έξω. Θένκιου.

Deggial
06-05-2010, 21:47
[

το περι απειλων στους υπαλληλους γιατι δεν βγαινει καπιος ΕΠΩΝΥΜΑ απο τους υπαλληλους να το πει στα μιντια και μαζι με τους αλλους ΕΠΩΝΥΜΑ να προχωρησουν σε καταγγελια?

Πέρα όσων έχουν αναφερθεί, για να έχει νόημα μία τέτοια πράξη πρέπει να υπάρχει και η εμπιστοσύνη στους κρατικούς μηχανισμούς ότι η καταγγελία θα οδηγήσει κάπου. Ακόμη κι αν ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα και δίκη, δεν έχεις καμία εγγύηση πως θα εκδικασθεί η υπόθεση εντός πενταετίας.

Πάντως, οι ανώνυμες καταγγελίες είναι ανούσιες για να σχηματίσει κανείς άποψη και δε θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη. Με την ίδια ευκολία μπορώ ανώνυμα να υποστηρίξω οτιδήποτε και να ελπίζω στην προκατάληψη και συμπάθεια των πολιτών ώστε να πεισθούν.

freak brother
06-05-2010, 21:52

dejavu ίδιες ατάκες ρε μάγκες και ίδια μπινελίκια και προσβολές που μου χώνατε περί συνωμοσιολογίας, κινδυνολογίας κλπ κλπ στο θρεντ με τον Μ. Αλεξανδρο και σ'ένα μήνα τα λουστήκατε με τις προβοκάτσιες που είχατε μασήσει. Και με τις εκλογές κάποτε και πάλι τα ίδια.
Γιαυτο λέω, σημασία έχει η πραγματικότητα, αυτή θα μας δείξει (συντόμως πάλι) τι ισχύει και τι όχι. Αλλά ας μαθαίνουμε κάποτε, είναι μηχανισμός επιβίωσης, όχι τα ίδια λάθη, κανα καινούργιο τουλάχιστον. Ή αλλάξτε προσβολές γιατί αυτές τις έχω μάθει απ'έξω. Θένκιου.

post linx or it didnt happen ( που σιγουρα παλι μαλακιες θα γραφες αλλα λεμε)

Krux
06-05-2010, 22:18
Σίγουρα ο βγενο είναι καραγκιόζης, σίγουρα θα τα ρίξουμε στα αφεντικά και στους κακούς και όλα είναι λάδι αλλά υπάρχει και η περιρρέουσα ΜΑΛΑΚΙΑ μέσα στον εγκέφαλο κάποιων που αυτόκλητα (αλλά και με ευθύνη πολλών ακόμα) θεωρούνται μέρος του κινήματος. Δεν είναι μέρος του κινήματος αυτοί, είναι χουλιγκάνια, η δράση τους και η υπάρξη τους είναι ζημιογόνα για τη στάση μας στο δρόμο, είναι θελημένα ή άθελα ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ και ένα κίνημα που σέβεται τον εαυτό του και έχει στοχεύσεις σοβαρές τους προβοκάτορες τους δίνει το μπούλο, παντού και πάντα. Αυτό είναι το κλού.

Εδώ έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα. Συμφωνώ απόλυτα με ικο και είναι περίπου ότι έλεγα 5-6 σελίδες πιό πίσω.

cancer
06-05-2010, 22:23
to 8ema einai oti to kinima ginetai mia poly aoristi kai flou ennoia otan prokeitai na dwsei mpoulo se 8ermoaimous. de nomizw oti exei simvei pote sta xronika tis elladas, einai kai ligo oksymwro oi twn eirinikwn poreiwn na katastelloun autous me dia8esi gia mpaxala.

Ass Cobra
06-05-2010, 23:26
AYTOKΡΙΤΙΚΗ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ.

00i00
07-05-2010, 00:02
εγω ξερω οτι...
ΤΗΝ 4-5-2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00, ΗΤΟΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ 4 ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΝΕΚΡΩΘΗΚΕ Η ΚΥΡΙΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (DSL) ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΥ "Ε" ΩΡΙΩΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΕΚΡΕΣ. ΤΑ ΚΑΤΑΞΕΚΩΛΙΑΣΜΕΝΑ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΛΟΙΑ ΑΝΘΥΠΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΟΥΣΤΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ Κ.Υ.Π.-Ε.Υ.Π.-MOSSAD, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΩΛΟΧΥΜΕΝΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΔΩΝΗ, ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΑΚΗ, ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΕΦΕΔΡΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ. ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΨΩΛΟΧΥΜΕΝΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ...

Υ.Γ. Α': ΓΕΛΟΙΟΙ!!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΦΑΟ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΕΘΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΑΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟΘΙΒΕΤΙΑΝΟ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΣΩΝΙΚΟ ΣΚΑΤΟΚΩΛΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΟΥΒΛΑΚΟΠΟΥΣΤΕΣ!!!!!!!

Υ.Γ. Β': ΒΓΑΛΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΕΒΑΝ (ΣΕΛΗΝΗΣ) ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ. ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΒΙΔΑ. ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.

...ειναι ο καλυτερος σχιζοφρενης

kas
07-05-2010, 00:52
:pink: http://www.babylonia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1080:2010-05-06-17-00-54&catid=62:anakoinoseis

Mostos
07-05-2010, 01:30
Και εν πάσει περιπτώσει, αυτό το αρχίδι τι παριστάνει όταν τον βρίζουν, του λένε για κότερα, χαμογελάει και μοστράρει τρία δάχτυλα (όσα και τα κότερά του);
Με πηγή.

hqJX0MFLHlw

σόρυ κιόλας αλλα με το σκεπτικό οτι 3 κότερα είναι μάλλον αχρηστα και με δεδομένο οτι οι νεκροί ήταν 3, το σενάριο να δείχνει τον αριθμό των νεκρών δεν είναι λίγο πιο λογικό απο το 3 κότερα;

Phantom Duck
07-05-2010, 01:32
http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=319&Itemid=1

μας έσβησε όλους ο βλασσο.

phthoggon
07-05-2010, 01:33
:pink: http://www.babylonia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1080:2010-05-06-17-00-54&catid=62:anakoinoseis

και μόνο ο όρος της "επιθετικής πρωτοπορίας" σημαίνει ότι η φάση αυτή δεν είναι ακριβώς τα βλαμμένα χουλιγκάνια που θέλουν να περάσουν οι περισσότεροι ότι έρχονται και μας τα σπάνε επειδή έκατσαν για μία μπίρα στη μεσολογγίου, αλλά μία συγκεκριμένη τάση μέσα σε αυτό το κίνημα. Μακάρι να είναι όπως τα λέει το κείμενο κατά τ' άλλα, και όχι ένα ακόμα "εμείς και οι άλλοι".

ikonoklast
07-05-2010, 02:37
Μ' αρέσει πολύ το κείμενο της ΑΚ Αθήνας. Ακομπλεξάριστο, ειλικρινές, καθαρό χωρίς να γλείφει ή να λειαίνει πουθενά τις αιχμές. Εντελώς οντοπικ μετά απο πολλές σελίδες, δείχνει γιατί σε κάθε φάση μέσα στον ίδιο τον "αναρχικό χώρο" μπορούν και ξεχωρίζουν και οι συνεπείς του δυνάμεις, που -ακόμα και αν υπάρχουν χαώδεις διαφορές στα μέσα και στον τρόπο με μας- έχουν τελικό στόχο στην κοινωνική απεύθυνση και στη συλλογική πάλη. Γελάω επίσης με τον όρο "ψιλικατζήδες της βίας" που απευθύνεται στο μπαχαλιστάν και αυτό θα το καταλάβει όποιος έχει δει τουλάχιστον μια φορά μπλοκ της ΑΚ να συγκρούεται, για να μιλήσουμε και με "υλικούς όρους" όπως αρέσει και στα φρίκς καθώς και στο απανταχού αριστεριλίκι. Αυτούς τους τύπους, μια χαρά ρε φίλε, τους θέλω μαζί μου.

FIXXXER
07-05-2010, 04:01
και να μείνουμε με σένα; δεν θα το λεγα.

Για καλη σου τυχη λοιπον, εγω την εχω κανει ηδη. Και ο λογος ειναι ολοι αυτοι που αναφερω, συν ατομακια σαν εσενα που νομιζεις οτι εισαι και καποιος, επειδη κανεις που και που κανα αστειο και πετυχημενο ποστ. Πεθαναν τρεις ανθρωποι σημερα, η μια κοπελα εγκυος, η οικογενεια τους θα αναρωτιεται τι σκατα συνεβη και γιατι πεθαναν τα κοντινα τους προσωπα απο τη μαλακια του ανθρωπινου γενους, κι εσεις το μονο που καθεστε να κανετε ειναι να παιρνετε πλευρες εδω μεσα λες και υποστηριζετε καποια ομαδα στο τοπικο ντερμπυ. Και μεσα σε ολα εχεις τον καρχαρτ να πασχιζει να πεταξει και το "post of the day" γιατι ειναι και πολυ μουρη.

Για πες μας ρε ΦΙΞΞΞΑ, εραστή του ορθολογισμού να 'ουμ τι ΣΚΑΤΑ συνοχή έχει η μαλακιάρα που μόλις έγραψες.

Καμια, παρατα μας τωρα

VacuumInsulationPanels
07-05-2010, 10:34
φειθφειλς: με καθε καλοβουλη προθεση και με φωνη πραγματικα απολυτη: ΜΗΝ πιστευεις τα μεσα μαζικης ενημερωσης. εχεις καιρο να πας σε πορεια, διαφορετικα αν εβλεπε την πορεια στην οποια συμμετειχες μεσα απο καναλια/εντυπα, θα καταλαβαινες περισσοτερο.

Candiru
07-05-2010, 12:05
το άτομο είναι τόσο αμοραλιστής που ακν κρίνω από το ύφος του τα κότερα δείχνει με ειρωνεία.

και φυσικά πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρα΄την πιθανότητα ωμής προβοκάτσιας γαι να σπιλωθεί στη γέννησή της η αντίσταση. Δεν είανι πε΄ριεργο τόσο ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ έγκλημα να γίνει αυτή την εποχή; Μολότωφ σε μαγαζιά έχουν πέσει χιλιάδες και δεν έπαθε ποτέ τίποτε ούτε κουνούπι. Πολλά παίζονται με αυτή την κατα΄σταση της πτώχευσης και του ΔΝΤ που η εξουσία είναι ικανή για όλα.

Amnesiac.
07-05-2010, 12:23
Ρε Καντίρου, με όλο το σεβασμό (λόγω ηλικίας και μόνο), γαμώ το Χριστό σου πια.

scarecrow
07-05-2010, 12:42
Γιατί ρε συ amnesiac σου φαίνεται παράλογο αυτό που λέει ο candiru ή έχεις τόση εμπιστοσύνη στο κράτος και το παρακράτος?

Weiss
07-05-2010, 12:46
εγώ πάντως απογοητεύτηκα ψες, τη μέρα μετά από προχθές δηλαδή, και όχι σε κάποια τυχαία συγκέντρωση, όταν μας διέλυσαν τα καλά ΜΑΤ και κατεβαίναμε (πολύς κόσμος) την Πανεπιστημίου με (σχετική) ηρεμία, και ένας τύπος επιτέθηκε σε ένα εντελώς καπιταλιστικό καρτοτηλέφωνο, του μίλησε ένας (1) τύπος και του είπε "άστο φίλε τηλέφωνο είναι" και όλοι οι άλλοι συνέχισαν σιωπηλοί, και σε τρία άλλα πιτσιρίκια που πήραν πέτρες και άρχισαν να τις πετάνε, πάλι μόνο μία φωνή ακούστηκε και καμία άλλη συνδρομή. Τα δε 15χρονα, μόλις άκουσαν τη φωνή, γύρισαν λίγο κοίταξαν, και όντως σταμάτησαν. Δεν είναι τόσο δύσκολο, πραγματικά.

Amnesiac.
07-05-2010, 13:03
Γιατί ρε συ amnesiac σου φαίνεται παράλογο αυτό που λέει ο candiru ή έχεις τόση εμπιστοσύνη στο κράτος και το παρακράτος?

Μπα, καθόλου παράλογο, αυτό που μου φαίνεται παράλογο είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως ψάχνουν να βρουν τη "βολική" απάντηση, αυτή που εξηγεί ότι φταίνε οι άλλοι, μη τυχόν και φταίει κάποιος δικός τους και κλονιστούν οι πεποιθήσεις τους. Γενικά κανένας "καλός" δεν έχει ευθύνη ποτέ.

Δε πα να σκοτώνονται άνθρωποι, σταρχίδια σας όλα.

Krux
07-05-2010, 13:10
Το καλύτερο άρθρο (http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=75&smid=400&ArticleID=2404&reftab=37&t=%CE%A4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CF%85%CE%BF) που έχω διαβάσει μέχρι τώρα.

Candiru
07-05-2010, 13:24

Μπα, καθόλου παράλογο, αυτό που μου φαίνεται παράλογο είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως ψάχνουν να βρουν τη "βολική" απάντηση, αυτή που εξηγεί ότι φταίνε οι άλλοι, μη τυχόν και φταίει κάποιος δικός τους και κλονιστούν οι πεποιθήσεις τους. Γενικά κανένας "καλός" δεν έχει ευθύνη ποτέ.

δεν υπα΄ρχει περίπτωση να θεωρηθούν άτομα του χώρου αυτά τα τέρατα. ΑΚόμα και αν έχουν κάποια ψευτοιδεολογική σχέση με ένα πολιτικό ΄χωρο, είναι παρανοϊκοί τους οποίους τους ελέγχουν απόλυτα διεισδύοντες ασφαλήτες για να κάνει την προβοκατόρικη δουλειά της η εξουσία. Τέτοιοι υποπτευόμαστε ότι έιναι και αυτοί που καψαν τα γραφεία του Τρεμόπουλου στη Θεσσαλονίκη.

Deggial
07-05-2010, 13:29
Ναι, είναι πάρα πολύ ωραία, βολική και παρηγοριτική η τάση να σκεφτόμαστε όσους διαπράττουν πράξεις που δεν μας αρέσουν ως μη-άνθρωπους. Δε γίνεται ένας δολοφόνος να είναι απλός άνθρωπος σαν εμένα, πρέπει να είναι παρανοϊκός, τρελός, άνθρωπος που ποτέ του δεν είχε ηθικές αξίες, κλπ. κλπ.

Candiru
07-05-2010, 13:34
δηλαδή υπάρχει περιπτωση εγώ ή εσύ με σώας τα φρένας να κάνουμε κάτι τετοιο;

The Good Son
07-05-2010, 13:40
Δεν λέει αυτό, λέει ότι είναι μαλακία να τους παραγκωνίζεις ως "μη-ανθρώπους", αλλά instead πρέπει να σκέφτεσαι πώς οδηγήθηκαν εκεί.

Deggial
07-05-2010, 13:47

Ναι. Η περίπτωση της δολοφονίας είναι χαρακτηριστική, καθώς οι περισσότερες δολοφονίες γίνονται από απλούς ανθρώπους, χωρίς προηγούμενο ιστορικό βίας, κακή παιδική ηλικία ή ό,τι άλλο στερεοτυπικό μας αρέσει να αποδίδουμε, που απλά θύμωσαν πολύ και δε πολυσκέφτηκαν τι έκαναν εκείνη τη στιγμή.

Δεν είναι κατ' ανάγκην τέρατα, όπως τους χαρακτηρίζεις. Μπορεί κάλλιστα να μην πρόσεξαν πως υπήρχαν άτομα μέσα ή να μην πολυσκέφτηκαν εκείνη τη στιγμή τι σήμαινε η ρίψη μολότωφ για τα άτομα που ήταν μέσα στο κτήριο.

scarecrow
07-05-2010, 13:50

Εγώ δεν γνωρίζω ποιος ήταν και τι σκεφτόταν τη στιγμή που το έκανε, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι είναι φρικιό και δολοφόνος.Δεν προσπαθώ να εξιδανικεύσω καμία πλευρά.Απλά λέω να μην αποκλείουμε τίποτα την στιγμή που δεν είναι δυνατό να ξέρουμε όλη την αλήθεια.

Krux
07-05-2010, 13:51
Σιγά μην μας προβληματίσει κιόλας ο Ουρούκ-Χάι που βάζει φωτιά ένα μπιτόνι βενζίνης μέσα σε κατάστημα.

Αυτοί οι άνθρωποι και όποιοι άνθρωποι σκέφτονται και πράττουν έτσι, περιθωριοποιούνται κατά βούληση, είναι βαθιά τους επιθυμία και καταβάλλουν προσπάθεια για να παραμένουν στο περιθώριο και στην ανομία κυρίως στηριζόμενοι στην ατιμωρησία.

Rwxamhs
07-05-2010, 13:52
Το καλύτερο άρθρο (http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=75&smid=400&ArticleID=2404&reftab=37&t=%CE%A4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CF%85%CE%BF) που έχω διαβάσει μέχρι τώρα.
Χαλαρα, προταγκον το μεγαλυτερο τσατσο-αστο-νεοπλουτο ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ μπλογκ.

cloud
07-05-2010, 13:54

Ναι. Η περίπτωση της δολοφονίας είναι χαρακτηριστική, καθώς οι περισσότερες δολοφονίες γίνονται από απλούς ανθρώπους, χωρίς προηγούμενο ιστορικό βίας, κακή παιδική ηλικία ή ό,τι άλλο στερεοτυπικό μας αρέσει να αποδίδουμε, που απλά θύμωσαν πολύ και δε πολυσκέφτηκαν τι έκαναν εκείνη τη στιγμή.

Φυσικά και ισχύει πέρα για πέρα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μια διαφορά, νομίζω. Δεν ήταν η ένταση του δρόμου μόνο, το να κάψεις ένα κτίριο σε πυκνοκατοικημένη περιοχή είναι κάτι που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι περιέχει κινδύνους. Δεν είναι μόνο μια στιγμή...

Krux
07-05-2010, 13:55
Χαλαρα, προταγκον το μεγαλυτερο τσατσο-αστο-νεοπλουτο ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ μπλογκ.

Ναι αλλά απορρίπτεις απο το banner και μόνο. Δεν σε καλύπτει κάπου το άρθρο ?

edit : με την ίδια λογική και εγώ λέω οτι η BMW βγάζει μόνο μαλακίες αμάξια ή οτι οι MANOWAR δεν έχουν βγάλει σοβαρό δίσκο ποτέ (που παίζει να είναι και αλήθεια όμως !)

Weiss
07-05-2010, 13:59
Σιγά μην μας προβληματίσει κιόλας ο Ουρούκ-Χάι που βάζει φωτιά ένα μπιτόνι βενζίνης μέσα σε κατάστημα.

Αυτοί οι άνθρωποι και όποιοι άνθρωποι σκέφτονται και πράττουν έτσι, περιθωριοποιούνται κατά βούληση, είναι βαθιά τους επιθυμία και καταβάλλουν προσπάθεια για να παραμένουν στο περιθώριο και στην ανομία κυρίως στηριζόμενοι στην ατιμωρησία.

μπράβο τους, όταν χθες όμως 24 εφημερίδες είχαν μαύρα εξώφυλλα και ο σουρρεαλιστικός ριζοσπάστης εξώφυλλο διθυράμβου (και δεν τον κατηγορώ κιόλας, δηλαδή εδώ φτάσαμε, γιατί κανείς άλλος δε μίλησε για την πορεία) μάλλον αυτοί οι άνθρωποι βγάζουν στο περιθώριο και άλλα πράγματα τα οποία δεν είναι δικά τους για να τα περιθωριοποιήσουν. Δεν περιμένω να σε προβληματίσει αυτό, γιατί δε νομίζω ότι σε προβληματίζει οτιδήποτε.

Και παρεμπιπτόντως, εξαιρετικό το άρθρο. Εμετός.

Rwxamhs
07-05-2010, 14:00
Το αρθρο λεει τις κλασσικες δακρυβρεχτες μαλακιες. Οπως ενα καρο μαλακιες λενε και τα λοιπα αρθρα για την κριση.
Με το καλο και ΛΙΦΟ!

[edit]
Χεσε μας ρε Κρουξ.
Το protagon.gr οσα αρθρα διαβασα ειναι γραμμενα απο τσατσουληδες απευθυνομενα σε wannabe μεσο/μεγαλο-αστους. Αμα αυτο δεν ειναι εμφανες, ε ναι ρε μαγκα να μιλησουμε για Manowar και για βλακ μεταλ και για κανα παιχνιδι στο Στοιχημα! Πηρα και στρητ-φαητερ αμα λαχει, ο Ryu νικαει τον Κεν η το αντιστροφο;

scarecrow
07-05-2010, 14:05
Μπορεί κάλλιστα να μην πρόσεξαν πως υπήρχαν άτομα μέσα ή να μην πολυσκέφτηκαν εκείνη τη στιγμή τι σήμαινε η ρίψη μολότωφ για τα άτομα που ήταν μέσα στο κτήριο.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ αυτοί που πετούσαν τις μολότοφ έλεγαν : " Ας καούν υπάλληλοι τράπεζας είναι " άρα ήξεραν(ή έμαθαν) ότι υπήρχαν άνθρωποι και κινδύνευαν,χωρίς να ενδιαφερθούν...

Krux
07-05-2010, 14:05

μπράβο τους, όταν χθες όμως 24 εφημερίδες είχαν μαύρα εξώφυλλα και ο σουρρεαλιστικός ριζοσπάστης εξώφυλλο διθυράμβου (και δεν τον κατηγορώ κιόλας, δηλαδή εδώ φτάσαμε, γιατί κανείς άλλος δε μίλησε για την πορεία) μάλλον αυτοί οι άνθρωποι βγάζουν στο περιθώριο και άλλα πράγματα τα οποία δεν είναι δικά τους για να τα περιθωριοποιήσουν. Δεν περιμένω να σε προβληματίσει αυτό, γιατί δε νομίζω ότι σε προβληματίζει οτιδήποτε.

Και παρεμπιπτόντως, εξαιρετικό το άρθρο. Εμετός.

Το "μπράβο τους" που πάει ?

Μπράβο τους που περιθωριοποιούνται και προβαίνουν σε ανάλογες πράξεις ? Μπράβο τους που έκαψαν την τράπεζα ? Μπράβο τους τι ?

Weiss
07-05-2010, 14:07
πάει να πει, μπράβο τους, δε με αφορά αν περιθωριοποιούν τον εαυτό τους μόνοι τους και κάνουν κλίκες περιθωρίου, δε με επηρεάζει κάπως.

Rwxamhs
07-05-2010, 14:07
Μπορεί κάλλιστα να μην πρόσεξαν πως υπήρχαν άτομα μέσα ή να μην πολυσκέφτηκαν εκείνη τη στιγμή τι σήμαινε η ρίψη μολότωφ για τα άτομα που ήταν μέσα στο κτήριο.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ αυτοί που πετούσαν τις μολότοφ έλεγαν : " Ας καούν υπάλληλοι τράπεζας είναι " άρα ήξεραν(ή έμαθαν) ότι υπήρχαν άνθρωποι και κινδύνευαν,χωρίς να ενδιαφερθούν...

Και τα ΜΜΕ λενε παντα την αληθεια!

Krux
07-05-2010, 14:08
πάει να πει, μπράβο τους, δε με αφορά αν περιθωριοποιούν τον εαυτό τους μόνοι τους και κάνουν κλίκες περιθωρίου, δε με επηρεάζει κάπως.

Ούτε και τους 4 τους επηρέαζε μέχρι προχτές όμως.

Weiss
07-05-2010, 14:11
υπάρχουν πολλοί άνθρωποι του περιθωρίου που είναι άνθρωποι του περιθωρίου για τον εαυτό τους και δε με απασχολούν, και ούτε με προβληματίζουν, ακριβώς επειδή το θεωρώ επιλογή τους.

όταν χαλάνε πορείες (γενικότερα) ή πετάνε μολότοφ σε τράπεζες με κόσμο και πεθαίνουν και τρεις (ειδικότερα) με προβληματίζουν και με επηρεάζουν.

εντιτ για να γίνω πιο κατανοητή: το "σιγα μην προβληματιστούμε για τον ούρουκ χαι" σε βγάζει εσένα από την οποιαδήποτε ευθύνη να προφυλάξεις την πορεία σου και την κοινωνία σου γιατί "είναι περιθωριακοί και ό,τι και να κάνω περιθωριακοί θα μείνουν" και δε με καλύπτει προσωπικά. Θέλω να ελπίζω, ούτε τους 150.000 που κατέβηκαν και δεν είδαν την απεργία και την πορεία τους πουθενά.

scarecrow
07-05-2010, 14:17

Και τα ΜΜΕ λενε παντα την αληθεια!
Σαφώς και όχι
Για αυτό και σε προηγούμενο ποστ μου είπα ότι επειδή δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε τα πάντα γύρω από αυτή την ιστορία δεν πρέπει να αποκλείουμε σχεδόν τίποτα.

Krux
07-05-2010, 14:18
υπάρχουν πολλοί άνθρωποι του περιθωρίου που είναι άνθρωποι του περιθωρίου για τον εαυτό τους και δε με απασχολούν, και ούτε με προβληματίζουν, ακριβώς επειδή το θεωρώ επιλογή τους.

όταν χαλάνε πορείες (γενικότερα) ή πετάνε μολότοφ σε τράπεζες με κόσμο και πεθαίνουν και τρεις (ειδικότερα) με προβληματίζουν και με επηρεάζουν.

εντιτ για να γίνω πιο κατανοητή: το "σιγα μην προβληματιστούμε για τον ούρουκ χαι" σε βγάζει εσένα από την οποιαδήποτε ευθύνη να προφυλάξεις την πορεία σου και την κοινωνία σου γιατί "είναι περιθωριακοί και ό,τι και να κάνω περιθωριακοί θα μείνουν" και δε με καλύπτει προσωπικά. Θέλω να ελπίζω, ούτε τους 150.000 που κατέβηκαν και δεν είδαν την απεργία και την πορεία τους πουθενά.

Αρα μην λέμε μπράβο τους γιατί εδώ μιλάμε για τους Αμποάμπουε δολοφόνους και εφόσων νιώθεις οτι επηρεάζεσαι και εσύ όπως και εγώ ας μην τους αφήνουμε απλά στην ησυχία τους, τις βαθύτερες αιτίες που τους ώθησαν σε αυτή την απαίσχυντη πράξη και το αν είναι "φυσιολογικοι" ή μη. Είναι παραπάνω απο προφανές οτι δεν μιλάμε για τον ordinary every day guy που λέει ο Deggial που απλά τα πήρε στην κράνα.

Weiss
07-05-2010, 14:20
το μπράβο τους ήταν ειρωνικό και αδιαφορίας, είπες ότι δεν προβληματίζεσαι και μου φάνηκε μπούρδα και ξεκίνησα έτσι τον αντίλογό μου.

και πραγματικά με τον χ, ψ περιθωριακό που δε χαλάει πορείες και απεργίες, δεν έχω πρόβλημα, αλήθεια! Ούτε με τα πρεζάκια έχω!

Rwxamhs
07-05-2010, 14:23
Ουτε και αμα σου ζητανε λεφτα;

Krux
07-05-2010, 14:25
Το "σιγά μην προβληματιστούμε κιόλας" πήγαινε κυρίως στο ποστ του Γκουντσαν

Δεν λέει αυτό, λέει ότι είναι μαλακία να τους παραγκωνίζεις ως "μη-ανθρώπους", αλλά instead πρέπει να σκέφτεσαι πώς οδηγήθηκαν εκεί.

Με κανένα περιθωριακό δεν έχω και εγώ πρόβλημα. Εχω πρόβλημα με αυτούς που κρύβονται στο περιθώριο για να κάνουν άλλα. Και αυτό συμπεριλαμβάνει κάθε μορφή δράσης στο περιθώριο απο τον δολοφόνο με τα μπιτόνια μέχρι τον κουστουμάτο CEO που απειλεί.

Deggial
07-05-2010, 14:46
Φυσικά και ισχύει πέρα για πέρα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μια διαφορά, νομίζω. Δεν ήταν η ένταση του δρόμου μόνο, το να κάψεις ένα κτίριο σε πυκνοκατοικημένη περιοχή είναι κάτι που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι περιέχει κινδύνους. Δεν είναι μόνο μια στιγμή...

Σαφως. Ίσως με το παράδειγμα μου δεν έθεσα σωστά το όλο θέμα.

Δυστυχώς έχουμε μία ενστικτώδη τάση να απειλούμαστε από την διαφορετικότητα. Όταν κάποιος επιλέγει να έχει διαφορετικές απόψεις (πόσω μάλλον τρόπο ζωής και ηθική) από την δική μας, προφανώς αυτό υποδηλώνει και το ενδεχόμενο να κάνουμε εμείς λάθος, οπότε αναπτύσσουμε το πολύ κακό ένστικτο να υποβαθμίζουμε τέτοια άτομα. Αποφεύγουμε τους συσχετισμούς μαζί τους, ακόμη κι αν οι συσχετισμοί αυτοί είναι άσχετοι με το αντικείμενο της διαφωνίας.

Ο Καντιρού αναφέρθηκε στους δράστες ως τέρατα που δε γίνεται να ανήκουν στον αναρχικό χώρο, την ίδια στιγμή που σε πολλά threads διάφοροι χρήστες, αριστεροί και αναρχικοί, έχουν υποστηρίξει την "βία ενάντια στην κρατική βία". Ε, συγγνώμη, αλλά δε γίνεται να τους αποκλείσεις από αυτές τις ομάδες, όταν εντός αυτών υπάρχουν υποστηρικτές πράξεων που σαφώς ενέχουν τον κίνδυνο τραυματισμών και θανάτων. Οι υποστηρικτές της βίας ενάντια στην κρατική βία αποτελούν απόδειξη πως υπάρχει ένα λογικό μονοπάτι σκέψης που οδηγεί από την πολιτική ιδεολογία στην βία (όχι κατ' αποκλειστικότητα των συγκεκριμένων χώρων).

Για να μην παρεξηγηθώ, τα παραπάνω δεν είναι κριτική ενάντια στον αναρχισμό ή την εν γένει αριστερά, κάτι τέτοιο θα ήταν τρομερά χαζό. Είναι διαφωνία με την άποψη ότι οι δράστες αποκλείεται να ανήκουν στον αναρχικό χώρο.

Candiru
07-05-2010, 15:06
πρώτα π΄ρωτα η τράπεζα δεν πήρε φωτιοά ΜΟΝΟ από τις μολότωφ, αλλά είχε προηγηθεί χύσιμο μεγάλης ποσότητας έφλεκτου υγρού. Μια καθαρά σχεδιασμένη και οργανωμένη ενέργεια, με πλήρη επίγνωση του ότι υπήρχαν μέσα άνθρωποι. Δεν είναι καν φόνοι από ατύχημα, ούτε καν εν βρασμώ ψυχης, που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κατηγορία "ανθρώπινο".

Επιπλέον, μπορεί να υπα΄ρχει στον αναρχικό χώρο τάση για χρήση βίας, αλλά αυτή έιναι στοχευμένη είτε σε άψυχα αντικέιμενα, είτε σε μπάτσους (πχ μολότωφ, πέτρες, ή ένοπλη δράση). Σε καμμιά περίπτωση δεν υπάρχει δηλωμένη τέτοια δολοφονική πρόθεση σαν την προχθεσινή, εκτός ίσως από πολύ σάικο απομονωμένα άτομα, που έχουν ιδεολογικοποιήσει την τρε΄λα τους προς αυτόν τον χώρο. Αλλοι την εχουν ιδεολογικοποιήσει προς τοναζισμο και αυτοί όμως έιναι τα χαϊδεμένα παιδια΄του συστήματος. Ε, αυτα τα δήθεν αναρχικά σάικο άτομα δεν έιναι καθόλου δύσκολο να τα προσεγγίσει το παρακράτος και να τα χρησιμοποιήσει για προβοκάτσια.

Rwxamhs
07-05-2010, 15:08
Ε, αυτα τα δήθεν αναρχικά σάικο άτομα δεν έιναι καθόλου δύσκολο να τα προσεγγίσει το παρακράτος και να τα χρησιμοποιήσει για προβοκάτσια.

Οπως δεν εινια καθολου δυσκολο να τα ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΑΤΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!

ikonoklast
07-05-2010, 15:09
είχε προηγηθεί χύσιμο μεγάλης ποσότητας έφλεκτου υγρού
ποιός το λέει αυτό;

Rwxamhs
07-05-2010, 15:12
ποιός το λέει αυτό;

Τωρα γινεσαι παπαρας. ΟΛΑ τα καναλια το ειπανε! Δειξανε και βιντεο κιολας, αναπαρασταση!

07-05-2010, 15:14
Το είπαν πάντως κι αρκετοί που ήσαν στην πορεία παιδιά, και από δω το επιβεβαίωσε ο Λόκι, άδειασαν "κάτι" από ένα μπουκάλι και μετά έφυγαν τα κοκταίηλ.

Krux
07-05-2010, 15:24
Σύμφωνα με δύο δημοσιογράφους του Tvxs που παρακολούθησαν από απόσταση 10 μέτρων το περιστατικό, ένας άγνωστος με κουκούλα έσπασε την τζαμαρία της Μαρφίν και έριξε μέσα από την τρύπα των σπασμένων τζαμιών κάποιο διάφανο υγρό από μπουκάλι 1μιση λίτρου.

ikonoklast
07-05-2010, 15:31
Δεκτό. (http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B7%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85)

ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΠΡΟΒΩΚΑΤΣΙΑ ΤΩΤΕ :!:

Krux
07-05-2010, 15:33
http://static.madata.gr/thumbnail.php?file=marfinminima_158654493.jpg&size=article_large

FaithFails
07-05-2010, 15:52
φειθφειλς: με καθε καλοβουλη προθεση και με φωνη πραγματικα απολυτη: ΜΗΝ πιστευεις τα μεσα μαζικης ενημερωσης. εχεις καιρο να πας σε πορεια, διαφορετικα αν εβλεπε την πορεια στην οποια συμμετειχες μεσα απο καναλια/εντυπα, θα καταλαβαινες περισσοτερο.

Επιφυλάξου στο τι καταλαβαίνει καθένας μας και από πού...

Rwxamhs
07-05-2010, 15:55
Επιφυλάξου στο τι καταλαβαίνει καθένας μας και από πού...
Αστο ΚΥΠατζου εσυ!

FaithFails
07-05-2010, 15:56
άσχετο κόμεντ

edit: krux το ότι εντάσσουν τους δολοφόνους στους αναρχικούς μας είναι κρίμα μεν, εύλογο δε μετά την περσινή προβοκατσικόπιτα περί βίας στον αναρχισμό που είχαν μασήσει οι μπάχαλοι. Όλα έχουν συνέπειες.

freak brother
07-05-2010, 16:31
άσχετο κόμεντ

edit: krux το ότι εντάσσουν τους δολοφόνους στους αναρχικούς μας είναι κρίμα μεν, εύλογο δε μετά την περσινή προβοκατσικόπιτα περί βίας στον αναρχισμό που είχαν μασήσει οι μπάχαλοι. Όλα έχουν συνέπειες.

μαλακα δεν βγαζω νοημα τι λεει η γκομενα...

Krux
07-05-2010, 16:53
άσχετο κόμεντ

Κάτι παρόμοιο τόνιζα και σε προηγούμενα ποστς μου. Οτι εντάσονται σε ένα χώρο με τον οποίο ουδεμία σχέση έχουν απλά ως προκάλυψη για τα χ, ψ πράγματα που θέλουν να κάνουν. Παρατήρησε όμως πως το γράφει το "αναρχικέ".

ikonoklast
07-05-2010, 16:55
Failfail και Krux παίζει να 'χετε να κατέβετε σε πορεία απο την παρέλαση στα λυκόπουλα ε;

Krux
07-05-2010, 16:58
εγώ έχω όντως πολύ καιρό να κατέβω μιας και το αναφέρεις και μαλακία μου.

Shadowking
07-05-2010, 17:24
χαίρομαι που ο αναρχικός χώρος καταδικάζει σοβαρά τα φρικιά πλέον. Χρειάστηκαν 3 νεκροί βέβαια για να γίνει αυτό, αλλά και πάλι. Στον δρόμο να δούμε τι θα γίνει.

Agoraphobic_S.I.
07-05-2010, 18:59
Σιγά μην τα κράζει, δεν έχει γραφτεί και δεν έχει ΓΙΝΕΙ τίποτα ακόμα.
Επίσης ο "αναρχικός χώρος" δεν έχει με κανένα τρόπο ενιαία εκτίμηση και στάση για τα γεγονότα και τις αντιλήψεις που τα προκάλεσαν.

Candiru
07-05-2010, 19:37
http://indy.gr/newswire/oi-diadilotes-ergazomenoi-toy-yppot-gia-ta-gegonota-sti-marfin-tis-stadioy

Εμείς, οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού που βρεθήκαμε σήμερα στο δρόμο σε μια πρωτοφανούς μαζικότητας παλλαϊκή διαδήλωση ενάντια στα «μέτρα» της κυβέρνησης, ακούσαμε με έκπληξη και αποτροπιασμό στα δελτία των 8 ένα σωρό ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με τον τραγικό θάνατο που βρήκαν 3 εργαζόμενοι μέσα στο κτίριο της Marfin Bank στην οδό Σταδίου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι διαδηλωτές δεν άφησαν τα οχήματα της πυροσβεστικής να φτάσουν έγκαιρα στο σημείο. Επειδή το μπλοκ των εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού, ανάμεσα σε άλλα μπλοκ εργαζομένων, βρέθηκε στην οδό Σταδίου, ακριβώς πριν το σημείο της πυρκαγιάς, θα αναφέρουμε τα πραγματικά περιστατικά των οποίων ήμασταν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες.

Συγκεκριμένα, στις 2:10 μ.μ., ενώ από το κτίριο της τράπεζας Marfin έβγαιναν πυκνοί καπνοί για περίπου 15 λεπτά, και ενώ το μπλοκ μας διαδήλωνε στην οδό Σταδίου, είδαμε δύο πυροσβεστικά οχήματα να φτάνουν στην οδό Πεσματζόγλου και να σταματούν στην γωνία. Αμέσως, οι διαδηλωτές από όλα τα μπλοκ που βρίσκονταν από την Πεσματζόγλου ως τη Σταδίου 23 άνοιξαν τον δρόμο για να μπορέσουν τα πυροσβεστικά οχήματα να περάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όχι μόνο τα πυροσβεστικά οχήματα δεν «απειλήθηκαν» ή «παρεμποδίστηκαν» από τους διαδηλωτές, όπως ψευδώς αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, αλλά επιπλέον πολλοί από τους διαδηλωτές προσπαθούσαν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Με έκπληξή μας είδαμε, αντί για τα πυροσβεστικά οχήματα, να εμφανίζονται ξαφνικά μηχανοκίνητες αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίες επιχείρησαν να περάσουν μέσα στην πορεία από τον χώρο τον οποίο είχαμε ανοίξει για την Πυροσβεστική. Προσπάθησαν δηλαδή να εκμεταλλευτούν την τραγική κατάσταση για να επιτεθούν στην πορεία! Η επιχείρηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ ανακόπηκε από εμάς και άλλους διαδηλωτές, που μπήκαμε μπροστά, διαμαρτυρηθήκαμε και διώξαμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ προκειμένου να περάσει η Πυροσβεστική. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια, όπως επίσης και ότι όταν περάσαμε μπροστά από το κτίριο της Τράπεζας MARFIN διαπιστώσαμε ότι δύο διμοιρίες ήταν παραταγμένες έξω από το κτίριο και οι διαδηλωτές άρχισαν να τους φωνάζουν γιατί κάθονταν άπρακτοι και δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους της Marfin που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα μπαλκόνια!

Nasum
07-05-2010, 19:42
Επίσης ο "αναρχικός χώρος" δεν έχει με κανένα τρόπο ενιαία εκτίμηση και στάση για τα γεγονότα και τις αντιλήψεις που τα προκάλεσαν.

Η δεύτερή σου πρόταση είναι η σωστή και αναιρεί την πρώτη.Ακόμα και να γραφτεί ή να γίνει κάτι όπως τα λες,νομίζεις ότι αυτή θα είναι η καθολική στάση του αναρχικού χώρου;

Agoraphobic_S.I.
07-05-2010, 19:50
Δεν την αναιρεί, ούτε αυτοί που δέχονται και υπερασπίζουν αυτές τις πρακτικές και τις αντιλήψεις έχουν τοποθετηθεί, ούτε αυτοί που είναι ενάντια.
Δε θα υπάρχει ενιαία στάση του αναρχικού χώρου πολύ απλά γιατί ένα μεγάλο μέρος του υποθάλπτει και στηρίζει αυτά τα άτομα, μαζί με το μηδενισμό, το νετσαγιεφισμό και τον υπερ-ατομικισμό που προβάλλουν. Κείμενα και δράσεις περιμένω από τις αναρχικές ομάδες που προτάσσουν και προασπίζονται την κοινωνική αναρχία. Οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες εντωμεταξύ έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες με τα εν λόγω άτομα σε πορείες και εκδηλώσεις.

Keeper Of The Seventh Son
07-05-2010, 21:09
i periptwsi na vgei enas kaulwmenos stratigos k na kanei praksikopima pws sas fainetai?

Leech
07-05-2010, 21:12
ανύπαρκτη.
Ακόμα κι αν γίνει, θα έρθει το ΝΑΤΟ/ΕΕ και θα μας χέζει βόμβες για να αποκαταστήσει τη "δημοκρατία".

Keeper Of The Seventh Son
07-05-2010, 21:14
isxuei. krima re pousti

Ford Prefect
07-05-2010, 21:31
Εμένα μου άρεσε αυτός ο Ψαριανός του σύριζα που έδειξε ο Μάκης. Σέιφ μεν, αλλά δεν τα'λεγε άσχημα. Από εκεί που δεν το περιμένεις. Ελπίζω να μην είναι αρχίδι γενικά, πρώτη φορά τον άκουγα/έβλεπα για ώρα.

Phantom Duck
07-05-2010, 21:39
λέει "να καεί το μπουρδέλο η βουλή" κι είναι καραπασόκος του κερατά.

Ford Prefect
07-05-2010, 21:43
Χτες δεν είπε αυτό πάντως. Το αντίθετο. Δεν ξέρω αν είναι κωλοτούμπας ή αν παίζει κάτι άλλο.

Phantom Duck
07-05-2010, 21:47
μπα, κάγκουρας και μαλάκας είναι πολιτικά, ο δεξιότερος στην Κ.Ο. του σύριζα. απλά τα λέει προκλητικά κατά καιρούς και είναι "έξω από τα δόντια". δεν ξέρω, ίσως τα είπε σωστά χθες, απλά γενικά τον μισώ.

EyeOfTheVoiD
07-05-2010, 23:33

Μάλλον δεν ήσουν χτες στην συνέλευση στο πολυτεχνείο ή ήσουν και δεν κατάλαβες τι ειπώθηκε.

Agoraphobic_S.I.
08-05-2010, 02:35
Μάλλον δε θα αναφερθώ στο που ήμουν και τι άκουσα, μέσα σε ένα ανοιχτό φόρουμ. Λολ.

GG*
08-05-2010, 05:04
ξηγας ιζ γουοτσινκ γιου

cancer
08-05-2010, 05:29
Μάλλον δε θα αναφερθώ στο που ήμουν και τι άκουσα, μέσα σε ένα ανοιχτό φόρουμ. Λολ.
esy den exeis panellinies re malakidi? me tin kali ennoia

FIXXXER
08-05-2010, 05:53
Εμένα μου άρεσε αυτός ο Ψαριανός του σύριζα που έδειξε ο Μάκης. Σέιφ μεν, αλλά δεν τα'λεγε άσχημα. Από εκεί που δεν το περιμένεις. Ελπίζω να μην είναι αρχίδι γενικά, πρώτη φορά τον άκουγα/έβλεπα για ώρα.

Ο Ψαριανος τα χωνει επι πολλα χρονια στους εξουσιαστες μεσω της εκπομπης του στον Best FΜ και ηταν μεγαλη εκπληξη το οτι βγηκε βουλευτης οπως και το οτι δεν τον εχει φαει το συστημα. Ενας λογος μπορει να ειναι οτι μερικες φορες "χρυσωνει το χαπι", ισως ακριβως για να μην τον φαει το συστημα. Το μεγαλυτερο του μειονεκτημα ειναι οτι ειναι φανατικος Αεκτζης. Τωρα αυτα που λεει ο Φαντομ οτι δεξιζει κτλ πρωτη φορα τα ακουω, εγω την εκπομπη του ακουγα στη δουλεια ανελλιπως και μονο δεξιος δε μου φανηκε, το αντιθετο. Θελω να πω πως αν αυτος ειναι ο δεξιοτερος του Συριζα τοτε στο Συριζα πρεπει να ειναι ακροαριστεροι, wtf. Γενικα ειναι ομως καγκουρας οντως, αλλα το οτι τα λεει και καποιος δημοσια και συνεχεια μονο αρνητικο δεν ειναι.

Dythor
08-05-2010, 10:26

Χαχαχαχαχαχ, τι λες μωρέ ηλίθιε, πόσο πλάκα έχετε όταν νομίζετε ότι σας δίνει κάποιος την παραμικρή σημασία.

Άκου τι είπε ο κόπανος πρωινιάτικα, γελάω σαν δαιμόνιο.

carheart
08-05-2010, 10:53

Ο Ψαριανος τα χωνει επι πολλα χρονια στους εξουσιαστες μεσω της εκπομπης του στον Best FΜ και ηταν μεγαλη εκπληξη το οτι βγηκε βουλευτης οπως και το οτι δεν τον εχει φαει το συστημα. Ενας λογος μπορει να ειναι οτι μερικες φορες "χρυσωνει το χαπι", ισως ακριβως για να μην τον φαει το συστημα. Το μεγαλυτερο του μειονεκτημα ειναι οτι ειναι φανατικος Αεκτζης. Τωρα αυτα που λεει ο Φαντομ οτι δεξιζει κτλ πρωτη φορα τα ακουω, εγω την εκπομπη του ακουγα στη δουλεια ανελλιπως και μονο δεξιος δε μου φανηκε, το αντιθετο. Θελω να πω πως αν αυτος ειναι ο δεξιοτερος του Συριζα τοτε στο Συριζα πρεπει να ειναι ακροαριστεροι, wtf. Γενικα ειναι ομως καγκουρας οντως, αλλα το οτι τα λεει και καποιος δημοσια και συνεχεια μονο αρνητικο δεν ειναι.

Βάλτε όπου "Ψαριανός" --> "Λαζόπουλος" και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Esteban
08-05-2010, 15:53
Ξέρει κανείς τι έχει γίνει με αυτούς που μπαγλαρώσαν στο πολυμορφικό;

Amnesiac.
08-05-2010, 16:02
inb4 σχόλιο για το Fringe.

Ford Prefect
08-05-2010, 16:05
Έριξα μούτζα για το Ψαριανός --> Λαζόπουλος. Δεν ξέρω αν γενικά είναι εντερτέινερ που λειτουργεί ως βαλβίδα αποσυμπίεσης της μάζας όπως ο Λαζόπουλος ("τα λέει, τα λέει χύμα ο Λάκης!"), αλλά έχει πολύ μεγάλη διαφορά να λες κάτι στο αλ τσαντίρι για να γελάει ο κόσμος με κοινό που πληρώνει για να είναι εκεί και αλλιώς στο ελληνικό κοινοβούλιο την ώρα που χιλιάδες κόσμου θέλουν να καεί το μπουρδέλο, Άλλη βαρύτητα, άλλη συγκυρία και γενικά άλλος αυτός που μιλάει. Και δεν συγκλονίστηκα με τον τύπο, απλά τα είπε ωραία, ακόμα και έτσι στα safe. Και επίσης μου άρεσε να ακουστεί το ερυθρός φασίστας εκτός των άλλων από κάποιον πλην του Καρατζαφέρη που το αχρηστέυει κιόλας.

FaithFails
08-05-2010, 17:42
vic
η τροπολογία που παρακάμπτει τη Βουλή σου μοιάζει κι αυτή τροφή της προκατάληψής μου, σύμπτωση, αποκύημα φαντασίας ή συνωμοσιολογικό σενάριο του εγκεφάλου μου?

rage for order
08-05-2010, 18:06
Ξέρει κανείς τι έχει γίνει με αυτούς που μπαγλαρώσαν στο πολυμορφικό;

έξω μέχρι την δίκη 18/5. οι χθεσινοί όλοι έξω.

Ford Prefect
08-05-2010, 18:20
vic
η τροπολογία που παρακάμπτει τη Βουλή σου μοιάζει κι αυτή τροφή της προκατάληψής μου, σύμπτωση, αποκύημα φαντασίας ή συνωμοσιολογικό σενάριο του εγκεφάλου μου?

Ρε συ, δεν έχεις παρακολουθήσει τα ποστ μου. Για την Μαρφίν σου είπα ότι λες (κατ'εμέ) μπουρδάρες αστήρικτες. Στα πρώτα ριπλάι σου λέω ότι το NWO (που σηκώνει κουβέντα ΤΙ είναι και δεν είναι της παρούσης, υποψιάζομαι οτι δεν συμπίπτουν οι απόψεις μας) και η κατάσταση γενικά στην Ελλάδα και σχετικό και προφανές είναι.

Ότι τώρα θα περάσουν κάποια μέτρα είναι δεδομένο, με το έτσι ή με το αλλιώς. Αν θα περάσουν με το καλό, με το ζόρι, ή με χαζοπαραθυράκια και πρακτικές Πάτριοτ Ακτ όπως στους αμερικάνους, λίγη σημασία έχει.

FaithFails
08-05-2010, 18:30
Φοίβε, επαναλαμβάνω ότι δεν την καταλαβαίνω την ένσταση. Επειδή είναι γενικευμένο το θέμα, άρα δεν φταίει ο Βγενόπουλος τόσο; Είναι δολοφόνοι γιατί πέταξαν μολότωφ σε τέτοιο κτήριο ενώ το ήξεραν ότι δεν πληρεί τις προϋποθέσεις πυρασφαλείας; Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.

Η ευθύνη δεν είναι δύο άκρα, της αμέλειας και του δόλου, υπάρχουν διάφοροι βαθμοί ευθύνης. Δεν είναι το ίδιο να πατήσεις έναν πεζό από απροσεξία και να κάψεις κάποιον κατά λάθος με μολότωφ. Το αυτοκίνητο προορίζεται για μετακινήσεις, η μολότωφ εξ' αρχής προορίζεται για να προκαλέσει υλικές και σωματικές ζημιές.

Σαφώς δεν πρόκειται για δόλο, με την έννοια της προμελέτης, ωστόσο δεν είναι και ένα αθώο ατύχημα από λάθος. Όταν βάζεις φωτιά σε ένα κτήριο, προφανώς διατρέχεις και τον κίνδυνο να υπάρχει κάποιος μέσα και να παγιδευτεί.

Μάλλον δεν έχεις διαβάσει τα χτεσινά μου ποστ. Προφανέστατα δεν είναι όλοι οι φόνοι εξ αμελείας το ίδιο πράγμα, προφανέστατα τα τσουτσέκια κρετίνοι είναι εγκληματίες. Σήμερα απλώς διαπιστώνω το άλλο άκρο, ότι αυτοί ήταν βαλτοί με σκοτεινά σχέδια, είτε να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, είτε για να βλάψουν τον Βγενόπουλο.

Κρουξ, τοποθετήθηκα πάρα πολύ συγκεκριμένα στην πρώτη απάντησή μου σε εσένα, φυσικά και πέφτει ο εντεταλμένος αποπροσανατολισμός από τα μέσα, όπως πάντοτε, και είναι ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη τα ζωντόβολα με τις μολότωφ να καταλάβουν τι έκαναν και τι θα κάνουν από εδώ και πέρα. Το ότι 3 νεκροί είναι μέγιστο θέμα, είναι απολύτως φυσιολογικό για μια ανθρώπινη κοινωνία. Και να σου πω την αλήθεια με εκνευρίζει αυτή η προσπάθεια παραμερισμού του θέματος εξ αριστερών και καλά προθέσεων για χάρη της ανάδειξης της πορείας και καλά (πάλι) με έναν τρόπο που προσεγγίζει επικίνδυνα την βλακεία. Τους έβαλε η CIA, τους έβαλαν οι Δρακονιανοί, ήταν ασφαλίτες, στοχεύουν τον Βγενόπουλο, ήταν αιμοδιψείς μπακουνιανοί, γενικά κάτι, για να το προσπεράσουμε γιατί μας καίει το μήνυμα της πορείας. Η πορεία ΔΕΝ πρέπει να έχει νεκρούς και μάλιστα αυτούς τους νεκρούς, είναι τεραστίων διαστάσεων θέμα για το μέλλον της πορείας, πόσο πιο απλά να το πω;

χμμμ οκ, αυτό είχες πει. Σου φαίνεται ακραίο ότι μπορεί να ισχύουν και τα δύο αυτά ή ότι και τα δύο εξυπηρετούν τελικά το ίδιο μακρόπνοο σχέδιο? Δεν έχω καταλάβει είναι η αλήθεια.

edit: πολλά θεωρούσες μπουρδάρες πριν, όσο θυμάμαι. Μέχρι κι ότι ο browser μου δεν έχει history : )

ikonoklast
08-05-2010, 20:09
Τραγικό καραγκιοζάκι ο Ψαριανός, καμμία σχέση με λαζόπουλους και σια που έχουν προσφέρει και κάτι σε αυτή την πουτάνα ζωή - πέρα απο ανέξοδα μικροαστικά ξεράσματα και αποψάρες.

Ford Prefect
08-05-2010, 20:21
Φέηθ: Σάρκασμ. Είναι τρομακτικό πόσο επιπόλαια διαβάζεις γενικά. Το ότι τους χαρακτηρίζω βαλτούς για να βλάψουν τον βγενόπουλα ενώ κάνουμε οχτακόσα ποστ λέγοντάς σου πώς αυτό δεν στέκει πουθενά πέραν από τις μυστηριώδεις συμπτώσεις σου θα έπρεπε να σε υποψιάσει παραπάνω.

Shadowking
08-05-2010, 20:46

Χαχαχαχαχαχ, τι λες μωρέ ηλίθιε, πόσο πλάκα έχετε όταν νομίζετε ότι σας δίνει κάποιος την παραμικρή σημασία.

Άκου τι είπε ο κόπανος πρωινιάτικα, γελάω σαν δαιμόνιο.

Θέλετε να κάνουμε ένα σοβαρό μέτωπο αναρχία-ΝΑΡ και να τον σκοτώσουμε; Δεν αστειεύομαι, ο τύπος είναι το μεγαλύτερο ξέρασμα που χει περάσει από το φόρουμ.

Σύντροφοι, Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

ikonoklast
08-05-2010, 20:50
http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?23263-Dythor

Τοποθετήσου!

Shadowking
08-05-2010, 21:11
α, ναι μπήκα σ'αυτό για να κράξω τον οχετό που λέγεται Dythor και την έπεσα στην cookie monster.
Συγγνώμη, είδα το δέντρο και έχασα το δάσος. Θα επανορθώσω. Η πρόταση για κοινό μέτωπο ισχύει ακόμα πάντως.

Agoraphobic_S.I.
08-05-2010, 21:28
Εγώ τη δέχομαι, όχι μόνο για το Dythor, γενικά!
(για να είμαστε και ον τοπικ)

Phoebus
09-05-2010, 02:40
Τραγικό καραγκιοζάκι ο Ψαριανός, καμμία σχέση με λαζόπουλους και σια που έχουν προσφέρει και κάτι σε αυτή την πουτάνα ζωή - πέρα απο ανέξοδα μικροαστικά ξεράσματα και αποψάρες.

Το να είναι πράκτορας του Κοντομηνά και κάθε Τρίτη να δηλητηριάζει τα μυαλά 2.5 εκατομμυρίων που τον βλέπουν, ναι είναι προσφορά.

Εκτός και αν εσύ μιλάς για το El Greco, την φωνή στην ταινία της Disney "Ηρακλής" και τους 10 Μικρούς Μήτσους.

ikonoklast
09-05-2010, 02:45
Το να είναι πράκτορας του Κοντομηνά και κάθε Τρίτη να δηλητηριάζει τα μυαλά 2.5 εκατομμυρίων που τον βλέπουν, ναι είναι προσφορά.

Δεν το νομίζω.

Δεν θεωρώ το λαζόπουλο κάτι σπουδαίο αλλά μιας και τέθηκε η σύγκριση και μόνο: http://altsantiri.go-forum.net/forum-f6/topic-t15.htm

Α ναι, ο ψαριανός έχει γράψει και το "στης βουλής τα έδρανα, αχ κι εγώ να έκλανα". Μπράβο.

Phoebus
09-05-2010, 02:53
Ρε αγόρι μου, ως πολιτικό σχολιαστή τον κρίνω. Χέστηκα για το El Greco, τη φωνή που έβαλε στο Ηρακλής και τους 10 Μικρούς Μήτσους. Πολιτικά και μόνο ο τύπος εκφράζει απίστευτα ανεύθυνες απόψεις στην εκπομπή του, και το κακό είναι πως ο κόσμος "ξεκαβλώνει" όταν τον βλέπει. Νομίζουν όλοι ότι κάνει σάτιρα όταν στην ουσία κάνει ό,τι του πει ο Κοντομηνάς.

ikonoklast
09-05-2010, 02:57
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις στην πρόταση "ο Λαζόπουλος Λάκης έχει προσφέρει ένα ελάχιστο πράγμα στη ζωή του (σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη ζωή του) σε αντίθεση με τον τραγικό καραγκιόζη Ψαριανό Γρηγόρη";

Phoebus
09-05-2010, 03:01
Δηλαδή για σένα και οι δύο είναι τραγικοί καραγκιόζηδες, απλά ο ένας είναι καλλιτέχνης με κάποιο έργο. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος μέσα στη βουλή που πιστεύεις ότι ΔΕΝ είναι καραγκιόζης, κάποιος πολιτικός, κάποιο γνωστό πρόσωπο τέσπα;

scarecrow
09-05-2010, 03:06
Να ρωτήσω κάτι?Γιατί τόση εμπάθεια ξαφνικά με τον Ψαριανό?Δεν έχω και καμία σχέση με τις απόψεις του αλλά το να τον αποκαλείς ξαφνικά τραγικό καραγκιόζη που δεν έχει προσφέρει ένα ελάχιστο πράγμα στη ζωή του μου φαίνεται κάπως.....
εντιτ:@ ικονοκλαστ

ikonoklast
09-05-2010, 03:07
Υπάρχουν 4-5 άτομα που είναι βουλευτές και δε τους θεωρώ καραγκιόζηδες, ναι. Θες κάποια λίστα, θα σε βοηθήσει σε κάτι; Υπάρχει κάτι για το οποίο διαφωνείς για τον Ψαριανό ή απλώς σπας αρχίδια btw;

scarecrow, δεν ξέρω σε τι θέλεις να σου απαντήσω.

Phoebus
09-05-2010, 03:12
Θα βοηθούσε να καταλάβω γιατί θεωρείς τον Ψαριανό "τραγικό καραγκιοζάκο". Προφανώς δεν έπρεπε να φτάσει σ'αυτή τη κατάσταση η πολιτική ζωή ώστε να ειπωθούν μερικά πράγματα μέσα στη Βουλή αλλά άποψή μου είναι πως είσαι, κλασσικά, υπερβολικός. Δηλαδή αν Ψαριανός είναι τραγικός καραγκιοζάκος τι είναι άλλα καμάρια της πολιτικής; Εννοώ, έχουμε χάσει λίγο τη κλίμακα με τόσο ισοπεδωτικά σχόλια. Και λίγο σπάω αρχίδια, οπότε θα σε καληνυχτίσω.

09-05-2010, 03:12
μάλλον θέλει να του πείς-τε μερικούς λόγους που βγάζετε τόση χολή

scarecrow
09-05-2010, 03:15
scarecrow, δεν ξέρω σε τι θέλεις να σου απαντήσω.

Τίποτα.Απλά μου φάνηκε λίγο υπερβολική η απέχθεια προς το πρόσωπο του και μου έκανε εντύπωση.

ikonoklast
09-05-2010, 03:22
Ποιός χέζει τα "καμάρια της πολιτικής" και το ποιός είναι βουλευτής ή οχι, τον ψαριανό τον κρίνω συνολικά σαν άνθρωπο για αυτά που λέει και αυτά που κάνει. Βαριέμαι πραγματικά να απαριθμήσω χαρακτηριστικά του και περιστατικά που μου γυρνάνε τα άντερα και θα υπενθυμίσω απλώς ότι για κάποιον που θέλει να κουβαλάει παντού μαζί του το ταμπελάκι "αριστερός" η κριτική είναι πιο αυστηρή για το τι λες και το τι κάνεις γιατί υπάρχουν και κάποια στάνταρ. Ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι ο ορισμός του "δήθεν" με βάση τα δικά μου στάνταρ, αυτό.

attila
09-05-2010, 04:31
δεν τον ξεχναμε το μπουστη που πηγε κεντρικος ομιλιτης σε εκδηλωση πασπ παρεα με τον σκανδαλιδη.

09-05-2010, 13:34
Θέλετε να κάνουμε ένα σοβαρό μέτωπο αναρχία-ΝΑΡ και να τον σκοτώσουμε; Δεν αστειεύομαι, ο τύπος είναι το μεγαλύτερο ξέρασμα που χει περάσει από το φόρουμ.

Σύντροφοι, Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

Για πες τώρα εσύ και οι άλλοι τι ξέρετε για την Δράση.

Shadowking
09-05-2010, 15:18
http://tashepanathemeliosh.blogspot.com/

Aυτά.

Dythor
09-05-2010, 16:25
α, ναι μπήκα σ'αυτό για να κράξω τον οχετό που λέγεται Dythor και την έπεσα στην cookie monster.
Συγγνώμη, είδα το δέντρο και έχασα το δάσος. Θα επανορθώσω. Η πρόταση για κοινό μέτωπο ισχύει ακόμα πάντως.

Η περίπτωση να σου σπάσω εγώ το μέτωπο πώς σου φαίνεται μαλακισμένο;

ikonoklast
09-05-2010, 16:27
Διασπαστική και μεταξύ μας, απίθανη!

cancer
09-05-2010, 16:30
penny georgiou likes this :thumbsup:

Xtikio
09-05-2010, 16:59
:lol:

KoiliaSamprela
13-05-2010, 17:03
Σπύρο από τα βάθη της καρδιάς μου σου εύχομαι να καταφέρεις να μπεις στο δημόσιο και να γίνεις ο συνδικαλιστής που ονειρεύεσαι.

Kaserinos
13-05-2010, 18:28
Χοντρό..

ikonoklast
13-05-2010, 18:48
Εγώ είμαι ο σπύρος; Ε, μη τσατιζόμαστε, πες ανοιχτά ότι γουστάρεις ψαριανό, έτσι κι αλλιώς στην ηλικία σου απευθύνεται.

Phoebus
13-05-2010, 19:47
Πάντως ο Λαζόπουλος προχτές το βράδυ τον επικρότησε γι'αυτά που είπε στο κοινοβούλιο :P

KoiliaSamprela
13-05-2010, 21:13
Εγώ είμαι ο σπύρος; Ε, μη τσατιζόμαστε, πες ανοιχτά ότι γουστάρεις ψαριανό, έτσι κι αλλιώς στην ηλικία σου απευθύνεται.

έχω χορτάσει από ντεμέκ μπαρουτοκαπνισμένους αγωνιστές , και επίσης δεν είμαι εγώ το κοινό του.
Έχω άποψη, και στάση ζωής που μου επιτρέπουν να κοιμάμαι ήσυχος.

Και για να επανέλθω στον Ψαριανό, είναι η απόδειξη ότι αυτός ο λαός έχει αυτούς που του αξίζουν.

ikonoklast
13-05-2010, 21:46

έχω χορτάσει από ντεμέκ μπαρουτοκαπνισμένους αγωνιστές , και επίσης δεν είμαι εγώ το κοινό του.

Και για να επανέλθω στον Ψαριανό, είναι η απόδειξη ότι αυτός ο λαός έχει αυτούς που του αξίζουν.
Ξερωγώ, ο καθένας δηλώνει ό,τι γουστάρει και κάνει ό,τι υποδείξεις γουστάρει. Κι εγώ έχω χορτάσει ντεμεκ έμπειρους θειούληδες με "στάση ζωής" να μου εύχονται να χωθώ σε θώκους, σε πασοκάρες και σε συνδικαλισμούς στο δημόσιο αλλά στα παπάρια μου και δεν το κάνω και θέμα. Απλώς δε κατάλαβα προς τι οι ευχές και συμπέρανα ότι θίχτηκες για την γρηγοράρα.

Την οποία χορταίνουμε εδώ btw:

w-8FkRjonqo

Δηλαδή, πάρτε εδώ ένα ΜΑΛΑΚΑ που έχει και κοινό ρε πούστη, δεν το πιστεύω.

13-05-2010, 22:01
και τα σφυροδρέπανα, όλα τα θρησκευτικά σύμβολα.

ikonoklast
13-05-2010, 22:21
και τα σφυροδρέπανα, όλα τα θρησκευτικά σύμβολα.

http://bighornriver.org/images/40/whoa.jpg

Γιατί το απομόνωσες αυτό αλήθεια;

13-05-2010, 22:27
γιατί πιστεύω κι εγώ σ' έναν θρησκευτικό κομμουνισμό.

Kaserinos
13-05-2010, 22:30
Ξέρουμε οτι ο Ψαριανός είναι ότι να'ναι+ προσωπικά δεν τον παίρνω και στα σοβαρά.
Αλλά και εσύ γιατί τέτοιο μένος? Σου γάμησε καμία απ΄το σόι..?

edit: @ikonoklast

KoiliaSamprela
13-05-2010, 22:54

Ξερωγώ, ο καθένας δηλώνει ό,τι γουστάρει και κάνει ό,τι υποδείξεις γουστάρει. Κι εγώ έχω χορτάσει ντεμεκ έμπειρους θειούληδες με "στάση ζωής" να μου εύχονται να χωθώ σε θώκους, σε πασοκάρες και σε συνδικαλισμούς στο δημόσιο αλλά στα παπάρια μου και δεν το κάνω και θέμα. Απλώς δε κατάλαβα προς τι οι ευχές και συμπέρανα ότι θίχτηκες για την γρηγοράρα.

Την οποία χορταίνουμε εδώ btw:

Δηλαδή, πάρτε εδώ ένα ΜΑΛΑΚΑ που έχει και κοινό ρε πούστη, δεν το πιστεύω.

παρεξήγησες σύντροφε , στα αρχίδια μου η άποψή σου για τον Ψαριανό , δεν τα διάβασα, και όλα
Για το γενικό τουπέ μιλάω.
Τώρα για έμπειρους θειούληδες , ναι είμαι έμπειρος, αλλά αύριο θα είμαι πιο έμπειρος , και μεθαύριο ακόμα περισσότερο.
Και αν μαζέψεις λίγο την μύτη σου μπορεί να σου φανώ και χρήσιμος.
όπως όλος ο κόσμος είναι χρήσιμος , ακόμα και ως παράδειγμα προς αποφυγή.

ikonoklast
13-05-2010, 23:37
Καλά, άμα είναι να μου φέρεις λαμπάδα το πάσχα σε όλα οκ είμαι.

HAVOC
14-05-2010, 02:47
http://img249.imageshack.us/img249/7808/koukoulofora.jpg (http://img249.imageshack.us/my.php?image=koukoulofora.jpg)

Παρε αυτην και ξεκινα.

KoiliaSamprela
14-05-2010, 08:31
Καλά, άμα είναι να μου φέρεις λαμπάδα το πάσχα σε όλα οκ είμαι.

με παιχνίδι ή χωρίς όμως? :)

rudie
15-05-2010, 01:07
http://hughgreen.files.wordpress.com/2009/09/trotsky-punishing-two-sisters.jpg

HAVOC
21-05-2010, 00:13
http://img197.imageshack.us/img197/7674/ypallilos.jpg (http://img197.imageshack.us/my.php?image=ypallilos.jpg)

metamelia3
23-05-2010, 17:33
Ο Καρλ Μαρξ εκτός από μεγάλος θεωρητικός , επαναστάτης , συγγραφέας και πολυπράγμων δεν έπαυε να είναι και αυτός ένας απλός θνητός. Μετά από αυτήν τη γελοιωδώς μικρή ‘απολογητική’ εισαγωγή μιας και ο Μαρξ δεν χρειάζεται συστάσεις , προειδοποιούμε οι ηθικολόγοι και σοβαροφανείς μπορούν να ξεκουμπιστούν ευθύς εξαρχής.
Ιδού ένα μικρό και χαριτωμένο περιστατικό στη ζωή του μεγάλου άντρα , ίσως σε μερικούς από εμάς να τον κάνει ακόμα πιο συμπαθή :

Ένα βράδυ, βγήκε με τον Έντγκαρ Μπάουερ και τον Βίλχελμ Λίμπκνεχτ για μπαρότσαρκα κατά μήκος της Τότεναμ Κορτ Ρόουντ, σκοπεύοντας να πιουν από ένα τουλάχιστον ποτήρι μπύρα σε κάθε παμπ που θα συναντούσαν μεταξύ της Όξφορντ Στριτ και της Χάμπστεντ Ρόουντ. Καθώς στο δρόμο στεγάζονταν ούτε λίγο ούτε πολύ δεκαοκτώ παμπ, μέχρι να πιάσουν την τελευταία τους σκάλα ο Μαρξ ήταν ήδη σκνίπα. Μια ομάδα Οντφέλοους,* που κάθονταν ήσυχοι και απολάμβαναν το φαγητό τους, βρέθηκαν στο στόχαστρο της μεθυσμένης τριάδας
Είχαμε βαρεθεί προς το παρόν την «ζυθοπεριήγησή μας» και προκειμένου να ηρεμήσουμε κάπως το αίμα μας που έβραζε, βαλθήκαμε να περπατούμε με ταχύ βήμα, μέχρι που ο Έντγκαρ Μπάουερ σκόνταψε σε κάτι στοιβαγμένα αγκωνάρια στην άκρη του δρόμου. «Ζήτω, έχω μια ιδέα!» και εις ανάμνησιν της εποχής που κάναμε τις τρελές φοιτητικές μας φάρσες, άρπαξε μια πέτρα και μπαμ! μπουμ! ένα γκαζοφάναρο έγινε θρύψαλα. Η ανοησία είναι μεταδοτική -ο Μαρξ κι εγώ δεν μείναμε πίσω και σπάσαμε τέσσερις πέντε φανοστάτες-, ήταν πιθανόν δύο η ώρα το πρωί και οι δρόμοι ήταν έρημοι… Ο θόρυβος, ωστόσο, τράβηξε την προσοχή ενός αστυνομικού, που χωρίς να το πολυσκεφτεί έδωσε γρήγορα γρήγορα το σινιάλο στους συναδέλφους του. Αμέσως ακούστηκαν από παντού αστυνομικά σφυρίγματα. Η θέση μας ήταν κρίσιμη. Ευτυχώς, το αντιληφθήκαμε αμέσως· και ευτυχώς, γνωρίζαμε τα κατατόπια. Το βάλαμε στα πόδια με δυο τρεις αστυνομικούς στο κατόπι μας, σε κάποια απόσταση μακριά μας. Ο Μαρξ επέδειξε ευλυγισία για την οποία δεν τον είχα ικανό. Και αφού το κυνηγητό κράτησε κάποια λεπτά, κατορθώσαμε να στρίψουμε σ’ έναν παράδρομο, φτάσαμε σε μια αλάνα -μια πίσω αυλή ανάμεσα σε δύο δρόμους- κι από κει βγήκαμε πίσω από τους αστυνομικούς, που έχασαν τα ίχνη μας. Ήμασταν πια ασφαλείς. Δεν μας είχαν δει και φτάσαμε στα σπίτια μας χωρίς άλλες περιπέτειες.

* Oddfellows: μέλη αγγλικής εταιρείας αντίστοιχης με τη μασονία.

Φράνσις Γουίν , “Κάρολος Μαρξ η ζωή του” , εκδ.ωκεανίδα σελ.341-342
http://allotriosi.wordpress.com/2010/04/28/beersandmarx/

ikonoklast
23-05-2010, 21:13
Έχει συνέχεια αυτή η ιστοριούλα με μπάτσους που σκάνε σπίτι του μαρξ τους ανοίγει η γυναίκα του αυτός κρύβεται και μετά τον κατσαδιάζει κλπ.

Όλα αυτά βέβαια απλώς ενισχύουν την άποψη ότι ο ύπατος θεωρητικός του επαναστατικού κομμουνισμού εκτός από Μέγας Μάγιστρος της Ταξικής Πάλης ήσαν και THRASHER.

HEROnlysIN
24-05-2010, 03:38
http://shop.manchestergalleries.org/images/GPrr-SlV0_cQzuDLz7gkQAGtGtMf/Angels-of-Anarchy.jpg

rage for order
25-05-2010, 01:24
Ίσα ίσα...
από μ-α-ύρο σκυλί 2:36πμ, Δευτέρα 24 Μαΐου 2010
οι σκύλοι είναι πολύ καλύτεροι από τους ανθρώπους.Οι άνθρωποι είναι βρωμιάρηδες συμφεροντολόγοι σιχαμεροί ανασφαλείς υποταγμένοι και πολλά άλλα άσχημα.Οι σκύλοι και αυτοοργανωμένοι είναι και αντιιεραρχικοί και ελεύθεροι και τα πάντα.Και σκοτίστηκα για τους ανθρώπους.'Εχουν διαλέξει τη μοίρα τους δυστυχώς και βλέπουμε όλοι πιά είναι η κοινωνία τους.Τα ζωάκια και αρμονικά ζούνε και δεν έχουν αρχηγούς.Πολύ καλύτερα απ'το σιχαμερό ων που ονομάζεται άνθρωπος
:touched:

nikolasfluxus
25-05-2010, 01:28
:touched::touched::touched:

metamelia3
11-06-2010, 14:23
http://www.facebook.com/pages/Operaismo/109971579025602

...

rage for order
11-06-2010, 14:35
Sign up for Facebook to connect with Operaismo.

:fear:

metamelia3
29-04-2011, 14:30
λοιπον, αναμεσα σε ολη την σαβουρα κειμενων που βγαινουν σχετικα με τον αναρχικο χωρο βρηκα καταπληκτικη εξασελιδη μπροσουριτσα και μου αναπτερωθηκε το ηθικο.

πολιτική ευθύνη, αλληλεγγύη και ψευδής συνείδηση
ή
ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1282446)

το κειμενο αφορα μαλλον μονο τους αριστερους και αναρχικους της φασουλας αλλα αξιζει και με το παραπανω μια αναγνωση ιμο.

Agoraphobic_S.I.
30-04-2011, 15:02
Όντως, αρκετά καλό κείμενο. Ρίξε μια ματιά και στο έντυπο "Αιρετικό" αν πέσει στα χέρια σου, βγαίνει στη ΣΠΦ απ' τα μηδενιστικά ο Π.Γ. με χαρακτηριστική άνεση.

ikonoklast
30-04-2011, 15:06
βγαίνει στη ΣΠΦ απ' τα μηδενιστικά ο Π.Γ. με χαρακτηριστική άνεση.

4 λεπτά να καταλάβω τη φανταρική αργκό. Γίνεστε όλο και πιο μιλιτέρ εσείς της επαναστατικής αναρχίας!!

Agoraphobic_S.I.
30-04-2011, 15:27
Με τη μάχη στο αίμα μας!

Dragonlord
06-05-2011, 12:14
http://www.tvxs.gr/news/έγραψαν-είπαν/η-αγάπη-είναι-το-«όπλο»-μου-του-παναγιώτη-παπαδόπουλου-κάιν

Beyond Within
06-05-2011, 17:46
Άχου το καλέ. Κυκλοφόρησε επίσης ένα βιβλίο με κείμενα του Κάιν και αλλονών με τίτλο "Η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική". Εδώ είναι όλα τα κείμενα:
http://politikiviadiapyron.wordpress.com/

~ladykiller~
06-05-2011, 20:08
Pws k den to sxoliase atom 8eodoraki tin kyriaki;

metamelia3
13-05-2011, 12:07
πρεπει να παω διακοπες.

atom_smasher
13-05-2011, 15:43
Ανααρχικες ή οχι;

metamelia3
13-05-2011, 18:00
μικροαστικες

metamelia3
13-05-2011, 20:08
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/trikakiuchiif.jpg

~ladykiller~
14-05-2011, 13:57
mou ri3ane kati sto mpoukali

mourning apocalypse
14-05-2011, 14:03
Έχει λάβει εξαιρετικά σουρρεαλιστικές διαστάσεις το θρεντ.

asimoulis
14-05-2011, 16:52
3 τραυματίες από μολότοφ στα Εξάρχεια (http://www.cosmo.gr/News/Hellas/322872.html)

http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/trikakiuchiif.jpg

ikonoklast
15-05-2011, 18:13
http://www.youtube.com/watch?v=svyqMkT9QiI

Γκουλαγκ
24-05-2012, 12:54
http://www.ediktyo.gr/2012/05/blog-post_22.html

Το πιο ενδιαφέρον κείμενο περί αναρχίας εδώ και πολύ καιρό.

Marillion
24-05-2012, 12:59
τι είναι ο εθνικοαναρχισμος;

Γκουλαγκ
24-05-2012, 13:05
Είναι η ανάγνωση των πρώτων έργων του Μπακούνιν σε καγκουρέ καφετέρια ενώ παίζει η εθνική στο γιούρο.

Marillion
24-05-2012, 13:08
σοβαρά ρώτησα πάντως. ο μπακουνιν είχε όντως κάποιες εθνικιστικές τάσεις. δεν με καλυψες!

Γκουλαγκ
24-05-2012, 13:19
Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα, απλά οι αυτόχειρες εθνικιστές εδώ και χρόνια ψάχνουν τρόπους για εισοδισμό σε νεολαίους που γουστάρουν μεν αναρχικό ίματζ , θα μπορούσαν άνετα να βρεθούν στη ΧΑ δε. Στην ευρώπη η τάση του "αυτόνομου" εθνικισμού έχει αντιγράψει όλο το ίματζ των αναρχο-αυτόνομων, από τις αφίσες μέχρι τα ρούχα και τα πανό στους δρόμους. Στην Ελλάδα προσπαθούν να το κάνουν, αλλά θα είναι πάντα το ΚΚΕ (μ-λ) της ΧΑ.

Όσοι είναι σοβαροί έχουν σαν επιρροή τον Γκρέγκορ Στράσσερ (http://en.wikipedia.org/wiki/Gregor_Strasser) και τα SA, καθώς και διάφορα αυτονομιστικά-εθνικοαπελευθερωτικά αντάρτικα τύπου IRA και ETA. Απλά για να χωθούν σε τίποτα πιτσιρίκια βάζουν και κανά Μπακούνιν που ήταν μουσάτος και κουλ, αλλά και αφόρητα μπλαμπλας.

ikonoklast
24-05-2012, 13:21
Τι είναι οι αυτόχειρες εθνικιστές; Ο Περικλής Γιαννόπουλος;

Marillion
24-05-2012, 13:24
αναρχοναζί δλδ.

Γκουλαγκ
24-05-2012, 13:28
Τι είναι οι αυτόχειρες εθνικιστές; Ο Περικλής Γιαννόπουλος;

Γελάω. Είναι επιρροή (http://periklisgiannopoulos.blogspot.com/) τους.
Τους λέμε "αυτόχειρες" για το σκηνικό στους αμπελοκήπους τότε, όταν πήγαν να την πέσουν στα σεκς και τους πήραν σηκωτούς τα ματ.

Mitsmann
24-05-2012, 13:38
Είναι η ανάγνωση των πρώτων έργων του Μπακούνιν σε καγκουρέ καφετέρια ενώ παίζει η εθνική στο γιούρο.

εχω δει παρα πολλους τετοιους.
δε θυμαμαι αν ηταν το 04 η το 08.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
15-08-2012, 13:00
Οχι εντελώς άσχετο
Ξεκίνησα λιγο να ασχολούμαι με Murray Rothbard μετά από προτροπή του Deggial.

Θέλω να ειμαι pc αλλά δε μπορώ. Θεωρώ μισανθρωπικά σκουπίδια και αυτόν και την ''φιλοσοφία'' του.
Επειδή αρχίζω να γοητευομαι αρκετά απ΄τον κλασικο φιλελευθερισμό και βρίσκω διάφορες πηγές για να γεφυρώσω την επιρροή που άσκησε στον κλασικό αναρχισμό αλλά και στον Μαρξισμό σε μικρότερο βαθμό, αναρωτιέμαι πως θα αντιδρούσαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι (ο ιδιος ο Adam Smith για παράδειγμα) αν ακουγαν το τι είχαν να πουν τύποι σαν τον Rothbard και τον Friedman επί του θέματος.

Πραγματικά αναρχισμός και αντιφάσεις.

Xωρια που γεννά και κάτι τέτοιους

_uG6J-XFPVQ&feature=plcp

αυτος εχει γραψει πως ο κλασικος αναρχισμος ειναι απολυταρχικός. βλέπουμε και το διαμάντι που ανέβασε

I'm an atheist, realist, rationalist, and somewhat of an objectivist.

I believe in a gradual move from minarchy, to a system based entirely around voluntaryism.

I regularly address men's issues in modern society.

ξεχασε το μεταμοντερνιστ μπουρδιστ

sfinotouvlaki
15-08-2012, 14:11
Θέλω να ειμαι pc αλλά δε μπορώ.

ask deggial!

τι σε γοητεύει στον κλασικό φιλελευθερισμό;

κατά τ' άλλα, ο μεταμοντερνιστ μπουρδιστ νομίζω θα έπαιζε κλωτσιές με τον αποπάνω.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
15-08-2012, 14:29
το γεγονος οτι ηταν ενα βημα μπροστα σ'οτι αφορούσε τα ατομικά δικαιώματα καθώς και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας ενώ ήρθε σε ρήξη με τα κατάλοιπα των μοναρχικών αντιλήψεων της εποχής. επίσης ήταν σε ένα δρόμο κοινωνικης απελευθέρωσης (προκαπιταλιστικά χρόνια αφού μιλάμε για κλασικο φιλελευθερισμό). εθεσαν διαχρονικά ερωτήματα για τον ρόλο του ίδιου του κράτους και της ιεραρχικής δομής του (αλλά δεν περιορίστηκαν μόνο εκεί) τα οποία άνοιξαν τον δρόμο σε πολλές ελευθεριακές παραδόσεις

καλως η κακως αυτα τα πράγματα ισχύουν οπότε η δαιμονοποίηση του φιλελευθερισμού οφείλεται στα εκτρώματα που βγηκαν μεσα απ'τον καπιταλισμο και τον χρησιμοποιούν προφανώς για να προσδώσουν ένα σοβαρό στάτους στην απόλυτη τυραννία του (του καπιταλισμού)

σχετικά με το μεταμοντέρνο, μιλάω πάντα για το πόσο μεταμοντέρνα διαστρεβλώνεται η εννοια του φιλελευθερισμού και μαζί με αυτην βασικές αρχές του αναρχισμού. αν διαβάσεις τι λένε οι τύποι θα συμφωνησεις (μη το κανεις βέβαια χανεις τον χρόνο σου)
ο αλλος (Rothbard) εγραψε πως ο καπιταλισμος -ελευθερης αγοράς, ο μονος καπιταλισμος-, ειναι η απόλυτη περιγραφή του αναρχισμού, λες και ο αναρχισμος ασχολείται μονο με το κράτος.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
15-08-2012, 14:50
σε πινκαρω για να γινουμε φιλοι

Deggial
15-08-2012, 15:46

Στην αρχή σκέφτηκα να γράψω "βρήκες έναν βλάκα στο ίντερνετ, αυτό δε λέει τίποτα", μετά θυμήθηκα πως κι ο Rothbard είχε τις ίδιες βλακώδεις απόψεις για τις φυλές: http://www.lewrockwell.com/rothbard/ir/Ch75.html

Μελαγχολικός Χοντρούλης
15-08-2012, 16:04

Στην αρχή σκέφτηκα να γράψω "βρήκες έναν βλάκα στο ίντερνετ, αυτό δε λέει τίποτα", μετά θυμήθηκα πως κι ο Rothbard είχε τις ίδιες βλακώδεις απόψεις για τις φυλές: http://www.lewrockwell.com/rothbard/ir/Ch75.html

Essentially, I mean the almost self-evident fact that individuals, ethnic groups, and races differ among themselves in intelligence and in many other traits, and that intelligence, as well as less controversial traits of temperament, are in large part hereditary.

ξεκινά δυνατά

:fear:

Helm
15-08-2012, 16:24
Ο κύριος σύνδεσμος του αναρχισμού και του objectivism είναι για μένα από-κάτω-από-την-ιδεολογία. Και τα δυο ξεκινούν απο μια θέση βαθύτατης καχυποψίας για τον Άλλο. Μπορεί να μην είναι ιδεολογικοποιημένη (Για τους αναρχικούς ειδικά) και μπορεί μάλιστα να έχουν και ρητορικά εργαλεία που φαινομενικά υπολογίζουν αυτήν την κοινωνική δυναμική (Εμείς/Άλλοι) και το παίζουν ότι "εκτιμούν όλον τον κόσμο αλλά...", αλλά από ό,τι έχω δει εγώ είναι πολύ ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις που ωθούν κόσμο στον αναρχικό χώρο είναι εξ' αρχής (στην εφηβεία, δηλαδή) αντικοινωνικές.

Αυτές οι αντικοινωνικές τάσεις δεν είναι κακές ούτε περίεργες. Τις έχω και εγώ, είναι θέμα τύχης ότι δεν είμαι αναρχικός αλλά ρομαντικός (κάτι ακόμα πιο κοινωνικά ανάπηρο τουλάχιστον οι αναρχικοί οργανώνονται λιγουλάκι ενώ εγώ γράφω ποιήματα). Δεν τρομάζουν κανέναν, αλλά να μην κάνουμε ότι δεν υπάρχουν. Οι Ραντιστες/objectivists είναι όμως τρομακτικοί. Σε μια ριζοσπαστικοποίηση του εργαλείου 'Εγώ/Άλλος' που συνήθως εφαρμόζεται σε βολικά αντίθετες κοινωνικές ομάδες εδω εξαπλώνεται σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε δεν είναι ο Ακριβώς Εγώ. Φιλοσοφικά είναι κάτι σαν χαζός Νιτσε αν ήταν σολιψιστής, δηλαδή η πιο ασφαλής-και-βαρετή φιλοσοφία που υπάρχει. Ο objectivist είναι το τέλειο λογικό άκρο ιδεολογημάτων περί αυτοδιάθεσης και συρρίκνωσης κράτους. Με αυτό δεν εννοώ οτι είναι 'καλό' άκρο, ή εφαρμόσιμο, αλλά οτι είναι το λογικό άκρο. Και σαν κάθε άκρο από κάτω εξυπηρετεί πράγματα θυμικά και όχι λογικά. Όλοι οι τέτοιοι που έχω πετύχει στα ιντερνετς φαίνονται σαν να έχουν ελαφρύ αυτισμό, asperger's syndrome ή κάτι.

Πρέπει να εξετάζουμε την ιδεολογία του κάθε ομιλητή από την ψυχική του ευρυθμία, αν ζει μια ζωή που κάνει τον ίδιο ευτυχισμένο και πλήρη και τέτοια; Δεν ξέρω. Αλλά όταν μιλάνε ρομποτ εγώ έναν παχύ αστερίσκο τον κοτσάρω.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
15-08-2012, 16:29
αυτά πάντως περι κράτους τα έχουν πει απειροι. transcedentalists, libertarians, αναρχικοί, κομμουνιστές (ακόμη και ο λένιν τα ειπε, αλλο τι εκανε)
η βασική παραδοχή ειναι οτι η ισχύς διαφθείρει και οδηγει σε ακόμη μεγαλύτερες ανισότητες.
κάποιοι θέλουν να την χειραγωγήσουν, αλλοι να την εξαλείψουν εντελώς. το πως φτάνουμε εκεί αλλα και τα οικονομικά μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε, στην πορεία και αργότερα, διαφέρουν
νομίζω ο αντικοινωνισμος ειναι παράγωγο αυτού του πεσιμισμού, πως ο άνθρωπος επιλέγει αρκετές φορές να πράξει κάτι ανήθικο (με την ηθικη του χρυσού κανόνα τουλάχιστον) για προσωπικούς σκοπούς.

μιας και ανεφερες την rand και εκανες λόγο για αυτισμό

2uHSv1asFvU

''Τhese primitive savages are racist''

Helm
15-08-2012, 17:00
Ναι, τα περί μεγέθους κράτους δεν τα λένε μόνο οι φιλελεύθεροι και αναρχικοί τέτοιου τύπου, αλλά το άκρο είναι σίγουρα εκεί. Η διαφορά είναι ότι αν εξηγήσεις στον ραντιστη ότι η κοινωνία θα είναι μια ζούγκλα άμα εφαρμοζόντουσαν αυτά τα πράγματα θα σου πει 'δεν με νοιάζει / η κοινωνία θα ισορροπούσε μόνη της αν την αφήναμε / δεν χρειάζεται να είμαστε και ΤΟΣΑ εκατομμυριάκια ζωντανοί άλλωστε' ενώ οι περισσότεροι αναρχικοί θα σου κάνουν τους σαστισμένους "μα όχι, θα ήταν παράδεισος γιατί..." που ούτε ίδιοι δεν τα πιστεύουν.

"Τι ειναι αυτο που κανει καποιον να γουσταρει τον φιλελευθερισμο (libertarianism, πως το λετε εσεις στα χωρια) με βαση την προστασια των ατομικων δικαιωματων, την "απολυτη" ελευθερια που πρεσβευει και αλλα κοινωνικα ζητηματα, οταν στα οικονομικα ζητηματα συνοδευεται απο ενα καρο σκουπιδια, τα οποια μαλιστα δημιουργουν εμποδια στην επιτευξη της απολυτης ελευθεριας στα κοινωνικα ζητηματα;"

Σαλοθ Σαρ, η απέχθεια για τους άλλους. Προστασία τον δικαιωμάτων ΜΟΥ, που ήδη τα έχω, που γεννήθηκα με αυτά και αυτά που κέρδισα τα κέρδισα επειδή ξεκίνησα με κάποια που γεννήθηκα με αυτά. Το αόρατο προνόμιό μου. Δικό μου. Εγώ. Εγώ. Εγώ. Εγώ.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
15-08-2012, 17:02
Να γουστάρει; Πάντα μιλάμε για το context της εποχής. Oι ιδέες αξίζουν μελέτης ασχέτως του τι εμπνέουν.

Οπως εχεις εσυ δικαιωμα να εξηγεις στον κόσμο οτι δεν σε εκφράζει ο υπαρκτός έτσι νομίζω μπορει να γινει και με τον φιλελευθερισμό σε ένα βαθμό.
Σκεψου να πήγαινες στην Ρουμανία του Τσαουσεσκου και να ελεγες, σκατά στον Μαρξ, αυτό ειναι πλέον ο κομμουνισμός, ένα μάτσο γραφειοκράτες και μια αστυνομική συμμορία που δολοφονει κόσμο

Εμενα δε μου φαινεται λογικό κάτι τέτοιο

Το οικονομικο συστημα ειναι μεγάλη κουβέντα
Ο Smith σε προκαπιταλιστικα χρόνια, πιστευε πως κάτω από συνθήκες απόλυτης ελευθερίας θα επελθουν συνθήκες απόλυτης ισότητας.
Μπορεις να κριτικάρεις το κατα πόσο ενα τετοιο επιχείρημα είναι αληθές, αλλά δεν μπορεις να κριτικάρεις τις προθέσεις του που ηταν αυτό που αποκαλούμε ''καλές''

Χωρια που ο ιδιος άσκησε εντονη κριτικη και αρκετα διορατικά σε φαινόμενα που θα χαρακτήριζαν τον καπιταλισμο χρόνια αργότερα πολύ πιο ολοκληρωτικά.

Doomsayer
15-08-2012, 17:07
Ο τίτλος μου θύμισε ένα σκηνικό: Συναυλία Panx Romana λοιπόν και το κοινό σε κάποια φάση φωνάζει το γνωστό "φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες".Περνάνε λίγα λεπτά και αρχίζουν να τραγουδάνε: "Απλώνω τα χέρια να δώσω αγάπη όχι φωτιά".Άντε βγάλε άκρη

scorn-WNE
15-08-2012, 17:22
Υπάρχουν έννοιες στο λεξιλόγιο μας που όλοι χρησιμοποιύμε καθημερινά αποφεύγοντας να κατανοήσουμε την βαρύτητα τους και φυσικά την απόλυτη ερμηνία τους με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται , λέξεις και εκφράσεις όπως αναρχία , αναρχισμός ΄, αντιεξουστής , φασίστας , επανάσταση , καταπίεση , ρατσισμός , ιδεολογία και πολλές αλλες . Η τελευταίες γενίες έχουμε μά8ει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στον "αέρα" μιας έκφρασης παρα στην ουσία της , αν ξαφνικά συνειδητοποιούσαμε πως έχουμε καταντήσει , όλο ποζεριά, εγωκεντρισμό , μοιρολατρεία και να ριχνουμε συνεχώς σε κάτι τρίτο όλες τις ευθύνες , 8α βλέπαμε αμέσως οτι μοίαζουμε με ένα τσούρμο ατάλαντων κλόουν , ένα μάτσο άχριστων παρασυρμένων ρέπλικων που κραυγαζουν ενάντια στην μαζική πλύση εγκεφάλου , όταν είμαστε οι πρώτοι που έχουμε φάει το τρυπάκι .
Όλα ξεκινάνε απο το γεγονός οτι θέλουμε να γινόμαστε συνεχώς καλυτεροι , όλοι , ήτε συνειδητά , ήτε όχι , ότι όλοι έχουμε ένα ένφυτο ενστικτό που δουλεύει μέσα μας με σκοπό να προχωράμε . Αυτό δεν σημαίνει συνάμα οτι το κανουμε και σωστά , μπορεί συνεχώς να επιλέγουμε να βουλιάζουμε στην λύθη , πηστεύωντας πως είναι προς όφελός μας και πως εξελισσόμαστε.
Για έμενα ...και κλείνω ...δεν ύπαρχουν βαρύγδουπες λύσης και φωτείνα παραδείγματα κοσμοιστορικών αλλαγών . Όλα ξεκινάνε απο το "εγώ" για να καταλλήξουν στο "όλοι" και στο τέλος να επηρεάσουν. Αυτοκριτική και Αυτογνωσία είναι αυτο που λείπει και που χωρίς αυτό , ειναι σαν να παιζεις αγώνα με δυνατοτερη ομάδα χωρις τερματοφύλακα και να πηστευεις οτι 8α βαλεις περισσοτερα γκολ επειδη έχεις καλή επιθεση . Έτσι δεν χρειάζεται να τρέξεις να αυτοπροσδιοριστείς ώς κάτι εξαιρετικό και ακραίο ή να αναλύσεις τις μεγαλύτερες των κοσμοθεωριών μόνο και μόνο για να έχεις ντελικάτη επίθεση , όταν όσο αναφορά τον ευατό σου , δεν ξέρεις που παν τα τέσσερα .

metamelia3
15-08-2012, 18:26
αλλος ενας μεγαλος στοχαστης της εποχης μας.

VidnaObmana
15-08-2012, 19:45
αλλος ενας μεγαλος στοχαστης της εποχης μας.

Καλα τα λεει μιλατε για κοινωνικες επαναστασεις και κουραφεξαλα ξεχνατε να δουλεψε τον εαυτο σας και τη σχεση του με τους συνανθρωπους

metamelia3
15-08-2012, 19:49
ε μα φυσικα, ποιος αλλος θα υπερασπιζοταν τον

Όλα ξεκινάνε απο το "εγώ" για να καταλλήξουν στο "όλοι" και στο τέλος να επηρεάσουν.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
15-08-2012, 20:00
Βέβαια υπάρχει ενα λογικό λάθος πως το εγώ κάποιου θα μπορέσει να συμβιβαστεί με το εγώ του αλλου όταν φτάσουμε επιτέλους στην επιθυμητή κατάσταση.

Αν τελικά γίνουν υποχωρήσεις για ποιο ''εγώ'' μιλάμε;

Εκτός αν πιστευουμε πως θα φτάσουμε όλοι χωρια στα ιδια συμπεράσματα που μου φαινεται πως δεν κρυβει καμία σοφία
Η αυτοκριτική είναι καλή αλλα σε ποια βαση θα αυτοκριτικάρεις τον εαυτο σου οταν πιστευεις οτι μόνος σου μπορείς να φτάσεις στην τελειότητα;

Σολιψισμος σκέτος πολύ κοντά στις βλακείες της προηγούμενης σελίδας (για τα βίντεο)

VidnaObmana
15-08-2012, 20:22
Βέβαια υπάρχει ενα λογικό λάθος πως το εγώ κάποιου θα μπορέσει να συμβιβαστεί με το εγώ του αλλου όταν φτάσουμε επιτέλους στην επιθυμητή κατάσταση.

Αν τελικά γίνουν υποχωρήσεις για ποιο ''εγώ'' μιλάμε;

Εκτός αν πιστευουμε πως θα φτάσουμε όλοι χωρια στα ιδια συμπεράσματα που μου φαινεται πως δεν κρυβει καμία σοφία
Η αυτοκριτική είναι καλή αλλα σε ποια βαση θα αυτοκριτικάρεις τον εαυτο σου οταν πιστευεις οτι μόνος σου μπορείς να φτάσεις στην τελειότητα;

Σολιψισμος σκέτος πολύ κοντά στις βλακείες της προηγούμενης σελίδας (για τα βίντεο)

Τεραστια συζητηση γιατι θα πρεπει να ορισουμε πως ακριβως εννουμε το 'εγω' και ειναι απο τις λεξεις που προκαλουν μεγαλη συγχηση οταν χρησιμοποιουνται. Στα πλαισια που το χρησιμοποιεις θα μπορουσε να αντικαταστηθει απο τη λεξη 'ατομικοτητα', και ναι προφανως υπαρχουν ατομικοτητες που ερχονται σε συγκρουση και ατομικοτητες που συντονιζονται....Πώς αυτο ερχεται σε αντιφαση αυτο που λεει ο σκορν?

Πραγματικα ειναι γελοιο θλιβερο και τραγικο να βλεπεις ατομα που υποτιθεται αγωνιζονται για μια διαφορετικη κοινωνικη οργανωση,για εναν "καλυτερο κοσμο" , για τον "παραδεισο της αναρχιας", το πιανετε το νοημα, να μην προσπαθουν να ειναι οχι καλυτεροι, αλλα για αρχη ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΑΛΑΚΕΣ.

PS Marillion : http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Stirner#Union_of_egoists

Stirner's idea of the "Union of Egoists", was first expounded in The Ego and Its Own. The Union is understood as a non-systematic association, which Stirner proposed in contradistinction to the state.[10] The Union is understood as a relation between egoists which is continually renewed by all parties' support through an act of will.[11] The Union requires that all parties participate out of a conscious egoism. If one party silently finds themselves to be suffering, but puts up and keeps the appearance, the union has degenerated into something else.[11] This union is not seen as an authority above a person's own will.

PS2 Ο σολιψισμος δεν βλεπω πώς ακριβως συνδεεται, μπορεις να εξηγησεις? Δεν ειπε κανεις οτι *μονος* μπορεις να φτασεις την τελειοτητα ή οτι μπορεις να κανεις την πραγματικοτητα οτι θες, αυτο ειναι αφελες επικινδυνο και ηλιθιο, υπαρχουν περιορισμο απο το εξωτερικο περιβαλλον και μια συνεχης ρυθμιστικη διαδικασια αναδρασης με το ατομο.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
15-08-2012, 20:48
οκ
μπορεις απλως να πεις οτι η καταπιεση είναι δικαιολογημένη εφόσον υπάρχουν συνθήκες πραγματικης δημοκρατιας

αν το πάμε λίγο πιο φιλοσοφικά :

κανετε μια συνελευση στην οικοδομή σας και συζητιέται το να βαφτεί γιατι δεν πηγαινει αλλο.
ψηφίζετε δημοκρατικά και βγαινει με πλειοψηφία πως δεν το επιθυμούν οι περισσότεροι διότι ας πούμε δεν αντέχουν το οικονομικό κόστος, είτε επειδή κάποιοι πιστεύουν πως την βαψατε πριν πεντε χρόνια και δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο, είτε οτιδήποτε

μιλαμε για ενα ζητημα που αφορα τους αμεσα εμπλεκόμενους. αντικειμενικά, αυτοί που θέλουν να την βάψουν, πρέπει εφόσον επιθυμουν να συνεχίσουν να διαμένουν σε αυτό το κτίριο, να μην το κάνουν και να καταπιέζουν την αισθητική τους.

με λιγα λογια αυτο που προτείνει ο στιρνερ ειναι ουτοπικό.
χωρια που δεν μπορει να δομηθει μια κοινωνία ανθρώπων χωρις παραχωρήσεις και συμβιβασμούς.
εκτος αν μιλάμε για ρομπότ

το φοβερο ειναι πως η τελευταια σου παράγραφος ειναι μια αντίφαση στα οσα ειπες, χώρια που φαινεται σαν επίκληση στην δημοκρατία

VidnaObmana
15-08-2012, 22:12
Δεν εξηγεις ομως που ειναι η αντιφαση ... η ατομοκεντρικη θεωρηση δεν σου λεει οτι το ατομο μπορει να γινει οτι θελει ανεξαρτητα του περιβαλλοντος.Σου λεει οτι προφανως υπαρχει αλληλεπιδραση με αλλες ατομικοτητες. Πως ειναι αυτο επικληση στη δημοκρατια?

Οσο για το ουτοπικο ή μη ουτοπικο δεν με ενδιαφερει, εξισου ουτοπικο ειναι πχ η ομοφωνια που επικαλειται συχνα η αναρχια αντι της ψηφοφοριας.

Το παραδειγμα σου ειναι απλοικο και υπαρχουν και αλλες λυσεις απο το να καταπιεστουν αυτοι που βαψανε ολοκληρο το κτηριο... Αυτοι που θελουν να το βαψουν ΑΝ τελικα το θεωρουν τοσο σημαντικο (ατομικο τους θεμα) μπορει να βαλουν ολα τα λεφτα αυτοι, ή να προσπαθησουν να πεισουν τους αλλους (παλι αν το θελουν) γενικα τα σεναρια ειναι πολλα... Γενικα ο ατομικισμος του Στιρνερ εχει πολυ ζουμι, προς το παρον δεν εχω διαβασει ολοκληρο το εργο του αλλα σιγουρα για μενα ειναι σημαντικη μορφη ..

Μελαγχολικός Χοντρούλης
16-08-2012, 01:56
Οχι δε μπορούν. Υποτίθεται προσπάθησαν στην διαδικασια προβολης επιχειρημάτων και μιλάμε για την τελικη φάση, την ληψη απόφασης. Θεωρώ δεδομενο πως εχει συζητηθεί και κριθει κάθε θεση και σου μεταφέρω την ετυμηγορία

Το αν θα την σεβαστείς ή όχι ειναι το σημαντικό

Εκει ο ατομικισμος μπορει να εχει περίεργες παρενέργειες που οδηγούν πολύ εύκολα σε απαξίωση κάθε δημοκρατικης λογικής (που ειναι χρήσιμη και εχει συζητηθει διεξοδικά οχι από τον μήτσο και τον πανο, αλλά από τύπους σαν τον Αριστοτέλη, Ντιουι). Ο ακραιος ατομικισμος δεν απέχει ιδιαιτερα απ'τις μισανθρωπικές αηδίες της Ayn Rand που αντιμετώπιζε καθε κοινωνικη συναναστροφή με τον ιδιο τροπο που ενας καπιταλιστης αντιμετωπιζει μια εμπορικη συμφωνια. Μπορει να πιστευεις πως ολ'αυτα ειναι αρκετά μακρινά σου αλλά εχεις αρκετα αντικοινωνικα χαρακτηριστικα στον λόγο σου και απαξίωνεις εντονα αυθόρμητες και ελευθεριακες αντιδράσεις εμμένοντας πάλι στο χομγουορκ που πρέπει να κανει ο καθενας.

Αυτο ειναι καταπνιξη της εμφυτης ανάγκης για εκδημοκρατισμο που βρίσκεται σε κάθε ανθρωπο και γενικά προτεινω να το κοιταξεις (οχι μονο εσυ, οποιοσδήποτε θεωρει τα μαζικά κινήματα ένα ματσο ''ραντομ γενικευση'')

Ο ουτοπισμος δεν εχει να κανει τοσο πολυ με το γεγονος οτι δεν ξερουμε αν μπορει να διαμορφωθει μια κοινωνια οπως την ονειρευόμαστε, αλλά πως με τα δεδομένα που έχουμε αυτην την στιγμή ειναι χασιμο χρόνου να ονειρευόμαστε μια τέτοια κοινωνία.

Θελω να πω πως η ακραια εκδοχη που παρουσιαζει ο στιρνερ (αυτος ο αναρχοεγωισμος που λεει δεν μπορεις να μου υποβάλεις τπτ και περιμενω και σενα να κανεις το ιδιο) δεν εχει ούτε ψήγματα βάσης στις πιο, ας πούμε, συντηρητικές θεωρίες για την ανθρώπινη φύση.
Ο λόγος που η τελευταια σου παράγραφος ειναι αντιφατικη με τα οσα φαινεται να πρεσβευει ο ατομικιστης ειναι πως περιγράφεις την δημοκρατία. Αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους (ατομικότητες ενταξει) που ''περιορίζουν'' την δραστηριότητα σου και ''ρυθμίζουν'' την στάση σου. Η αρχή της δημοκρατίας δηλαδή, παίζουμε το παιχνίδι της συμβίωσης σε μια κοινωνία, θα αναγκαστούμε να κανουμε παραχωρήσεις και να πορευτούμε ανάλογα.

Μπορει να εννοούσες κάτι αλλο αλλα εγώ αυτό καταλαβαινω και μου φαινεται και πολυ λογικο το συμπερασμα σου.
Απλά δεν ειναι ατομικιστικό.

εντιτ : επισης ειχα την εντυπωση οτι η αναρχια επικαλούταν την αμεσοδημοκρατια και οχι την ομοφωνία.

scorn-WNE
16-08-2012, 02:50
Η μεγάλη σύγχυση γύρο απο την λέξη "εγώ" έχει να κάνει με τις στενές ένοιες του ατομικισμού , υπάρχει καλοήθης ατομικισμός και καλά θα κάνει ο οποιοσδήποτε θέλει να το παίξει έξυπνάκιας εδω μέσα να προσπαθήσει να καταλάβει τι θέλει να πει ο αλλος και οχι να περημένει ποτε θα τελειώσει το πόστ για να απαντήσει . Υπαρχει λοιπόν ένας καλός ενοούμενος ατομικισμός που μόνο αμα ακολουθησουμε τον δρομο του θα καταφερουμε να γινουμε περισσοτερο συλλογικοι και απο αυτούς που αυτοπροσδιοριζονται αλλυλεγγυοι. Εγώ προσωπικά είμαι θαυμαστής ενός σύγχρονου φιλοσόφου του osho και και δεν με ενδιαφερει τι απαντησεις θα πάρω για αυτό , πηστεύω όμως ότι μονάχα αμα ειμαστε πλήρης εμείς μπορουμε πραγματικα να σταθουμε διπλα στον αλλον και όταν λέω πληρης εννοώ , αρχικά να ξερουμε και να εχουμε δεχθεί αυτό που είμαστε , να του εχουμε κάνει αυτοκριτική ώστε να διορθονομαστε σταδιακά αλλα χωρις να πηστεψουμε ποτέ οτι μπορούμε να φτάσουμε το τέλειο φίλτατε Μελαγχολικός Χοντρούλης , αυτο για εμένα δεν υπαρχει , η τελειότητα κρύβεται στην αεναη προσπαθεια για βελτίωση . Ααα και κάτι τελευταίο καμια φορά όλοι αυτοι που θελουν να το παίξουν , ετσι νεοφασιστακια ασ έχουν στόν νου τους πώς οι μεγαλύτερες Ιδέες σε αυτον τον κόσμo γεννήθηκαν απο τη ανάγκη για ελευθερία των Ατομικών Δικαιωμάτων . Αυτο σαν tip την επόιμενη φορά που θα διαβασεις την πολιτεία και δεν θα σου βγαίνει το νόημα τσιριμόκο της κακιάς ώρας

VidnaObmana
16-08-2012, 03:08
@Marillion

Το παραδειγμα που φερνεις οδηγει σε αδιεξοδο ακομα και με το τρεχον μοντελο της συνελευσης και δημοκρατικης ψηφοφοριας,επομενως? Ειναι αποδειξη του οτι η πλειοψηφια και οι δημοκρατικες διαδικασιες καταπιεζουν τις ατομικοτητες. Εγω λοιπον μπορει να παρω ενα σπρευ και να το βαψω ολο οπως γουσταρω, αν υπαρχει εντονη αποδοκιμασια απο τους αλλους μπορει να καταληξω να συγκρουστω με κινδυνο να παρω μπουλο,να βρεθω νοσοκομειο κλπ... Εδω η συζητηση παει στη συγκρουση ατομικοτητων που λεγαμε παραπανω, ο καθενας αναγκαστικα θα περιοριστει απο το περιβαλλον του ( απο μονος του αν του κοψει οτι δεν τον παιρνει πχ να κανει την ταδε μαλακια ή οτι στην τελικη ΔΕΝ γουσταρει να το κανει γιατι δεν θα κερδισει κατι που θεωρει σημαντικο) ειτε θα επιλεξει τη συγκρουση. Βασικα αυτο εν μερει ηδη συμβαινει και σημερα σε ενα βαθμο με τη διαφορα οτι εχουμε θεσμους,ηθικες,οργανωσεις κλπ που αφηνουν λιγοτερη ατομικη δραση και καταπιεζουν τις ατομικοτητες

Οσο για αυθορμητες(που?) και ελευθεριακες(ποτε?) αντιδρασεις *δεν* τις απαξιωνω α πριορι αλλα βλεπω οτι στην ουσια τους ουτε αυθορμητες ειναι ουτε ελευθεριακες.Ισα ισα, με τον χαοτικο αναρχοατομικισμο που προτεινει πχ ο Feral Faun θα χες πραγματικα αυθορμητες αντιδρασεις απο μικρους εντελως ανεξαρτητους πυρηνες,αγνωστους μεταξυ τους, σε διαφορετικα μερη και αυτο θα ναι μια πραγματικα αυθορμητη χαοτικη εξεγερση και πολυ δυσκολοτερο τοσο να ελεγχθει οσο και να κατασταλλει απο το να παιζεις κλεφτοπολεμο πατησσιων,στουρναρη,σταδιου,ακαδημιας

Ο ουτοπισμος δεν εχει να κανει τοσο πολυ με το γεγονος οτι δεν ξερουμε αν μπορει να διαμορφωθει μια κοινωνια οπως την ονειρευόμαστε, αλλά πως με τα δεδομένα που έχουμε αυτην την στιγμή ειναι χασιμο χρόνου να ονειρευόμαστε μια τέτοια κοινωνία.

Ποια κοινωνια εχει νοημα να ονειρευομαστε δηλαδη? Πολυ 'ρεφορμιστικο' και συντηρητικο μου φαινεται αυτο που λες αν καταλαβα καλα.

Αυτο ειναι καταπνιξη της εμφυτης ανάγκης για εκδημοκρατισμο που βρίσκεται σε κάθε ανθρωπο

Ποια εμφυτη αναγκη του εκδημοκρατισμου(?) βρισκεται σε καθε ανθρωπο?

Αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους (ατομικότητες ενταξει) που ''περιορίζουν'' την δραστηριότητα σου και ''ρυθμίζουν'' την στάση σου. Η αρχή της δημοκρατίας δηλαδή, παίζουμε το παιχνίδι της συμβίωσης σε μια κοινωνία, θα αναγκαστούμε να κανουμε παραχωρήσεις και να πορευτούμε ανάλογα.

Μπορει να εννοούσες κάτι αλλο αλλα εγώ αυτό καταλαβαινω και μου φαινεται και πολυ λογικο το συμπερασμα σου.
Απλά δεν ειναι ατομικιστικό.

Μα η αλληλεπιδραση με αλλες ατομικοτητες υπαρχει εκ των πραγματων.Δεν ειναι αρχη ή αποκλειστικοτητα της δημοκρατιας αυτο, και ενας δικτατορας ακομα ισως αναγκαστει σε συμβιβασμους με πχ τους ευγενεις ή με το ιερατειο ή δεν ξερω κ γω τι,με πιανεις.

Ανεξαρτητος απο το περιβαλλον του δεν ειναι κανεις, μονο καποιο φανατικοι της ελευθερης βουλησης το πιστευουν αυτο...

Το ζορι που τραβαει ο αναρχοατομικισμος δεν ειναι εκει αλλα σε καποιους οργανωμενους θεσμους και ιδεες,μετα-υλικης φυσηςθα μπορουσε να πει καποιος οι οποιοι βαζουν σε καλουπια τις ατομικοτητες μας (κυριαρχη ηθικη,θρησκεια,ιδεολογιες κλπ).

Οπως και να χει ουτε αναρχοατομικιστης δηλωνω γιατι εκτος των αλλων ως σχετικιστης (αρα και αναποφευκτα αχταρματζης καμμια φορα αν και λιγοτερο απο παλια) προσπαθω να βρισκω τις προσωπικες χρυσες τομες μου αλλα και να μην ταμπελωνομαι με περιοριστικο τροπο.

Παρολα αυτα επειδη εχει ενδιαφερον η συζητηση καταρχην ας γινει ξεκαθαρο οτι anarcho-individualist δεν συνεπαγεται παρτακια σταρχιδιστη ... Για να επιστρεψω σε αυτο που ειπα πριν περι αυθορμητης αντιδρασης αλλα και να συμπληρωσω κατι στο περι ουτοπιας, φαντασου πυρηνες διασπαρτους σε πολλες περιοχες, με χαρακτηριστικο το στοιχειο της αυτοοργανωσης και της αυτονομιας,σε συνδυασμο με την προσωπικη αυτοβελτιωση και τη δουλεια πανω στις σχεσεις μεταξυ των μελων αυτων των πυρηνων.

Και για ποιο λογο να το κανει αυτο ενας ... ατομικιστης? Μα φυσικα για να νιωσει καλυτερα ο ιδιος, μεσω της βελτιωσης που θα βλεπει στον εαυτο του, στην κοινωνικοποιηση του,στις δεξιοτητες,σε χιλια δυο, στην χαρα που θα παιρνει οταν θα δινει χαρα στους αλλους βοηθοντας τους, οχι επειδη ειναι γραμμενο καπου σε καποιο βιβλιο "ηθικης" , σε καποια θρησκεια ή επειδη ετσι του μαθανε οι μπαρμπες του και οι θειτσες του, αλλα απλα επειδη νιωθει ηδονη κανονας μια συγκεκριμενη πραξη για ενα συγκεκριμενο ανθρωπο. Αν δεν το νιωθει, ας μην το κανει καθολου, δεν υπαρχουν απαιτησεις.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
16-08-2012, 03:33
δεν θα ειμαστε ποτε πληρεις νομιζω γι'αυτο χρησιμοποίησα τον ορο τελειότητα (μαλλον αποπροσανατολιστικος)

αλλα σε καθε περιπτωση αδυνατω να καταλαβω πως μπορει καποιος να καταλαβει τι ειναι πραγματικά. στον βαθμό δηλαδή που αυτο που πιστευει για τον εαυτο του, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. ενα το κρατούμενο

η βελτίωση ειναι χρησιμος καθοδηγητης για μια ευτυχισμενη ζωή, αλλα και πάλι για τους moral relativists, όπως καταλαβαίνω ειναι ο βιντνα σε ενα βαθμό, μπορει να σημαινει πεντακοσια διαφορετικα πραγματα. οχι μόνο γι'αυτους ας μην το απομονώσω.
βελτίωση για κάποιον θρησκευόμενο μπορει να ειναι η καταπνιξη σεξουαλικών επιθυμιών. βελτίωση μπορεί να θεωρείται από κάποιον η υποταγή σε μια ιδεολογία. <<Επιτέλους>> θα σκέφεται <<πολεμάω για κάποια ιδανικά τώρα>>

αυτο που θελω να πω ειναι ωραία ολ'αυτα αλλα πολυ αφηρημένα. μαλιστα οι προαπαιτούμενες συνθήκες για να λειτουργήσουν θετικά, φαίνονται να μην συμβαδίζουν και πολύ με την πραγματικότητα η τουλάχιστον να μην την παίρνουν υπόψη. μερικα επιχειρήματα ας πουμε ειναι η διαφορετικοτητα αποψεων. η διαφορετικότητα κουλτούρας που αποτρέπει πολλες φορές την συναίνεση. η ανάγκη για αλληλοβοήθεια που οδηγει τους ανθρώπους να φέρονται συλλογικά. η εμπάθεια και η συμπόνοια που οδηγούν σε πράξεις που θεωρούνται αλτρουιστικές. η ανάγκη για εξουσια. ολ'αυτα μπορει να οδηγήσουν τον ανθρωπο σε πολυ διαφορετικούς δρόμους και στο τελος να μην ειναι ικανη η ''συμφωνία'' με αποτέλεσμα την ολοκληρωτικη κατάρευση των κοινωνιών. δεν ειμαστε και δεν μπορουμε να γινουμε ρομποτ. τετοια κατάσταση μπορει να επιτευχθεί μονο αν μπορεις να κατανοησεις πληρως την ανθρώπινη φύση και σχεδιάσεις προσεκτικά κοινά βήματα για όλους.

ολοι γοητευόμαστε από μια αφύπνιση (ασε που δεν ρωταω προς ποια κατευθυνση πρεπει να ειναι αυτη, αλλη φορα) και ανάγκη για περεταίρω γνώση αλλά καλως η κακώς, είναι τέτοιες οι δομες της κοινωνίας που δεν το επιτρέπουν αυτο. το να βγει και να πει καποιος, εγώ το κανα άρα και συ μπορεις, αν και μερικώς αληθές, παραμένει σε μεγάλο μερος μια υποκειμενικη αποψη που δεν φαινεται να λαμβανει υποψη τα οπλα με τα οποια πολεμα το ιδιο το συστημα τον μέσο άνθρωπο η τις κοινωνικές συνθήκες και βιώματα για καθεναν απο εμάς ξεχωριστά.

αν το καμπανακι ειναι η αυτοκριτικη, νομιζω αυτη γινεται και σε κινηματικο επιπεδο. δεν χρειαζεται δηλαδή να ειναι ατομική. ασε που δεν διαθετουμε ολα τα μεσα για να προβούμε σε βαθιές αναλύσεις μονοι μας. και σε επίπεδο συλλογικότητας ειναι πολυ πιθανοτερο, οταν ερθει η ωρα, να αποκτήσουμε πολύ καλύτερη εικονα των μεχρι τώρα πραξεων μας για να κανουμε την αυτοκριτική.

γι'αυτα και αλλα πολλά, δεν μπορώ να πάρω και πολυ στα σοβαρα της γενικολογίες περί πληρότητας για να σταθεις δίπλα στον συνανθρωπο (νο οφφενς). και γι'αυτο αναφέρω και τις αρνητικες παρενέργειες που καταντούν τον ανθρωπο σ'αυτο που ειδαμε στην προηγούμενη σελίδα.

αν ειναι να το συνοψισω σε μια γραμμη ας ειναι :

καλυτερα να πηγαινεις στα τυφλα με μια αισθηση συντροφικοτητας, παρα να πηγαινεις στα τυφλά μοναχος.

3 η ώρα στα μεσα του αυγούστου. δυσκολο καλοκαιρι

Μελαγχολικός Χοντρούλης
16-08-2012, 03:51
Κοιτα βιντνα επειδη περασε η ωρα δεν εχω κουραγιο να απαντησω στο συνολο του ποστ σου.

Να πω παντως πως με τον εκδημοκρατισμο, εννοώ δικαιοσύνη. Ο λόγος που τα θεωρώ συνώνυμα προφανως αυτα τα δυο ειναι πως εχω την δημοκρατια λιγο ψηλοτερα απ'οτι εσυ που φαινεται να την αντιμετωπιζεις λες και εισαι πολυεθνική. Αυτό αν κρινω απ'την πρώτη σου παράγραφο. Για την ακριβεια το επιχειρημα σου θα μπορουσε ανετα να χρησιμοποιηθει απο οποιαδηποτε εταιρεία. Δε γουσταρω δημοκρατιες και μαλακιες, επιλεγω την συγκρουση με τους εργατες και τους γαμαω το συμπαν. Το θεμα ειναι ποιες ατομικοτητες θα επιλεξεις να καταπιέσεις. Και για ποιον λόγο.

Ολα τα αυθορμητα κινηματα (για επίκαιρα βλ. αγανακτισμενους, Occupy κτλ) ειναι αυθόρμητα και ελευθεριακα κατα την συσταση τους. δε φταιω εγώ που δεν το πιστευεις. αλλα είναι

VidnaObmana
16-08-2012, 03:59
Οκ με ενδιαφερει να απαντησεις στο συνολο του ποστ μου οταν μπορεις

Προς το παρον, η εταιρεια γαμαει τους εργατες και ας εχουμε δημοκρατια ,και ενας βασικος λογος που ενισχυεται η καταπιεση/εκμεταλλευση ειναι, μαντεψε... η καταπιεση της ατομικοτητας του εργατη και οτι εχει σχεδον πειστει και ο ιδιος οτι ειναι ενα γραναζι,ενας αριθμος, αντι για ανθρωπος που μπορει να ορθωσει αναστημα...

Ακουγεται συχνα οτι η δημοκρατια προστατευει τους αδυναμους κλπ αλλα για μενα αυτα ειναι πιπες στην τελικη δεν πρεπιε να ξεχναμε οτι η -ευρυτερη- ισχυ/δυναμικη που εχει ενα ατομο παιζει βασικοτατο ,αν οχι πρωταρχικο, ρολο στις σχεσεις του με τους υπολοιπους

Για το τι θεωρω αυθορμητο κλπ σου εδωσα παραδειγμα

Αγανακτισμενοι κλπ(ετσι οπως εγινε η φαση στην ελλαδα) ειναι αστειο για μενα να το λες αυθορμητη αντιδραση...

Μελαγχολικός Χοντρούλης
16-08-2012, 04:09
ρει σταματα να λες οτιναναι (σορρυ για τον επιθετικο τονο δεν ειναι προθεση μου)

δε καταλαβαινεις πως η δημοκρατια ειναι δικλιδα ασφαλειας; και αυτο γιατι υπερασπιζεται τα συμφεροντα των πολλων και αμεσα εμπλεκομενων ανα περίπτωση.

λες και εγώ αναφερομαι στην αστικη δημοκρατια κάνεις

μ'αρεσουν ολ'αυτα που λες για γραναζια και τετοια αλλά δεν τα στηριζεις εμπράκτως οταν βρισκεσαι απεναντι. το επιχειρημα συνισταται στο εξης :

''Θα παλεψω μαζι τους, οταν καταλαβουν''

καλο, γιου κεντ λουζ

sfinotouvlaki
16-08-2012, 08:43
κωστάκη, νομίζω δεν λέει κάτι τρομερά παράλογο ο βίντναομπάμα. ούτε εν τέλει στόχος της αυτοβελτίωσης μέσω της αυτοκριτικής είναι η απόλυτη γνώση του εγώ. δεν υπάρχει εαυτός, οπότε ναι, δεν μπορείς να τον γνωρίσεις. αν όμως δεν μπορείς να γνωρίσεις τον εαυτό σου μια, δεν μπορείς να γνωρίσεις τον έξω από σένα δέκα. ούτως ή άλλως, ο πιο ασφαλής τρόπος να υποθέτεις πράγματα για τρίτους είναι να τα έχεις βρει και παρατηρήσει πριν σε σένα. όταν όμως γράφεις "ρει σταματα να λες οτιναναι (σορρυ για τον επιθετικο τονο δεν ειναι προθεση μου)", μπορείς να είσαι λίγο πιο ειλικρινής με τον εαυτό σου, ακόμη και σε ύστερο χρόνο απλώς εξετάζοντας τις πράξεις σου, το τι σήμαιναν αυτές όταν τις έκανες και ποια ήταν εν τέλει τα κίνητρά τους και οι αιτίες τους. ναι, ίσως θα ήθελες να μην είσαι επιθετικός, αλλά είσαι επιθετικός. μπορείς να το δεις αυτό; θέλεις να το δεις; πιστεύεις ότι δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα μια προσπάθεια να το δεις; δεν έχει ένα ενδιαφέρον να ψάξεις γιατί μπορείς τον έναν που λείπει από την κουβέντα να τον λες μισανθρωπικό σκουπίδι, στον άλλο που λείπει από την κουβέντα να αναφέρεσαι τέρμα απαξιωτικά "Xωρια που γεννά και κάτι τέτοιους", ενώ από τον deggial π.χ., που πιθανόν είναι αυτός που είναι λόγω και (ή και κυρίως) των μισανθρωπικών σκουπιδιών, δέχεσαι και συμβουλές διαβάσματος. αν το ψάξεις, ίσως, μεταξύ άλλων, καταλήξεις πως αυτή η διαφορά στην αντιμετώπιση των απόντων έχει τη βάση της όχι τόσο στη διαφορά του ντέγγιαλ με τους άλλους δυο αλλά στη γνώση σου πως αυτοί δεν μπορούν ούτε να αμυνθούν ούτε να σου επιτεθούν όπως κάνεις εσύ. αυτό ίσως μαρτυρά κάποια ανασφάλεια. ίσως αυτή η ανασφάλεια έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι απόψεις που εκφράζεις δεν έχουν γίνει ακόμη μέρος σου, δεν είναι ακόμα καλά γειωμένες, είναι περισσότερο συναισθηματικές αντιδράσεις παρά γρανιτένια άποψη. όλη αυτή η διαδικασία εξέτασης της ατομικής συμπεριφοράς μπορεί να ωφελήσει το υποκείμενο, να το βοηθήσει να γίνει λιγότερο ανασφαλές και επομένως περισσότερο ανοιχτό προς τους άλλους. αυτό νομίζω λένε μέσες άκρες ο βίντνα κι ο σκορν. αν δεν υπάρχει αυτή η επιθυμία και η γενναιότητα να έρθουμε αντιμέτωποι με τις πράξεις μας και τα όσα κρύβονται πίσω από αυτές, ούτε η δημοκρατία είναι δικλίδα για τίποτα ούτε κάποιο άλλο όργανο.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
16-08-2012, 09:56
sfinotouvle εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα

ο rothbard ειναι ρατσιστης
και οικονομολογος που σαν τον φριντμαν πιστευουν στις αγορες σαν να ειναι θεος
ειναι μισανθρωπικό σκουπιδι κάποιος που λέει πως υπάρχουν διαφορες στα πνευματικα και ηθικα χαρακτηριστικα μεταξύ φυλών (ειδικα δε στην εξυπναδα). αν ειναι δυτικος λευκος κιολας, δεν χρειαζεται να καταλαβεις τι υπονοεί.
νομιζω κομμον σενς εκφραζω
τωρα το αν θα τον ανεχτω, θα τον ανεχτώ. εσυ ομως μου λες να μην κραζω και προβοκαρω τον χιτλερ γιατι λειπει απ'την κουβέντα
οκ
με τον τυπακο που μιλαει για ρατσισμο και θεωρει σκοπιμο να μαστιγώσει την αριστερά εχω κανει αρκετα ντιμπειτ.
πηγαινε λιγο στο καναλι του και δες τις αποψεις του για τις γυναικες.
μετα πες μου
αν θες τον καλούμε και αυτον στην παρέα μας. να του πω τα ιδια που του λεω και στο καναλι του (αυτα τα συμμπερασματα δε μπορεις να τα βγαλεις οταν εχεις σαν μεσο τα ποστ μου στο er)

το ντημπεητ μπορει να ειναι λιγο θερμοτερο. αυτο δεν σημαινει οτι θελω να ειμαι επιθετικος ασχετως αν η φρασεολογια φαινεται απολυτη. εγραψα στον βιντνα πως δεν θελω να φανω επιθετικος γιατι δεν ειμαι επιθετικος. δεν μπορω να προσδιορισω τον τονο μου με το πληκτρολογιο. επρεπε να γραψω φαινομενικά επιθετικο τονο. νομιζω δεν με παρεξηγει, εχουμε ξανακουβεντιάσει.

καλη και η ψυχαναλυση αλλα νομιζω δεν ειναι δικαιη
γιατι δεν τοποθετείσαι δικαια στην αντιπαράθεση.

αν ηθελες θα μπορουσες λιγο να την εξετασεις στην βαση της που ειναι κατα ποσο η ατομικοτητα μπορει να μπει πάνω απ'την μεγαλη μάζα, ποιες ειναι οι δυναμικες που πρέπει να αναπτυχθούν, πόσο σημαντικη ειναι η δημοκρατια γι'αυτην και τι γινεται οταν αντιμετωπιζεις μεγάλες μαζες ανθρωπων που απλώς αντιδρούν με κάποιο τροπο για τις τεραστιες κοινωνικες αδικιες με σκεπτικισμο η συχνα πυκνα απαξίωση. μετά θα δεχτώ να πεις, δεν εχεις ξεκαθαρισει τα πράγματα μεσα σου δείχνοντας λιγο πολύ και το κατα ποσο συμφωνεις με τον βιντνα. ειναι μονοπλευρη αντιμετωπιση αυτο που κανεις ομως.

πάντως προσεχε εγω δεν εχω ανοιξει τα χαρτια μου ιδεολογικά. απλα οπως εχω ξαναπει, οι κοινωνικες αλλαγες έρχονται οταν μεγαλα μέρη του πληθυσμού επιθυμουν κάτι τετοιο. μπορει να θελω επανασταση με μπροσταρη το κκε, η με εντελως φεντεραλιστικο τροπο. δεν το ξέρουμε γιατι δεν το εχω πει. ετσι οπως εχουν τα πραγματα λοιπον δεν καταλαβαινω ποιες ιδεες να κανω μέρος για να γρανιτωθούν κτλ. την δημοκρατια στηρίζω, οχι ενα πολιτικο ρεύμα. αλλα προχωράω παραπέρα εξεταζοντας τις θέσεις τις οποιες εκφραζει ο καθενας. εχω το δικαιωμα να τις πω αφηρημενες γιατι η αυτοβελτιωση μου φαινεται γενικευση, η ατομικοτητα προαγει ακομη και υποσυνειδητα τον εγωισμο και μπορει να εχει ασχημες εξελιξεις. αυτο δεν σημαινει πως αντιπαρατιθεμαι με κατι πλήρες στο μυαλο μου (δεν το κάνω)

καταλαβαινω την αναρχικη λογικη του μπακουνιν με τα ψηγματα της νεας κοινωνιας στην υπαρχουσα.
μέσα στην αναρχία δεν πάρχουν μονο αυτες οι τασεις ομως. για το εγχωριο επιπεδο μπορει να αλλαζουν τα πράγματα.
οι αναρχοσυνδικαλιστες ας πουμε, δεν ειναι τπτ εξωγηινοι που υποστηρίζουν μια εργατικη επανάσταση και προαγουν τα συνδικάτα σαν την κυρια δυναμη εκδημοκρατισμου.
οι ατομικιστες ομως δεν μπορουν η ισως δεν θελουν να δουν σε αυτο το επιπεδο.

η επανάσταση στην ρωσια ας πουμε δεν εγινε από πλήρως συνειδητοποιημενες ατομικότητες, ηταν η ψυχολογια των μαζών τετόια. και υπηρχαν ιδεολογικες προστριβές. το θεμα ειναι πως θεωρητικα οι επαναστατες ιδεολογοι υποστήριξαν την επανάσταση η οποία ηταν λαική.
δεν ειπαν, μισο μισο, δεν έχετε ακόμη την απαραίτητη συνείδηση για κάτι τέτοιο.

αυτα ειναι οι ριζες της διαφωνιας μας και οχι αν εχω διαθεση αυτοβελτιωσης η αν διαφωνω γι'αυτην. απλα ολ'αυτα μου φαινονται ωραια για κουβεντα και ζυμωση αλλα με μικρη πρακτικη εφαρμογή εφοσον μιλαμε για υποκινηση μαζών (που φέρνουν την αλλαγη και ο κυκλος συνεχίζεται)

00i00
16-08-2012, 11:07
και τελικα?

phthoggon
16-08-2012, 11:46
ειναι μισανθρωπικό σκουπιδι κάποιος που λέει πως υπάρχουν διαφορες στα πνευματικα και ηθικα χαρακτηριστικα μεταξύ φυλών (ειδικα δε στην εξυπναδα). αν ειναι δυτικος λευκος κιολας, δεν χρειαζεται να καταλαβεις τι υπονοεί.

λυπάμαι, αλλά κόμμον σενς είναι αυτό που υποστηρίζει ο rothbard. Εκτός κι εάν εσύ μπορείς να πάρεις 10 εκατομμύρια κόσμο από ένα μέρος της γης και 10 εκατομμύρια από ένα άλλο (ή καλύτερα, και τα δύο από τυχαία μέρη της γης) και να μου πεις ότι είναι ίδιοι σε απόλυτο βαθμό και στα πάντα, ζεις σε άλλο πλανήτη (και ναι, αυτό αφορά και την "εξυπνάδα", όσο πολυπρισματικά, με διαφορετικές μεταβλητές και σελίδες διδακτορικών την ορίσεις). Σιχαίνομαι την politically correct χαζομάρα τέτοιου είδους γιατί στο κάτω κάτω δίνει δύναμη στους rothbard να υποστηρίξουν τις απόψεις τους με απόλυτα λογικά επιχειρήματα, όπως το ότι οι μελέτες που αφορούν τις φυλετικές διαφορές στα πανεπιστήμια έχουν γίνει ταμπού για πολιτικούς λόγους (το οποίο φυσικά είναι λάθος).

Το θέμα δεν είναι να κλείνεις τα μάτια και να λες ότι κάτι δε συμβαίνει, το θέμα είναι τι σημασία έχει! Πως το νοηματοδοτείς. Αυτό το οποίο είναι καλή ένδειξη ρατσισμού είναι η προσπάθεια μερικών τέτοιων να "ακινητοποιήσουν" τις φυλετικές, εθνοτικές κλπ διαφορές σε παγκόσμιες σταθερές, δίνοντας έμφαση στην γενετική και το "nature" vs. το "nurture". Αυτό δε σημαίνει όμως ότι και ο γενετικός τομέας δεν έχει το εφφέκτ του. Και όλα αυτά ισχύουν όσο αυθαίρετος και να είναι ο "διαχωρισμός" (αναφέρω το κλασικό επιχείρημα κατά της ύπαρξης φυλών) εάν τουλάχιστο μιλάμε για συγκεκριμένους ανθρώπους σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
16-08-2012, 12:07

λυπάμαι, αλλά κόμμον σενς είναι αυτό που υποστηρίζει ο rothbard. Εκτός κι εάν εσύ μπορείς να πάρεις 10 εκατομμύρια κόσμο από ένα μέρος της γης και 10 εκατομμύρια από ένα άλλο (ή καλύτερα, και τα δύο από τυχαία μέρη της γης) και να μου πεις ότι είναι ίδιοι σε απόλυτο βαθμό και στα πάντα, ζεις σε άλλο πλανήτη (και ναι, αυτό αφορά και την "εξυπνάδα", όσο πολυπρισματικά, με διαφορετικές μεταβλητές και σελίδες διδακτορικών την ορίσεις). Σιχαίνομαι την politically correct χαζομάρα τέτοιου είδους γιατί στο κάτω κάτω δίνει δύναμη στους rothbard να υποστηρίξουν τις απόψεις τους με απόλυτα λογικά επιχειρήματα, όπως το ότι οι μελέτες που αφορούν τις φυλετικές διαφορές στα πανεπιστήμια έχουν γίνει ταμπού για πολιτικούς λόγους (το οποίο φυσικά είναι λάθος).

Το θέμα δεν είναι να κλείνεις τα μάτια και να λες ότι κάτι δε συμβαίνει, το θέμα είναι τι σημασία έχει! Πως το νοηματοδοτείς. Αυτό το οποίο είναι καλή ένδειξη ρατσισμού είναι η προσπάθεια μερικών τέτοιων να "ακινητοποιήσουν" τις φυλετικές, εθνοτικές κλπ διαφορές σε παγκόσμιες σταθερές, δίνοντας έμφαση στην γενετική και το "nature" vs. το "nurture". Αυτό δε σημαίνει όμως ότι και ο γενετικός τομέας δεν έχει το εφφέκτ του. Και όλα αυτά ισχύουν όσο αυθαίρετος και να είναι ο "διαχωρισμός" (αναφέρω το κλασικό επιχείρημα κατά της ύπαρξης φυλών) εάν τουλάχιστο μιλάμε για συγκεκριμένους ανθρώπους σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

σφινοτουβλε, συνειδητοποιεις πως ενας μαυρος μεσα σε δυο με τρεις γεννιες μπορει να εχει ασπρους απογόνους ε

μιλαμε για γενετικα χαρακτηριστικα οχι κουλτουρα.
οτι μαζι με τα εξωτερικα χαρακτηριστικά, μεταφέρονται ηθικα και πνευματικα
οχι το αυτονοητο οτι το περιβαλλον παιζει ρολο δλδ φυσικα και το δεχομαι αυτο

edit :δεν εισαι ο σφινοτουβλος. μπερδευτηκα

sfinotouvlaki
16-08-2012, 12:22
sfinotouvle εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα

ο rothbard ειναι ρατσιστης
και οικονομολογος που σαν τον φριντμαν πιστευουν στις αγορες σαν να ειναι θεος

ok, είναι ρατσιστής, εγώ νομίζω αυτό που τον κάνει απεχθή (και ρατσιστή) είναι αυτά που ίσως δεν λέει, όχι αυτά που λέει. εκ των πραγμάτων και μόνο υπάρχουν πνευματικές και ηθικές διαφορές μεταξύ φυλών, υπάρχουν διαφορές στην εξέλιξη τους. για μένα αυτό είναι και εμφανές και αποδεκτό. αυτό που δεν λέγεται είναι πως αυτές οι διαφορές δημιουργήθηκαν, για παράδειγμα, λόγω του χώρου στον οποίο δρουν οι φυλές κι όχι γιατί όποιος είναι sherpa θα είναι το ίδιο κτηνωδώς δυνατός και πολυγαμικός όπου και να τον φυτέψεις. επίσης, δε λέγεται πως έννοιες όπως η εξυπνάδα ή ηθική, εκτός πλαισίου, είναι κάτι απόλυτα αυθαίρετο και ασαφές. δεν εξηγείται, ίσως, γιατί εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου είναι προτιμότερη μια ηθική από μια άλλη ή μια σημασία της έννοιας εξυπνάδας από μια άλλη. ούτε γιατί επιλέγεται ένα συγκεκριμένο πλαίσιο εξηγείται τις περισσότερες φορές. αν φτάσει μέχρι εκεί το πράγμα, πιθανότατα θα καταλήξουμε πως όλα είναι αυθαίρετα και απλώς ο καθένας προσπαθεί να προωθήσει τα ατομικά του συμφέροντα γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, έτσι είναι προγραμματισμένος. αυτά που δεν λέγονται, λοιπόν, είναι για μένα τα πιο επικίνδυνα.

τωρα το αν θα τον ανεχτω, θα τον ανεχτώ. εσυ ομως μου λες να μην κραζω και προβοκαρω τον χιτλερ γιατι λειπει απ'την κουβέντα

δεν σου λέω να κάνεις ή να μην κάνεις κάτι. έκανα μια υπόθεση για να σου δείξω προς ποιους δρόμους μπορεί να πάει και ποιες μορφές μπορεί να πάρει ο ατομικισμός. αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου ως ατομικισμός τουλάχιστον, το τι θεωρούν οι άλλοι ως τέτοιον δε με πολύνοιαζει. όταν θα μιλήσω μαζί σου, θα σου μιλήσω για τη δική μου έννοια του ατομικισμού και θέλω να μου μιλήσεις για τη δική σου, όχι για του στίρνερ ή για του νίτσε, εκτός κι αν μιλάμε γι' αυτούς ή με αυτούς. η δική μου αντίληψη για το άτομο, λοιπόν, όπως και του βίντνα απ' ό,τι καταλαβαίνω, δεν είναι σολιψιστική. το άτομο είναι άλλο ένα χρήσιμο εργαλείο κατανόησης του έξω κόσμου και δεν είναι αναγκαίο να έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτόν.

οκ
με τον τυπακο που μιλαει για ρατσισμο και θεωρει σκοπιμο να μαστιγώσει την αριστερά εχω κανει αρκετα ντιμπειτ.
πηγαινε λιγο στο καναλι του και δες τις αποψεις του για τις γυναικες.
μετα πες μου
αν θες τον καλούμε και αυτον στην παρέα μας. να του πω τα ιδια που του λεω και στο καναλι του (αυτα τα συμμπερασματα δε μπορεις να τα βγαλεις οταν εχεις σαν μεσο τα ποστ μου στο er)

δεν με πολυαπασχολεί ο τυπάκος ρε κώστα, άνοιξα τη σελίδα που έδωσες και ο τύπος έχει μπλογκς τουήτερς, μσν, φέησμπουκ και λοιπά για να κάνει πόλεμο όπως λες. δε με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο άτομο, ακόμη και λάθος και επιπόλαια να είναι η κρίση μου, δεν προσπαθώ καν να τον μαστιγώσω, προτιμώ να ξοδέψω το χρόνο μου μαζί σου γιατί έχω περισσότερα στοιχεία για σένα και μου λένε πως γενικά δεν είσαι του μαστιγώματος.

το ντημπεητ μπορει να ειναι λιγο θερμοτερο. αυτο δεν σημαινει οτι θελω να ειμαι επιθετικος ασχετως αν η φρασεολογια φαινεται απολυτη. εγραψα στον βιντνα πως δεν θελω να φανω επιθετικος γιατι δεν ειμαι επιθετικος. δεν μπορω να προσδιορισω τον τονο μου με το πληκτρολογιο. επρεπε να γραψω φαινομενικά επιθετικο τονο. νομιζω δεν με παρεξηγει, εχουμε ξανακουβεντιάσει.

ίσως! το γεγονός και η αντίφαση παραμένει όμως και επειδή σε ξέρω κι εκτός, όπου απουσιάζει τελείως αυτή η μη επιθετική επιθετικότητα, σου έγραψα πως ίσως κάτι υπάρχει εκεί που δημιουργεί αυτήν την αντίφαση και ίσως θες να το ψάξεις. και κάνω την υπόθεση γιατί, όπως είπα και πριν, έχω παρατηρήσει σε μένα πρώτα ότι γίνομαι επιθετικός όταν είμαι ανασφαλής σχετικά με κάτι. το αν εν τέλει υπάρχει και σε σένα αυτό (ή κάτι διαφορετικό), εσύ το ξέρεις, εσύ θα το εντοπίσεις κάπου συγκεκριμένα ή θα το απορρίψεις.

καλη και η ψυχαναλυση αλλα νομιζω δεν ειναι δικαιη
γιατι δεν τοποθετείσαι δικαια στην αντιπαράθεση.

δεν προσπαθώ να σου κάνω ψυχανάλυση κώστα, μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις στον εαυτό σου! άλλωστε δεν έβγαλα κάνα συμπέρασμα, έβαλα ένα σωρό ίσως και πιθανόν γιατί δε με ενδιέφερε να σου κάνω ψυχανάλυση. επέλεξα εσένα γιατί απλώς εσένα ξέρω κάπως, ενώ τους άλλους καθόλου, οπότε μου ήταν πιο εύκολο να κάνω μια υποτυπωδώς αληθοφανή υπόθεση. το ποιντ μου ήταν πως το να δώσω βάση στο άτομό μου δεν οδηγεί ντε και καλά στην απόρριψη και την εκμετάλλευση των άλλων, μπορεί κάλλιστα να είναι ένα εργαλείο για να ανοιχτώ προς τα έξω.

αν ηθελες θα μπορουσες λιγο να την εξετασεις στην βαση της που ειναι κατα ποσο η ατομικοτητα μπορει να μπει πάνω απ'την μεγαλη μάζα,ποιες ειναι οι δυναμικες που πρέπει να αναπτυχθούν, πόσο σημαντικη ειναι η δημοκρατια γι'αυτην και τι γινεται οταν αντιμετωπιζεις μεγάλες μαζες ανθρωπων που απλώς αντιδρούν με κάποιο τροπο για τις τεραστιες κοινωνικες αδικιες με σκεπτικισμο η συχνα πυκνα απαξίωση. μετά θα δεχτώ να πεις, δεν εχεις ξεκαθαρισει τα πράγματα μεσα σου δείχνοντας λιγο πολύ και το κατα ποσο συμφωνεις με τον βιντνα. ειναι μονοπλευρη αντιμετωπιση αυτο που κανεις ομως.

σαφώς και μπορεί να μπει και μπαίνει. δυστυχώς συμβαίνει, λίγο πολύ το κάνουμε οι πάντες. εγώ ας πούμε το κάνω λίγο γιατί μου λείπουν βασικά χαρακτηριστικά που θα μου επέτρεπαν να επιβιώσω αν το έκανα πολύ. δεν είμαι αρκετά ικανός, επιδέξιος, κυνικός και τολμηρός στο να εκμεταλλεύομαι μάζες. πιθανότατα αν ήμουν θα το έκανα κι εγώ, δεν είμαι σίγουρος ωστόσο, νομίζω μπορούν να βρεθούν παραδείγματα ανθρώπων που είχαν τα απαραίτητα αλλά τελικά δεν ενέδωσαν. οπότε μπορώ να έχω λίγες ελπίδες πως θα μπορούσα να είμαι ένας από αυτούς κι όχι από τους άλλους! όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, δεκτό, αλλά, κάποιον που ναι μεν δεν αντιμετωπίζει τις μάζες με απαξίωση και σπεπτικισμό, αλλά, όταν έρχεται η ώρα συγκεκριμένων ατόμων και τους αντιμετωπίζει με υπερβάλλοντα σκεπτικισμό και απαξίωση, μάλλον θα τον αντιμετωπίσω με σκεπτικισμό. τις δικές μου συμπεριφορές τουλάχιστον σκεπτικιστικά τις αντιμετωπίζω.

πάντως προσεχε εγω δεν εχω ανοιξει τα χαρτια μου ιδεολογικά. απλα οπως εχω ξαναπει, οι κοινωνικες αλλαγες έρχονται οταν μεγαλα μέρη του πληθυσμού επιθυμουν κάτι τετοιο. μπορει να θελω επανασταση με μπροσταρη το κκε, η με εντελως φεντεραλιστικο τροπο. δεν το ξέρουμε γιατι δεν το εχω πει. ετσι οπως εχουν τα πραγματα λοιπον δεν καταλαβαινω ποιες ιδεες να κανω μέρος για να γρανιτωθούν κτλ.

ναι, ίσως εδώ δεν το έκανες, αλλά έχουμε κάνει κι άλλες κουβέντες και ξέρω περίπου που βρίσκεσαι ή, έστω, που δεν βρίσκεσαι. υποθέτω δηλαδή, δεν ξέρω. και, όπως σου εξήγησα πιο πάνω, μίλησα σε σένα για σένα ακριβώς επειδή σε ξέρω έστω λίγο. ουσιαστικά είναι προτίμηση υπέρ σου όχι προκατάληψη εναντίον σου.

την δημοκρατια στηρίζω, οχι ενα πολιτικο ρεύμα. αλλα προχωράω παραπέρα εξεταζοντας τις θέσεις τις οποιες εκφραζει ο καθενας. εχω το δικαιωμα να τις πω αφηρημενες γιατι η αυτοβελτιωση μου φαινεται γενικευση, η ατομικοτητα προαγει ακομη και υποσυνειδητα τον εγωισμο και μπορει να εχει ασχημες εξελιξεις. αυτο δεν σημαινει πως αντιπαρατιθεμαι με κατι πλήρες στο μυαλο μου (δεν το κάνω)

οκ, δεκτό. τι θεωρείς ότι είναι η δημοκρατία; τι θεωρείς δημοκρατία; γιατί την υποστηρίζεις; προφανώς και έχεις το δικαίωμα να τις πεις όπως θέλεις, απλώς λέω ότι το πώς και γιατί θα τις πούμε οτιδήποτε δείχνει πράγματα και για μας και είναι χρήσιμα, σε μένα τουλάχιστον. εντάξει, η αυτοβελτίωση είναι γενίκευση, αλλά πάντα από γενικές έννοιες ξεκινάς. και η δημοκρατία γενίκευση είναι. στο προηγούμενο ποστ και σ' αυτό νομίζω σου συγκεκριμενοποίησα κάπως την αυτοβελτίωση μέσω της ατομικότητας.

καταλαβαινω την αναρχικη λογικη του μπακουνιν με τα ψηγματα της νεας κοινωνιας στην υπαρχουσα.
μέσα στην αναρχία δεν πάρχουν μονο αυτες οι τασεις ομως. για το εγχωριο επιπεδο μπορει να αλλαζουν τα πράγματα.
οι αναρχοσυνδικαλιστες ας πουμε, δεν ειναι τπτ εξωγηινοι που υποστηρίζουν μια εργατικη επανάσταση και προαγουν τα συνδικάτα σαν την κυρια δυναμη εκδημοκρατισμου.
οι ατομικιστες ομως δεν μπορουν η ισως δεν θελουν να δουν σε αυτο το επιπεδο.

οκ, ίσως και μέσα στον ατομικισμό όμως, όπως και μέσα στην αναρχία, δεν υπάρχει μόνο μια όψη. εγώ θα έλεγα, κάπως χιουμοριστικά, πως υπάρχουν τόσες όψεις όσοι και οι θιασώτες.

η επανάσταση στην ρωσια ας πουμε δεν εγινε από πλήρως συνειδητοποιημενες ατομικότητες, ηταν η ψυχολογια των μαζών τετόια. και υπηρχαν ιδεολογικες προστριβές. το θεμα ειναι πως θεωρητικα οι επαναστατες ιδεολογοι υποστήριξαν την επανάσταση η οποία ηταν λαική.

αυτα ειναι οι ριζες της διαφωνιας μας και οχι αν εχω διαθεση αυτοβελτιωσης η αν διαφωνω γι'αυτην. απλα ολ'αυτα μου φαινονται ωραια για κουβεντα και ζυμωση αλλα με μικρη πρακτικη εφαρμογή εφοσον μιλαμε για υποκινηση μαζών (που φέρνουν την αλλαγη και ο κυκλος συνεχίζεται)

οκ, εμένα μου φαίνεται πάντως άμεσα εφαρμόσιμο, σε αντίθεση με την υποκίνηση των μαζών για την οποία δεν μπορώ να κάνω πολλά μιας που δεν έχω πρόσβαση σε μεγάλες μάζες αλλά σε συγκεκριμένα άτομα.

phthoggon
16-08-2012, 12:24

με βρήκες! ναι, συμφωνώ, όμως άλλο πράγμα έγραφες στο προηγούμενο ποστ. Εντάξει αυτό δεν το λέει παρά τελειωμένος ακροδεξιός καθυστέρας. Αυτό που γίνεται είναι ότι στηρίζονται στο νεφελώδες ας πούμε τομέα της γενετικής και τον υπερτονίζουν ώστε να υπονοήσουν ότι που ξέρεις, μπορεί να συμβαίνει και κάτι τέτοιο. Υπάρχουν και κάτι μελέτες που λένε και κάτι τέτοια περίεργα νομίζω (χωρίς να τις παίρνω στα σοβαρά προσωπικά)

Μελαγχολικός Χοντρούλης
16-08-2012, 12:32
δεν νομιζω πως ο ανθρωπος ειναι προγραμματισμενος ετσι.
γενικα υπαρχουν μελετες που αποδεικνύουν την αλληλοβοηθεια μεταξυ των ανθρώπων.
υπάρχουν ολα στην ανθρωπινη φυση
το θεμα ειναι μαλλον να χτισεις μια κοινωνια που να προβάλλει περισσότερο κάποια χαρακτηριστικά.
για παραδειγμα στον καπιταλισμο, προβάλλεται ο ανταγωνιστικος ανθρωπος. πατας επι πτωματων για να εχεις πετυχημενη οικονομικη και κοινωνικη ζωή. στον κρατικο καπιταλισμο ομολογουμενως μερικές ακραιες μορφές καταπιεσης μπορουν να αποφευχθουν αλλα καταλαβαινεις πως δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. εκτος αν φυσικα επιθυμήσουμε την αυτοκαταστροφή μας (που σχεδον την ακουμπήσαμε με την πυραυλικη κρίση στην κούβα).
βέβαια δεν την επιθυμήσαμε οι ιδιοι, αλλα χτίσαμε μια κοινωνια που εδωσε δυναμη σε ισχνες μειοψηφίες.

μ'αρεσει η κουβεντα αλλα λεω να την συνεχισουμε οταν θ'ανεβω (σε 2 βδομάδες), ευχομαι να μην το παρεξηγεις, βλεπω λιγο τα σεντονια μου και τρομαξα

να πω παντως πως η δημοκρατια για μενα δεν ειναι γενικευση αλλα αξία.

edit : α να πω και κατι αλλο, επειδη ειχαμε μια συνεχεια των pms με τον βιντνα περί stirner εδώ και θεωρώ πως εγινε κουβέντα πάνω και στην δική του φιλοσοφία προτεινω να τον ριξεις μια ματιά. προσωπικη μου αποψη, αν θελεις την παιρνεις στα σοβαρά, ειναι ο ορισμος του νεοφιλελευθερου σημερα στην αμερικη. μια οπορτουνιστικης φυσης συμπραξη που μετα διαλύεται επειδή δε μπορει να θιγεται η ατομικοτητα. καμμία σχέση με διδαχες κροποτκιν/μπακούνιν η ακόμη και χουμπολτ αν θελουμε να μιλήσουμε για φιλελευθερισμό

Μελαγχολικός Χοντρούλης
16-08-2012, 12:34

με βρήκες! ναι, συμφωνώ, όμως άλλο πράγμα έγραφες στο προηγούμενο ποστ. Εντάξει αυτό δεν το λέει παρά τελειωμένος ακροδεξιός καθυστέρας. Αυτό που γίνεται είναι ότι στηρίζονται στο νεφελώδες ας πούμε τομέα της γενετικής και τον υπερτονίζουν ώστε να υπονοήσουν ότι που ξέρεις, μπορεί να συμβαίνει και κάτι τέτοιο. Υπάρχουν και κάτι μελέτες που λένε και κάτι τέτοια περίεργα νομίζω (χωρίς να τις παίρνω στα σοβαρά προσωπικά)

οχι αυτο εννοούσα δεν θελω να παρεξηγηθει. το θετει σωστα ο σφινοτουβλος (περί αυτών που δεν λέει) αλλα το υπονόησα κι εγω λεγοντας πως ο ανθρωπος ειναι λευκος δυτικος. συνεπής πάντως με την οικονομικη του θεωρια. οι ικανοι ( ; ) να πετύχουν. οι ανίκανοι ( ; ) σμπουτζαμας

VidnaObmana
16-08-2012, 13:36
''Θα παλεψω μαζι τους, οταν καταλαβουν''

καλο, γιου κεντ λουζ

Θα συνταχθω/παλεψω με οποιους θελω οποτε το θελω και οσο το θελω. Ιδεολογηματα ενοτητας, λαικης παλης και αλλα τετοια να μου λειπουν. Με ξενερωνεις λιγο ομως γιατι δεν απαντησες παρα μονο ειπες 'σταματα να λες οτι να ναι'. Ενταξει, το ιδιο θα μπορουσα να πω και εγω. Η συζητηση ειχε αποκτησει ενδιαφερον εκει που εκανες την ωραια ερωτηση 'πως μπορεις να σαι σιγουρος οτι κατι ειναι μονο δικο σου' κλπ και εχω ικανοποιητικη απαντηση νομιζω...

Μηπως γι'αυτο δεν πετυχε κιολας?

Οσο για τη συνδεση Στιρνερ με νεοφιλελευθερισμο, αν και αρχικα ειχα τετοια εντυπωση διαβαζοντας το αρθρο του indymedia https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1416864 βλεπεις μια αρκετα διαφορετικη θεωρηση.

PS. O ατομικισμος δεν αποκλειει την αλληλοβοηθεια.

Deggial
16-08-2012, 13:45
λυπάμαι, αλλά κόμμον σενς είναι αυτό που υποστηρίζει ο rothbard.

Αυτό που συγκεκριμένα υποστηρίζει ο Rothbard και, μεταγενέστερα οι race realists (οι οποίοι είναι για τους ρατσιστές ό,τι είναι και το intelligent design για τους creationists, μια ψευδο-επιστημονική εκλογίκευση των προκαταλήψεών τους) δεν είναι common sense. Το βασικό πρόβλημα έγκειται στην χρήση του όρου race.

Οι ράτσες είναι μία αυθαίρετη κατηγοριοποίηση που συνδέει ανομοιογενείς πληθυσμούς (που δεν έχουν κοινή γεωγραφική γενεαλογία) με βάση ένα και μόνο κοινό χαρακτηριστικό, το χρώμα του δέρματος. Η κατηγοριοποίηση αυτή δεν έχει βιολογικά νόημα, αφ' ενός επειδή η γενετική ποικιλία είναι πολύ πιο πλούσια, αφ' ετέρου επειδή οι ανθρώπινοι πληθυσμοί δεν είναι απομονωμένοι και αναμιγνύονται. Ωστόσο, η κατηγοριοποίηση αυτή ιστορικώς βασίστηκε στην απόδοση συγκεκριμένων γενετικών χαρακτηριστικών (που δεν περιορίζονται στην εξωτερική εμφάνιση) στις ομάδες αυτές, κι όταν ο Rothbard και οι race realists αναφέρονται στα χαρακτηριστικά των φυλών δεν αναφέρονται σε επίκτητα χαρακτηριστικά βάσει διαφορετικών ιστορικών, γεωγραφικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών, αλλά σε κληρονομικές ιδιότητες. Εφόσον ξεκινούν με μία τόσο εσφαλμένη κατηγοριοποίηση, η όλη λογική τους είναι αστεία.

Ο Rothbard κάνει επίσης το λάθος να αναφερθεί στο θέμα της νοημοσύνης, το οποίο είναι ένα απίστευτα πολύπλοκο ζήτημα για τους ερευνητές, κυρίως επειδή δεν έχουμε κάποια σοβαρή μεθοδολογία ή εργαλεία για να μελετήσουμε τυχόν διαφοροποιήσεις στην νοημοσύνη μεταξύ διαφορετικών πληθυσμών (πόσω μάλλον να ξεχωρίσουμε τον βαθμό επιρροής γενετικών χαρακτηριστικών). Πολλές σχετικές έρευνες βασίζονται στην στατιστική μελέτη των αποτελεσμάτων IQ tests, το οποίο έχει δύο βασικά μειονεκτήματα:
α) γνωρίζουμε ότι υπάρχουν cultural biases στα IQ test, οπότε είναι αδύνατη η σύγκριση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών. Ως εκ τούτου, οι σχετικές έρευνες αφορούν πάντα πληθυσμούς συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής.
β) πολλοί ερευνητές έχουν φέρει αντιρρήσεις στην χρήση των IQ tests για στατιστικές μελέτες. Τα IQ test σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να αποφεύγονται, όσο είναι δυνατό, τυχόν biases. Έτσι, αν π.χ. μία ερώτηση απαντάται σωστά με μεγαλύτερη συχνότητα από άντρες παρά από γυναίκες, τότε αυτή η ερώτηση αφαιρείται. Αυτό είναι σαφώς χρήσιμο για τον ρόλο των IQ test, παράλληλα ωστόσο τα καθιστά άχρηστα για την μελέτη πληθυσμών, εφόσον σε αυτή τη περίπτωση θα μας ενδιέφεραν ακριβώς αυτές οι ερωτήσεις στις οποίες υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση των απαντήσεων μεταξύ των εξεταζόμενων πληθυσμών (εφόσον αυτές, προφανώς, δείχνουν τις διαφορές).

Στο μόνο με το οποίο συμφωνώ με τον Rothbard, και είναι γενικότερα η "ορθόδοξη" φιλελεύθερη άποψη, είναι πως το όλο θέμα είναι καθαρά επιστημονικό και δεν θα έπρεπε να απασχολεί την πολιτική ζωή εφόσον όλοι οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες ελευθερίες. Τουλάχιστον οι φιλελεύθεροι ρατσιστές είναι ακίνδυνοι. :P

Μελαγχολικός Χοντρούλης
16-08-2012, 15:29
το σταμάτα να λες οτιναναι εχει να κανει με την αποψη σου για την δημοκρατια. δεν μπορει να την βλεπεις εχθρικά μου φαινεται ακραιο για ανθρωπο που εχει ελευθεριακες αντιλήψεις. μη μου πεις οτι δε την βλεπεις εχθρικά γιατι δεν θα σε πιστεψω με τα οσα ειπώθηκαν. σε αυτη την βαση δεν εχουμε πολλα να συζητησουμε.

προτείνω πάντως να διαβασεις κανα βιβλιο του και οχι την αναλυση. νομιζω ειναι χρησιμο να βγαζεις τα δικα σου συμπερασματα. δεν εινια πολυ ευκολος το καταλαβαινω. θελω να πιστευω πως καταλαβα σωστά τι πρεσβευει παντως. γινεται μπακντ η κατανοηση μου και απο αλλους (bookchin, chomsky)

δεν μιλαω για αλληλοβοήθεια με ζυγισμα θετικων και αρνητικών σε ατομικο πλαισιο
μιλαω για την εμφυτη ανάγκη για αλληλοβοήθεια, αυτην που υπάρχει οταν βλεπεις να καιγεται το σπιτι του διπλανου σου και πας να βοηθήσεις, ή που θα πας να σώσεις εναν ανυπερασπιστο. δεν γινεται να μην παρεις ελπιδα από εναν λαο που κατεβαινει να διαμαρτυρηθει για να ζητησει το δικαιο του.

ας μην ανοιξουμε το ζητημα της ρωσικης επανάστασης. οχι δεν απετυχε εξαιτίας του λαού φιλε μου. τι να πω παραπανω δεν ξέρω

VidnaObmana
16-08-2012, 16:27
το σταμάτα να λες οτιναναι εχει να κανει με την αποψη σου για την δημοκρατια. δεν μπορει να την βλεπεις εχθρικά μου φαινεται ακραιο για ανθρωπο που εχει ελευθεριακες αντιλήψεις. μη μου πεις οτι δε την βλεπεις εχθρικά γιατι δεν θα σε πιστεψω με τα οσα ειπώθηκαν. σε αυτη την βαση δεν εχουμε πολλα να συζητησουμε.

προτείνω πάντως να διαβασεις κανα βιβλιο του και οχι την αναλυση. νομιζω ειναι χρησιμο να βγαζεις τα δικα σου συμπερασματα. δεν εινια πολυ ευκολος το καταλαβαινω. θελω να πιστευω πως καταλαβα σωστά τι πρεσβευει παντως. γινεται μπακντ η κατανοηση μου και απο αλλους (bookchin, chomsky)

δεν μιλαω για αλληλοβοήθεια με ζυγισμα θετικων και αρνητικών σε ατομικο πλαισιο
μιλαω για την εμφυτη ανάγκη για αλληλοβοήθεια, αυτην που υπάρχει οταν βλεπεις να καιγεται το σπιτι του διπλανου σου και πας να βοηθήσεις, ή που θα πας να σώσεις εναν ανυπερασπιστο. δεν γινεται να μην παρεις ελπιδα από εναν λαο που κατεβαινει να διαμαρτυρηθει για να ζητησει το δικαιο του.

ας μην ανοιξουμε το ζητημα της ρωσικης επανάστασης. οχι δεν απετυχε εξαιτίας του λαού φιλε μου. τι να πω παραπανω δεν ξέρω

Οντως ασε την ρωσικη επανασταση.... Θα αρκεστω σε αυτο για την επανασταση

"Stirner criticizes conventional notions of revolution, arguing that social movements aimed at overturning the state are tacitly statist because they are implicitly aimed at the establishment of a new state thereafter."

Εγω σου ειπα παραπανω πως οραματιζομαι μια επανασταση και δεν το σχολιασες

Εχθρικος προς τη δημοκρατια, αναλογως για τη δημοκρατια μιλαμε, βλεπεις για να μιλησουμε σωστα πρεπει να πιασουμε τους γαμω-ορισμους και το βαριεμαι λιγο αυτο, παντως για την λεγομενη 'αστικη δημοκρατια' σιγουρα ειμαι εχθρικος ναι. Ουτε εγω μιλαω για την αλληλοβοηθεια με ζυγισμα θετικων και αρνητικων .... Μιλαω για την αλληλοβοηθεια "αλτρουιστικα" οπως το εννοεις εσυ μονο που επαναλαμβανω μια αρκετα κλισε αποψη, αλλα συμφωνω τι να κανουμε, οτι ο αλτρουιστης παιρνει χαρα απο την χαρα του αλλου. Οπως και να το κανεις ολα ξεκινανε και επιστρεφουν στον εαυτο, το εγω ειναι η διαδικασια που μας κανει να αντιλαμβανομαστε την υπαρξη μας ως κατι ξεχωριστο απο το περιβαλλον... Στο ξαναλεω, εγω θα βοηθησω καποιον αν πραγματικα γουσταρω να το κανω και θα παρω χαρα απο τη χαρα του οταν βγει απο τη δυσκολη θεση που ειναι, χωρις να περιμενω ανταποδωση γιατι μονο και μονο η χαρα που παιρνω δινοντας βοηθεια μου αρκει για ανταποδωση.

Απο κει και περα να προσεχεις αυτο που εχεις με τα εμφυτα (αλληλοβοηθεια,δικαιοσυνη κλπ) .... Γιατι να ειναι εμφυτη η αλληλοβοηθεια και οχι επικτητη? Γιατι να ειναι εμφυτη η αλλολοβοηθεια και οχι πχ το μισος ή η χαιρεκακια? Δεν μπορουμε να μιλησουμε για καθολικη ανθρωπινη φυση μονο για τασεις που δρουν συνεργιστικα με προφανη αναδραση με το περιβαλλον/κοινωνια και οι συνδυασμοι ειναι παρα πολλοι....

Μελαγχολικός Χοντρούλης
16-08-2012, 17:02
δεν μιλαω για αλτρουισμο
νομιζω δεν υπαρχει κατι τετοιο οπως γραφεις
μιλαω για εμφυτο χαρακτηριστικο που καλλιεργείται.
δεν αναιρω το μισος κτλ, ολα στην ανθρωπινη φυση ειναι. δες πιο πανω

το θεμα με τον στιρνερ ειναι οτι αναιρει την εννοια της κοινότητας (με εξαιρεση το γιουνιον οφ εγκοιστς το οποιο ειναι ουτοπικό).
και εσυ παιζεις λιγο διπλο ταμπλό, μια ατομικιστης, μια κολλεκτιβιστής και με έχεις μπερδεψει.
μπορεις να κριτικαρεις την ατομικη ελευθερια που ειναι υπόλογη στην κοινότητα, οπως εκανε και ο μπακούνιν, χωρις να βγαζεις αυτην την υποψια υπερβολικού ατομικιστη.
ολ'αυτα τα επιχειρηματα ειναι αναλυσεις που εχουν γινει στον στιρνερ δεν τα βγαζω απ'το κεφαλι μου.

εγω καταληγω πως ο στιρνερ, σαν πρωτοστρουκτουραλιστης, μεταμοντερνος και οτιδήποτε, ειναι καλος και χρησιμος μονο για να πηγαινει το μυαλο σου καμμια βολτα.
πρακτικα και ρεαλιστικα, μικρη δυναμικη μπορεί να εχουν οι αποψεις του στην καθημερινότητα. εντουτοις δεν τον θεωρώ ιδιαίτερα χρησιμο μεσα στην αναρχικη παράδοση, η οποια πάντα ηταν ανοικτη στην εννοια της κοινότητας.
πες το ακομη μια δογματικη παραδοχη στα ορια του αναρχισμου, δεν με πολυκαιει.

εκτος φυσικα αν εισαι νεοφιλευθερος. που θυσιαζεις τα πάντα για το εγώ σου. εκει ο στιρνερ εχει πρακτικη εφαρμογη

Helm
16-08-2012, 17:13
Μαριλλιον, αν θες, ξαναδιάβασε τα τελευταία ποστς σου και οπου μιλάς για την κοινωνία, για το πως είναι, το πως φαντασιακά μπορεί να είναι και το πως δεν πρέπει να είναι, κανε μια μείωση και εφάρμοσε τις ιδιες προτάσεις στον εαυτό σου και σε αλλά άτομα συγκεκριμένα. Είπαμε να μην κάνουμε ψυχανάλυση επίτηδες σε αυτό το θρεντ αλλά ψυχανάλυση κάνουμε κατά λάθος, είναι λίγο περίεργο από ενα σημείο και πέρα να μην πει κάποιος "ει..." . Δηλαδή, εγώ αυτό που βλέπω είναι έναν Βιντα ο οποίος εκφράζει μια μεταφυσική σχεδόν δυσπιστία σε οποιαδήποτε δομή, η οποία είναι ολοδικιά του και δεν έχει ιδεολογική βάση, αλλα στέκεται ένα ιδεολογικό επιχείρημα απο πάνω της και βλέπω και εσένα να σε τσινάει το πιρορι αντι-δομικό που λέω, όχι το οικοδόμημα (το οποίο αν το εξέφραζε άλλος, όπως το σφινοτουβλακι, βγάζει και άλλων αέρα) στο σημείο που γίνεσαι επιθετικος. Δεν χρειάζεται να ποστάρει το Αγενες Ρομποτ στο θρεντ για να αποδεχθείς την αυταπόδεικτη χρησιμότητα του κοιτάω-έξω-για-να-κοιτάξω-μέσα.

Οχι οτι έχω πρόβλημα εγγενώς με πολιτικές κουβέντες, ακόμα σε σε αυτό το στυλ του 'πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα'. Δηλαδή, έχω χιουμορ (τέτοιου τύπου) και το παράλογο του να συζητάμε εγώ κι εσυ για το πως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος είναι γαργαλιστικό. Αλλα είναι λίγο κριμα - για αυτό το ποστ μου, όχι για να σου την 'πω' η κάτι τέτοιο - να μην κοιτάμε και τον ελέφαντα στο δωμάτιο, που είναι τα άτομα που εκφράζουν τις αποψαρες και τι λένε αυτές οι αποψάρες για την εσωτερική τους λειτουργεία. Κομμουνιστες-αδέρφια λένε θα αλλάξουμε τον κόσμο ενώ είναι ένα μάτσο (και μάτσο) νευρώσεις. Αποστασιοποιημένα συναισθηματικά ρομπότ λένε ότι θέλουν να τους αφήσει ο κόσμος απολύτως ήσυχους. Αντι-δομιστες που θέλουν να βρουν τον μαγικό δρόμο πιστεύουν ότι οι άλλοι είναι ΜΑΛΑΚΕΣ. Και ασχολούμαστε με το τι λένε ενώ θα έπρεπε να τους κοιτάμε στα μάτια για πέντε λεπτά μπας και δούμε και την αντανάκλασή μας.

VidnaObmana
16-08-2012, 17:26
Οχι οτι έχω πρόβλημα εγγενώς με πολιτικές κουβέντες, ακόμα σε σε αυτό το στυλ του 'πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα'. Δηλαδή, έχω χιουμορ (τέτοιου τύπου) και το παράλογο του να συζητάμε εγώ κι εσυ για το πως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος είναι γαργαλιστικό. Αλλα είναι λίγο κριμα - για αυτό το ποστ μου, όχι για να σου την 'πω' η κάτι τέτοιο - να μην κοιτάμε και τον ελέφαντα στο δωμάτιο, που είναι τα άτομα που εκφράζουν τις αποψαρες και τι λένε αυτές οι αποψάρες για την εσωτερική τους λειτουργεία. Κομμουνιστες-αδέρφια λένε θα αλλάξουμε τον κόσμο ενώ είναι ένα μάτσο (και μάτσο) νευρώσεις. Αποστασιοποιημένα συναισθηματικά ρομπότ λένε ότι θέλουν να τους αφήσει ο κόσμος απολύτως ήσυχους. Αντι-δομιστες που θέλουν να βρουν τον μαγικό δρόμο πιστεύουν ότι οι άλλοι είναι ΜΑΛΑΚΕΣ. Και ασχολούμαστε με το τι λένε ενώ θα έπρεπε να τους κοιτάμε στα μάτια για πέντε λεπτά μπας και δούμε και την αντανάκλασή μας.

Ευχαριστω, σημαντικη παραγραφος.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
16-08-2012, 17:36
χελμ

δεν εκφραζω καποια πολιτικη σκοπιμότητα ουτε αντιπροσωπευω καποιο χωρο. για την ακριβεια δεν εχω μιλησει καν για μελοντικη κοινωνια και την οργανωτικη δομή αυτης ουτε στα τελευταια μου ποστ, ούτε στα πρωτα. διευκρινησε τι εννοεις γιατι δεν το καταλαβαινω. εκτος αν σε καλυψουν αυτα που θα πω απο δω και περα βεβαια
αν με ζορισεις θα σου πω πως ΔΕΝ πιστευω πως πρεπει να ηγηθει καποιο επαναστατικο ρευμα πολύ συγκεκριμενων χαρακτηριστικων την κοινωνικη αλλαγή. αλλα θα πρέπει να επικρατουν συνθηκες δημοκρατιας σε ολα τα επιπεδα. η κοσμοθεωρια μου υποθετω χωρα τους νεοναζι, πασιφιστές, νεοφιλελευθερους, ατομικιστές κτλ.
οσο εχει σημασια μια τετοια παρατηρηση στην κουβέντα

επειδη αν καταλαβα καλα πιστευεις πως πρέπει να κανω μια αυτοκριτικη γιατι φαινεται να απορριπτω στην καλύτερη, ή να διαγραφω τελειως μια στάση (στη προκειμενη του βιντνα) που στη τελικη θεωρω να μη μου ταιριάζει, μπορει και να το κανω. σε ενα βαθμο αρκετα συνειδητά. αλλα επειδη ακριβώς δεν αντιπροτεινω κατι πολυ συγκεκριμένο (πολυ φυσικά γιατι δεν έχω κατι χειροπιαστό να προτεινω) δεν μπορεις να με κατηγορησεις για δογματισμο. ίσως για υπερβάλλων ζήλο η αντε, αντιδραστικοτητα; παντως νομιζω εχω επιχειρηματα. γνώμη μου

οι μικροειρωνιες δεν ειναι κομματι μιας επιθετικης ρητορειας παντως. ζηταω συγγνωμη αν εκλαμβάνονται σαν κατι τέτοιο απ'ολους τους εμπλεκομενους στην κουβέντα. τα εχουμε πει για το νετ; αυτοβελτιωση στους κωδικες καλης συμπεριφορας ενταξει, σεβαστη κριτικη

πισ (οπως λεμε ειρηνη)

Helm
16-08-2012, 17:43
Η θέση σου, όπως την καταλαβαίνω είναι αυτό το 'η δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα' και είναι το ίδιο ανεφάρμοστη, μη-πρακτική και κάπως περίεργα απλοϊκή να σου πω την αλήθεια με τον νεο-ναζι που λέει ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ. Δεν σημαίνουν κάτι δεδομένο όλα αυτά, λένε πολλά για σένα που το προτείνεις, λέει πολλά για μένα ότι δεν μπορώ καν να καταλάβω τις λέξεις αυτές.

Deggial
16-08-2012, 17:47
εκτος φυσικα αν εισαι νεοφιλευθερος. που θυσιαζεις τα πάντα για το εγώ σου

Αυτό το θεωρώ πολύ άδικη κριτική ενάντια στον φιλελευθερισμό. Οι φιλελεύθεροι ούτε θέλουμε να ζούμε ο καθένας στην σπηλιά του απομονωμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία, ούτε έχουμε τίποτα ενάντια στην αλληλοβοήθεια. Η διαφωνία μας είναι με τον κρατικό παρεμβατισμό, ή την εν γένει ύπαρξη κάποιας μορφής κεντρικής εξουσίας που επιβάλει κανόνες με την απειλή της βίας.

Παραδείγματος χάριν, υπάρχει σαφές πλεονέκτημα σε μία κοινωνία όπου όλοι έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και σε μεθόδους απολύμανσης και καθαριότητας. Ακόμη και εγωιστικά να το δει κανείς, η ύπαρξη ατόμων χωρίς πρόσβαση σε τέτοιες υπηρεσίες σημαίνει ότι δημιουργούνται πηγές μόλυνσης και αυξάνονται οι πιθανότητες ασθένειας και για όσους έχουν πρόσβαση σε αυτές. Η διαφωνία με την κρατική παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα έγκειται σε δύο κύριους λόγους:
α) ιδεολογικά, δε θεωρώ ότι εγώ ή οποιαδήποτε ομάδα, ακόμη και το σύνολο της κοινωνίας κατά πλειοψηφία, έχουμε το δικαίωμα να επιβάλλουμε την συνεισφορά όλων σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας παρά την θέλησή τους. Είναι προσωπική μας ευθύνη, ως άτομα που έχουμε αυτή την ιδέα για την υγεία, να φροντίσουμε για την υλοποίησή της και να πείσουμε και άλλους να συμμετέχουν, αλλά δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αναγκάζουμε, με την απειλή της βίας, την συμμετοχή τους.
β) πρακτικά, ο κεντρικός σχεδιασμός δημιουργεί διάφορα προβλήματα που αφορούν την παραγωγικότητα του και το επίπεδο της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει, κυρίως επειδή είναι εύκολη η διαφθορά προς ένα σύστημα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα όσων βρίσκονται κοντά στα κέντρα εξουσίας (κι αυτό δεν αφορά κατ' ανάγκη χρηματικές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, καθώς υπάρχουν διάφορα είδη διαφθοράς).

Μελαγχολικός Χοντρούλης
16-08-2012, 17:59
και με τον καπιταλισμο τι κανεις ντεγκ;
αν σε συνθηκες απολυτης ελευθεριας αγορας ο υπευθυνος μιας επιχειρησης πει ή δουλευεις για μένα ή ψοφάς (με τους δικούς του όρους πάντα) για ποια ελευθερια μιλάμε;

(δε μουντζωσα εγω)

Deggial
16-08-2012, 18:41
και με τον καπιταλισμο τι κανεις ντεγκ;
αν σε συνθηκες απολυτης ελευθεριας αγορας ο υπευθυνος μιας επιχειρησης πει ή δουλευεις για μένα ή ψοφάς (με τους δικούς του όρους πάντα) για ποια ελευθερια μιλάμε;

(δε μουντζωσα εγω)

Ιδανικά αυτό που θα θέλαμε είναι οι σχέσεις εργαζομένων και εργοδοτών να διέπονται από ιδιωτικά συμβόλαια στα οποία συμμετέχουν συναινετικά. Το πρόβλημα, προφανώς, είναι η οικονομική εξάρτηση του εργαζομένου από τον εργοδότη (οπότε υπάρχει και το αντίστοιχο coercion για την σύναψη συμφωνιών χωρίς πλήρη συναίνεση), κι ειλικρινά δεν βλέπω κάποιον πρακτικό τρόπο που θα μπορούσε να σπάσει αυτό εντός του υπάρχοντος καπιταλιστικού συστήματος.

Μία συνηθισμένη απάντηση, με την οποία μερικώς συμφωνώ, είναι ότι σε μία πραγματικώς ελεύθερη αγορά είναι σαφώς ευκολότερο να ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση. Ο κρατικός παρεμβατισμός αυξάνει το αρχικό κόστος και κόπο για την ίδρυση μίας επιχείρησης (παράδειγμα: το άνοιγμα παγωτατζίδικου στην Νέα Υόρκη (http://www.nytimes.com/2012/02/03/business/smallbusiness/before-ice-cream-shop-can-open-citys-slow-churn.html?_r=1) πήρε 2 χρόνια και κόστισε επιπλέον ~$30.000 για την αδειοδότηση), γεγονός το οποίο οδηγεί σε μειωμένο ανταγωνισμό. Εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι περιορισμοί, τότε λειτουργεί και ως κίνητρο για τον εργοδότη να σου προσφέρει καλές συνθήκες εργασίας ούτως ώστε να μην γίνεις ανταγωνιστής. Το επιχείρημα αυτό, ωστόσο, δεν λέει και πολλά σε αγορές όπου το αρχικό κεφάλαιο έτσι κι αλλιώς θα ήταν υψηλό, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η παραγωγή τρανσίστορ, κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση, ελεύθερη αγορά δε σημαίνει και κατ' ανάγκην διατήρηση του υπάρχοντος καπιταλιστικού συστήματος. Υποτίθεται ότι το πλεονέκτημα σε μία ελεύθερη αγορά είναι η ευελιξία που προσφέρει, η οποία αφορά και την δυνατότητα αλλαγής του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε ή συναλλάζουμε προϊόντα και υπηρεσίες μεταξύ μας. Αξίζει αναφοράς ότι διάφοροι θεωρητικοί του φιλελευθερισμού τον 19ο αιώνα (όπως οι Spencer, Tucker, de Cleyre, κ.α.) προσδοκούσαν στην εξαφάνιση της παραδοσιακής βιομηχανίας με την ιεραρχική της δομή, και την αντικατάσταση της από κοοπερατίβες εργατών και ανεξάρτητους εργολάβους.

Μελαγχολικός Χοντρούλης
16-08-2012, 19:56
μονο αν ανατραπει ο καπιταλισμος σπαει
δε ξερουμε τι ανισοτητες μπορει να φερει η νεα κατασταση βεβαια απλά γιατι να μην το πουμε

αυτο παντως, πως η αρση των περιορισμων είναι κινητρο στον εργοδότη να σου προσφερει καλύτερες συνθήκες εργασιας ειναι μια εικασια που δεν βρισκει βαση στο ιστορικο παραδειγμα.
γιατί οι επιχειρησεις εχουν την ταση να δημιουργουν συναιτερισμους ωστε να διατηρούνται και τα μονοπώλια. μπορω να πω μαλιστα, πως μου φαινεται πολυ λογικοτερο να πει ο εργοδότης πως ο μονος τροπος που μπορουμε να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη μας ειναι να φραξουμε τον ανταγωνισμό. ξερω πως το κρατος εχει συμβάλει στην γιγαντωση των μονοπωλιων αλλα για να παμε σε συνθήκες βιωσιμης ελευθερης αγοράς, πρέπει να διαλυθεί το 80% των επιχειρησεων που ανηκουν σε αλλες μεγαλύτερες.
επισης μου δινεις πατημα στα περιβαλοντικα να πω πως ειδικα στο μοντελο ελευθερης αγορας που εφαρμόζεται σημερα (αν θες να το πεις ετσι), δεν φταιει η παρεμβαση του κρατους στο πρόβλημα. αν εχει κανει κατι καλο μαλιστα μεσω των κρατων προνοιας ειναι να βοηθά να εξομαλύνεται ο παράγοντας ''απληστία''

για τις νεοφιλελευθερες πολιτικές στην Λατινικη αμερικη τι εχεις να πεις; πιστευεις πως εδωσε θετικα παραδειγματα για να πιστευεις σε αυτο το μοντέλο; μιλαω για Αιτη, Χιλή και λοιπες χωρες

Reject
16-08-2012, 20:10
Οι φιλελεύθεροι είστε ελιτιστικά σκουπίδια, που υποστηρίζετε απάνθρωπες πολιτικές.
Γεμίσαμε Αμερικανάκια wannabe.

Parasight
30-10-2012, 22:15
ZGcnkCeKwcA

asimoulis
31-10-2012, 00:27
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1427436

Tispanagias tamatia
31-10-2012, 00:59
κρανοφόρος .

Agoraphobic_S.I.
07-11-2012, 13:44