View Full Version : Musician's off topic chat
οταν λες δουλευετε με αυτο? με superior drummer η με samples?
BURNIN AMBITION
18-03-2012, 02:40
αυτο το ξερετε?
http://megamusicstore.gr/index.php?route=common/home
κατι με χαλαει. εχει ακριβως οτι εχει και ο θωμας. στις ολοιδιες τιμες. οποτε και τα μεταφορικα πρεπει να βγαινουν περιπου ενα δεκαρικο κατω. λογικα ολα θα ηταν γαμω αλλα δε ξερω αν μπορω να το εμπιστευτω. τι στο διαλο ειναι παραρτημα του θωμα ? τι παιζει?
KoiliaSamprela
18-03-2012, 10:21
ένας καλός Σαλονικιός θα σου πει για το κατάστημα τι λέει
Καλωσορίσατε στο ηλεκτρονικό κατάστημα megamusicstore.gr το οποίο αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρείας EndriDimitri η οποία εδρεύει στην θεσσαλονίκη, Κανάρη 27
Neuroscar
18-03-2012, 14:17
Αυτο τωρα τι ειναι? Συνεργατης του musicstore? Μεχρι και σχεδον το ιδιο λογκο εχουν. Ας παει/μαθει καποιος να μας πει!
Στο ΦΒ του μαγαζιου εχει μερικες φωτο αλλα δε πολυκαταλαβαινω ποσο μεγαλο ειναι.
Οι τιμες παντως ειναι πολυ καλες (επιπεδα θωμα), και αν δουλευει με παραγγελιες απο γερμανια και γλυτωνουμε μεταφορικα (κατω απο 300), ειναι τρομερη η φαση.
Απορω παντως, που τοσο καιρο δε το εχουν ηδη κανει κιαλλοι αυτο.
BURNIN AMBITION
18-03-2012, 15:01
oi τιμες δεν ειναι επιπεδου θωμα ειναι ΟΛΟΙΔΙΕΣ. εμενα αυτο μου βρωμαει. ο καρατζιος που φαινεται πολυ ωραιο σαιτ και σιγουρα δεν ειναι απατεωνας εχει τις τιμες λιιιγο πανω απο θωμα. λογικο. αλλα ολοιδιες ρε συ τι στο διαλο, κατι μου ξενιζει
overdriven
19-03-2012, 09:38
Εκτός από τιμές ίδιες με του Θωμά, λίγο που έψαξα στα προϊόντα παίζει να έχει ακριβώς τα ίδια.
Θα περάσω σήμερα από τη διεύθυνση που λέει και θα σας πω τι είδα.
BURNIN AMBITION
19-03-2012, 15:08
νασαι καλα ρε φιλε
overdriven
19-03-2012, 22:08
Συνήθως ο κόσμος δεν πάει στα μαγαζιά τη Δευτέρα αλλά όποιος δεν έχει μυαλό έχει ποδάρια.
Πήγα λοιπόν και είδα ένα (κλειστό) μαγαζί με κάτι μουσικά όργανα. Γενικά υπήρχε ποικιλία από πράγματα αλλά καμιά σχέση με όσα λέει στο σάιτ. Αυτά που είδα βασικά δεν υπήρχαν στο σάιτ (ούτε και στου τόμαν βέβαια).
Κατά τα άλλα 2 πράγματα που εντόπισα στο σάιτ είναι:
-Όλα τα προϊόντα διαθέσιμα... βρήκα μία κιθάρα με 11.500 χιλιάρικα. Λέω να πάω αύριο που θα είναι ανοιχτός και να του πω "τη θέλω τύλιξέ τη". Να μου πει κανένα "πρέπει να την παραγγείλω" και να του πω "αφού την έχεις διαθέσιμη τη θέλω ΤΩΡΑ τελείωνε" :headbang:
- Η εταιρία ανήκει σε ένα όνομα που γενικώς δεν εμφανίζεται πουθενά.
Δεν ξέρω, αυτό το e-shop του καταστήματος κάπως, κάτι μου βρωμάει. Θα πάω βέβαια να τους ρωτήσω κάποια μέρα που θα είναι ανοιχτοί. Επίσης εκεί που λέει τις τιμές για αποστολή πάει με το κιλό οπότε σε ενισχυτές πρέπει να γδέρνει.
Neuroscar
19-03-2012, 22:18
Καλα δε νομιζω κανεις να περιμενε να πας και να βρεις το στοκ που εχει το μιουζικστορ.
Ειναι ψιλοπροφανες οτι ο τυπος με παραγγελιες (θα) δουλευει.
Το θεμα ειναι να διαπιστωσεις αν οντως το κανει αυτο, σε ποσες μερες ειναι διαθεσιμο το προιον και αν ισχυουν οι τιμες του σαιτ.
Γενικα ειπαμε πως το συγκεκριμενο μαγαζι βολευει αν φερνει πραματα γρηγοροτερα αποτι αν τα εκανες παραγγελια απο τομαν/μιουζικστορ (βεβαια ποσο πιο γρηγορα-μουρθε σημερα παραγγελια την 5η εργασιμη), αλλα κυριως για πραματα κατω των 300 ευρω.
Το οτι δεν ηταν ανοιχτο δευτερα ειναι αρκετα κακο.
Αναμενουμε και αυριο =)
σιγα σιγα ψηνομαι για καινουρια κιθαρα.. γουσταρω αγρια αυτη! http://www.thomann.de/gr/bc_rich_nj_warlock_deluxe.htm εχετε καμια εμπειρια με αυτη? γιατι ψαχνω για κατι καλο και ειναι η πιο καλη bc rich που βρηκα..
Ψάξε για μεταχειρισμένη. Με τόσα λεφτά θα βρείς κάτι πολύ καλύτερο.
ενοειται οτι θα ψαξω για μεταχειρισμενη.. αλλα θελω bc rich και αυτη ειναι η καλυτερη και πιο ακριβη bc rich π βρηκα..
The Donnn
22-03-2012, 21:55
Στα χαρτιά φαίνεται γαμηστερή, δεν ξέρω για άλλη κιθάρα που προσφέρει neckthru, emgs, original FR, ebony fretboard σ'αυτή τη τιμή
αυτο ακριβως σκεφτομαι και εγω... θα ψαξω να βρω κανα μαγαζι εδω κοντα να την δοκιμασω να δω τι λεει και θα σας πω και εσας ;)
The Donnn
22-03-2012, 22:52
Όταν κοίταζα για την JRV (η ίδια σειρά της bc rich αλλα σε V) δεν διάβασα και τα καλύτερα reviews όσο αφορά built quality και finish...πρόσεξε το λίγο. Με τέτοια specs εννοείται κάπου θα κόψουν..
Δεν ξέρω, αυτό το e-shop του καταστήματος κάπως, κάτι μου βρωμάει. Θα πάω βέβαια να τους ρωτήσω κάποια μέρα που θα είναι ανοιχτοί. Επίσης εκεί που λέει τις τιμές για αποστολή πάει με το κιλό οπότε σε ενισχυτές πρέπει να γδέρνει.
Μάθαμε τίποτα;
την πηρα την warlock και εχω να πω οτι απλα γαμαει! και ντον απο κατασκευη επισης γαμαει ειναι πολυ ποιοτικη κιθαρα ;)
The Donnn
27-03-2012, 16:18
Καλορίζικη Σταύρο! Περιμένουμε να ακούσουμε νεο υλικό!!
BURNIN AMBITION
30-03-2012, 21:24
βγαλαμε τραγουδι επικο μανοςαρικο που λεγεται βαλχαλα. επιτελους τα ποδια μος γιναν δςναμιτες και εβγαλα ρανινγκ γουαιλντ το πρισονερς και γενικα θα τα γαμησουμε ολα.α ντον αμα μεταναστευσω κατω να διωξετε το ντραμερ σας να παρετε εμενα
συνεχισε ετσι και σε 2 χρονια ψησου να φτιαξουμε black metal μπαντα :D
BURNIN AMBITION
31-03-2012, 02:50
συνεχισε ετσι και σε 2 χρονια ψησου να φτιαξουμε black metal μπαντα :Dψημενος ειμαι ηδη μη μασας
λενε το ιδιο και τα ποδια σ?
BURNIN AMBITION
31-03-2012, 12:58
nai re.sto upografw mexri ta xristougenna tha exei gennhthei o rambo twn drums
(vazw mexri xristougenna gia na exw liwsei ola ta rudiments na exw anevasei kiallo taxuthtes se auta po thelw na gamaw sto dipetalo na na na (a kai na xw xasei ta kila pou thelw giati sto ena black metal pou exoume gamiemai olakeros san elathrio eimai)
The Donnn
31-03-2012, 13:00
Μπέρνη αμα μεταναστεύσεις, θα κάνουμε μπαντα pirate metal να χεστούμε στο χρήμα. (ή στο ρούμι)
BURNIN AMBITION
31-03-2012, 16:48
χυνω ηδη
δε ξερω αν θα γινει, ειμαι ουτως η αλλως στη λιστα της επετηριδας για κατω αλλα οπως παει το θεμα σε κανα τριχρονο και αν, αλλα παιζει να κατεβω για ανισχυτικη. εχει καλα φραγκα. για λεμεσσο ειμαι. εσυ που εισαι? πωπω θα τα γαμησουμε ολα. θα φερουμε το αγνο μεταλ κατω. και θα φερω και λιζζυ μπορντεν. πριν ημουν με τζερτζελε για καφε και μου λεγε οτι το μεταλ κατω ειναι ανυπαρκτο. ισχυει?
ιντερνετ καλο εχετε? γιατι θα πρεπει να συνεχισω τα μαθηματα μεσω σκαιπ. (δεν αλλαζω δασκαλο για κανενα λογο)
The Donnn
31-03-2012, 19:32
Λευκωσία εγώ. Μια χαρά είναι το μεταλ εδώ, αναλόγως καλά τα πάμε. Δεν έχουμε κόσμο να σηκώσει τέρατα πχ Metallica, Maiden, κλπ, αλλά κατα καιρούς ήρθαν αρκετοί. Όσο αφοορά τοπικά, υπάρχει ποιότητα αλλά δεν υπάρχουν ευκαιρίες.
Ιντερνετ απλά να ξέρεις πως είχαμε broadband πριν από εσάς ε! :D
BURNIN AMBITION
31-03-2012, 19:35
ayta einai. ama katevw θα κανονιστουμε εμορφα
λευκωσια θα ειμαι στις 10 ιουνιου μπορει να σε πετυχω να παρω αυτογραφο :P
The Donnn
31-03-2012, 19:50
Μόνο μια μέρα θα είσαι;
2 παιζουμε με την αλλη μπαντα π παιζω τους decomposed existence Support στους obituary ε και την αλλη μερα φευγουμε..
The Donnn
31-03-2012, 20:19
Challenge accepted, θα τεστάρουμε τα όρια σου στις μπιρες :D
να ξερεις πρωτα μου τελειωνουν τα λεφτα και μετα μεθαω :P
The Donnn
31-03-2012, 20:43
You have much to learn still, young grasshopper. Και λεφτά δεν θα δώσεις.
BURNIN AMBITION
19-04-2012, 23:07
μολις μουρθε μια μαλακια στο κεφαλι
γιατι δε κανουμε ενα ολ σταρ ιαρ μπαντ? να φτιαξουμε δωδεκαδα και να εχουμε και κοουτς να κανουμε αλλαγες.
ετσι απλα ειπα να ποσταρω τη μαλκια μου μη βαρατε
Για ρώτα τι γουστάρει να παίζει ο καθένας από τη 12άδα και άμα δεν πάρεις 12 διαφορετικές απαντήσεις το συζητάμε :)
BURNIN AMBITION
20-04-2012, 02:34
μα εκει ειναι το καλο ρε
οι πολις πχ γιατι τοτε, εκαναν επιτυχια ξερεις? γιατι ειχαν εναν ρεγκε ντραμερ, εναν ροκα και ενα πανκιο. και βαγλαν κατι ιδιαιτερο για τοτε.
εκει ειναι η καυλα. αλλα τεσπα
Dr.Gonzo
20-04-2012, 12:35
Ναι αλλά οι Police δεν είχαν 3-4 στονερομπασίστες συν άλλους 6-7 μέταλς κιθαρίστες. Ούτε οι Άιρον Μέντεην με τους έναν-δύο-τρεις σολίστ. Βάλε και τα νεαρότερα κορίτσια του φόρουμ που "θέλουν να μάθουν το τάδε όργανο" και θα κουβαλιούνται τζάμπα στα στούντιο και δεν θα έχει κανένας τα άντερα να τους πει να μην ξανάρθουν...
Τα λέω καλά;
BURNIN AMBITION
20-04-2012, 15:15
poly kala.gia ola auta einai porwtiko !!!!
Dr.Gonzo
24-04-2012, 22:58
Παλικάρια που το έχουν κάψει τελείως και μετά βράσαν και τις στάχτες για τσάι.
Αγνή διασκέδασις και εν προκειμένω πιάσανε την κομματάρα και του κάνανε κλύσμα στα όρθια. Enjoy.
http://www.youtube.com/watch?v=nsqh9jHkHlM
genika tous goustarw para polu, alla afto to video me kourase
Dr.Gonzo
25-04-2012, 14:10
Είναι υπερβολικά διασκεδαστικοί για να με κουράσουν! :) :)
Fucking Wizard
26-04-2012, 12:18
Λευκωσία εγώ. Μια χαρά είναι το μεταλ εδώ, αναλόγως καλά τα πάμε. Δεν έχουμε κόσμο να σηκώσει τέρατα πχ Metallica, Maiden, κλπ, αλλά κατα καιρούς ήρθαν αρκετοί. Όσο αφοορά τοπικά, υπάρχει ποιότητα αλλά δεν υπάρχουν ευκαιρίες.
Ιντερνετ απλά να ξέρεις πως είχαμε broadband πριν από εσάς ε! :D
Οι R.U.S.T. υπαρχουν (ενεργα) ακομα? εχουν βγαλει τπτ καινουριο? εχω μηνει ακομα στο 2007
The Donnn
27-04-2012, 21:13
Υπάρχουν. Κάθε χρόνο κάνουν το Power of the Night festival, και βγαλαν και δισκο πριν κάτι μήνες
overdriven
02-05-2012, 14:40
Λοιπόν πήγε φίλος σε εκείνο το mega music store που λέγαμε τις προάλλες. Από το thomann κάνει παραγγελίες ο τύπος κανονικότατα και μπροστά στον πελάτη κιόλας. Δεν ξέρω τι κέρδη έχει, θα σας γελάσω. Εσύ απλά κερδίζεις τα μεταφορικά αν είσαι από θεσ/νίκη.
Neuroscar
02-05-2012, 15:02
Κατα πασα πιθανοτητα με την ιδιοτητα της εμποριας μουσικων οργανων, εχει ως κερδος την 23% εκπτωση σε οτι παρει (το ΦΠΑ δηλαδη). Αυτο προσφερει το Τομαν.
Απτην αλλη οταν κανει την περιοδικη του δηλωση το πληρωνει αυτο το ΦΠΑ λογικα.
Φαινονται ομως και σαν εξοδα της εταιρειας οι αγορες που κανει μεσω τομαν (για να γλυτωσει καποιο ΦΠΑ) η οχι?
Εναν λογιστη να μας τα πει καλυτερα~
Οπως και ναχει παντως, για οσους ειναι απο θεσσνικη και δε συμπληρωνουν 300ρι το ολο πραμα συμφερει.
overdriven
18-05-2012, 08:55
Ρε, θέλω να πάρω ένα fender μπάσο. Όχι τώρα-τώρα γιατί δεν έχω λεφτά (λες και σε 2-3 μήνες θα τα έχεις μαλάκα, τεσπα). Αυτό που ήθελα ήταν ένα 5χορδο precision αλλά μπαίνοντας στο thomann μου φύγε η μαγκιά. Το φθηνότερο από 1300? Γιατί γαμώ; Από την άλλη 4χορδα precision έχει πολλά, από 700 ευρώ και βάλε. Επίσης στα 5χορδα Jazz υπάρχει οικονομικό εύρος επιλογών. Γιατί 5χορδα precision έχει μόνο ακριβά;;; Αυτό συμβαίνει γιατί δεν φέρνει ο Thomann ή απλά η fender δεν βγάζει οικονομικά 5χορδα precision (εννοώ για τιμές από 700 ευρώ). Και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω, να πάρω 4χορδο precision ή 5χορδο Jazz? Μάλλον στο δεύτερο είμαι.
Dr.Gonzo
18-05-2012, 10:44
Μην πάρεις Fender Precision. Πάρε αυτό το Sandberg (http://www.thomann.de/gr/sandberg_california_pm4mn_bkhg.htm) και δωσ'το μου εμένα να στο φυλάω.
Ρε, θέλω να πάρω ένα fender μπάσο.
Γιατί;
Αυτό που ήθελα ήταν ένα 5χορδο precision
Γιατί;
chris_boss
18-05-2012, 12:06
Ρε, θέλω να πάρω ένα fender μπάσο.
Γιατί;
:moutza:
Αυτό που ήθελα ήταν ένα 5χορδο precision
Γιατί;
+1
IMO τα fender είναι overpriced για αυτά που δίνουν. Πληρώνεις πολύ το όνομα.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι και καλα όργανα, απλά πιστεύω δεν αξίζουν τόσα λεφτά.
Τελευταία ακούγονται και πολλά για κακό quality control.
Όσον αφορά τα ακριβά 5χορδα precision σε σχέση με τα 5χορδα jazz, έχει να κάνει καθαρά με το πόσος κόσμος τα αγοράζει (και υπάρχει λόγος για αυτό, βλέπε πληθώρα ήχων που μπορείς να πάρεις).
overdriven
18-05-2012, 13:33
Ρε πείτε και σε μας τους άσχετους να πούμε... Τι παίζει με τα fender? Εγώ ο φουκαράς μια ζωή με φθηνά μπάσα των 300-400 ευρών έπαιζα και τώρα είπα να χτυπήσω κάτι αξιοπρεπές προς καλό. Υπ'όψη παίζω stonerιές και αποκλειστικά και μόνο fuzzαρισμένο μπάσο, αλητεία κι έτσι. Είπα λοιπόν να πάρω fender λόγω vintagiλας κλπ. Προφανώς και δε με χαλάει το Jazz (γλυκοκοιτάζω αυτό http://www.thomann.de/gr/fender_mexico_deluxe_serie_jazz_v_blk.htm ) αλλά αν είχα τα λεφτά θα προτιμούσα precision καθ'ότι μου αρέσει η ατάκα του σε σχέση με το Jazz. Ντάξει βέβαια αν είχα ακόμα περισσότερα λεφτά θα έπαιρνα το μπάσο-ονείρωξη rickenbacker (δεν έχω παίξει αλλά από την όψη και μόνο είναι γκαυλωτικό).
Έχετε καμία καλύτερη ιδέα σε σχέση με ένα jazz στα 700+ κάτι ευρώ για την περίπτωσή μου;
Κατ'αρχάς ψάξε για μεταχειρισμένο. Λόγω κρίσης σε noiz κλπ βγαίνουν ευκαιριάρες γιατί ο κόσμος δίνει όργανα σε άριστη κατάσταση όσο όσο.
Κατά δεύτερον, αν έχεις αποφασίσει για Fender προτείνω Jazz λόγω ευελιξίας.
Neuroscar
19-05-2012, 13:39
Αν θες ευελιξια, παρε jazz καλα τα λεει.
Αν θελεις ΡΟΚ, σα το πρισιζιον δεν εχει =)
Το ξαναβαζω εδω.
http://basschat.co.uk/
Στο marketplace. Καλο ταξιδι.
les na pareis kati aksioprepes prws to kalo alla 1300e einai polla. den katalavainw...
overdriven
21-05-2012, 12:48
με 700-800 που λεω να δωκω τι παιρνω? δε μπαιρνω κατι αξιοπρεπες;;;
Dr.Gonzo
21-05-2012, 13:32
http://smart.noiz.gr/details.php?id=83641
Λίγο Las Vegas από εμφάνιση αλλά σου μένουν και ρέστα.
Neuroscar
21-05-2012, 13:41
300 ευρω πηρα το δικο μου μεξικανικο πρισιζιον παιδια.
Ενταξει δεν ειχε badass, ειχε αλλα upgrades.(μαγνητες απο αμερικανικο που κοστιζουν καινουριοι κανα 65ευρω και κανα 2 αλλα).
ΜΗΝ παρεις απο νοιζ. Ελληναρες απαραδεκτοι, 2 χρονων οργανα, φουλ μεταχειρισμενα και τα πουλανε για καινουρια.
Σε ολο τον υπολοιπο κοσμο με το που βγαινει το οργανο απο το κουτι του πεφτει η τιμη στο 75%, στην ελλαδα αγοραζουν απο αγγλιες/αμερικες ευκαιριες και τα πουλανε παραπανω στο νοιζ να βγαλουν χαρτζιλικι.
BURNIN AMBITION
21-05-2012, 13:48
ela malakies les twra. th lexh pazari thn xereis? oses aggelies einai aparadektes ginontai vintage. egw proswpika otan dw kati pou mou aresei panta to pazareuw. exw parei treles eukairies apo to noiz. mh ta isopedwnoume ola. malakes uparxoun. apla menoun me apoulhta organa. ama sou pw ti phre filos mou apo ekei tha frixeis
ypersyntelikos
21-05-2012, 14:21
ama sou pw ti phre filos mou apo ekei tha frixeis
τι πήρε? κάνε μας να φρίξουμε.
Εγώ πάντως μια αγορά έχω κάνει όλη κι όλη από το νόιζ, το delay της boss DD-5, γύρω στα 100+ μαμίσιο και παραπάνω, το αγόρασα 70 αγρατζούνιστο στο κουτί του. Το' χω λιώσει.
BURNIN AMBITION
21-05-2012, 14:47
td12kx me extra piato me petali kai vaseis, 1500. trelo pazari. to palikari tou lege 2000 (pou kai pali einai xeftila timh) tou leei exw tosa, an theas, alliws aurio stis 12 paw drumstore na parw to td9, kai ton phre 12 para 5 kai tou leei parto. trelo entelws. tromerh agora. kai genika ama psaxteis sto noiz exei eukairiares. opws exei kai malakiares vevaia. ο αγοραστης εχει ηθικη υποχρεωση προς τον εαυτο του να τσεκαρει τις τιμες. επειση λεει μια αγγελια οτι ειναι ευκαιρια, δε παει να πει οτι ισχυει. εγω εχω παρει ευκαιριαρες. τεσπα...
The Donnn
21-05-2012, 15:08
Γαμοσταυρίδια στον Thomann, μου έστειλαν χαλασμένο electroharmonix no.1 echo. Και έχει και δικό του ac adaptor, άρα δεν μπορώ να το βάλω πάνω στο dc supply που έχω για τα άλλα. Το shίστο τους.
ypersyntelikos
21-05-2012, 15:13
Γαμοσταυρίδια στον Thomann, μου έστειλαν χαλασμένο electroharmonix no.1 echo. Και έχει και δικό του ac adaptor, άρα δεν μπορώ να το βάλω πάνω στο dc supply που έχω για τα άλλα. Το shίστο τους.
όταν λες χαλασμένο εννοείς τη μλκία που παίχτηκε με τα ac dc ή ότι δε δουλεύει γενικώς?
The Donnn
21-05-2012, 15:18
Δεν δουλεύει, αντί για γενικό σήμα βγάζει απλά μια ανεπαίσθητη κλανιά. Το FML είναι επειδή το πήρα πριν 2 μήνες και προχθές το δοκίμασα για πρώτη φορά, άρα δεν μπορώ να το στείλω πίσω.
ypersyntelikos
21-05-2012, 15:24
Πφφφ ξενέρα.
Καλά ρε συ, πως γίνεται να παίρνεις καινούριο πετάλι και να μην το λιώνεις τις πρώτες μέρες?
Φταις και λίγο, αλλά θα μου πεις, πού να το φανταστείς κοτζάμ τόμαν.
Άνοιξέ το και πειραματήσου.
BURNIN AMBITION
21-05-2012, 15:32
re donn exeis egguhsh sthn telikh. exhghse tous ti egine.logika tha ta xrewtheis ta metaforika, alla ti na kaneis... toulaxiston tha ftiaxtei
ναι ρε νταξει εχει εγγυηση στειλτους mail πες τους το προβλημα και μερικα "κυπριακα" :D και θα σου πουνε τι να κανεις
Neuroscar
21-05-2012, 16:21
30-day money-back guarantee and our 3-year warranty
ντοντ γουορρυν φιλε κυπριε τομανν δε θα χασεις τα λεφτα σου.
Μπερνυ οταν γυρναω 10 σελιδες για να πετυχω μια συγκρισιμη με εξωτερικο τιμη, ε δε λες και νοιζ-ευκαιριαρες-γαμαει και δε ξερω τι.
Για τα παζαρια δε ξερω εγω δε (μπορω να) κανω. Λαμβανω υποψη τις τιμες που ποσταρονται και οχι αυτες στις οποιες τελικα φτανουν.
BURNIN AMBITION
21-05-2012, 16:51
οκ σεβαστο. αλλα ρε συ στην ελλαδα εισαι παζαρι επιβαλεται. συμφωνω οτι υπαρχουν απειρες κλεψιες στο νοιζ. απο εκεικαι περα ομως βρισκεις καλα πραγματα. επισης μη ξεχνατε τη χρυση ευκαιρια. εχει και εκει μπομπες
τεσπα. ευρωπη δεν ειμαστε ακομα σε προσφορες, αλλα αμ ψαχτεις ολο και κατι θα βρεις
Εντάξει, το basschat που προτεινε ο neuroscar έχει ευκαιριάρες, απλά είναι ότι δε μπορείς να το δείς από πριν το όργανο, συν του ότι μπορεί να μη σε εμπιστεύεται ο Αγγλος να στο στείλει Ελλάδα.
Στο νοιζ από όσο ξέρω ό,τι και να ανεβάσεις θα σε πάρουν 3-4 άτομα με τη φράση "Δίνω μέχρι τόσα, το δίνεις;", οπότε γι'αυτό μερικές τιμές ξεκινάνε σχετικά ψηλά.
BURNIN AMBITION
21-05-2012, 17:13
mias kai piasame tis aggelies, kana all osite ektos apo noiz xeroume? ellhniko i estw kai xeno (mh mou peite ebay)
The Donnn
21-05-2012, 19:36
Απο FB φίλου απο Αθήνα:
Nick Yngve
Λογω επειγουσας αναγκης, πωλουνται/σκοτωνονται τυμπανα Premier Gabria μοντελο του '97, 5αρι σετ, 13''-14''-16''-22'', ταμπουρο 14'', 1 βαση για crash Premier, 1 βαση για ride, βαση hihat και ανταπτορας για να μονταρεται η βαση του hihat σε δικαση, 550€ (τιμη συζητησιμη).
Δωρο μια κασα 22'' και 1 tom 13'' απο σετ Granite, ωστε να μπορει να γινει 3τομη δικαση!
Τα δερματα ειναι σχεδον καινουρια, παιγμενα σε live 3-4 φορες. Για πληροφοριες και φωτογραφιες, στειλτε μηνυμα.
ρε μπερνη αυτο ειναι το θεμα η ολη νοοτροπια του παζαριου ωθει τις ψηλες τιμες στο νοιζ και πολλοι κανουνε μεχρι και σε μαγαζια.. εγω προσωπικα δεν εχω κανει ποτε παζαρι και ουτε προκειται.. νταξει δεν λεω οτι εχω αγορασει τα τελευταια χρονια το εχω παρει μιση τιμη λογω του νοιζ αλλα πιστευω οτι αμα σταματησουνε τα παζαρια θα πεσουνε και οι τιμες..
BURNIN AMBITION
22-05-2012, 01:22
kala ama exalispete to pazari apo thn ellhnikh nootropia sfurixte mou kleftika. ti na kanoume, etsi einai ta pragmata.dustuxws men, alla etsi einai...
BURNIN AMBITION
22-05-2012, 10:45
http://www.youtube.com/watch?v=KMnJrjaqdUU&feature=channel&list=UL
εψαιρετικο βιντεο για το σουιβελ
The Donnn
22-05-2012, 14:47
Σταυρό:
Δικασιεεεες, δικασιεεεεεεεεεεες, οταν δεν σε βλέπω έχω ακεφιέεεες
μιας και το ανεφερες.. εγω ρε γαμω οταν παιζω για αρκετη ωρα δικασιεεεεεες δικασιεεεεεες μ φευγει το ποδι απτο πεταλι σιγα σιγα.. οταν παω να το επαναφερω καθως παιζω γαμιεται ο διας λες να βοηθησει το σουιβελ?
BURNIN AMBITION
22-05-2012, 17:10
to souibel einai gia pio meta . maue na eisai stauerow mexri ta 120 kai meta jekina na to doyleyeiw. an ta kaneiw ola mazi sto telow de ua maueiw tipota
ε δεν λεω για ταχητυτα ρε τωρα εχω σταματησει στο 150 160 να ανεβαζω ταχητυτα και δουλευω το endurance να το κραταω για πολλη ωρα... γι αυτο π ειπα τα παπουτσια θα φταινε τα χω 1 χρονο και εχουνε γινει για το πουτσο απο κατω.. anyway
BURNIN AMBITION
22-05-2012, 18:42
eisai se toso ligo sto 150-160? egw ama zestathw kala, eima ioriaka oriakotata sto 150... mhpws kati de kaneis kala?trava kana videaki na se dw. vevaia polu pithano na eisai fainomeno ti na sou pw...
νταξει στο 160 οχι τοσο δηλαδη για πολυ λιγο οριακα ξερω γω... 150 παιζω για μερικα λεπτα μεχρι να το χασω το θεμα ειναι μηπως εσυ κανεις κατι λαθος? γιατι με τον καιρο π παιζεις και αν κανεις οσο practice λες θα επρεπε να παιζεις τωρα στο 200 μπλαστιδια
BURNIN AMBITION
22-05-2012, 20:08
mallon eisai fainomeno
καλα νταξει κατσε να μαθω να παιζω και τπτ αλλο και βλεπουμε :P
den einai fainomeno. apla den akouei oti paizei malakies.
edit: an kai efoson milame gia 16a sto 150.
και γω αυτο λεω μαν.. οταν αρχισω μαθηματα και θαμακουσει καποιος π ξερει θα δουμε
ειδε κανεις το καινουριο doodle της google?
Snàporaz
23-05-2012, 17:50
yep.
hkGlctY5zM4
8ch4uMcDXOc
Sotos_The_Tequiler
23-05-2012, 21:33
οι απανταχού κιθαρίστες ακούστε όλο το παρακάτω κομμάτι με ευλάβια και δώστε βάση στο παλικάρι που σολάρει κατα ριπάς και κατα βούληση και είναι χαρακτηριστικό παράδείγμα λουλουδιού που φυτρώνει ανάμεσα σε αγκάθια \m/
s1p8gC_T6MA
BURNIN AMBITION
23-05-2012, 21:57
megalo asma foylh tzeleph thea
The Donnn
24-05-2012, 02:50
Μετά που σταματησαν να ματώνουν τα αυτιά μου, μπήκε και το σολο. Κατέχει τη τέχνη το παιδι
Dr.Gonzo
26-05-2012, 00:31
Toolheads βγάλτε 'τες έξω...
http://www.youtube.com/watch?v=2t1lt99CWnA&feature=relmfu
part2 http://www.youtube.com/watch?v=Bb5siEiAYKs&feature=relmfu
part3 http://www.youtube.com/watch?v=IpzQPLThrIg&feature=relmfu
BURNIN AMBITION
26-05-2012, 01:09
πανεξυπνος ντραμερ. πρεπει να σταματησω να βλεπω βιντεο. με κανουν να μελεταω ολη μερα. εχω καψει μπιελες.
μονο καλο μπορει να σ κανει αυτο μπερνη :P
Phantom Duck
26-05-2012, 12:58
http://www.youtube.com/watch?v=3eRBbup-HE0
κομπρέσσορες για μπάσσο: εμπειρίες/προτιμήσεις;
Κατ'αρχάς βεβαιώσου ότι τον χρειάζεσαι και ότι ξέρεις πώς να τον λειτουργείς. (Πολλές και καλές πληροφορίες και reviews εδώ: http://www.ovnilab.com/faq.shtml )
Προσωπικά (αν και δε χρησιμοποιώ, τουλάχιστον σε προβες και λαιβ) προτείνω είτε αυτόν:
http://www.thomann.de/gr/mxr_m87_bass_compressor.htm
είτε αυτόν:
http://www.thomann.de/gr/ebs_multi_compressor.htm
Μπλιάχ όμως, είχα πάρει και εγώ και τον πούλησα αμέσως.
prin matheis na ton xrhshmopoieis?
Ναι, το είχα πάρει επειδή το είδα σε κάτι παιδιά και μέτραγε.
ξερετε κανα καλο plugin με ατμοσφαιρικα pad και τα λοιπα μεσα να μου προτεινετε? οχι τις μαλακιες π εχει ηχους με βροχες και αερες μεσα ε αυτα π ειναι για μουσικη
Snàporaz
02-06-2012, 13:27
ξερετε κανα καλο plugin με ατμοσφαιρικα pad και τα λοιπα μεσα να μου προτεινετε? οχι τις μαλακιες π εχει ηχους με βροχες και αερες μεσα ε αυτα π ειναι για μουσικη
κοίτα με οποιοδήποτε soft synth μπορείς να κάνεις τη δουλειά εφόσον γνωρίζεις να τα προγραμματίζεις, παίρνω το ρίσκο να υποθέσω πως δεν γνωρίζεις και σου προτείνω κάποια με presets προορισμένα για άμπιεντ:
absynth της native instruments
omnisphere της spectrasonics
alchemy της camel audio
τα πρώτα δυο είναι θεωρώ πιο βατά και θα βρεις εύκολα ήχους που ψάχνεις χωρίς σκοτούρες. το άλκεμυ το βάζω σε περίπτωση που σου αρέσει η φάση και θελήσεις να επεκταθείς στη σύνθεση from scratch -που και με τα άλλα μπορείς αλλά το εργονομικό inteface του alchemy υπερτερεί imo.
βασικα αυτο ειναι το θεμα οτι δεν εχω κανενα synth εκτος απο κατι choirs και κατι ορχηστρικα.. ναι νταξει αυτο π ειπες θελω να βαλω εναν ηχο και να γραψω ετσι κι αλλιως για background σε μπλακ μεταλ το θελω... θα τα τσεκαρω θενκς ;)
The Donnn
03-06-2012, 02:26
Προς τους απανταχού κιθαρίστες του θρεντ.
Παίξαμε απόψε με COB.
Είδα τον Alexi απο κοντά τί κάνει.
Είμαστε ΠΟΛΥ πίσω...
The Donnn
03-06-2012, 18:38
Ο άνθρωπος ήταν απλά εξωπραγματικά καλός. Δεν έχασε νότα, και ο έλεγχος που είχε στο παίξιμο του ήταν τέλειος.
μηπως ειναι κανενας απο δω γαμιας στο cubase?
ypersyntelikos
29-06-2012, 23:19
Τον ζηλεύω τον πουσταρά.
http://www.youtube.com/watch?v=aAt70OcyTN4
Clockwork Orange
30-06-2012, 04:00
Εχει κανεις ιδεα πως πετυχαινεις εναν Thorn-ish ηχο στη κιθαρα?
Ξερω οτι παιζει ρολο απο την πενα και τις χορδες μεχρι τον ενισχυτη και τους μαγνητες αλλα εστω κατι κοντα
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=MYK_PF9WTRE&NR=1
GraveMiasma
30-06-2012, 06:19
kataramenoi latinoi ka8olikoi me to dwdekatoniko tous
ontopic: poly kalh idea
The Donnn
30-06-2012, 13:14
Στην αρχή παίζει το φεγγαράκι μου λαμπρό;
Snàporaz
30-06-2012, 18:53
Εχει κανεις ιδεα πως πετυχαινεις εναν Thorn-ish ηχο στη κιθαρα?
Ξερω οτι παιζει ρολο απο την πενα και τις χορδες μεχρι τον ενισχυτη και τους μαγνητες αλλα εστω κατι κοντα
Ναι, είναι ο χαρακτηριστικός moonfog ήχος και προφανώς παίζει πολύ post-eq αν μη τι άλλο. Τώρα, για real time ήχο νομίζω με ένα equalizer σε συνδυασμό με το eq του ενισχυτή σου και κάνοντας reverse engineering θα καταλήξεις σε κάτι ικανοποιητικό, επίσης ένα sonic maximizer θα έκανε την κιθάρα να ακούγεται με περισσότερη διαύγεια, αλλα δε θα το πρότεινα να μπεις στο τριπάκι να αγοράζεις εξοπλισμό για ένα συγκεκριμένο ήχο, θα ξοδευτείς και τα περισσότερα θα σου μείνουν αμανάτι στο τέλος. Στη τελική άμα το θέλεις για ηχογράφηση κάντα κουμάντα με τη μίξη.
τι ωραίο όργανο το hurdy gurdy
http://www.youtube.com/watch?v=_DX08nQows0&feature=related
gief
μαγαζι στο κεντρο να βρω καλες 13αρες για κιθαρα ξερετε??
Dr.Gonzo
05-07-2012, 19:17
ΟΛΕΣ οι 13αρες καλές είναι αλλά πας μέσα χωρίς δική...
BURNIN AMBITION
07-07-2012, 10:55
Aυριο με την εφημεριδα Καθημερινη εχει δωρεαν το cd του Sting "Τhe dream of the blue turtles".
Iσως μια απο τις καλυτερες δουλειες του Sting με Οmar Hakim στα τυμπανα και Daryl Jones στο μπασσο.
Mια φανταστικη δουλεια με φοβερο drumming που δεν πρεπει να χασετε!!!
Enjoy!!
chris_boss
07-07-2012, 21:26
Λυσεις για μετασχηματιστές πεταλακίων; Αξίζουν αυτοί των 10ε από Τόμαν; Μήπως να πάρω κανένα που βάζει 3-4 πεταλάκια πάνω;
ypersyntelikos
07-07-2012, 21:41
Μήπως να πάρω κανένα που βάζει 3-4 πεταλάκια πάνω;
Αξίζει. Από να θες κάθε φορά πολύμπριζο 4-5 θέσεων ή 4-5 μπαταρίες είναι πολύ καλύτερη αυτή η λύση.
Neuroscar
07-07-2012, 23:33
Αν ειναι μονο για 3-4, παιρνεις απο εναν ηλεκτρολογο εναν απλο μετασχηματιστη των 5 ευρω.
Αγοραζεις και ενα http://www.adirondackguitar.com/effects/visual/assc.htm (γυρω στα 5 ευρω επισης), πας σε εναν ηλεκτρονικο να στο κολλησει στον μετασχηματιστη και γινεται η δουλεια σου (και η δικια μου εδω και κανα χρονο) μια χαρα.
Επιβεβαιωσε απλα πως ολα τα πεταλακια εχουν τα ιδια volt/πολικοτητες και ειναι συνολο κατω απο τα μA του μετασχηματιστη και εισαι οκ.
Α, και επισης.. Το πεταλακι δε καιγεται αν του δωσεις παραπανω αμπερ. Τραβαει οσο χρειαζεται. Μονο στην λιγοτερη/παραπανω ταση "προβληματιζονται" (καιγονται).
chris_boss
08-07-2012, 10:45
ευχαριστώ πολύ Neuroscar. αν κατάλαβα καλά, στην ουσία παίρνεις ένα μετασχηματιστή και κοτσάρεις όσα καλωδιακια θες αρκεί να τα σηκώνει και να έχουν την ίδια τάση (εντάξει σχεδόν όλα είναι 9V).
Neuroscar
08-07-2012, 17:00
Ναι αυτο.
Ειπαμε εστω και 1 ομως να μην ειναι 9β ειτε το αφηνεις εξω απτην αλυσιδα ειτε παρε κατι τετοιο (http://www.thomann.de/gr/harley_benton_powerplant.htm) που ειναι επισης ωραιο, φτηνο και πιο ασφαλες απο ενα απλο daisy chain
overdriven
10-07-2012, 16:41
Ναι πάρε μετασχηματιστή 5 ευρώ από ηλεκτρολόγο και άμα το βάλεις σε κάνα fuzz, χωρίς καν να παίζεις θα ακούγεται ένα εργοστάσιο μέσα από τον ενισχυτή σου. Το χω πάθει αυτό με πετάλι mxr και πήγα πήρα τον μετασχηματιστή που προτείνει η εταιρία διότι το πετάλι ήταν άχρηστο. Σκέψου έναν εκκωφαντικό θόρυβο με το που βάζεις μπρος το πετάλι...
Djerdjelesh
10-07-2012, 22:19
Για τα πετάλια, αν δε βαριέσαι να αλλάζεις μπαταρίες, η μόνη ουσιαστικά σωστή λύση είναι ένα καλό power supply με isolated outputs. Τα καλύτερα απ' όσο έχω ακούσει είναι της Voodoo Lab και της Dunlop. Εγώ βέβαια ακόμα το daisy chain έχω, αλλά δε γαμεί...
takissam
11-07-2012, 11:03
Καλημέρες. Δεν είμαι πολύ ενεργός στο forum, αλλά μιας και αναφέρθηκε ένα πολύ σημαντικό θέμα είπα να ποστάρω την άποψή μου και την εμπειρία μου.
Για αρκετό καιρό τροφοδοτούσα την πεταλιέρα μου (που OK δεν έχει και λίγα πετάλια…) με δύο σειρές από One Spot. Πίστευα ότι ήμουν πολύ άψογος (από ασφάλεια και από θόρυβο). Εδώ και μερικούς μήνες αποφάσισα να επενδύσω σε ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ τροφοδοτικό. Η επιλογή για εμένα ήταν μονόδρομος. Voodoo Lab PedalPower +.
Δεν πίστευα ότι θα καταλάβω τέτοια διαφορά στο ήχο μου, αλλά ειλικρινά η διαφορά ήταν ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ. Να φανταστείτε ότι μέχρι και ο drummer (που ναι κοπανάει πολύ!) κατάλαβε τη διαφορά στην ήχο μου και μάλιστα χωρίς να του αναφέρω κάτι.
Οπότε ναι!! Η σωστή τροφοδοσία πέρα από ασφάλεια, παίζει μεγάλο ρόλο στο ήχο. Ειδικά αν μιλάμε για παραπάνω από 4-5 πετάλια. (Αυτός είναι και ο λόγος που αναφέρω πιο πάνω ότι «επένδυσα» σε ένα καλό τροφοδοτικό).
overdriven
11-07-2012, 12:07
Σωστός. Εξάλλου οι μεγάλες μπάντες στις περιοδείες παίρνουν κούτες με μπαταρίες που είναι στα σίγουρα η πιο σωστή λύση. Για σένα και μένα όμως, ένα καλό τροφοδοτικό είναι μονόδρομος.
Neuroscar
11-07-2012, 12:22
Η μπαταρια τελειωνει στο μεσο του τραγουδιου, απτο 20% περιπου και κατω εχει μειωμενη αποδοση και επιτελους αποκτηστε λιγο οικολογικη συνειδηση ρε =ρ
Dr.Gonzo
11-07-2012, 13:54
Να συμφωνήσω με takissam και Τζέρτζελο, το Pedal Power της Voodoo Lab είναι (μεν ακριβό αλλά) μονόδρομος. Μιλάμε πάντα για ξερωγώ 5 πετάλια και άνω.
Επίσης, χαζεύοντας τα live rigs πολλών pro κιθαριστών/μπασιστών στο youtube, είδα πάρα πολλές φορές το προαναφερθέν τροφοδοτικό! Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούν και μπαταρίες αλλά αυτό το Pedal Power χαίρει εκτίμησης των τεχνικών σε βαριά πεπόνια του ροκεντρόλ. ;)
Σε germanium fuzz βέβαια ακόμη και τροφοδοτικό με isolated outputs να έχεις το hum και το άσχημο saturation θα υπάρχει, οπότε αν παίζεις με τέτοια βρωμιά τις μπαταρίες δεν τις γλιτώνεις...
που σε αυτή την περίπτωση: onespot για delays/modulation κτλ που πιστεύω πως δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά, dedicated τροφοδοτικά για ευαίσθητα/ακριβά/ιδιότροπα πετάλια (να'χουμε το κεφάλι μας ήσυχο) και καμιά μπαταριούλα για τις βρωμιές... σε ένα μεσαίο προς μεγάλο pedalboard με 4-5 συνηθισμένα εφφέ, 1-2 βρωμιές και άλλα 1-2 πιο εξεζητημένα πετάλια, μας πάει πάνω από 80 ευρώ; 90 στη χειρότερη
εκτός κι αν αναφέρεστε σε λεπτομέρειες που αγνοώ, οπότε περιγράψτε την εμπειρία σας με λίγα λόγια παραπάνω
takissam
11-07-2012, 21:37
Αυτό με τις κούτες των μπαταριών δεν πιστεύω ότι ισχύει.. Ίσα ίσα βλέπεις rigs τα οποία αποτελούνται από 2-3 πετάλια και ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν ένα καλό isolated τροφοδοτικό. Σωστό και αυτό με την κατανάλωση μπαταριών και οικολογική συνείδηση!!
Επίσης δεν θα συμφωνήσω με τη λύση onespot και modulations - delays. Κατά κύριο λόγο τα συγκεκριμένα πετάλια είναι ψηφιακά (εκτός και αν μιλάμε για εξειδικευμένες περιπτώσεις!). Αυτό τα κάνει πολύ πιο ευαίσθητα στα ρεύματα καθώς και απαιτούν πολλά περισσότερα ampere!! Να μην ξεχνάμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε μόνο την ποιότητα του ήχου (θόρυβο κλπ) αλλά και την ασφάλεια του πεταλιού. Ειδικά έτσι όπως είναι το ρεύμα στη χώρα μας...
Για την μπαταρία τέλος τα "σαϊνια" της Voodoo Lab βρήκαν λύση και εξωμειώνουν την πεθαμένη μπαταρία (μερικά fuzz ακούγονται όντως καλύτερα έτσι) με το SAG που ορίζεις εσύ ακριβώς τα volt που βγάζει η έξοδος!!!!
overdriven
11-07-2012, 22:00
Ένας γνωστός που δουλεύει roadie στους firewind μου το είπε αυτό και μάλιστα σε φάση ότι είναι δεδομένο ότι έτσι κάνουν όλοι.
Κοίτα δεν συζητιέται πως κάποια επαγγελματική λύση τύπου Voodoo Lab είναι η καλύτερη δυνατή ακριβώς λόγω των πολλών επιλογών του και της ασφάλειας. Απλώς επειδή είναι ακριβή σχετικά λύση (για τον ερασιτέχνη μουσικό πάντα), με μια κατανόηση της φύσης των πεταλιών σου και με προσοχή σε 6-7 βασικά σημεία (κατανάλωση του κάθε πεταλιού, αντοχή μετασχηματιστή κτλ κτλ) κάνεις τη δουλειά σου με ασφάλεια χωρίς να θυσιάσεις και τον ήχο σου.
Όσον αφορά το sag, είναι τρομερή εφαρμογή για να προσομοιώσεις με πολύ πιο πρακτικό τρόπο το voltage starve μιας τελειωμένης μπαταρίας, αλλά δεν αναφερόμουν σε αυτό. Η ιδιοτροπία που χαρακτηρίζει τα fuzz προς κάθε λογής τροφοδοτικά είναι πως λόγω ιδιαίτερου (ή ατσούμπαλου για να είμαστε και πιο ακριβείς :P) σχεδιασμού τους, ειδικά σε vintage ή boutique germanium fuzz, ανταποκρίνονται πολύ περίεργα στο (τις περισσότερες φορές) κακής ποιότητας DC ρεύμα που δίνουν οι μετασχηματιστές ρεύματος (blame capacitors). Ακόμα και οι πιο ποιοτικές εφαρμογές δεν μπορούν να προσεγγίσουν το αγνό συνεχές ρέυμα μιας μπαταρίας. Πλάκα πλάκα αν έχεις κάποιο fuzzface κάνε μια σύγκριση...
Σε μια σειρά με 10-11 εφφέ βέβαια, τέτοιες μικρολεπτομέρειες μάλλον είναι απίθανο να φανούν. Με ένα πιο rock σεταπ όμως η διαφορά μπορεί να είναι και δραματική
ypersyntelikos
11-07-2012, 23:04
Για την μπαταρία τέλος τα "σαϊνια" της Voodoo Lab βρήκαν λύση και εξωμειώνουν την πεθαμένη μπαταρία (μερικά fuzz ακούγονται όντως καλύτερα έτσι)
Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Σώπα.
The Donnn
12-07-2012, 05:09
καρφί-ενισχυτή ρε!!!!!
:D
overdriven
12-07-2012, 09:26
Εγώ πάντως σε ένα fuzz πεταλάκι που έχω έβαλα ένα τροφοδοτικό της πούτσας και γίνονταν σφαγή. Το ίδιο τροφοδοτικό σε πετάλι overdrive ήταν ήσυχο. Όταν έβαλα μπαταρία στο fuzz ηρέμησα. Επειδή όμως δεν γίνεται να αγοράζω 5 ευρώ μπαταρία κάθε βδομάδα, πήρα το τροφοδοτικό που προτείνει η εταιρία για το πετάλι (17 ευρώ) και έχει μεν ένα φύσιμα αλλά εντελώς στα πλαίσια του ανεκτού και στην τελική α γαμήσου overdriven, fuzz ήθελες και vintagιλες.
Τώρα βέβαια για τη σιχαμένη φάρα των κιθαριστών που σκάτε με 77 πετάλια λες και θα βρείτε γκόμενα έτσι, δεν ξέρω κάντε ότι θέλετε.
καφι προενισχυση ενοεις :D
καρφί-ενισχυτή ρε!!!!!
:D
+1
Clockwork Orange
23-07-2012, 17:09
γιατι τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμη?
http://www.liolios.gr/index.asp?page=product&pid=29965
http://www.liolios.gr/index.asp?page=product&pid=34433
ξερω οτι οι LTD ειναι κατι σαν φθηνη σειρα αλλα και παλι
πειτε καμια γνωμη για την "φθηνη"
Μια μετακομιση,μια εφορια και μια χαμενη ασφαλεια μετα επεισα την γιαγια να σκασει λεφτα να παρω κιθαρα...
νταξ ισως να παιξει και πανω απο χιλιαρικο αναλογα την μερα της...το θεμα ειναι οτι εχω κολλησει με τις LP της ESP αλλα σε αυτα τα λεφτα αγοραζεις μονο LTD και εχω φιλαρακι που μου σπαμαρει να μην τα ακουμπησω για LTD (πειτε κι εσεις γνωμη ομως). Επειδη δεν παιρνουμε κιθαρα καθε μερα εννοειται οτι η εμφανιση μετραει αλλα μετα το LP οι προτιμησεις μου ειναι λιγες...ενα κομενο V,ή κατι πιο τυπικο σαν αυτη (http://smart.noiz.gr/details.php?id=73708) ας πουμε...βαρια βαρια καμια explorer αν ειναι τιμη/ποιοτητα καλη ευκαιρια...
Μαλλον χωρις floyd rose μιας και θελω να αλλαζω κουρδισματα σχετικα ευκολα (αν και παλι την πηγαινω για αλλαγη setup σε μαγαζι οποτε πειτε γνωμη και για αυτο). Γενικα θελω μια στηβαρη κιθαρα να ξινω το de mysteriis μου, να αρπιζω τα call of ktulu μου και οταν ζεσταθει το χερι να παιζω τα ΥΠΕΡΔΥΣΚΟΛΑ kirk hammett σολα μου! :pink:
παντως ειχε ενας φιλος μια esp eclipse και μπορω να πω οτι οταν επαιξα με επιασε καταθλιψη με το ποσο γαματη ηταν (και ποσο σαπια η δικια μου μπροστα της) αρα αν την βρεις μεταχειρισμενη στην τιμη π θες παρτην.. για ltd δεν παιζει να αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα. επισης σε αυτην την τιμη εχει κατι γαματες v η jackson αν σε ενδιαφερει κατι τετοιο http://www.thomann.de/gb/jackson_kv5fr_king_v_bk_wgpns.htm
The Donnn
24-07-2012, 03:42
παντως ειχε ενας φιλος μια esp eclipse και μπορω να πω οτι οταν επαιξα με επιασε καταθλιψη με το ποσο γαματη ηταν (και ποσο σαπια η δικια μου μπροστα της) αρα αν την βρεις μεταχειρισμενη στην τιμη π θες παρτην.. για ltd δεν παιζει να αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα.
Αυτό.
θα τον εχεις για πολυ τον κουρουπα στο αβαταρ? :P
Clockwork Orange
24-07-2012, 17:09
σκεφτομαι οτι ειναι πολλα τα λεφτα για κατι που ειναι χομπυ. απο την αλλη σκεφτομαι και την ατακα οτι ειναι κιθαρα για μια ζωη ξερω γω...
The Donnn
24-07-2012, 19:32
παντως ειχε ενας φιλος μια esp eclipse και μπορω να πω οτι οταν επαιξα με επιασε καταθλιψη με το ποσο γαματη ηταν (και ποσο σαπια η δικια μου μπροστα της) αρα αν την βρεις μεταχειρισμενη στην τιμη π θες παρτην.. για ltd δεν παιζει να αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα.
Αυτό.
Και επειδή είμαι λίγο του ύπνου γενικά τον τελευταίο καιρό και δεν διάβασα ακριβώς τι έγραψε ο Στήβης πριν συμφωνήσω, ανακαλώ: Τα high end μοντέλα LTD αξίζουν - όχι αν θα πεινάσεις για να την πάρεις, αλλά γενικά κάτι σαν αυτή:
http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec1000_vbk.htm
Ένας φίλος πρόσφατα πήρε αυτή απο Θωμανν: http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_limited_wccr.htm
και πραγματικά μας άφησε έκπληκτους το πόσο καλή κιθάρα είναι. Υπάρχει και σε μαύρο αν είσαι uberKVLT μέταλλο :D
Clockwork Orange
24-07-2012, 22:08
το αλλο καλο με ESP/LTD ειναι οτι φοραν τους EMG που ουτως η αλλως θα εβαζα
Clockwork Orange
24-07-2012, 22:15
http://www.youtube.com/watch?v=lc1FMJvNXCg
Εδω ο Χετ μας λεει οτι εχει να ακουσει καλο ηχο σε κιθαρα του απο το 2000..
πειτε για αυτον τον μαγνητη αν ξερετε
The Donnn
24-07-2012, 22:24
Είναι high gain μαγνήτης. Ό,τι πρέπει για βρωμιά. Έχω το 81-85 κομπο σε 2 κιθάρες και πραγματικά δεν έχω ξαναπαίξει με καλύτερους μαγνήτες για ριφφς, σολα κλπ. Μην ψάξεις καθαρό ήχο όμως, δεν το κάνουν.
σε προβες και λαιβ γαμιεται λιγο η μανα τους στο σφυριγμα και πρεπει να σαι 50 μετρα απτην καμπινα αλλα το αξιζουν
The Donnn
24-07-2012, 23:17
οοοοοοοοοοοοοοχι, κατακρίβεια είναι από τους πιό ήσυχους μαγνήτες. Σφυράς επειδή έχεις το gain (παραμόρφωση?? ευαισθησία?!? :D ) τέρμα υποθέτω...ISP Decimator ις γιορ φρεντ, ή απλά αφαίρεσε λίγες ψιλές (πρίμα?? :D ) από τον ήχο σου.
οχι ρε.. κοιτα εγω εχω την bc rich με τους 81/85 και το αλλο παιδι ειχε την eclipse π ειπα παραπανω και ειχε αλλαξει μαγνητες με κατι seymour duncan jb.. επαιζα με την δικια μου σε εναν peavy valve king με φυσιολογικο gain (μην ευαισθητοποιηθει πολυ το σημα :P) και δεν μπορουσα να κατσω μπροστα στην καμπινα. με την κιθαρα του παιδιου δεν υπηρχε προβλημα. βεβαια μετα εβαλα ενα noise gate και καθαριστα και απτο σφυριγμα και απο θορυβους κλπ για λαιβ ειδικα ενα gate βοηθαει πολυ
Dr.Gonzo
25-07-2012, 00:27
...ναι αλλά τα πρίμα πόσο τα'χεις τσιτωμένα μικρέ μπλακμετάλα; Ε;
Clockwork Orange
25-07-2012, 01:51
ολοι ονειρευομαστε να ακουστουμε σαν το nattens madrigal :pink:
αρκετα χαμηλα γιατι δεν μαρεσουν τα πολλα πριμα στην κιθαρα... :P
overdriven
25-07-2012, 11:56
σε προβες και λαιβ γαμιεται λιγο η μανα τους στο σφυριγμα και πρεπει να σαι 50 μετρα απτην καμπινα αλλα το αξιζουν
Δε νομίζω ότι φταίνε οι μαγνήτες γιαυτό, για την ακρίβεια δε μπορεί να φταίνε οι μαγνήτες γιαυτό το πράγμα. Και επειδή υπήρξα ομοιοπαθής τρόπον τινά έχοντας κιθαρίστα που έκανε ότι του καύλωνε, υποθέτω ότι πρέπει to gain να το έχεις τέρμα για να συμβαίνει αυτό.
Στη δικιά μας περίπτωση, είχε όργανΑ με αρχίδια και ενισχυτή με αρχίδια επίσης. Ε ο Θεός έβαζε ένα πετάλι της πούτσας (μπροστά στα θηρία με τα οποία έπαιζε) με το gain στο τέρμα και επίσης είχε και το gain του ενισχυτή πολύ ψηλά.
Του λέγαμε κλείσε το πετάλι αλλά μέσα στο κομμάτι η μουσίτσα το άνοιγε ξανά και γίνονταν σφαγή, όλεθρος, καταστροφή.
Και αυτός κάτι για μαγνήτες έλεγε, κάτι για κυκλώματα και τέτοια φίδια. Λογικά και συ πρέπει να χώνεις πολύ gain.
The Donnn
25-07-2012, 17:04
Και κάτι άλλο...ΓΙΑΤΙ να θέλεις να κάτσεις μπροστά απο τη καμπίνα; Ο ήχος μιας 4χ12 ανοίγει σωστά στα 4-5 μετρα, άρα αν κάθεσαι εσύ μπροστά και χώνεις volume για να ακους σωστά, σημαίνει οι άλλοι στα 4-5 μέτρα θα κουφαθούν.
Clockwork Orange
25-07-2012, 18:04
πειτε λιγο ποσο δυσκολευει ενα floyd rose στα κουρδισματα...ανεβαινει η τιμη του setup? χαλαει το floyd? πειτε
The Donnn
25-07-2012, 18:45
Δεν είναι ανάγκη να πληρώσεις για setup, εμείς εδώ είμαστε.
Το floyd rose είναι πονοκέφαλος να αλλάξεις χορδές, εκτός αν τις αλλάζεις μια-μια και κουρδίζεις όπως τις βάζεις. Όταν το fretboard σου είναι καθαρό και δεν θέλει πολλά πολλά, μπορείς να το κάνεις. Όταν είναι floyd rose της προκοπής (original, ή licenced που αξίζει), κουρδίζεις, κλειδώνεις, και σπάνια ξανακουρδίζεις (λίγο fine-tuning από τις βίδες στο τρέμολο).
Για κουρδίσματα θέλει απλά λίγη προσοχή, διότι θα σου σηκωθεί (giggity) απο την επιπλέον ενταση. Αν πας από στανταρ (Ε) σε κανα drop B, θα χρειαστείς εννοείται καινούριες χορδές (πιο χοντρο σετ - όλες οι εταιρείες πλέον βγάζουν σετς για όλα τα κουρδίσματα) και λίγο σφίξημο στις βίδες στο πίσω cavity μέχρι να σου ξανακάτσει (giggity).
Αυτά ως πρώτο βήμα. Μετά θα δεις την κάθε χορδή για intonation issues (σπάνιο), και τέλος το μανικι για σκεύρωμα (ακόμα πιο σπάνιο). Θα φτάσουμε και σ'αυτά.
Τέλος, το floyd θα σου χαλάσει μόνο αν διαβρωθούν οι λεπιδογωνιές που κάθονται πάνω στις βίδες που είναι στο body της κιθάρας. Μετά όταν το αρπάζεις και το κουνάς (giggity) δεν θα επιστρέφει πίσω στην αρχική θέση και θα σου χαλά το κούρδισμα. Λενε πως ο Eddie Van Halen άλλαζε τρέμολα κάθε ευδομάδα λόγω αυτού. Έχω κιθάρα με original floyd 12 χρόνια και του έβγαλα πραγματικά τον πάτο, και ποτέ δεν μου παρουσίασε τέτοιο πρόβλημα, ούτε ξέρω κάποιον που να του έχει τύχει.
Γκουτ λακ και καλά ψώνια!
Dr.Gonzo
25-07-2012, 21:18
Ότι είπε ο αποπάνω.
Γενικά floating γέφυρα και αλλαγή κουρδίσματος = διαδικασία. Και την χαμηλή Μι να ρίξεις σε Ρε, πρέπει να κουρδίσεις όλες τις χορδές εκ νέου.
Αλλά έχει και τα θετικά της η floating/locking γέφυρα... σταθερό κούρδισμα, το whammy bar που ξυπνάει μέσα σου τον μακαρίτη τον Dimebag, ωραίο bright σκάσιμο (attack) στον ήχο σου κλπ...
Μπόνους φωτό από πρόσφατη αλλαγή χορδών στην φτηνούλα μου Schecter (ναι, ήταν περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία, και η τέλεια ιδέα για να απασχοληθώ εκείνο το βράδυ και να μην σκέφτουμαι την Καλαματιανιά...):
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/600152_4143926198397_2060538447_n.jpg
Clockwork Orange
25-07-2012, 21:32
το B-stock τι ειναι?
παραδειγμα http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec_1000_black_b_stock.htm
Neuroscar
25-07-2012, 21:56
Ειτε προιον βιτρινας ειτε καποιος που το πηρε και το επεστρεψε αμεσως.
Ισχυει η εγγυηση, το κουτι ειναι ηδη ανοιγμενο και η τιμη λιγο (η και πολυ) πιο χαμηλα απο τελειως καινουριο.
Για tomann αυτα.
The Donnn
25-07-2012, 22:00
Ο φίλος που είπα πριν με την Gibson ΜΟΝΟ β-στοκ πέρνει (πριν να πείτε κάτι, δεν είναι Κύπριος :D ). Μέχρι τώρα όλα ήρθαν σαν καινούρια.
Clockwork Orange
25-07-2012, 22:07
πειτε λιγο για http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_jh_600ec_blk.htm
.+2 ταστα meh μονο το voice of the soul εχω πετυχει να χρειαζονται
.ο 85ρης ειναι ακομα πιο heavy?
.gotoh tuners?.kahler hybrid bridge?
99% κατεληξα εδω http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec_1000t_ctmblack.htm
Dr.Gonzo
25-07-2012, 22:13
Τα δεύτερα, τα δεύτερα...
μονο σε εμενα φαινεται τερμα αντιαισθητικο les paul με floyd??
The Donnn
26-07-2012, 00:09
SLAP!!!!! Μια χαρά είναι η les paul με floyd :D Αν είχα χρήματα θα έπερνα μια axcess!
εγω παντως προτιμαω την razorback σου
καλο θαταν να μην παρεις ltp με 1000 ευρο........ειναι πολλα για ltd παρα πολλα
κανε υπομονη ψαξε για καμμια ευκαιρια...στο νοιζ ειδα esp με 900 eclipse
εγω εκανα υπομονη κ εδωσα 1500...παει καιρος βεβαια..πλεον ισως επαιρνα μια gibson lp :P
οχι οτι δεν ειμαι ευχαριστημενος και δεν γαμαει η κιθαρα-για αλλους λογους
http://www.dv247.com/assets/products/47149_l.jpg
Clockwork Orange
30-07-2012, 14:08
Λοιπον δεν ξερω αν πρεπει να περιμενω κι αλλο ε-μαιλ αλλα την πηρα http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec1000_vbk.htm
Να ευχαριστησω τον χρηστη The Donn για την προσφορα του και την αντοχη του!!!
:pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl:
The Donnn
30-07-2012, 15:38
Ο λόγος ήταν βασικά η Sasha Grey, αλλιώς δεν θα είχα ασχοληθεί :D
(καλορίζικη!!!)
καλοριζικη και τραβα καμια φωτο να ζηλεψουμε μολις την παρεις
Dr.Gonzo
30-07-2012, 17:48
καλοριζικη και τραβα καμια φωτο να ζηλεψουμε μολις την παρεις
overdriven
31-07-2012, 14:18
Λοιπον δεν ξερω αν πρεπει να περιμενω κι αλλο ε-μαιλ αλλα την πηρα http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec1000_vbk.htm
Να ευχαριστησω τον χρηστη The Donn για την προσφορα του και την αντοχη του!!!
:pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::headbang::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl::maikl:
Έρωτας. Με γειες.
λεπον...εχω εναν 100αρι κομπο Peavey εδω και κατι αιωνες...τεσπα κανει ενα περιεργο θορυβο οταν παιζω το ηχειο
κατι μου λεει οτι εχει πεθανει..παιζει κανονικα σε ενταση αλλα κανει ενα ενοχλητικο ηχο τακ τακ τακ
κοιταξα συνδεσεις και ειναι κομπλε αποσο φαινεται...εβγαλα το ηχειο να παω να το δοκιμασω αλλα πριν αρχισω τις βολτες ειπα μηπως παιζει καμμια ιδεα.??
Dr.Gonzo
16-08-2012, 18:43
αλλα κανει ενα ηχο τακ τακ τακ...
Ο ενισχυτής σου είναι καψούρης (έχεις καμιά ξέκωλη κιθάρα?)
http://www.youtube.com/watch?v=jfU1x2fjSL4
οχι απλα καψουρης...καμμενος ..παμε για ηχειο
**σωσιας σου στην αργολιδα γκονζο να ξες...λεγαμε με γκουλ ..ρε μηπως.
Dr.Gonzo
18-08-2012, 14:22
**σωσιας σου στην αργολιδα γκονζο να ξες...λεγαμε με γκουλ ..ρε μηπως.
Χαχαχαχα!, όχι δεν βρέθηκα προς εκείνα τα μέρη πρόσφατα. ;)
...και ναι, το τακ-τακ τσαμπουκαλεμένο μεγάφωνο μου μυρίζει κι εμένα - αλλά μιλάμε για χοντρό τσαμπουκά, το χαρτόνι δαντέλα και τέτχοια... :)
http://i1261.photobucket.com/albums/ii590/stevecrossinsomnia/tomhead.jpg
δινει κανα φθηνο πιατινι κανεις? αρχιδια?
http://www.youtube.com/watch?v=bu2qeDlB0og
oooooH I like that!
Dr.Gonzo
21-08-2012, 13:28
Πάει γάντι με:
http://www.youtube.com/watch?v=IHE6hZU72A4
εξελισσομαι σε μπερνης γαμω αλλα δεν μπορω να μην σπαμμαρω.. εχει ακουστα κανεις αυτο? http://www.drumstore.gr/productsdesc.php?id=2054
SpiritCrusher
31-08-2012, 23:11
Το κουπί.
Φίλος λέει να μάθει μπάσο. Όλα οκ και καλά, αλλά το παλικάρι δεν έχει παίξει και ποτέ κάποιο άλλο μουσικό όργανο, μπορεί κάλλιστα να είναι άλλος ένας-που-άρχισε-το-γρατζούνισε-λίγο-και-το-παράτησε.
Ποιο είναι το θέμα μας; Με βάση αυτό που είπαμε αξίζει να πάει για κάτι σαν αυτα τα Harley Benton του thomann που είναι πάμφθηνα; Αρχή είναι και μιλάμε για σόλο καταστάσεις στο χώρο του (στο pc κτλ για να μάθει πιστεύω), όχι μπάντες και τέτοια για αρχή και, οσο να'ναι, και να μην το πάει παραπέρα έχουμε τη μινιμουμ ζημια που ακόμα και αν το παρατήσει μένει και ένα ξύλο για να βγάζει πίτσες από το φούρνο.
Ή...
...είναι τόσο κουπιά που δεν αξίζει ούτε αυτό - και ακόμα και με τον κίνδυνο να πάνε χαμένα τα παραπάνω χρήματα - αξίζει καλύτερα να πάει σε κάτι σε 200-300€ (τιποτα ibanez gsxr, fender squire v-mod κτλ.);
πρεπει να χει ξαναγινει συζητηση εδω με το ιδιο θεμα.. τα περισσοτερα ατομα που ξερω και εγω εχουνε ξεκινησει με κουπια πιστευω μπορει μια χαρα να μαθει να παιζει και αν μετα απο 3 4 μηνες γουστερνει ακομα περισσοτερο το μπασο παιρνει ενα καλυτερο.. αλλα τοσα μπασα υπαρχουνε στο νοιζ κοιτα πρωτα εκει
Djerdjelesh
31-08-2012, 23:57
Αν πάρει όμως ένα εντελώς κουπί, αν προχωρήσει και θέλει κάτι καλύτερο, το άλλο και άχρηστο θα είναι και δύσκολα θα πουληθεί. Αν έχει τη δυνατότητα, ας πάρει έστω ένα Squier με 200-300 ευρώ, που αργότερα αν δεν παίζουν τα φράγκα για καλύτερο, να μπορεί να του αναβαθμίσει μαγνήτες, ηλεκτρικά, να βρει ξέρωγω κάνα καλύτερο μπράτσο από ebay κου-λου-που.
Προσωπικά (μιλώντας για κιθάρες βέβαια, αλλά και στα μπάσα ίδιο είναι λογικά) προτιμώ ένα φτηνό κινέζικο όργανο από εταιρεία που βγάζει και καλά ιαπωνικά ή αμερικάνικα, παρά ένα φτηνότερο κινέζικο από εταιρεία στην καλύτερη περίπτωση κορεάτικη, που το ακριβότερό της όργανο κάνει κάτω από χιλιάρικο.
Και επίσης ναι, κοιτάμε και noiz, μπορεί να βρεις καλό κομμάτι σε χαμηλότερη τιμή. Απλά λίγο ψάξιμο, γιατί πολλοί κοστολογούν αυτά που πουλάνε 20 ευρώ κάτω απ' τον κατάλογο του thomann.
Και τέλος, μιας και μιλήσαμε για thomann, πριν γίνει η παραγγελία, μια ματιά σε ελληνικά eshop δεν έβλαψε κανένα. Έχω βρει αρκετά πράγματα στις ίδιες τιμές με το γερμανό, ή και φθηνότερα. Ενδεικτικά λέω www.prostage.gr και www.musicorama.gr
Απλά λόγω της κατάστασης, υπάρχει θεματάκι με τη διαθεσιμότητα.
my_troubled_Mind
27-09-2012, 17:44
ρε, για πείτε μια πόσο πάει περίπου ένα σετάρισμα-ίσιωμα-γουατέβερ μπάσσου? + ένα σετ χορδών?
το'φερα από Ναύπακτους και ψήνω να αρχίσω να γρατσουνάω ξανά όταν έχει πανσέληνο.
Μην αρχίσετε τα τράβα στον τάδε και στον δείνα,σε πατέρα φίλης θα το πάω( ο βιμπράτος στα εξάρχεια) αλλά θέλω από πρίν να ξέρω πόσο πάνε αυτά περίπου να δω το πότε και το πώς καθότι άφραγκος και χρεωμένος παλιόπουστας κατήντησα. Μη γίνομε και ρεζίλι και δεν έχουμε να πλερώ.
Dr.Gonzo
27-09-2012, 17:45
Έχεις φίλη την κόρη του Κοράκη;;
ενα σεταρισμα συνηθως παει γυρω στα 20 30 ευρω και οι χορδες αναλογα τι παρεις
my_troubled_Mind
27-09-2012, 17:59
Αμί,και τις 2 τις τσούπρες τις ξέρω. Κ αυτός κουλ φαίνεται,λίγο αγριευτικός στη μάπα αλλά καλούλης. Και με τέτοια βιτρινάρα που έχει φτιάξει είναι λατρείας.
Οι χορδές παν-κατ μια μέση μάρκα ρε παιδί μου και μέγεθος 12άρες ή 11άρες ξέρωγω(δεν ξέρω βασικά, δεν του έχω αλλάξει ΠΟΤΕ χορδές) με των πόσο πάνε στο περίπου?
11αρες θα σου ειναι λιγο λεπτες :P.. κατι σε 40 45αρες θες.. και οι ernie ball και οι ντανλοπ π επαιρνα εγω κανουνε 20 και αυτες..
my_troubled_Mind
27-09-2012, 18:22
πωπω,πρέπει να μπερδεύτηκα με της κιθάρας!χαζός.
Dr.Gonzo
27-09-2012, 18:24
Αμί,και τις 2 τις τσούπρες τις ξέρω. Κ αυτός κουλ φαίνεται,λίγο αγριευτικός στη μάπα αλλά καλούλης. Και με τέτοια βιτρινάρα που έχει φτιάξει είναι λατρείας.
Οι χορδές παν-κατ μια μέση μάρκα ρε παιδί μου και μέγεθος 12άρες ή 11άρες ξέρωγω(δεν ξέρω βασικά, δεν του έχω αλλάξει ΠΟΤΕ χορδές) με των πόσο πάνε στο περίπου?
Έχει δύο κόρες ο θεός; Αυτά είναι. Γαμώ τα παιδιά είναι ο Κοράκης, τον πάμε ακριβώς επειδή είναι σκατόφατσας. :pink:
Επίσης για σετάπ ρωτάς ότι θες τον και τον ειδήμονα, μάστρο-Τζερτζελέ. Κάτσε να δει τα ποστ και θα απαντήσει κι ο ίντιος.
my_troubled_Mind
27-09-2012, 18:29
ρε τον σκέφτηκα πρώτο πρώτο τον τζερτζελέ καθότι νέο παιδί και άμα ήτανε να κάμω κάπου τη δουλειά γιατί να μην βοηθήκω έναν συνερίτη και κυρίως έναν μικρό ηλικιακά. Αλλά πέφτει μακριά το ηράκλειο κρήτης. ας πει τη γνώμη του πάντως και αυτός για το που κυμαίνεται η αγορά.
To σετάρισμα βασικά δεν είναι κάτι δύσκολο, τζάμπα λεφτά είναι imo.
Προτείνω να διαβάσεις εδώ αν έχεις χρόνο και να το κάνεις μόνος:
http://www.tunemybass.com/bass_setup/
http://www.garywillis.com/pages/bass/bassmanual/setupmanual.html
Ethereal
30-09-2012, 19:49
αν εχει κανεις προσωπικη εμπειρια με δισκογραφικες εταιριες εξωτερικου,ας στειλει ενα pm.
The Donnn
01-10-2012, 15:11
σαν τί είδους εμπειρία;
Djerdjelesh
02-10-2012, 00:53
Με συγκινήσατε ρε σκασμένα :pink:
Λοιπόν, επειδή δεν αξίζει να έρχεσαι Ηράκλειο για ένα σετάρισμα μπάσου (είναι και μικρά τα περιθώρια κέρδους) θα σου έλεγα να δοκιμάσεις μόνος σου ένα απ' τα άπειρα tutorials που κυκλοφορούν.
Δε θέλω να σε αποτρέψω βέβαια, το μπράτσο θα σε ζορίσει λίγο μέχρι να το φέρεις στα ίσια του και εξηγούμαι. Για τις υπόλοιπες ρυθμίσεις (ύψος χορδών, ύψος μαγνητών και τονικότητα) υπάρχει ένας γενικός μπούσουλας και από κει και πέρα παίζεις με το προσωπικό σου γούστο. Για το μπράτσο θα ακούσεις 128 διαφορετικές "μεθόδους" και εν τέλει ο έμπειρος θα το ρυθμίσει με το μάτι. Βέβαια αν το όργανο είναι πολύ παρατημένο, το μπράτσο θα είναι τόσο τόξο που θα φαίνεται και με το άπειρο μάτι και θα έχεις καλό μπούσουλα για το πώς πρέπει να κινηθείς.
Αν φοβάσαι ή πιστεύεις πως θες χρόνο για να τα εμπεδώσεις και να εμπιστευθείς τα χέρια σου, δώσε σε έναν τεχνικό 45-50 ευρώ (κάπου εκεί παίζουν οι τιμές, χορδες ινκλ.) και μαθαίνεις αργότερα με την ησυχία σου για τα επόμενα σεταρίσματα.
Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς μόνος σου, πες το να σου στείλω όσο πιο αναλυτικό pm μπορώ ή ακόμα και να τα πούμε μέσω skype πχ και να βοηθήσω όσο μπορώ.
overdriven
09-10-2012, 09:42
Κάνα προγραμματάκι σαν το beat craft ξέρει κανείς να μας πει; Απλά μου χει σπάσει λίγο τα νεύρα και το βαρέθηκα και λέω μήπως υπάρχει κάνα πιο καλό.
απο θεμα ηχου η απο θεμα προγραμματισμου?
kpapageo
10-10-2012, 00:34
Beatcraft τι μου θύμισες τώρα... Είχα κάνει κάτι άθλιες ηχογραφήσεις με αυτό και το Mixcraft παλιά από μικροφωνάκι ακουστικών μπροστά από έναν samick ενισχυτή 15άρη! Μεγάλη σαπίλα λέμε!
Anyway γτ δεν χρησιμοποιείς ezdrummer-drums from hell από cubase? Είναι πάρα πολύ βολικό και με αξιοπρεπή ήχο.
overdriven
11-10-2012, 12:02
χμ θα το δω.
αν θες κατι με καλυτερο ηχο και περισσοτερες επιλογες κοιταξε το superior drummer 2.0 ειναι λιγο μεγαλο αλλα αξιζει
BURNIN AMBITION
11-10-2012, 19:52
to kalytero apola einaι το bfd2. mathete mpalitsa
Neuroscar
11-10-2012, 20:01
Μιας και αναφερθηκε.
Κανω χρυσο οποιον με βοηθησει.
Εχω γραψει ηλεκτρονικα ντραμσ (μιντι). Φορτωνω λοιπον VST BFD 2 και οι ηχοι ακουγονται απο εκει. Ολα καλα ως εδω.
Ενω ειναι κανονικα στο σλοτ του κιουμπεισ στο open hi hat και οντως ακουγεται λιγο πιο ανοιχτο απο το τερμα closed, παλι σε καμια περιπτωση δε μου ακουγεται οσο ανοιχτο το θελω (τερμα).
Κιενω στο οντισιον του bfd απο μονο του οταν ακουω το οπεν γαμαει, ε το δικο μου δε μπορω να το κανω με τιποτα να ακουστει τελειως ανοιχτο.
Πρεπει να κανω κατι στο bfd? Εχω ψαψει 1 προς 1 τα σλοτς και τους ηχους του cubase και ουτε 1 δεν ειναι ο ανοιχτος ηχος του οντισιον του bfd.
Βοηθηστε χριστιανοι.
στο superior για αυτο εχει ενα κουμπακι μεσα στο προγραμα που λεγεται learn.. βαζεις τον ηχο του high hat Που σαρεσει και πας βαρας το high hat στα τυμπανα σου η στον εντιτορ αναλογα με τι δουλευεις μια φορα και αποθηκευεται αυτο το κλειδι με αυτον τον ηχο.. ενας αλλος τροπος ειναι να βρεις σε ποιο κλειδι ανταποκρινεται το high hat σου (πχ c1 η e1) και μεσα απτο προγραμμα θα εχει λειτουργια να βαλεις το συγκεκριμενο high hat στο συγκεκριμενο κλειδι που ειναι τα χατ σου.. ολα αυτα στο σουπιριορ αλλα φανταζομαι και το bfd2 επειδη ειναι ιδιας κλασης προγραμμα θα τα εχει
μπερνη εγω παντως με superior 2.0 και τριγκαρισμενη μποτα και snare κανω καλη δουλεια..
kpapageo
11-10-2012, 23:21
Εννοείται Big Fucking Drums 2 ρε αλλά να το στείλουμε το παλικάρι από Beatcraft εκεί είναι λίγο too much. Άσε που θέλει κ βαρβάτο μηχάνημα.
Dr.Gonzo
16-10-2012, 00:49
http://smart.noiz.gr/details.php?id=104064
Φίλος πουλά πεταλάρα. :thumbsup:
Djerdjelesh
16-10-2012, 10:32
Συνφωνώ, γαμάει το συγκεκριμένο. Ο ήχος που βγάζει στο California με όλες τις άλλες επιλογές στο φουλ, ισοπεδώνει όσα metal και γενικά hi gain distortion πεταλάκια έχω δοκιμάσει κατά καιρούς...
Once_Emperor
17-10-2012, 23:06
Έχει κανείς ιδέα πόσο περίπου πάει επισκευή σπασμένου headstock?
Djerdjelesh
19-10-2012, 10:47
Για βάλε μια φώτο να δούμε και το σπάσιμο. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες!
Once_Emperor
19-10-2012, 21:10
Θα ζήσει γιατρέ?
http://i.imgur.com/GF4mk.jpg
http://i.imgur.com/8RKrD.jpg
Dr.Gonzo
19-10-2012, 23:40
Όχι σε V ρε πούστη... πόνεσα!
ypersyntelikos
20-10-2012, 13:52
ΑΟΥΤΣ
Once_Emperor
20-10-2012, 15:58
Και που λέτε την είχα ακουμπήσει πάνω στον καναπέ και πάω να μαζέψω το λάπτοπ. Όμως, ο φορτιστής είχε μπλεχτεί κάτω από το πόδι του καναπέ οπότε σπρώχνω λιγο τον καναπέ να ξεπιαστεί το καλώδιο και βλέπω την κιθάρα στην άλλη άκρη να κάνει άλμα αλά Greg Luganis και να πέφτει head first στο πάτωμα. RIP sweet princess
The Donnn
20-10-2012, 17:53
Κρίμα....μακάρι να καταφέρεις να την φτιάξεις...
παιζει να κολλιεται παντως..
The Donnn
20-10-2012, 18:15
Ένα λάθος του σχεδιασμού των πιό πρόσφατων gibson είναι αυτό, δεν έχουν volute, velute, κάπως έτσι μου το είπαν κάποτε. Είναι το γονατο που ενισχύει το headstock ακριβώς εκεί που έσπασε αυτή. Αλλά το καλό είναι πως το συγκεκριμένο σπάσιμο διορθώνεται λογικά. Να τοποθετηθεί ο resident luthier μας ο Τζερτζελές.
Dr.Gonzo
20-10-2012, 22:02
Τι wah είναι αυτό; Πείτε μου αλήθεια...
http://www.rocking.gr/images/gigs/2012/orangegoblin/orangegoblin14.jpg
BURNIN AMBITION
21-10-2012, 14:18
grapsame to prwto mas 7ari. ti mono o sting tha grafei 7aria 9aria kai 5aria. mes thn kavla. anepishmos titlos salvation show. etsi gia thn porwsh
Djerdjelesh
21-10-2012, 15:03
Εντάξει, μπορεί να μην είμαι Luthier με την ακριβή ονομασία του όρου, αλλά το συγκεκριμένο φαίνεται εύκολα επισκευάσιμο.
Ειδικά τώρα που περιμένω τη γαμηστερή κόλλα ειδική για μουσικά όργανα.
Πριν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση, την Τετάρτη που θα επιστρέψω Ηράκλειο, δείχνω τις φώτο και σε έναν ακόμα γνωστό να μου επιβεβαιώσει την ευκολία της επισκευής.
Σε αυτήν την περίπτωση, αν ψήνεσαι και σου είναι εύκολο πχ να τη βάλεις στο καράβι να τη στείλεις, συνεχίζουμε την κουβέντα με pm
Μπέρνη λατρεία, ετοιμαζόμουν να κάνω like μόλις τελειώσω το παρόν post, αλλά διαπίστωσα ότι είχα ήδη κάνει μηχανικά μόλις διάβασα το post σου :P
Πάντα 7άρια!
BURNIN AMBITION
21-10-2012, 17:31
me suginhses re mpagasa
Once_Emperor
22-10-2012, 20:12
Djerdjelesh θένξ για τα ίνφο και την προσφορά σου να βοηθήσεις αλλά είμαι λίγο μακριά δυστυχώς (Αγγλία). Ρώτησα εδώ γιατί δεν ξέρω κανένα που να κάνει επισκευές εδώ κοντά οπότε να ήθελα να έχω μια άποψη σχετικά με το αν φιάχνεται και πόσο θα κοστίσει.
Djerdjelesh
22-10-2012, 22:55
Κοίτα, ότι έρευνα κι αν γίνει εδώ, σίγουρα οι τιμές στην Αγγλία θα είναι εντελώς διαφορετικές.
Όπως και σε άλλους τομείς, έτσι και στα μουσικά, σε σχέση με την Ελλάδα η Αγγλία έχει φτηνότερα ανταλλακτικά (και μεταχειρισμένα όργανα) και ακριβότερα εργατικά.
Κάνε μια έρευνα στο ιντερνέ (αν δεν έχεις κάνει ήδη) να δεις τι παίζει κοντά σου (σίγουρα θα υπάρχει κάποιος σε λογική απόσταση) και κρίνεις.
Εναλλακτικά αγοράζεις αυτό (http://www.ebay.co.uk/itm/Titebond-Original-Wood-Glue-237ml-8oz-600203-/310286293453?pt=UK_Crafts_Cardmaking_Scrapbooking_Glue_Tape_EH&hash=item483e8119cd) μαζί με 2 σφικτήρες και το προσπαθείς μόνος σου, απλά μετά ίσως χρειαστεί λίγο γυαλοχάρτισμα και βάψιμο στο headstock για να εξαφανιστούν τα ίχνη της επέμβασης.
Αλλιώς, τη φέρνεις μαζί σου στις διακοπές και σου βρίσκουμε καλό μάστορα κοντά σου σε περίπτωση που το Ηράκλειο σου φαίνεται κάπως μακριά (λογικό)
Ότι αποφασίσεις, εδώ είμαστε :)
Εκ μέρους της Guitar Remedy
Καλή επιτυχία.
Έχει κανένας ή κάποιος φίλος κάνα pedal board flight case σαν αυτό: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330819305097&_trksid=p2992.m753
και να ενδιαφέρεται να το σπρώξει?
Dr.Gonzo
08-11-2012, 15:56
Λάμπρε χέσε μας... το ξέρουμε ότι κάνετε tours, μην πα'να πουλήσεις μούρη πλαγίως.
*Μόνο αγάπες ρε!.... :pink: ΕΚΕΙ στις 30 στο Γαγάριν! :pink:
Χαχαχαχαχαχ!:pink:
Το αστείο είναι ότι όταν κάναμε το μεγάλο τουρ τα είχαμε όλα τα πετάλια σε τσάντες eastpack, σακούλες σουπερ μαρκετ και γενικά χύμα. Και τώρα θέλουμε να το παίξουμε ψευτοσοβαροί και επαγγελματίες για 10 ημερομηνίες. :P
BURNIN AMBITION
08-11-2012, 21:53
Λάμπρε χέσε μας... το ξέρουμε ότι κάνετε tours, μην πα'να πουλήσεις μούρη πλαγίως.
*Μόνο αγάπες ρε!.... :pink: ΕΚΕΙ στις 30 στο Γαγάριν! :pink:vraia tha xw parea
The Donnn
08-11-2012, 23:41
Έχει κανένας ή κάποιος φίλος κάνα pedal board flight case σαν αυτό: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330819305097&_trksid=p2992.m753
και να ενδιαφέρεται να το σπρώξει?
H warwick βγάζει ωραία τέτοια με built in power supply και loops. Έχω ένα που δεν το χρειάζομαι, αλλά μένω κάααααπως μακρια...
τωρα που σταματησε ο μπερνης να σπαμμαρει το μιουσισιανς εχει ψοφησει για τα καλα.. ποσταρετε καμια μαλακια ναουμ να παρει μπρος το πραμα
Djerdjelesh
24-11-2012, 03:42
Μόλις καταφτάσει το hardware που έχω παραγγείλει, θα παίξει βήμα βήμα ενημέρωση για την κατασκευή της 1ης Remedy ΛΑΔΟcaster.
Η ιδέα μπήκε όταν είδα αυτό το έπος
http://uploads.neatorama.com/images/posts/450/51/51450/1345597732-0.jpg
Η δική μου θα έχει μικρότερο σώμα, semi hollow, με wraparound bridge και ένα humbucker.
Αργότερα, θα είναι διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας, με άπειρες δυνατότητες customization προφανώς.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/556205_348850111879002_1626234940_n.jpg
Το ίδιο θα ισχύει και για το cigar box amp που υπάρχει ήδη, αλλά δεν αξιώθηκα να παρουσιάσω.
καντην με διαφανο πλαστικο να μπορεις να το γεμιζεις με λαδι μεσα και να κουνιεται καθως παιζεις \m/
Djerdjelesh
24-11-2012, 15:40
Το ακρυλικό σώμα πλάκα πλάκα είναι κάτι που θα ήθελα να δοκιμάσω στο μέλλον, σ' αυτό το στυλ περίπου
2U3SC_jGoNk
Djerdjelesh
24-11-2012, 22:03
Ορίστε και το cigar box amp που λέγαμε
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/291800_349067121857301_869428780_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/423043_349067158523964_1210587542_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/703584_349067191857294_160936639_o.jpg
Όποιος ψήνεται, pm
The Donnn
02-03-2013, 15:52
http://www.metalinjection.net/av/8-tips-for-any-bands-about-to-enter-the-recording-studio-from-an-angry-engineer
Το είδα 3 φορές, ΚΛΑΙΩ!!!!!!
Dr.Gonzo
02-03-2013, 16:32
Βιβλικές αλήθειες! Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να ανακηρυχθεί άγιος και να υπάρχει ημέρα του Αϊ-Μηχανικού Ήχου.
The Donnn
02-03-2013, 16:42
Εκεί που μιλά για το ραβδί του Χάρι Πότερ και τα σολα της κιθάρας ειλικρινά δάκρυσα...!
BURNIN AMBITION
03-03-2013, 22:23
http://www.metalinjection.net/av/8-tips-for-any-bands-about-to-enter-the-recording-studio-from-an-angry-engineer
Το είδα 3 φορές, ΚΛΑΙΩ!!!!!!to ekana forward se mpasista tragoudisth
parakalaw na to katalavoun
BURNIN AMBITION
07-03-2013, 14:07
στον εγκεφαλο των ντρμς εχω καρφωσει τ ακουστικα μου και ακουω. η θυρα ειναι το κλασικο στερεοφωνικο μινι τζακ. αν εγω του βαλω ενα σπλιτερακι που θα ειναι αρσενικο καρφι στερεο, και βγαζει 2 θυλικα στερεο ,για να βαλω στη μια θυλικη ακρη τα ακουστικα και στην αλλη θυλικη ακρη να βαλω ενα ρικορντερ να με ηχογραφω, θα δουλεψει αυτο? δηλαδη και το ρικορντερ και τα ακοτυστικα θα παιρνουν στερεο σημα? ή παπαρια? υπαρχει τετοιο σπλιτερακι ή απλα το στερεο το σπαει σε 2 μονα σηματα οποτε πουλο? για πειτε
wraithgr
08-03-2013, 03:06
Ναι, απλά παίρνεις ένα σπλίτερ και είσαι οκ. Δεν νομίζω να δεις τραγική διαφορά στον ήχο από πλευράς ποιότητας, καμιά φορά το κάνω αυτό όταν παίζω με άλλο άτομο και είμαστε και οι 2 μας με ακουστικά...
BURNIN AMBITION
08-03-2013, 03:09
den einai uema poiothtaw mvre apla sth fash pou thelw sto idio vusma na sundesw kai ta akouystika kai to recorder thelwna phgainei stereo hxos kai sta 2 auta, etsi wste na mhn exei px to ena akoustiko sigh, ;h na grafetai hxos mono sto ena kanali touy recorder. opote eimai kala etsi. se eyxaristw. ithela apla na sigoureytw
The Donnn
08-03-2013, 16:34
Κάτι τέθκοιο και είσαι κομπλε:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16882021055
BURNIN AMBITION
08-03-2013, 20:33
θενξ αγορινα
Ώς μπασίστας να πω πως όλα τα παρακάτω είναι κακοήθειες...
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/579930_563485977004936_1940335571_n.jpg
Εδώ είσαι:
http://i.imgur.com/hW6qSRA.jpg
Ξέρει κανείς που βρίσκω grill cloth για καμπίνα/ενισχυτή στην Αθήνα;
Clockwork Orange
15-04-2013, 14:58
Εχουμε ξεκινησει νεα μπαντα με τον Ιον-Στορμ και σκεφτομαστε τροπους ηχογραφησεις. Εγω προτεινα να παρουμε το POD της LINE 6, οπως ειχαμε κανει και στους Lord Impaler, o τραγουδιστης απο Lordi μου ειπε να σκεφτω και την αντιστοιχη επιλογη της Native Instruments με το σκεπτικο οτι θα συνεργαζεται (λεει) καλυτερα με το guitar rig. Πριν λοιπον δωσουμε καποια λεφτα ειπα να δω και τις γνωμες σας! Εχετε στο νου σας οτι εγω μενω καστορια,ο ιον στορμ αθηνα οποτε αυτα τα PODs βολευουν και για τα ταξιδια!
εγω εχω το pod xt της line 6 και γαμαει για ηχογραφησεις το μονο που χρειαζεται παραπανω στην ηχογραφηση ειναι ενα impulse για καμπινα και εισαι κομπλε. μια ενναλακτικη ειναι αν εχεις εξωτερικη καρτα ηχου χωνεις την κιθαρα στην καρτα γραφεις στο cubase η οπου γραφεις και βαζεις amp simulation εχει κατι γαματα ενας τυπος LePou λεγονται και ειναι τζαμπα χωνεις και ενα impulse για καμπινα και εχεις κιθαρα στουντιου. εχει πει ο δον οτι εχει συγκρινει το simulation που ειναι engl powerball με προενισχυση engl και ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα παρε και βιντεακι
http://www.youtube.com/watch?v=DQmMrB93vzM
Neuroscar
18-04-2013, 11:44
Ενημερωθηκα σημερα ποσο παραπανω περιπου πρεπει να πληρωσει καποιος για να αγορασει ενα μουσικο οργανο απο Αμερικη μεσω UPS (κουριερ).
Τα ειχαμε πει και πριν απο καιρο αλλα παμε παλι πιο επισημα.
Ας πουμε πως το οργανο κανει 1000ευρω και ειναι 4 κιλα. Μαζι με το πακετο, θηκη κτλ γινεται 6-7 κιλα.
1. 29% επι του ποσου κατι σαν φορος (διατακτικες-εργατικα ειπε).
2. 29% επι του ποσου για το βαρος.
3. 1% επι του ποσου ασφαλιστρα.
Επισης να αναφερθει εδω πως επειδη ειναι UPS, υποχρεωτικα περναει τελωνειο.
Για ενα οργανο λοιπον 1000ευρω, πληρωνετε αλλο ενα 60% πανω, συνολο 1600 ευρω.
Σε αυτα δεν υπολογιζουμε καποιες πιθανες μερες που κατι σας τυχαινει και δε μπορειτε να το παραλαβετε απευθειας και παραμενει στα γραφεια της UPS η στο τελωνειο.
Με τις υγειες μας.
Επομενη ενημερωση, UnitedStatesPostalService International.