View Full Version : Αναρχισμός και αντιφάσεις
metamelia3
13-03-2009, 20:22
το "μπααντερ μαηνχοφ" ειναι πιο ευηχο ομως.
ΦΡΑΞΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ τελος παντων ρε καριολη.
House Of Low Culture
13-03-2009, 20:51
Όπως τα'χω παρει γραμμή πάντως ο στιρνερ ήταν ενας εγωπαθής με μια αστήρικτη ατομοκεντρική θεωρία ίσα για την κόντρα στους υπόλοιπους εγελιανούς και ο νετσάγιεφ απλά ένα τσουτσεκάκι.
Γενικά ρε παιδιά ο σοβαρός άνθρωπος (όπως εγώ) χρειάζεται μόνο ένα κράμα απο Μαρξ, Μπακούνιν, Νίτσε, (λίγο) Ποππερ, (λιγο) Καστοριάδη, καταστασιακούς, περισσότερους καταστασιακούς και τα θεωρητικά των μπάαντερ μάηνχοφ. Και δυο-τρια ξωφαλτσα. Τα υπόλοιπα ακαδημαϊσμοί, φιλολογία και πούδρα.
χαχ, μαλακία ποστ.
:pink:
metamelia3
13-03-2009, 21:30
κά τω α πο τ'ακκά ουντ σας έ χε τε -ισμο
τι να κα τα λάβετε απο ελι τι σμο
rage for order
16-03-2009, 03:51
λίγο από θεωρητικά RAF που έχω διαβάσει μου φάνηκαν ψιλό για τον πούτσο και σχετικά "πίσω" σχετικά με δράσεις και αναλύσεις τις ίδιας περιόδου. στείλε κάτι καλό και άλλαξε μου γνώμη.
metamelia3
16-03-2009, 13:39
τσεκαρε για αρχή αυτο (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=850086) που ειναι μια εξαιρετικη σύνοψη του θεωρητικου υποβαθρου της ραφ. κατα τ' αλλα ψαξου για το "urban guerilla concept" της ουλρικε που ηταν το μανιφεστο τους (το οποιο μυστηριωδως εξαφανιστηκε απ'το σκριμπντ).
edit: επισης δωσε και κανα παραδειγμα πιο σοβαρων αναλυσεων
rage for order
16-03-2009, 20:12
έριξα μία ματιά στα γρήγορα στο pdf και θα το ξεκινήσω όπως και το άλλο της μάινχοφ.
δεν είπα ότι οι αναλύσεις τους δεν ήταν σοβαρές αλλά ότι ήταν λίγο "πίσω". πχ έχεις από την μία μία ΡΑΦ που είναι μαρξιστές και λενινιστές και μιλάνε για ιμπεριαλιστές και αντιαμερικανισμό και από την άλλη έχουν ήδη προκύψει στην αριστερά (στην ουσία την έχουν ξεπεράσει και μιλάμε για κάτι άλλο) αναλύσεις πχ καταστασιακών, καστοριδιακών, θέαμα, έχουμε μάη '68, έχει ήδη αρχίσει η αυτονομία κτλ. υπάρχουν επιρροές από όλα αυτά στα θεωρητικά κείμενα της ΡΑΦ αλλά μου φαίνεται ότι ανήκουν στην τάση της ακροαριστεράς που είναι πιο "παραδοσιακή"
metamelia3
16-03-2009, 20:56
έριξα μία ματιά στα γρήγορα στο pdf και θα το ξεκινήσω όπως και το άλλο της μάινχοφ.
δεν είπα ότι οι αναλύσεις τους δεν ήταν σοβαρές αλλά ότι ήταν λίγο "πίσω". πχ έχεις από την μία μία ΡΑΦ που είναι μαρξιστές και λενινιστές και μιλάνε για ιμπεριαλιστές και αντιαμερικανισμό και από την άλλη έχουν ήδη προκύψει στην αριστερά (στην ουσία την έχουν ξεπεράσει και μιλάμε για κάτι άλλο) αναλύσεις πχ καταστασιακών, καστοριδιακών, θέαμα, έχουμε μάη '68, έχει ήδη αρχίσει η αυτονομία κτλ. υπάρχουν επιρροές από όλα αυτά στα θεωρητικά κείμενα της ΡΑΦ αλλά μου φαίνεται ότι ανήκουν στην τάση της ακροαριστεράς που είναι πιο "παραδοσιακή"
Κοιτα, ολα αυτα που αναφέρεις ειναι filed under Μάης 68. Ο οποίος φιλολογικά άφησε τρία πράγματα: Την θεωρία των καταστασιακών η οποία είναι η πιο σημαντική καθως είναι το τελευταίο στάδιο συγχώνευσης μαρξισμού και αναρχισμού (κατ' εμε αρχή της οποιας φιλοσοφίας περι αυτονομίας - ενηλικίωση του αναρχισμού). Τον καστοριάδη που ότι ενδιαφέρον είπε το είχαν ήδη πει πολλοί άλλοι με πιο απλά λόγια και τα υπόλοιπα είναι ρεφορμιστικοί ακαδημαϊσμοί του κώλου. Και τους μεταμοντέρνους - στρουκτουραλιστες - μεταστρουκτουραλιστες που μην σχολιάσουμε καλύτερα. Κοινώς μόνο τους καταστασιακούς. Οι οποίοι έκαναν πολύ λιγότερα απ'αυτά που είπαν. Οι Ραφ απ'την άλλη είπαν πολύ λιγότερα απ' αυτά που έκαναν, πράγμα λογικό καθώς θεωρία υπήρχε ήδη πολλή περισσότερη απ' όση χρειαζόταν. Προσωπικά τους βρίσκω έτη φωτός μπροστά απο τον κάθε μαλακαστοριάδη.
Όσο για τον ιμπεριαλισμο/αντιαμερικανισμο των ραφ παίρνει πολύ διαφορετική έννοια απ'την λενινιστική αν δεις τα πρώτα κεφάλαια του krautrocksampler του julian cope (τρελό ε; ) στα οποία λέει ότι στην γερμανία του 60 είχαν εξαλειφθεί τα πάντα απ'τις διασκεδασεις και τεχνες και τα πάντα ήταν κοπυ-πεηστ της αμερικάνικης καθημερινότητας. Και μου φαίνεται πολύ πιο έγκυρο συμπέρασμα όταν το διαβάζω σε ηθογραφία και όχι επίσημη ιστορία. Παράλληλα είχαν γίνει πολλές κινήσεις για να απαγορευτεί οποιαδήποτε πολιτική δράση. Συνδύασέ το αυτό με την προσπάθεια για "σταθερότητα" που χαρακτηρίζει την διακυβέρνηση της αμερικής σε όλες της τις φάσεις ε και νομίζω οι λέξεις "ιμπεριαλισμός" και "αντιαμερικανισμός" αποκτούν άλλο νόημα.
12 stars circle your brow
06-03-2010, 01:55
Ας πάμε σ'αυτό το θρεντ γιατί μου φάνηκε καλό.
Θα σας πω μια ιστορία:
*ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ*
Χτες βράδυ μετά το τέλος της πορείας, κόσμος έσκασε στα εξάρχεια από χαριλάου τρικούπη-ζωοδόχου πηγής, άλλοι άραξαν στο πάρκο, άλλοι ήρθαν στην μεσολογγίου.
Εμείς καθόμασταν με την παρέα μου ήδη εκεί και τα λέγαμε, όπως λοιπόν περνούσαν τα παιδιά με το πανό, σημαιούλες και τα ρέστα κάνει ένα εύστοχο σχόλιο μια από την παρέα "κάτσε να δεις, τώρα θα σκάσουν και μπάτσοι".
Πράγματι, έπαιζε ένα κυνηγητό και πέσανε 2-3 διμοιρίες γύρω από το πάρκο και μπήκαν και οι μπάτσοι μέσα στη μεσολογγίου πετώντας πρώτα ένα δακρυγόνο και πνίγοντας όποιον είναι εκεί γύρω στη φάση.
*ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ*
Αφού λοιπόν άραξαν στην περιοχή να φυλάνε καραούλι, 40 λεπτά περίπου μετά το σκηνικό κι ενώ βολοδέρναμε πάμε κι αράζουμε πάρκο. Εκεί που καθόμαστε λοιπόν, βλέπουμε 2 παιδιά να πηγαίνουν στην γωνία του πάρκου, απέναντι από τους μπάτσους και ν'αρχίζουν τα γνωστά "σε καθε γωνια υπαρχει αστυνομια...". Οπότε κάπου εκεί σκάει ένας τύπος κομμάτια από τα ξύδια και σε χάλι κατάσταση, πάει και μιλάει στους μπάτσους. Δεν ξέρω τι είπαν, αλλά μετά από λίγα λεπτά πάει στα παιδιά, πριν ξεκινήσει να τους μιλάει, οι μπάτσοι τους φωνάζουν "αυτόν μην τολμήσετε να τον αγγίξετε, είναι δικός μας", αρχίζει λοιπόν ο μαν να μιλάει με ένα ό,τι να'ναι παραλήρημα "γιατί τους βρίζετε τους μπάτσους" κλπ, και σε κάποια φάση τους πετάει κι ένα "εγώ της δίωξης είμαι". Την κάνουν τα παιδιά με ένα "άντε γαμήσου" or something στο πάρκο και φαίνεται η φάση να τελειώνει εκεί.
Μετά από 5-10 λεπτά όμως ο τύπος μπαίνει μέσα στο πάρκο, υπό το άγρυπνο βλέμα των ματατζήδων απέναντι. Προχωράει λοιπον και πιάνει τον έναν τύπο που μιλούσαν πριν, κι αρχίζει να του λέει διάφορες μαλακίες. Σε κάποια φάση το κλίμα οξύνεται, κι αρχίζουν να τον σπρώχνουν κανας δυο. Οι μπάτσοι το βλέπουν, και σηκώνονται και φεύγουν. Αρχίζουν τώρα ένας ένας και του την πέφτουν και τον βρίζουν, αυτός συνεχίζει να λέει μαλακίες, βγάζει ταυτότητα και φωνάζει "ειμαι αυτός, δείτε με, εσείς είστε μπάτσοι" (λολ). Ξεκινάνε να του ρίχνουν μπουνιές, μπαίνουμε 2-3 ψύχραιμοι και τους λέμε να τον αφήσουν και παράλληλα του λέμε να φύγει. Ο τυπος δεν ακούει και αρχίζουν ξανά τα κλωτσομπούνια και να τον ριχνουν κάτω. Απορώ με το πόσο μαλάκες απλώς είναι και συνεχίζω να λεω στους μεν να τον αφησουν και στον δε να φυγει. Περνάει κανά δεκάλεπτο λοιπόν κι αφού συνεχίζεται η ίδια φάση, ο τύπος εχει σιγα σιγα βγει απο το παρκο στην κυριολεξια με τις κλωτσιές και φεύγει προς την μεσολογγίου υπο τους ήχους "αντε γαμησου σκατορουφιανε", "ασφαλιτη μαλακα" κλπ. Απειλεί φεύγοντας ότι "θα μπει μεσα και θα δουν τι θα παθουν".
Κι εκεί που νομίζεις ότι όλα τελείωσαν, σκάει μετά από 10 λεπτά με τη μηχανή του από την Ζωοδόχου πηγής και ανεβαίνει το πεζοδρόμιο επιχειρώντας να μπει μέσα στο πάρκο. Έγινε το έλα να δεις, του την έπεσαν 10 στα ίσα και ξανατρέξιμο να προλάβουμε καταστάσεις. Τον ξεκινάνε πάλι στις μάπες, του βγάζουν το κράνος, τον κοπανάνε στο κεφάλι, τον πετάνε κάτω. Σπρώχνω 2-3 προς τα πίσω σκεπτόμενος ότι είναι τόσο μόγγολα που θα τις φάω κι εγώ στο τέλος. "Ρε μαλάκες, αφήστε τον, δεν τον βλέπετε ότι δεν είναι καλά;". Βγαίνει τύπος από ένα μαγαζί (μάλλον από τον Stand έτσι όπως κατάλαβα και λέει "ρε παιδιά αφήστε τον άνθρωπο, δικός μας είναι, μεθυσμένος, 3 αναπτήρες ήπιε πριν". Κανείς δεν άκουσε, συνεχίζεται το ίδιο πράγμα, ξανακανω κινηση να τους κρατησω μακρια του λέγοντας τα ίδια, οπότε και σκάει τυπάκι με ύφος τσαμπουκαλίδικο και μου λέει "είσαι κι εσύ μαζί ΤΟΥΣ;..", τον κοιτάζω, "βούλωστο τότε" μου κάνει. Ακριβώς την ίδια στιγμή, ένας άλλος βλάκας-ψευτονταής-κρετίνος, βουτάει ένα παλικάρι από τα μαλλιά επειδή του είπε "ηρέμηστε ρε μαλάκες" και αυτός θίχτικε που τον είπε μαλάκα χωρίς να τον ξέρει κι από χτες. Με τα πολλά πολλά, κι αφού ήταν έκρυθμη η κατάσταση για αρκετά λεπτά ακόμα, μαζεύονται διάφοροι περαστικοί και άλλοι ψύχραιμοι, ξεκολλάνε την μηχανή και τον βάζουν πάνω να φύγει (ο τύπος δεν πατούσε καν στη γη). Ξεκινάει να μοιράζει συγγνώμες ενώ οι άλλοι οι βλάκες φωναζαν "πουλο ρε μαλάκα" και ένα σωρό καγκουριές δίχως να σκέφτονται τίποτα και να τους κρατάμε 5 άτομα με δυσκολία. Φεύγει.
*ΕΠΙΛΟΓΟΣ*
Αφού ηρέμησαν τα πράγματα, πάω στον τύπο όπου ξεκίνησαν όλα και του λέω "γιατί". Μου λέει "ρε ήρθε και μου είπε στα μουτρα μου οτι ειναι μπατσος, ο σκατορουφιανος, τι ήθελες να κάνουμε να τον ακούμε να λέει ένα σωρό μαλακίες και να κάθεται ανάμεσα μας;".
Κι έρχομαι και σκέφτομαι, πόσο χαβαλέ θα έκαναν τελικά οι μπάτσοι, οι καλύτεροι του χωριού. Πόσο πιθανό είναι να πήραν τον τύπο που ήταν κομμάτια, να τον έβαλαν να πει 5 μαλακίες γνωρίζοντας πως τα καθυστερημένα θα τσιμπήσουν γιατί τόσο τους κόφτει, και στη συνέχεια σηκώθηκαν κι έφυγαν σαν κύριοι. Πόσο πιθανό είναι ένας αληθινός μπάτσος άραγε να σκάσει μέσα σε ένα τέτοιο χώρο και κλίμα και να πει ότι είναι μπάτσος, και να κάθετα να τρώει επί 15-20 λεπτά συνολικά ξύλο.
Πόσο καθυστερημένοι είναι να μην το καταλαβαίνουν. Και όταν πας να εξηγήσεις όλα αυτά, να επιτίθενται σε σένα. Οι "'ώριμοι" του πάρκου που ασχολούνται με αυτό, έλειπαν εκείνη την ώρα και κανείς δεν μπορούσε να συγκρατήσει την κατάσταση. Υπήρχαν λίγοι, υπήρχαν οι μεσολογγίτες που τώρα αράζουν πάνω επειδή οι μπάτσοι τους κάνουν μόνιμα σπάσιμο και υπάρχουν και οι άσχετοι οι οποίοι θα φύγουν από τον χώρο με το πρώτο δακρυγόνο που θα ρίξουν τα ματ στην ναυαρίνου (συνέβη μετά από μια ώρα περίπου αυτό, και από 90-100 άτομα στο πάρκο, μείναμε 10).
Το ερωτήμα στο πως γίνεται να βρεθεί λύση να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο, είναι αφελές. Μάλλον δεν υπάρχει λύση, αν θέλετε όμως discuss γιατί προβληματίζομαι με το πόσο ανώριμοι και απάνθρωποι είναι εν τέλει και «οι δικοί μας» (σιχαίνομαι και μόνο που το γράφω αυτό).
carheart
06-03-2010, 02:25
Οι "'ώριμοι" του πάρκου
Το "Πουλί" του Ναύτη.
παρεισακτος
06-03-2010, 02:57
Σχετικό με τους φίλους μας τους Αμερικάνους και όχι μόνον:
http://library.nothingness.org/articles/SI/en/display/86
Ας πάμε σ'αυτό το θρεντ γιατί μου φάνηκε καλό.
Θα σας πω μια ιστορία:
*ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ*
Χτες βράδυ μετά το τέλος της πορείας, κόσμος έσκασε στα εξάρχεια από χαριλάου τρικούπη-ζωοδόχου πηγής, άλλοι άραξαν στο πάρκο, άλλοι ήρθαν στην μεσολογγίου.
Εμείς καθόμασταν με την παρέα μου ήδη εκεί και τα λέγαμε, όπως λοιπόν περνούσαν τα παιδιά με το πανό, σημαιούλες και τα ρέστα κάνει ένα εύστοχο σχόλιο μια από την παρέα "κάτσε να δεις, τώρα θα σκάσουν και μπάτσοι".
Πράγματι, έπαιζε ένα κυνηγητό και πέσανε 2-3 διμοιρίες γύρω από το πάρκο και μπήκαν και οι μπάτσοι μέσα στη μεσολογγίου πετώντας πρώτα ένα δακρυγόνο και πνίγοντας όποιον είναι εκεί γύρω στη φάση.
*ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ*
Αφού λοιπόν άραξαν στην περιοχή να φυλάνε καραούλι, 40 λεπτά περίπου μετά το σκηνικό κι ενώ βολοδέρναμε πάμε κι αράζουμε πάρκο. Εκεί που καθόμαστε λοιπόν, βλέπουμε 2 παιδιά να πηγαίνουν στην γωνία του πάρκου, απέναντι από τους μπάτσους και ν'αρχίζουν τα γνωστά "σε καθε γωνια υπαρχει αστυνομια...". Οπότε κάπου εκεί σκάει ένας τύπος κομμάτια από τα ξύδια και σε χάλι κατάσταση, πάει και μιλάει στους μπάτσους. Δεν ξέρω τι είπαν, αλλά μετά από λίγα λεπτά πάει στα παιδιά, πριν ξεκινήσει να τους μιλάει, οι μπάτσοι τους φωνάζουν "αυτόν μην τολμήσετε να τον αγγίξετε, είναι δικός μας", αρχίζει λοιπόν ο μαν να μιλάει με ένα ό,τι να'ναι παραλήρημα "γιατί τους βρίζετε τους μπάτσους" κλπ, και σε κάποια φάση τους πετάει κι ένα "εγώ της δίωξης είμαι". Την κάνουν τα παιδιά με ένα "άντε γαμήσου" or something στο πάρκο και φαίνεται η φάση να τελειώνει εκεί.
Μετά από 5-10 λεπτά όμως ο τύπος μπαίνει μέσα στο πάρκο, υπό το άγρυπνο βλέμα των ματατζήδων απέναντι. Προχωράει λοιπον και πιάνει τον έναν τύπο που μιλούσαν πριν, κι αρχίζει να του λέει διάφορες μαλακίες. Σε κάποια φάση το κλίμα οξύνεται, κι αρχίζουν να τον σπρώχνουν κανας δυο. Οι μπάτσοι το βλέπουν, και σηκώνονται και φεύγουν. Αρχίζουν τώρα ένας ένας και του την πέφτουν και τον βρίζουν, αυτός συνεχίζει να λέει μαλακίες, βγάζει ταυτότητα και φωνάζει "ειμαι αυτός, δείτε με, εσείς είστε μπάτσοι" (λολ). Ξεκινάνε να του ρίχνουν μπουνιές, μπαίνουμε 2-3 ψύχραιμοι και τους λέμε να τον αφήσουν και παράλληλα του λέμε να φύγει. Ο τυπος δεν ακούει και αρχίζουν ξανά τα κλωτσομπούνια και να τον ριχνουν κάτω. Απορώ με το πόσο μαλάκες απλώς είναι και συνεχίζω να λεω στους μεν να τον αφησουν και στον δε να φυγει. Περνάει κανά δεκάλεπτο λοιπόν κι αφού συνεχίζεται η ίδια φάση, ο τύπος εχει σιγα σιγα βγει απο το παρκο στην κυριολεξια με τις κλωτσιές και φεύγει προς την μεσολογγίου υπο τους ήχους "αντε γαμησου σκατορουφιανε", "ασφαλιτη μαλακα" κλπ. Απειλεί φεύγοντας ότι "θα μπει μεσα και θα δουν τι θα παθουν".
Κι εκεί που νομίζεις ότι όλα τελείωσαν, σκάει μετά από 10 λεπτά με τη μηχανή του από την Ζωοδόχου πηγής και ανεβαίνει το πεζοδρόμιο επιχειρώντας να μπει μέσα στο πάρκο. Έγινε το έλα να δεις, του την έπεσαν 10 στα ίσα και ξανατρέξιμο να προλάβουμε καταστάσεις. Τον ξεκινάνε πάλι στις μάπες, του βγάζουν το κράνος, τον κοπανάνε στο κεφάλι, τον πετάνε κάτω. Σπρώχνω 2-3 προς τα πίσω σκεπτόμενος ότι είναι τόσο μόγγολα που θα τις φάω κι εγώ στο τέλος. "Ρε μαλάκες, αφήστε τον, δεν τον βλέπετε ότι δεν είναι καλά;". Βγαίνει τύπος από ένα μαγαζί (μάλλον από τον Stand έτσι όπως κατάλαβα και λέει "ρε παιδιά αφήστε τον άνθρωπο, δικός μας είναι, μεθυσμένος, 3 αναπτήρες ήπιε πριν". Κανείς δεν άκουσε, συνεχίζεται το ίδιο πράγμα, ξανακανω κινηση να τους κρατησω μακρια του λέγοντας τα ίδια, οπότε και σκάει τυπάκι με ύφος τσαμπουκαλίδικο και μου λέει "είσαι κι εσύ μαζί ΤΟΥΣ;..", τον κοιτάζω, "βούλωστο τότε" μου κάνει. Ακριβώς την ίδια στιγμή, ένας άλλος βλάκας-ψευτονταής-κρετίνος, βουτάει ένα παλικάρι από τα μαλλιά επειδή του είπε "ηρέμηστε ρε μαλάκες" και αυτός θίχτικε που τον είπε μαλάκα χωρίς να τον ξέρει κι από χτες. Με τα πολλά πολλά, κι αφού ήταν έκρυθμη η κατάσταση για αρκετά λεπτά ακόμα, μαζεύονται διάφοροι περαστικοί και άλλοι ψύχραιμοι, ξεκολλάνε την μηχανή και τον βάζουν πάνω να φύγει (ο τύπος δεν πατούσε καν στη γη). Ξεκινάει να μοιράζει συγγνώμες ενώ οι άλλοι οι βλάκες φωναζαν "πουλο ρε μαλάκα" και ένα σωρό καγκουριές δίχως να σκέφτονται τίποτα και να τους κρατάμε 5 άτομα με δυσκολία. Φεύγει.
*ΕΠΙΛΟΓΟΣ*
Αφού ηρέμησαν τα πράγματα, πάω στον τύπο όπου ξεκίνησαν όλα και του λέω "γιατί". Μου λέει "ρε ήρθε και μου είπε στα μουτρα μου οτι ειναι μπατσος, ο σκατορουφιανος, τι ήθελες να κάνουμε να τον ακούμε να λέει ένα σωρό μαλακίες και να κάθεται ανάμεσα μας;".
Κι έρχομαι και σκέφτομαι, πόσο χαβαλέ θα έκαναν τελικά οι μπάτσοι, οι καλύτεροι του χωριού. Πόσο πιθανό είναι να πήραν τον τύπο που ήταν κομμάτια, να τον έβαλαν να πει 5 μαλακίες γνωρίζοντας πως τα καθυστερημένα θα τσιμπήσουν γιατί τόσο τους κόφτει, και στη συνέχεια σηκώθηκαν κι έφυγαν σαν κύριοι. Πόσο πιθανό είναι ένας αληθινός μπάτσος άραγε να σκάσει μέσα σε ένα τέτοιο χώρο και κλίμα και να πει ότι είναι μπάτσος, και να κάθετα να τρώει επί 15-20 λεπτά συνολικά ξύλο.
Πόσο καθυστερημένοι είναι να μην το καταλαβαίνουν. Και όταν πας να εξηγήσεις όλα αυτά, να επιτίθενται σε σένα. Οι "'ώριμοι" του πάρκου που ασχολούνται με αυτό, έλειπαν εκείνη την ώρα και κανείς δεν μπορούσε να συγκρατήσει την κατάσταση. Υπήρχαν λίγοι, υπήρχαν οι μεσολογγίτες που τώρα αράζουν πάνω επειδή οι μπάτσοι τους κάνουν μόνιμα σπάσιμο και υπάρχουν και οι άσχετοι οι οποίοι θα φύγουν από τον χώρο με το πρώτο δακρυγόνο που θα ρίξουν τα ματ στην ναυαρίνου (συνέβη μετά από μια ώρα περίπου αυτό, και από 90-100 άτομα στο πάρκο, μείναμε 10).
Το ερωτήμα στο πως γίνεται να βρεθεί λύση να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο, είναι αφελές. Μάλλον δεν υπάρχει λύση, αν θέλετε όμως discuss γιατί προβληματίζομαι με το πόσο ανώριμοι και απάνθρωποι είναι εν τέλει και «οι δικοί μας» (σιχαίνομαι και μόνο που το γράφω αυτό).
Δυστιχώς φίλε καταλαβαίνεις και εσύ πως απομυθοποίηση υπάρχει σε όλες τις πτυχές της ζωής μας αλλά καταλαβαίνω πόσο λυπηρό και ''ξενέρωτο'' είναι να βλέπεις -μπροστά στα μάτια σου- μια ιδεολογία την οποία εσύ στηρίζεις να χάνει έστω για λίγο και για μια φορά την αξία και τη δυναμική την οποία έχει ή εσύ της την έχεις δώσει απο μόνο σου εγκεφαλικά.
Είμαι 100% σίγουρος πως στο σκηνικό το οποίο προανέφερες οι μπάτσοι απλά έσπασαν πλάκα βάζοντας τον τυπά να προκαλέσει κ να ''θίξει'' καταστάσεις. Πρέπει όμως, δυστιχώς, να αναγνωρίσεις και εσύ πως στενόμυαλοι υπάρχουν σε κάθε ομάδα, σε κάθε ιδεολογία, σε κάθετι γύρω σου ειδικά αν αυτό το κάτι πλαισιώνει έστω και λίγο με κάποιον τρόπο τη βία. Μια ''ομαδοποίηση'' μπορεί να φέρει δυναμική, συλλογικότητα, ενθουσιασμό και σίγουρα απομακρίνει τον εγωκεντρισμό ενός ατόμου, απο την άλλη όμως δύσκολα μπορείς να αποφύγεις άτομα τα οποία έχουν πιστέψει κάτι - ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν- μόνο και μόνο για το χαβαλέ και το θεαθήναι, πιο ωμά, για το ξύλο και το τρέξιμο στους μπάτσους χωρίς να τους νοιάζει ΤΙΠΟΤΑ. Τέτοια άτομα φυσικά θα απειλήσουν εσένα, έναν ''δικό'' τους, τον οποιοδήποτε ότι και αν είναι -ότι και αν πιστεύει. Δεν θέλω να πω πολλά απλα ελπίζω να έγινα κατανοητός τι θέλω να πω, αν και αυτά είνα γνωστά σε όλους μας. Σίγουρα εύκολη λύση δεν υπάρχει αλλά πολλές φορές έχω αναρωτηθεί αν τέτοια άτομα είναι εύκολο να απομακρυνθούν απο μια τέτοια κατάσταση διότι με την ασπίδα της αναρχίας ή του οτιδήποτε, το λιγότερο που καταφέρνουν είναι να ξενερώνουν ακόμα και τους ''δικούς τους'' και να γελάνε οι μπάτσοι με τα καφριλίκια...
Δυστιχώς φίλε καταλαβαίνεις και εσύ πως απομυθοποίηση υπάρχει σε όλες τις πτυχές της ζωής μας αλλά καταλαβαίνω πόσο λυπηρό και ''ξενέρωτο'' είναι να βλέπεις -μπροστά στα μάτια σου- μια ιδεολογία την οποία εσύ στηρίζεις να χάνει έστω για λίγο και για μια φορά την αξία και τη δυναμική την οποία έχει ή εσύ της την έχεις δώσει απο μόνο σου εγκεφαλικά.
Ε, μπα. Τι μια φορά, κυρίως αυτό γίνεται, να μη σου πω μόνο αυτό.
ikonoklast
07-03-2010, 15:29
Βασικά, όταν μια κουβέντα για το αν μια "ιδεολογία" "χάνει την αξία και τη δυναμική της" καταλήγει ότι αυτό εξαρτάται απο το τι ακριβώς συνέβη σε ένα περιστατικό με κάποιους μπάτσους, έναν μπεκρή και δέκα μόγγολα σε ένα πάρκο που τις παίζουνε τότε δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν, ταυτόχρονα ή διαζευκτικά: Η ιδεολογία ή αυτοί που το συζητάνε είναι για κλάμματα. Θα έλεγα και για γέλια αλλά έχω σταματήσει να γελάω με τα φρικιά και τους παρατρεχάμενους πια.
Βασικά, όταν μια κουβέντα για το αν μια "ιδεολογία" "χάνει την αξία και τη δυναμική της" καταλήγει ότι αυτό εξαρτάται απο το τι ακριβώς συνέβη σε ένα περιστατικό με κάποιους μπάτσους, έναν μπεκρή και δέκα μόγγολα σε ένα πάρκο που τις παίζουνε τότε δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν, ταυτόχρονα ή διαζευκτικά: Η ιδεολογία ή αυτοί που το συζητάνε είναι για κλάμματα. Θα έλεγα και για γέλια αλλά έχω σταματήσει να γελάω με τα φρικιά και τους παρατρεχάμενους πια.
δεν είπε κανείς οτι μια ιδεολογία εξαρτάται απο ένα γεγονός..... Απλά και εσύ μπορείς να δεις γύρω σου γεγονότα που σε ''χαλάνε'' χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα έχουν ισοπεδωθεί. Ζητάς όμως με κάθε τρόπο τέτοια μικρογεγονότα (διότι δεν είναι μόνο ένα) να μην είχαν συμβεί. Όχι οτι είναι κάτι πολύ σημαντικό, ούτε αυτό πρόκειται ν επηρεάσει ιδέες... αλλά....
Μπα, μην το λες, οι ιδέες μου έχουν κάνει 180 μοίρες στροφή σε σχέση με πέρισυ τέτοια εποχή κυρίως γιατί σαν "χώρος" δεν έχετε την παραμικρή σοβαρότητα ατομικά αλλά και συλλογικά.
10-03-2010, 14:51
Μπα, μην το λες, οι ιδέες μου έχουν κάνει 180 μοίρες στροφή σε σχέση με πέρισυ τέτοια εποχή κυρίως γιατί σαν "χώρος" δεν έχετε την παραμικρή σοβαρότητα ατομικά
:moutza:
Και τότε πως βρέθηκες εσύ εκεί;
Περίεργο να έσκασες ουρανοκατέβατος ή να σε γοήτευσε απλώς η λέξη ΑΝΑΡΧΙΑ.
~ladykiller~
10-03-2010, 15:16
είναι σωτήρας !
Το στυλάκι του απογοητευμένου αναρχικού πουλάει φέτο
Μπα, μην το λες, οι ιδέες μου έχουν κάνει 180 μοίρες στροφή σε σχέση με πέρισυ τέτοια εποχή κυρίως γιατί σαν "χώρος" δεν έχετε την παραμικρή σοβαρότητα ατομικά αλλά και συλλογικά.
δηλαδή θες να μου πεις οτι ''οι ιδέες σου έκαναν 180 μοίρες στροφή'' ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που υποστηρίζει την παρόμοια ιδεολογία???:-?:-?
Εντελώς, είκοσι στους δέκα είναι πανίβλακες ας πούμε, καλός λόγος;
Μπα, πέρα απ' την πλάκα (που ισχύει το από πάνω λίγο πολύ) πάρε μια (εναλλακτική, δε λέω) κοινωνία του θεάματος, πάρε λαιφστάιλ, πάρε ψεύτικες κοινωνικές σχέσεις, πάρε πολιτική σχιζοφρένεια από κοκκινοφασίστες μέχρι τρελούς και ηλίθιους, δε θέλει πολύ.
Tispanagias tamatia
12-03-2010, 05:07
Πάρε :moutza:
Σου σκίζω τη μάνα στα τέσσερα παλιομαλάκα.
Tispanagias tamatia
12-03-2010, 18:54
Θα με ενοχλήσει mono an symbei kati ousiastiko.
Κατά τα άλλα πήρες αυτό που έπρεπε να πάρεις. Αν και το ξύλο δε θυμάμαι να το έχω ξαναδεί σαν "πολιτική σχιζοφρένεια".
phthoggon
12-03-2010, 19:15
Λογικό είναι αυτό που λέει ο Ντάιθορ. Οι πολιτικές ιδέες δεν είναι πλατωνικές απολυτότητες για να στέκονται ως μεγάλες αλήθειες, έχουν ως σκοπό να υπηρετήσουν το ανθρώπινο είδος. Όταν το ανθρώπινο είδος δεν θέλει ή δε χρησιμοποιεί σωστά ή αποτυγχαίνει χρησιμοποιώντας αυτές τις ιδέες, δεν νομίζω πως είναι και τόσο λογικό να τα ρίχνεις στον ίδιο. Δεν μου ακούγεται λογικό το "είναι μια καταπληκτική ιδέα, αλλά αποτυγχαίνει λόγω της ατολμίας και λόγω της χαζομάρας και λόγω του φόβου". Αντίθετα, είναι πασιφανές ότι για αυτούς οι οποίοι χαρακτηρίζονται ας πούμε από τους αναρχικούς εώς άτολμοι και χαζοί και φοβισμένοι θα χρησιμέψει ένα πολιτικό σύστημα το οποίο θα βασίζεται στα χαρακτηριστικά τους αυτά, βλέπε.. Γι΄αυτό και η πολιτική δεν είναι ένα αντικειμενικό πράγμα το οποίο όλοι όταν ξυπνήσουν θα το δουν όπως είναι και θα πάνε μαζί με ΕΜΑΣ τους σωστούς, δεν είναι μια πάλη μεταξύ ιδεών αφηρημένων, είναι μία πάλη ανάμεσα σε ανθρώπους, ανάμεσα σε έξυπνους και χαζούς, ανάμεσα σε τολμηρούς και άτολμους, ανάμεσα σε καριόληδες και ψυχούλες. Και μου φαίνεται ότι για να κάνεις τους υπόλοιπους να συμφωνήσουν με σένα πρέπει να τους αλλάξεις, η αυτοί πρέπει να αλλάξουν.
Agoraphobic_S.I.
13-03-2010, 13:46
Πάντως το να θέτεις την κατώτερη νοημοσύνη σαν αίτιο της μη οικειοποίησης πολιτικών θέσεων και αντιλήψεων δείχνει τη δική σου κατώτερη νοημοσύνη και απολυτότητα. Υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμορφώνεται η σημερινή ιδιοσυγκρασία στον αναρχικό χώρο, ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να ξεφύγει από τις αντιφάσεις του και τις ευρείες κοινωνικές αντιλήψεις/πρότυπα, που όσο κι αν τις πολεμεί, στην πραγματικότητα τις έχει μέσα του και τις διαιωνίζει. Κι αυτό με μια εντελώς πρόχειρη ανάλυση οφείλεται στην πραγματικά ανεπαρκή αντιθέσμιση και οργάνωση που υπάρχει στο κίνημα. Όταν οι ίδιες εσφαλμένες αντιλήψεις και πρακτικές ανακυκλώνονται, λογικό είναι να διαιωνίζονται και οι συνθήκες που προκύπτουν.
Το να λέει ο κάθε dythor ότι δεν είναι αναρχικός λόγω των "μπάχαλων" κλπ, δείχνει πως ο ίδιος είναι δέσμιος του lifestyle που κατακρίνει, καθώς η αντίληψη που θα έπρεπε να έχει αντικαθιστάται από έναν φαινομενικό κονφορμισμό (που διακατέχει όλη την κοινωνία άλλωστε). Με λίγα λόγια, αν πίστευες στην αναρχία φίλε μου θα αγωνιζόσουν γι' αυτή με τον τρόπο σου και με τα μέσα που επιθυμείς, δε θα καθόσουν να κλαψομουνίζεις στο er και τα σπιρτόκουτα. Υπάρχουν πολλοί αναρχικοί που δρουν για τα πιστεύω τους μακρυά από τον λεγόμενο "χώρο" και τα καταφέρνουν περίφημα, άλλοι, δε, κάνουν επιλεκτικές συνεργασίες ανάλογα με την θεωρητική "συγγένεια". Αλλά εσύ τι συνεργασία να κάνεις όταν δεν έχεις τη στειχειώδη αντίληψη που χρειάζεται. Κατα τ' άλλα, μέτρα πόσες φορές αναφέρεις τις λέξεις "βλάκας/ηλίθιος/πανίβλακας" και αξιολόγησε μόνος σου τα επιχειρήματά σου.
παρεισακτος
14-03-2010, 03:02
Θερμή παράκληση προς τους γράφοντες….περιορίστε τη χρήση του όρου “κοινωνία του θεάματος” (μόνο η coca-cola πάει με όλα)!
rage for order
14-03-2010, 03:11
άντε γαμήσου ετερόνομε βλάκα.
παρεισακτος
14-03-2010, 03:24
άντε γαμήσου ετερόνομε βλάκα.
Εγώ είμαι ο ετερόνομος βλάκας…εαν ναι , ευχαριστώ!
Πάντως το να θέτεις την κατώτερη νοημοσύνη σαν αίτιο της μη οικειοποίησης πολιτικών θέσεων και αντιλήψεων δείχνει τη δική σου κατώτερη νοημοσύνη και απολυτότητα. Υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμορφώνεται η σημερινή ιδιοσυγκρασία στον αναρχικό χώρο, ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να ξεφύγει από τις αντιφάσεις του και τις ευρείες κοινωνικές αντιλήψεις/πρότυπα, που όσο κι αν τις πολεμεί, στην πραγματικότητα τις έχει μέσα του και τις διαιωνίζει. Κι αυτό με μια εντελώς πρόχειρη ανάλυση οφείλεται στην πραγματικά ανεπαρκή αντιθέσμιση και οργάνωση που υπάρχει στο κίνημα. Όταν οι ίδιες εσφαλμένες αντιλήψεις και πρακτικές ανακυκλώνονται, λογικό είναι να διαιωνίζονται και οι συνθήκες που προκύπτουν.
Το να λέει ο κάθε dythor ότι δεν είναι αναρχικός λόγω των "μπάχαλων" κλπ, δείχνει πως ο ίδιος είναι δέσμιος του lifestyle που κατακρίνει, καθώς η αντίληψη που θα έπρεπε να έχει αντικαθιστάται από έναν φαινομενικό κονφορμισμό (που διακατέχει όλη την κοινωνία άλλωστε). Με λίγα λόγια, αν πίστευες στην αναρχία φίλε μου θα αγωνιζόσουν γι' αυτή με τον τρόπο σου και με τα μέσα που επιθυμείς, δε θα καθόσουν να κλαψομουνίζεις στο er και τα σπιρτόκουτα. Υπάρχουν πολλοί αναρχικοί που δρουν για τα πιστεύω τους μακρυά από τον λεγόμενο "χώρο" και τα καταφέρνουν περίφημα, άλλοι, δε, κάνουν επιλεκτικές συνεργασίες ανάλογα με την θεωρητική "συγγένεια". Αλλά εσύ τι συνεργασία να κάνεις όταν δεν έχεις τη στειχειώδη αντίληψη που χρειάζεται. Κατα τ' άλλα, μέτρα πόσες φορές αναφέρεις τις λέξεις "βλάκας/ηλίθιος/πανίβλακας" και αξιολόγησε μόνος σου τα επιχειρήματά σου. 10/10 :excl::excl: :thumbsup::thumbsup::thumbsup: ακριβώς...
BibleBlackBird
16-03-2010, 19:26
ειδε κανεις στη τηλεοραση εναν που πηγε στο greek idol και ελεγε κατι μαλακιες μπροστα απ τη βουλη περι του θεματος?
εδω δειτε τι εστι "αναρχοφλωρε" χωρος και αφηστε τις παπατζες που αμολανε εδω περα 10 βιβλιοφαγοι θεωριτικοι του μαρξ
Ο Κουνταρδας λοιπoν εδωσε συνεντευξη στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» (Life 92.,1 fm) και στον Πάνο Παπαδόπουλο και είπε αρκετα ενδιαφέροντα πράγματα σχετικα με τον αντιεξουσιαστικο χωρο, τα ατομα και οι παραταξεις που τους υποκινουν κτλ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ:
Προδόθηκα από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο...
«Λυπάμαι για τους αγνούς πιτσιρικάδες που έρχονται σε αυτό το χώρο.»
Έχω να πω ότι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ δεν θα ήταν κι ούτε πρόκειται να υπάρξει η ζωή κάποιων άλλων ψευτομαφιόζων , ψευτοαναρχικών και ψευτοτρομοκρατών. Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΩΝ»
«Ένα έχω να πω χωρίς υπεκφυγές, ότι μάγισσες , νεράιδες , ξωτικά και χίλια δυο άλλα πλασματάκια, βρυκόλακες του δημιουργού μπορεί να κρύβουνε μυστήρια αλλά ωχριούν απέναντι στην μπόχα, την προδοσία και το δηλητήριο που στάζει ο αντιεξουσιαστικός χώρος!!!»
Αγωνίστηκα για κάποιες ιδεολογίες, για πράγματα που πίστευα ως άνθρωπος και προδόθηκα από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο.
Έμαθα ότι έγινε μία επιθετική ενέργεια εις βάρος σας και επικηρύξατε τους αναρχικούς με χρηματικό ποσό. Όσα και να δίνατε και ένα εκατομμύριο Ευρω να δίνατε, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να σας τους παραδώσουνε ποτέ τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής ενέργειας εις βάρος σας. Κατά τη γνώμη μου, κοιτάξτε προς Τουρκία ή Ισραήλ ή τους μασόνους, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς τους ψευτο-επαναστάτες τα παίρνουν από αυτές τις χώρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να συλληφθούνε ποτέ. ΣΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ. ΤΟΥΣ ΕΖΗΣΑ.
Αγωνίστηκα στην Ξάνθη, έγινε μία διαδικασία κάποιους μήνες , γνωρίζετε την καθαρότητά μου , λυπάμαι για τους συντρόφους μου αλλά οι μισοί από αυτούς τα παίρνουν από αυτούς!!!»
«Τον αντιεξουσιαστικό χώρο όπως τον έζησα, αφού υποτίθεται είναι εναντίον όλων, έχουν κάνει επιθετικές ενέργειες ακόμα και στην εκκλησία.
Όλοι αυτοί στον αντιεξουσιαστικο χωρο είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Θα λιμάρω σιγά -σιγά και δικαιωματικά πια την έβδομη σφραγίδα του μεγάλου μυστικού και αναφέρομαι στο κράτος του Ισραήλ που πιστεύει ότι μπορεί αιώνια να κάνει κουμάντο και να εξουσιάζει ψυχές ανθρώπων.» Ένα έχω να πω χωρίς υπεκφυγές: Ότι μάγισσες , νεράιδες ξωτικά και χίλια δυο άλλα πλασματάκια, βρυκόλακες του δημιουργού μπορεί να κρύβουνε μυστήρια αλλά ωχριούν απέναντι στην μπόχα, την προδοσία και το δηλητήριο που στάζει ο αντιεξουσιαστικός χώρος. Μπορεί να θέλανε αυτά τα δειλά φαντασματάκια, το κερασάκι από την τούρτα μου αλλά έφτασε η ώρα να πω ότι όταν πρότεινα να επιτεθούμε στην πρεσβεία του Ισραήλ , δεν δέχτηκαν!!!
θα μπορούσαμε να επιτεθούμε και σε προξενεία Τούρκων, Ισραηλινών κτλ. αλλά ΣΤΡΙΒΑΝΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΤΙ ΑΝΑΡΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΒΡΑΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ή ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ..??
Η Ιστορία έχει αποδείξει τρία πράγματα: υπάρχει Θεός και αυτός μας δημιούργησε όλους , δεύτερον ότι ως εξεγερμένος υπήρξα «αντί» σε όλα, ένας ειλικρινής μηδενιστής και τρίτον, ότι οι φανατικότεροι αντισιμίτες είστε η ίδιοι οι Εβραίοι περιφρονώντας όχι μόνο τον Εβραίο μέσα σας αλλά και γύρω σας».
«ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ»
«ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αυτό προς όλους τους ξεφτίλες».
Ο Κουνταρδάς δίνει στεγνά την γλοιώδη πραγματικότητα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Λεει ευθέως πως οι "συντροφοί" του είναι μισθωμένοι απο εβραίους, παρατάξεις και οργανώσεις... και λεει και πολλά άλλα ενδιαφέροντα..
και σκεφτείτε πως αυτοι οι αντιεξουσιαστές και ακροαριστεροι δολοφόνοι την γλιτώνουν και τους αφήνουν να αλωνίζουν... μασωνία, χρήματα, εβραίοι, Σορος, επιχορηγήσεις, ληστείες, δολοφονίες..στο όνομα του αριστερού πορτοφολιού....
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010
Σήμερα στην εκπομπή των «Αδελφών Λούμπεν», είχαμε τηλεφωνική παρέμβαση του Νίκου Κουνταρδά μέσα από την ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Ο Νίκος επέλεξε μετά το ραδιόφωνο LIFE της ιδιαίτερης πατρίδος του, της Ξάνθης, να μιλήσει στους «Αδελφούς Λούμπεν» και στο Ράδιο Άστυ.
Ο Νίκος Κουνταρδάς, παραδόθηκε πριν έξι μήνες στις αρχές για την συμμετοχή του σε αναρχικές τρομοκρατικές ενέργειες, καταγγέλλοντας παράλληλα την καθοδήγηση του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού» χώρου από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και της Τουρκίας. Έκτοτε αγνοούν την ύπαρξη του όλες αυτές οι ΜΚΟ «υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και οι αναρχικές ομάδες που είχαν γεμίσει τα πάντα με το σύνθημα «λευτεριά στον Κουνταρδά».
Ο Νίκος μας μίλησε για την διαδρομή του μέσα στον χώρο των «αναρχικών» και τις υπόγειες διαδρομές που πρωτοεντόπισε στην Θράκη, μεταξύ τουρκικού προξενείου, ΜΙΤ, και «αντιεξουσιαστών». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπική του διαδρομή προς αλήθειες που κάποιοι προσπαθούν να κρατούν κρυφές.
-Νίκος Κουνταρδάς: «Με έχουν στοχοποιήσει γιατί είχα το θάρρος να πώ αλήθειες που πολλοί έχουν δεί αλλά έχουν σιωπήσει. Δεν με ενδιαφέρουν οι ψευτουπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ξαναανακάλυψαν την σιωπή. Ξέρω πως πίσω από τις καταδίκες μου θα βρίσκεται το κράτος του Ισραήλ, που θίγεται από τις αλήθειες που αποκαλύπτω. Όμως πρέπει ο καθένας μας να πάρει θέση στην μάχη που έρχεται. Είδα το πρωί τον Καρατζαφέρη να λέει κάτι που πρέπει να μας γίνει συνείδηση: «πρέπει να αποφασίσουμε ποιοι θέλουμε να αναγεννηθούν, ή οι πεθαμένοι ή οι ζωντανοί». Ακριβώς αυτό. Πρέπει να πάρουμε θέση με ποιους είμαστε. Εγω επιλέγω τους ζωντανούς. Αυτούς που ζούν την αλήθεια. Την αλήθεια του Θεού. Μέσα σε αυτή την αλήθεια είναι το Έθνος. Είναι η δύναμη που ρέει μέσα στις φλέβες μας. Το αρχέγονο εγώ μας. Αυτό που έχει επιλέξει η εξουσία να πολεμήσει.»
- Νίκος Κουνταρδάς: «Δυστυχώς είναι πολλά τα εισαγωγικά για όλες αυτές τις ομάδες. Και πολλές οι υπόγειες διαδρομές με την εξουσία. Εγώ δεν πρόκειται να τους φοβηθώ. Τους ξέρω καλά. Με νοιάζει να σώσουμε την νέα γενιά. Τους πιτσιρικάδες που δεν ξέρουν, που εξεγείρονται δίκαια και που μπλέκουν σε αυτά τα δίχτυα. Θα έχουμε πολλά να δούμε μπροστά μας. Όμως θα πάρουμε θέση. Με τους ζωντανούς όπως είπε ο Καρατζαφέρης. Με την αρχέγονη δύναμη που έχουμε μέσα μας και όσο κι αν προσπαθούν δεν θα μπορέσουν να την σβήσουν.
Έχω σχεδόν έτοιμο ένα βιβλίο στο οποίο λέω πολλά. Μιλάω για τις δικές μου αλήθειες, για την προσωπική μου διαδρομή, για τον Χριστό, για αυτά που πρέπει να υπερασπιστούμε απέναντι στο σκοτάδι που θέλουν να μας επιβάλουν. Την Παρασκευή 12/03 θα βγώ στις 11:30 στην εκπομπή σας να μιλήσω αναλυτικά γι αυτό και να παρουσιάσω κομμάτια του.
Ευχαριστώ όλους όσους έχετε σταθεί δίπλα στις αλήθειες μου. Είμαι αλληλέγγυος στον Δημήτρη τον Παπαγεωργίου και ευχαριστώ πολύ και το περιοδικό «Απόδραση» που σε αυτό το τεύχος αναφέρθηκε σε εμένα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Την Παρασκευή θα είμαι στο τηλεφωνικό μας ραντεβού στους «Αδελφούς Λούμπεν» κι όσοι δεν φοβούνται να ακούσουν αλήθειες ας συντονιστούν».
μαζεψτε το χαρτζηλικι σας απλυτοι να αγορασετε το βιβλιο του ηρωα σας. ζωα
Ass Cobra
16-03-2010, 20:15
:touched:
Φωτισε μας εμας τους ανθελληνες ατρομητε Ελληναρά!
Αν και ανέκαθεν στην ελληνική κοινωνία υπήρχε ο ανθελληνισμός, τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο παρουσιάζει αύξηση(sic εκφραση για να κατουρηθουν απο την χαρα τους μερικοι αλβανοί).
Για την ακρίβεια ο ανθελληνισμός έχει γίνει μόδα και αποτελεί το καταφύγιο του κάθε δήθεν επαναστάτη και ψευτοδιανοούμενου. Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι, ποια η κοσμοθεωρία τους και πως τελικά γελοιοποιούνται με τα ίδια τους τα επιχειρήματα...Η εμμονή για τους Αρχαίους Έλληνες ομοφυλόφιλους Συνήθως οι ανθέλληνες χαρακτηρίζουν εαυτούς «προοδευτικούς» και προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και των ιδιαιτεροτήτων των ανθρώπων όπως για παράδειγμα των ομοφυλοφίλων. Την ίδια όμως στιγμή και με σκοπό να πλήξουν την Αρχαία Ελλάδα επαναλαμβάνουν με μανία πως όλοι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν ομοφυλόφιλοι! Εδώ ξεκινά και η πρώτη μεγάλη αντίφαση τους αλλά και η υποκρισία τους αφού από τη μια είναι υπέρμαχοι των ιδιαιτεροτήτων και από την άλλη την «ιδιαιτερότητα» την χρησιμοποιούν ως όπλο για να πλήξουν και να μειώσουν την Αρχαία Ελλάδα!
Πώς είναι δυνατόν αλήθεια να σέβεσαι και να προασπίζεσαι σεξουαλικές επιλογές και από την άλλη να τις χρησιμοποιείς ως επιχείρημα και όπλο για να πλήξεις κάτι; Συνεπώς έχουμε υποκρισία σε σημείο που ο ανθέλληνας αυτοεξευτελίζεται
Αυτό βεβαίως είναι και το μοναδικό πράγμα που τους απασχολεί από την Αρχαία Ελλάδα και τις προσωπικότητες της. Αν τους ρωτήσει κανείς τι έγραφε ο Πλάτων στην «Πολιτεία» ή στους «Νόμους» του δεν έχουν ιδέα…
Η εμμονή για τους κακούς Έλληνες οι οποίοι είναι εθνικιστές και <<φασίστες.>>
Ο αμπελοφιλόσοφος ανθέλληνας αυτοχαρακτηρίζεται ως πολέμιος του εθνικισμού, του φασισμού, ως προοδευτικό και ανοικτόμυαλος αριστερός κτλ. Το να μην επιθυμεί λοιπόν κάποιος Έλληνας τα Σκόπια να αναγνωριστούν ως Μακεδονία, για αυτούς θεωρείται ένδειξη εθνικισμού! Την ίδια στιγμή όμως ευθυγραμμίζονται με το Σκοπιανό εθνικισμό! Δηλαδή οι πολέμιοι του ελληνικού εθνικισμού ευθυγραμμίζονται έναν άλλο εθνικισμό! Μιλάμε δηλαδή για υποκρισία και πάλι που φτάνει στα όρια της νέυρωσης. Φυσικά τις ίδιες απόψεις έχουν και για τα ελληνοτουρκικά. Σε αυτή την περίπτωση η αυτογελοιοποίηση τους και η υποκρισία τους είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού ευθυγραμμίζονται με το Θεοκρατικό-Στρατοκρατικό καθεστώς της Άγκυρας!Είναι τόσο γελοίο όσο το να ισχυρίζεται κάποιος πως είναι αντιεθνικιστής και προοδευτικός αλλά και ταυτόχρονα οπαδός της Χούντας και του Χομεινί! Η εμμονή για τους «Τουρκόσπορους» Νεοέλληνες ή για τους Έλληνες οι οποίοι είναι απόγονοι Σλάβων, Αλβανών κτλ
Ο ανθέλληνας εκτός των άλλων δηλώνει πως η καταγωγή, οι φυλές, οι θρησκείες, το έθνος δεν έχουν καμία αξία. Λίγο έως πολύ για τον κλασσικό ανθέλληνα αυτά είναι θεωρίες περίπου Ναζιστικές τις οποίες απορρίπτει μετά βδελυγμίας.
Την ίδια στιγμή όμως λυσσωδώς, προσπαθούν να αποδείξουν πως οι Έλληνες είμαστε «Τουρκόσποροι» ή απόγονοι Σλάβων και Αλβανών και το φωνάζουν προς πάσα κατεύθυνση. Για άλλη μια φορά αυτογελοιοποιούνται. Αφού η καταγωγή δεν παίζει κανένα ρόλο γιατί έχουν τόση μανία για να αποδείξουν πως δεν είμαστε Έλληνες; Στην ουσία δηλαδή οι ίδιοι πρώτοι όχι απλώς αποδέχονται το έθνος αλλά αποδέχονται την σημασία της «καθαρότητας» της φυλής .
Μάλλον πρόκειται για νοσταλγούς του Χίτλερ διότι αλλιώς δεν εξηγείται…
Ο άθεος ανθέλληνας «αντιεξουσιαστής» που δηλώνει πολέμιος του συστήματος, της εξουσίας, της θρησκείας και του παγκόσμιου καπιταλισμου
Σε αυτή την περίπτωση ο ανθέλληνας μάχεται το «όπιο τους λαού», τη θρησκεία. Παράλληλα μάχεται την παγκόσμια εξουσία και το διεθνές σύστημα. Πρώτος όμως είναι αυτός που υπερασπίστηκε το «όπιο του λαού», τη θρησκεία στην περίπτωση του δήθεν σχισμένου Κορανίου μιλώντας για σεβασμό της θρησκευτικότητας. Φυσικά όταν η θρησκεία είναι η επίσημη του ελληνικού κράτους θα εισβάλλει διαμαρτυρόμενος στο Άγιο Όρος αδιαφορώντας για την θρησκευτική παράδοση. Η αντίφαση εδώ ξεκινά από τη νεύρωση και καταλήγει στη σχιζοφρένεια. Δηλαδή είναι Άθεοι αλλά αγωνίζονται για τη θρησκεία των Μουσουλμάνων! Σέβονται τη θρησκεία αλλά όχι στην περίπτωση του Άγιου Όρους!
Ότι να ‘ναι δηλαδή αρκεί να πηγαίνουν κόντρα σε αυτό που θεωρούν ελληνικό!
Παράλληλα μάχονται το παγκόσμιο σύστημα και είναι αντιεξουσιαστές αλλά από την άλλη είναι κατά του Έθνους κράτους όπως ακριβώς προστάζει το Παγκόσμιο Σύστημα και ο Νεοφιλελευθερισμός. Μάλιστα θα υπερασπιστούν τις διεθνιστικές απόψεις της εξουσίας ακόμα και με τη βία.
Τελικά ποιοι είναι οι ανθέλληνες; Και πώς Εξηγείται το φαινόμενο;
Οι μη Έλληνες ή αυτοί που αμφιβάλλουν για την καταγωγή τους
Αρχικά έχουμε αυτόν που αμφιβάλλει για την καταγωγή του ή είναι σίγουρος πως δεν είναι Έλληνας. Πιθανότατα όταν ήταν μικρός άκουσε τη γιαγιά του να μιλά Σλάβικα για παράδειγμα ή ενδεχομένως ξέρει πως δεν είναι Έλληνας.
Αυτομάτως αισθάνεται και κόμπλεξ κατωτερότητας γιατί νιώθει πως δεν είναι μέρος του μεγάλου ελληνικού πολιτισμού. Ξέρει πως προέρχεται από κάπου αλλού. Αν και δηλώνει πως η καταγωγή δεν παίζει κανένα ρόλο βαθειά μέσα του δεν το πιστεύει.
Νιώθει άσημος έναντι των άλλων. Μετά μανίας θα προσπαθήσει να αποδείξει πως και όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι απόγονοι των Ελλήνων αλλά κάποιας καταγωγής ανάλογης της δική τουή και κατώτερης. Έτσι θα μειωθούν οι λοιποί Έλληνες στα μάτια του και θα έρθουν στα δικά του μέτρα ώστε να αισθάνεται άνετα, ισότιμος ή ενδεχομένως και ανώτερος.
Στην περίπτωση του μη Έλληνα δεν αποκλείεται να προέρχεται και από κράτος ή να ασπάζεται θρησκεία,που μισεί ή έχει διαφορές με την Ελλάδα. Επομένως όχι μόνο θα ισχυρίζεται πως δεν είμαστε Έλληνες αλλά και πως η Ελλάδα είναι το υπέρτατο κακό.
Εδώ βεβαίως μπορεί εκτός από τη δική του νεύρωση να εξυπηρετεί και άλλα συμφέροντα.
Οι μπαχαλάκηδες ή αλλιώς οι κοινοί Χούλιγκανς
Αυτή την κατηγορία ανθέλληνα θα μπορούσαμε πριν λίγα χρόνια να τη βρούμε στα ελληνικά γήπεδα. Πρόκειται για μπαχαλάκηδες που θέλουν να εκτονωθούν. Στη θέση του «Γάβρου» ή του «Βάζελου» είναι τώρα ο «κακός Έλληνας φασίστας».
Η ανάγκη της συμμέτοχης σε μια ομάδα
Τα ανθρώπινα όντα έχουν την έμφυτη ανάγκη να νιώθουν πως ανήκουν κάπου. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που ο ανθελληνισμός προβάλλεται ως η ιδεολογία της ελίτ. Της ψωροελίτ για την ακρίβεια. Έτσι άτομα που συνήθως είναι ανασφαλή μετέχουν σε μια τέτοια ομάδα με την ανάλογη κοσμοθεωρία.
Το παιδί με το...κουσούρι
Σε αυτή την περίπτωση κάποιος γίνεται ανθέλληνας επειδή απο μικρός είχε κάποια ιδιαιτερότητα. Πιθανότατα βρέθηκε σε μια συντηρητική οικογένεια που κατέκρινε τις επιλογές του και έβλεπε την ιδιαιτερότητα του ως "κουσούρι." Η συντηρητική κοινωνία τον κορόιδευε. Τώρα με το να γίνει ανθέλληνας αισθάνεται πως παίρνει εκδίκηση απο την κακή ελληνική κοινωνία και απο τους Έλληνες νοικοκυραίους.
Το βόλεμα και οι κουτοπόνηροι
Εδώ ο ανθέλληνας σκέφτεται κουτοπόνηρα και συμφεροντολογικά. Βλέπει πως η ιδεολογία που κυριαρχεί είναι ο ανθελληνισμός. Αυτή προωθείται. Ελπίζει λοιπόν πως έτσι θα καταξιωθεί κοινωνικά. Δεν αποκλείεται δε να διοριστεί στο Δημόσιο και να βολευτεί.
Ακόμα και ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας μπορεί να διοριστεί για να ευθυμήσουμε και λίγο.
Οι χαμένοι του εμφυλίου πολέμου ή οι ιδεολογικοί τους απόγονοι
Εδώ ο ανθέλληνας νιώθει πως παίρνει το αίμα του πίσω από τους «κακούς δεξιούς» και κεντρώους. Έχασε στον εμφύλιο και μαζί του ο διεθνισμός αλλά τώρα θα πάρει την εκδίκηση του. Έτσι ότι αυτός νομίζει πως είναι ελληνικό θα το πολεμήσει. Θα πάει κόντρα σε κάθε λογική αρκεί να νιώθει πως χάνει η <<πατρίδα.>>
Φυσικά δεν αποκλείεται ο ανθέλληνας να προκύψει από συνδυασμό όλων των παραπάνω.
Οι απλοί ανεγκέφαλοι/σκατόμυαλοι
ο κώλος της κόμπρας
Ass Cobra
16-03-2010, 20:23
:moutza:
http://www.rocking.gr/modules/forum/member.php?u=4990
ευτυχως που υπαρχουν εικονιτσες για να παιζεις, γιατι οταν σε βουλωνουν καλο ειναι να κανεις τον χαζουλι 7χρονο!
τραβα γρηγορα παρε τηλεφωνο το κομμα να σου στειλει οδηγιες! run lola run
Quoting το παρακάτω γιατί είναι από τα καλύτερα που'χω διαβάσει στο ER
Η Ιστορία έχει αποδείξει τρία πράγματα: υπάρχει Θεός και αυτός μας δημιούργησε όλους , δεύτερον ότι ως εξεγερμένος υπήρξα «αντί» σε όλα, ένας ειλικρινής μηδενιστής και τρίτον, ότι οι φανατικότεροι αντισιμίτες είστε η ίδιοι οι Εβραίοι περιφρονώντας όχι μόνο τον Εβραίο μέσα σας αλλά και γύρω σας».
Περιμένω με αγωνία το twist στη πλοκή που θα αναφερθεί η σαϊεντολογία και τότε θα πει ο astrix πως οι Εβραίοι είναι οι εξωγήινοι που έφτιαξαν τις πυραμίδες και τώρα θέλουν να βγουν από τα σώματά μας.
Το να λέει ο κάθε dythor ότι δεν είναι αναρχικός λόγω των "μπάχαλων" κλπ, δείχνει πως ο ίδιος είναι δέσμιος του lifestyle που κατακρίνει, καθώς η αντίληψη που θα έπρεπε να έχει αντικαθιστάται από έναν φαινομενικό κονφορμισμό (που διακατέχει όλη την κοινωνία άλλωστε). Με λίγα λόγια, αν πίστευες στην αναρχία φίλε μου θα αγωνιζόσουν γι' αυτή με τον τρόπο σου και με τα μέσα που επιθυμείς, δε θα καθόσουν να κλαψομουνίζεις στο er και τα σπιρτόκουτα. Υπάρχουν πολλοί αναρχικοί που δρουν για τα πιστεύω τους μακρυά από τον λεγόμενο "χώρο" και τα καταφέρνουν περίφημα, άλλοι, δε, κάνουν επιλεκτικές συνεργασίες ανάλογα με την θεωρητική "συγγένεια". Αλλά εσύ τι συνεργασία να κάνεις όταν δεν έχεις τη στειχειώδη αντίληψη που χρειάζεται. Κατα τ' άλλα, μέτρα πόσες φορές αναφέρεις τις λέξεις "βλάκας/ηλίθιος/πανίβλακας" και αξιολόγησε μόνος σου τα επιχειρήματά σου.
Ναι μωρή τσαούσα, μη μου αγχώνεσαι, ότι δεν κάνω πια παρέα με το ΧΩΡΟ εννοούσα ουσιαστικά (οκέι όντως δεν έγραψα αυτό). ΔΟΜΙΚΑ δεν πέταξα καμιά ιδέα στα σκουπίδια λόγω της νοημοσύνης των υπολοίπων που τη στηρίζουν. Περισσότερο για τις δράσεις ήθελα να μιλήσω, π.χ. παλαιότερα δεν έχανα πορεία, πλέον το βλέπω σαν καρναβάλι οπότε στο πρακτικό μέρος η κατώτερη νοημοσύνη με επηρεάζει :)
Καλά τα λες όμως γενικά, μη μασάς!
Agoraphobic_S.I.
16-03-2010, 20:56
Οκ, χαίρομαι που έχεις ξεπεράσει τους ακτιβισμούς και τις πορείες και πλέον εργάζεσαι για την πνευματική και ΔΟΜΙΚΗ εξέλιξη του αναρχικού κινήματος. Εύχομαι να φτάσουμε όλοι κάποια στιγμή το επίπεδό σου και να μπορούμε με ευκολία να πετάξουμε την κατώτερη νοημοσύνη στον κάλαθο των αχρήστων. Αυτό που δεν έχεις καταλάβει ακόμα είναι πως αυτοί οι "κατώτεροι νοητικά" είναι στην ουσία ταξικά μας αδέλφια που απλά έχουν βγει από τον γαμημένο ίσιο δρόμο και πρέπει να επαναδιδαχτούν τι σημαίνει πολιτικοποίηση.
Μα τι μαλακίες λες ρε Θέμη. :pink:
Ναι μωρή λινάτσα, δε λέω το αντίθετο, είπα ποτέ εγώ ότι τους βλέπω σαν ταξικούς μου εχθρούς ή ξέρωγωτι; Απλά μέχρι να αλλάξουν οι συνειδήσεις ώστε να πραγματώνεται με άλλους όρους ο ακτιβισμός εγώ θα απέχω γιατί δε με χαρακτηρίζει τίποτα απ' όλα αυτά. Τι κάνω γι' αυτό; Ε προσωπικά μιλάω με κόσμο όποτε μου δοθεί η ευκαιρία και τους λέω τι πιστεύω.
Τι να κάνω να πούμε, να γίνω ΧΙΠΙ;
astrix είσαι λίγο αστείος. Εκτός από στόχο διάβαζε και τπτ άλλο ρε.
χαχαχαχ μπηκε φασιστακος στο φορουμ.ωραια
Phantom Duck
17-03-2010, 01:38
μαζεψτε το χαρτζηλικι σας απλυτοι να αγορασετε το βιβλιο του ηρωα σας. ζωα
SUP
http://books.vres.gr/uploads/books_images/112/111006.jpg
Tispanagias tamatia
17-03-2010, 03:45
Και όνομα που βρήκε ο σκατιάρης. Αυτές τις μέρες πρωτοάκουσα και μάρεσε κιόλας.
ikonoklast
06-04-2010, 19:00
Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα εκατοντάδες αναρχικοί έχουν διωχθεί, φυλακιστεί, στιγματιστεί, κάποιοι έχουν σκοτωθεί για την προώθηση των κοινωνικών αγώνων, όπως τους αντιλαμβάνονται. Από καθαρά περιθωριακό κίνημα το 70 και το 80, σχηματοποιήθηκε κατά τη δεκαετία του 90 και γιγαντώθηκε, τηρουμένων των αναλογιών, τα τελευταία χρόνια και κυρίως μετά τον Δεκέμβρη του 2008.
Η σχεδόν γεωμετρική διεύρυνση του χώρου δεν συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη εμβάθυνση. Ίσα - ίσα έγινε πιο χαλαρός. Στο σημείο αυτό άρχισαν τα προβλήματα που μπορούν να περιγραφούν ως μπαχαλοποίηση του χώρου όχι με την έννοια των μπαχάλων (πράξεων) τα οποία ενίοτε είναι από λογικά ως επιβεβλημένα, αλλά με την έννοια των μπάχαλων (ατόμων) που ενοποιούνται στη βάση των μπάχαλων πράξεων και τίποτε άλλο.
Ο αναρχικός χώρος δεν είναι άμοιρος ευθυνών για αυτήν την εξέλιξη, καθώς τα τελευταία χρόνια προκειμένου να εξυπηρετήσει την αναπάντεχη μαζικοποίηση του, έκανε ενστικτωδώς αν όχι συνειδητά, αυτό που κάνουν όλοι οι πολιτικοί χώροι σε τέτοιες περιπτώσεις: Δεξιά στροφή.
Βασικές αξίες της αριστεράς στην οποία παντού και πάντα εγγραφόταν η αναρχία για να μην πούμε ότι τις υπερασπιζόταν ακόμα και όταν τις εγκατέλειπε η αριστερά, υποχώρησαν μπροστά σε μια τηλεοπτικοποιημένη εκδοχή, αυτεκπληρούμενη και αυτεξυπηρετούμενη, στερεοτυπική, εύκολη. Αλλά και εκεί που ο αναρχικός χώρος (που δεν είναι γραφειοκρατικοποιημένος σαν την αριστερά) βρέθηκε και πάλι στην πρωτοπορία των αγώνων, όπως ο πρωτοβάθμιος συνδικαλισμός, κι εκεί ακόμα εμφανίστηκαν και μάλιστα με κνίτικο τρόπο ιδιοκτησιακές αντιλήψεις και αποκλεισμοί, συχνά στα όρια του γελοίου.
Παράλληλα ο αναρχικός χώρος, νεολαιίστικος ως επί το πλείστον διολίσθησε σε εφηβοσχολικές προσεγγίσεις της έννοιας της συλλογικότητας “η συλλογικότητά μου να είναι καλά και οι άλλοι να πά να γαμηθούν”, της αλληλεγγύης που έγινε “ομερτά”, της ανεκτικότητας που έγινε ανοχή σχεδόν στα πάντα. Έτσι, με φρίκη είδαμε επιθέσεις αναρχικών σε γκέι πάρτι με την αιτιολογία ότι εν μέσω κοινωνικού πολέμου δεν μπορούν να χορεύουν οι αδερφούλες. Είδαμε ακόμη και επιθέσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς.
Όχι για να γίνουν οδοφράγματα, αλλά επειδή τα χρησιμοποιούν οι αλλοτριωμένοι μικροαστοί μεροκαματιάρηδες. Κι απ' αυτό φτάσαμε στις αμερικανιές - οι μπάτσοι πρέπει να έχουν τρύπα στη μέση όπως τα ντόνατς που τρώνε- και στην υιοθέτηση στη lingo του χώρου κλασικών ναζιστικών σχημάτων όπως αυτό που θέλει τους μπάτσους και τους φασίστες να είναι “ασπόνδυλα”, δηλαδή μη άνθρωποι στους οποίους πιθανόν αναγνωρίζονται δικαιώματα ασπονδύλων αλλά όχι ανθρώπινα δικαιώματα. Η εμφάνιση αναρχοναζιστών οι οποίοι φυσικά είναι ναζί κανονικότατοι και όχι αναρχικοί ήταν το επόμενο βήμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η ταινία V for Vendetta αποτέλεσε σημείο αναφοράς και για τους δύο χώρους, στη βάση του αντικοινοβουλευτισμού και της βόμβας.
Είναι προφανές ότι η παραπάνω προσέγγιση πάσχει κατά το ότι προχωρά σε γενικεύσεις και στην α λα καρτ ανάδειξη συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που δεν μπορούν να περιγράψουν ολόκληρο τον χώρο. Αλλά η γενίκευση και ο μανιχαϊσμός δεν είναι βασικά χαρακτηριστικά του χώρου στην Ελλάδα;
06-04-2010, 19:35
σ'αρέσει αυτό το κείμενo ikonoklast, γουστάρεις;
δώσε μας λίγες πληροφορίες γι'αυτό.
ikonoklast
06-04-2010, 19:39
Δεν διαφωνώ κάπου με το κείμενο, εσύ;
06-04-2010, 19:43
Αυτή η αριστερά ρε φίλε το 89 είχε κάνει συγκυβέρνηση με την δεξιά, πως το βλέπεις;
ikonoklast
06-04-2010, 19:45
Διαφωνώ, είναι ο λόγος που είμαι στο ναρ, μάθε λίγη ιστορική μπαλίτσα γελοίε.
Διαφωνείς με κάτι απο αυτά που λέει για ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το κείμενο;
06-04-2010, 19:48
Το κείμενο δεν αναφέρεται σε μένα προσωπικά πουθενά φίλε μου.
Τέλος πάντων σ'αφήνω να τρολάρεις, πάω βόλτα!
ikonoklast
06-04-2010, 19:50
http://images.e-shop.gr/images/BKS/BKS.0162002.jpg
Agoraphobic_S.I.
06-04-2010, 21:22
Ηλίθιο - εκτος τόπου και χρόνου κείμενο για να χαίρονται οι ικονοκλατς της κοινωνίας, παρόλο που ξέρουν ότι οι εφημερίδες τους ούτε τέτοια κείμενα δε βγάζουν.
Ουστ μισαλλόδοξοι.
ikonoklast
06-04-2010, 21:27
Μ' αρέσει η κριτική του τύπου "ηλίθιο κείμενο". Γιατί είναι ηλίθιο;
Agoraphobic_S.I.
06-04-2010, 21:34
Γιατί αντί να κάνει μια εποικοδομητική κρίτικη-ανάλυση στον αναρχικό χώρο, που θα ήταν χρήσιμη κι ας μη συμφωνούσα, ο τύπος απλά αναπαράγει με αριστερό τρόπο την αστική προπαγάνδα της περιθωριοποίησης, του μπάχαλου κλπ. Αρκείται δηλαδή στο να τα "χώσει" απλά στον αναρχικό χώρο και όχι να εμβαθύνει, γιατί η αλήθεια είναι πως αυτά που αναφέρει ισχύουν σε κάποιο βαθμό. Θα πρέπει όμως να εξεταστούν υπό την προοπτική της βελτίωσης, ακόμα και του ρεβιζιονισμού, σίγουρα όχι του αφορισμού.
Βασικά το κείμενο δε λέει απολύτως τίποτα. Μπορεί να έχουν βάση κάποια από αυτά που ισχυρίζεται ο τύπος, αλλά επί της ουσίας, το διαβάζεις και είναι χαμένος χρόνος. Ούτε καν να σου τραβήξει το ενδιαφέρον.
ikonoklast
06-04-2010, 21:49
Βασικά το κείμενο το έδωσα ακριβώς επειδή είναι ιντιμιντιακού περιεχομένου, μη το βαρύνουμε κιόλας, ER είμαστε :!:
Κατατάλλα, δε ξέρω ακριβώς τι σημαίνει "εποικοδομητική κριτική" και τι "εμβάθυνση" και γιατί ακριβώς εκλείπουν απο αυτό το κείμενο. Ο τύπος κάνει 5 παρατηρήσεις σχετικά με τον "αναρχικό χώρο" στην ελλάδα και μία παρατηρήση σχετικά με τους "αυτόνομους εθνικιστές". Αν είναι εύστοχες τότε αυτό απο μόνο του αποτελεί κριτική, αν όχι, γιατί είναι άστοχες και ποιές;
ξέρουμε ποιοι το έγραψαν;
γενικά συμφωνώ πάνω κάτω με τις αρχικές παρατηρήσεις επί του χώρου, αν και αφενός μεν δε πολυγούσταρα το στυλ, αφετέρου δε λέει πράματα λίγο-πολύ γνωστά (όχι ότι ειναι κακο αυτό).
με έχασε εκεί που λέει πως συγκλίνουν προς ταύτιση αναρχικοί και φασίστες (αυτό κατάλαβα ότι λέει τουλάχιστο) και ειδικά στην πρόταση
[κουοτ] Δεν είναι τυχαίο ότι η ταινία V for Vendetta αποτέλεσε σημείο αναφοράς και για τους δύο χώρους, στη βάση του αντικοινοβουλευτισμού και της βόμβας.[/κουοτ]
wtf, ναι ρε φίλε, αντικοινοβουλευτισμός.
ikonoklast
06-04-2010, 23:53
wtf, ναι ρε φίλε, αντικοινοβουλευτισμός.
Ναι, αυτό λέει και ένας φασίστα που σκάει να κοπανήσει αντιρατσιστική συγκέντρωση με μάσκα V. Αυτό σου λέει.
Εγώ ξέρω ποιός το έγραψε αλλά δε λέω.
Agoraphobic_S.I.
07-04-2010, 00:27
Γιώργος Κυρίτσης από την Αυγή μωρέ.
Έλα αρκετά ασχοληθήκαμε.
ikonoklast
07-04-2010, 00:39
Δεν ασχολήθηκες αρκετά, δε μου απάντησες καν.
Επίσης, είναι αναμενόμενο ένα 17χρονο μόμολο να κρίνει κείμενα και χώρους με τη σιγουριά της αμάθειας και της αυτής μικροαστικής κουτσομπολίστικης διάθεσης (αχ είναι στην αυγή μωρέ, είναι κακοί αυτοί). Είναι όμως και ίδιον του χώρου σας αυτό, και δεν είναι σωστό γενικά, είναι κακό πράμα, απαπα.
metamelia3
07-04-2010, 00:55
φεησπαλμ ρε πουστη.
ikonoklast
07-04-2010, 01:04
17 οφτοπικ ποστς.
Agoraphobic_S.I.
07-04-2010, 01:24
Πότε έκρινα το χώρο σου ρε καθυστερημένε.
Υπάρχει έστω κάτι για να κριθεί;
metamelia3
07-04-2010, 01:31
πως! το περιεργο φαινομενο της ευχαριστησης απο την αρθρωση των λεξεων "φρικια", "μπαχαλοι", "κεφαλαιο", "επιτροπη", "εκλογες" κλπ.
ρε αγορίνες, ένα απλό πράμα σας ρωτάει ο άνθρωπος, είναι κάπου λάθος το κείμενο; δε μπα να το 'γραψε και ο Παπαχελάς, που ακριβώς είπε κάτι που δεν ισχύει;
ikonoklast
07-04-2010, 01:41
21 οφτοπικ ποστς.
Αγοραφό, για την αυγή έλεγα, μπραδερ.
metamelia3
07-04-2010, 02:06
fubu ο τυπος θεωρει τους αυτονομους εθνικιστες του χωρου, τι αλλο θες;
ikonoklast
07-04-2010, 02:48
Αλήθεια; Που;
Θα σας το τρίβω στη μούρη για πάντα, έχω όλο τον καιρό και όλη την διάθεση.
Δεν είναι καν καλό κείμενο αλλά εσείς είστε ανήμποροι μαλάκες.
Κι απ' αυτό φτάσαμε στις αμερικανιές - οι μπάτσοι πρέπει να έχουν τρύπα στη μέση όπως τα ντόνατς που τρώνε- και στην υιοθέτηση στη lingo του χώρου κλασικών ναζιστικών σχημάτων όπως αυτό που θέλει τους μπάτσους και τους φασίστες να είναι “ασπόνδυλα”, δηλαδή μη άνθρωποι στους οποίους πιθανόν αναγνωρίζονται δικαιώματα ασπονδύλων αλλά όχι ανθρώπινα δικαιώματα. Η εμφάνιση αναρχοναζιστών οι οποίοι φυσικά είναι ναζί κανονικότατοι και όχι αναρχικοί ήταν το επόμενο βήμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η ταινία V for Vendetta αποτέλεσε σημείο αναφοράς και για τους δύο χώρους, στη βάση του αντικοινοβουλευτισμού και της βόμβας.
Μαθήματα ανάγνωσης/κατανόησης, Γλώσσα Β' Γυμνασίου.
Η παράγραφος του άρθρου συγκρίνει τους αυτόνομους εθνικιστές με τον αναρχικό χώρο και κάνει τις εξής τρείς παρατηρήσεις: α) γίνεται εμφανής η ύπαρξη ενός κοινού γλωσσικού σχήματος μεταξύ των δύο ομάδων β) οι αυτόνομοι εθνικιστές δεν είναι αναρχικοί αλλά ναζι γ) στην βάση του αντικοινοβουλευτισμού και του φετιχισμού της ατομικής τρομοκρατίας οι δύο ομάδες έχουν κοινό σημείο αναφοράς την ταινία v for vendetta.
Agoraphobic_S.I.
07-04-2010, 02:59
Ε ρε κάψιμο...
Ρε βλαξ, που είδες να έχει ο αναρχικός ΧΩΡΟΣ αναφορές στο v for venfetta, είδες καμία ένοπλη ομάδα να το αναφέρει ξέρω γω; Ή ήταν σε καμία αντιεκλογική αφίσα;
Το ότι υπάρχει ομοιότητα στη φρασεολογία των α/α με τους αυτόνομους εθνικιστές, οφείλεται στο ότι οι δεύτεροι αντιγράφουν με κάθε τρόπο τη φρασεολογία των πρώτων προσπαθώντας να προσελκύσουν κυρίως τη νεολαία που γουστάρει το "αναριχκό ιματζ", αλλά μέχρι εκεί. Μην ξεχνάμε οτι και ο Χιτλερ υιοθετόντας σοσιαλιστικό προφιλ πήρε τις εκλογές τότε.
metamelia3
07-04-2010, 03:01
ικονοχλατς ωχου, σοβαρεψου. η κριτικη του δεν ειναι σε οποιαδηποτε αναρχικη θεωρια, αφορα την πρακτικη του αντεξουσιαστικου χωρου στην Ελλαδα στα πλαισια του οποιου δεχεται τους αυτονομους εθνικιστες και αναγνωριζει σ' αυτους ναζισμο. Κοινως, ο χωρος περιλαμβανει στα χαρτια τους ΑΕ ---> οι ΑΕ ειναι ναζι ---> ο αντιεξουσιαστικος χωρος εχει κοινα σημεια με τον ναζιστικο. My hair is a bird εν ολιγοις. Ηλιθιες αφαιρεσεις στα πλαισια της συκοφαντιας, του τυπου "ονοματα δεν λεμε, υποληψεις δεν θιγουμε αλλα ηταν ο επισημος αντιπροσωπος του χωρου που πηγε και εδειρε οποιον πουστη εδειρε". τυπικος αριστεροβλακας, δεν μπορει να καταλαβει το ζητημα της ανεξαρτησιας. Καθε χωρος για τετοιους βλακες ειναι αριστερά σε εκφυλισμενη εκδοχη: οχι οτι δεν θελουν αντιπροσωπευση και μπουλουκιασμα, δεν μπορουν να τα εχουν. Κατι τετοιο δεν ισχυει, ο αντιεξουσιαστικος χωρος (ελλειματικος και προβληματικος σε πολλα πραγματα) ειναι η ιδανικη βαση για ενα πραγματικα επαναστατικο κινημα, να ψοφησει ο βλακας.
Agoraphobic_S.I.
07-04-2010, 03:02
Ένα ποστ που θα 'θελα να κάνω.
ikonoklast
07-04-2010, 03:06
wtf ποιός σου μίλησε εσένα, μπόμπιρα; απάντα πρώτα αυτό που σε ρώτησα!
Ναι, αυτό λέει και ένας φασίστα που σκάει να κοπανήσει αντιρατσιστική συγκέντρωση με μάσκα V. Αυτό σου λέει.
μιλάς για τους και καλά αυτόνομους; εγώ πάντως νόμιζα ότι μου λέει πέθανε πουτάνας γιε αναρχομπολσεβίκε.
Κοινως, ο χωρος περιλαμβανει στα χαρτια τους ΑΕ
ε;
metamelia3
07-04-2010, 03:20
βαλ'το στο babelfish. "οι εξω του χωρου θεωρουν οτι οι ΑΕ ειναι του χωρου".
ikonoklast
07-04-2010, 03:22
ικονοχλατς ωχου, σοβαρεψου. η κριτικη του δεν ειναι σε οποιαδηποτε αναρχικη θεωρια, αφορα την πρακτικη του αντεξουσιαστικου χωρου στην Ελλαδα στα πλαισια του οποιου δεχεται τους αυτονομους εθνικιστες και αναγνωριζει σ' αυτους ναζισμο. Κοινως, ο χωρος περιλαμβανει στα χαρτια τους ΑΕ ---> οι ΑΕ ειναι ναζι ---> ο αντιεξουσιαστικος χωρος εχει κοινα σημεια με τον ναζιστικο. My hair is a bird εν ολιγοις. Ηλιθιες αφαιρεσεις στα πλαισια της συκοφαντιας, του τυπου "ονοματα δεν λεμε, υποληψεις δεν θιγουμε αλλα ηταν ο επισημος αντιπροσωπος του χωρου που πηγε και εδειρε οποιον πουστη εδειρε". τυπικος αριστεροβλακας, δεν μπορει να καταλαβει το ζητημα της ανεξαρτησιας. Καθε χωρος για τετοιους βλακες ειναι αριστερά σε εκφυλισμενη εκδοχη: οχι οτι δεν θελουν αντιπροσωπευση και μπουλουκιασμα, δεν μπορουν να τα εχουν. Κατι τετοιο δεν ισχυει, ο αντιεξουσιαστικος χωρος (ελλειματικος και προβληματικος σε πολλα πραγματα) ειναι η ιδανικη βαση για ενα πραγματικα επαναστατικο κινημα, να ψοφησει ο βλακας.
Είσαι μαθηματικός ρε καργιόλη, θες να φέρω το φιξερ να σου μάθει προτασιακή λογική; Δεν λέει πουθενά ότι οι αυτόνομοι είναι φρικιά, στην αφετηρία πριν τις συνεπαγωγές σου. Και να το λεγε ωστόσο η παρατήρηση για την κοινή γλωσσική σήμανση και τις κοινές αισθητικές αναφορές των "αυτόνομων" με το "χώρο" έχουν τόσο γέλιο που.. εγώ γελάω!
Τα υπόλοιπα που λες δε στηρίζονται σε κάτι απο αυτά που λέει το κείμενο. Το οποίο αποφεύγεις να κρίνεις στα σημεία. Γιατί σας γαμάει απο κώλο ρε μαλάκα. Ο συριζαίος να πούμε. Τόση ξεφτίλα, λολ!
Αγοραφλώρε, φυσικά και είναι ένα ποστ που θα ήθελες να κάνεις, έχει πάνω από 20 λέξεις, δείχνει πιο πειστικό από ότι θα μπορούσες να δείξεις γιατί είναι γραμμένο απο κάποιον που (παροτι δε φαίνεται) έχει τελειώσει το λύκειο. Αυτό σημαίνει ότι είχε ενηλικιωθεί κατά την εξέγερση του δεκέμβρη (τουλάχιστον) και δεν είναι (τόσο) ανήμπορος και άσχετος. Αν πρόκειται να ξενυχτάς για να ποστάρεις ότι συμφωνείς με τα παραληρήματα ενός αλκοολικού αναρχοδήθεν καλύτερα πέσε να κοιμηθείς να λύσεις καμιά άσκηση με μπάλες και κεκλιμένα επίπεδα -που δε ξέρεις τι σου γίνεται- αύριο και άσε να πάιξουν οι μεγάλοι. Φιλικά!
metamelia3
07-04-2010, 03:38
λολ, "παραληρηματα ενος αλκοολικου αναρχοδηθεν".
προφανως και ειναι να γελας, ειπα εγω κατι διαφορετικο; καλα ειπα, να ψοφησει ο βλακας αλλα δεν φταιω εγω, αυτος ειναι αναλωσιμος! Πες μου τωρα ποια ειναι τα τοσο καυστικα σημεια του κειμενου στα οποια θες απαντηση. ειμαι φρεσκος, πινω τον δευτερο καφε μου και ακουω.
εντιτ: επισης ασε ρε πατριαρχικε* προτεσταντη** καριολη*** το παιδι να μιλησει.
* Φ. Ενγκελς
** Μ. Βέμπερ
*** Σνουπ Ντογκ
Agoraphobic_S.I.
07-04-2010, 11:33
Τα παρατάω, πάω να γραφτώ στη νΚΑ.
metamelia3
07-04-2010, 11:42
IHlq_P5CI18
Ikonoklasthmas αν τα μισά από όσα γράφεις τα εννοείς -αν και δε το περίμενα- οφείλω να πω ότι είσαι λίγο καραγκιοζάκος. Αν εσύ έχεις όρεξη με βάση ένα εντελώς αφελές και ηλίθιο κείμενο, που θα μπορούσε να το έχει γράψει και ο πατέρας μου που ψηφίζει σύριζα και η σχέση που έχει με τον αναρχικό χώρο είναι τα μπάχαλα που βλέπει στην τιβι, να ανοίξεις κουβέντα που θες να σου απαντούν με έκθεση 5 σελίδων και μόνο άτομα με πτυχίο παντείου και μαστερ στο χαρβαρτν δικαίωμά σου. Απλά, το ύφος σου είναι για πολλές κλωτσιές ρε φίλε.
Μπορεί να καθόμουν να γράψω καμιά κουβέντα στα σοβαρά, αλλά με ξενέρωσες λέμε. Και από τη στιγμή που θες να κάνεις κουβέντα με λίγα και συγκεκριμένα άτομα κάνε την σπίτι σου βρε αδερφέ και μη μας σκοτίζεις τα ούμπαλα ναουμ.
ikonoklast
07-04-2010, 16:26
Ψωρονερ, το ύφος μου στο ερ ήταν πάντα για κλωτσιές απλά δε σε βοηθάει η μνήμη σου. Εμένα που με βοηθάει πάντως έχω να παρατηρήσω ότι πριν ειπωθούν πολλά εσύ έσπευσες να ενημερώσεις ότι το κείμενο "δεν λέει απολύτως τίποτα" και δεν σου κινεί καν το ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν δηλώνεις αναρχικός αλλά όσο εγώ τρολλάρω τον πιτσιρικά Agoraphobic επειδή είναι πιτσιρικάς αλλό τόσο διαβάζω μεχρι στιγμής στο θρεντ ότι για να ασκήσει κάποιος την ελάχιστη κριτική στο ιστορικά απόλυτο επαναστατικό ιδεολογικό μόρφωμα που λέγεται αναρχικός/αντιεξουσιαστικός χώρος στην ελλάδα του 2010 του χρειάζονται πολλά κότσια. Πρέπει σίγουρα να μην είναι απλώς ο πατέρας του ψορονερ, να μην είναι κάποιος αρθρογράφος της αυγής ή κάποιας άλλης αριστερούλας εφημερίδας, σίγουρα δεν πρέπει να είναι αριστερός εν τέλει γιατί αυτοί κάναν την συγκυβέρνηση -δεν ξεχνώ-. Πρέπει επίσης οι παρατηρήσεις του να μην αφορούν καν τις πρακτικές του "χώρου" αλλά να εμβαθύνουν με οξυδέρκεια - που; μάλλον στον ιδεολογικοπολιτικό πλούτο και στο θεωρητικό υπερ-περιεχόμενο που υπάρχει στο ρεύμα.
Γενικώς για να έχω μια κουβέντα στο θρεντ θα πρέπει μάλλον να έρθω με κάποια σκληρή πολυσέλιδη μαρξιστική κριτική στην ιστορική ολότητα του αναρχισμού σαν ρεύμα ή καλύτερα να βγω να πω κάποια ιστοριούλα με το πάρκο ναυαρίνου και το παραπονάκι μου για τους μπάτσους και κάποιο πρεζοφρικο που έκανε αυτό και το άλλο.
πάντως αν οι ΑΕ έχουν παρόμοια γλώσσα και αισθητικές αναφορές με το χώρο είναι γιατί όπως και στην υπόλοιπη ευρώπη προσπάθησαν να τα αντιγράψουν/κλέψουν.
καλκι, τι είναι ένα μπαμπελφις; και 'οι έξω του χώρου' δεν έχουν εννιαία συμπεριφορά.
ikonoklast
07-04-2010, 16:30
Οι ΑΕ έχουν παρόμοια γλώσσα και αισθητικές αναφορές γιατί παλιά ούρλιαζαν "οταν φέρνω στο νου μου τον μιχάλη/μου 'ρχεται να σπάσω ενός μπάτσου το κεφάλι".
Agoraphobic_S.I.
07-04-2010, 16:40
inb4 "σκάσε πια εμετέ"
ikonoklast
07-04-2010, 16:44
Είσαι πολύ επιθετικός!
Γενικώς για να έχω μια κουβέντα στο θρεντ θα πρέπει μάλλον να έρθω με κάποια σκληρή πολυσέλιδη μαρξιστική κριτική στην ιστορική ολότητα του αναρχισμού σαν ρεύμα...
Βασικά όχι. Για να έχεις μια κουβέντα στο θρεντ πρέπει να ποστάρεις κάτι που να έχει γενικότερο ενδιαφέρον και να προκαλέσει κάποιες απαντήσεις, εκτός ενός 17χρονου γραφικού αναρχικού και του ψωρονερ.
Από τη στιγμή που ποστάρεις κάτι το οποίο μόνο εσύ βρίσκεις ενδιαφέρον κάνε διάλογο με τους παραπάνω τραχανάδες.
07-04-2010, 17:20
Ρε ψηλέ ικόνοκλαστ, άραξε λίγο να πούμε, ο ένας είναι 17χρονος πιτσιρικάς, ο άλλος αφηγείται ιστοριούλες από το πάρκο και ο τρίτος δεν ξέρω τι, και όλοι αυτοί είναι ασήμαντοι και ανίκανοι να πουν τι πάνω σ' ένα κείμενο που όντως δεν έχει ιδιαίτερη επαφή και το μόνο που πετυχαίνει είναι αυτό που είπε ο πιτσιρικάς στο πρώτο ή στο δεύτερο ποστ του δεν θυμάμαι, αλλά μάλλον χέστηκες για την άποψη του, ξεχάστηκα, και που εσύ στην τελική χρησιμοποιείς απλά για να τρολάρεις, ειρωνευόμενος αυτούς που δεν σου απαντούν σοβαρά - ξαναρωτώ τι σοβαρό, πάνω στο κείμενο - και αφήνεις και μια γλίτσα από πίσω ότι εσύ είσαι και οι άλλοι δεν, και στην τελική ένας φοιτητάτκος είσαι ρε μάγκα μου ξέρω γω, σβήσε λίγο.
Ford Prefect
07-04-2010, 17:31
Εμένα πάντως μου φαίνεται αρκετά εύστοχο το κείμενο. Μου κάνει εντύπωση δε που οι πρώτες κριτικές που του έγιναν πριν γίνει ο εμφύλιος στο θρεντ είναι η επανάληψη της τελευταίας του παραγράφου.
Πες μου τωρα ποια ειναι τα τοσο καυστικα σημεια του κειμενου στα οποια θες απαντηση.
Λοιπόν, εγώ δεν έχω ιδέα από πολιτική και οικονομική θεωρία, είμαι σε μεγάλο βαθμό ανιστόρητος (σε κινηματική και μη ιστορία) και βαριέμαι τις βαριές πολιτικές κουβέντες και τα πολιτικά κείμενα κατά βάση γιατί δεν πιάνω μία απ' όσα λέγονται ή γράφονται εκεί. Παρ' ολ' αυτά, από το παραπάνω κείμενο μπόρεσα να απομονώσω τα εξής σημεία.
Ο χώρος της αναρχίας συγκροτείται στη βάση του φετιχισμού της βίας (λαικιστί, μπάχαλα) και σε τίποτα ευρύτερο ή βαθύτερο από αυτό.
Ο αναρχικός χώρος, παρ' ότι τύποις τάσσεται υπέρ των ανοιχτών και οριζόντιων διαδικασιών στην πραγματικότητα όταν έχει τη δυνατότητα αναπαράγει κνίτικες τακτικές αποκλεισμού διαφωνούντων τάσεων.
Η αλληλεγγύη που ευαγγελίζεται ο εν λόγω χώρος συχνά καταλήγει να μεταφράζεται σε ανοχή σε ο,τι κι αν προέρχεται από τους κόλπους του, χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής και απομόνωσης ατόμων/ομάδων που πέφτουν σε πολιτικά ατοπήματα, όπως επιθέσεις σε ΜΜΜ, σε εκδηλώσεις άλλων πολιτικών χώρων, σε θεατρικές παραστάσεις, σε γκέι πάρτυ κλπ.
Ο εν λόγω χώρος στοχοποιεί λάθος κοινωνικές ομάδες, αφού εναντιώνεται συλλογικά οποιονδήποτε δεν είναι πολιτικά ενεργός επειδή είναι "μικροαστός", "νοικοκυραίος" και "του καναπέ".
Η έλλειψη πολιτικής εμβάθυνσης οδηγεί αφενός σε υιοθέτηση συνθημάτων που το περιεχόμενό τους παραπέμπει στον ναζισμό, και αφετέρου στην χρήση συμβόλων όπως ο ήρωας του V for Vendetta.
Το αμέσως προηγούμενο είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ομάδων όπως οι αυτόνομοι εθνικιστές αφού όταν το πολιτικό περιεχόμενο περιορίζεται σε φρασεολογία ενάντια στους μπάτσους, τους δημοσιογράφους και του κράτους τότε αυτή η φρασεολογία είναι πολύ εύκολο να υιοθετηθεί από τον οποιονδήποτε.
Στα παραπάνω έχω να προσθέσω ότι ο λόγος που ο αναρχικός χώρος απορρίπτει συλλήβδην δημοσιογράφους και μίντια πηγάζει πάλι από τον φετιχισμό της βίας, αφού αν αποδεχόταν τα ΜΜΕ ως μέσο μέσω του οποίου μπορεί να υπάρξει μια σημαντική, ευρεία απεύθυνση τότε θα έπρεπε να πάψουν και τα μπάχαλα αφού επηρεάζουν τον κόσμο αρνητικά ως προς το κίνημα. Έτσι, απορρίπτοντας συνολικά δημοσιογράφους και μίντια και με τον αφορισμό του "έτσι κι αλλιώς τα δικά τους θα πουν" συνεχίζουν ανενόχλητοι το καγκελάκι των 8 και μισή.
Εγώ λέω έτσι είναι τα πράματα, εσείς τι λέτε;
Ζεις σε μια καπιταλιστική κοινωνία, σωστά? μ?
Ωραία. Με καπιταλιστικά δεδομένα θα κρίνεις αντίστοιχα όμως. Όπως και οι αναρχικοί-κομμουνισταί-οτιναναι, δρούν με βάση το ότι βρίσκονται σε μια καπιταλιστική κοινωνία.
Δεν μου φαίνεται ότι διαφωνούμε σε κάτι.
Όπως επίσης και ο n-χρονος αναρχοκομμουστοφασίστας, σκέφτεται την κάθε θεωρία του μέσα από ένα καπιταλιστικό πρίσμα, γιατί με αυτό έχει μεγαλώσει και στο κάτω κάτω ποτέ δεν έχει ζήσει την θεωρία που υποστηρίζει, ώστε να ξέρει το ακριβές σκεπτικό του κάτω από εκείνες τις συνθήκες.Αυτό φυσικά δεν είναι κατηγορία, απλά ένα συμπέρασμα (δικό μου) είναι.
Αν έφερνες λοιπόν μια αναρχική κοινωνία ουρανοκατέβατη, στον Χ γεωγραφικό χώρο, χωρίς κανέναν άλλον να μπορεί να επιρρεάσει τις ισορροπίες της, θα έβλεπες ότι αυτά που σχολιάζεις, δεν θα είχαν καμία σχέση με το τι συμβαίνει εκεί μέσα.
Τι προσφέρω στην συζήτηση? Μάλλον τίποτα, απλά μου φαίνεται ηλίθιο εώς βλακώδες, να κρίνει κάποιος ένα πολιτικό σύστημα που στηρίζεται στην "ηθική", στην αλληλουποστήριξη και γενικά πολλές λέξεις με το αλληλο- μπροστά , από το πως υποστηρίζεται από μια μερίδα που αυτοαποκαλείται αναρχική και δρα μέσα σε μια πραγματικότητα που ουδεμία σχέση έχει με αυτά που υποστηρίζει.
Βέβαια στην τελική από θα την κρίνεις? Στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που έχουμε αυτά τα κριτήρια υπάρχουν. Από την άλλη βεβαια, είναι τραγικό να έχουμε ένα ΠΛΗΡΩΣ αποτυχημένο σύστημα, να το θεωρούμε δεδομένα κακό και η κριτική του να σταματάει εκεί. Ότι είναι δεδομένα κακό. Τα χει κάνει ΟΛΑ μα ΟΛΑ σκατά, αλλά περισσότερη κριτική τρώνε οι κακοί αναρχικοί που σπάνε 29θ343298 τράπεζες, οι κακοί κομμουνισταί που είναι προσκολλημένοι σε ιδέες παλαιότερες από τους δεινόσαυρους και πάει λέγοντας.
Δηλαδή περισσότερο πρόβλημα αποτελούν οι τάδε ιδεολόγοι-σκατολόγοι-πεςοτιθες, από αυτό που γίνεται στην πράξη και έχει ως κυριότερο σκοπό κάτι τυπωμένα χαρτάκια απ ότι τον άνθρωπο? Τέσπα, πολύ ρομαντικός ακούγομαι εδώ πέρα, αλλά μου φαίνεται ότι η συζήτηση γίνεται σε λάθος βάση.
Shadowking
08-04-2010, 14:46
Τι κόκες κατεβάζει ο Ζίζεκ...
asimoulis
11-04-2010, 16:43
πολύ ωραίο.
ψάχνω εδώ και καιρό ένα ωραίο του ζίζεκ για την ελευθερία λέγοντας μια ιστορία με έναν τύπο στο γκούλαγκ με κοκκινα και μπλε μελάνια γαμάει.
ikonoklast
21-04-2010, 21:25
πετυχαίνω τις προάλλες στη γειτονιά μου στην αθήνα το εξής θεϊκό κείμενο σε ΑΦΙΣΑ ΤΟΙΧΟΥ και είπα να το ποστάρω εδώ. Νομίζω είχε και μια εικόνα κάτι σχετικό με τζούλια.
ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΙΛΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙΣΜΟΣ!
Οι έλληνες δεν έχουν ξεπεράσει τον παραδοσιακό πουριτανισμό τους. Τον έχουν μασκαρέψει σε μια υποκουλτούρα πορνολογίας. Συνεπείς με τα δόγματα της εμπορευματικής ελευθεριότητας αντιλαμβάνονται όλο και πιο καθολικά τις σχέσεις τους σαν σχέσεις μεταξύ πραγμάτων. Συμπεριλαμβανόμενων των ερωτικών σχέσεων. Και ο λόγος που αντιστοιχεί σ’αυτό το καθεστώς είναι η φλυαρία της αδιαφορίας και της αναισθησίας.
Αυτό είναι ένα απ’τα hype που δουλεύτηκαν εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι ώστε το μπανιστήρι να αναδεικνύεται σε δημόσια αρετή. Όταν τα φώτα πέφτουν στην «ερωτική ζωή» (ή στα βίτσια) των «επωνύμων», τότε οι εκατομμύρια «ανώνυμοι» συγκλίνουν στην αγορά απολαμβάνοντας να νομιμοποιήσουν ο ένας την αδιακρισία του άλλου. Τα «ερωτικά σκάνδαλα» πρώτης γραμμής γαργαλούν ακαριαία την κοινωνία που συμπεριφέρεται πειθαρχημένα σαν ενιαίο «σώμα». Όλοι συρρέουν στα «δώρα» των εφημερίδων, στις «αποκαλύψεις» των καναλιών και, τώρα πια, στις δωρεές του youtube. Απ’την μια για να πάρουν μάτι. Και απ΄την άλλη «για να έχουν να πουν κάτι». Τις επόμενες μέρες. Στις δουλειές, στις παρέες, παντού. Ο δημόσιος λόγος μιμείται πικάντικα και ανάλαφρα την ατμόσφαιρα δημόσιων αποχωρητηρίων. Αποδεικνύοντας την ετοιμότητα της κοινωνίας να κατεβάσει όσο πιο χαμηλά γίνεται το «κέντρο βάρους» της αυτοσυνείδησής της.
Αυτό είναι κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο. Όταν όμως επιβεβαιώνεται μαζικά σε συνθήκες «κρίσης», τότε αποκτάει επιπλέον δυναμική. Αποδεικνύεται πως το σύστημα, εννοημένο σαν το πλέγμα των υπόδουλων κοινωνικών σχέσεων, έχει σημαντικές εφεδρείες σταθερότητας. Ποιές ταξικές αντιθέσεις; Τα ταπεινά ελατήρια των υπηκόων, οι φτηνές τους απολαύσεις, γεμίζουν αυθόρμητα την αρένα, ακόμα κι αν ο «άρτος» είναι λιγότερος. Φτάνει να υπάρχει αρκετό θέαμα.
Στην γειτονική ιταλία οι μαφίες ανύψωσαν αυτή την «σεξουαλική» εφεδρεία σε επίπεδο δικτατορίας. Ο «ηγέτης» είναι και «πορνοστάρ», αφού, όπως κομπάζει, όλοι οι υπήκοοι θα ήθελαν να του μοιάσουν. Η κεντρικότερη σημασία των ημερών βρίσκεται ωστόσο σ’αυτό: ακόμα κι αν η εμπορευματική μηχανή αμφανίζει δυσλειτουργίες, η «ηθική» της ελπίζει βάσιμα ότι και θα βασιλεύει και θα κυβερνά...
Δε δίνω υπογραφή γιατί έτσι.
rage for order
21-04-2010, 21:31
δεν δίνεις υπογραφή γιατί ξέρεις ότι δεν είναι αναρχισμός.
metamelia3
21-04-2010, 21:35
ρεητζ μην αποκλειεις τους σχιζοφρενεις απ'τον χωρο σ'ιλ βου πλε.
ikonoklast
21-04-2010, 21:44
δεν δίνεις υπογραφή γιατί ξέρεις ότι δεν είναι αναρχισμός.
εντάξει, βασικά μητροπολιτάνοι είναι και παίζει να είναι όσο αναρχισμός είσαι κι εσύ.
metamelia3
21-04-2010, 21:45
εγω; ειμαι τοσο αναρχισμος;;;;;
rage for order
21-04-2010, 21:47
άρα εγώ δεν είμαι αναρχισμός. άρα απλά τρολλάρεις. (απίστευτο)
ikonoklast
21-04-2010, 22:03
1. δεν είναι αναρχισμός οι μητροπολιτάνοι;
2. ποιός το καθορίζει αυτό; εσύ;
3. διαφωνείς κάπου με το κείμενο;
rage for order
21-04-2010, 22:08
1. όχι δεν είναι
2. εκτός από εμένα και όλο τον κόσμο το καθορίζουν και οι ίδιοι. δεν είναι αναρχικοί και το έχουν καμάρι.
3. πες εσύ πρώτα που το έβαλες. και βρες και κάποιον με την όρεξή σου.
ikonoklast
21-04-2010, 22:15
Οι ανθρωποι δηλώνουν αυτόνομοι, έχουν σαφείς επιρροές άρα απο καταστασιακούς και καστοριάδη, σίγουρα δεν δηλώνουν "αναρχικοί" αν με αυτό εννοούμε τον μαλατέστα πχ αλλά σίγουρα επίσης είναι "του χώρου", ιδεολογικοπολιτικός προσδιορισμός ευρύτερα αποδεκτός απο όλους γενικά, και απο όλους όσους γράφουν στο θρεντ κάτι που τους τοποθετεί τόσο κοντά σου όσο και μακριά απο οτιδήποτε άλλο ώστε να μπορώ να επαναδιατυπώσω αν σε ενοχλεί ο όρος: "τόσο του χώρου όσο κι εσύ".
Εγώ αρχικά γελάω με την ίδια την ύπαρξη του κειμένου με τη μορφή που παρουσιάζεται σαν αφίσα-άρθρο τοίχου, έπειτα γελάω με το ύφος και τον γλωσσικό του κώδικα και τέλος, γελάω με το περιεχόμενο. Εσύ;
rage for order
21-04-2010, 22:30
Οι ανθρωποι δηλώνουν αυτόνομοι, έχουν σαφείς επιρροές άρα απο καταστασιακούς και καστοριάδη, σίγουρα δεν δηλώνουν "αναρχικοί" αν με αυτό εννοούμε τον μαλατέστα πχ αλλά σίγουρα επίσης είναι "του χώρου", ιδεολογικοπολιτικός προσδιορισμός ευρύτερα αποδεκτός απο όλους γενικά, και απο όλους όσους γράφουν στο θρεντ κάτι που τους τοποθετεί τόσο κοντά σου όσο και μακριά απο οτιδήποτε άλλο ώστε να μπορώ να επαναδιατυπώσω αν σε ενοχλεί ο όρος: "τόσο του χώρου όσο κι εσύ".
Άλλο ο χώρος άλλο οι αναρχικοί, εξού και το α/α/α/α/α/α/α. Τέσπα τί συζητάμε; Όσοι έχουν μια επαφή δεν τους θεωρούν αναρχικούς, οι ίδιοι δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί και εσύ τα έφερες από εδώ και από εκεί απλά και μόνο για να χώσεις ένα κείμενο μπας και γίνει τζέρτζελο. Πες είπα μια μαλακία και άι.
Εγώ αρχικά γελάω με την ίδια την ύπαρξη του κειμένου με τη μορφή που παρουσιάζεται σαν αφίσα-άρθρο τοίχου, έπειτα γελάω με το ύφος και τον γλωσσικό του κώδικα και τέλος, γελάω με το περιεχόμενο. Εσύ;
εγώ λέω να βρεις κάποιον άλλον να μαλακιστείς.
ikonoklast
21-04-2010, 22:42
Έλα μωρέ μαλάκα τώρα που θες και ακριβολογίες, το τόπικ λέγεται "αναρχισμός και αντιφάσεις" και ο thread-starter προφανώς εννοεί τον ευρύτερο χώρο, το εξηγεί κιόλας, το ίδιο και όλοι οι άλλοι. Ο βλακοτνικ δηλαδή όταν λέει τους προβληματισμούς τους για το πάρκο λες να κάθησε να ρωτήσει τον κάθε εμπλεκόμενο αν αυτοπροσδιορίζεται σαν αναρχικός, αντιεξουσιαστής, αναρχοσυνδικαλιστής, αυτόνομος, ελευθεριακός, αναρχοπριμιτιβιστής ή όποια άλλη μαλακία; Χώνω εδώ το κείμενο γιατί είναι το τοπικ που και ταιριάζει και γουστάρω να το βάλω και το πιο τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι παρα τα 80 οφτοπικ εξυπναδίστικα ποστ που θα κάνεις για να μας ενημερώσεις ποιός είναι τι (γιατί εσένα περιμέναμε να μας πεις τι είναι οι μητροπολιτάνοι) δε μπορείς να πεις ότι διαφωνείς ή συμφωνείς πουθενά με το ίδιο το κείμενο. Δεν έψαξα να σε βρω εγώ για να μαλακιστώ, εσύ με βρήκες, στο καπάκι.
rage for order
21-04-2010, 22:55
παραδίνομαι, πόσταρε και για ΚΟΕ άμα θες να κάνεις το κομμάτι σου.
ikonoklast
21-04-2010, 22:58
Διαφωνείς κάπου με το κείμενο; Είναι κακό που ρωτάω;
metamelia3
21-04-2010, 23:49
http://i58.photobucket.com/albums/g263/EarthForceUnited/BedHairPeaceJohnandYoko.jpg
το αστειο ειναι οτι κουραζετε τα δαχτυλα σας εδς μεσα και οξω αναθεμα αν πατε αντιθετα στου μπαμπακισας το καναλι....ικονοκλαστ αυτο παει σε σενα...σορρυ αλλα ο κρουξ ετσι λεει
ενα τεστακι .... αμα εισαστανε ''εμποροι'' και ειχατε στην δουλεψη σας εργατε τι θα κανατε?
ερωταω απο ασφαλη θεση
~ladykiller~
22-04-2010, 00:32
αναρχικοί των pc
metamelia3
22-04-2010, 02:08
βαφ'το μπλε και πετα το στη θαλασσα
ikonoklast
22-04-2010, 03:24
εφτά ευρώ.
είναι πολλά, μη κρυβόμαστε. δεκατρία χιλιάρικα προυπολογισμός όμως, αν τα βαζα στην τσεπάρα θα είχα να το λέω τουλάχιστον, έτσι πάει.
μινμιν, δε κατάλαβα τι είπες. του μπαμπά μου και το δικό μου το κανάλι πάντως επίτρεψε μου να το ξέρω καλύτερα, γενικά.
μινμιν, δε κατάλαβα τι είπες. του μπαμπά μου και το δικό μου το κανάλι πάντως επίτρεψε μου να το ξέρω καλύτερα, γενικά.
σε εχω για κατι λιγο παραπανω απο ενα κρουξ-ακι του πολιτιξ...μην με απογοητευεις
και να νιωθεις τον σαρκασμο μου ακομα κι αν τον λεω σε μη αθηναικα(θα ελεγα ναυπλιωτικα αλλα παιζει να μην καταλαβεις)
ikonoklast
22-04-2010, 16:12
Δεν το 'πιασα το θέμα ρε παιδί μου, δεν εννόησα, δεν έχω επαφή πως το λένε.
ιτς οκ...δεν εισαι απο νιγριτα
asimoulis
22-04-2010, 17:01
ας έρθουν να κάνουν τους αναρχικούς στη νιγρίτα. μόνο σε αστικά κέντρα αυτά παρέα με ζωγράφους και ποιητές. no offence αλλά είναι πολύ συγκεκριμένο το target group του αριστερισμού. παλιά μοχαμπέτια.
εφτά ευρώ.
είναι πολλά, μη κρυβόμαστε. δεκατρία χιλιάρικα προυπολογισμός όμως, αν τα βαζα στην τσεπάρα θα είχα να το λέω τουλάχιστον, έτσι πάει.
1ον : οχι, ΔΕΝ είναι πολλά, αλλά δεν έχει σημασία. Και δύο να ήταν το ίδιο θά λεγα.
2ον : όχι, ΔΕΝ πάει έτσι, και δε νομίζω να περιμένεις εμένα για να στο εξηγήσω.
Πιο γενικά τώρα, κάτι κάνετε πολύ λάθος και δεν είμαι σίγουρος αν το καταλαβαίνετε και λέτε/πιστεύετε "δε γίνεται αλλιώς" ή αν δεν το παίρνετε καν χαμπάρι. Επίσης δεν ξέρω πόσο αστείος σου φαίνεται ο τίτλος του θρεντ σε συνάρτηση (1-1) μ' αυτά που λέμε τώρα.
Ακόμα πιο γενικά, όλη αυτή η κατάσταση είναι που με κάνει να μπορώ να ανεχτώ λεντικίλερς και ρφος και κάθε λογής βλάκα και όχι τις δικές σου δομές, οι οποίες, ακόμα κι αν έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, συχνά-πυκνά στερούνται αξιοπρέπειας και συνέπειας. Άντε, και καλά αποτελέσματα!
πι ες : όταν πήρε το λόγο ο λέοντας και ρώτησε το "ΠΩΣ", ανέφερε από μόνος του και δυο-τρία πράγματα. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να σου πω εγώ σε τι δομές παραπέμπουν ε.
ikonoklast
22-04-2010, 20:19
"δε γίνεται αλλιώς"
Δεν είπε κανείς οτι δε γίνεται αλλιώς. Εμείς διαλέγουμε να το κάνουμε έτσι. Και εγώ προσωπικά τόσα χρόνια που κάνω αυτή την ίδια κουβέντα για το 7ευρω, μέσα, έξω, πρίν, μετά και κατά τη διάρκεια του διημέρου ποτέ δε κατάλαβα στο ελάχιστο που έγκειται η αντίφαση. Ειδικώς αν η μόνη ρήτρα που μπαίνει για να υπερβείς αυτή την αντίφαση είναι το "όχι εισητήριο", που απενοχοποιεί αμέσως δηλαδή τα "αντιρατσιστικά" των χορηγών και των κομματικών και κρατικών εισφορών.
πι ες : όταν πήρε το λόγο ο λέοντας και ρώτησε το "ΠΩΣ", ανέφερε από μόνος του και δυο-τρία πράγματα. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να σου πω εγώ σε τι δομές παραπέμπουν ε.
Δε θυμάμαι για τι πράμα λες.
Shadowking
22-04-2010, 20:58
Eμείς καταπατάμε το άσυλο μόνο με 5€.
Και φέρνουμε και καλύτερα πράματα.
ikonoklast
22-04-2010, 21:00
καλά, κλέψε καμιά αφίσα μας εσύ πρώτα :!:
metamelia3
23-04-2010, 00:41
τι 7ευρο λετε, θελει κανεις να μου πει
metamelia3
23-04-2010, 00:44
σοβαρα τωρα, προσπαθω να καταλαβω τι γινεται στις δυο τελευταιες σελιδες και αποτυγχανω. συζητατε και καταλαβαινεστε εσεις τωρα δηλαδη;
carheart
23-04-2010, 00:56
Παλιά το rapidshare ήταν τσάμπα και γρήγορο, στη συνέχεια αποφάσισαν να δίνεις 7 ευρώ το μήνα και να κατεβάζεις κύριος ή μη δίνεις 7 ευρώ και να παίζεις με κολοκροκόδιλους και γατάκια κια κάπτσας.
Πιστεύω πως κάτι τέτοιο έγινε και στα ΕΑΑΚ, παλιά ήσουν αριστεροπερίεργος απλά αν την έλεγες στο ΚΚΕ, τώρα θες 7 ευρώ για να είσαι κύριος, ή να μη τα δίνεις και να παίζεις με τους ρφος και λεντηκίλλερς.
metamelia3
23-04-2010, 00:59
ας έρθουν να κάνουν τους αναρχικούς στη νιγρίτα. μόνο σε αστικά κέντρα αυτά παρέα με ζωγράφους και ποιητές. no offence αλλά είναι πολύ συγκεκριμένο το target group του αριστερισμού. παλιά μοχαμπέτια.
ελεος με την παπαρολογια σας παρακαλω. ποιους ζωγραφους και ποιητες; το μεγαλυτερο μερος των καλλιτεχνων της αθηνας ειναι οι φλωραλ και οι μπαηος που καθε αλλο παρα πολιτικοποιημενοι ειναι (γενικα, οχι απαραιτητα αντιεξουσιασται). Οσο για τον αντιεξουσιαστικο χωρο, για να λεμε την αληθεια, απ'τον δεκεμβρη και μετα εχει γινει μεν ενα σαβουρωμα ολκης με μια κακιστη αποπροσανατολισμενη και κατ'ουσια ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ μαζα (μεσα στην οποια και οσοι ειναι οντως αντιεξουσιαστες εχουν αρχισει να χανουν την μπαλα) αλλα κανεις απ'ολους αυτους, ειτε απ'τους αυτοαποκαλουμενους αναρχικους* ειτε απ'τους απ'εξω, δεν εχει προσεξει την φοβερη δραση που εχει υπαρξει απο δεκεμβρη μεχρι σημερα σε συνδικαλιστικα ζητηματα, σε κινησεις αλληλεγγυης σε κρατουμενους και σε οργανωση στις γειτονιες - περισσοτερο απο ποτε. οταν αναφερομαστε σε αντιεξουσιαστικο χωρο σ' αυτα πρεπει να αναφερομαστε, οχι στο καραγκιοζιλικι της μεσολογγιου (που πλεον εχει αρχισει να θυμιζει φαληρακι), οχι στο κωλοπαρκο (ξανακαντε το παρκινγκ το μπουρδελο), οχι στα παρτυ στο μηχανουργειο.
* μου παρεθεσε σημερα φιλος για την γκομενα του που απ'το παρκακι και μετα αποφασισε να αυτοαποκαλειται αναρχικια: "ε, ασε τον κομμουνισμο, αυτο ειναι κακο πραγμα. αναρχια ρε. ο καθενας να επιλεγει το αυτοκινητο του, να ανταγωνιζεται για την δουλεια που θεωρει καλυτερη - να υπαρχει αξιοκρατια, να εχει οσα αγαθα θελει. αναρχια. γιε!". δεν νομιζω οτι ουτε εγω, ουτε ο ρεητζ, ουτε η λεηντικιλλερ, ουτε ο αγκοραφομπικ εχουμε καμια προθεση να υπερασπιστουμε αυτο το πραγμα. ας με διορθωσουν αν κανω λαθος.
εντιτ: κολλεκτιβοποιηση και κοινοτισμος. ωραιες λεξουλες.
metamelia3
23-04-2010, 01:00
Παλιά το rapidshare ήταν τσάμπα και γρήγορο, στη συνέχεια αποφάσισαν να δίνεις 7 ευρώ το μήνα και να κατεβάζεις κύριος ή μη δίνεις 7 ευρώ και να παίζεις με κολοκροκόδιλους και γατάκια κια κάπτσας.
Πιστεύω πως κάτι τέτοιο έγινε και στα ΕΑΑΚ, παλιά ήσουν αριστεροπερίεργος απλά αν την έλεγες στο ΚΚΕ, τώρα θες 7 ευρώ για να είσαι κύριος, ή να μη τα δίνεις και να παίζεις με τους ρφος και λεντηκίλλερς.
αααα.
Agoraphobic_S.I.
23-04-2010, 01:27
Αυτό μου θυμίζει το ιστορικό 5ευρο της ΑΚ αλλά όχι σε εποχές κρίσης.
rage for order
23-04-2010, 02:20
ναι και εγώ κατάλαβα ότι το φεστιβάλ των ικόνοκλαστς έχει είσοδο 7ε.
και πάλι είμαι με τον σύντροφο κάκλι εκτός από το να γίνει πάρκινγκ το πάρκο. εντάξει μια πλατεία είναι που αράζει κόσμος, δεν πρέπει ντε και καλά να βγάζει κάτι παραπάνω.
ikonoklast
23-04-2010, 03:48
Η συζήτηση με τον hyatari αφορούσε το αντιπολεμικό διήμερο της ενωτικής πρωτοβουλίας στα χανιά το οποίο έχει είσοδο 7ε.
asimoulis
24-04-2010, 14:24
το να γίνει πάρκινγκ το πάρκο. εντάξει μια πλατεία είναι που αράζει κόσμος, δεν πρέπει ντε και καλά να βγάζει κάτι παραπάνω.
μου θυμίζει street attack λυώμενα στη θεσσαλονίκη, συναυλίες πανκ όχι κάτι παραπάνω -> τσουπ(sic) τα γκρεμίσανε και δεν πήγε κανείς.
rage for order
24-04-2010, 14:30
ναι μόνο που κάνεις πως δεν ξέρεις τι είναι/ήταν η street attack και γιατί δεν πήγε κανένας
ikonoklast
24-04-2010, 14:35
τι είναι/ήταν η στρητατακ και γιατί δε πήγε κανένας;
Agoraphobic_S.I.
24-04-2010, 15:10
το να γίνει πάρκινγκ το πάρκο. εντάξει μια πλατεία είναι που αράζει κόσμος, δεν πρέπει ντε και καλά να βγάζει κάτι παραπάνω.
μου θυμίζει street attack λυώμενα στη θεσσαλονίκη, συναυλίες πανκ όχι κάτι παραπάνω -> τσουπ(sic) τα γκρεμίσανε και δεν πήγε κανείς.
Μόνο που το πάρκο είναι στα Εξάρχεια, όπου κυκλοφορεί πολύς κόσμος, οπότε θα υπάρχουν πάντα κάποιοι να το κρατάνε. Ακόμα είναι σε μια υποτυπώδη καλή κατάσταση, φοβάμαι τι θα γίνει όταν το αναλάβουν οι μεσολογγίτες και οι λειποί χουλιγκανς.
carheart
24-04-2010, 15:41
Τι διαφορά έχει ο Μεσολογγίτης με αυτόν που Αράζει στο Πάρκο, γιατί ο μεν είναι κακός και ο άλλος καλός και ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ Ή ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ;
asimoulis
24-04-2010, 16:06
στρητ ατάκ είναι ή μάλλον ήταν μια κατάληψη στα λυόμενα των καλών τεχνών στο απθ όπου γινόταν συχνά πυκνά diy πανκ συναυλίες όπου πήγαινε καμπόσος κόσμος. στο παρελθόν ήταν η αφετηρία για ντου σε πάρτυ στο πανεπιστήμιο με αποκορύφωμα πριν μερικά χρόνια τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι φοιτητή από αριστερή παράταξη των πολιτικών μηχανικών σε πάρτυ στο πολυτεχνείο. από τότε δεν συνέβηκε κάτι ανάλογο μιας και στη συνέχεια σπάστηκαν από Α.Κ. και φημολογείται ότι οι υπαίτιοι φύγαν από θεσσαλονίκη. η κατάληψη ξαναάρχισε να λειτουργει μετά από ένα χρόνο από το γεγονός και καλά "μετανοημένη" χωρίς αυτά τα φαινόμενα.
επίσης συνδέεται με "απαλλοτριώσεις" πανεπιστημιακού εξοπλισμου και με στέγαση μεταφορική και κυριολεκτική υπερ-μπάχαλων που είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν ντου στην υφανέτ. παρόλα αυτά στις συναυλίες πήγαινε διάφορος κόσμος.
το πόιντ μου είναι ότι όταν το πανεπιστήμιο αποφάσισε να γκρεμίσει τα συγκεκριμένα λυόμενα πήγε μόνο για καναδυό μέρες λίγος κόσμος και τελικά γκρεμίστηκαν. όταν το πολιτικό σου στίγμα εξαντλείται στις πανκ συναυλίες νομίζω είσαι εύκολος στόχος.
Tispanagias tamatia
24-04-2010, 16:15
Δε συμφωνώ πως η street attack σταματούσε στις πανκ συναυλίες. Έτσι το είδαν κάποιοι "τι θα κάνουμε το σάββατο? α! έχει λάηβ street attack". Κατά τα άλλα όντως τραγικό να μαζεύει άπειρο κόσμο σε συναυλίες όπως tragedy και όταν τα γκρεμίζουν να παρευρίσκονται με το ζόρι 100 άτομα.
rage for order
24-04-2010, 16:37
Εγώ πάλι επιμένω ότι πήγε λίγος κόσμος γιατί ήταν όλα αυτά που λες (έντιτ: εσύ asimouli) και συνεχίζουν να είναι μέσω του βιολογικού από όσο ξέρω. Αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά ίσως και να μαζευόταν κόσμος να την υπερασπιστεί.
Το πάρκο ήταν πάρκινγκ και όταν ήταν να γίνει εμπορικό κάποιος κόσμος μαζεύτηκε και διεκδίκησε δυναμικά ελεύθερο χώρο ανάμεσα στα τσιμέντα. Αυτό από μόνο του είναι μια χαρά πολιτική πράξη. Επέλεξαν μάλιστα να διαχειρίζονται οι ίδιοι το χώρο μέσω της συνέλευσης οπότε +1. Από ένα τέτοιο εγχείρημα περιμένω να βγει λόγος και δράσεις σχετικά με τους ελεύθερους χώρους, σχετικά την φύση, σχετικά με την καταστολή που δέχεται η περιοχή ή τα προβλήματα της και σχετικά με ζητήματα που προκύπτουν, παράδειγμα όταν έρθει η πρέζα αν τους ενοχλεί ή όχι και γιατί, όταν έρθει ο έμπορος το ίδιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα πάρκο πρέπει να βγάζει λόγο ας πούμε για το ΔΝΤ. Υπάρχουν άλλες 15000 οργανώσεις, ομάδες, παρεάκια με τέτοια στόχευση.
Άμα σκάσουν οι μπουλντόζες και είναι όλα όπως είναι τώρα θα το υπερασπιστεί κόσμος. Θα το υπερασπιστούν όλοι αυτοί που το ξεκίνησαν, αυτοί ήρθαν μετά, όσοι από τριγύρω ενδιαφέρονται για ελεύθερους χώρους και οι αριστεροί και αναρχικοί γιατί έτσι. Τα καγκούρια της σριτ δεν έμεινε κανένας να τα υπερασπιστεί γιατί ήταν καγκούρια και όχι γιατί έκαναν πανκ συναυλίες.
rat_poison
24-04-2010, 16:42
που είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν ντου στην υφανέτ
Επιβεβαιώθηκε τελικά αυτό, ε;
Ντου και σε πάρτυ γενεθλίων στην αρχιτεκτονική.
Το ότι θα πέσει ξύλο με ΑΚ κ αυτούς ακούγεται χρόνια. Σαν το Τζώνη Γουώκερ που όλο έρχεται ένα πράμα...
Tispanagias tamatia
24-04-2010, 16:50
Ε δεν ακούγεται μόνο, πέφτει κιόλας.
Ρέητζ, λίγος κόσμος πήγε γιατί λίγος κόσμος είναι αυτός που νοιάζεται πραγματικά. Οι περισσότεροι σκάνε σε χαρές και πανηγύρια. Και δεν υπήρξε μόνο η street attack στα λυόμενα. Υπήρξαν και άλλοι χώροι που δραστηριοποιούνταν εξίσου πολύ. Ούτε εκεί είχε κόσμο.
ikonoklast
24-04-2010, 16:54
Ο ασιμουλου μάλλον εννοεί οτι αν η δράση σου είναι μόνο λαηβς και παρτια τότε ανεξάρτητα από το πόσος κόσμος σκάει σ' αυτά (που από ό,τι καταλαβαίνω στην στρητατακ έσκαγε αρκετός - κι εδώ έχω δει να ποστάρονται λαηβς για κάτι ωραίες κραστιές κλπ) η γείωση σου δεν είναι επαρκής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται οτι δεν ήταν επαρκής ούτε για να τα υπερασπιστεί αυτός ο κόσμος των λαηβς (όχι οι "αλλες καταλήψεις") όταν τα γκρεμίζουνε.
Το πάρκο πάλι είναι κάτι διαφορετικό δεν είναι απλώς "κατάληψη" και συμφωνώ σε ό,τι είπε με το άλλο το γίδι.
rage for order
24-04-2010, 17:01
Για τους άλλους δεν ήξερα ούτε ποιοι είναι ούτε τι κάνουν οπότε πάσο. Μόνο την φριτέζα θυμήθηκα τώρα.
Είσαι Θεσσαλονίκη ενώ ότι μαθαίνω εγώ είναι δεύτερο χέρι αλλά αυτά τα δεν πήγε κόσμος γιατί κανένας δεν νοιάζεται δεν μου κάθονται καλά. Σε άλλες δράσεις που δεν αφορούν τέρμα πολιτικούς χώρους πάει κόσμος; Αν πάει στους συγκεκριμένους γιατί δεν πήγαν; Αν την έπεφταν στο στέκι στο βιολογικό θα πήγαιναν ή όχι (ξέρω ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο); Μάλλον οι ίδιοι φταίνε ε και λίγο το Πάσχα που έλειπαν οι φοιτητές.
asimoulis
24-04-2010, 17:14
κοίταξε να δεις εγώ με την υφανέτ π.χ. καμμία σχέση αλλά αν γίνει ντου μάλλον θα πάω εγώ και άλλος κόσμος. μάλλον επειδή δεν είναι μόνο acab αλλά επειδή προβληματίζονται εδώ και χρόνια οι άνθρωποι για την κοινωνική χειραφέτηση και υπάρχουν ξεκάθαρα πολιτικά.
τέλοσπάντων το άραγμα σε πάρκα με μπύρα από περίπτερο είναι πολιτικά μια χαρά δεν το συγκρίνω είναι δικαίωμα.
το ότι φορτώθηκαν στο βιολογικό είναι πολύ βόλεμα για αυτούς δλδ τι θα κάναν αν δεν υπήρχε? μάλλον έχω εμπάθεια με το πανκ οι τύποι μόνο για αυτό ζούνε και για κάνα ξεκαύλωμα στο κάγκελο, είναι και λίγο πρόβλημα ε?
Tispanagias tamatia
24-04-2010, 17:17
Ρέητζ. δε μπορώ να σου απαντήσω γιατί μιλάω με τα όσα βλέπω τα τελευταία 2-3 χρόνια και βάσει μόνον αυτών, μεγαλύτεροι μου λένε ότι έχουν αλλάξει άρδην καταστάσεις. Φαντάζομαι πως μεγάλο ρόλο παίζουν και οι κόντρες που έχουν οι χ με τους ψ και πάει λέγοντας -όσον αφορά το κόσμο που μαζεύεται- αλλά παρατήρησα πως ακόμη και τα παιδιά που έμεναν στα λυόμενα και τα πράγματα τους είχαν μαζέψει και δεν έδειχναν κάποια ιδιαίτερη διάθεση να αντιδράσουν πιο ενεργά. Ίσως το γεγονός πως αρκετός κόσμος έβλεπε αυτούς τους χώρους σαν λαηβάδικα τόσα χρόνια να έπαιξε μεγάλο ρόλο και να ήταν αργά για κάτι πιο ουσιαστικό. Ίσως πάλι, αρκετοί να το θεωρούσαν δεδομένο πως θα τα γκρεμίσουν.
μάλλον έχω εμπάθεια με το πανκ οι τύποι μόνο για αυτό ζούνε και για κάνα ξεκαύλωμα στο κάγκελο, είναι και λίγο πρόβλημα ε?
Δεν ενέχει πολιτική αυτό δλδ?
asimoulis
24-04-2010, 17:31
ακριβώς όση πολιτική ενέχει και το bungee jumping ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.
ίδια αδρεναλίνη χωρίς την περιττή προβοκάτσια!!!
Tispanagias tamatia
24-04-2010, 17:47
Γκούγκλαρα "bungee jumping" και κατέληξα στο ότι μάλλον έχεις εμπάθεια με το πανκ.
Agoraphobic_S.I.
24-04-2010, 19:52
Φυσικά και δεν έχει πολιτική σημασία ένα οποιοδήποτε καγκελάκι χωρίς λόγο μετά από συναυλίες και πάρτυ, ή μάλλον έχει όση πολιτική σημασία έχουν και τα μπάχαλα στα γήπαιδα. Η "άμεση σύγκρουση με το κράτος" είναι μια πολύ καλή δικαιολογία, ειδικά όταν μπαινοβγαίνεις στο άσυλο για να μη νιώσεις κι εσύ πάνω σου τα χτυπήματα του "αντίπαλου στρατοπέδου". Άμεση σύγκρουση δεν μπορεί να κάνει κανείς, ακόμα και τα κομμάντα του ενόπλου κάποια στιγμή θα σκοτωθούν ή θα μπουν φυλακή, όπως μας δείχνει η ιστορία.
(γράφω για "άμεση σύγκρουση" γιατί αυτή είναι η κυριότερη πρόφαση που προβάλλουν οι εραστές του κάγκελου)
Ενας χώρος χαρακτηρίζεται από τη μορφή που του δίνουν τα άτομα και οι συλλογικότητες που τον διαχειρίζονται. Όχι, δεν νομίζω ότι φταίει ο κόσμος που πήγαινε στα λαιβς και δεν πήγε όταν ρίχνανε τα κτήρια. Για μένα που δεν είχα πάει ποτέ στη Στριτ Αττακ το ότι έβλεπα στο ιντερνετ μόνο αφίσες για συναυλίες μου δείχνει ότι οποιαδήποτε άλλη μορφή πολιτικής εκδήλωσης και παρέμβασης απουσίαζε. Όταν λοιπόν διαχωρίζεσαι εσύ ο ίδιος και γίνεσαι "συναυλιάδικο", γιατί ο κόσμος να μη σε λογαριάζει μόνο ως τέτοιο;
Κακά τα ψέμματα, όταν δεν έχεις πολιτικό χαρακτήρα δε θα σε υπερασπιστούν ούτε οι 100-200 μπαλαντερς της υπεράσπισης πολιτικών χώρων. Κανείς δε θα ενδιαφερθεί για το συναυλιάδικο που γκρεμίστηκε. Επειδή ο α/α/α χώρος καθορίζεται σχεδόν αποκλειστικά από σχέσεις συμπάθειας/αντιπάθειας, είναι λογικό αποτέλεσμα να σε υπερασπιστούν μόνο όσοι σε συμπαθούν, ειδικά αν τα άτομα που διαχειρίζονται τη Στριτ Αττακ έχουν αποδειχτεί "προβληματικά" και "ανταγωνιστικά" στη συμπεριφορά τους απέναντι στις υπόλοιπες καταλήψεις ή συλλογικότητες της πόλης (δεν ξέρω πραγματικά τι έχει γίνει, εδώ πάντως αυτά ακούγονται).
Tispanagias tamatia
24-04-2010, 21:33
Νε. Και άντε τόσα άτομα είδαν σαν απλό συναυλιάδικο την street attack και την όποια street attack, τη στιγμή που αυτή αποτελεί ένα χώρο ελεύθερο και διοργανώνονται συναυλίες που εγώ και εσύ μπορούμε να παρακολουθήσουμε χωρίς κανένα αντίτιμο, δεν "οφείλεις" να τον υπερασπιστείς αυτόν το χώρο, εφόσον πηγαίνεις και περνάς καλά?
Έστω ότι ανήκεις σε "αντίπαλο στρατόπεδο", δεν πρέπει να πας να στηρίξεις για να μη γκρεμιστεί αυτός ο χώρος? Όλα δείχνουν πως αύριο μεθαύριο θα είναι ο χώρος που στεγάζεται η δική σου κατάληψη αυτός που θα τεθεί υπό απειλή.
Όσον αφορά το πολιτικό στοιχείο στην street attack, μου αρκεί που ανέβαιναν επί σκηνής άπλυτοι και μέσω των στίχων τους προπαγάνδιζαν πράγματα που πιστεύω και πολεμώ για αυτά. Χωρίς να παρεμβαίνει το χρήμα πουθενά. Αν αυτό δεν ενέχει πολιτικό στοιχείο, τότε τι. Το θέμα είναι πώς έβλεπαν όσοι πήγαιναν εκεί, αυτό το οποίο λάμβανε χώρα. Τι να πω, ίσως έπρεπε να πληρώσουν εισιτήριο για να δώσουν βάση (?).
Προβληματικά άτομα θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν από άτομα τα οποία είναι τα ίδια προβληματικά. Τα προσωπικά σε τέτοιες φάσεις πρέπει να μένουν απ'έξω.
asimoulis
25-04-2010, 00:20
χα. δεν είναι προβληματικό να σαρέσει μονο το πανκ και το καγκελάκι. προβληματικό είναι να σε αρέσει μόνο το πανκ και το καγκελάκι και να ευαγγελίζεσαι την ανατροπή.
πω τα ίδια και τα ίδια σόρρυ.
Shadowking
25-04-2010, 15:11
Ε, ρε κόλλημα κακό με την street attack.
Για να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα, η street attack, εκτός από liveάδικο, αποτελούσε και "κατάληψη στέγης" aka χαιμετυπίο που την αράζανε διάφορα φρικιά της κακιάς φάρας. Η ίδια η κατάληψη, πολιτικά είχε μείνει μείνει στο "diy της φάσης" και στην τελική καλά έκανε. Ο λόγος που όταν την ρίξανε ήταν μαζεμένοι περί τους 30 φρίκουλες μόνο μπορεί να αποδοθεί στην μέρα (δευτέρα του πάσχα), αλλά το γεγονός ότι και μετά που ανοιξαν οι σχολές, τα φρικιά φάγαν το αρνί τους κτλ δεν κουνηθηκε φύλλο, δεν είναι κατα βάση ότι αποτελούσε diy liveάδικο.
Όταν έχεις έναν χώρο που μπαινοβγαίνουν και τέλοςπάντων, θεωρούνται "δικοί σου" διάφοροι τύποι που έχουν κάνει μαλακίες χοντρές, (θα εξηγήσω) και εσύ δεν επιλέγεις να τους σουτάρεις από κει μέσα αλλά τους παρέχεις άτυπη κάλυψη, είσαι άξιος της μοίρας σου. Είπαμε, αυτιστική η αναρχία με την αλληλεγγύη αλλά έχουν ακόμα και αυτοί κριτήρια, λολ.
Σκηνικά:
1) Ανοιγμένο κεφάλι μέλους του σχήματος των Πολ. Μηχανικών (el condor passa), για τον τύπο ξέρω ότι το πρώτο-δεύτερο βράδυ φοβόντουσαν για την ζωή του ακόμα. Αφορμή; Σε πάρτυ του σχήματος στο πολυτεχνείο οι φρίκουλοι "απαλλοτρίωναν" pc και άρχισε μανούρα.
Η street attack διαλύθηκε λίγο καιρό μετά από φοιτητές, ΕΑΑΚ, κόσμο από αναρχία κτλ
2) Πέρσυ στους ska-p οι φρίκουλοι δείρανε έναν υφαναταίο άσχημα. Την άλλη μέρα, γεια σου street attack από ΑΚ και ΥΦΑΝΕΤ.
Τελικά οι βλάκες βάλανε και γκαζάκια στην υφανετ προσφατα και αναλάβανε και ευθύνη. Ε τι κόσμος να μαζευτεί για αλλυλεγγύη στους καθυστερημένους, το μόνο που έχει νοήμα είναι σε επίπεδο ασύλου, αλλά με στο πάσχα χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι.
post apo ton 5o ths gada
Tispanagias tamatia
25-04-2010, 15:35
Αρχικά, εύγε για το "απαλλοτρίωναν" και την αναφορά στην ΑΚ.
Το ερώτημα βέβαια είναι, πώς τα ξεχνάς όλα τα παραπάνω και σκας σε συναυλίες και όταν είναι να τα γκρεμίσουν τα θυμάσαι και αλλάζεις στάση. Αυτό. Και δε πάει σε εσένα.
Αναρχισμός και αντιφάσεις.
rat_poison
25-04-2010, 16:49
<Post με αρχίδια>
Εδώ είσαι.
Και μάλιστα να προσθέσω στα "σκηνικά" ηλιθιώδη μπάχαλα άνευ λόγου και αιτίας και συμπεριφορές που, χωρίς να γίνονται με αυτό σκοπό (δε νομίζω ότι υπάρχει σκοπός γενικά σε τόση απύθμενη βλακεία), καταλήγουν χειρότερη προβοκάτσια από επί τούτου προβοκατόρικες ενέργειες.
Phantom Duck
25-04-2010, 19:49
Το ερώτημα βέβαια είναι, πώς τα ξεχνάς όλα τα παραπάνω και σκας σε συναυλίες και όταν είναι να τα γκρεμίσουν τα θυμάσαι και αλλάζεις στάση. Αυτό. Και δε πάει σε εσένα.
Αναρχισμός και αντιφάσεις.
δεν αλλάζεις στάση, πας να δεις το κραστ σου με μπύρες απ' έξω και δε δίνεις φράγκο στο κράνος. δε στηρίζεις με κάποιο τρόπο δηλαδή, εκτός αν ο αριθμός των ατόμων που μαζεύονται για τις 2 ώρες του λάιβ είναι αυτοσκοπός.
Tispanagias tamatia
26-04-2010, 06:54
Δε γράφω πουθενά πως "στηρίζεις" αλλά το γεγονός πως βρίσκεσαι εκεί, άρα σου αρέσει. Άσχετα με το ότι και μπύρα να αγοράσεις από το μπαρ δε λέει κάτι. Επίσης, δε θυμάμαι να έχει κυκλοφορήσει κράνος στριτ ατακ. Απλώς ξαφνικά κάποιοι θυμήθηκαν ανοιχτά κεφάλια, μπάχαλα και ιστορίες για να δικαιολογήσουν την απραξία τους. Ούτε ο ξήγας τόση θραύση.
Η αναφορά μου στο όλο θέμα γίνεται για τον απλούστατο λόγο πως χάθηκαν χώροι όπου γινόντουσαν απίστευτα αυτοοργανωμένα λάηβ και πάρτυ και το πως κάποιοι που μιλάν για καβάτζα όσον αφορά το βιολογικό είναι ηλίθιος συμβιβασμός.
Τέλος πάντων, το ότι άτομα από στριτ ατακ θέλουν να χωθούν σε βιολογικό για να φέρνουν μπάντες κτλ ακούγεται κάπως. Θα δείξει.
Δε ξέρω γιατί βρέθηκα να υπερασπίζομαι κατά κάποιο τρόπο την στριτ ατακ. Μάλλον επειδή είδα εκεί από varukers και disorder μέχρι ΑΡΧΙΔΙΑ.
VacuumInsulationPanels
26-04-2010, 12:38
σχετικα με στριτ ατακ, αν αναφερεσαι στην πιο προσφατη επιθεση στην υφανετ, δεν προηλθε απο αυτους, τουλαχιτον τοτε λεγανε για χουλιγκανια. γεγονος ειναι οτι οι αλλες καταληψεις δεν τους πολυ γουσταρουν, προσωπικα δεν μου αρεσει το καλεσμα πορειας με ολους τους αλλους εκτος απο αυτους. μιλαω για αφισακια πορειων στο παρελθον. γενικα, εκ των εσω της στριτ ατακ, επεφτε πολυ καταπιεση απο τα "μεγαλα κεφαλια" που σε αυτη την περιπτωση οντως υπηρχαν.
Shadowking
26-04-2010, 16:39
όλα στην φόρα.
Μάγκες χρωστάμε λεφτά από το φεστιβάλ ΕΑΑΚ Βόλου, θα περάσει ιντερνετικό κράνος για τα ψιλά σας.
Shadowking
27-04-2010, 03:08
Απλώς ξαφνικά κάποιοι θυμήθηκαν ανοιχτά κεφάλια, μπάχαλα και ιστορίες για να δικαιολογήσουν την απραξία τους. Ούτε ο ξήγας τόση θραύση.
Τα περι απραξίας αν θες τα συζητάμε.
Για τα ανοιγμένα κεφάλια κτλ τα ανέφερα μόνο και μόνο επειδή άνοιξε κουβέντα για το ότι ρίξανε την street attack και δεν ασχολήθηκε κανένας, ενώ αν τολμούσανε και ακουμπούσανε πχ υφανέτ θα καιγότανε η πόλη 2 μέρες. Και σιγά τα άγνωστα γεγονότα.
Tispanagias tamatia
27-04-2010, 03:29
Ναι, ωραία. Και εγώ έθιξα το σκεπτικό μεγάλου ποσοστού ατόμων που πήγαιναν στα λάηβ στην στριτ ατακ. Αυτό.
Τώρα αυτό που κάνεις με τη σύγκριση με την υφανέτ είναι μεγάλη μούφα, γιατί αν πραγματικά υπήρχε κόσμος να κάψει την πόλη για 2 μέρες, θα έρχονταν αντιμέτωπος πχ με τα άτομα στο σκηνικό του 06 με τον κόνδορα και δε θα την έπεφτε σε μία άδεια κατάληψη για να την πληρώσουν τελικά και άτομα που δεν έφεραν καμία απολύτως ευθύνη.
Και γενικότερα το να διαχωρίζεις/ συγκρίνεις τέτοιους χώρους μου κάνει κάπως προβληματικό.
Agoraphobic_S.I.
27-04-2010, 11:57
[...]Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο ικανό να σκοτώσει τον όμοιό του για την απλή ευχαρίστηση να το κάνει. Είναι το μοναδικό ζώο που κατορθώνει να κάνει ένα παρόμοιο πράγμα, και αυτή την κατάσταση δεν την υπερβαίνει, δεν υπάρχει απορρόφηση που να διαθέτει αξία στο εσωτερικό αυτής της διάστασης, διότι ο άνθρωπος είναι αυτό εδώ το πράγμα, είναι λύκος για τους όμοιους του, όχι με τη χομπσιανή έννοια, αλλά με την πραγματική, με την έννοια ότι τα πράγματα αυτά υπάρχουν στον άνθρωπο και δεν μπορούν να ακυρωθούν από καμία κατασταλτική δύναμη. Μπορούν να προσπεραστούν, δηλαδή να τροποποιηθούν σε μια διάσταση μέσα στην οποία αποκτούμε συνείδηση για το τί είναι πραγματικά η ύπαρξή μας, όλων μας, τους γεγονότος ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για αυτούς τους βιασμούς, για αυτές τις δολοφονίες, διότι να μην κάνουμε τίποτα, αρκούμενοι απλά να πληροφορούμεθα περί αυτού που συμβαίνει, είμαστε όπως οι δολοφόνοι, είμαστε επίσης κι εμείς βασανιστές, είμαστε βιαστές και εμείς και αυτή ακριβώς η συνθήκη της συνυπευθυνότητας δεν μπορεί να ακυρωθεί διαμέσου μιας λογικής διεργασίας, από ένα ποιοτικό άλμα, όπως έλεγε ο Χέγκελ. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ποιοτικό άλμα μέσα στην πραγματικότητα.
Μαλακισμός και αντιφάσεις.
Marillion
27-04-2010, 13:56
που θα γίνει το λαιβ αυτών των ντισκέλμα ξέρετε; δεν κατάλαβα ακριβώς όταν με ενημέρωσε γνωστός συμφορουμίτης.
Tispanagias tamatia
27-04-2010, 15:32
Στο στέκι στο βιολογικό.
λοιπόν να κάνω εγώ μια ερώτηση... Γιατί τη πρωτομαγιά ο "χώρος" είχε καλέσει ξεχωριστεί προσυγκέντρωση Βικτωρία; και πλίζ μου πείτε ότι είναι σωματεία και όχι του χώρου ας μη κοροιδευόμαστε. και γιατί οι του χώρου που είχαν μαζευτεί στο Μουσείο με τα πρωτοβάθμεια πριν αρχίσει η πορεία προσπάθησαν να βάλουν πανώ μπροστά από εκείνο των πρωτοβάθμειων;;
The Good Son
03-05-2010, 21:45
Εσύ 19 χρόνων δεν είσαι; τί κάθεσαι και ασχολείσαι με τέτοια πράματα;
Agoraphobic_S.I.
03-05-2010, 22:24
λοιπόν να κάνω εγώ μια ερώτηση... Γιατί τη πρωτομαγιά ο "χώρος" είχε καλέσει ξεχωριστεί προσυγκέντρωση Βικτωρία; και πλίζ μου πείτε ότι είναι σωματεία και όχι του χώρου ας μη κοροιδευόμαστε. και γιατί οι του χώρου που είχαν μαζευτεί στο Μουσείο με τα πρωτοβάθμεια πριν αρχίσει η πορεία προσπάθησαν να βάλουν πανώ μπροστά από εκείνο των πρωτοβάθμειων;;
Οι αναρχικοί (με αλφάδι) είχαν καλέσει Μουσείο. Αναρχικά καλέσματα υπήρχαν από τη συνέλευση του πολυμορφικού και τον Κύκλο της Φωτιάς.
Βικτώρια είχαν καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματία που τείνουν προς τον αναρχικό χώρο και τον αναρχοσυνδικάλσμο (ή τον αυτόνομο συνδικαλισμό τελοσπάντων), δηλαδή ΣΒΕΟΔ και Σερβιτόρων-Μαγείρων.
rage for order
03-05-2010, 23:14
γιατί δεν και πολύ νόημα να κάνεις πορεία και να μην σε βλέπει κανένας, οπότε βικτώρια και από τις γειτονιές.
stam and the witches
04-05-2010, 03:26
Κύκλο της Φωτιάς.
wat
Agoraphobic_S.I.
04-05-2010, 07:30
Κύκλο της Φωτιάς.
wat
https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=22844
metamelia3
04-05-2010, 14:19
Εσύ 19 χρόνων δεν είσαι; τί κάθεσαι και ασχολείσαι με τέτοια πράματα;
"καλα καναν και το μπαναρανε, τι δουλεια ειχε το μαλακισμενο στο πολιτιξ με τους αλητες"
freak brother
05-05-2010, 15:37
inb4 indymedia τις μολοτοφ στην μαρφιν τις ριξαν χρυσαυγιτες για προβοκατσια!
τι γινεται ρε;3 νεκροι λεει.
KoiliaSamprela
05-05-2010, 15:49
δεν περίμεναν να κάψουν τράπεζα οι άλλοι και την άφησαν ανοιχτή.
Ούτε δικαιολογώ ούτε χαίρομαι , αλλά καμιά φορά ξέρεις έτσι? το να είσαι προνοητικός δεν είναι και τεράστια σοφία. Και να εξαλείψεις τέτοια κινητοποίηση με 3 νεκρούς είναι σαφώς πιο εύκολο.
Οι συνομήλικοί μου έχουμε και ένα ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΙΣ να θυμόμαστε, με τις μεγαλύτερες μαθητικές κινητοποιήσεις το 1989 (αν θυμάμαι καλά).
Και ούτε χρειάζεται προβοκάτσια, απλά λίγο παραπάνω πρόκληση
Λες για 1991, με τους 6 νεκρους λιγο μετα τον Τεμπονερα;
KoiliaSamprela
05-05-2010, 15:53
Λες για 1991, με τους 6 νεκρους λιγο μετα τον Τεμπονερα;
παίζει ... δεν έχω και φοβερή μνήμη ... και μάλλον 1991 μου βγαίνει πιο καλά σε ημερομηνία
KoiliaSamprela
05-05-2010, 15:57
και για το ιστορικό της Υπόθεσης
10/1/1991: «ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗ». Χαρακτηρίστηκε ως η μαζικότερη επίθεση κατά πολιτών από τις δυνάμεις καταστολής. Την επαύριο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, μικροεπεισόδια στις παρυφές διαδήλωσης στην Αθήνα κατέληξαν σε πολύωρες συγκρούσεις νέων με τα ΜΑΤ. Ενα από τα εκατοντάδες δακρυγόνα που ρίχτηκαν κατά των διαδηλωτών προκάλεσε πυρκαγιά στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα και στο κτίριο του «Κ. Μαρούση». Νεκροί από ασφυξία ανασύρθηκαν ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης κι ένα -αγνώστων στοιχείων- νεαρό άτομο. Παρά την ύπαρξη πλήθους επώνυμων μαρτύρων για τα αίτια της πυρκαγιάς, η υπηρεσιακή ΕΔΕ έκλεισε την υπόθεση κάνοντας λόγο για «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς». Αργότερα, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (3418/1997), η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε βομβιστική ενέργεια και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από τους αναρχικούς είτε σε ρίψη δακρυγόνων με ειδικά τουφέκια από τους αστυνομικούς.
λινκ (http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=30724868,38746244)
Ούτε δικαιολογώ ούτε χαίρομαι , αλλά καμιά φορά ξέρεις έτσι? το να είσαι προνοητικός δεν είναι και τεράστια σοφία. Και να εξαλείψεις τέτοια κινητοποίηση με 3 νεκρούς είναι σαφώς πιο εύκολο.
Οι συνομήλικοί μου έχουμε και ένα ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΙΣ να θυμόμαστε, με τις μεγαλύτερες μαθητικές κινητοποιήσεις το 1989 (αν θυμάμαι καλά).
Tι λες μωρε? Πας καλά?Στέκεις? Καψε την γαμημενη την τράπεζα, αλλά βγάλε τον κόσμο πρώτα έξω. Αν είναι δυνατόν ρε μαλάκα μου. Τι πάει να πει προκληση? Δεν ξέρετε που πάνε τα 4 μου φαίνεται.
phthoggon
05-05-2010, 16:07
και για το ιστορικό της Υπόθεσης
10/1/1991: «ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗ». Χαρακτηρίστηκε ως η μαζικότερη επίθεση κατά πολιτών από τις δυνάμεις καταστολής. Την επαύριο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, μικροεπεισόδια στις παρυφές διαδήλωσης στην Αθήνα κατέληξαν σε πολύωρες συγκρούσεις νέων με τα ΜΑΤ. Ενα από τα εκατοντάδες δακρυγόνα που ρίχτηκαν κατά των διαδηλωτών προκάλεσε πυρκαγιά στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα και στο κτίριο του «Κ. Μαρούση». Νεκροί από ασφυξία ανασύρθηκαν ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης κι ένα -αγνώστων στοιχείων- νεαρό άτομο. Παρά την ύπαρξη πλήθους επώνυμων μαρτύρων για τα αίτια της πυρκαγιάς, η υπηρεσιακή ΕΔΕ έκλεισε την υπόθεση κάνοντας λόγο για «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς». Αργότερα, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (3418/1997), η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε βομβιστική ενέργεια και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από τους αναρχικούς είτε σε ρίψη δακρυγόνων με ειδικά τουφέκια από τους αστυνομικούς.
λινκ (http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=30724868,38746244)
εδώ λένε ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά να βγάλουν τον κόσμο έξω και οι άλλοι τους πετούσαν πέτρες (ένα το κάψανε κιόλας λέει τώρα). Φυσικά και δεν είναι αρκετό για να διαγράψεις μία ολόκληρη κινητοποίηση, φυσικά και είναι αρκετό για να διαγράψεις ένα συγκεκριμένο χώρο.
freak brother
05-05-2010, 16:09
σιγουρα ειναι απολυτη καθυστερηση να ανοιξεις τραπεζα στην σταδιου τετοια μερα... αλλα .... ΕΛΕΟΣ.
05-05-2010, 16:09
Χρήστο από μαρτυρία γνωστού που ήταν μπροστά όταν συνέβη, αυτό είναι ψέμα.
εδώ λένε ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά να βγάλουν τον κόσμο έξω και οι άλλοι τους πετούσαν πέτρες (ένα το κάψανε κιόλας λέει τώρα). Φυσικά και δεν είναι αρκετό για να διαγράψεις μία ολόκληρη κινητοποίηση, φυσικά και είναι αρκετό για να διαγράψεις ένα συγκεκριμένο χώρο.
Eϊναι τόσο τραγικό, που μπορεί να διαγράψει αυτόματα μια κινητοποίηση. Για τον "χώρο", δεν το συζητάμε καν.
Δεν είναι θέμα το τι θα πεί ένα "μεσος" ανθρωπος (όπου μέσος, βάλε το "ημιενημερωμένος") ή η κυρά Κούλα, αλλά είναι τόσο τραγικό το γεγονός, που πραγματικά σε κάνει να λες πως έτσι και ξαναβρουν μολοτωφ σε κάποιον, ότι θέλει κρέμασμα. Αν είναι δυνατόν.
phthoggon
05-05-2010, 16:14
η αλήθεια είναι ότι όπως δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω την προπαγάνδα των ΜΜΕ έτσι δεν έχω και κανένα λόγο να πιστέψω τη μαρτυρία του φίλου σου, οπότε δε πιστεύω τίποτα μέχρι να βγει κάτι που δε διαψεύδεται, όπως εικόνα μαζί με ήχο ετς. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει όταν χάνεις την εμπιστοσύνη σου σε κάποια πράγματα, ε?
E, καλά, λεπτομέρεια δεν είναι έτσι και αλλιώς το αν πετάγανε πέτρες ή όχι?
stam and the witches
05-05-2010, 16:16
Εύχομαι σε όλα τα γαμώφρικα των εξαρχείων να τους φάει τα σωθικά ο καρκίνος μπαμ μπουμ :)
KoiliaSamprela
05-05-2010, 16:16
Tι λες μωρε? Πας καλά?Στέκεις? Καψε την γαμημενη την τράπεζα, αλλά βγάλε τον κόσμο πρώτα έξω. Αν είναι δυνατόν ρε μαλάκα μου. Τι πάει να πει προκληση? Δεν ξέρετε που πάνε τα 4 μου φαίνεται.
καλά που ξέρεις εσύ λοιπών
~ladykiller~
05-05-2010, 16:19
κλασικά υπάρχουν κ οι απόψεις "εγώ θα το έκανα καλύτερα" ε!?
....
05-05-2010, 16:21
η αλήθεια είναι ότι όπως δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω την προπαγάνδα των ΜΜΕ έτσι δεν έχω και κανένα λόγο να πιστέψω τη μαρτυρία του φίλου σου, οπότε δε πιστεύω τίποτα μέχρι να βγει κάτι που δε διαψεύδεται, όπως εικόνα μαζί με ήχο ετς. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει όταν χάνεις την εμπιστοσύνη σου σε κάποια πράγματα, ε?
Yep, απλά επειδή το έδωσες σαν βέβαιη είδηση και οδηγήθηκες και σε συμπέρασμα στο είπα.
Amnesiac.
05-05-2010, 16:24
Αφού όλοι ξέρουμε ποιοι έφταιγαν (οι άλλοι), ανεξάρτητα από το χώρο που ανήκει κάποιος, τι το ψάχνετε.
phthoggon
05-05-2010, 16:24
A όχι, όταν εγώ λέω λένε εννοώ λένε και όταν λέω λέω εννοώ λέω! (πες το φωναχτά αυτό αν είσαι μάγκας)
Xμ, δεν μου φαίνεται ότι αν ερχόταν κάποιος στην τράπεζα να μου πει "μεγαλε οξω, θα την κάψουμε" ότι δεν θα έβγαινα.
Αν είναι προβοκάτσια, πάω πάσο, αλλά δεν μου φαίνεται ότι θα μαθευτεί η αλήθεια εύκολα.
EyeOfTheVoiD
05-05-2010, 16:30
Xμ, δεν μου φαίνεται ότι αν ερχόταν κάποιος στην τράπεζα να μου πει "μεγαλε οξω, θα την κάψουμε" ότι δεν θα έβγαινα.
Αν είναι προβοκάτσια, πάω πάσο, αλλά δεν μου φαίνεται ότι θα μαθευτεί η αλήθεια εύκολα.
Πολλές φορές το ισόγειο είναι άδειο και ασφαλισμένο με αποτέλεσμα η τράπεζα να φαίινεται κλειστή.
~ladykiller~
05-05-2010, 16:32
η αλήθεια θα μαθευτεί εύκολα όπως τόσες κ τόσες φορές! (το έχει δείξει κ η ιστορία)
Περιμενω εναγωνιως την τοποθετηση του χρηστη trololololololololololo
Οπότε δεν γαμιέται? Ας την κάψουμε!
τα καναλια μεταδιδουν ειδησεις μεσα απο τη ΓΑΔΑ
KoiliaSamprela
05-05-2010, 16:34
εγώ δεν μίλησα για προβοκάτσια , και μάλλον δεν θα μαθευτεί , εγώ λέω ότι θα στην κάψουν την τράπεζα ρε κακομοίρη , οι άλλοι είναι κάφροι, τι αφήνεις ανοιχτό το μαγαζί με κόσμο. Θα ντραπούν ή θα σε λυπηθούν. Αυτό εννοώ πρόκληση.
Καλά, πιστεύετε ακόμα ότι μπορεί να 'ναι ψέμα οι νεκροί; Συνέλθετε ρε μαλάκες.
Να και η προπαγανδα απο τα παιδια στο ΔΟΛ (ναι, αυτο που εβαζε τους εργαζομενους να αναφερονται στον ομιλο με Ο, ακομα και στο IRC)
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1133246&lngDtrID=244
Πέντε άτομα απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική, η οποία όταν εισήλθε στο κτίριο βρήκαν απανθρακωμένους δύο γυναίκες και έναν άντρα, εργαζομένους της τράπεζας.
ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΙ; ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ;
EyeOfTheVoiD
05-05-2010, 16:37
Οπότε δεν γαμιέται? Ας την κάψουμε!
Ναι,ναι.αυτό ακριβως.
Καλά πιστεύετε ακόμα ότι μπορεί να 'ναι ψέμα οι νεκροί; Συνέλθετε ρε μαλάκες.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=&article_id=1163838
metamelia3
05-05-2010, 16:41
τι μαλακιες ακουω γαμω την πιστη μου. λεει ο ενας αυτα ειναι αρκετα να απορριψεις εναν χωρο. λεει ο αλλος οτι αν ξαναβρουν μολοτωφ σε καποιον να τον κρεμασουν. το'χετε χαμενο τελειως ετσι;
Εσύ που δεν το χεις χαμένο, για εξήγησε μας λοιπόν πως και πόσο διαφορετικά να το δεις? Η κακιά η ώρα?
http://xryshaygh.wordpress.com/2010/05/05/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%B9-t%CE%BF-mega-%CE%BC/
Πριν από λίγα λεπτά το MEGA μετέδωσε σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων ότι συνελήφθησαν Χρυσαυγίτες, οι οποίοι είχαν… σημαίες του ΠΑΜΕ!!! Πρόκειται για πρωτοφανή προβοκάτσια, που στερείται κάθε ίχνους αληθείας. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τους διαψεύδει κατηγορηματικά και καταγγέλλει τη νέα συκοφαντική επίθεση εις βάρος της. Στην φωτογραφία που βλέπετε όταν πέταξαν τις μολότωφ, την ώρα που βρισκόταν εκεί το μπλοκ του ΣΕΚ. Ο κόσμος που προσπαθούσε να σπάσει την θωρακισμένη πόρτα, πίσω από την οποία βρισκόταν δύο εγκλωβισμένοι (οι οποίοι και βρέθηκαν νεκροί), ενώ στο διπλανό παράθυρο, απ’ όπου πέταξαν τις μολότωφ φαίνεται γραμμένο σύνθημα “κάψε την τράπεζα της γειτονιάς σου”. ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/05/blog-post_5213.html
:O
ikonoklast
05-05-2010, 17:03
animae, φτάνει, ακούστηκες ρε φίλε.
κατά τ' άλλα: κάτω η σκατόχουντα να τελειώνουμε.
metamelia3
05-05-2010, 17:03
Εσύ που δεν το χεις χαμένο, για εξήγησε μας λοιπόν πως και πόσο διαφορετικά να το δεις? Η κακιά η ώρα?
α) για το να απορριψεις ενα χωρο ενω τον βλεπεις τον μονο σε μια μαζικη εκδηλωση που ειναι αναμιγμενος με αλλα στοιχεια π.χ. τα καγκουρια (καπιταλιστες στην νοοτροπια) που βαρανε ασχετως για τον τζερτζελο χωρις πολιτικη επιγνωση της πραξης τους ή τους κωλοματατζήδες που κάνουν βίαιες αδιάκριτες μαζικές επιθέσεις προκλητικές μέχρι αηδίας έχω να πω "..."
β) για το να κατηγορησεις τον ΚΑΚΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ που ριχνει μια μολοτωφ σε μια τραπεζα την οποια εχωντας επιγνωση του κινδύνου ο εργοδοτης εχει αφησει ανοιχτη, παλι "...". Αν απ' την αλλη θεωρεις κακο το να καψεις τα τουβλα μιας τραπεζας εχω να πω μπραβο στην μανουλα σου που βγαλε νομοταγη λεβεντη. λεβεντη της φαρας που δεν νιωθει ιχνος ντροπης οταν σηκωνεται η βουλη στο πιο υποκριτικο λεπτο σιγης στην συγχρονη ιστορια.
metamelia3
05-05-2010, 17:04
κατά τ' άλλα: κάτω η σκατόχουντα να τελειώνουμε.
ε, αυτο βασικα.
05-05-2010, 17:06
πεθαίνω με δηλώσεις animae αν ο καλκι ξεκινούσε το ένοπλο.
metamelia3
05-05-2010, 17:08
δεν χρειαζεται να ξεκινησει κανεις το ενοπλο. περιμενε δυο-τρεις πορειες ακομα, κρεμαλες στο συνταγμα θα εχουμε.
nikolasfluxus
05-05-2010, 17:09
και κρεμάλες στην ΓΑΔΑ ε.
metamelia3
05-05-2010, 17:09
πολεμος δικε μου.
metamelia3
05-05-2010, 17:11
κι οταν ερθει η ωρα, ταμα το 'χω: με τα ιδια μου τα χερια θα σπασω το κεφαλι του animae στο πεζοδρομιο εξω απ'την βουλη την οποια θα εχει παει καμαρωτος να υπερασπιστει.
IΚονοκλατς, χέσε μας.
α) για το να απορριψεις ενα χωρο ενω τον βλεπεις τον μονο σε μια μαζικη εκδηλωση που ειναι αναμιγμενος με αλλα στοιχεια π.χ. τα καγκουρια (καπιταλιστες στην νοοτροπια) που βαρανε ασχετως για τον τζερτζελο χωρις πολιτικη επιγνωση της πραξης τους ή τους κωλοματατζήδες που κάνουν βίαιες αδιάκριτες μαζικές επιθέσεις προκλητικές μέχρι αηδίας έχω να πω "..."
β) για το να κατηγορησεις τον ΚΑΚΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ που ριχνει μια μολοτωφ σε μια τραπεζα την οποια εχωντας επιγνωση του κινδύνου ο εργοδοτης εχει αφησει ανοιχτη, παλι "...". Αν απ' την αλλη θεωρεις κακο το να καψεις τα τουβλα μιας τραπεζας εχω να πω μπραβο στην μανουλα σου που βγαλε νομοταγη λεβεντη. λεβεντη της φαρας που δεν νιωθει ιχνος ντροπης οταν σηκωνεται η βουλη στο πιο υποκριτικο λεπτο σιγης στην συγχρονη ιστορια.
Γενικά κατέβαινα, οπότε έχω μια α επίγνωση του "χώρου". Από την άλλη, δεν έχει καμία σχέση με "νομοταγή πολίτη", το να μην καεί κάποιος άνθρωπος.
Το ότι ήταν μαλάκας ο εργοδότης, δεν έχει να δικαιολογήσει απολύτως τίποτα. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα α)με το κάψιμο τραπεζών-χωρίς κόσμο μέσα β)με το κάψιμο της βουλής-με τους 300 μέσα.
Το "αναμιγμένος" που λες, μην το σκέφτεσαι καθόλου σαν θετικό. Γιατί λόγω αυτών των "αναμιγμένων με άσχετο κόσμο", έχω φάει και έχει φάει αρκετός κόσμος χημικά. Φυσικά αυτό δεν είναι και τίποτα, αλλά αν είναι να κάνει κάτι αυτός ο χωρός, ας έχει τα αρχίδια να το κάνει μόνος του και όχι στις πλάτες άλλων. Δεν διαφωνώ σε πολλά πράγματα με αυτό τον "χωρο" ιδεολογικά, αλλά σίγουρα κάποιες πρακτικές είναι απαράδεκτες.
Για τους μπάτσους, τους βουλευτές και τα λοιπά, δεν έχουμε να πούμε κάτι, αφού συμφωνούμε.
metamelia3
05-05-2010, 17:14
α κατσε, ρεφορμοαριστερος εισαι, οχι φασιστας;
οχι φασιστας;
Έλεος ρε μαλάκα μου :-?
ikonoklast
05-05-2010, 17:18
btw, για να μην παρεξηγούμαι κιόλας: πάντοτε κάλλιο τρία απανθρακωμένα φρικιά τύπου rage for order παρά τρείς εργαζόμενοι απεργοσπάστες.
metamelia3
05-05-2010, 17:21
ρε αντε ρε γαμησου.
animae σοζ, σε ειχα για πασοκο με εθνικη συνειδηση.
animae σοζ, σε ειχα για πασοκο με εθνικη συνειδηση.
Πως τα πιάνεις βρε ατιμούτσικο.
freak brother
05-05-2010, 17:28
Καλά πιστεύετε ακόμα ότι μπορεί να 'ναι ψέμα οι νεκροί; Συνέλθετε ρε μαλάκες.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=&article_id=1163838
ποσο καθυστερα..
phthoggon
05-05-2010, 17:28
α, τα καγκούρια απορρίπτω εγώ δικέ μου, αλλά η ευθύνη τους βαραίνει όλους θες δε θες. Δε γίνεται κάθε φορά που μερικοί κουκουέδες σπάνε κάποιον στο ξύλο γιατί έτσι να λέει το κουκουέ α αυτοί δεν μας χαρακτηρίζουν είναι βλάκες, μερικοί χρυσαυγίτες που σκοτώνουν και τους πιάνουν να λένε α αυτοί δεν είναι δικοί μας, έδρασαν του κεφαλιού τους. Εάν θες να διαφοροποιηθείς, πρέπει να πάρεις αποστάσεις. Όχι να λες γενικά για "κάγκουρες με καπιταλιστική νοοτροπία" και το βράδυ να πηγαίνεις για μπίρα μαζί τους στην κατάληψη (όχι εσύ, ξέρεις τι λέω.) Φυσικά, αρχίδια θες να διαφοροποιηθείς, όπως φαίνεται και στη τρομακτική μαλακία μου γράφεις αποκάτω για την οποία αν δεν έχεις λόγια μία φορά εσύ εγώ δεν έχω δέκα. Απλά όταν γίνει και πιάσει καμιά φωτίτσα παραπάνω και ψοφήσει κανένας καπιτάλας γράφουμε και καμιά μαλακία μπας και πιστέψουν οι άλλοι πως είμαστε άνθρωποι, μ?Σήμερα μάθαμε ότι η φωτιά μπορεί και να σκοτώσει, λοιπόν. Τι λες ρε...
β) για το να κατηγορησεις τον ΚΑΚΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ που ριχνει μια μολοτωφ σε μια τραπεζα την οποια εχωντας επιγνωση του κινδύνου ο εργοδοτης εχει αφησει ανοιχτη, παλι "...".
δεν χρειαζεται να ξεκινησει κανεις το ενοπλο. περιμενε δυο-τρεις πορειες ακομα, κρεμαλες στο συνταγμα θα εχουμε.
Ναι, βέβαια, τώρα θα πάρει τα πάνω της η αριστερά και πιο πολύ τα φρικιά.
ΚΡΕΤΙΝΕ.
Kaserinos
05-05-2010, 17:35
"Ερώτηση προς αναρχικούς"
"Τωρα που σκοτώσατε 3 συνανθρώπους μας, αισθάνεστε υπερήφανοι? "
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
απο ΤROKTIKO
Kaserinos
05-05-2010, 17:37
Mε τον Βγενόπουλο, τι έγινε τελικά?
freak brother
05-05-2010, 17:38
"Ερώτηση προς αναρχικούς"
"Τωρα που σκοτώσατε 3 συνανθρώπους μας, αισθάνεστε υπερήφανοι? "
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
απο ΤROKTIKO
ρητορικο? τωρα θα απαντησει κανεις χρυσαυγιτης εκει.. ναι ειμαστε περηφανοι γιατι... και τα ζωα θα ψαρωσουν.. πολυ πλακα
metamelia3
05-05-2010, 17:39
α, τα καγκούρια απορρίπτω εγώ δικέ μου, αλλά η ευθύνη τους βαραίνει όλους θες δε θες. Δε γίνεται κάθε φορά που μερικοί κουκουέδες σπάνε κάποιον στο ξύλο γιατί έτσι να λέει το κουκουέ α αυτοί δεν μας χαρακτηρίζουν είναι βλάκες, μερικοί χρυσαυγίτες που σκοτώνουν και τους πιάνουν να λένε α αυτοί δεν είναι δικοί μας, έδρασαν του κεφαλιού τους. Εάν θες να διαφοροποιηθείς, πρέπει να πάρεις αποστάσεις. Όχι να λες γενικά για "κάγκουρες με καπιταλιστική νοοτροπία" και το βράδυ να πηγαίνεις για μπίρα μαζί τους στην κατάληψη (όχι εσύ, ξέρεις τι λέω.) Φυσικά, αρχίδια θες να διαφοροποιηθείς, όπως φαίνεται και στη τρομακτική μαλακία μου γράφεις αποκάτω για την οποία αν δεν έχεις λόγια μία φορά εσύ εγώ δεν έχω δέκα. Απλά όταν γίνει και πιάσει καμιά φωτίτσα παραπάνω και ψοφήσει κανένας καπιτάλας γράφουμε και καμιά μαλακία μπας και πιστέψουν οι άλλοι πως είμαστε άνθρωποι, μ?Σήμερα μάθαμε ότι η φωτιά μπορεί και να σκοτώσει, λοιπόν. Τι λες ρε...
β) για το να κατηγορησεις τον ΚΑΚΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ που ριχνει μια μολοτωφ σε μια τραπεζα την οποια εχωντας επιγνωση του κινδύνου ο εργοδοτης εχει αφησει ανοιχτη, παλι "...".
φοβερη ρητορικη του κωλου, ευγε.
Λοιπον, παρε πρεφα το εξης. Η υπαρξη μιας τραπεζας μπορει να θεωρηθει απο καποιους (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ - κι εγω μαζι τους) επιθετικη. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να σου εξηγησω γιατι και πως. Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι το ξερεις οτι σε μια μαζικη διαδηλωση που αναμεσα σε αλλα βρισκει εκφραση και η μεριδα των ανθρωπων η οποια χρησιμοποιει βιαιες τακτικες απεναντι σε υλικες περιουσιες και σε οχυρωμενους μπατσους (δεν θελω να ακουσω μαλακια οτι αυτο ειναι επιθεση κατα της ανθρωπινης ζωης, οκ; οκ!). Δεν θα διαπραγματευτω καν την καταστροφη της υλικης περιουσιας. Απο ενα σημειο και μετα ειναι αυτονοητο οτι δεν μπορει να θεωρηθει κακη. Τωρα, αν εσυ θες να πεις οτι ειδαν τους εργαζομενους μεσα και λενε "παμε να τους φαμε τους απεργοσπαστες", ζησε στην πλανη σου δικε μου. Κανεναν δεν ευχαριστει η βια - ουτε να την δεχεσαι, ουτε να την ασκεις. Αν δεν υπηρχε η μια ασκηση βιας δεν θα ειχε υπαρξει και η αλλη. Διαμορφωση πολιτικης συνειδησης 101. Η μονη λυση ειναι να βγουν ολοι οσοι καταριουνται αυτο που ζουμε στην επομενη πορεια. Αλλιως θα παραμεινει ενας πολεμος οργης με απωλειες και απ'τις δυο πλευρες.
Οσο για τους καγκουρες που λεω, δεν τους βλεπεις σε καταληψεις. Ψαξε κανα βενιου, θα εχουν παρατησει και το φτιαγμενο πενηνταρι η το κλεμμενο φιατακι απ'εξω.
Για να ετοιμαζεστε για Οικουμενικη αλανακια. Οσοι προλαβαν 89/90 ξερουν :-)
metamelia3
05-05-2010, 17:42
Ναι, βέβαια, τώρα θα πάρει τα πάνω της η αριστερά και πιο πολύ τα φρικιά.
ΚΡΕΤΙΝΕ.
μαζεψ' την γλωσσιτσα σου μην στην χωσω στον κωλο μαλακισμενο, ε.
δεν θα παρει καμια αριστερα τα πανω της. αγανακτισμενος κοσμος θα βγει εξω με βιαιες διαθεσεις. ειναι τα καταλοιπα της μικροαστικης νοοτροπιας αυτα. οταν πεινασουμε θυμομαστε οτι ο κοσμος δεν ειναι ωραιος. και ολα αυτα τα κωλοζωα εξω πεινανε. αντε μπας και γινουν ανθρωποι.
05-05-2010, 17:45
Τόνοι αγάπης.
LokiTricksterGod
05-05-2010, 17:48
να πω κιεγώ απλά τι είδα μπροστά στη μαρφίν - φρικιά σπάνε βιτρίνα, βάζουν φωτιά, ρίχνουν κάτι ακόμα εύφλεκτο για να ανάψει, βγαίνει κόσμος στον τρίτο όροφο στο μπαλκόνι, αρχίζουν και φωνάζουν όλοι ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ, τα φρικιά προχωράνε παρακάτω καθώς και η πορεία.
δικαιολογία δεν αποτελεί προφανώς αλλά σε όσα μέρη έβλεπαν ότι υπάρχει κόσμος μέσα δεν έκαναν τίποτα προτού τους βγάλουν όλους έξω.
phthoggon
05-05-2010, 17:52
Τωρα, αν εσυ θες να πεις οτι ειδαν τους εργαζομενους μεσα και λενε "παμε να τους φαμε τους απεργοσπαστες", ζησε στην πλανη σου δικε μου. Κανεναν δεν ευχαριστει η βια - ουτε να την δεχεσαι, ουτε να την ασκεις. Αν δεν υπηρχε η μια ασκηση βιας δεν θα ειχε υπαρξει και η αλλη. Διαμορφωση πολιτικης συνειδησης 101. Η μονη λυση ειναι να βγουν ολοι οσοι καταριουνται αυτο που ζουμε στην επομενη πορεια. Αλλιως θα παραμεινει ενας πολεμος οργης με απωλειες και απ'τις δυο πλευρες.
Εσύ ρε έχεις φτάσει στο σημείο να τους αποποιείς (έτσι λέγεται αυτό?) τις ευθύνες. Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται φόνος εξ' αμελείας, το έχεις ακουστά αυτό? Και μακάρι να ήταν κάτι τέτοιο. Οι τύποι είδαν φώτα μέσα τράπεζα ανοιχτή με ανθρώπους και είπαν να πετάξουν φωτιά. Η φωτιά μπορεί να σκοτώσει. Έχεις ευθύνες. Αν δικαιολογεί η επιθετικότητα τίποτα επόμενη φορά που σε δω και μου μιλήσεις περίεργα να σε μαχαιρώσω ας πούμε.
Ελα ψηλε. Στημενο για Οικουμενικη και αμαυρωση της μαζικης κινητοποιησης ηταν. Σκοπιμα ειχαν ανοιχτη την τραπεζα, τι διαολο, περιμεναν client-facing πραγματα ΣΗΜΕΡΑ?
stam and the witches
05-05-2010, 17:54
http://www.youtube.com/watch?v=M7LvJpqgL-U
metamelia3
05-05-2010, 17:56
Εσύ ρε έχεις φτάσει στο σημείο να τους αποποιείς (έτσι λέγεται αυτό?) τις ευθύνες. Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται φόνος εξ' αμελείας, το έχεις ακουστά αυτό? Και μακάρι να ήταν κάτι τέτοιο. Οι τύποι είδαν φώτα μέσα τράπεζα ανοιχτή με ανθρώπους και είπαν να πετάξουν φωτιά. Η φωτιά μπορεί να σκοτώσει. Έχεις ευθύνες. Αν δικαιολογεί η επιθετικότητα τίποτα επόμενη φορά που σε δω και μου μιλήσεις περίεργα να σε μαχαιρώσω ας πούμε.
σιγουρα. φονος εξ' αμελειας ειναι και η ελλειψη πυρασφαλειας και εξοδου κινδυνου και η τοποθετηση εργαζομενων σου στο ποστο τους οταν υπαρχει κινδυνος. γιατι ρε φιλε οπως και να το κανουμε ενα μπουκαλι πρεπει να το ριξεις σε αχυρωνα για να λαμπαδιασει ολοκληρος, οχι σε πολυκατοικια. κατι πρεπει να πηγαινε και σκατα στην ασφαλεια του μερους. και τωρα σοβαρα πιστευεις οτι υπαρχει ΕΝΑΣ ανθρωπος που θα πεταγε μολοτωφ σε ανθρωπους; για να καταλαβω δηλαδη!
stam and the witches
05-05-2010, 18:04
Πετάξαν 10 φρικιά ό,τι βρήκαν και το κάνουμε και αντικείμενο συζήτησης;
Ή μήπως η ευθύνη για τους νεκρούς βαραίνει το Βγενόπουλο και μόνο, υπό το πρίσμα μίας λογικής "εμείς σπάμε ό,τι βρίσκουμε, είμαστε κοινωνικό φαινόμενο, ας προσέχατε";
Εγώ λέω ότι οι συνθήκες οξύνονται, ο κόσμος ριζοσπαστικοποιείται και με λίγη καλή θέληση τα λουμπεναριά θα απομονωθούνε. Δυστυχώς προλάβαν να περάσουν στην ιστορία για μία φορά, δε γαμιέται.
Αδερφε απο πανω, επειδη μαλλον δεν εχεις δει τι κυκλοφορει εξω, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ριζοσπαστικοποιειται. Με το πρωτο κοκκαλακι, ολοι τουμπεκι!
metamelia3
05-05-2010, 18:07
αλλος μαλακας* απο δω.
ναι, κι ομως, "ειμαστε κοινωνικο φαινομενο, ας προσεχατε". και βασικα δεν θα γινει τιποτα για την ριζοσπαστικοποιηση του κοσμου οσο υπαρχει αριστερα που θελει να βαφτιστει επαναστατικη πρωτοπορια. σκατα θα τα κανετε οπως τα κανετε απ'οταν δημιουργηθηκατε.
* ο σταμ
metamelia3
05-05-2010, 18:08
ακου λογικη ρε πουστη δηλαδη. "ν' απομονωθουν τα λουμπεναρια". να τα κλεισουν ολα σ'ενα νησι!
phthoggon
05-05-2010, 18:09
Κάλκι, να στο πω έτσι πιο απλά για να καταλάβεις, όταν πιάνεις κάτι στα χέρια σου κάτι που είναι δολοφονικό, που μπορεί να σκοτώσει, τότε πρέπει να είσαι ένας υπεύθυνος άνθρωπος. Δεν πάει να είναι πέτρα δε πάει να είναι φωτιά δε πάει να είναι γκλομπ δε πάει να είναι πιστόλι. Είναι το ίδιο πράγμα. Δε μετράει το τι σκεφτόσουν ή τι ιδεολογία έχεις ή πόσο καταπιεσμένος είσαι. Για αυτό και εγώ δεν εμπιστεύομαι ζώα που πετάνε φωτιές και πέτρες (και σφαίρες προφανώς) όπου να ναι, είναι ηλίθιοι, είναι επικίνδυνοι, είναι δυνητικοί δολοφόνοι. Θα τους έβαζα δέκα είκοσι χρόνια στο δικό μου σύστημα να σαπίσουν στη φυλακή είτε είναι μαύροι είτε πράσινοι είτε μπλε, επειδή είναι βλάκες, επειδή είναι ανεύθυνοι, επειδή γράφουν στα αρχίδια τους την ανθρώπινη ζωή. Και είμαι σίγουρος ότι για το Βγενόπουλο η πυρασφάλεια της τράπεζας είναι το λιγότερο από τα πράγματα που πιθανόν να τον βαραίνουν, ναι. έντιτ: και μιας και αναφέρθηκε το "εάν ήμουν εγώ θα το έκανα καλύτερα", σπάσε τα τζάμια, μπες μέσα, πέτα κάτω τους υπολογιστές, βρίσε και φύγε ρε φίλε. Αφού στις επιχειρήσεις έτσι κι αλλιώς μηδαμινή πραγματική ζημιά κάνεις έτσι κι αλλιώς, αλλά συμβολική.
και τωρα σοβαρα πιστευεις οτι υπαρχει ΕΝΑΣ ανθρωπος που θα πεταγε μολοτωφ σε ανθρωπους;
γι' αυτό λέγεται "εξ αμελείας" μεγάλε.
stam and the witches
05-05-2010, 18:12
Καλά καλά, μείνετε να φοβάστε πρωτοπορίες και εξουσίες, κανείς δε νοιάστηκε για τον αυτισμό σας εξαρχής. Όσο γίνεται να μη ξεπετάγεστε σα σφηνόπουτσες, απλά, γιατί
ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕ
ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ.
Βέβαια το ότι δε γουστάρετε πρωτοπορίες αλλά στις πορείες το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να αυτοβαπτιστείτε μία τέτοια, είναι ένα άλλο θέμα.
metamelia3
05-05-2010, 18:15
κοιτα, ασε τις θεωριες και σκεψου το απλα. εχεις φτασει απο ιδεολογικη κατεργασια στο συμπερασμα οτι στα καθηκοντα σου ως επαναστατης ειναι το να πεταξεις μπουκαλι σε τραπεζα. δεν εισαι ο ενας τρελος που το κανει, υπαρχει μια σεβαστη μεριδα πληθυσμου που απο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ - οχι για το χαβαλε - το κανει. εισαι τωρα σε μια πορεια. δακρυγονα απο παντου. ΞΥΛΟ με μπατσους. Βλεπεις μια τραπεζα που φαινεται κλειστη. Ε φιλος σορρυ, αλλα δεν θα μπεις να της κανεις και εξονυχιστικο ελεγχο. σκεφτεσαι οτι δεν υπαρχει ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (με οποια ηθικη εννοια μπορει να παρει αυτο, οχι του αστικου δικαιου) που θα αφηνε τους υπο την δουλεψη του απροστάτευτους σε κινδυνο κρατωντας τους με ενα πιατο φαϊ. στ' αρχιδια μου τι θα εκανες στο συστημα σου, απ' οτι φαινεται τα παντα για να νομιμοποιεις την οποια εξουσια.
metamelia3
05-05-2010, 18:17
και τωρα σοβαρα πιστευεις οτι υπαρχει ΕΝΑΣ ανθρωπος που θα πεταγε μολοτωφ σε ανθρωπους;
γι' αυτό λέγεται "εξ αμελείας" μεγάλε.
Οι τύποι είδαν φώτα μέσα τράπεζα ανοιχτή με ανθρώπους και είπαν να πετάξουν φωτιά.
ikonoklast
05-05-2010, 18:17
εχεις φτασει απο ιδεολογικη κατεργασια στο συμπερασμα οτι στα καθηκοντα σου ως επαναστατης ειναι το να πεταξεις μπουκαλι σε τραπεζα.
κλαίω μ' αυτή τη πρόταση, χτυπιέμαι χάμω σαν το οκταπόδι!
metamelia3
05-05-2010, 18:18
Καλά καλά, μείνετε να φοβάστε πρωτοπορίες και εξουσίες, κανείς δε νοιάστηκε για τον αυτισμό σας εξαρχής. Όσο γίνεται να μη ξεπετάγεστε σα σφηνόπουτσες, απλά, γιατί
ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕ
ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ.
Βέβαια το ότι δε γουστάρετε πρωτοπορίες αλλά στις πορείες το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να αυτοβαπτιστείτε μία τέτοια, είναι ένα άλλο θέμα.
ποιος αυτοβαπτιστηκε πρωτοπορια ρε βλακα; πες μου ποια ειναι αυτη η ΜΙΑ ομαδα που καθοδηγει τους παντες.
LokiTricksterGod
05-05-2010, 18:19
να υπενθυμίσουμε ότι ωραία όλαυτά αλλά παπάρια ιδεολογική κατεργασία έχουν υποστεί οι φρίκουλες που βλέπουμε σε κάθε πορεία από δεκέμβρη μέχρι τώρα να σπάνε. και ναι, οι περισσότεροι το κάνουν για χαβαλέ. λίγη κοινωνικοποίηση στη μεσολογγίου θα έπειθε τον οποιονδήποτε πιστεύω.
stam and the witches
05-05-2010, 18:20
Ξερωγω, το να αποφασίζεις εν μέρει τις τύχες 150.000 ανθρώπων δε σε κάνει ένα είδος πρωτοπορίας;
Θέλω να εστιάσεις στο "κανείς δε νοιάστηκε".
Δεν έχετε απήχηση στην κοινωνία, δε μιλάτε σε αυτήν, κάντε την αυτοκριτική σας και ουρτ.
metamelia3
05-05-2010, 18:20
εχεις φτασει απο ιδεολογικη κατεργασια στο συμπερασμα οτι στα καθηκοντα σου ως επαναστατης ειναι το να πεταξεις μπουκαλι σε τραπεζα.
κλαίω μ' αυτή τη πρόταση, χτυπιέμαι χάμω σαν το οκταπόδι!
κοιτα, αμα θες να παιξεις με τις λεξεις ενω αναγκαζομαι να γραφω χιλια ποστ το λεπτο be my guest. το ζητημα ειναι το εξης: οποιος πεταει μπουκαλι εχει διαμορφωσει μια (δικη του και λανθασμενη ισως - δεν λεω οχι) αντιληψη για τον ρολο των τραπεζων στην υπαρχουσα κοινωνια. οταν την πεταει το θεωρει πολιτικη πραξη, οκ; οκ!
EyeOfTheVoiD
05-05-2010, 18:21
Κάλκι, να στο πω έτσι πιο απλά για να καταλάβεις, όταν πιάνεις κάτι στα χέρια σου κάτι που είναι δολοφονικό, που μπορεί να σκοτώσει, τότε πρέπει να είσαι ένας υπεύθυνος άνθρωπος. Δεν πάει να είναι πέτρα δε πάει να είναι φωτιά δε πάει να είναι γκλομπ δε πάει να είναι πιστόλι. Είναι το ίδιο πράγμα. Δε μετράει το τι σκεφτόσουν ή τι ιδεολογία έχεις ή πόσο καταπιεσμένος είσαι. Για αυτό και εγώ δεν εμπιστεύομαι ζώα που πετάνε φωτιές και πέτρες (και σφαίρες προφανώς) όπου να ναι, είναι ηλίθιοι, είναι επικίνδυνοι, είναι δυνητικοί δολοφόνοι. Θα τους έβαζα δέκα είκοσι χρόνια στο δικό μου σύστημα να σαπίσουν στη φυλακή είτε είναι μαύροι είτε πράσινοι είτε μπλε, επειδή είναι βλάκες, επειδή είναι ανεύθυνοι, επειδή γράφουν στα αρχίδια τους την ανθρώπινη ζωή. Και είμαι σίγουρος ότι για το Βγενόπουλο η πυρασφάλεια της τράπεζας είναι το λιγότερο από τα πράγματα που πιθανόν να τον βαραίνουν, ναι.
Οι υπάλληλοι ήταν στους πάνω ορόφους.Η τράπεζα ήταν ασφαλισμένη.Η τράπεζα φαινόταν άδεια.Στουπιά σε ασφαλισμένες τράπεζες πετάγονται σε κάθε πορεία.Ο Βγενόπουλος το γνώριζε και παρά τα δεδομένα τους υποχρέωσε να δουλέψουν.
Τι δεν καταλαβαίνεις?
Ford Prefect
Έλα ρε Κάλκι, δεν χρειάζεται να υπερασπίζεσαι αυτή τη μαλακία. Η πολιτική κατεργασία αυτού του είδους είναι της καραπουτσακλάρας βρε αδερφέ, αν όταν μάθεις ότι με την μαλακία που έκανες πέθαναν 3 εργαζόμενοι και εσύ σκέφτεσαι πόσο φταίει πιο πολύ ή έστω εξίσου ο Βγενόπουλος. Να ξανακάνεις πολιτική κατεργασία από την αρχή γιατί ο Βγενόπουλος έχει χεσμένο το πολιτικό φαινόμενο που είσαι και μεθαύριο μπορεί να είναι και 5 και 15 οι νεκροί και ο Βγενόπουλος ακόμα εκεί θα είναι ζωντανός, οι τράπεζες θα υπάρχουν ακόμα εξίσου επιθετικές(!), άρα ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ.
metamelia3
Ξερωγω, το να αποφασίζεις εν μέρει τις τύχες 150.000 ανθρώπων δε σε κάνει ένα είδος πρωτοπορίας;
Θέλω να εστιάσεις στο "κανείς δε νοιάστηκε".
Δεν έχετε απήχηση στην κοινωνία, δε μιλάτε σε αυτήν, κάντε την αυτοκριτική σας και ουρτ.
κοιτα να γυρναει αριστερος να πει την τελευταια ατακα ειναι τουλαχιστον αστειο, ε. και δεν αποφασιζει κανενα μπουκαλι για τις τυχες 150000 ανθρωπων.
metamelia3
05-05-2010, 18:24
Έλα ρε Κάλκι, δεν χρειάζεται να υπερασπίζεσαι αυτή τη μαλακία. Η πολιτική κατεργασία αυτού του είδους είναι της καραπουτσακλάρας βρε αδερφέ, αν όταν μάθεις ότι με την μαλακία που έκανες πέθαναν 3 εργαζόμενοι και εσύ σκέφτεσαι πόσο φταίει πιο πολύ ή έστω εξίσου ο Βγενόπουλος. Να ξανακάνεις πολιτική κατεργασία από την αρχή γιατί ο Βγενόπουλος έχει χεσμένο το πολιτικό φαινόμενο που είσαι και μεθαύριο μπορεί να είναι και 5 και 15 οι νεκροί και ο Βγενόπουλος ακόμα εκεί θα είναι ζωντανός, οι τράπεζες θα υπάρχουν ακόμα εξίσου επιθετικές(!), άρα ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ.
κατσε ρε να πουμε, εγω το εκανα; νομιζεις οτι το χαιρομαι; νομιζεις οτι ΕΣΤΩ στ' αρχιδια μου που πεθαναν; νομιζεις οτι αυτοι που θα το εκαναν θα ειναι τοσο μαλακες που δεν θα νιωθουν τιποτα τωρα; ακριβως γι' αυτο κανω την νηφαλια κριτικη σ' αυτο. ναι, μπορει να ειναι λαθος κατεργασια τιποτα δεν μπορει να την αποδειξει πιο λαθος απ' την δικη σου, την δικη μου κλπ. ενδειξεις προς την βεβαιοτητα ψαχνουμε, δεν μπορουμε να την κατεχουμε ποτε.
metamelia3
05-05-2010, 18:25
εναλλακτικη απαντηση χρηστη βικοτνικ:
Ο χρήστης weeping willow λέει:
"ειμαστε αθεοι, λολ;!"
edit: πατωμα.
κοιτα, ασε τις θεωριες και σκεψου το απλα. εχεις φτασει απο ιδεολογικη κατεργασια στο συμπερασμα οτι στα καθηκοντα σου ως επαναστατης ειναι το να πεταξεις μπουκαλι σε τραπεζα. δεν εισαι ο ενας τρελος που το κανει, υπαρχει μια σεβαστη μεριδα πληθυσμου που απο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ - οχι για το χαβαλε - το κανει. εισαι τωρα σε μια πορεια. δακρυγονα απο παντου. ΞΥΛΟ με μπατσους. Βλεπεις μια τραπεζα που φαινεται κλειστη. Ε φιλος σορρυ, αλλα δεν θα μπεις να της κανεις και εξονυχιστικο ελεγχο. σκεφτεσαι οτι δεν υπαρχει ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (με οποια ηθικη εννοια μπορει να παρει αυτο, οχι του αστικου δικαιου) που θα αφηνε τους υπο την δουλεψη του απροστάτευτους σε κινδυνο κρατωντας τους με ενα πιατο φαϊ. στ' αρχιδια μου τι θα εκανες στο συστημα σου, απ' οτι φαινεται τα παντα για να νομιμοποιεις την οποια εξουσια.
Κοίτα, άσε τις θεωρίες και σκέψτου το απλά. Έχεις φτάσει από ιδεολογική κατεργασία στο συμπέρασμα ότι στα καθήκοντά σου ως φρουρός ενός πολιτεύματος που υποστηρίζεται από το 90% του λαού στη χώρα που ζεις είναι να το υπερασπίζεσαι απέναντι σε βίαιες επιθέσεις. Δεν είσαι ο ένας τρελός που το κάνει, υπάρχει μια σεβαστή μερίδα πληθυσμού που από ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ - όχι από ραμποκαυλίαση - το κάνει. Είσαι τώρα στα Εξάρχεια. Φρικιά, μπινελίκια, εν δυνάμει πετρίδια παντού. Άγχος. Έρχεται ένα τσουτσέκι και σου πετάει ένα μπουκάλι νερό. Ε φίλος σόρρυ αλλά εκνευρίζεσαι κι εσύ. Θα πυροβολήσεις για να το τρομάξεις, δε θα κάνεις κι έλεγχο αν θα εξοστρακιστεί η σφαίρα, αυτό συμβαίνει μία στις χίλιες. Εν τέλει δεν υπάρχει ΕΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (με όποια ηθική έννοια μπορεί να το πάρεις αυτό, όχι του αστικού δικαίου) γονιός που θα άφηνε το παιδί του να τριγυρίζει στα Εξάρχεια ενώ γνωρίζει τον ΚΙΝΔΥΝΟ-ΘΑΝΑΤΟ που καραδοκεί.
Στουπιά σε ασφαλισμένες τράπεζες πετάγονται σε κάθε πορεία.Ο Βγενόπουλος το γνώριζε και παρά τα δεδομένα τους υποχρέωσε να δουλέψουν.
Τι δεν καταλαβαίνεις?
Χωρις να θελω να εκτροχιασω τη συζητηση:
Με τη στενη νομικη εννοια του ορου επελεξαν να μην απεργησουν*. Οποτε στα παπαρια του Βγενοπουλου και του καθε Βγενοπουλου. Θα δωσει ενα ξεροκομματο αποζημιωση, θα την πατησει ο πολεοδομος και εξω απο την πορτα.
*: οτι οποιος απεργουσε, πιθανοτατα την αλλη μερα να ειχε τα παπουτσακια στο χερι, ειναι ευνοητο.