PDA

View Full Version : Musician's off topic chat

Pages : 1 2 3 4 5 [6] 7

JnB
18-04-2013, 15:30
Με τα 600 επιπλέον παίρνεις εισιτηριάκι για αμερική, την αγοράζεις χέρι με χέρι εκεί ή στη στέλνουν, και τη γυρνάς κύριος σαν χειραποσκευή, κάνεις και τον τουρισμό σου.

Djerdjelesh
18-04-2013, 17:05
Ή παίρνεις από Thomann κάποιο που να κάνει 1600 ξέρωγω :P

KoiliaSamprela
18-04-2013, 19:43
Δεν ξέρω πόσοι νταραβερίζεστε με Alpha αλλά έχει κάνει αυτό
http://alphabank.globalshop.net/eng/home
Στην αρχή πωρώθηκα με την ιδέα, αλλά γενικά δεν συμφέρει , σε σχέση με ότι είπε ο Neuroscar, ίσως και να αξίζει λίγο περισσότερο

kpapageo
19-04-2013, 01:59
εγω εχω το pod xt της line 6 και γαμαει για ηχογραφησεις το μονο που χρειαζεται παραπανω στην ηχογραφηση ειναι ενα impulse για καμπινα και εισαι κομπλε. μια ενναλακτικη ειναι αν εχεις εξωτερικη καρτα ηχου χωνεις την κιθαρα στην καρτα γραφεις στο cubase η οπου γραφεις και βαζεις amp simulation εχει κατι γαματα ενας τυπος LePou λεγονται και ειναι τζαμπα χωνεις και ενα impulse για καμπινα και εχεις κιθαρα στουντιου. εχει πει ο δον οτι εχει συγκρινει το simulation που ειναι engl powerball με προενισχυση engl και ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα παρε και βιντεακι
http://www.youtube.com/watch?v=DQmMrB93vzM

Άσχετο αυτό από bloodbath δεν είναι?

steve
19-04-2013, 03:20
bloodbath μονο! ναι το eaten

The Donnn
19-04-2013, 12:10
TSE X30, που είναι emulation του engl E530. Επιβαρύνει πάρα πολύ τον υπολογιστή αλλά άμα βρεις ενα καλό impulse, είναι πραγματικά ΓΑΜΑΤΟ. Επίσης ο ίδιος έχει βγάλει και emulations πεταλιών, το tubescreamer του είναι τρομακτικά το ιδιο με το αληθινό.

steve
19-04-2013, 19:29
το πρασινο λες το boost?

Once_Emperor
19-04-2013, 20:04
Έχει κανείς ιδέα πόσο πάνε οι κεφαλές Mesa Mark IV μεταχειρισμένες?

jezuz
24-04-2013, 23:57
Εχω παρει ενα σκασμο οργανα απο Αμερικη, USPS προτιματε για διαφορους λογους, και το ποσο ακριβως πληρωνεις ειναι μεγαλο θεμα.
Αν καποιος τεσπα στελνει μονο UPS μιας και αναφερθηκε αυτο παραπανω, πληρωνεις περιπου 35% στο συνολο αξια+ μεταφορικα. ΔηλαδηΣ, αν εχει 900 ευρω η κιθαρα και 100 τα μεταφορικα, υπολογιστε περιπου 350 ακομα ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ.
ΑΛΛΑ...
ΑΛΛΑ η UPS περναει τα παντα απο το τελωνειο, και χρησιμοποιει δικους τους εκτελωνιστες, οποτε υπολογιστε καμια 100αρα+ ακομα θα θελουν αυτοι για να το εκτελωνισουν γιατι ειναι απαραδεκτοι. Εναλλακτικα μπορειτε να πατε στο Ελ-Βενιζελο και να το κανετε μονοι σας. Υπολογιστε ομως, μια μερα θα φατε για αυτο (πατε προς πρωι και δρομο προς μεσσημερι), βενζινες και διοδια, και πλεων τα καθικια στη UPS για να εκτυπωσουν διατακτικες κτλ θελουν καμια 25αρα. Μετα γυρω γυρω τα γραφεια για υπογραφες, παραβολα, ελεγχους, πληρωμες, και ξανα απο την αρχη. Γλυτωνετε ενα ποσο παντα, αν δεν εισαστε επαρχια παντα.
Παλια στο τελωνειο ζητουσαν μονο τα χαρτια που εχει μεσα, οποτε επαιζαν πολλες πουστιες για να πληρωσει κανεις λιγοτερα. Μετα ζητουσαν και αποδειξη αγορας απο το PayPal, εκει αμα ειχαν δηλωθει λιγοτερα σωζατε τη σελιδα, αλλαζατε τα στοιχεια στο html να συμφωνουν με το δηλωθεν ποσο, το εκτυπωνατε, το δινατε και ολα κουλ. Μετα αρχισαν να ζητανε και χαρτι απο την τραπεζα που να δειχνει την μεταφορα, οποτε εμπλεξαν υπερβολικα τα πραγματα, ακομα και να μην ηθελε να κλεψει καποιος παιζει να επρεπε να μπλεξει με 1000 χαρτια για να εκτελωνισει.
Το ιδιο περιπου ισχυει και για FedEx και λοιπους ιδιωτικους.
USPS ειναι αλλη φαση, αν θελει κανεις το αναλυουμε.

Neuroscar
25-04-2013, 10:39
Φυσικα και να το αναλυσουμε. Η USPS, στελνει τετοια δεματα εκτος αμερικης με insurance? Πιθανοτητα τελωνειου? Στα απλα δεματα καμια, σε αυτο?

takissam
25-04-2013, 11:35
Φυσικα και να το αναλυσουμε. Η USPS, στελνει τετοια δεματα εκτος αμερικης με insurance? Πιθανοτητα τελωνειου? Στα απλα δεματα καμια, σε αυτο?
Σαφώς και στέλνει. Υπάρχει ένα maximum ποσό όμως στο insurance (νομίζω είναι 650$) και το συγκεκριμένο μπορεί τελικά να είναι tricky...
Τι εννοώ: Αν ασφαλίσεις ένα δέμα για παράδειγμα 600$ αυτό φαίνεται στη χαρτούρα. Οπότε στο τελωνείο δεν μπορείς να δηλώσεις ότι το έχεις αγοράσει το αντικείμενο 200$. Οπότε ο εκτελωνισμός θα γίνει με βάση αυτού (+τα μεταφορικά!).
Οι αγορές από US (για μεγάλα / ακριβά αντικείμενα) είναι γενικότερα ένας βραχνάς και έχω μπει αρκετές φορές στη διαδικασία έχοντας πληρώσει αρκετά €€€.

Πάντως αν προγραμματίζετε αγορά από US ξεχάστε όλες τις ιδιωτικές εταιρίες. USPS είναι η μόνη λύση! (EMS: Priority ή Express Priority)

Djerdjelesh
25-04-2013, 13:48
Πάντως αν προγραμματίζετε αγορά από US ξεχάστε όλες τις ιδιωτικές εταιρίες. USPS είναι η μόνη λύση! (EMS: Priority ή Express Priority)

Σωστό. Με ιδιωτική παίζει να την πατήσεις ακόμα και με ένα μόνο πεταλάκι...

kontan
26-04-2013, 03:53
στο τελευταίο πακέτο που μου ρθε απο τα ξένα, για να το παραλάβω μου ζήτησαν με φαξ την απόδειξη πληρωμής και παραγγελίας. Πιθανότατα για να χρεώσουν αναλόγως. γενικώς έχουν αγριέψει τα πράγματα οπότε άμα βλέπετε κάτι που σας βγαίνει κανα 150αρι κάτω, μη το πάρετε χωρίς δεύτερη σκέψη

κ μιλάω για έναν φωτογραφικό φακό αξίας περίπου 140$ ε. όχι κάτι ιδιαιτέρα ακριβό, βαρύ ή ογκώδες

Djerdjelesh
08-05-2013, 23:22
uGY76xjZGfs pXJS4bQ8baY
Rw_NMaVANVQ XzDohmkXeJs

To έχει δοκιμάσει κανείς; Απόψεις;

steve
10-05-2013, 16:06
ο γκοτζος το εχει νομιζω

BURNIN AMBITION
10-05-2013, 19:01
den to exw dei sta live tou pantws

Dr.Gonzo
10-05-2013, 20:45
Dark Terror εδώ. Τέρμα θρας. Το νινι δεν ξέρω τι λέει. :)

BURNIN AMBITION
10-05-2013, 21:24
Dark Terror εδώ. Τέρμα θρας. Το νινι δεν ξέρω τι λέει. :)e ma morfwse ton mpasista mas poou pxaxnetai kai de xerei ti na kanei

steve
10-05-2013, 21:27
ρε μπερνη ενισχυτης κιθαρας ειναι συγχρονισου :P. φαινεται να μετραει παντως ειδικα για τα 100 ευρω που κανει ειναι μπομπα

BURNIN AMBITION
10-05-2013, 21:45
ρε μπερνη ενισχυτης κιθαρας ειναι συγχρονισου :P. φαινεται να μετραει παντως ειδικα για τα 100 ευρω που κανει ειναι μπομπαkai poios sou eipe oti de theloume enisxutes kitharas? epeidh den exoume kithara?

Djerdjelesh
11-05-2013, 02:19
Για την ώρα θα δοκιμάσω να κατασκευάσω transistor poweramp στο στυλ των EHX Calliber 22 και Magnum 44, το οποίο θα παντρέψω πάλι με DIY tube preamp, ενώ θα μπορώ να του κοτσάρω και το Sansamp απευθείας, οπότε μάλλον θα είμαστε κομπλέ :D
Θα παίξει και παρουσίαση μόλις ετοιμαστεί (και δουλέψει), ενώ το ίδιο θα πρέπει να περιμένετε και για κάτι chorus και distortion που είτε ετοιμάζω ήδη, είτε περιμένω τα υλικά για να ξεκινίσω να φτιάχνω.
Και ναι, δεχόμεθα και παραγγελίες, αν και κατανοώ ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις κάτι τέτοιο χωρίς να υπάρχει ακόμα κάποιο demo... Αλλά θα γίνει κι αυτό.

korrupt3r
13-05-2013, 16:33
Τον Micro τον πήρε ο αδερφός μ την παρασκευή. Δεν έχω προλάβει να τον τεστάρω αλλά
Στο Λογοθέτη που τον πήραμε τον έβαλε σε μια 4χ12 orange κ έγινε της Πόπης.
Ακούγεται θαυμάσιος ο πούστης για τα λεφτά του. Όποιος τον πάρει, δεν έχει καμπινέτα κ θέλει κάτι οικονομικό
προτείνω αυτήν που τον συνοδεύει(Orange PPC 108 ) με 68ευρά περίπου. Κ επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα έχει εάν
πάρεις κ μια δεύτερη ίδια.

Επίσης, θέλω απόψεις για τούτο http://www.jimmypagewiring.com

Djerdjelesh
14-05-2013, 00:09
150?!!! Με λιγότερα απ' τα μισά κάνεις το ίδιο ακριβώς πράγμα μόνος σου, αν σκαμπάζεις από κόλληση...

Om
18-05-2013, 15:55
Παντρεύομαι

http://www.youtube.com/watch?v=YtYsw_TQ7cs

The Donnn
18-05-2013, 16:29
Επιτέλους ένα κορίτσι που ΞΕΡΕΙ να παίζει, όχι απλά να βγάζει βυζια έξω και "sorry guys I'm just startin', lol!" (φυσικά βοηθά που είναι μουνάρα)

steve
18-05-2013, 16:48
οτι ειπε ο δον. ξερω αλλη μια σοβαρη μουσικο που με εχει καταπληξει

http://www.youtube.com/watch?v=X24ZoratZTE

Εδιτ:για να προλαβω το αρχιδι που θα πεταχτει, ναι ντραμερ οχι μουσικος

chris_boss
18-05-2013, 17:29
βασικά αυτή που πόσταρε ο ΟΜ την έχουν πάρει οι Jamiroquai για τη λατινοαμερικάνικη περιοδεία οπότε.

επίσης, κοντά τα χέρια σου

Clockwork Orange
18-05-2013, 17:36
Ειναι 19,παιζει κιθαρα,μπασο,ντραμς και τραγουδαει (οχι πολυ καλα θα ελεγα). Καποιος να της μαθει να βαφεται ομως :Ρ

http://www.youtube.com/watch?list=UUebyBCG2i893i9hbo1mImpQ&v=nBm1dzgxkLw&feature=player_detailpage

Djerdjelesh
18-05-2013, 18:37
Αυτήν την τελευταία επειδή δεν εξέφρασε κανείς ενδιαφέρον, την καπαρώνω εγώ για παντρειά. Ευχαριστώ.

The Donnn
18-05-2013, 19:11
Είμαι μεταξύ της
http://www.youtube.com/watch?v=rKFJbSzhovk

και της
http://www.youtube.com/watch?v=2WMCSUbHPxg

Για κάποιο λόγο τη βρίσκω με τις ντραμερς. Πίσω σκύλοι!!

KoiliaSamprela
18-05-2013, 19:49
Επιτέλους ένα κορίτσι που ΞΕΡΕΙ να παίζει, όχι απλά να βγάζει βυζια έξω και "sorry guys I'm just startin', lol!" (φυσικά βοηθά που είναι μουνάρα)

Βασικά βλέποντας τα δάχτυλα είναι ξεκάθαρο ότι έχεις να κάνεις με μουσικό ε!
Και η επιλογή του κομματιού δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο.

steve
18-05-2013, 19:58
δον και οι 2 που ποσταρες ειναι γκομενιτσες που παιζουν μαλακιες

The Donnn
18-05-2013, 22:05
Rush και Slayer είναι μαλακίες;

Αν εννοείς δεν τα παίζουν καλά, οκ η Λουξ το Σλέγιερ το έχασε λίγο...βάλε όμως που παίζει Decapitated και Sepultura. Όσο για την Ω(β)ραία...δεν έχουν πολλοί τα παπάρια να κάτσουν να παίξουν Neil Peart...μια χαρά το έβγαλε :D Πήγαινε και ένα γυρο να δεις που παίζει Tool.

steve
18-05-2013, 22:22
προφανως δεν ελεγα για τις μπαντες. η κοχεν καλη ειναι ας πουμε αλλα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο δες αυτη που ποσταρα εγω, αυτη εχει στυλ ,χτυπημα , γαμω τεχνικη κλπ. ειναι αλλη μια ξανθια που γαμαει αλλα δεν θυμαμαι πως την λενε τωρα

supermachoman
18-05-2013, 23:37
θα συμφωνήσω με steve - η Caplette είναι κλάσεις ανώτερη τεχνικά, παίζει σε """big bands""", έχει μπόλικα δικά της σόλο στο youtube σε τζαζοφάσεις
η Cohen και η Lux κάνουν ένα πράμα και μόνο - play-alongs για το youtube. η Lux παίζει και σε μια random thrash μπάντα νομίζω. αλλά για σόλο ούτε κουβέντα - έχουν από ένα βίντεο στο youtube, η Cohen παίζει μόνο rudiments και η Lux ...ότι παίζει και στα play-alongs, ρυθμούς με δίκαση και γρήγορα fills λολ

τώρα αν μιλάμε για εμφάνιση, η Cohen είναι σαν άλογο, η Caplette για παντρειά και η Lux RAWR

δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα γυναίκα ντράμμερ να έχει αυτό το "κάτι", να μη φαίνεται αφύσικη πίσω απ'το σετ (η Caplette νομίζω είναι η πιο άνετη που έχω δει)
και γενικά να μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο http://www.youtube.com/watch?v=gKve3TyC0Sk

Clockwork Orange
19-05-2013, 00:25
Σασα ρε μουνακια κι ας ειναι δευτερη χειροτερη ντραμερ ολων των εποχων μετα τον Λαρς,χεστηκα
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m21a9vpdZR1ql5v84o1_1280.jpg

BURNIN AMBITION
19-05-2013, 02:20
μη συγκρινετε την καπλετ με τις τυχαρπαστες. η καπλετ απο μικρο κοριτσι ηταν σε ντραμ κορπς στην αμερικη. ρουντιμενταλου οσο δε παει, τα χερια της ειναι απιστευτα απλα και η κοπελα τα κανει ολα και συμφερει. σπουδαγμενο κοριτσι και σοβαροτατη επαγγελματιας. βασει κατω σοβαροτατους ντραμερ. ευκολα. με τις αλλες τις αμπαλες που παιζουν ερασιτεχνικα τι σχεση να εχει? γιωργη εσυ ειδικα θα πρεπε να ξερεις!!!!!

BURNIN AMBITION
19-05-2013, 02:22
και για να τελειωνουμε την κουβεντα γιατι βαρεθηκα και δε θελω να αρχισω να θαβω τις αλλες τις αμπαλες, SMbOeuLYzgg

SpiritCrusher
19-05-2013, 03:01
Ακόμα να μπει η Tal Wilkenfeld; Ναι ξέρω μπήκε στο sexion και δεν είναι τόσο ωραία όσο η Marta αλλά υπέροχη μπασσίστρια.

βασικά αυτή που πόσταρε ο ΟΜ την έχουν πάρει οι Jamiroquai για τη λατινοαμερικάνικη περιοδεία οπότε.

Εδώ που τα λέμε πάντως αν δεν ήταν ωραία γκόμενα σιγά μην την έπαιρναν ε.

supermachoman
19-05-2013, 03:20
γιωργη εσυ ειδικα θα πρεπε να ξερεις!!!!!

γω? μα κι εγώ αυτά που λες λέω :p

BURNIN AMBITION
19-05-2013, 03:38
γιωργη εσυ ειδικα θα πρεπε να ξερεις!!!!!

γω? μα κι εγώ αυτά που λες λέω :pτο ξερω ρε συ τζορτζ απλα ειναι ιεροσυλια το να τις συγκρινεις καν. συγκρινεις εναν καλλιτεχνη με καβλάκια που το μονο που κανουν ειναι να ποσταρουν βιμτεο απο μπαντες στο γιουτιουμπ. ειναι αδικο (ναι ειμαι φανμποης τησ καπλετε)

επισης η ταλ ειναι απιστευτη μπασιστρια να τα λεμε αυτα ευγε στον απο πανω

chris_boss
19-05-2013, 14:13
Ακόμα να μπει η Tal Wilkenfeld; Ναι ξέρω μπήκε στο sexion και δεν είναι τόσο ωραία όσο η Marta αλλά υπέροχη μπασσίστρια.

Εδώ που τα λέμε πάντως αν δεν ήταν ωραία γκόμενα σιγά μην την έπαιρναν ε.

προφανώς, μπορούσαν να βρουν καλύτερο μπασίστα και μέτρησε ότι ένα καλό γκομενάκι εχει κάμποσες διασκευές jami στο κανάλι του. αλλά και μόνο που μπορεί να τα παίζει αξιοπρεπώς επί σκηνής, δε χρειάζεται κάτι άλλο.

μην τη συγκρίνουμε όμως με την Ταλ, που πρόκειται για γνήσιο ταλέντο και ολοκληρωμένη μουσικό. παίζει από τα 20 της με το θεό.

scarecrow
25-05-2013, 16:09
http://www.youtube.com/watch?v=tc6gv-fbUDs

The Donnn
25-05-2013, 17:06
Ας κάνει και μια απο σκούπα για καλύτερα sweeps

(θέλω να αυτομουντζωθώ)

scarecrow
25-05-2013, 17:23
σχόλιο φίλου σε fb:
Με αυτές παίζουν και οι grave digger
:lol:

scarecrow
31-05-2013, 20:45
Έχει επιχειρήσει ποτέ κανείς να αλλάξει ή να επισκευάσει γέφυρα ακουστικής?
Εννοώ κάτι τέτοιο:

https://www.youtube.com/watch?v=t8SDgfmXLnY

Έχει αρχίσει να σηκώνεται η γέφυρα της δικιάς μου και ψήνω να το κάνω μόνος μου.
Κανένα tip από κάποιο σχετικό?

SpiritCrusher
01-06-2013, 03:24
http://youtu.be/KDN1UbFyVwQ

:fear:
έχει και vid πως να το φτιάξεις.

Clockwork Orange
01-06-2013, 22:46
Ειχα μια υπεροχη κλασικη καποτε,η πρωτη μου κιθαρα,η οποια επεσε και ξεκολλησε η γεφυρα. Την ειχα στειλει θυμαμαι 3 φορες στην Αθηνα (αληθεια δεν θυμαμαι που ακριβως ομως αλλα οπως θα δεις μαλλον δεν εχει σημασια γιατι) δουλεια δεν εγινε δυστυχως. Μετα απο 2 βδομαδες ξεκολλουσε παλι.

scarecrow
02-06-2013, 09:51
Mη μου λες τέτοια :/

poweruser
03-06-2013, 00:01
λοιπον ραγισε το πιατινι μου,τι κανω τωρα. a custom medium crash 17''. δεν παιζουν φραγκα για καινουργιο προς το παρον.

supermachoman
03-06-2013, 00:11
λοιπον ραγισε το πιατινι μου,τι κανω τωρα. a custom medium crash 17''. δεν παιζουν φραγκα για καινουργιο προς το παρον.

πού και πόσο μεγάλο ράγισμα

poweruser
03-06-2013, 00:48
στην ακρη ακρη,κατι λιγοτερο απο 1cm.

steve
03-06-2013, 01:10
κοψιμο το μερος που εχει ραγισει. και αμα ειναι πολυ μικρο δεν θα χασεις παρα πολυ σε ηχο.

poweruser
03-06-2013, 01:14
ηθελα να το αποφυγω γενικα το κοψιμο. σαν τελευταια λυση μονο. φοβαμαι αυτο το χασιμο σε ηχο,και μιας κ ειναι το πρωτο "καλο" πιατινι που ειχα αγορασει οταν ξεκινουσα,εχω κ συναισθηματικο δεσιμο. το αγαπαω μωρε. αν δεν το κοψω και δεν το κοπαναω πολυ,παιζει να μεγαλωσει το ραγισμα ουτως ή άλλως??

supermachoman
03-06-2013, 01:17
ηθελα να το αποφυγω γενικα το κοψιμο. σαν τελευταια λυση μονο. φοβαμαι αυτο το χασιμο σε ηχο,και μιας κ ειναι το πρωτο "καλο" πιατινι που ειχα αγορασει οταν ξεκινουσα,εχω κ συναισθηματικο δεσιμο. το αγαπαω μωρε. αν δεν το κοψω και δεν το κοπαναω πολυ,παιζει να μεγαλωσει το ραγισμα ουτως ή άλλως??

δεν είναι τελευταία λύση, είναι η μόνη λύση
γκούγκλαρε, δες τι σχήμα θα δώσεις στο κόψιμο

μπορείς να κάνεις τρύπα με τρυπάνι στην άκρη του ραγίσματος για να μην επεκταθεί το ράγισμα, αλλά πάντα μου φαινόταν half measure

steve
03-06-2013, 01:33
καλυτερα να το κοψεις τωρα μαν παρα να σου γινει μετα διπλασιο και ακουγεται σαν τενεκες. αυτο με το τρυπανι δεν το ξερω.. ποσο καιρο το χεις btw?

poweruser
03-06-2013, 14:13
απο το '09..

Swollen
03-06-2013, 18:22
πες του αντίο κ κρέμασέ το στον τοίχο ή κόψτο όπως λένε οι προηγ.
όπως κ να'χει η αρχή έγινε, δεν αποφεύγεις το αντίο οπότε καλύτερα να το φχαριστηθείς μέχρι να το πεις

poweruser
03-06-2013, 22:33
εχει ξανατυχει σε κανεναν σας τιποτα παρομοιο? γτ εχω αρχισει κ νιωθω αμπαλος και ουνος.

steve
03-06-2013, 23:40
εχω σπασει κανα 2 σε προβαδικα αλλα ημουνα οντως αμπαλος και ουνος. ξερεις να τα χτυπας η τα καρφωνεις και τους γαμας την μανα οπως εγω?

poweruser
03-06-2013, 23:49
ρε 4 χρονια και με τα ωδεια μου και με τα ολα μου,και γι'αυτο μου εκανε εντυπωση. ειμαι heavy hitter γενικα σε κομματια που δεν θελουν δυναμικες κ ελαφρυ παιξιμο,oχι σε swing/jazz etc,αλλα σε μεταλ,στοουνερ κλπ ε κοπαναω. αλλα νταξει,δεν περιμενα τοσο πολυ. ισως να το τοποθετησα με κακη γωνια,κι ετσι να εκατσε η στραβη.

supermachoman
04-06-2013, 01:23
στα crash είναι άλλο το θέμα συνήθως

τα πιατίνια έχουν φτιαχτεί ώστε να κάνουν ένα "κύμα" όταν τα χτυπάς, είναι απίστευτα ελαστικά
όταν τα εμποδίζεις να κάνουν την κίνηση για την οποία είναι φτιαγμένα, σπάνε
πώς τα εμποδίζεις? με τσοχάκια!
βγάλε τελείως τα τσοχάκια που έχεις πάνω από το πιάτο, δεν έχουν κανένα λόγο να είναι εκεί - άσε μόνο το nut σχετικά ψηλά, ελάχιστα βιδωμένο
αυτό για τα crash και τα china - το ride δεν έχει πρόβλημα εκτός αν το κοπανάς σαν crash καμιά φορά

αν θες να είσαι αρχηγός πήγαινε σε ένα χρωματοπωλείο, πάρε αλφαδοσωλήνα και κόψε τέτοια κομματάκια:
http://www.thomann.de/gr/gibraltar_sc_cs6mm_cymbal_sleeve_6mm.htm

2 ευρώ το gibraltar? εσύ με 2 ευρώ θα φτιάξεις 50, και είναι ακριβώς το ίδιο υλικό

/edit δε το είπα αρχικά επειδή ανέφερες ωδεία, αλλά ποτέ δε ξέρεις:
το πιάτο το χτυπάς σωστά? η κίνηση σου είναι κάθετη προς τα κάτω, ή κάτω και δεξιά/αριστερά?

poweruser
04-06-2013, 01:26
μπα ουτε καν,δεν ειχε τσοχακια..και στο σπιτι δεν ειναι ποτε τεζαρισμενο. οποτε εγω εκανα μαλακια

steve
04-06-2013, 01:35
αυτο που ειπε ο ματσο. εγω τα χτυπαγα με πολλη δυναμη και καθετα προς τα κατω τα πιατια το οποιο ειναι οτι χειροτερο. οταν αρχισα μαθηματα φυσικα εμαθα τον τροπο. και για να μην λεμε σαν τους μαλακες καθετα λοξα κλπ παρε βιντεο που το εξηγει. μπορει και να ξερεις αλλα μπορει να το δει καποιος αλλος
http://www.youtube.com/watch?v=Zlb4ambk7MA

btw. μου εδωσε στονερας crash σπασμενο στο μπελ :touched:

poweruser
04-06-2013, 01:45
τι crash?

ακυρο,αλλα ο τυπος εχει γαμω impro
http://www.youtube.com/watch?v=SJtReECUpVM

steve
04-06-2013, 01:57
paiste alpha 16 thin

poweruser
04-06-2013, 02:24
ε αμα ηταν και paper thin θα σου γυρναγε κ σπασμενη τη βαση..

Neuroscar
06-06-2013, 14:05
Για να μπω και επιτημα στο κλαμπ των στονεραδων μου ειπανε πως ΠΡΕΠΕΙ να εχω κατι απο την μαρκα orange.
Εγω τι να πω, αυτοι κατι θα ξερουν παραπανω.
Μηπως ξερει κανεις αν εχει καποιος να δοκιμασω αυτον (http://www.thomann.de/gb/orange_terror_bass_500.htm) στην Θεσσνικη?

Fucking Wizard
06-06-2013, 14:08
ο sound city ειναι πιο cult

Για να μπω και επιτημα στο κλαμπ των στονεραδων μου ειπανε πως ΠΡΕΠΕΙ να εχω κατι απο την μαρκα orange.
Εγω τι να πω, αυτοι κατι θα ξερουν παραπανω.
Μηπως ξερει κανεις αν εχει καποιος να δοκιμασω αυτον (http://www.thomann.de/gb/orange_terror_bass_500.htm) στην Θεσσνικη?

Neuroscar
06-06-2013, 14:25
30 χρονων γιναμε, ποσο να κουβαλησουμε πια? =\
Η τοστιερα ειναι 2.5 κιλα παντως γιαυτο το σκεφτομαι.

BURNIN AMBITION
06-06-2013, 14:34
που να σουν και ντραμερ. δεκα κιλα τα πιατινια αλλα 5 κιλα πεταλι 5 κιλα (και λιγα λεω) ταμπουρο, + αμα πχ εγω παρω 5 βασεις + μια χαι χατ και μια ταμπουρου, συνολο 60 κιλα. καλη φαση ετσι?

Neuroscar
06-06-2013, 14:36
Ναι αλλα εσυ εισαι ο Terminator.
Οπως και ναχει, η φαση χρειαζεται μονιμο χωρο.

BURNIN AMBITION
06-06-2013, 15:20
καλα σιγουρα. παντως ασχετως οργανου το ιδανικο ειναι παντα να παιζεις με τα δικα σου πραγματα ειτε λεγονται πιατινοταμπουρα ειτε ενισχυτοκαμπινοκεφαλες. ειναι ο ηχος σου. το πως τα μεταφερεις ειναι αλλο θεμα...

Djerdjelesh
22-06-2013, 04:03
Θέλει κανείς το VHT μου;
http://smart.noiz.gr/details.php?id=143795

Δεν είναι κακός, απλά θέλω να πάρω EHX 44 Magnum και δεν έχω την πολυτέλεια να τους κρατήσω και τους δυο :(

poweruser
01-07-2013, 16:05
πεθανε ο σπυρος δοριζας...... :(

supermachoman
01-07-2013, 16:35
πεθανε ο σπυρος δοριζας...... :(

lol ήμαρτον
προχτές μίλαγα με μια φίλη και λέγαμε για συναυλίες που έχουμε δει και ντρεπόμαστε
και όταν ήρθε η ώρα να πω ότι έχω δει Χατζηγιάννη, θυμήθηκα ότι έπαιζε ο Δόριζας τύμπανα και ήταν η πρώτη φορά που τον είχα δει live

μέγας, RIP

Djerdjelesh
23-07-2013, 01:15
Κάποτε ήταν μια κακόμοιρη Ibanez RG 560, την οποία ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να την κάνει γαμηστερή
Έτσι λοιπόν, την παρέλαβα λυμένη

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s720x720/222426_338121936285153_1110480296_n.jpg

Ο μεσαίος μαγνήτης καταργήθηκε, εξομαλύνθηκε λίγο το κάτω cutaway και άλλαξε εμφάνιση το headstock

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/73794_378304005600279_597352107_n.jpg

To όργανο προετοιμάσθη με αστάρι και πήγε πακέτο σε φίλο καλλιτέχνη, ο οποίος το επέστρεψε κάπως έτσι

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q87/s720x720/971546_456056087825070_1384824203_n.jpg

Πήρα πίσω το αριστούργημα, μπήκε hardware και ηλεκτρικά, έγινε και fret dressing γιατί τα τάστα ήταν μεν σε μαύρο χάλι, αλλά είναι jumbo, οπότε είχαν ψωμί για να μη χρειαστούν αλλαγή, και σήμερα είναι σε αυτήν τη μορφή

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q84/s720x720/972059_456457597784919_1192276085_n.jpg

Seymour Duncan οι μαγνήτες (TB-14b και SCR-1n) και Push pull για τα σπλιτ

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/q77/s720x720/28902_456457637784915_1861230395_n.jpg

Και η πίσω όψη

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q80/s720x720/22010_456458167784862_253509908_n.jpg

Το καλό είναι ότι δεν πρόκειται για κατάσταση all show - no go, καθώς ηχητικά σπέρνει
Με το neck σε φουλ Humbucker μορφή lespaulίζει αισθητά, εξαιρετικός ο συνδυασμός διπλού neck με σπλιταρισμένο bridge, ενώ με τον bridge σε φουλ humbucker φάση, στο overdrive channel του Randall χαλάει ο κόσμος.

ypersyntelikos
05-08-2013, 17:48
ξέρουμε κάτι για αυτά εδώ?

http://www.jampedals.com/

μερικά από αυτά φαίνονται εξαιρετικά.

scarecrow
05-08-2013, 17:54
πανάκριβα

ypersyntelikos
05-08-2013, 17:59
Ναι ρε φίλε. Αυτό είδα κι εγώ μόλις τώρα. Για το πιο απλό distortion 260 ευρώ. Ήμαρτον.

The Donnn
05-08-2013, 18:08
Πριν κάτι χρόνια, είχε έρθει ένας γνωστός μου και μου είπε για ένα φιλαράκι του που έφτιαχνε πεταλάκια και είναι καλός κλπ, και πως μπορεί να μου κανονίσει τιμές χώμα επειδή μόλις άρχιζε η εταιρεία ονόματι Jam Pedals και ήθελε προμο. Δεν έδωσα σημασία. Μαλάκας, much?

kontan
05-08-2013, 18:32
αρκετούτσικα θα έλεγα :P ειδικά οι πρώτες του φουρνιές ήταν απίστευτες. όχι πως και αυτα που βγάζει τώρα δεν είναι εξαιρετικά, απλά επειδή η ζήτηση έχει φτάσει σε τρελά επίπεδα, έχει πέσει η αξιοπιστία τους (απλό Α/Β/Υ switch φίλου που παίζει παρα πολύ αλλά είναι τρομερά προσεκτικός με τα πράματά του, σταματησε να δουλεύει μετά από κανα 3μηνο). τουλάχιστον δίνει εγγύηση εφ' όρου ζωής οπότε πάει κ έρχεται

kpapageo
07-08-2013, 20:28
Παίδες μόλις ανεβάσαμε το πρώτο μας κομμάτι! When Oceans Align ονομάζεται η μπάντα και το ύφος είναι post metal/prog. Ρίχτε ένα αυτί εδώ: http://whenoceansalign.bandcamp.com/

BURNIN AMBITION
13-08-2013, 10:47
ρε συ αυτο ειναι γαμω! εξαιρετικος ντραμερ κιολας. γαμωωωωω. ανοιξε θρεντ στο προμοτ γιορσελφ και ξεκινατε να γραφετεεε και κατεβειτε για λαιβ. και γαμηστε τα ολα

kpapageo
13-08-2013, 20:00
Ευχαριστούμε αγορίνα! Χαίρομαι που σου άρεσε! Θα πω κ τον ντραμερ τις καλές σου κουβέντες να χαρεί κ αυτός! :D

BURNIN AMBITION
13-08-2013, 20:11
Ευχαριστούμε αγορίνα! Χαίρομαι που σου άρεσε! Θα πω κ τον ντραμερ τις καλές σου κουβέντες να χαρεί κ αυτός! :Dνα ξες οτι ειμαι λιγο καφρος. δεν γλυφω. αν μαρεσει κατι το λεω δε μασαω τα λογια μου. μαρεσατε πολυ. δουλεια συνεπεια και περιμενω τα νεα σας κομματια και τα λαιβ σας. και αμα κατεβειτε θα μαι μπροστα να χτυπιεμαι!!!!! το χετε. ωραιαες ιδεες ωραια παιξιματα, μια χαρα παραγωγη και ολα καλα!!! καλη συνεχεια!!!

KoiliaSamprela
13-08-2013, 20:42
Ευχαριστούμε αγορίνα! Χαίρομαι που σου άρεσε! Θα πω κ τον ντραμερ τις καλές σου κουβέντες να χαρεί κ αυτός! :Dνα ξες οτι ειμαι λιγο καφρος. δεν γλυφω. αν μαρεσει κατι το λεω δε μασαω τα λογια μου. μαρεσατε πολυ. δουλεια συνεπεια και περιμενω τα νεα σας κομματια και τα λαιβ σας. και αμα κατεβειτε θα μαι μπροστα να χτυπιεμαι!!!!! το χετε. ωραιαες ιδεες ωραια παιξιματα, μια χαρα παραγωγη και ολα καλα!!! καλη συνεχεια!!!

Εγώ να πω ότι πήρατε κομπλιμέντο από άνθρωπα που φοράει παντόφλες

κόκκινες

kpapageo
14-08-2013, 13:15
Δε πα να φοράει και ροζ crocs, το κοπλιμέντο είναι κοπλιμέντο! Burnin θα χαρώ πολύ να τα πούμε από κοντά άμα κάτσει και να παίξουμε και μαζί άμα λάχει! :)

BURNIN AMBITION
14-08-2013, 13:21
Δε πα να φοράει και ροζ crocs, το κοπλιμέντο είναι κοπλιμέντο! Burnin θα χαρώ πολύ να τα πούμε από κοντά άμα κάτσει και να παίξουμε και μαζί άμα λάχει! :)εγω να δεις. ειτε λαιβ ειτε μουσικοπιπινοκουβεντες ο μπερνης ειναι παντα μεσα. κατεβα φιλε με το καλο και ολα θα γινουν (γιατι εμεις να ανεβουμε, αν δε βρεξει ευρα, δε παιζει λολ)

καλες προβες!!!

korrupt3r
23-08-2013, 05:25
Γνώμες:

http://www.epiphone.com/Products/Bass/Thunderbird-Pro-IV.aspx

Dr.Gonzo
23-08-2013, 12:10
Γενικά τα tbirds της Epiphone έχουν καλή φήμη! Πολύ γενικά όμως. Προσωπικά μόνο το πιο οικονομικό της bolt-on μοντέλο έχω παίξει λιγάκι και ήταν πολύ ενδιαφέρον... χωρίς να είναι και κάτι ξεχωριστό, από ήχο ή παίξιμο - προφανώς για την τιμή του!
Αυτά που κοιτάς όντας neck-through και με active κύκλωμα φαίνεται να είναι αρκετά τσαμπουκαλεμένο, ταμάμ για χέβυ μιούζικ - υποθετικά πάντα.
Τιμούλα έχεις ψάξει;

Πάντως εγώ σε epiphone tbird ζαχάρωνα αυτό εδώ το κρουαζιερόπλοιο (http://www.epiphone.com/Products/Bass/Thunderbird-Classic-IV-PRO.aspx), το όποιο παρεμπιπτόντως φαίνεται να έχει εξαντληθεί από παντού...
Neck-through κι αυτό, με τους Αμερικάνους Gibson μαγνήτες... και με passive, απλό-και-καλό κύκλωμα... κάρφωνεις, βάζεις την προενίσχυση στο ντέρμα και ρίχνεις πολυκατοικίαι...
Σε λευκό πάντα, ε:
http://image.rakuten.co.jp/kurosawastore/cabinet/premium04/epi-tbcl-aw_1.jpg

Άμα μου έδινε κανονικά τα μισθά η καρκινιάρα η αφεντικίνα (σκατά στο πιάτο τον παιδιών σου μωρή!) θα τον είχα τσιμπήσει τον έρωτα.

BURNIN AMBITION
23-08-2013, 13:17
Πάντως εγώ σε epiphone tbird ζαχάρωνα αυτό εδώ το κρουαζιερόπλοιο (http://www.epiphone.com/Products/Bass/Thunderbird-Classic-IV-PRO.aspx), το όποιο παρεμπιπτόντως φαίνεται να έχει εξαντληθεί από παντού...
Neck-through κι αυτό, με τους Αμερικάνους Gibson μαγνήτες... και με passive, απλό-και-καλό κύκλωμα... κάρφωνεις, βάζεις την προενίσχυση στο ντέρμα και ρίχνεις πολυκατοικίαι...
Σε λευκό πάντα, ε:

Άμα μου έδινε κανονικά τα μισθά η καρκινιάρα η αφεντικίνα (σκατά στο πιάτο τον παιδιών σου μωρή!) θα τον είχα τσιμπήσει τον έρωτα.
inb4 αυτο ειναι ιδιο με το μπασο που εχεις...

Dr.Gonzo
23-08-2013, 13:26
Απλά μοιάζουν στο χρώμα μωρέ...

Αφού είμαι βανίλιας, τι να κάνω...
http://greeneggs-and-spam.com/wp-content/uploads/2013/04/Strawberry-Cake-with-Vanilla-Cream-Cheese-Frosting-1.jpg

The Donnn
23-08-2013, 14:49
Μπέρνη, για σένα:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1003365_10151869098614343_1000221222_n.jpg

Όποιος βρει το τραγούδι, κερδίζει.

Dr.Gonzo
23-08-2013, 14:55
... x ∞

:touched:

korrupt3r
23-08-2013, 14:55
Γενικά τα tbirds της Epiphone έχουν καλή φήμη! Πολύ γενικά όμως. Προσωπικά μόνο το πιο οικονομικό της bolt-on μοντέλο έχω παίξει λιγάκι και ήταν πολύ ενδιαφέρον... χωρίς να είναι και κάτι ξεχωριστό, από ήχο ή παίξιμο - προφανώς για την τιμή του!
Αυτά που κοιτάς όντας neck-through και με active κύκλωμα φαίνεται να είναι αρκετά τσαμπουκαλεμένο, ταμάμ για χέβυ μιούζικ - υποθετικά πάντα.
Τιμούλα έχεις ψάξει;

Σε λευκό πάντα, ε:

βασικά κ εγώ αυτό κοιτούσα αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει στην ευρώπη.
αυτό που πόσταρα νομίζω έχει 295€ στο Θωμά.

BURNIN AMBITION
23-08-2013, 15:19
Μπέρνη, για σένα:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1003365_10151869098614343_1000221222_n.jpg

Όποιος βρει το τραγούδι, κερδίζει.

BURNIN AMBITION
23-08-2013, 15:35
Μπέρνη, για σένα:

Όποιος βρει το τραγούδι, κερδίζει.ειμαι χαλαρος για καφε και δε μπορω να σκεφτω.α5α με τοσες αλλαγες και οντ μιτερς ειναι θιατερ ι klaρινιτζιδικο

Djerdjelesh
24-08-2013, 16:13
Έβλεπα τις προάλλες μια εταιρεία που έφτιαχνε κάτι fuzzface clones με τις φάτσες των Μαραντόνα, Καντονά, Ζιντάν κλπ πάνω και λέω, τι διάολο εμείς δεν μπορούμε; Αφήνω Τσιαντάκη και Βαμβακούλα για αργότερα και ξεκινάω με ένα γαμηστερό gain boost

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1209126_472470236183655_666667544_n.jpg

The Donnn
24-08-2013, 17:24
εισαι θεος!!

Dr.Gonzo
24-08-2013, 18:33
Τζερτζελε... εκλαψα ε... :touched:

Om
05-09-2013, 12:21
Παίδες επειδή έχω σταματήσει χρόνια να ασχολούμαι με myspace (RIP)-facebook σελίδες τοπικών συγκροτημάτων και δεν ξέρω καθόλου τι παίζει...

Ψάχνω μια μπάντα για opener, στυλ post-rock/shoegaze/post-something (κάτι κοντά σε αυτό το στυλ) το live προορίζεται για κάπου 10-15 Οκτώβρη.
Αν κάποιος από εσάς παίζει ή γνωρίζει κάποια τέτοια μπάντα που ψήνεται ας μου στείλει εδώ ή πμ λινκ της σελίδας τους ή κάποιο μέιλ!
Αθήνα ε.

Clockwork Orange
05-09-2013, 12:29
Μπορω να μιλησω με τους Sleepstream απο Θεσσ/νικη αν θελεις και σου αρεσουν

Neuroscar
05-09-2013, 13:29
Αθήνα ε.

Clockwork Orange
05-09-2013, 14:34
πρεπει δηλαδη και η μπαντα να ειναι απο αθηνα???

Om
05-09-2013, 14:45
Φίλε Clockwork εμένα δεν με ενδιαφέρει από που είναι η μπάντα, απλά επειδή οι μισοί από εμάς είναι στρατό και οι άλλοι μισοί τρέχουμε δεν υπάρχει δυνατότητα να οργανώσουμε διαμονή κτλ για τους άλλους.
Η μπάντα μια χαρά προσεγμένη που μου έστειλες, το προώθησα στους άλλους για τσεκ.

Κάποια άλλη πρόταση?

kpapageo
05-09-2013, 14:59
Mάγκες επειδή έπαιζα στους sleepstream ενημερώνω ότι ο τωρινός κιθαρίστας τους έχει πάει εράσμους οπότε δε μπορούν. Άμα το κάνατε Νοέμβρη ίσως μπορούσαμε εμείς να κατέβουμε. Btw ποιά είναι η μπάντα σας?

scarecrow
10-09-2013, 17:07
Πόσο γαμάει το TH2 ?!?! :pink:

Djerdjelesh
10-09-2013, 22:40
http://www.sombrero.gr/2013/09/%CE%BA%CE%B9%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF/

korrupt3r
12-09-2013, 18:55
Γνώμες:

καλέ αυτό αξίζει ή το αποπάνωνε? : http://www.gear4music.com/Guitar-and-Bass/Warwick-Corvette-Basic-4-String-Active-Burgundy-Red-Ex-Demo/Q4C

Djerdjelesh
12-09-2013, 22:28
Το Warwick είναι fretless λέει. Θες κάτι τέτοιο;
Πέρα απ' αυτό, το Epiphone έχει καλύτερα specs, αλλά έχω ακούσει (δεν παίζω μπάσω για να έχω προσωπική άποψη) από άτομο εμπιστοσύνης ότι είναι σχετικά μουντά τα ηχοχρώματά του, οπότε για να το κάνεις πιο allaround θέλει ένα σετάκι duncan. Για να σλαπάρεις και λίγο βρε αδερφέ, όχι όλο πένα... Αυτό ακριβώς μου είπε ο άλλος... Ο Γκόνζος ίσως να ξέρει καλύτερα.
Από ενισχυτή τι έχεις ή σκοπεύεις να αποκτήσεις;

steve
13-09-2013, 00:49
κανενα απτα 2 δεν ειναι αταστο. αυτο το warwick ειναι σκετη λατρεια το συνιστω 100%

Djerdjelesh
13-09-2013, 01:17
Σόρυ, είδα το option στα specs. Τώρα πρόσεξα τις φωτο

Dr.Gonzo
13-09-2013, 19:15
http://forum.orangeamps.com/viewtopic.php?p=604079&sid=bf32691418a09f13136894ffbf0cfea0#p604079

:frik:

Grief
14-09-2013, 01:53
Γνώμες:

καλέ αυτό αξίζει ή το αποπάνωνε? : http://www.gear4music.com/Guitar-and-Bass/Warwick-Corvette-Basic-4-String-Active-Burgundy-Red-Ex-Demo/Q4C
Τα Warwick είναι εγγύηση, έχω και εγώ ένα Corvette Std. σαν αυτό που πόσταρες και έχει απίστευτο ήχο. Tα Epiphone Thunderbird (απ' όσο έχω ψάξει), δεν είναι τόσο καλά όσο τα Gibson (κάτι σαν Fender/Squier σύγκριση) και είναι και αρκετά ακριβά. Ψάξε πάντως και για κάνα Ibanez SR, είναι πολύ βολικά στο παίξιμο και έχουν καλό value for money.

Clockwork Orange
14-09-2013, 18:43
Μιας και το μονο που μπορω να κανω περιμενοντας τα ντραμς ειναι να βλεπω βιντεο απο μαθηματα κτλπ πειτε λιγο ποτε προτιμουμε slide και ποτε heel toe και ποια η τεχνικη του κολλια που παει το ποδι δεξια αριστερα

supermachoman
14-09-2013, 19:34
ποτε προτιμουμε slide και ποτε heel toe

ε το slide είναι λίγο πιο δυνατό στο δεύτερο χτύπημα, και πιο εύκολο να το μάθεις
το "πότε προτιμάμε" εξαρτάται καθαρά από σένα, τι σε βολεύει κτλ - μάθε και τα δύο

ποια η τεχνικη του κολλια που παει το ποδι δεξια αριστερα

swivel
αν ρωτάς πώς το κάνει, απλά πάει το πόδι του μία δεξιά μία αριστερά σε κάθε χτύπημα

Clockwork Orange
14-09-2013, 19:53
Και στο slide ελεγε ο τυπος οτι καποιοι το πανε δεξια αριστερα. το Heal toe ηχητικα μου ακουγεται πιο "core" πιο "τουτου-παυση-τουτου-παυση" ενω το slide πιο σταθερο. οι μπλακαδες παιζουν φλατ φουτ?

BURNIN AMBITION
14-09-2013, 21:30
ολες αυτες τις τεχνικες τις ανακαληψαν για να μπορουν να παιξουν 2 γρηγορα δεκαταεκτα στην κασα. με ενα πεταλι ( και μετα 3 και παει λεγοντας). οταν θες 2 χτυπηματα στηγν κασα κοντινα θες δυναμη και να ειναι ιδια. με το χιλ τοου δεν μπορεις γιατι ειναι σαν το μελερ στα χερια. το δευτερο ειναι παντα πιο σιγα. πιο πολυθ τζαζοτεχνικη ειναι. λιγο δοκιμασα το constant release ειαι σαν το χιλ τοου εγω, για να μπορω να παιζω συνεχομενα δεκαταεκτα με το ενα ποδι αλλα δεν οποτε μενω στο αγαπημενο μου σλαιντ.

το σουιβελ, οπως και το μελερ ειναι ουσιαστικα φυσικες κινησεις. αν πας να παιξεις δεκαταεκτα με τα 2 ποδια λιγο πιο γρηγορα αποτι μπορεις θα δεις οτι το ποδι σου γυρναει λιγο στα πλαγια. για γρηγορα γενικα παιξιματα με διπεταλο δεν ξερω, ειμαι αμπαλος. με ενα ποδι 2 δεκταεκτα ισον σλαιντ, 3 ή 4 ισον σουιβελ για μενα. αν και το σουιβελ δε μουειναι τοσο γρηγορο ακομα...
αυτα τα φλατ φουτ κτλ δεν τα ξερω. και τα γρηγορα παιξιματα δεν ειναι για μενα (πανω απο 150 μπι πι εμ0 οποτε οποιος μπλακμεταλας θελειας ερθει να τα πει καλυτερα

scarecrow
20-09-2013, 20:40
έχει πάρει κανείς πετάλια από εδώ:
http://www.wtfaccessories.com/ ("")
?

Dr.Gonzo
23-09-2013, 23:11
Μου έφτιαξε την μέρα (την βραδιά), ειλικρινά:

http://www.youtube.com/watch?v=mYKLvYGqaC0#t=18

BURNIN AMBITION
24-09-2013, 03:12
Μου έφτιαξε την μέρα (την βραδιά), ειλικρινά:

http://www.youtube.com/watch?v=mYKLvYGqaC0#t=18
des ta ola. ta koritsakia pou tragoudane maiden einai ekplhktika. genika ginetai trelh douleia ekkei gamwto...

redeemer
27-09-2013, 13:55
Το λοιπόν,θέλω να επενδύσω ένα ποσό για λάπτοπ που θα χρησιμοποιείται κατά 90% για χρήση daw.Δεδομένου πως το budget δε φτάνει για αγορά Mac,αξίζει την επένδυση ένα "απλό" λαπτοπ;Η φάση που λένε για εγκαταστάσεις OS σε μη Apple συστήματα είναι σεβαστή ή παίζουν 754765873 προβλήματα;

ypersyntelikos
30-09-2013, 19:20
Παίδες, χρειάζομαι έναν ΦΤΗΝΟ τύπο που να μπορεί να κάνει σετάρισμα ηλεκτρικής κιθάρας, στην Αθήνα. Δε θέλω τίποτα το εξτρίμ, ένα απλό σετάρισμα μόνο, σε καλή τιμή.

Μέχρι πριν ένα χρόνο (που έγινε το τελευταίο σέρβις) πήγαινα στον Τζίμη στη Μπενάκη, αλλά μου φαίνεται ακριβούτσικος πλέον. Νομίζω κιόλας μετακόμισε και πήγε το μαγαζί αλλού.

Μένω νέα σμύρνη, οπότε ας μην είναι και πολύ στου διαόλου.

Ακούω προτάσεις.

animae
30-09-2013, 19:43
Mπορείς να το πας telesound, είναι πολύ κοντά μετρό Αιγάλεω.
Αν δεν κάμω λάθος, γύρω στο 30άρι το χει, μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο να το ρωτήσεις.
Μια χαρά setup μου έχει φανεί ότι κάνει.

Djerdjelesh
01-10-2013, 03:12
Γενικά πλέον 30 πάει το σετάρισμα. Πέρσι χρέωναν 45 με 50 και είπα να το κάνω 30 εγώ για να μαζέψω κόσμο, αλλά μετά το έριξαν όλοι και μου χάλασαν την πιάτσα...
Θα σου έλεγα να μου τη στείλεις Κρήτη, αλλά είναι 10 ευρώ πήγαινε-έλα με το καράβι και είναι κρίμα.
Έχω να σου προτείνω 2 μέρη, αλλά δε σε βολεύουν μάλλον και πολύ. Και οι δύο όμως κάνουν καλή δουλειά και είναι ξηγημένοι (και φίλοι)
Ο ένας είναι ο Μάρκος, Ιπποκράτους 186. Παλιά είχε μαγαζί στην Καλλιδρομίου (mblues7), τώρα έχει μια τρύπα στο τέρμα της Ιπποκράτους κοντά στην Αλεξάνδρας
Οι άλλοι είναι τα παιδιά στο Fuzzvile στα κ. Πατήσια (Πατησίων 220Γ)

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αν την πας οπουδήποτε αλλού, δε θα φύγεις ευχαριστημένος! Απλά παραθέτω τις δικές μου γνωριμίες :)

cynic
01-10-2013, 12:10
Εγώ τα τελευταία χρόνια σετάρω τις 3 κυρίες μου στον Stigma (Γιάννης). Πολύ καλή δουλειά με αγάπη και μεράκι για το όργανο.Για info - επικοινωνία και δειγματα δουλειάς εδω:

https://www.facebook.com/stigmaservice

babality
01-10-2013, 14:38
μερακλης ο στιγμας. κι εγω στηριζω

ypersyntelikos
01-10-2013, 15:10
Εγώ τα τελευταία χρόνια σετάρω τις 3 κυρίες μου στον Stigma (Γιάννης). Πολύ καλή δουλειά με αγάπη και μεράκι για το όργανο.Για info - επικοινωνία και δειγματα δουλειάς εδω:

https://www.facebook.com/stigmaservice

ο στίγμας δε λέει πουθενά διεύθυνση!

Thanks σε όλους για τα info !

overdriven
08-10-2013, 14:31
Ζωντανέψτε τις μπασοχορδές σας!
Κυκλοφορεί στα ίντερνετ εδώ και 3-4 μέρες αυτό το πράγμα:

http://www.youtube.com/watch?v=s8OYeN9mAL4

Το δοκίμασα και όντως δούλεψε. Δεν ξέρω αν έχει διάρκεια, χθες βράδυ το έκανα.

Djerdjelesh
02-11-2013, 19:22
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q83/s720x720/1452287_508091879288157_1719692835_n.jpg

Αυτή μπορεί να μοιάζει με μια απλή ταπεινή Epiphone EG Gothic, αλλά η αλήθεια διαφέρει.
Οι εργοστασιακοί μαγνήτες έχουν παραμείνει στη θέση τους, αλλά τους έχω πετάξει τα μάτια έξω στο customization, οπότε πλέον μιλάμε για ένα σετάκι custom overwound PAF on steroids με AlNiCo II bars. Και έχω την αμυδρή εντύπωση ότι ΓΑΜΑΝΕ... Θα επιβεβαιωθώ αφού πρώτα γίνουν δοκιμές και σε άλλους ενισχυτές.
Για το Look έχω διάφορες ελεεινές ιδέες (=τρολλάρισμα) αλλά για την ώρα απλά έσβησα με μαύρο μαρκαδόρο τον Κασιδιάρικο σταυρό στο headstock.

my_troubled_Mind
13-11-2013, 13:34
http://profile.ultimate-guitar.com/profile_mojo_data/6/7/0/2/670224/pics/_c520239_image_0.jpg
http://www.everythingusb.com/images/list/roland_ds_1_distortion_usb_mouse_news.jpg

ε παιδιά, τι πιάνουν τούτα μεταχειρισμένα ξέρουμε?

από εμφάνιση, το ντιστ είναι κομπλέ και το φεϊζερ έχει κάποιες φθορές στο χρώμα.
από ήχο δεν θυμάμαι να είχα χρησιμοποιήσει κανένα ιδιαίτερα* αλλά δεν θυμάμαι και πρόβλημα.

*metal zone ξεραϊλα είμαστε.

chris_boss
12-12-2013, 13:39
mY-f68J5PPo

Dr.Gonzo
23-01-2014, 23:26
Ένιωσα πραγματικά σαν να κοίταζα κάτι απαγορευμένο... σαν 13χρονος που κρυφοκοιτάει το Πλεημπόη στο περίπτερο....

https://www.orangeamps.com/wp-content/uploads/2014/01/MG_87101-675x450.jpg

http://www.orangeamps.com/products/guitar-amp-heads/dual-dark-100/

Εν τω μεταξύ τα πρώτα λεπτά αφ'ότου το δημοσιεύσανε στην σελίδα της Orange στο φουμπου, η σελίδα με το link είχε κρασάρει.

Shirime
24-01-2014, 01:01
nice. btw ξέρεις τι λένε για τα solid state που έβγαλε πριν λίγο καιρό;

Djerdjelesh
24-01-2014, 01:16
ΠΩ.ΡΕ.ΦΙΛΕ

Να υποθέσω είναι Dark Terror το ένα κανάλι και Jim Root το άλλο; (βαριέμαι να ανοίξω λινκ)

Εντάξει, τέρμα οι προβληματισμοί, βρήκα τον ενισχυτή που θα πάρω όταν και αν...

ypersyntelikos
24-01-2014, 01:57
ΠΩ.ΡΕ.ΦΙΛΕ

Dr.Gonzo
24-01-2014, 19:24
nice. btw ξέρεις τι λένε για τα solid state που έβγαλε πριν λίγο καιρό;
Nope τι;; :)

Shirime
24-01-2014, 19:42
χαχαχ δεν είναι ανέκδοτο βρε, όντως ρωτάω αν ξέρεις.. δεν έχω βρει κάποια εντύπωση/κριτική γι αυτό ρωτάω.

Dr.Gonzo
24-01-2014, 22:09
Χαχα!... Οχι, δεν εχω προσωπικια αποψη. Κατι demos ενος solid 30αρη combo που ειδα στο νετ με επεισαν οτι σαν ονομα η Οραντζ μπορει και κραταει το επιπεδο τον προιοντων της αναλογως ψηλα, αλλα δεν εχω πιο συγκεκριμενα σχολια μαααααν!!! :)
Ο solid κεφαλις ...μπασου παντως (Τερορ Μπασ 500), μια χαρα γκαριζει αν με ρωτησεις! Τον ειχα για backline + PA ταυτοχρονα, με 4x10 καμπινα τις προαλλες σε μικρο live (Υπογα) και την τιμησε την φανελα του!

The Donnn
26-01-2014, 08:08
Πάντως όσες φορές (την) έπαιξα με orange, είχαν αρκετή βρωμιά να ικανοποιήσουν το αισχρό μου γούστο...ελπίζω να μην το παράκαναν με αυτή την κεφαλή επειδή πραγματικά θέλω να την δοκιμάσω...

BURNIN AMBITION
03-02-2014, 12:44
kalhmera. xerei kapoios na mou pei peripou to zero posa atoma xwraei sto upogeio gia ta live? euxaristw

Phantom Duck
03-02-2014, 20:00
καμιά κατοστή;

BURNIN AMBITION
03-02-2014, 20:11
θεενξ

korrupt3r
06-02-2014, 18:23
Έχει παίξει κανένας με κάποια από τις καμπίνες της Kustom τις deep end? Επίσης δεν βγαίνουν πλέον ρε διάολε 2x15 μπασοκαμπίνες?

kontan
11-02-2014, 21:52
http://www.everythingusb.com/images/list/roland_ds_1_distortion_usb_mouse_news.jpg

μετά απο 10 χρόνια να πω κ εγω τη μαλακία μου

για το phaser δε ξέρω να σε πω, αλλά το ds-1 το αγόρασα πρόσφατα για 10€ και σε άψογη κατασταση. κωλόφαρδος οκ, αλλά πάνω από 30-35€ δε νομίζω να είχε πολύ νόημα. από τα πιο basic πετάλια της boss

BLiTzER
11-02-2014, 23:40
Πούλησα ένα DS-2, 30 ευρώ, πριν κανά μήνα. Ίσως 5-10ε ακόμα να τα καταφέρεις, αν δε βιάζεσαι.

ypersyntelikos
15-02-2014, 14:44

για το phaser δε ξέρω να σε πω, αλλά το ds-1 το αγόρασα πρόσφατα για 10€ και σε άψογη κατασταση. κωλόφαρδος οκ, αλλά πάνω από 30-35€ δε νομίζω να είχε πολύ νόημα. από τα πιο basic πετάλια της boss

Το χω κι εγώ 10 ολόκληρα χρόνια, γαμάει. Απλό λιτό. Έχω δοκιμάσει άπειρα από τότε και όλο σ'αυτό ξαναγυρνάω.

takissam
15-02-2014, 20:59

Το χω κι εγώ 10 ολόκληρα χρόνια, γαμάει. Απλό λιτό. Έχω δοκιμάσει άπειρα από τότε και όλο σ'αυτό ξαναγυρνάω.
Μιλάτε για το mouse της φωτογραφίας ή για το πετάλι???:cool:

Dr.Gonzo
16-02-2014, 18:33
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/t1/397275_10150623606199343_166153927_n.jpg

Pornofunk
16-02-2014, 18:57
http://media.tumblr.com/tumblr_mdr1w9pcCz1qifa2a.gif

babality
23-02-2014, 15:55
ποναει ο κωλος μου

http://www.nemesisguitarschool.com/wp-content/uploads/2011/02/11.-FENDER-SUPER-REVERB-1978-4x10-ORIGINAL.jpg

Pornofunk
24-02-2014, 00:21
χρονολογια?

babality
24-02-2014, 19:07
79

Neuroscar
05-03-2014, 16:04
Δε μπορω να βρω με τιποτα το θρεντ/συζητηση για τα τελωνεια.
Φιλος μενει μονιμα αμερικα, θα τον βαλω να μου παρει ενα μπασσο.
Αν το στειλει (επειδη ο μαλακουλης ξαναρχεται χριστουγεννα) θα πληρωσω τελωνειο?
Δε θελω να κανω αυτο που λεει εδω:
http://www.noiz.gr/index.php?topic=200527.20

:-?

BURNIN AMBITION
05-03-2014, 17:14
ρε συ πολυ φοβαμαι οτι θα φας ξεκωλιασμα απο το τελωνειο αμα σου το στειλει. πλεον με την κριση αυτο που εχω ακουσει ειναι οτι κοιτανε τα παντα. ειδικα αν εχουν χαρτι που λεει οτι ειναι πανω απο 30 δολλαρια. αν δεν εχει χαρτι ή μυριστουν οτι γραφεται μαλακια νουμερο, εχουν τεφτερια με παραπλησια προιοντα και τσεκαρουν. to usps einai η σωστη λυση να στο στειλουν αλλα ρισκαρεις πολυ. εγω στην θεση σου θα περιμενα.

υγ. βεβαια ενας φιλος πηρε προσφατα μαγνητες απο αμερικη και δεν τουρθε τυελωνειο. με usps του τα εστειλαν. αλλα οι μαγνητες ειναι 2 σκατουλακια. με το μπασο δεν σε βλεπω καλα. εγω προσωπικα δεν θα ρισκαρα. δεν θελω ομως και να σεπ αρω στο λαιμο μου. καλη σου επιτυχια γενικα

KoiliaSamprela
05-03-2014, 21:35
Δε μπορω να βρω με τιποτα το θρεντ/συζητηση για τα τελωνεια.
Φιλος μενει μονιμα αμερικα, θα τον βαλω να μου παρει ενα μπασσο.
Αν το στειλει (επειδη ο μαλακουλης ξαναρχεται χριστουγεννα) θα πληρωσω τελωνειο?
Δε θελω να κανω αυτο που λεει εδω:
http://www.noiz.gr/index.php?topic=200527.20

:-?

Ο φίλος το στέλνει με απλό ταχυδρομείο (USPS) βάζεις σε άλλο δέμα άλλη χρονική στιγμή κουτιά και τέτοια, και σε άλλο το όργανο μόνο του.

Αν ανοίξουν το "δέμα" και δουν ένα μπάσο από ιδιώτη σε ιδιώτη τυλιγμένο με εφημερίδες θα σου πουν και συγγνώμη.
Άλλη επιλογή στο πακετάρει όπως το πάρει και στο στέλνει ΠΆΝΤΑ με USPS και 1/10 να στο ανοίξουν και να πληρώσεις ΦΠΑ. Με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία πληρώνεις 100% τελωνεία / φπα
Σκούνταμε με κανένα πουρνό να σε πω !

Tyler_Durden
05-03-2014, 22:14
καβλώστε μαζί μας (http://rigsofdoom.tumblr.com)

OniBocho
05-03-2014, 22:19
Μεχρι και κανενα χρονο πριν, ισχυε πως αν στο δεμα γραφει πως ειναι δωρο, δεν τα ανοιγουν. Φυσικα, καλο ειναι να μοιαζει καπως και με δωρο. Γνωριζει κανεις αν μπορει ακομα να του το στειλει κατ' αυτον τον τροπο στα σιγουρα;

KoiliaSamprela
05-03-2014, 22:43
το θέμα gift wrap είναι ξεπερασμένο πλέον, και ας είναι καλά το abuse από την ασιατική αγορά.
Και είναι πάνω από 2 χρόνια που δεν παίζει δυστυχώς.

chris_boss
05-03-2014, 22:46
καβλώστε μαζί μας (http://rigsofdoom.tumblr.com)
πιο προ φάση (http://www.guitargeek.com)

chris_boss
17-03-2014, 12:07
μήπως να φτιάξουμε μια βάση δεδομένων για ebooks/methods/songbooks/κλπ;

kontan
23-03-2014, 17:43
δεν ήξερα που αλλού να το βάλω

mbWwPMrbBkc

Gamopanagy
24-03-2014, 05:58
http://cache.thephoenix.com/secure/uploadedImages/The_Phoenix/News/News_Stories/COV_TONGUE(5).jpg

Pornofunk
24-03-2014, 19:46
o enisxitis moy enas marshall mg30 trantzistoratos moy mpoukwnei apotoma kai peftei i entasi

piga sto sideradiko kai mou edwsan anti gia antiskwriako sprey ena spreu epafwn.

kati mou leei oti pira sprey mono gia mpouzi

malakia ekanan e?

na to dokimasw?

http://www.ihosynthesi.gr/images/thumbnails/0/600/wurth-%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CF%8E%CE%BD.gif

chris_boss
24-03-2014, 19:56
σπρέυ επαφών χρειάζεσαι αλλά υπάρχουν 2 ειδών, με ή χωρίς λάδι. αν υπάρχει περίπτωση να έχει λάδι, να ΜΗΝ το χρησιμοποιήσεις.

Pornofunk
24-03-2014, 20:04
fml

Pornofunk
24-03-2014, 20:09
to dokimasa se epifaneia kai eksamizetai

ante na doume

Dr.Gonzo
27-03-2014, 16:33
Αν εγώ τώρα σκεφτόμουν να σκοτώσω αυτό εδώ το μωρό (http://www.guitar-bass.net/reviews/ashdown-mag-c210t-300-evo-ii/)... παίζει να ενδιαφερόταν κανένας σας; Έτσι διερευνητικά.

http://farm2.staticflickr.com/1117/5138979137_6f1b16b92e_z.jpg

Pornofunk
27-03-2014, 17:57
δωσε ινφο να μεταφερω το μαντατο

Dr.Gonzo
27-03-2014, 21:06
Λοιπόν, το μπεμπέ το έχω σπίτι... και μου πέφτει λίγο μεγάλο (σε watt και όλα), καθώς για τα λίγα live που παίζω χρησιμοποιώ πάντα το backline των χώρων και για καμιά μελλοντική χρήση σε προσωπικό χώρο / προβάδικο δεν υπάρχει πρόβλεψη. Οπότε θέλω κάτι μικρότερο.
Ο ενισχυτής είναι γλύκα από θέμα ήχου, 300 watt και με το δεύτερο speaker out, 170 watt με την διαμόρφωση σαν combo - με άλλα λόγια ο ενισχυτής οδηγεί δύο δεκάρια μεγάφωνα (και ένα twitter) στα 170 watt, αλλά αν του βάλεις extension καμπίνα ξερνάει κανονικά 300+ watt.
Είναι βαρύς, είναι πολύ ωραίος στην εμφάνιση - αν έχει για κάποιον σημασία αυτό, δεν έχει καμία φθορά σε μεταλλικά μέρη/grill/knobs κλπ, έχει ζήσει σε συνθήκες κλιματιζόμενου χώρου, έχει βγει από αυτόν τον χώρο μετρημένες φορές (και για τον λόγο αυτό έχει ορισμένα μικρά γδαρσίματα στην επένδυση, που τα ανακαλύπτεις μόνο με ...καλό ψάξιμο).
Δεν είμαι σίγουρος καν αν είμαι στην φάση να τον δώσω, κουβεντούλα ανοίγω, αλλά προφανώς το σκέφτουμαι.
Τον έχω πάρει του κουτιού 430 γιούρα, άμα ψήνεται κανά παλικάρι (να είναι λεβέντης όμως) (και μπεσαλής), συζητάμε και πόσο να τον δώκω.

BURNIN AMBITION
28-03-2014, 01:51
einai krima na paei se xena xeria. exw hdh steilei plerofories se mpasista iola gia na doume!!!

Pornofunk
28-03-2014, 03:14
marka kai tetoia?

KoiliaSamprela
28-03-2014, 09:57
marka kai tetoia?

λέει βρε
http://www.guitar-bass.net/reviews/ashdown-mag-c210t-300-evo-ii/

Dr.Gonzo
28-03-2014, 13:44
Μπέρνη είσαι ένας λατρείας μεγάλος (δώκε και χαιρετισμούς στον οργανοποιό μπασίστα σου).
Σαν αρχική σκέψη θα ήθελα να τον αμολήσω με 300 γιούρα, σχεδόν όσα θέλω για να πάρω μετά κάτι μικρότερο, αλλά... επειδή μιλάμε για φράγκα και όχι φασόλια, η τιμή είναι ασφαλώς συζητήσιμη. :)

BURNIN AMBITION
28-03-2014, 17:28
θα μιλησω με τον δικο μου και θε σε πω αγαπη μεγαλη!!!!

BURNIN AMBITION
29-03-2014, 13:52
κουκλε ο δικος μου δεν τοψηνει τελικα. γιατι εχει πρωτη προτεραιοτητα ενισχυτη κιθαρας! καλοπουλητο ε!!!

Dr.Gonzo
29-03-2014, 14:01
Πάρτε αγάπες να'χετε μωρέ Ιόλες!

https://www.youtube.com/watch?v=yYdIThSgUjc

BURNIN AMBITION
29-03-2014, 18:36
:pink::pink::pink::frik::frik::frik::frik::frik::frik:

Dr.Gonzo
12-04-2014, 13:35
https://www.youtube.com/watch?v=gPs9R8EbLrI

Swollen
19-04-2014, 11:31
πως έχει η ιστορία: μέχρι τώρα ηχογραφούσα σπίτι χρησιμοποιώντας nuendo 3 και ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά οπότε για προτείνετε πως το κάνουμε αυτό.
συνεχίζω με τελευταία έκδοση nuendo ή έχουμε να προτείνουμε κάτι καλύτερο/ελαφρύ/σούπερ ουάου πρόγραμμα?

το λειτουργώ ίσως στο 5% των δυνατοτήτων του οπότε αν ξέρετε κάτι πιο απλό πείτε
κανάλια να γράφουμε, να πειράζουμε κάνα εκουαλάηζερ, πλαγκίνς και τέτοια αλλά λίγα πράματα
για πείτε

chris_boss
19-04-2014, 11:49
Δοκίμασε το Reaper. Είναι σχετικά ελαφρύ (λειτουργεί απροβλημάτιστα σε λαπτοπ 6ετίας με centrino2), η εγκατάσταση του πάρα πολύ μικρή. Έχει πλήρως λειτουργική δοκιμαστική εγκατασταση 2 μηνών και η αγορά του (για ερασιτέχνη ιδιώτη) είναι γύρω στα $60. Δεν ξέρω αν του λείπει κάτι, αλλά από τη χρήση που λες ότι κάνεις, λογικά δε θα βρεις καποια ελλειψη. Γιατί όμως θες να αλλάξεις το nuendo?

JnB
19-04-2014, 11:55
+1 για το Reaper.

Swollen
19-04-2014, 12:20
είστε ωραίοι
εγώ παίζει και να μην αλλάξω (λόγω συνήθειας και μόνο), αλλά σίγουρα θα δοκιμάσω ρίπερ που λέτε να δούμε τι γίνεται
το όλο θέμα άρχισε με υπολογιστή ξαδέρφου, που θέλει να μπει στο άθλημα, και δεν δέχεται την έκδοση του nuendo που έχω
και 'πειδή δεν το'χει σ'αυτά, είπα μπας και υπάρχει κάτι πιο απλό που θα είναι συμβατό και με win7 που τρέχει

JnB
19-04-2014, 13:13
Το Reaper έχει αρκετά απλό interface, δηλαδή με λίγο ενασχόληση και κανα tutorial σε youtube κάνεις ίσως και παραπάνω από αυτά που ζητάς.
Επίσης είναι 30mb download με εύκολο "σπάσιμο" από τα γνωστά μέρη, αλλά τα 60$ δεν είναι απαγορευτικά για να στηρίξεις τη φάση εφόσον αποφασίσεις να το χρησιμοποιείς.

my_troubled_Mind
07-05-2014, 15:28
yo!

αν παίζει κάποιος βιολί ή ξέρει κάποιον που παίζει ή ξέρει κάποιον που ξέρει κάποιον που παίζει please στείλτε ένα πμ.
θέλω να γράψω-κυριολεκτικά-οχτώ ( 8 ) νότες και να το λουπάρω. ο παίκτης ή ο διαμεσολαβητής θα ανταμειφθεί ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ.

μερσί.

The Good Son
07-05-2014, 21:24
Τί πόλη είσαι;

KoiliaSamprela
07-05-2014, 23:02
yo!

αν παίζει κάποιος βιολί ή ξέρει κάποιον που παίζει ή ξέρει κάποιον που ξέρει κάποιον που παίζει please στείλτε ένα πμ.
θέλω να γράψω-κυριολεκτικά-οχτώ ( 8 ) νότες και να το λουπάρω. ο παίκτης ή ο διαμεσολαβητής θα ανταμειφθεί ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ.

μερσί.

υπάρχει ERίτης :)

Gamopanagy
08-05-2014, 09:35
τσεκαρε το edirol orchestral plugin, μπορεις να βγαλεις οτι ηχους χρειαζεσαι με αυτο.

phthoggon
08-05-2014, 13:22
αν δε βρεις my_troubled_mind εγώ έχω la scoring strings (καλύτερο από έντιρολ, ρήαλ σαμπλς etc) άμα θες στείλε!

swollen αν μπερδευτείς με το reaper (είναι λίγο δύσκολο για αρχή) cubase 5 ρε, έχει και 64μπιτο. Εγώ αυτό δουλεύω. Στα ίντερνετς κοντά σας φάση (τελευταίες εκδόσεις μετά το 5 γιοκ βέβαια)

my_troubled_Mind
08-05-2014, 17:07
good son, Αθήνα. στέλνω γαργαλιστικά γουαβς(και γαβς) όμως, είμαι τέτοιος τύπος.

ας μιλήσομε για plugins παιδιά.

έστω υποτυπώδες στούντιον με τα πυκνωτικά του και με τα όλα του και έστω βιολιτζής που δεν έπιασε δοξάρι χτες πρώτη φορά.
ντε φάκτο θα βγει καλύτερος ήχος έτσι? παίζουν midi που πλησιάζουνε σε αληθοφάνεια την κανονική ηχογράφηση?
θέλουν κάποιο στάνταρ πείραγμα ξέρωγω?

μην με παρεξηγάτε, οι ερωτήσεις μου είναι πάνχαζες το ξέρω, αλλά δεν έχω ψαχτεί καθόλου με τέτοια. με ένα ψωροreason 4 του 06-07 έγραφα μέχρι τώρα και χρησιμοποιώ πλέον τους ήχους του για οδηγούς (καλά εκτός από κάποιες drum loops που έχω πειράξει λίγο).

phthoggon
08-05-2014, 19:55
imtqZqU7LbA

πάρε ντέμο να γουστάρεις!

τώρα που χάρηκες, ναι είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις τέτοιο ήχο. Πέρα από ενορχωστρώσεις, στο παράδειγμα με το σόλο βιολί που λες είναι επίσης δύσκολο, επειδή χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά είδη παιξίματος (τα οποία είναι διαφορετικές μπάνκες και τα φορτώνεις σε ένα πρόγραμμα που λέγεται kontakt ή παρόμοια) και από κει και πέρα χρειάζεται να κάνεις πολύ volume automation αλλά και eq για να ακουστεί ρεαλιστικό. Είναι δύσκολο αλλά αν κατέχεις από μίξη και midi αξίζει να καταπιαστείς. Όταν θα φορτώσεις μία μπάνκα μη περιμένεις να ακούγεται τίποτα σπουδαίο, σα συνθεσάιζερ θα είναι έστω και με πραγματικά samples. Αφού θα είναι το ίδιο είδος παιξίματος.

Ο βιολιστής ναι, του βάζεις ένα καλό μικρόφωνο και τελείωσες :P

ps. ξέρω και αυτόν εδώ, αλλά δεν ξέρω αν έχει χρόνο, μπορώ να του πω ευγενικά ίσως

http://www.youtube.com/watch?v=Bi2al4WeJp0

my_troubled_Mind
08-05-2014, 20:11
πινκς! και κατεβάζω ήδη.

phthoggon
08-05-2014, 20:19
δεν ξέρω τι βρήκες αλλά υπόψιν ότι είναι γύρω στα 30gb νομίζω ε! Θα μπορούσες αν θέλεις μόνο αυτό να πας σε κανένα περίεργο site και να ψάξεις για solo violin vst ή κάτι τέτοιο. Εν πάση περιπτώση μη ξεχνάς ότι χρειάζεσαι και το kontakt κι άμα τα βάλεις και δε βρίσκεις άκρη στείλε κάνα πιέμ.

my_troubled_Mind
08-05-2014, 20:22
χαχαχαχ pm είχα στείλει ήδη. check.

αυτό που κατεβάζω είναι 15gb. Καλά που είπες για το kontakt γιατί είμαι χαζός και θα προσπαθούσα να το ανοίξω μέσω cubase.

SpiritCrusher
09-05-2014, 00:40
Χμου..

http://www2.gibson.com/Memory-Cable.aspx

chris_boss
09-05-2014, 01:28
το kontakt λειτουργεί και ως plugin; θα μπορούσα δηλαδή να το βάλω μέσα σε track κάποιου daw?

rat_poison
09-05-2014, 02:14
τράμπολντ σ' ακούω

να ξέρεις δεν είμαι για πολύ απαιτητικά πράγματα, έχω 2 χρόνια που παίζω πολύ περιστασιακά.

Dr.Gonzo
09-05-2014, 17:51
https://www.youtube.com/watch?v=hq_DiR5frEA

redeemer
10-05-2014, 15:11
Κατέφθασε χτες

http://www.blogcdn.com/de.engadget.com/media/2011/12/dsc2110600.jpg

και δε ξεκολάει από τα χέρια μου,σκάλωμα.Αν μου βγει και η μόντα για MIDI θα είναι η καλύτερη value for money αγορά που έχω κάνει.

Swollen
10-05-2014, 16:52
swollen αν μπερδευτείς με το reaper (είναι λίγο δύσκολο για αρχή) cubase 5 ρε, έχει και 64μπιτο. Εγώ αυτό δουλεύω. Στα ίντερνετς κοντά σας φάση (τελευταίες εκδόσεις μετά το 5 γιοκ βέβαια)
το βολεύτηκα το reaper μια χαρά είναι (το 32μπιτο βέβαια, προηγούμενη έκδοση δλδ, αλλά και την 64μπιτη τελευταία έκδοση που έβαλα σε ξάδερφο ακόμα καλύτερη όσο είδα)
αλλά πειδή πλησιάζει η ώρα που θα γίνουμε 64μπιτοι κι εμείς το'χω ήδη στην αναμονή το cubase5
θενκς

Dr.Gonzo
24-06-2014, 16:14
http://smart.noiz.gr/details.php?id=200447

:touched: :touched: :touched:

Λείπει η ατάκα: Επειδή την θέλω μόνο και μόνο για να αγαπήσω την Μαρία, μετά θα μου μείνει, μην έχω δώσει κι ένα σκασμό λεφτά.

KoiliaSamprela
24-06-2014, 19:11
http://smart.noiz.gr/details.php?id=200447

:touched: :touched: :touched:

Λείπει η ατάκα: Επειδή την θέλω μόνο και μόνο για να αγαπήσω την Μαρία, μετά θα μου μείνει, μην έχω δώσει κι ένα σκασμό λεφτά.

http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-0/c0.184.900.333/s720x720/580803_456422474381365_616167604_n.jpg

Pornofunk
28-06-2014, 17:11

http://smart.noiz.gr/details.php?id=200934

Shirime
28-06-2014, 18:15
Γιάννης "petfield" Πέτκος

Dr.Gonzo
28-06-2014, 21:39
Οι κιθαρίστες δείτε έναν από τους αγαπημένους μου παίχτες εκεί έξω... οι ερμηνείες του, σε μελωδικότητα και σε χρονισμό, είναι απλά μελένιες:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLKzsf4-cr57_0K_KrgxsnW48cgdEbIHHu

Shirime
24-08-2014, 04:46
https://www.youtube.com/watch?v=1xEtWk8eo94

Dr.Gonzo
03-09-2014, 21:15
https://www.youtube.com/watch?v=urzWY6sqVGw

Dr.Gonzo
18-09-2014, 16:03
Μπουμπουκάκια θέλω μάστορα που να ξέρει γράμματα από καλωδιώσεις/κολλήσεις/ξεκολλήσεις/ηλεκτροψιψιψόνια σε κιθάρες. Στο διαταύτα θέλω να αλλάξω το active eq/preamp και έναν μαγνήτη στο μπάσο και να βάλω τα μαμά. Θα εχτιμήσω όποιον προτείνει άνθρωπο που να είναι καλός με αυτά γιατί προφανώς μιλάμε για μπελαλοδουλεία... δεν είναι φάση "έκανες μια κόλληση και καθάρισες..." Θένκιο!

*δυτικά μένω (ένα μπουρδέ ένα μπουρδέλο είμαστε) οπότε αν έχουμε κάποιον έδω κοντά, ακόμα καλύτερα.

overdriven
26-09-2014, 18:43
Άμαν ήσουν Θεσσαλονίκη θα σε είχα φτιάξει, τώρα όμως, καλή τύχη

overdriven
26-09-2014, 18:44
Το λοιπόν φόρεσα στο μπάσο μου πρώτη φορά flat χορδές και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Τι σκατά έκανα με τις round 15 χρόνια τώρα ούτε και κατάλαβα...

Dr.Gonzo
26-09-2014, 19:06
Θα εντυπωσιαστείς και με το πόσο παραπάνω χρόνο παίρνει για να "θαμπώσει" ο ήχος τους. :) Ακριβώς επειδή δεν έχουν τα αυλάκια των round, δεν πιάνουν εύκολα ΜΑΚΑ από τα χέρια.
Κι έγω είχα πάθει πλάκα όταν τις πρωτοδοκίμαζα. Αυτές οι μπομπάτες μεσαίες συχνότητες που έχουν τονισμένες κάνουν το μπάσο να κόβει μέσα από mix με οχτώ μέταλσ κιθαρίστες! Απλά, αυτές ακριβώς οι τονισμένες μεσαίες/χαμηλομέσαιες είναι και θέμα γούστου. Εγώ από ένα σήμειο και μετά ...τις βαρέθηκα λιγάκι (ποτέ μην λες πότε όμως!). Επίσης μου έλλειπε πλέον η ατάκα, όλα τα κακιασμένα πρίμα των φρέσκων roundwounds! :P
Τέλος πες μας αν σε κουράζει η πιο μεγάλη τάση των flats, που τις κάνει πιο σκλήρες... ή είσαι μπονδιμπίλτερ/κουρδίζεις 480 ημιτόνια κάτω απ'το στάνταρ.

overdriven
26-09-2014, 19:14
Ενάμιση τόνο κάτω είμαι. Για κάποιο λόγο μου φαίνονται ευκολότερες στο παίξιμο...

Dr.Gonzo
26-09-2014, 19:32
Ε ωραία πράματα τότε, δώσε πόνο!
:tragopapas:

chris_boss
26-09-2014, 19:32
λογικό δεν είναι;

thanasis00
26-09-2014, 19:36
Ενάμιση τόνο κάτω είμαι. Για κάποιο λόγο μου φαίνονται ευκολότερες στο παίξιμο...

Ποιες φόρεσες για 1.5 τόνο κάτω κούρδισμα; Γιατί εγώ είμαι καιρό με round και σκέφτομαι καμιά αλλαγή, αλλά είμαι 2.5 τόνους κάτω.

Dr.Gonzo
26-09-2014, 19:42
Εγώ πάντως μάγκες για -1 τόνο (Ρε στάνταρ), πήγα σε 50αρες, roundwound μιλάμε πάντα.
http://www.thomann.de/gr/ghs_3045_h_boomers.htm

overdriven
26-09-2014, 20:27

Ποιες φόρεσες για 1.5 τόνο κάτω κούρδισμα; Γιατί εγώ είμαι καιρό με round και σκέφτομαι καμιά αλλαγή, αλλά είμαι 2.5 τόνους κάτω.

http://guitarstrings.sncstores.com/Images/Product/D_ADDARIO_XL_CHROMES_MEDIUM_GAUGE_FLATWOUND_ECB82_BASS_STRINGS.JPG

overdriven
26-09-2014, 20:29
Θα ήθελα να δοκιμάσω και αυτές:
http://static.musiciansfriend.com/derivates/6/001/187/320/DV019_Jpg_Regular_102833.jpg

Fucking Wizard
27-09-2014, 00:14
φανατικα τα τελευταια 2,5 χρονια αυτες:

http://i.ebayimg.com/00/s/NjAwWDYwMA==/z/eu4AAOxyu1FRlWwt/$T2eC16J,!)UE9s3wBohGBRlWws3FDg~~60_12.JPG

65-85-105-125

thanasis00
27-09-2014, 00:47

http://guitarstrings.sncstores.com/Images/Product/D_ADDARIO_XL_CHROMES_MEDIUM_GAUGE_FLATWOUND_ECB82_BASS_STRINGS.JPG

Χμμμ είναι πολύ λεπτές για τόσο χαμηλό κούρδισμα που είμαστε... Θα ψάξω να δω αν παίζουν flat κοντά στο 60-120

φανατικα τα τελευταια 2,5 χρονια αυτες:

http://i.ebayimg.com/00/s/NjAwWDYwMA==/z/eu4AAOxyu1FRlWwt/$T2eC16J,!)UE9s3wBohGBRlWws3FDg~~60_12.JPG

65-85-105-125

Και εγώ αυτές χρησιμοποιώ τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά δε βρίσκονται εύκολα οι άτιμες εδώ, και έτυχε ανάγκη τις προάλλες και δε τις βρήκα πουθενά... Πρέπει να στοκάρω απ' έξω μου φαίνεται...

JnB
27-09-2014, 10:43
Ή πολύ πιο απλά παίρνετε 5χορδου και πετάτε τη σολ, αντί να ψάχνετε μόνο αυτές.
Τα gauge ίδια είναι και υπάρχουν και πιο πολλές επιλογές.

Τσαστ σεηιν'

animae
27-09-2014, 12:50
To nut δεν θα χει θέμα?

Dr.Gonzo
27-09-2014, 13:32
:)
http://cdn.cutestpaw.com/wp-content/uploads/2013/12/s-Just-Hamster-eating-a-bit-of-banana.jpg

Om
05-11-2014, 16:51
https://www.youtube.com/watch?v=F8S-F3DKA-8

my_troubled_Mind
08-11-2014, 15:35
γεια σου ηαράκι μου.

πες μου αν ξέρεις. ποιό είναι το καλύτερο vst για ήχο που πλησιάζει σε αυθεντική τρομπέτα(όχι κρα trumpet synth δηλαδή).
εναλλακτικά αν και προφανώς καλύτερα, ξέρεις κάποιον που να παίζει τρομπέτα να ηχογραφήσει 2 παρτς που θέλω? μικρές απαιτήσεις το ένα, σχετικά φρι σταϊλ ψολάρισμα το άλλο.

βόηθησε και εσύ τον ιρελίτζιο να γράψει lp. μπορείς.

chris_boss
08-11-2014, 18:07
Κατά την άποψη μου, επειδή μιλάμε για χάλκινα, είναι πολύ δύσκολο να αποδοθούν πειστικά με vst, ειδικά το φρη στάιλ. Βρες κάποιον καλύτερα.

BURNIN AMBITION
08-11-2014, 20:59
πες στον kermit ruffins
(treme mode off)

chris_boss
12-12-2014, 13:36
tip του Anthony Jackson (http://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Jackson_%28musician%29):
μελετάς με τον ενισχυτή δυνατά (στα όρια του ενοχλητικού) και προσπαθείς να παίξεις σιγά και κυρίως καθαρά. Ο σκοπός είναι να αποκτήσεις απόλυτο έλεγχο των δυναμικών στο δεξί χέρι.

BURNIN AMBITION
12-12-2014, 15:34
tip του Anthony Jackson (http://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Jackson_%28musician%29):
μελετάς με τον ενισχυτή δυνατά (στα όρια του ενοχλητικού) και προσπαθείς να παίξεις σιγά και κυρίως καθαρά. Ο σκοπός είναι να αποκτήσεις απόλυτο έλεγχο των δυναμικών στο δεξί χέρι.αυτο ακριβως συζητουσα πριν λιγο καιρο με τον δασκαλο μου κι τον μπσιστα μου!!! θεεενξ

Dr.Gonzo
12-12-2014, 20:58
Με την μια μου ήρθε στο μυαλό ο Gary Willis, που έχει συναφή και πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση επί του θέματος. Στο νήμα αυτό έχει σχετικό βιντεάκι του Bruce Willis για την τεχνική αυτή, αλλά και ενδιαφέροντα σχόλια από άλλους παίχτες, αξίζει να ρίξεις μια ματιά.
http://basschat.co.uk/topic/200762-gary-willis-right-hand-technique/
Κάτι που λέγεται και στο οποίο έρχομαι να προστεθώ κι εγώ είναι ότι εκτός από ...συνήθεια, πολλές φορές το έντονο σε δυναμική παίξιμο είναι και σημαντικό κομμάτι του στυλ μουσικής (ακόμα και του τόνου του όργανου). Δηλάδη, μπορεί εδώ να τα λέει καλά ο Gary Oldman πέρι ελέγχου των δυναμικών και της δυνατότητας όταν θελήσεις να παίξεις πιο δυνατά, για να δώσεις και περισσότερη ένταση στο όργανο, αλλά άμα ούτως ή άλλως παίζεις σε ένα σχήμα που παίζει μονίμως τέρματα, μάλλον θες απλά κι εσύ να παίζεις μονίμως forte, όχι τόσο για να πιάσεις την ένταση (παίξε σε δυνατό μηχάνημα ρε αδερφέ), αλλά περισσότερο για να αποδώσεις το ύφος και τον τόνο. Δηλαδή... (ακραίο παράδειγμα) τι να τις κάνει τις πλούσιες δυναμικές και τον "συμπιεσμένο από το δεξί χέρι" ήχο ο Lemmy?... compression παίρνει από τον overdriven/τερματισμένο ήχο του και από εκεί και πέρα αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει είναι η σταθερή, ακούραστη... κατακλυσμιαία ατάκα στο παίξιμο!... Δοκιμάστε τα μπασόνια να παίξεται Motorhead (με πένα, δάχτυλα, σφυρί, δεν έχει να κάνει) παίζοντας ...απαλά, έστω, κανονικά... Αν δεν παίξεις σταθερά, με όλη την ένταση των χεριών σου, απλά δεν γίνεται! Άσχετα ακόμα και από τον ήχο που έχεις, βάλτε όση παραμόρφωση θέλετε, το στυλ αυτό επιβάλλει μονίμως-φόρτε-γάματα-δυναμική στο παίξιμο για να αποδωθεί πειστικά. Έτσι έχω διαπιστώσει εγώ τουλάχιστον.
Συμπερασματικά, είναι πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση των Anthony Jackson, Gary Willis κλπ, σίγουρα σε βάζει να δοκιμάσεις και ίσως να βελτιώσεις το πόσο "πειθαρχημένος" παίχτης είσαι και το πόοο καλό έλεχγο του οργάνου έχεις. Επίσης σαν ήχος είναι πράγματι πολύ ευέλικτος, εννοείται ακόμα και για metals στυλ (βλέπε Cynic / μέγιστο τέρας Sean Malone). Απλά, ανάλογα με το τι παίζει κανείς, υπάρχουν και στυλ τα οποία αμφιβάλλω αν τα αγγίζει αυτή η προσέγγισις. (όπως είπα, Motorheads, άλλα ωραία, πιο ΘΡΑΣ πράμματα, στυλ που σε ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα η λυσσαλέα επίθεση καθαυτή σαν... συναίσθημα και όχι τόσο τα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει ένα πλούσιο σε δυναμικές παίξιμο).

Πώς τα λέω έτσι ο σάλιαγκας.

phthoggon
13-12-2014, 04:24
συγνώμη αλλά ξόδεψες 35 γραμμές για να μας πεις ότι παίζεις grindcore, άρα αυτό που έγραψε ο chris boss does not apply ε?

σολούσιον: μη παίζεις μόνο grindcore.

πέρα από την πλάκα, ε ναι αυτό αφορά προφανώς μουσικές χωρίς ή με χαλαρό beat. Στις υπόλοιπες, ιδιαίτερα σε λάιβ κατάσταση που δεν ακούς και πολύ καλά πάνικ μοντ σετς ον και δε πάει να έχει και δυναμικές η μουσική σου, πρακτικά όλοι ξύνουνε και κοπανάνε.

thanasis00
13-12-2014, 04:57
To nut δεν θα χει θέμα?

Λίγο αργά η απάντηση, αλλά ναι, το nut θέλει άνοιγμα για να μπουν αυτές οι χορδές, οπότε είναι σχεδόν μονόδρομος όταν αποφασίσεις να τις βάλεις. Μετά θα θες αλλαγή στο nut για να βάλεις πιο λεπτές πάλι.

Όσον αφορά το παίξιμο, αν παίζεις πάντα σε τέρμα γκάζια, ναι μάλλον δεν έχουν νόημα οι δυναμικές. Αν και εγώ έχω παρατηρήσει μεγάλες διαφορές στις δυναμικές ακόμα και όταν παίζω με fuzz ανοιχτό. Όπως παίζει ρόλο και σε πιο σημείο θα χτυπήσει το δεξί χέρι τη χορδή κλπ κλπ.

Shirime
13-12-2014, 08:07
Μετά θα θες αλλαγή στο nut για να βάλεις πιο λεπτές πάλι.

Όχι, δεν χρειάζεται αλλαγή το nut

thanasis00
13-12-2014, 16:51
Μετά θα θες αλλαγή στο nut για να βάλεις πιο λεπτές πάλι.

Όχι, δεν χρειάζεται αλλαγή το nut

Να σου π την αλήθεια δεν είμαι και σίγουρος, αλλά δεν έχω ακούσει ακόμα μπάσο που να έχει χορδές πιο λεπτές απ' ότι είναι τα slots του nut, αλλά δε ξέρω αν είναι καλό να κουνιέται εκεί μέσα η χορδή.

Shirime
13-12-2014, 17:14
Κοίτα, αν δεν έχει κάνει καμιά εξυπνάδα ο μάστορας να βαθύνει το slot, δεν παίζει πρόβλημα γιατί η χορδή θα'ναι στο ύψος που πρέπει και θα κάθεται με τη νορμάλ τάση της στο αυλάκι της. Εδώ που τα λέμε 105-110 με 125-130 δεν είναι και τόσο μεγάλη διαφορά πάχους.

Αν κάποιος μάστορας βέβαια σου'χει πει το αντίθετο, πάω πάσσο.

Dr.Gonzo
08-01-2015, 14:41
Ρε τσάκαλοι οι μπασίστες από Αθήνα, από που αγοράζετε χορδές; Ψάχνω για GHS ιδανικά ή από τεχνικής άποψης roundwound nickel-plated ατσάλια και οπωσδήποτε βαρύ σετ: 50-115 φάση... Πείτε κανά μαγαζί - - - θενκζσσ!!

JnB
08-01-2015, 21:41
Από εδώ:

https://schneidermusik.de/home/

9 ευρώ μεταφορικά, αγοράζω μια φορά το χρόνο 2-3 σετ και έχει και πολλές επιλογές :)

Xtikio
09-01-2015, 16:33
exei paiksei kaneis tis DR NEON ?

chris_boss
09-01-2015, 20:08
Όχι αλλά θα ήθελα να μάθω κι εγώ τι λένε. Έχω παίξει αρκετα τις black beauties όμως

Xtikio
09-01-2015, 22:05
e afou to les pou to les grapse kai pws se fanikan re kris mpos

chris_boss
09-01-2015, 22:32
Δίκιο έχεις.
Κάνουν αυτό που λένε, κρατάνε πολύ, αλλά νομίζω ότι πεθαίνουν απότομα. Στην αρχή ίσως δίνουν μια περίεργη σμουθ αίσθηση λόγω της επίστρωσης αλλά συνηθίζεται αμέσως (όταν ξανάβαλα nickels με ξένισε πολύ αρχικά). Ο ήχος μου φαίνεται αρκετά ουδέτερος το οποίο προσωπικά το θεωρώ θετικό, αφού προτιμώ το tone να χαρακτηρίζεται κυρίως από όργανο και ενισχυτή, ενώ λείπουν τα ανεπιθύμητα overtones. Εμφανισιακά γαμάνε αν εχεις μαυρο hardware. Το κακό είναι ότι χανουν το χρώμα στο σημείο που ακουμπάνε στα ταστα το οποίο φαίνεται αν τις βγαλεις και τις ξαναβάλεις.

Xtikio
10-01-2015, 14:47
smooth aisthish ? dld san na exeis flatwoonds ?

chris_boss
10-01-2015, 15:00
δεν έχω παίξει με φλατς πανω από 5' κι αυτό σε κοντραμπάσο οποτε δεν έχω άποψη. όταν λέω σμουθ αίσθηση εννοώ ότι νιώθεις ελαφρώς την υφή της επίστρωσης.

Xtikio
10-01-2015, 15:13
Μάλιστα. Νομίζω οτι όλες οι μοντέρνες coated εχουν την ίδια πανω κατω υφή. Λογικά οι μπλακ ΜΠΟΥΤΙΖ και οι νεον θα είναι το ιδιο σε άλλο χρώμα. Οταν τις τσεκάρω θα ενημερώσω. Σε άλλα νέα, οι flatwoond έχουν πολυ ενδιαφέρον ήχο

chris_boss
10-01-2015, 15:59
θέλω να δοκιμασω κάποια στιγμή. έχεις να προτείνεις κάποιο σετ;

Xtikio
10-01-2015, 16:30
Η καλύτερη εταιρία χορδών.- http://www.thomann.de/gr/pyramid_gold_flatwound_ebasssaiten.htm

Om
10-01-2015, 16:59
Δεν έχω δοκιμάσει αλλά 40 ευρώ για ένα σετ... για κάτι αναλώσιμο προτιμώ να πάρω δυο σετ με 20 το ένα.
Όσον αφορά τις νεον τι υλικό είναι αυτό το χρώμα? Αν η ταστιέρα είναι χωρίς λούστρο μπορεί να την βάψει ξερω γω?

Xtikio
10-01-2015, 17:03
Τι χορδές βάζεις ; Και γιατί είσαι κακούλης και βλέπεις μόνο τις φλατγουντ και δεν πας να δεις και την τιμή των απλών χορδών ; ε;

Επίσης τι θα πει αναλώσιμο ; Όλοι είμαστε αναλώσιμα, το θέμα είναι τι σε φτιάχνει να ακους

Om
10-01-2015, 20:21
Εγώ round παίζω. Δεν έχω πρόβλημα με το τι γουστάρει να ακούει ο καθένας. Οι χορδές είναι αναλώσιμες γιατί σε λίγο καιρό θέλουν πέταμα.