PDA

View Full Version : katalhpseis, apergies kai xasimo mathimaton

Pages : 1 [2] 3

carheart
05-06-2006, 10:37
To ότι οι κομματικοποιημένοι είναι τόσο για το πέος, οφείλει να μην εξυψώνει στα μάτια μας τους υπόλοιπους μόνο και μόνο για αυτό.

Όπως στα εργαστήρια, που ευχόμαστε το ζευγάρι μας να είναι κάποιος καθυστερημένος, μπας και ο μαλάκας επιβλέπων αντιπαθήσει εκείνον πρώτο.

Και μετά το φοβερό μου παράδειγμα, το βασικό πρόβλημα της (όποιας) συνδικαλιστικής νεολαίας, δεν είναι πρωτίστως η κομματικοποίηση. Κατά τη γνώμη μου. Αυτό υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Δυστυχώς.

Ανησυχώ πολύ περισσότερο για την τόση ανακύκλωση και τα αδιέξοδα στα οποία μπαίνει η ίδια. Όταν τα 3/4 του χρόνου μιας γενικής συνέλευσης (στην οποία υπάρχει το πολύ ένα κομματικοποιημένο σχήμα) χάνονται μέσω τσακωμού για την ψήφιση περί τήρησης χρονοδιαγράμματος για εκείνη την ίδια την γενική συνέλευση, τότε το πρόβλημα βρίσκεται πολύ πιο πίσω.

Και αν κάποιος πιστεύει πως υπάρχουν και εδώ οι καλοί και οι κακοί, ε τότε μάλλον ανήκει σε μια τυχαία ομάδα και νομίζει πως ανήκει και στους καλούς.

Raven Lord
05-06-2006, 15:11
Έστω. Κλείνω με την απορία μου πώς ξεχωρίζουν οι ανώριμοι φοιτητές που ακολουθούν κατευθύνσεις από τα κόμματα από τους σκεπτόμενους αγωνιστές. Κονκάρδα φοράνε; Ή είναι ΓΤΠ γενικά όσοι ψηφίζουν παρατάξεις και υπέρ του κλεισίματος του πανεπιστημίου (πόσο % είναι σύνολο ΠΑΣΠ, ΠΚΣ και ΔΑΠ;) ή δεν είναι... Στους αγώνες για την παιδεία έρχεται ουρανοκατέβατο το πολιτικό κριτήριο ή τυχαίνει και συμφωνούμε άρα όλα είναι ΟΚ;

Επαναλαμβάνω: Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

μα η κομματικοποίηση καθ'αυτή δεν είναι απαραίτητα κακή

Deggial
05-06-2006, 15:14
Η κομματικοποίηση είναι πρόβλημα όταν η παράταξη καταλήγει να εξυπηρετεί δικούς της σκοπούς ή συμφέροντα τρίτων, αντί των ιδρυτικών της σκοπών. Υπάρχουν σαφή και εύκολα κατανοητά πλεονεκτήματα στην συλλογική δράση.

Vic
05-06-2006, 16:04
όταν η παράταξη καταλήγει... Έχετε καλύτερες νεολαίες εκεί φαίνεται διότι έδώ αυτό είναι το αυτονόητο. Εδώ πάντως Ace η ΠΑΣΠ έχει ταχθεί υπέρ των καταλήψεων και το προβάλλει και ως δείγμα ανεξαρτησίας της από τη γραμμή του κόμματός της. Αν δεν κάνω λάθος αυτή είναι η γενικότερη στάση της ΠΑΣΠ. Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Και η αναθεώρηση αυτή καθ'εαυτή δεν είναι απαραίτητα κακή. Επειδή *ξέρουμε* ότι όλα αυτά γίνονται για να εκμεταλλευτούν την υπεραξία μας αντιδρούμε. Εκτός κι αν είναι αθέμιτο κάποιος καυλωμένος να ανοίξει μια ακαδημία του Πλάτωνα, μια Μαθηματική Ακαδημία ή οι φίλοι της μουσικής μια μοντέρνα ακαδημία μουσικής. Δεν μου έχετε δώσει άποψη γι'αυτό ακόμα, οπότε μου έχει μείνει η απορία...

Και η αξιολόγηση αυτή καθ'εαυτή κακή δεν είναι απαραίτητα. Επειδή *ξέρουμε* ότι θα την κάνουν για να υποβαθμίσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο είμαστε κατά.

Νοοτροπία Bush: Πόλεμο τώρα πριν γίνει το κακό.
Τέσπα, αναμασάω τα ίδια και τα ίδια. Σήμερα εχουμε πάλι συνέλευση. Διχάζομαι αν πρέπει να πάω. Να πάω να ακούω παπαρολογίες τώρα (2 ώρες αν πρέπει να εμποδίζουμε ή όχι το ερευνητικό έργο των καθηγητών και των μεταπτυχιακών) ή μετά όταν θα είμαι ο μαλάκας που γκρινιάζει αλλά δεν πάει στην συνέλευση...

Deggial
05-06-2006, 16:12
Και η αξιολόγηση αυτή καθ'εαυτή κακή δεν είναι απαραίτητα. Επειδή *ξέρουμε* ότι θα την κάνουν για να υποβαθμίσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο είμαστε κατά.

Η αξιολόγηση γενικά είναι κάτι απαραίτητο. Το πρόβλημα βρίσκεται στο συγκεκριμένο πλάνο της Νέας Δημοκρατίας που δε λαμβάνει υπόψη τις προϋποθέσεις κάτω απ'τις οποίες εισήχθηκε η αξιολόγηση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. έπρεπε ως βασικό βήμα πρώτα να λυθεί το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης) κι είναι αμφίβολο αν πράγματι, με αυτή τη μορφή, μπορεί να προσφέρει χρήσιμη ανατροφοδότηση.

Λοιπά παράπονα, όπως "μπαίνουν οι επιχειρήσεις στο Πανεπιστήμιο" τα θεωρώ γραφικότητες. Εξάλλου, μία σωστή τριτοβάθμια εκπαίδευση δε γίνεται να είναι πλήρως αποξενωμένη απ'τις πραγματικές επαγγελματικές απαιτήσεις. Πρέπει να υπάρχει ένας συμβιβασμός μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και της παροχής ευρείας επιστημονικής γνώσης.

House Of Low Culture
05-06-2006, 16:39
http://img.photobucket.com/albums/v629/mathcore/athena1.jpg

Boom!
05-06-2006, 16:53
Επαναλαμβάνω: Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

Εμενα γιατι μου φαινεται οτι και στραβα ειναι ο γυαλος και στραβα αρμενιζουμε;

asimoulis
06-06-2006, 00:39

Η αξιολόγηση γενικά είναι κάτι απαραίτητο. Το πρόβλημα βρίσκεται στο συγκεκριμένο πλάνο της Νέας Δημοκρατίας που δε λαμβάνει υπόψη τις προϋποθέσεις κάτω απ'τις οποίες εισήχθηκε η αξιολόγηση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. έπρεπε ως βασικό βήμα πρώτα να λυθεί το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης) κι είναι αμφίβολο αν πράγματι, με αυτή τη μορφή, μπορεί να προσφέρει χρήσιμη ανατροφοδότηση.

Λοιπά παράπονα, όπως "μπαίνουν οι επιχειρήσεις στο Πανεπιστήμιο" τα θεωρώ γραφικότητες. Εξάλλου, μία σωστή τριτοβάθμια εκπαίδευση δε γίνεται να είναι πλήρως αποξενωμένη απ'τις πραγματικές επαγγελματικές απαιτήσεις. Πρέπει να υπάρχει ένας συμβιβασμός μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και της παροχής ευρείας επιστημονικής γνώσης.

συμφωνώ ότι η εκπαίδευση δεν πρέπει να ειναι καθόλου αποξενωμένη απο την αγορά εργασίας ίσα ίσα...

στο καπιταλιστικό όμως συστημα στο οποίο η παραγόμενη γνώση και ερευνα δεν αποτελει εξ ολοκλήρου οφελος του κοινωνικου συνόλου αλλα εξυπηρετεί εν μερει και ιδιωτικους φορείς τοτε στα αρχιδια μου (ποιο το νόημα στην τελικη) η συνδεση εκπαίδευσης-αγοράς

δεν θα λύσουμε τα αδιέξοδα του συστηματος ουτε εμείς ούτε οι οικογενειες μας...

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ...

Phoebus
06-06-2006, 04:49
Ο ιδιωτικός τομέας δεν αποτελεί μέλος του κοινωνικού συνόλου; Αλλά πέραν αυτού ρε ασιμούλη

Αναρωτιέμαι τι εννοείς εδώ...

Kingdom Gone
06-06-2006, 09:23
Ο ιδιωτικός τομέας δεν αποτελεί μέλος του κοινωνικού συνόλου;

όχι, παρασιτεί απλά.

Αλλά πέραν αυτού ρε ασιμούλη

Αναρωτιέμαι τι εννοείς εδώ...

εννοεί (νομίζω) ότι δε θα πρεπε να μας ενδιαφέρουν οι ανάγκες των εταιριών, πόσο μάλλον να υποτασόμαστε σαυτες, για το λόγο που ανέφερα παραπάνω.

Kingdom Gone
06-06-2006, 11:36
επίσης:
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/dsc035061.jpg

The Good Son
06-06-2006, 11:45
Ποιό το νόημα/σχέση φωτογραφιών όπως η αποπάνω, ή του να βάζετε ελληνικές σημαίες σε ουρητήρια, με τον σκοπό της κατάληψης;

House Of Low Culture
06-06-2006, 12:16
Ποιό το νόημα/σχέση φωτογραφιών όπως η αποπάνω, ή του να βάζετε ελληνικές σημαίες σε ουρητήρια, με τον σκοπό της κατάληψης;

απλά η κατάληψη είναι μια υπέροχη ευκαιρία να εκμεταλευτείς το άσυλο, να κάψεις ελληνικές σημαίες και να τiς σβήσεις κατουρώντας τις, να τις κρεμάσεις ανάποδα, να κάνεις ναρκωτικά και να μεθύσεις στο πολυτεχνείο, να δείρεις μεταπτυχιακούς και καθηγητές που τρέχουν ερευνητικά, να κοροϊδεύεις και να πετάς αυγά/μπυρομπούκαλα στους μπάτσους που περνάνε απ' έξω αλλά δε μπορούν να μπουν μέσα και γενικότερα να το παίζεις μάγκας και κυρίαρχος του πολυτεχνικού χώρου και να κάνεις ατασθαλείες και ζημιές. Και στο κάτω κάτω της γραφής σου τον χώνουμε στα αυτιά, φιλαράκο, πας πίσω το φοιτητικό κίνημα.

!!!

Kingdom Gone
06-06-2006, 14:08
εγω θα έβαζα και την ανάγκη αισθητικής πλαισίωσης του κινήματος, δεν είμαστε ρομπότ βρε συ γκουντσαν, πρέπει να υπάρχουν και πράματα προς τέρψη του αγωνιζόμενου φοιτητή. εντάξει οι περισσότεροι από δω μέσα είναι αγροίκοι, αλλά εσύ είσαι και καλλιτέχνης, θα πρεπε να τα καταλαβαίνεις αυτά τα πράματα λιγάκι παραπάνω.

The Good Son
06-06-2006, 14:31
μάλιστα.

FIXXXER
06-06-2006, 15:46
Οριστε, αποφασισαν και σε μας καταληψη και εξεταστικη σε οσους χρωστανε μεχρι 3 μαθηματα. Μπραβο ρε. Πανεξυπνο και πολυ λειτουργικο. Καλυτερα να το εκαναν 1 μαθημα βασικα. Και πηγα και ψηφισα κιολας για να μην ειμαι φοιτητης του καναπε.

Candiru
06-06-2006, 16:00
αλληλλεγγύη σε όλους και όλες τους καταληψίες αλλά αυτό δείχνει και τι θα γίνουν όταν τελειώσουν: αριβίστες χασάπηδες

http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=516860 (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=516860)

Atheist
06-06-2006, 16:30
Ο ιδιωτικός τομέας δεν αποτελεί μέλος του κοινωνικού συνόλου;

όχι, παρασιτεί απλά.

Θα αγοράσουμε την επανάστασή σας, ΚΝίτη, καπιταλισμός ρε μουνιά, κτλ.

Kingdom Gone
06-06-2006, 16:40
http://web.nwe.ufl.edu/~kchancey/guillotine.jpg

Griffith
06-06-2006, 16:51
Aχαχαχαχαχαχα

http://judicial-inc.biz/romanov65.jpg

http://www.romanov-memorial.com/Pic/drama_picture_3.jpg

katwrimos
06-06-2006, 16:58
To parakato keimeno tha to steilo se website foititon tou papei, isos kai se merikous allous endiaferomenous:

Γεια χαρά!

Είμαι φοιτητής του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών και σας γράφω σχετικά με την κατάληψη στο Πα.Πει. Σίγουρα τα αιτήματα των συναδέλφων είναι σεβαστά και η πλειοψηφία του φοιτητικού κόσμου συμφωνεί μαζί τους. Παρόλα αυτά, σε εμάς τους επί πτυχίω φοιτητές που έχουμε γίνει δεκτοί σε κάποιο μεταπτυχιακό, η κατάληψη προξενεί μία σειρά από σοβαρά προβλήματα. Προσωπικά μου μένουν 3 μαθήματα για να αποφοιτήσω, ενώ έχω γίνει δεκτός για μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Maastricht υπό την προϋπόθεση ότι θα έχω πάρει το πτυχίο μου ως τις 31 Ιουλίου. Στην ίδια θέση βρίσκονται προφανώς και άλλοι συνάδελφοι.
Νομίζω ότι κανείς από τους συναδέλφους εντός της κατάληψης δεν θα ήθελε να μας αναγκάσει να χάσουμε την προθεσμία και να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι να ξεκινήσουμε το μεταπτυχιακό μας. Θα ήθελα λοιπόν να τονίσω την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να δώσουν εξετάσεις, ανεξαρτήτως με την πορεία της κατάληψης. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη καλή θέληση εκ μέρους των συναδέλφων εντός της κατάληψης, επιτρέποντας τη μερική λειτουργία των τμημάτων της γραμματείας και ορισμένων αιθουσών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε το πτυχίο μας.
Αδυνατώ να πιστέψω ότι οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αδιαφορούν για εμάς, τι στιγμή που οι ίδιοι λένε ότι η δράση τους γίνεται με γνώμονα το καλό της φοιτητικής κοινότητας. Η διεξαγωγή εξετάσεων για τους επί πτυχίω, δεν θα είχε καμία αρνητική συνέπεια στη διαδικασία της κατάληψης, απεναντίας θα έδειχνε στην ακαδημαϊκή κοινότητα ότι οι καταληψίες δρουν με βάση το κοινό καλό και όχι με στόχο την προώθησή των συμφερόντων μίας ομάδας εις βάρος μίας άλλης. Από την άλλη, το να μας στερήσουν οι συνάδελφοι τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών μας στα μεταπτυχιακά, εκτός από το ότι είναι απαράδεκτο από άποψη ακαδημαϊκής ηθικής, εγκυμονεί δυο σοβαρούς κινδύνους για τις κινητοποιήσεις. Πρώτον κάτι τέτοιο θα έδινε επιχειρήματα στους υποστηρικτές των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αφού θα περνούσε η εντύπωση ότι στα δημόσια πανεπιστήμια το δικαίωμα στη φοίτηση και αποφοίτηση δεν είναι εγγυημένο, δεδομένου ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή κάποιος συνάδελφός σου να σου στερήσει τη δυνατότητα μεταπτυχιακών. Δεύτερον θα ανάγκαζε την πλειοψηφία των επί πτυχίω να στραφούν ενάντια σε μία κινητοποίηση, με τα αιτήματα της οποίας συμφωνούν. Γιατί να ταχθεί κανείς υπέρ ενός αγώνα, όσο δίκαια αιτήματα και να έχει, τι στιγμή που οι ίδιοι αγωνιστές αδιαφορούν για τον ίδιο? Οι κινητοποιήσεις ενδέχεται να κρατήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στις καταλήψεις οφείλουν να μεριμνήσουν για τη συσπείρωση όσο γίνεται περισσότερων φοιτητών εναντίον της ιδιωτικοποίησής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

An thelete sxoliaste

Vic
06-06-2006, 17:33
Aχαχαχαχαχαχα

http://judicial-inc.biz/romanov65.jpg

http://www.romanov-memorial.com/Pic/drama_picture_3.jpg

Τα λέει όλα.

Raven Lord
06-06-2006, 17:46
[...]

An thelete sxoliaste

δε νομίζω να χρίζει σχολιασμού. όπως είπα νωρίτερα, στη σχολή μας όταν κάναμε μακροχρόνιες καταλήψεις, οι επί πτυχίω έδιναν κανονικά εξετάσεις και η γραμματεία λειτουργούσε κάποιες μέρες για την εξυπηρέτηση τέτοιων περιπτώσεων.

Ace
06-06-2006, 18:54
Κατώριμε link.

katwrimos
06-06-2006, 18:55
link pou? an enoeis to site:

www.topapi.gr (http://www.topapi.gr)

Ace
06-06-2006, 19:17
Απο το ιδιο site.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής από το Φεβρουάριο, αυτό όμως δε με εμποδίζει να έχω γνώμη για τα τεκταινόμενα και να συμμετέχω στις Γενικές Συνελεύσεις. Θα ήθελα λοιπόν να πω και εγώ τη γνώμη μου μέσα από το ΠΑΠΙ γιατί γνωρίζω ότι θα τη διαβάσουν πολλοί που είναι υπέρ της κατάληψης.
Θεωρώ ότι η κατάληψη είναι το πιο ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ μέσο αντίδρασης στις αποφάσεις του Υπουργείου. Δεν δέχομαι, καλύτερα δεν ανέχομαι, από κανένα να κλείνει τη σχολή μου και να απαγορεύει σε άτομα (καθηγητές και διοικητικούς) να εισέλθουν και μάλιστα σε καιρό εξετάσεων. Κύριοι καταληψίες, κατανοείτε τι πάει να πει εξεταστική; Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι αγνοείτε τις έννοιες των μαθημάτων, των εξετάσεων κτλ. αλλά σίγουρα υπάρχουν άτομα που τις ξέρουν. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ φοιτητές θα πάνε πίσω έναν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ, θα χάσουν προκαταβολές μεταπτυχιακών, οι γονείς των παιδιών από την επαρχία θα επιβαρυνθούν και άλλο επειδή εσείς αποφασίσατε να κλείσετε ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που πρέπει να είναι μονίμως ανοιχτό και ελεύθερο. Δεν με ενδιαφέρει αν η τελευταία γενική συνέλευση έβγαλε ως απόφαση την Κατάληψη. Και μιλώντας για Γενική Συνέλευση�
Τη στιγμή που ζητήθηκε να αποχωρήσουν τα άτομα που δεν ανήκουν στο ΠΑΠΕΙ, άδειασε το αμφιθέατρο. Αυτή είναι η δύναμή σας; Τα φιντάνια από το Πολυτεχνείο και τη Γεωπονική; Φυσικά και είναι αυτή. Αφού σε κάθε φοιτητικές εκλογές παίρνετε μονοψήφια ποσοστά. Ήταν δημοκρατικό ο κάθε άπλυτος και αξύριστος ΕΑΑΚίτης να με διατάζει να κάνω ησυχία όταν μιλούσε ο κάθε άσχετος από άσχετες σχολές �Φιλοσοφική, Φυσικομαθηματικό � ενώ όταν μιλούσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις να ξελαρυγγιάζεται στη γιούχα; Αυτή είναι η δημοκρατία σας; Είναι πράξη δημοκρατίας η βία με σιδηρογροθιές και κράνη εναντίον παιδιών της ΔΑΠ που ήθελαν να μπουν να ψηφίσουν; Εγώ προσωπικά ψήφισα από τους τελευταίους και είδα στην πόρτα της ΔΑΠ 30 παιδιά που δεν ψήφισαν για αυτό και θεωρώ το αποτέλεσμα νοθευμένο.
Καταλαβαίνω και σέβομαι ότι υπάρχουν και νορμάλ άτομα τα οποία όντως θέλουν να αντιταχθούν στο νομοσχέδιο. Κλείνοντας μια σχολή όμως που απέχει 15 km από το κέντρο των αποφάσεων και ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ το μέλλον των συναδέλφων τους δεν μπορεί να βγει κάτι.
Και για να μην το έχετε απορία αγαπητοί καταληψίες, είμαι μέλος της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και στήριξα το πλαίσιο της με όλη μου τη δύναμη την περασμένη Παρασκευή. Πρώτον γιατί είμαι υπέρ του τρόπου αντίδρασης που πρότεινε (διαμαρτυρίες έξω από το Υπουργείο) και δεύτερον γιατί δεν ανέχομαι τον κάθε άσχετο με τη σχολή μου να έρχεται σε αυτή και να πουλάει τραμπουκισμό και τσαμπουκά.
Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω τα μέλη του Δικτύου. Το μέλος σας, 5ετής απόφοιτος πλέον, Πληροφορικάριος ήρθε και στήριξε την κατάληψη... Για ποιο λόγο; Για μη του φάει κανείς άλλος απόφοιτος Ιουνίου τη θέση από το μεταπτυχιακό στην Αμερική; Εκεί άραγε θα διαδηλώνει για δωρεάν Παιδεία ή θα ικετεύει τους καθηγητές να μην το κόψουν από κανένα μάθημα γιατί αυτό θα συνεπάγεται και αποβολή από το εκεί Πανεπιστήμιο.
Κακόγιαννης Δημήτρης

FIXXXER
06-06-2006, 19:19
Αχα δηλαδη επειδη υπαρχει ενας που τα λεει λιγο πιο χοντρα και κολλημενα πρεπει ο αλλος να χασει το μεταπτυχιακο του?

Ace
06-06-2006, 19:22
Οχι φυσικα, νομιζω πως σε περιπτωσεις οπως αυτη που ανεφερε ο κατωριμος πρεπει να επιτρεπεται να δινουν οι τυποι αυτοι οτι χρωστανε.
Πραγμα που ειναι πολυ δυσκολο ομως να γινει στο παπει καθως η σταση της πρυτανειας ειναι: η ολα ανοιχτα η τιποτα.

katwrimos
06-06-2006, 19:58
afto edo einai idietera endiaferon:

Τις τελευταίες μέρες το Πα.Πει. ζει σε παρανοϊκούς ρυθμούς. Το ξέρω, δεν πρωτοτυπώ με αυτή την εισαγωγή, αλλά πραγματικά θέλω να βγάλω από μέσα μου όλη μου την οργή για μία κατάσταση που θυμίζει άλλες εποχές, που κάποιοι στο εκπαιδευτικό μας ίδρυμα έχουν το θράσος να καπηλεύονται μέχρι και αυτή... menu1 Καταρχήν να συστηθώ. Είμαι ο Απόστολος Κ., επί πτυχίω (5ο έτος) φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής. Χρωστάω 4 μαθήματα και ευελπιστούσα να τελειώνω με αυτά τώρα το καλοκαίρι ή, βαριά, το Σεπτέμβριο, αφού τόσα χρόνια έχω ταλαιπωρήσει οικονομικά τους γονείς μου και θέλω να τελειώνω με αυτό το... menu1 να μην το χαρακτηρίσω για να πάω φαντάρος, να κάνω το μεταπτυχιακό μου και να συνεχίσω την ζωή μου. Δυστυχώ, τα όνειρα που έκανα παρέμειναν όνειρα... menu1 Θα παραθέσω παρακάτω τα όσα είδα να συμβαίνουν, μιας και μένω κοντά στο Πα.Πει. και γεμάτος αγωνία και άγχος παρακολούθησα από κοντά.
Τρίτη 30/5. Μία ομάδα 30 ατόμων κλείνουν τη σχολή με το έτσι θέλω, προφασιζόμενοι κάποια Γενική Συνέλευση για την οποία κανείς δεν ενημερώθηκε και, απ'ότι έμαθα εκ των υστέρων, έγινε από ελάχιστα άτομα συγκεκριμένων παρατάξεων. Αυτή η μάζωξη λοιπόν, αποφασίζει να κλείσει η σχολή. Δηλαδή 30 άτομα, εκμεταλλευόμενοι με το χειρότερο τρόπο το άσυλο, ταμπουρώνονται πίσω από τις πόρτες του Πανεπιστημίου και κρατάνε πυροσβεστήρες. Αλήθεια λέω παιδιά, το είδα με τα μάτια μου. Και ερωτώ λοιπόν: τι φοβούνται; Η κατάληψη, σύμφωνα με αυτούς, είναι μία δημοκρατική διαδικασία, την οποία μπορεί να την κάνει κάθε ελεύθερος πολίτης. Μάλλον η ερώτηση μου είναι ρητορική... menu1
Η ίδια μάζωξη αποφασίζει επίσης για Γενική Συνέλευση ην Παρασκευή 2/6. Την ίδια μέρα τυχαίνει να χάσω το πορτοφόλι μου, όπου μέσα είχα την αστυνομική μου ταυτότητα, το πάσο μου και τη φοιτητική μου ταυτότητα. Η σχολή κλειστή, οπότε δεν μπορώ να κάνω αίτηση. ’σχετο θα μου πείτε! Περιμένετε, έχει συνέχεια...menu1
Πέμπτη 1/6: Ο μήνας μπαίνει καλά. Μία ομάδα 15 – 20 καθηγητών αποφασίζει για όλο το σύλλογο των καθηγητών απεργία. Οι υπόλοιποι καθηγητές που ήταν; Πως εξέφρασαν την γνώμη τους; Δεύτερη ρητορική ερώτηση... menu1
Συζητάω λοιπόν με πολύ κόσμο και σχεδόν όλοι μου λένε ότι η σχολή θα ανοίξει αν δεν αποφασιστεί κατάληψη και η εξεταστική θα γίνει κανονικά. Και συμπεραίνω ότι οι καθηγητές πετάνε το μπαλάκι στους φοιτητές, λέγοντας κάντε εσείς τι νομίζεται και βλέπουμε. Ωραία αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος...menu1 Αλλά γιατί να αγχώνονται; Διακοπούλες από τώρα, κανονική πληρωμή και δείχνουμε και πόσο αντιδραστικοί είμαστε.
Παρασκευή 2/6 λοιπόν, και η Γενική Συνέλευση των φοιτητών αποφασίζει με δημοκρατικές διαδικασίες (και εδώ γελάμε) την κατάληψη της σχολής. Σε αυτή τη Γενική Συνέλευση δεν έλειπε τίποτα από ένα ωραίο πανυγηράκι, μία γηπεδική κατάσταση: 60 βαθμοί Κελσίου μέσα στο Παλαιό Αμφιθέατρο, ιδρωμένα κορμιά να γκαρίζουν για τη δημοκρατία τους και ξύλο...menu1 Ναι, καλά διαβάσατε, ξύλο. Ξύλο από τους λεγόμενους αριστερούς δημοκράτες, οι οποίοι με λοστούς, πυροσβεστήρες και σιδηρογροθιές προασπίζουν τα δικαιώματά μας για καλύτερη παιδεία και μόρφωση. Υπήρξα μπροστά σε σκηνικό, συνάδελφος να χτυπιέται με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο από κάποιον βάρβαρο που - δημοκρατικά πάντα - δεν δεχόταν τη διαφορετική άποψη, το «βρε αδερφέ, και εμείς που είμαστε επί πτυχίω και είμαστε από επαρχία, τι θα κάνουμε;»
Ας πω όμως και τη δική μου άποψη. Η κατάληψη ενός κτηρίου είναι παράνομη 100% και μόνο σαν σκέψη, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ! Όλοι έχουμε τις απόψεις μας και αυτό είναι υγιές σε μία δημοκρατική κοινωνία. Αλλά η δημοκρατία μας σταματάει εκεί που αρχίζει η δημοκρατία του άλλου. Οι υπέρ της κατάληψης λένε ότι ήταν μία δημοκρατική διαδικασία και έτσι έπρεπε να γίνει. Και ερωτώ: αν η Γενική Συνέλευση αποφάσιζε να κάψουμε το Πα.Πει., τότε αυτό θα ήταν νόμιμο; Οι συνάδελφοι των ΕΑΑΚ ίσως απαντήσουν ΝΑΙ, αφού άκουσα να λένε ότι «απόψε θα το κάψουμε το Πα.Πει.»... menu1 Τα συμπεράσματα, once again, δικά σας... menu1
Οπότε γιατί να δεχτώ και να σεβαστώ τη «δημοκρατική» αυτή απόφαση; Αυτοί σεβάστηκαν τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών; Η κυβέρνηση είχε στο πρόγραμμά της την αναθεώρηση του άρθρου 16, ούτως ή άλλως...menu1 Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και μέσα στη Γενική Συνέλευση ακούω ανθρώπους να λένε ότι θα ψηφίσουν υπέρ της κατάληψης γιατί θέλουν να χάσουν την εξεταστική και να πάνε για μπάνιο. Ποιος τους υποχρέωσε να δώσουν μαθήματα; Νομίζουν ότι είναι στο σχολείο; Θέλουν να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους ότι δεν πέρασαν κανένα μάθημα (όχι πως θα περνούσαν) λόγω της κατάληψης; Φοβούνται να πούνε στον μπαμπάκα τους ότι δεν θέλουν να δώσουν μαθήματα, αλλά να αράξουν; Έλεος...menu1 Αν δεν θέλουν να δώσουν μαθήματα, με το καλό να πάνε για μπάνιο... menu1 Εγώ και εκατοντάδες άλλοι επί πτυχίω φοιτητές που καίγονται να πάρουν το κ***χαρτο τι φταίμε; Πραγματικά πιστεύω ότι ίσως να ήταν καλύτερα να μην ψηφίσουν αυτοί που θέλουν να αράξουν, παρά μόνο αυτοί που πράττουν ενσυνείδητα (αν και δεν μου φαίνεται η καλύτερη δυνατή λύση, σίγουρα δεν είναι δημοκρατική). Από την άλλη, ο ωχαδερφισμός πολλών συναδέλφων που δεν θέλουν να χάσουν την εξεταστική. Δεν κατεβαίνουν καν στη Γενική Συνέλευση. Αν είναι δυνατόν...menu1
Και ερχόμαστε στην απώλεια του πορτοφολιού μου. Περιμένω λοιπόν να ψηφίσω στη σειρά. Ήθελα να ψηφίσω το πλαίσιο της ΔΑΠ, το οποίο προέβλεπε ανοιχτή τη σχολή και διεξαγωγή των εξετάσεων. Την ίδια στιγμή, πληροφορούμαι ότι δεκάδες άσχετοι από ΕΜΠ, Γεωπονικό, Ιατρική, Φιλοσοφική και δεν ξέρω και εγώ από που αλλού ψηφίζουν ανεξέλεγκτα, χωρίς πάσο, πλαίσια που προβλέπουν κατάληψη. Να υπενθυμίσω ότι ψηφίζαμε πλαίσιο ανάλογα με το ποια πόρτα θα βγούμε (στη μία το πλαίσιο ης ΔΑΠ, την άλλη της ΠΑΣΠ, στην άλλη της ΠΚΣ και στην άλλη του Συντονιστικού της κατάληψης). Στην κάθε πόρτα υπάρχει ένας συνάδελφος από κάθε παράταξη για έλεγχο. Μη θέλοντας να δημιουργήσω ουρά, περιμένω να ψηφίσουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι και να πάω από τους τελευταίους. Φθάνοντας στην πόρτα ανακοινώνω ότι δεν έχω το πάσο μου και ότι δεν μπόρεσα να βγάλω καινούργιο λόγω της κατάληψης. Οι συνάδελφοι από τις παρατάξεις ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΔΑΡΑΣ και Αριστερά Σχήματα λένε ότι μπορώ να ψηφίσω. ’λλωστε με τους περισσότερους από αυτούς γνωρίζομαι προσωπικά και βρίσκουν δίκαιο το αίτημα μου να ασκήσω το δικαίωμά μου. Ο συνάδελφος των ΕΑΑΚ με σπρώχνει βίαια γιατί πάω να περάσω και αφού κατάλαβε ποιο πλαίσιο θα στήριζα. Ακολουθούν αψιμαχίες. Εγώ ωρύομαι ότι δεν θα μου στερήσει κανείς το δικαίωμά μου. Μία συνάδελφος από τα ΕΑΑΚ λέει ότι με αναγνωρίζει και μπορώ να ψηφίσω εφόσον έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητά μου όλες οι παρατάξεις. Ξαφνικά, από το πουθενά σκάει μία άλλη συνάδελφος από τα ΕΑΑΚ, λέγοντας ότι θα κάψει το Πα.Πει., αποκαλώντας με φασίστα (επειδή ήθελα να ψηφίσω το πλαίσιο της ΔΑΠ) και απειλώντας με. Ακολουθούν αψιμαχίες και, τελικά, ξύλο. Εκείνη την ώρα κάποιος άλλος επί πτυχίω συνάδελφος χτυπιέται με σιδηρογροθιά.
Βγαίνω έξω και τρέμω ολόκληρος....menu1 Κάποιοι από τους βάρβαρους κρατάνε λοστούς. Φοβάμαι για τη σωματική μου ακεραιότητα... menu1
Οι μέρες που ακολουθούν βρίσκουν εμένα, την οικογένειά μου και πολλούς ακόμη συνάδελφους μέσα στο άγχος. Πληροφορούμε, επιπρόσθετα, ότι ίσως να μην κατέβει πλαίσιο για παύση της κατάληψης στην επόμενη Γενική Συνέλευση. Έχουμε φτάσει στο σημείο με κάποιους συναδέλφους να σκεφτόμαστε να κατεβάσουμε δικό μας πλαίσιο...menu1 Απελπισία...menu1
Στην επόμενη Γενική Συνέλευση Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΠΩΣ ΤΟ 1974 ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ο ΛΑΟΣ ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΕ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΝΔΥΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!
Συγνώμη για την έκταση της επιστολής μου, καθώς και για το γεγονός ότι ήμουν αρκετά εριστικός. Ελπίζω να μην παρερμηνευθούν τα όσα έγραψα και περιμένω λογικές απαντήσεις (προφορικά και όχι μέσω του topapi, δεν είναι chat room!).
Ευχαριστώ πολύ,
Απόστολος Κ.

Angrafan
06-06-2006, 23:01
thelw na kanw mia erwthsh kai sygnwmh an vgw off topic.

Me aformh to post tou steel assassin sta mounopana, thelw na mou peite an isxyei kati. Otan lene foitites oti o tade kathigitis den pernaei kanenan ktl ti enooune? An kapoios diavasei kai grapsei arista den pernaei, h ta themata pou vazei o kathigitis stis eksetaseis einai toso dyskola pou kaneis den pernaei?

Lost_In_Cooperland
06-06-2006, 23:14
Το βού. Σε ορισμένες περιπτώσεις βέβαια, ισχύει και το α. Είχα πετύχει έναν τέτοιο πριν 5-6 εξάμηνα.

06-06-2006, 23:18
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι το β.

Φυσικά υπάρχουν πάντα οι περιπτώσεις καθηγητών με ανεμιστήρες, όπως άλλος γνωστός και μη εξαιρετέος λέκτορας του ceid σε απλό μάθημα πρώτου έτους που πέρναγε μετρημένα 30 άτομα στην εξεταστική(όσα χαρτιά μέναν στο γραφείο πάνω).

Dragonlord
07-06-2006, 00:43
Ξέρω κι έναν που, επειδή είναι gay, τα αγόρια τα ρωτάει σε τι θέλουν να εξεταστούν ενώ τις κοπέλες τις ρωτάει τα κέρατά του και τις κόβει για το παραμικρό. Επίσης αν δεν κάνω λάθος θα έπρεπε να έχει πάρει σύνταξη, αλλά για κάποιο λόγο έχει βγάλει ρίζες εκεί μέσα (Βλάχος στο ιστορικό/αρχαιολογικό Αθηνών)

SpiritCrusher
07-06-2006, 01:04
@Angrafan: Στη σχολή μου έχω και από τις 2 περιπτώσεις (και δε μιλώ για 1-2 άτομα συνολικά ε).

cavity
07-06-2006, 03:52
αν δεν κάνω λάθος, οι επί πτυχίο φοιτητές θα δώσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Απο το ιδιο site.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής από το Φεβρουάριο, αυτό όμως δε με εμποδίζει να έχω γνώμη για τα τεκταινόμενα και να συμμετέχω στις Γενικές Συνελεύσεις. Θα ήθελα λοιπόν να πω και εγώ τη γνώμη μου μέσα από το ΠΑΠΙ γιατί γνωρίζω ότι θα τη διαβάσουν πολλοί που είναι υπέρ της κατάληψης.
Θεωρώ ότι η κατάληψη είναι το πιο ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ μέσο αντίδρασης στις αποφάσεις του Υπουργείου. Δεν δέχομαι, καλύτερα δεν ανέχομαι, από κανένα να κλείνει τη σχολή μου και να απαγορεύει σε άτομα (καθηγητές και διοικητικούς) να εισέλθουν και μάλιστα σε καιρό εξετάσεων. Κύριοι καταληψίες, κατανοείτε τι πάει να πει εξεταστική; Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι αγνοείτε τις έννοιες των μαθημάτων, των εξετάσεων κτλ. αλλά σίγουρα υπάρχουν άτομα που τις ξέρουν. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ φοιτητές θα πάνε πίσω έναν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ, θα χάσουν προκαταβολές μεταπτυχιακών, οι γονείς των παιδιών από την επαρχία θα επιβαρυνθούν και άλλο επειδή εσείς αποφασίσατε να κλείσετε ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που πρέπει να είναι μονίμως ανοιχτό και ελεύθερο. Δεν με ενδιαφέρει αν η τελευταία γενική συνέλευση έβγαλε ως απόφαση την Κατάληψη. Και μιλώντας για Γενική Συνέλευση�
Τη στιγμή που ζητήθηκε να αποχωρήσουν τα άτομα που δεν ανήκουν στο ΠΑΠΕΙ, άδειασε το αμφιθέατρο. Αυτή είναι η δύναμή σας; Τα φιντάνια από το Πολυτεχνείο και τη Γεωπονική; Φυσικά και είναι αυτή. Αφού σε κάθε φοιτητικές εκλογές παίρνετε μονοψήφια ποσοστά. Ήταν δημοκρατικό ο κάθε άπλυτος και αξύριστος ΕΑΑΚίτης να με διατάζει να κάνω ησυχία όταν μιλούσε ο κάθε άσχετος από άσχετες σχολές �Φιλοσοφική, Φυσικομαθηματικό � ενώ όταν μιλούσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις να ξελαρυγγιάζεται στη γιούχα; Αυτή είναι η δημοκρατία σας; Είναι πράξη δημοκρατίας η βία με σιδηρογροθιές και κράνη εναντίον παιδιών της ΔΑΠ που ήθελαν να μπουν να ψηφίσουν; Εγώ προσωπικά ψήφισα από τους τελευταίους και είδα στην πόρτα της ΔΑΠ 30 παιδιά που δεν ψήφισαν για αυτό και θεωρώ το αποτέλεσμα νοθευμένο.
Καταλαβαίνω και σέβομαι ότι υπάρχουν και νορμάλ άτομα τα οποία όντως θέλουν να αντιταχθούν στο νομοσχέδιο. Κλείνοντας μια σχολή όμως που απέχει 15 km από το κέντρο των αποφάσεων και ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ το μέλλον των συναδέλφων τους δεν μπορεί να βγει κάτι.
Και για να μην το έχετε απορία αγαπητοί καταληψίες, είμαι μέλος της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και στήριξα το πλαίσιο της με όλη μου τη δύναμη την περασμένη Παρασκευή. Πρώτον γιατί είμαι υπέρ του τρόπου αντίδρασης που πρότεινε (διαμαρτυρίες έξω από το Υπουργείο) και δεύτερον γιατί δεν ανέχομαι τον κάθε άσχετο με τη σχολή μου να έρχεται σε αυτή και να πουλάει τραμπουκισμό και τσαμπουκά.
Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω τα μέλη του Δικτύου. Το μέλος σας, 5ετής απόφοιτος πλέον, Πληροφορικάριος ήρθε και στήριξε την κατάληψη... Για ποιο λόγο; Για μη του φάει κανείς άλλος απόφοιτος Ιουνίου τη θέση από το μεταπτυχιακό στην Αμερική; Εκεί άραγε θα διαδηλώνει για δωρεάν Παιδεία ή θα ικετεύει τους καθηγητές να μην το κόψουν από κανένα μάθημα γιατί αυτό θα συνεπάγεται και αποβολή από το εκεί Πανεπιστήμιο.
Κακόγιαννης Δημήτρης

:touched:

FIXXXER
07-06-2006, 03:59
Κανεις δυο πολυ μικρα λαθακια (ειλικρινα).
1. Ειναι "επι πτυχιω" κι οχι "επι πτυχιο" (σορυ δεν μαρεσει να ειμαι μαλακακος που διορθωνει ορθογραφικα λαθη :? )
2. Επι πτυχιω θεωρουνται οσοι χρωστανε λιγα μαθηματα, στην σχολη μας μεχρι 3... κοινως, για γελια. Καλυτερα να μη το βαζανε καθολου να μην κοροιδευουν κι εμας που χρωσταμε περισσοτερα.

House Of Low Culture
07-06-2006, 08:09
Να έστρωνες το γκώλο σου να μη χρωστούσες περισσότερα ρε μαλακισμένο. Άντε πήγαινε διακοπές από τώρα, αφού αφτό θες και σταμάτα να μας πρήζεις το μπούτσο. Άλλωστε φαίνεται πόσο χαραμοφάης και μαμόθρεφτο είσαι, κι ότι δε σε νοιάζουν οι χιλιάδες φοιτητών που έχουν δίκαια αιτήματα. Για να υπάρξει κίνημα πρέπει να δεχθούμε ότι θα γίνουν και θυσίες, ε είσαι ότι πρέπει. Τεσπά, βγάλε το σκασμό και βάλε μυαλό.

Η ΝΔ επιτίθεται στις ιστορικότερες κατακτήσεις των εργαζομένων, δικέ μου. Μάθε ότι αν περάσει η πολιτική της, το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία και οι συλλογικές συμβάσεις θα φαντάζουν ουτοπικά. Επίσης με νόμους προς εφαρμογή(ΔΟΑΤΑΠ-αξιολόγηση-ΙΔΒΕ) και με νόμους προς ψήφιση(νέος νόμος πλαίσιο-αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος) προσπαθούν να χτυπησουν τους φοιτητές από παντού. Θα χρειάζεσαι να επανακαταρτίζεσαι συνεχώς, πληρώνοντας Ινστιτούτα Δια Βίου Εκπαίδευσης, για να μην σε απολύσει ο εργοδότης σου. Απαξιώνουν δηλαδή τα πτυχία μας και το χειρότερο πάνε να καταργήσουν το άσυλο, κατάκτηση του φοιτητικού κινήματος από τον καιρό της Χούντας. Στο μέλλον μας θέλουν δίπλα-δίπλα με την καταστολή στις αυλές των πανεπιστημίων. Οι συνελεύσεις φοιτητών δε θα γίνονται, ίσως μπλοκάρονται κι απ' τα ΜΑΤ. Δε θα είναι περίεργο. Ο φοιτητές που δε τελειώνουν σε συγκεκριμένο χρόνο φοίτησης ή κόβονται πάνω από 3 φορές στο ίδιο μάθημα θα διαγράφονται από το πανεπιστήμιο. Πέρα από τα παραπάνω θέλουν και να εισάγουν μάνατζερζ στα πανεπιστήμια για να λειτουργήσουν με ιδιωτικοοικονομικά- ανταποδοτικά κριτήρια. Καταργούνται οι μετεγγραφές, τα δωρεάν συγγράματα, οι φοιτητικές παροχές. Το παραμύθι της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης τελειώνει μια για πάντα.

Αν είσαι φοιτητής και δεν αγωνίζεσαι για να μη γίνουν τα παραπάνω, δεν ξέρω για τι τελικά πρέπει να αγωνίζεσαι.

07-06-2006, 08:53
Έτσι, μάχες, επικούρα και ατσάλι. :dfinger:

Κατά τα άλλα από όσες καταλήψεις έχω δει όσα χρόνια ήμουν φοιτητής(και έχω δει πολλές - 4ος Ιούνης που χάνω) αυτή παίζει να είναι η μόνη που έχει κάποια σοβαρή βάση. Και πάω για πτυχίο και με ψιλογαμάει που θα δώσω τα κέρατά μου μαζεμένα το Σεπτέμβρη. Αλλά ιμο καλά κάνουν.

Το μουντιάλ δεν έπαιξε (και τόσο σημαντικό)ρόλο για να διαμορφώσω άποψη.

ari-m
07-06-2006, 10:52
sorry gia to offtopic

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι το β.

Φυσικά υπάρχουν πάντα οι περιπτώσεις καθηγητών με ανεμιστήρες, όπως άλλος γνωστός και μη εξαιρετέος λέκτορας του ceid σε απλό μάθημα πρώτου έτους που πέρναγε μετρημένα 30 άτομα στην εξεταστική(όσα χαρτιά μέναν στο γραφείο πάνω).

eixa tin entypwsi oti gia megalo xroniko diastima ( den kserw ti kanei ta teleytaia 2 xronia ) o ka8igitis tis fwtografias sto allo topic evaze poly normal 8emata, omws eprepe na eisai arketa kala diavasmenos kai na prosexeis tis leptomereies ....

gia ton deytero pou anafereis epeidi ypopsiazomai poion ennoeis ki epeidi exw kanei epikouriko (me oti ayto simainei ;) ) sto ma8ima pou yponoeis, exw episis na pw oti prin tin "eksafanisi tou" :P :P kai gia toul. 4-5 eksetastikes evaze poly eykola 8emata kai pernouse poly kosmo (eidika stous epi ptyxiw) me va8mo ligo panw apo 4 (pou logw epieikous va8mologisis pernan 4,5 kai meta ena bonus 0,5 gia to ptyxio tous :P). (oti pio palia pantws erixne tsekouri einai gegonos, opws kai den kserw ti paizei twra me tin epistrofi tou)

07-06-2006, 11:01
Eγώ το πέρασα όσο ήταν εξαφανισμένος άρα δεν ξέρω. Στα πρώτα έτη που είχα δοκιμάσει να πάω άστο καλύτερα, μπήκα, είδα, βγήκα. Ότινάναι.

Όσο για τον άλλον, είναι να σου κάτσει η εξεταστική έχω καταλάβει. Δεν κατέβηκα μια φορά πριν 2 χρόνια που είχε περάσει άπειρος λαός, ελπίζω τώρα αντίστοιχα θέματα να επαναληφθούν κάποια στιγμή σύντομα. Το Γενάρη τουλάχιστον δεν ήταν αντίστοιχα βατά θέματα.

Και σε τελική, αν για να πάρεις ένα 5 πρέπει να είσαι πάρα πολύ καλά διαβασμένος, για να πάρεις ένα 10 τι πρέπει να είσαι;

Αρκετά και με τα δικά μου οφτόπιξ.

metamelia3
07-06-2006, 11:04
To parakato keimeno tha to steilo se website foititon tou papei, isos kai se merikous allous endiaferomenous:

Γεια χαρά!

Είμαι φοιτητής του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών και σας γράφω σχετικά με την κατάληψη στο Πα.Πει. Σίγουρα τα αιτήματα των συναδέλφων είναι σεβαστά και η πλειοψηφία του φοιτητικού κόσμου συμφωνεί μαζί τους. Παρόλα αυτά, σε εμάς τους επί πτυχίω φοιτητές που έχουμε γίνει δεκτοί σε κάποιο μεταπτυχιακό, η κατάληψη προξενεί μία σειρά από σοβαρά προβλήματα. Προσωπικά μου μένουν 3 μαθήματα για να αποφοιτήσω, ενώ έχω γίνει δεκτός για μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Maastricht υπό την προϋπόθεση ότι θα έχω πάρει το πτυχίο μου ως τις 31 Ιουλίου. Στην ίδια θέση βρίσκονται προφανώς και άλλοι συνάδελφοι.
Νομίζω ότι κανείς από τους συναδέλφους εντός της κατάληψης δεν θα ήθελε να μας αναγκάσει να χάσουμε την προθεσμία και να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι να ξεκινήσουμε το μεταπτυχιακό μας. Θα ήθελα λοιπόν να τονίσω την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να δώσουν εξετάσεις, ανεξαρτήτως με την πορεία της κατάληψης. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη καλή θέληση εκ μέρους των συναδέλφων εντός της κατάληψης, επιτρέποντας τη μερική λειτουργία των τμημάτων της γραμματείας και ορισμένων αιθουσών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε το πτυχίο μας.
Σε περίπτωση έστω και μερικής εξαίρεσης απ'την κατάληψη, το εγχείρημα αποδυναμώνεται. Η σταδιακή πίεση αποτελεί το μόνο αποτελεσματικό μεσό γιά να έχει κάποιο νόημα ο αγώνας που έχει γίνει.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αδιαφορούν για εμάς, τι στιγμή που οι ίδιοι λένε ότι η δράση τους γίνεται με γνώμονα το καλό της φοιτητικής κοινότητας. Η διεξαγωγή εξετάσεων για τους επί πτυχίω, δεν θα είχε καμία αρνητική συνέπεια στη διαδικασία της κατάληψης, απεναντίας θα έδειχνε στην ακαδημαϊκή κοινότητα ότι οι καταληψίες δρουν με βάση το κοινό καλό και όχι με στόχο την προώθησή των συμφερόντων μίας ομάδας εις βάρος μίας άλλης. Από την άλλη, το να μας στερήσουν οι συνάδελφοι τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών μας στα μεταπτυχιακά, εκτός από το ότι είναι απαράδεκτο από άποψη ακαδημαϊκής ηθικής, εγκυμονεί δυο σοβαρούς κινδύνους για τις κινητοποιήσεις. Πρώτον κάτι τέτοιο θα έδινε επιχειρήματα στους υποστηρικτές των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αφού θα περνούσε η εντύπωση ότι στα δημόσια πανεπιστήμια το δικαίωμα στη φοίτηση και αποφοίτηση δεν είναι εγγυημένο, δεδομένου ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή κάποιος συνάδελφός σου να σου στερήσει τη δυνατότητα μεταπτυχιακών. Δεύτερον θα ανάγκαζε την πλειοψηφία των επί πτυχίω να στραφούν ενάντια σε μία κινητοποίηση, με τα αιτήματα της οποίας συμφωνούν. Γιατί να ταχθεί κανείς υπέρ ενός αγώνα, όσο δίκαια αιτήματα και να έχει, τι στιγμή που οι ίδιοι αγωνιστές αδιαφορούν για τον ίδιο? Οι κινητοποιήσεις ενδέχεται να κρατήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στις καταλήψεις οφείλουν να μεριμνήσουν για τη συσπείρωση όσο γίνεται περισσότερων φοιτητών εναντίον της ιδιωτικοποίησής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

An thelete sxoliaste
Στη προκειμένη περίπτωση, στ'αρχίδια σου η φοιτητική κοινότητα οπότε μην επικαλείσαι ανάλογη βοήθεια από αυτήν. Γιατί να είναι οι φοιτητές που θα υποχωρήσουν και όχι η κυβέρνηση; Αν τα αιτήματα γίνουν δεκτά, μια χαρά εξεταστική θα δώσεις. Μήπως έχει περάσει υπερβολικά πολύ η νοοτροπία "η κυβέρνηση είναι το παν και δεν υποχωρεί ποτέ;". Γιατί αυτό το mail να πάει στους φοιτητές και όχι στην κυβέρνηση;
Όσο γιά το επιχείρημα γιά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είναι απλά άκυρο. Σε περίπτωση ύπαρξης ιδιωτικών πανεπιστημίων -δλδ αποτυχίας του αγώνα- θα υπήρχαν άλλα δεδομένα συνεπώς και άλλος τρόπος αντίδρασης, ενδεχομένως και πιό βλαβερός από αυτόν.
Επίσης, πολλοι επι πτυχίω έχουν ήδη στραφεί ενάντια στον αγώνα, αποδεικνύοντας το πόσο ενδιαφέρεται ο καθένας γιά το κοινό καλό. Αν το θες ωμά, αφού είμαι στ'αρχίδια τους εγώ και αυτοί θα είναι στα δικά μου. Και σε ξαναρωτάω, γιατί ο επι πτυχίω φοιτητής να μην απαιτήσει υποχώρηση της κυβέρνησης και να απαιτήσει από τους υπόλοιπους φοιτητές;

Επίσης, ο Στηλ Ασσασσιν ανέβηκε αρκετά στην εκτίμησή μου.

blackbird
07-06-2006, 11:52
Είναι πράξη δημοκρατίας η βία με σιδηρογροθιές και κράνη εναντίον παιδιών της ΔΑΠ που ήθελαν να μπουν να ψηφίσουν; Εγώ προσωπικά ψήφισα από τους τελευταίους και είδα στην πόρτα της ΔΑΠ 30 παιδιά που δεν ψήφισαν για αυτό και θεωρώ το αποτέλεσμα νοθευμένο.

Απ'τα πιο αστεία πράματα που έχω διαβάσει ποτέ.Απλά είναι αδιανόητο μέλος της ΔΑΠ να μιλάει για τραμπουκισμούς στα ελληνικά πανεπιστήμια.Αδιανόητο

daydreamer
07-06-2006, 12:41
Σχετικά με τη Γεν. Συνέλευση στο Πα.Πει.:
Το ακόμη πιο αστείο είναι ότι τέτοιοι τραμπουκισμοί (αν συνέβησαν) επ ουδενί δεν εμπόδισαν τη δημοκρατική λειτουργία της Γεν. Συνέλευσης του Πα.Πει.
Επίσης όταν πας να ψηφίσεις χωρίς πάσο να μην περιμένεις να ψηφίσεις καθόλου.
Επίσης αν θέλεις να ψηφίσεις να είσαι στην ώρα σου μέσα στην αίθουσα και να μην περιμένεις απ'έξω γιατί από τη στιγμή που η ψηφοφορία γίνεται με μέτρημα των φοιτητών που βγαίνουν από κάθε πόρτα (κάθε πόρτα αντιστοιχεί και σε συγκεκριμένο πλαίσιο) ε δεν είναι δυνατόν να αφήνεις κόσμο να ξαναμπεί μέσα... ποιός θα εγγυηθεί ότι δεν έχεις ξαναψηφίσει;
Τέλος όταν λες ότι είσαι κατά των μέτρων και δεν μπορείς να κάνεις πρόταση για διαφορετικό τρόπο κινητοποίησης από αυτό των καταλήψεων μην περιμένεις να σε στηρίξει κανένας άλλος πέρα από τα μέλη σου και όσους τους καίει το χάσιμο της εξεταστικής.

Προσωπικά θα χαιρέτιζα καταλήψεις ορισμένων μόνο ημερών με σκοπό πορείες στο κέντρο. Όταν όμως έχεις δύο διαφορετικές προτάσεις, η μία να είναι κατά του νόμου και να κινητοποιείται με καταλήψεις και πορείες και η άλλη να ισχυρίζεται ότι είναι κατά του νόμου προτείνοντας "διαμαρτυρίες" στο Υπουργείο με ανοιχτή σχολή και αυτή να είναι η ΔΑΠ ε νταξ ποιόν κοροιδεύεις ρε μάστορα;

katwrimos
07-06-2006, 13:27

Γεια χαρά!

Σε περίπτωση έστω και μερικής εξαίρεσης απ'την κατάληψη, το εγχείρημα αποδυναμώνεται. Η σταδιακή πίεση αποτελεί το μόνο αποτελεσματικό μεσό γιά να έχει κάποιο νόημα ο αγώνας που έχει γίνει.

An thelete sxoliaste
Στη προκειμένη περίπτωση, στ'αρχίδια σου η φοιτητική κοινότητα οπότε μην επικαλείσαι ανάλογη βοήθεια από αυτήν. Γιατί να είναι οι φοιτητές που θα υποχωρήσουν και όχι η κυβέρνηση; Αν τα αιτήματα γίνουν δεκτά, μια χαρά εξεταστική θα δώσεις. Μήπως έχει περάσει υπερβολικά πολύ η νοοτροπία "η κυβέρνηση είναι το παν και δεν υποχωρεί ποτέ;". Γιατί αυτό το mail να πάει στους φοιτητές και όχι στην κυβέρνηση;
Όσο γιά το επιχείρημα γιά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είναι απλά άκυρο. Σε περίπτωση ύπαρξης ιδιωτικών πανεπιστημίων -δλδ αποτυχίας του αγώνα- θα υπήρχαν άλλα δεδομένα συνεπώς και άλλος τρόπος αντίδρασης, ενδεχομένως και πιό βλαβερός από αυτόν.
Επίσης, πολλοι επι πτυχίω έχουν ήδη στραφεί ενάντια στον αγώνα, αποδεικνύοντας το πόσο ενδιαφέρεται ο καθένας γιά το κοινό καλό. Αν το θες ωμά, αφού είμαι στ'αρχίδια τους εγώ και αυτοί θα είναι στα δικά μου. Και σε ξαναρωτάω, γιατί ο επι πτυχίω φοιτητής να μην απαιτήσει υποχώρηση της κυβέρνησης και να απαιτήσει από τους υπόλοιπους φοιτητές;

Επίσης, ο Στηλ Ασσασσιν ανέβηκε αρκετά στην εκτίμησή μου.

Proton den zitao voitheia apo tous katalipsies, zitao na min me gamisoun gia kati pou den ftaio. Ksereis, ama mpoune listes se mia trapeza kai se pianoun omiro oi listes kai tous peis na mi se skotosoun, den tous zitas voitheia.

Defteron me to na dosoun oi epi ptyxio eksetaseis den apodinamonetai kanenas agonas, isa isa pou enixsxyetai apo tous epi ptyxio foitites.

Triton to na eksisoneis tin kivernisi me tous katalipsies einai asteio. I kyvernisi ekprosopei to lao afou exei psifistei apo afton. Oi katalipsies ekprosopoun ta 500 atoma pou symeteixan stin sinelefsi, diladi milam gia ligotero apo to 5% ton foititon. Os ek toutou profanos den einai logiko na perimeneis isi elastikotita apo tin kyvernisi kai tous katalipsies.

Tetarton einai profanes oti oi katalipsies theloun na me xrisimopoihsoun os omiro gia na ekviasoun tin kyvernisi "an den ypoxorisete tha tin plirosoun aftoi" pragma aparadekto giati den ginetai ti mia na les oti agonizesai gia tous sinadelfous sou kai tin alli na tous xrisimopoieis os omirous kai starxidia sou an o allos einai apo ftoxi oikogeneia kai exei parei o mpampas tou daneio gia na plirosei tin prokatavoli tou metaptyxiakou.

Nomizo oti oi koini logiki leei oti an kapoios einai na xasei 1 xrono apo ti zoi tou kathos kai ena sevasto poso se prokatavoles, ton afineis na dosei. Diladi what the fuck? Tote na mas paroun kai na mas kanoun vasanistiria sto proavlio tis sxolis, kai ola kala, tha ftaiei i kaki kivernisi pou den ypoxorei.

katwrimos
07-06-2006, 13:46
Και σε ξαναρωτάω, γιατί ο επι πτυχίω φοιτητής να μην απαιτήσει υποχώρηση της κυβέρνησης και να απαιτήσει από τους υπόλοιπους φοιτητές;

I pleiopsifia ton epi ptixio zitane ipoxorisi tis kyvernisis ANEKSARTITA apo tis katalipseis. Oi katalipsies einai pou me tin taktiki tous mas othoun sto antipalo stratopedo, ti stigmi pou tha mporouse kai i kinitopoihsh na ginei kai emeis na mi xasoume 1 xrono kai polla polla lefta.

Episis to panepistimi den to exei klisei i kyvernisi alla oi foitites. Yparxei sti nomiki (kai stin koini logiki) pou legetai proxima causa (an thimamai kala) pou leei oti otan symvainei kati kako, eksetazeis tin pio kontini aitia. PX an se skotosei enas ftoxos gia na sou parei ta lefta, den tha ta valeis me tin kivernisi pou ton krataei ftoxo. Prota tha theoriseis ypefthino ton idio pou se skotose kai meta tin kyvernisi giati i kontinoteri aitia tou thanatou sou den einai i kivernisi, einai aftos pou se skotose. Common sense.

enitharmon
07-06-2006, 14:13
erwtisi (nai eimai asxeti): giati trwgeste toso me to PaPei? Kai giati ginontai twra oi katalipseis kai oxi toso kairo?

katwrimos
07-06-2006, 14:26
erwtisi (nai eimai asxeti): giati trwgeste toso me to PaPei? Kai giati ginontai twra oi katalipseis kai oxi toso kairo?

Giati to papei einai klassiki periptosi ton kinitopoihseon opou 500 atoma (epi sinolou 15000 foititon) se mia geniki sinelefsi pou egine sta mouloxta apofasisan oti ego den exo dikaioma na paro ptyxeio kai prepei na perimeno ena xrono kai starxidiatous giati os gnoston exoun olo ton kosmo ektos apo ton eafto tous grammeno.

Ace
07-06-2006, 14:37
χχαχαχαχα, μαγκα μου καταρχην ηταν συνελευση 1000 ατομων, και οπως ειπαμε αν οι 15 χιλιαδες ειχαν τοση μεγαλη αναγκη να γινει η εξεταστικη ας εμφανιζονταν να πουνε τη γνωμη τους και να περασει το πλαισιο αντικαταληψης.
Η Δαπ ομως τοσα χρονια στις σχολες που εχει μεγαλη δυναμη (ασσοε παντειο παπει παμακ) εχει απαξιωσει τοσο πολυ την εννοια της γενικης συνελευσης ως το ουσιαστικο θεσμοθετημενο οργανο ληψης αποφασεων ενος φοιτητικου συλλογου, που τα προβατακια της δεν κατεβαινουν να ψηφισουν ουτε οταν τους καλει εκεινη.

Solo Carriera
07-06-2006, 14:41
σκέφτομουν να γράψω απλά "δε μπα να γαμήθεις βρε κατώριμε;" αλλά θα είμαι δημοκράτης.

πρώτον, όσοι από τους 15.000 θέλουν μπορούν να κατέβουν στην γεν. συν. ώστε να εκφράσουν την άποψη τους ή/και να ψηφίσουν κάποιο πλαίσιο ή/και να προτέινουν οι ίδιοι κάποιο πλαίσιο. δεν έχει μπει πλαφόν στους συμμετέχοντες, ούτε οι 500 είναι μία ελίτ που αντιπρωσοπεύει όλο το ίδρυμα. όσοι όμως βαριούνται/δεν θέλουν ας κάνουν και ένα τουμπεκί.

δεύτερον, ποιά μουλοχτά βρε τσόκαρο;

τρίτον, και οι ίδιοι οι καταληψίες χάνουν μαθήματα ηλίθιε, τι "μόνο τον εαυτό τους"; ή νομίζεις πως το ευχαριστιούνται να δημιουργόυν προβλήματα σε συμφοιτητές και στους ίδιους; κάθε αγώνας έχει και κάποιο τίμημα.

και στην τελική, δε μπα να γαμήθεις βρε κατώριμε;

NuC
07-06-2006, 14:49
nai xanoun ma8imata kai oi katalipsies alla afou briskontai sto 12 etos logw tou sindikalismou tous kai tou "mi patein eis to ai8ousein" sta arxidia tous, den nomizeis? alla simferonta eksipiretoun oi sindikalismenoi katalipsies kai alla oi aploi foitites. kai oi 2 gia ton eauto tous bebaia alla oi men makropro8esma kai oi de meta apo kapoio simeio 8eloun na "teleiwnoun".

Ace
07-06-2006, 14:51
Το πλαισιο που εχει περασει στο ΠαΠει αλλα και στις περισσοτερες σχολες, δεν εχει σχεση με συνδικαλιστες φοιτητες που εχουν "αλλα συμφεροντα" διοτι στις περισσοτερες σχολες υπαρχουν πλαισια που στηριζονται απο ανεξαρτητες παραταξεις η ανεξαρτητους φοιτητες.

NuC
07-06-2006, 14:52
den antilegw alla sti dikia mou sxoli den poli vlepw aneksartitous.

07-06-2006, 14:53
Επίσης αυτό το "prepei na perimeno ena xrono" ακούγεται πολύ αστείο ε; Πραγματικά πολύ αστείο.

Γιατί πτυχία δίνουν και μετά το Σεπτέμβρη και μετά το Φλεβάρη. Και μεταπτυχιακά ξεκινούν τότε κι όλα.

Εκτός αν μιλάς για κανά μεταπτυχιακό που ξεκινά κάθε χρονιά αυστηρά Ιούλη ξέρω εγώ, οπότε εκεί ναι, την ψιλοπάτησες. Που και πάλι, πτυχιούχος άνθρωπος είσαι(ή θα γίνεις σύντομα), πιάσε μια δουλειά, μάζεψε 250 ημερομίσθια, έχε 12 μήνες ταμείο ανεργίας. Να την βγάλεις και πιο άνετα ως μεταπτυχιακός δηλαδή. Ή σε χαλάνε τρακόσα-τόσα ευρά το μήνα στην τσέπη χωρίς να κάνεις κάτι;

Α ναι, και η εναλλακτική της στρατιωτικής θητείας για να βγεις με τη μία μετά τα μεταπτυχιακά για δουλειά δεν είναι καθόλου κακή εναλλακτική.

Solo Carriera
07-06-2006, 14:57
nai xanoun ma8imata kai oi katalipsies alla afou briskontai sto 12 etos logw tou sindikalismou tous kai tou "mi patein eis to ai8ousein" sta arxidia tous, den nomizeis? alla simferonta eksipiretoun oi sindikalismenoi katalipsies kai alla oi aploi foitites. kai oi 2 gia ton eauto tous bebaia alla oi men makropro8esma kai oi de meta apo kapoio simeio 8eloun na "teleiwnoun".

όχι, τρελή αρχιδιά είπες, ούτε είναι όλοι κνίτες ώστε να βλέπουν το κίνημα με σκοπιμότητα, ούτε όλοι οι καταληψίες είναι 12ο έτος, έλεος, ποιος τα λέει αυτά; προσωπικά όσο είμαι στην κάταληψη 1-2 άτομα γνώρισα πάνω από 8ο εξάμηνο και αυτοί ήταν έτσι για προσωπικούς λόγους, λες και οι καταληψίες δεν θέλουν να τελειώσουν την σχολή τους.

δεν ξέρετε τις σας γίνεται μου φαίνεται.

NuC
07-06-2006, 14:59
:) iremise. den xreiazete oute na vrizeis oute na mou epidikniieis oti se sena epiase i propaganda pou kanoun stous prwtoetis autoi oi tipoi sto diadromo me tis polles afises kai ta gucci gialia. to katalava monos mou. :)

metamelia3
07-06-2006, 15:03
δεύτερον, ποιά μουλοχτά βρε τσόκαρο;
Θα ήθελα να βάλω κλασσικά ένα "αχαχαχαχα..." αλλά το κάνω με έμμεσο τρόπο γιά πρωτοτυπία.

cavity
07-06-2006, 15:04

Giati to papei einai klassiki periptosi ton kinitopoihseon opou 500 atoma (epi sinolou 15000 foititon) se mia geniki sinelefsi pou egine sta mouloxta apofasisan oti ego den exo dikaioma na paro ptyxeio kai prepei na perimeno ena xrono kai starxidiatous giati os gnoston exoun olo ton kosmo ektos apo ton eafto tous grammeno.

:moutza:

Ace
07-06-2006, 15:04
:) iremise. den xreiazete oute na vrizeis oute na mou epidikniieis oti se sena epiase i propaganda pou kanoun stous prwtoetis autoi oi tipoi sto diadromo me tis polles afises kai ta gucci gialia. to katalava monos mou. :)
Α ρε σολο καριερα, κομματοσκυλο.
Σε πιασανε μαλακα οι απλυτοι εαακιτες και σε κανουνε οτι θελουνε.
Σε λιγο θα σε βαλουν να ψηφισεις και το ναρ στις εκλογες!!
Προσεχε!!

Solo Carriera
07-06-2006, 15:05

είμαι ανεξάρτητος και στην κατάληψη πήγα μόνος και αυτοβούλως και αν είχες ενδιαφερθεί "για την σχολή σου" θα διάβαζες την απάντηση στον άθειστ στο οφφ τόπικ θρεντ όπου αναλύω ότι οι καταληψίες "της σχολής σου" δεν είναι παραταξιακοί αλλά ένας συνασπισμός αριστερών σχημάτων, ανέξάρτητων και αναρχικών χωρίς να υπάρχει ίχνος παραταξιακού χαρακτήρα (αν εξαιρέσεις τους κνίτες που προσπαθούν να καπελώσουν την κατάληψη και να καρπωθούν τους αγώνες άλλων).

γενικά, άσε μας ρε καρντάση. ας πατούσες στην κατάληψη έστω για 2 ώρες και μετά ας έλεγες αυτές τις ασυναρτησίες αλλά τώρα είναι προφανές πως απλά δεν ξέρεις που πάν' τα τέσσερα σε αυτό το θέμα.

NuC
07-06-2006, 15:06
klika detected

Solo Carriera
07-06-2006, 15:07
χέσε μας ρε μάστορα.

katwrimos
07-06-2006, 15:07
τρίτον, και οι ίδιοι οι καταληψίες χάνουν μαθήματα ηλίθιε, τι "μόνο τον εαυτό τους"; ή νομίζεις πως το ευχαριστιούνται να δημιουργόυν προβλήματα σε συμφοιτητές και στους ίδιους; κάθε αγώνας έχει και κάποιο τίμημα.

Nai sosta, omos to timima prepei na einai to idio gia ollous. Den ginetai to timima gia merikous na einai na xasoun 4 mathimata kai gia allous na xasoun ena xrono kai polla polla lefta. Sti defteri periptosi apla kaneis ton tsampa magka stin plati tou allou kai an isoun sti thesi tou oute pou tha dianoousoun na kaneis afta pou kaneis tora.

Einai san na les kano epanastasi, alla ok, den pao na polemiso. Tha anagkaso merikous asxetous na polemisoun gia mena ki ego to poly poli na fao kamia psili.

και στην τελική, δε μπα να γαμήθεις βρε κατώριμε;

den tha sou apantiso se analogo ifos kompleksike, oxi epidi den sou aksizei, alla mono kai mono epidi ipopsiazomai oti tha ksanaarxiseis to stalking

Sxetika me ti nomimotita tis apofasis tis genikis sinelefsis ta exoume pei.

07-06-2006, 15:08
klika detected
Λεβέντης detected. :P

Ace
Σε ειπε κομπλεξικο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(προσβολααααααααααα)

Ace
klika detected
Λεβέντης detected. :P
χαχαχαχαχαχαχα

NuC
07-06-2006, 15:13
katarxas den 8elw na to pw auto alla 8a to pw giati den milas omorfa kai 8a xrisimopiisw paidiastikes me8odous.

"otan pigaina egw se katalipseis" "otan pigaina egw se poreies"
"otan etrwga egw ksilo apo mpatsous gia dikaiwmata pou 8a apolafsete eseis" kai loipa pragmata pou exw stamatisei otan ema8a ti paizei apo pisw. opote xwris polla polla se kanadio xronia pou 8a sou perasei ela kai pes mou dikio eixes.

a kai se parakalw mi mou milas asxima giati eimai euaires8itos. vlepeis pws sou apantaw egw e? :*

katwrimos
07-06-2006, 15:16
Επίσης αυτό το "prepei na perimeno ena xrono" ακούγεται πολύ αστείο ε; Πραγματικά πολύ αστείο.

Γιατί πτυχία δίνουν και μετά το Σεπτέμβρη και μετά το Φλεβάρη. Και μεταπτυχιακά ξεκινούν τότε κι όλα.

.

ta metaptyxiaka (OLA OMOS, oxi merika apo afta) sou lene "se dexomaste an mas exeis stilei to ptyxeio sou mexri TOTE". To tote einai stis perissoteres periptoseis mexri 31 iouliou, kai se merikes stis 31 augoustou, pragma pou stin ousia einai to idio giati an xathei i eksetastiki ptyxeio pairneis oktovri kai ante geia mesa ston augousto to ypourgeio eksoterikon tha kanei kamia 20aria meres na sou metafrasei to ptyxeio.

Oso gia to oti "den se xalaei na pairneis 300 euro kai na kathesai" einai toso diskolo na sevasteite oti yparxoun atoma pou den theloun na kathontai alla na sinexisoun tis spoudes tous??

Den zitame tipota tromero, na paroume to gamimeno ptyxeio theloume, dedomenou oti den ftaime tipota gia tis apofaseis tou ipourgeiou, kai tou oti i sintriptiki pleiopsifia ton epi ptyxio symmerizomaste ta aitimata ton katalipseon kai tha imastan mazi me tous katalipsies an ypirxe i stoixeiodis koini logiki kai sinadelfikotita.

Solo Carriera
07-06-2006, 15:18
Einai san na les kano epanastasi, alla ok, den pao na polemiso. Tha anagkaso merikous asxetous na polemisoun gia mena ki ego to poly poli na fao kamia psili.

βρε δεν πας να γαμήθεις ρε πανίβλάκα; πατάω σπίτι μου ανα 2 μέρες για να κάνω ένα μπάνιο και να κοιμηθω σαν τον άνθρωπο σε κρεβάτι, έχω καταργήσει τελείως οποιοδήποτε ωράριο και κοιμάμαι/ξυπνάω σύμφωνα με τις ανάγκες τις κατάληψης και όλα αυτά ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή ενός αντικειμενικά άδικου νόμου πλαισίου ενώ εσύ, ο αρχιπασόκος που δηλώνει αριστερός χωρίς να κοκκινίζει, είσαι αραχτός και λες "εε, διαφωνώ με τον νόμο αλλά οι καταλήψεις δεν είναι λύση. θα ασκήσουμε πίεση με την ψήφο μας!!" και στο καπάκι μου λες ότι στέλνω άλλους να πολεμήσουν στην θέση μου.

πάρε φόρα ρε άχρηστε.

07-06-2006, 15:23
@κατώριμος: Καταρχήν τα λεφτά είπα θα τα παίρνεις όταν θα κάνεις το μεταπτυχιακό ένα χρόνο μετά, όχι στο χρόνο μέσα που προφανώς θα μαζεύεις τα ένσημα. :P

Επίσης fyi ξέρω μεταπτυχιακά που πήρε παιδί Σεπτέμβρη πτυχίο και μετά στο καπάκι ξεκίνησε. Τώρα αν εσύ μιλάς για εξωτερικό αποκλειστικά δεν ξέρω τι παίζει, για τα δεδομένα της Ελλάδας που ξέρω μια φορά γίνεται και πολύ συχνά μάλιστα.

Και στην τελική, αν πραγματικά μείνεις ένα χρόνο πίσω και δε θες να πιάσεις δουλειά, τράβα στρατό σου λέω. Λες και θα το γλιτώσεις με κάποιο μαγικό τρόπο; Ή τώρα, ή σε 5 χρόνια.

Εναλλακτικές υπάρχουν πολλές για να μη μείνει πίσω 1 χρόνο η εργασιακή σου καριέρα στο μέλλον και να ξεκινήσουν όλα όπως είναι τα σχεδιά σου.

Solo Carriera
07-06-2006, 15:23
nuc, να τις χέσω τις ευγενικές σου τοποθετήσεις όταν με λες κομματικό ενώ δεν με γνωρίζεις καν και ενώ δεν εχείς ούτε την παραμικρή ιδέα της παρούσας κατάστασης "στην σχολή σου" και στο καπάκι εκφράζεις άποψη με το ύφος του "εγώ ξέρω".

ari-m
07-06-2006, 15:29
apla gia na epanaferw tin sizitisi sto 8ema tis kai na anapsw ligo ta aimata :D :D :D xwris na anaferomai proswpika ston katwrimo, to parakatw mou dimiourgei provlimatismo

... Προσωπικά μου μένουν 3 μαθήματα για να αποφοιτήσω, ενώ έχω γίνει δεκτός για μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Maastricht υπό την προϋπόθεση ότι θα έχω πάρει το πτυχίο μου ως τις 31 Ιουλίου. Στην ίδια θέση βρίσκονται προφανώς και άλλοι συνάδελφοι........

den kserw ti ma8imata xrwstas (esy, o opoiosdipote einai se antistoixi 8esi), omws apoti fainetai 8ewrises dedomeno oti 8a ta peraseis ta ma8imata ki ekanes tin aitisi sou proxwrises tis diadikasies klp ..... poso logiko einai ayto ???? giati na 8ewriseis dedomeno oti 8a ta peraseis ta ma8imata ??? AN espage o diaolos to podari tou kai kovosouna se ena ???? (ok, 8a epianes ton ka8igiti gia kamia epipleon atypi, ligo pitsi pitsi teleytaio ma8ima 8a xasw to metaptyxiako klp ..., omws kati me xalaei se aytitin logiki ....... ) , ok me tin katalipsi isws den exeis ka8olou tin eykairia na dwseis oute ena apo ta ma8imata, alla kai pali egw vlepw oti kai xwris tin katalipsi den isoun sto 100% sigourias oti exeis ka8arisei ..............

katwrimos
07-06-2006, 15:32

βρε δεν πας να γαμήθεις ρε πανίβλάκα; πατάω σπίτι μου ανα 2 μέρες για να κάνω ένα μπάνιο και να κοιμηθω σαν τον άνθρωπο σε κρεβάτι, έχω καταργήσει τελείως οποιοδήποτε ωράριο και κοιμάμαι/ξυπνάω σύμφωνα με τις ανάγκες τις κατάληψης και όλα αυτά ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή ενός αντικειμενικά άδικου νόμου πλαισίου ενώ εσύ, ο αρχιπασόκος που δηλώνει αριστερός χωρίς να κοκκινίζει, είσαι αραχτός και λες "εε, διαφωνώ με τον νόμο αλλά οι καταλήψεις δεν είναι λύση. θα ασκήσουμε πίεση με την ψήφο μας!!" και στο καπάκι μου λες ότι στέλνω άλλους να πολεμήσουν στην θέση μου.

πάρε φόρα ρε άχρηστε.

Proton pasokos den eimai, an thes na metatrepsoume ti sizitisi sto poios einai pio aristeros, be my guest.

For the record, ki ego oso emena ellada otan eixame katalipseis etsi tis pernousa, omos tote den ypirxe kanena provlima me tous epi ptyxio.

Episis to eipes kai monos sou. Esy xaneis merikes meres normal ypnou, o allos xanei to ptyxeio tou, 1 xrono apo ti zoi tou kai kana 3000aro se prokatavoles metaptyxiakon. An afto sou fenetai isodinamo, exeis sovaro provlima antilipsis. Profanos to theoreis dikaio to timima tou agona sou na to plirono ego.

To pio asteio einai oti an oi katalipsies eixan tin elaxisti koini logiki na epitrepsoun stous epi ptyxio na dosoun eksetaseis, oi katalipsies tha eixan ti dinatotita na strafoun enantion tis kyvernisis anti na analonontai se tsakomous me tous epi ptyxeio, oi opioi stin teliki kai den ftaine se tipota kai ypostirizoun ta aitimata ton katalipseon.

Solo Carriera
07-06-2006, 15:42
με τους επί πτυχίο δεν ξέρω τι συμβαίνει οπότε δεν μπορώ να απαντήσω. παρ' ολ' αυτά είχα την εντύπωση ότι δεν διαφωνούσες μόνο για τους επί πτυχίο με τις καταλήψεις :wink: :wink: :wink:

όσο για το ότι υποστηρίζουν τα αιτήματα της κατάληψης, όλοι "μαζί μας είναι" όταν ζητάνε να γίνει εξαίρεση για χάρη τους.

NuC
07-06-2006, 15:42
http://www.geocities.com/nuclear1777/solo.JPG

gia mia stigmi eixa endoiasmous alla meta ipia kafe.

Solo Carriera
07-06-2006, 15:47
χααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

πάντως με πουκάμισο και μαύρο παντελόνι κατεβαίνω =/

επίσης τα allstar δε μ' αρέσουν ιδιαίτερα.

τα μαλλιά έτσι τα 'χω πάντως!!

katwrimos
07-06-2006, 15:56
με τους επί πτυχίο δεν ξέρω τι συμβαίνει οπότε δεν μπορώ να απαντήσω. παρ' ολ' αυτά είχα την εντύπωση ότι δεν διαφωνούσες μόνο για τους επί πτυχίο με τις καταλήψεις :wink: :wink: :wink:

όσο για το ότι υποστηρίζουν τα αιτήματα της κατάληψης, όλοι "μαζί μας είναι" όταν ζητάνε να γίνει εξαίρεση για χάρη τους.

Opos eipa, oi katalipseis einai paratipes kai aftarxikes, sto vathmo pou steroun apo kapoious ti dinatotita ton mtaptyxiakon. Stis sxoles pou epitrepontai oi eksetaseis stous epi ptyxio, den tithetai thema aftarxismou kai agona stis plates asxeton, opote an kai paramenoun paratypes den einai aftarxikes.

Defteron den zitaei kaneis rousfeti, to apolyta logiko zitame (na min xasoume 1 xrono apo ti zoi mas + merikes xiliades euro, ti stigmi pou mporei na vrethei simvivastiki lisi). Prosopika ypostirizo ta aitimata tis katalipsis kai nomizo oti to idio isxyei me tin pleiopsifia ton epi ptixio, alla akoma kai an afto den isxye, den allazei to gegonos oti afti ti stigmi i katalipsi tou papei paei na ekselixtei se maxi katalipsion-epi ptyxeio ti stigmi pou tha eprepe na einai maxi katalipsion-kivernisis.

Boom!
07-06-2006, 16:06
Prosopika ypostirizo ta aitimata tis katalipsis kai nomizo oti to idio isxyei me tin pleiopsifia ton epi ptixio, alla akoma kai an afto den isxye, den allazei to gegonos oti afti ti stigmi i katalipsi tou papei paei na ekselixtei se maxi katalipsion-epi ptyxeio ti stigmi pou tha eprepe na einai maxi katalipsion-kivernisis.

Εδω εχει ενα point o κατωριμος.

Για αυτα παντως που ακουστηκαν οτι τις καταληψεις τις κρατανε 500 ανεξαρτητοι/αριστεροι, χθες στη σχολη μου ειχε παρα πολυ κοσμο που μονο σε αυτη την κατηγορια δε μπορουσες να ενταξεις

Raven Lord
07-06-2006, 16:18
αυτή η καραμέλα πάντως, ότι οι καταλήψεις στηρίζονται και από τους "αιώνιους" δεν ξέρω από που προέκυψε... :? όπως είπε ο σόλο, και στη σχολή μου, μετά το 9ο - 10ο εξάμηνο, οι πιο πολλοί δούλευαν και δεν πατούσαν καν στις συνελεύσεις. :?

ari-m
07-06-2006, 16:19
....
Opos eipa, oi katalipseis einai paratipes kai aftarxikes, sto vathmo pou steroun apo kapoious ti dinatotita ton mtaptyxiakon. ...

diavase parapanw post mou .........
apo ti stigmi pou xrwstas ma8imata den mporeis na to peis ayto. mporeis na isxyristeis oti den exeis tin dynatotita na diekdikiseis (mesw twn eksetasewn) tin oloklirwsi twn spoudwn sou (me oti ayto synepagetai se 8etiki periptwsi) ........... den ginetai na sou steroun kati to opoio den to exeis .........

katwrimos
07-06-2006, 16:23
....
Opos eipa, oi katalipseis einai paratipes kai aftarxikes, sto vathmo pou steroun apo kapoious ti dinatotita ton mtaptyxiakon. ...

apo ti stigmi pou xrwstas ma8imata den mporeis na to peis ayto. mporeis na isxyristeis oti den exeis tin dynatotita na diekdikiseis (mesw twn eksetasewn) tin oloklirwsi twn spoudwn sou (me oti ayto synepagetai se 8etiki periptwsi) ........... den ginetai na sou steroun kati to opoio den to exeis .........

Safos kai exo ti dinatotita sinexisis sta metaptixiaka, kai mou stereitai apo tis katalipseis.

ti thes diladi? Na sou eksigiso to aftonoito? Oti an kopo stis eksetaseis ftaio EGO kai kanenas allos eno an den mou epitrapei i simetoxi mou se aftes me kovei kapoios allos me to etsi thelo?? Eleos

Ace
07-06-2006, 16:37
:|

ari-m
07-06-2006, 16:42
....

Safos kai exo ti dinatotita sinexisis sta metaptixiaka, kai mou stereitai apo tis katalipseis.

ti thes diladi? Na sou eksigiso to aftonoito? Oti an kopo stis eksetaseis ftaio EGO kai kanenas allos eno an den mou epitrapei i simetoxi mou se aftes me kovei kapoios allos me to etsi thelo?? Eleos

ara min fwnazeis gia metaptyxiaka (giati eksallou den einai mono ayta), alla gia to DIKAIWMA SOY (opoioudipote vrisketai stin idia 8esi me sena tespa) na DIEKDIKISEIS tin oloklirwsi twn spoudwn sou sto sygkekrimeno XRONIKO SIMEIO.

;) den diafwnoume, apla to 8etoume diaforetika ............

Ace
07-06-2006, 17:03
Ωραιος, πολυ ωραιος.

FIXXXER
07-06-2006, 17:28
Να έστρωνες το γκώλο σου να μη χρωστούσες περισσότερα ρε μαλακισμένο. Άντε πήγαινε διακοπές από τώρα, αφού αφτό θες και σταμάτα να μας πρήζεις το μπούτσο. Άλλωστε φαίνεται πόσο χαραμοφάης και μαμόθρεφτο είσαι, κι ότι δε σε νοιάζουν οι χιλιάδες φοιτητών που έχουν δίκαια αιτήματα. Για να υπάρξει κίνημα πρέπει να δεχθούμε ότι θα γίνουν και θυσίες, ε είσαι ότι πρέπει. Τεσπά, βγάλε το σκασμό και βάλε μυαλό.

Αν είσαι φοιτητής και δεν αγωνίζεσαι για να μη γίνουν τα παραπάνω, δεν ξέρω για τι τελικά πρέπει να αγωνίζεσαι.

Εσβησα την δευτερη παραγραφο γιατι συμφωνω σε ολα οσα λες εκει, και ειμαι ο τελευταιος που θα υπερασπιζοταν την πολιτικη της ΝΔ η οποιασδηποτε παραταξης προσπαθει να περασει μετρα τα οποια με βλαπτουν, εμενα και χιλαδες αλλους φοιτητες.

Ανεξαρτητα απο αυτο, αν θεωρεις τον εαυτο σου αρκετα πολιτισμενο ον ωστε να διεκδικει τα δικαιωματα του, τοτε μαθε να συμμετεχεις σε μια συζητηση χωρις να βαζεις τον αλλο σε πλαισια και κατηγοριες και χωρις να τον προσβαλλεις. Το μονο που καταφερνεις ειναι να σε θεωρησει ενα βαμμενο κομματοσκυλο. Ειμαι στη σχολη 5 χρονια και ξερω πολυ καλα τι συμβαινει, ειδα και στην προχθεσινη Συνελευση του τμηματος τις αστειοτητες των φοιτητων και τη ζουγκλα που επικρατει.

Τωρα πως ακριβως καταλαβες εσυ αν εγω δεν στρωνω τον κωλο μου να διαβασω, το αν ειμαι χαραμοφαης και μαμοθρεφτο και το αν θα παω διακοπες φετος (τιποτα απολα δεν ισχυει βεβαια, και δεν γκρινιαζω ουτε για το τελευταιο ουτε για τιποτα) ενας θεος (αν υπηρχε δηλαδη) το ξερει.

Οσον αφορα τις τελευταιες δυο γραμμες που εγραψες, ξερω με ποιον τροπο να αγωνιστω για να κατακτησω αυτα που χρειαζομαι κι εγω και οι συμφοιτητες μου και το κανω καθημερινα. Απλα δεν συμφωνω στην ιδεα της καταληψης και στην "θυσια" που τοσο ποιητικα εγραψες μερικων φοιτητων για τον δικαιο αγωνα. Στην τελικη, παρατα με εμενα που χρωσταω καμια 15αρα και πτυχιακη. Τι φταιει ο αλλος που χρωσταει 4 και θελει να κανει το μεταπτυχιακο του ρε συ? Ειλικρινα, πες μου γιατι να την πληρωσει αυτος. Ετσι νοιαζεσαι κι εσυ και ολοι οι αλλοι για τα δικαιωματα των χιλιαδων φοιτητων της χωρας?

One Colour Black
07-06-2006, 17:29
Me lipi diapistwnw oti oti symvainei kathimerina stis g.s. k stis synedries twn syntonistikwn , symvainei k edw.

Diladi kaneis den epigentrwnetai ston STOXO pou einai na mhn perasoun oi malakies ths kyvernhshs , para se metaptyxiaka , xamena eksamhna , syndikalistikes poutses ktl . EDW re pane na kanoun ta panepisthmia pararthmata polyethnikwn , h xamenh eksetastikh kai h apwleia enos (1) kalokairiou sas xalane?
Dhladh akoma kai na mhn exeis idea ti trexei me ton nomo plaisio , oi taftoxrones (mazikotates!) kinhtopoihseis kathigitwn k foithtwn den sou lene tipota? Den se kanoun na theleis na to psakseis liiiiiiiiigo parapanw ?

exw varethei kathe g.s. na krataei 2-3 wres parapanw apo to kanoniko , apo to gegonos oti ta 3 mounopana ths pasp kai oi 8 karagiozhdes ths dap prospathoun na vgaloun to 90% twn foithtwn malakes kai ksisarxidides , enw pernoun ena gigantiaio pouli se kathe psifoforia.karieristes tou kwlou .

ksipniste re.k egw ena (1) mathima thelw na dwsw sthn eksetastikh gia na parw to gamhmeno ptyxeio(= xarti xamhloterhs xrhstikhs aksias apo to koino xarti ygeias) fysikhs pou palevw ta teleftea 5-6 xronia . Oi perissoteroi apo esas einai tyxeroi , anoikoun se panepisthmia pou enai pio prosita stis anages enos foithth k den paizei na xasete eksetastikh h eksamino.
Emeis edw sto hrakleio xasame to 2000/2001 eksamino gia treis (3) meres katalipsi epeidh opws lene oi kathigites :" einai mikroi akoma. nomizoun oti mporoun na allaksoun ton kosmo".

that's all

p.s. ena megalo FUCK OFF se aftous pou exoun xasei 1-2-3-4-... n eksamina(me included) epeidh vgike to counter strike h epeidh kykloforise neo expansion sto wow , enw twra miloun gia apwleia dikaiwmatwn apo tous malakes pou kanoun katalipsi kai tous apotrepoun apo to na oloklhrwsoun tis spoudes tous.

katwrimos
07-06-2006, 17:38
Me lipi diapistwnw oti oti symvainei kathimerina stis g.s. k stis synedries twn syntonistikwn , symvainei k edw.

Diladi kaneis den epigentrwnetai ston STOXO pou einai na mhn perasoun oi malakies ths kyvernhshs , para se metaptyxiaka , xamena eksamhna , syndikalistikes poutses ktl . EDW re pane na kanoun ta panepisthmia pararthmata polyethnikwn , h xamenh eksetastikh kai h apwleia enos (1) kalokairiou sas xalane?
Dhladh akoma kai na mhn exeis idea ti trexei me ton nomo plaisio , oi taftoxrones (mazikotates!) kinhtopoihseis kathigitwn k foithtwn den sou lene tipota? Den se kanoun na theleis na to psakseis liiiiiiiiigo parapanw ?

exw varethei kathe g.s. na krataei 2-3 wres parapanw apo to kanoniko , apo to gegonos oti ta 3 mounopana ths pasp kai oi 8 karagiozhdes ths dap prospathoun na vgaloun to 90% twn foithtwn malakes kai ksisarxidides , enw pernoun ena gigantiaio pouli se kathe psifoforia.karieristes tou kwlou .

ksipniste re.k egw ena (1) mathima thelw na dwsw sthn eksetastikh gia na parw to gamhmeno ptyxeio(= xarti xamhloterhs xrhstikhs aksias apo to koino xarti ygeias) fysikhs pou palevw ta teleftea 5-6 xronia . Oi perissoteroi apo esas einai tyxeroi , anoikoun se panepisthmia pou enai pio prosita stis anages enos foithth k den paizei na xasete eksetastikh h eksamino.
Emeis edw sto hrakleio xasame to 2000/2001 eksamino gia treis (3) meres katalipsi epeidh opws lene oi kathigites :" einai mikroi akoma. nomizoun oti mporoun na allaksoun ton kosmo".

that's all

p.s. ena megalo FUCK OFF se aftous pou exoun xasei 1-2-3-4-... n eksamina(me included) epeidh vgike to counter strike h epeidh kykloforise neo expansion sto wow , enw twra miloun gia apwleia dikaiwmatwn apo tous malakes pou kanoun katalipsi kai tous apotrepoun apo to na oloklhrwsoun tis spoudes tous.

Se periptosi pou den to exeis katalavei, den gkriniazoume giati tha xasoume ena kalokairi, gkriniazoume giati tha xasoume 1 xrono kathos kai arketes xiliades euro se prokatavoles metaptyxiakon. Ti stigmi pou mporei aneta kai oi kinitopoihseis na ginoun kai emeis na apofoitisoume.

Me tin torini praktiki ton katalipsion, to mono pou katafernoun einai na metatrepsoun to skiniko apo agona foititon-kyvernisis se agona kataplipsion-epi ptyxeio. Toulaxiston sti sxoli mou afto paei na ginei.

One Colour Black
07-06-2006, 17:47
mallon ta atoma pou anaferome sto p.s. mou einai pio polla sthn sxoli sou.emas edw einai to klassiko foithtes VS foithtes/praktores kyvernhshs.

Den eisai o monos pou xanei lefta / metaptyxiaka / whatever .oute adiko exeis.omws 270 sxoles exoun katalipsi.kati leei afto,i guess

House Of Low Culture
07-06-2006, 17:54
Ανεξαρτητα απο αυτο, αν θεωρεις τον εαυτο σου αρκετα πολιτισμενο ον ωστε να διεκδικει τα δικαιωματα του, τοτε μαθε να συμμετεχεις σε μια συζητηση χωρις να βαζεις τον αλλο σε πλαισια και κατηγοριες και χωρις να τον προσβαλλεις. Το μονο που καταφερνεις ειναι να σε θεωρησει ενα βαμμενο κομματοσκυλο. Ειμαι στη σχολη 5 χρονια και ξερω πολυ καλα τι συμβαινει, ειδα και στην προχθεσινη Συνελευση του τμηματος τις αστειοτητες των φοιτητων και τη ζουγκλα που επικρατει.

Τωρα πως ακριβως καταλαβες εσυ αν εγω δεν στρωνω τον κωλο μου να διαβασω, το αν ειμαι χαραμοφαης και μαμοθρεφτο και το αν θα παω διακοπες φετος (τιποτα απολα δεν ισχυει βεβαια, και δεν γκρινιαζω ουτε για το τελευταιο ουτε για τιποτα) ενας θεος (αν υπηρχε δηλαδη) το ξερει.

Οσον αφορα τις τελευταιες δυο γραμμες που εγραψες, ξερω με ποιον τροπο να αγωνιστω για να κατακτησω αυτα που χρειαζομαι κι εγω και οι συμφοιτητες μου και το κανω καθημερινα. Απλα δεν συμφωνω στην ιδεα της καταληψης και στην "θυσια" που τοσο ποιητικα εγραψες μερικων φοιτητων για τον δικαιο αγωνα. Στην τελικη, παρατα με εμενα που χρωσταω καμια 15αρα και πτυχιακη. Τι φταιει ο αλλος που χρωσταει 4 και θελει να κανει το μεταπτυχιακο του ρε συ? Ειλικρινα, πες μου γιατι να την πληρωσει αυτος. Ετσι νοιαζεσαι κι εσυ και ολοι οι αλλοι για τα δικαιωματα των χιλιαδων φοιτητων της χωρας?

u look like fixxxer.

sorry e. :|

katwrimos
07-06-2006, 18:22
mallon ta atoma pou anaferome sto p.s. mou einai pio polla sthn sxoli sou.emas edw einai to klassiko foithtes VS foithtes/praktores kyvernhshs.

Den eisai o monos pou xanei lefta / metaptyxiaka / whatever .oute adiko exeis.omws 270 sxoles exoun katalipsi.kati leei afto,i guess

safos kai den eimai o monos. To gegonos oti oi sxoles pou les exoun katalipsi profanos simainei oti i pleiopsifia ton foititon anititithetai sto nomo (opos ki ego), to thema einai oi katalipseis na strfontai enantion tis kivernisis kai oxi enantion ton epi ptyxio foititon.

Palladia
07-06-2006, 18:34
301 sxoles.. (http://edopolytexneio.org/mediawiki/index.php?title=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82)

Solo Carriera
07-06-2006, 18:35
"Από πολλούς (κυρίως τα ΜΜΕ) προβάλλεται το επιχείρημα ότΙ με τις καταλήψεις δεν επιτρέπεται στους φοιτητές που χρωστούν λίγα μαθήματα να πάρουν πτυχίο. Και έτσι τους στερείται το δικαίωμα να πάνε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά. Ξεχνώντας ότι αυτό είναι εντελώς δευτερεύον τη συγκεκριμένη στιγμή, στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για απλή προπαγάνδα.

Σε πολλές χώρες (Αγγλία, Κάτω Χώρες τουλάχιστον σε πολλά πανεπιστήμια) μπορείς να ξεκινήσεις μεταπτυχιακό χωρίς να έχεις τυπικά το πτυχίο στα χέρια σου. Γνωρίζω προσωπικά πολλές περιπτώσεις ατόμων που ξεκίνησαν μεταπτυχιακό, ενώ χρωστούσαν ακόμη λίγα μαθήματα. Ξέρετε ειδικά τα πανεπιστήμια στην Αγγλία ενδιαφέρονται κυρίως να παίρνουν τα δίδακτρα οπότε λίγο τους ενδιαφέρουν τα κωλόχαραρτα (=πτυχία). Για να μην χάφτει ο κόσμος όλες τις βλακείες που λένε τα κανάλια."

από το indymedia.

katwrimos
07-06-2006, 19:13
"Από πολλούς (κυρίως τα ΜΜΕ) προβάλλεται το επιχείρημα ότΙ με τις καταλήψεις δεν επιτρέπεται στους φοιτητές που χρωστούν λίγα μαθήματα να πάρουν πτυχίο. Και έτσι τους στερείται το δικαίωμα να πάνε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά. Ξεχνώντας ότι αυτό είναι εντελώς δευτερεύον τη συγκεκριμένη στιγμή, στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για απλή προπαγάνδα.

Σε πολλές χώρες (Αγγλία, Κάτω Χώρες τουλάχιστον σε πολλά πανεπιστήμια) μπορείς να ξεκινήσεις μεταπτυχιακό χωρίς να έχεις τυπικά το πτυχίο στα χέρια σου. Γνωρίζω προσωπικά πολλές περιπτώσεις ατόμων που ξεκίνησαν μεταπτυχιακό, ενώ χρωστούσαν ακόμη λίγα μαθήματα. Ξέρετε ειδικά τα πανεπιστήμια στην Αγγλία ενδιαφέρονται κυρίως να παίρνουν τα δίδακτρα οπότε λίγο τους ενδιαφέρουν τα κωλόχαραρτα (=πτυχία). Για να μην χάφτει ο κόσμος όλες τις βλακείες που λένε τα κανάλια."

από το indymedia.

parakalo to email tou parapano vlaka na tou steilo to gramma tou panepistimiou tou maastricht.

Apo afto pou grafei gia ta panepistimia stin agglia katalavaineis poso asxetos einai o tipos pantos.

daydreamer
07-06-2006, 19:27
Μα αυτό για τα αγγλικά πανεπιστήμια το έχω ακούσει κι εγώ από φίλους που σπουδάζουν σε αγγλικά πανεπιστήμια, δεν χρειάζεται να έχεις το πτυχίο για να ξεκινήσεις μεταπτυχιακό, χρειάζεται όμως για να τελειώσεις το μεταπτυχιακό.

Κατά τα άλλα είμαι υπέρ του να δώσουν οι επί πτυχίω αλλά αυτό δεν είναι μόνο στα χέρια των καταληψιών είναι και στα χέρια των καθηγητών και αν κρίνω από την Πρυτανεία του Πα.Πει. που δήλωσε ή όλα ανοιχτά ή τίποτα και έτσι δεν ανοίξανε σήμερα οι Γραμματείες, δύσκολα τα πράγματα.

Επίσης να προσθέσω πως αν εξαιρέσεις τις προκαταβολές ουσιαστικά όλοι πλήττονται για τα μετπτυχιακά τους, όλοι θα καθυστερήσουν στα μελλοντικά μεταπτυχιακά τους καθώς όπως οι τώρα επί πτυχίω θα χάσουν ίσως ένα χρόνο έτσι και γω ο μελλοντικός επί πτυχίω θα κάνω παραπάνω χρόνο να τελειώσω τη σχολή μου και να πάω στο μεταπτυχιακό μου.

Phoebus
07-06-2006, 19:29

από το indymedia.

parakalo to email tou parapano vlaka na tou steilo to gramma tou panepistimiou tou maastricht.

Apo afto pou grafei gia ta panepistimia stin agglia katalavaineis poso asxetos einai o tipos pantos.

Κατώριμε, αλήθεια σε παίρνουν. In fact, ο Scythe (φίλος μου και ERίτης με λίγα posts) πήγε Αγγλία ενώ δεν είχε πάρε πτυχίο για master σε game developement. Επιχειρήσεις είναι, παραθυράκια υπάρχουν, και σιγά μην πουν "μη μας δίνεις τα λεφτά σου γιατί χρωστάς ακόμα 1 μάθημα οπότε δεν είσαι qualified για να ξεκινήσεις τα δικά μας μαθήματα...!!!".

Αυτά.

katwrimos
07-06-2006, 19:38
Κατώριμε, αλήθεια σε παίρνουν. In fact, ο Scythe (φίλος μου και ERίτης με λίγα posts) πήγε Αγγλία ενώ δεν είχε πάρε πτυχίο για master σε game developement. Επιχειρήσεις είναι, παραθυράκια υπάρχουν, και σιγά μην πουν "μη μας δίνεις τα λεφτά σου γιατί χρωστάς ακόμα 1 μάθημα οπότε δεν είσαι qualified για να ξεκινήσεις τα δικά μας μαθήματα...!!!".

Αυτά.

Ta agglika panepistimia epixeiriseis? Eleos re foive, dimosia idrimata einai ta perissotera.

To an to ekastote idrima kanei eksereseis, eksartatai. Ta sovara panepistimia den kanoun, an exeis tin entiposi oti kapoios pou einai na paei se ena metrio pros kalo panepistimio gia master (px sto Queen Mary, den sou leo gia LSE kai Cambridge mono) tha se dextei kat ekseresi xoris ptyxeio kaneis lathos.

Ta didaktra aloste ta plironeis prokatavolika, an den tous pas to ptyxeio einai diki sou ipaitiotita, opote mporoun aneta na sou kratisoun ta lefta kai na sou poune "ela tou xronou".

Kingdom Gone
07-06-2006, 20:04
Ta didaktra aloste ta plironeis prokatavolika, an den tous pas to ptyxeio einai diki sou ipaitiotita, opote mporoun aneta na sou kratisoun ta lefta kai na sou poune "ela tou xronou".

e tote de xanontai ta didaktra, ena xrono xaneis sti xeiroteri - pou opws eipe k o steel assassin yaprxoun tropoi na mi paei teleiws xamenos.

wraithgr
07-06-2006, 20:23
Οπότε ξεφύγαμε από το γεγονός οτι κάποιος σου αφαιρεί κάποια δικαιώματα τα οποία ισχυρίζεται οτι προσπαθεί να προστατέψει και πήγαμε στο "έλα μωρέ, θα κάνεις κάτι άλλο τη χρονιά που θα χάσεις"... Ειδικά η δικαιολογία του στρατού είναι πολύ δίκαια για τις επι πτυχίω κοπέλες... :(

07-06-2006, 23:36
Δηλαδή όσο ο δικός σου κώλος κάθεται σε μια θεσούλα και είναι βολεμένος να υποστηρίζεις τους αγώνες. Αν όχι, μα τι αίσχη είναι αυτά.

Επαναστάτες αγωνιστές μου εσείς! :thumbsup:

enitharmon
07-06-2006, 23:45
Δηλαδή όσο ο δικός σου κώλος κάθεται σε μια θεσούλα και είναι βολεμένος να υποστηρίζεις τους αγώνες. Αν όχι, μα τι αίσχη είναι αυτά.

συ δεν είσαι που ονειρεύεσαι να γίνεις δημόσιος υπάλληλος;

κανείς δε μου απάντησε όμως γιατί (για μια ακόμα φορά) οι καταλήψεις γίνονται στην εξεταστική περίοδο, ενώ τα μέτρα ακούγονται εδώ και πολύ καιρό

Raven Lord
08-06-2006, 00:00
ξέρεις από πότε ακούγονται και από πότε γίνονται κινητοποιήσεις γι'αυτά τα θέματα? αλλά όταν τα συμπεριλαμβάναμε στα αιτήματά μας πίσω το 2000, μας απαντούσαν "σενάρια επιστημονικής φαντασίας" και "τι είναι αυτά που λέτε" και άλλα τέτοια. η περίοδος της εξεταστικής είναι κατάλληλη για την πίεση της κυβέρνησης, αλλά και επειδη στις περισσότερες σχολές έχουν ολοκληρωθεί τα μαθήματα, οπότε υπάρχει μικρότερος κίνδυνος για την εξεταστική.

enitharmon
08-06-2006, 00:20
υπάρχει μικρότερος κίνδυνος για την εξεταστική.
επειδή είναι και συνεπείς φοιτητές;

FIXXXER
08-06-2006, 01:18
Raven Lord, αληθεια το λες οτι εχουν ολοκληρωθει τα μαθηματα στις περισσοτερες σχολες? Σε μας εχουν να γινουν μαθηματα κανα μηνα, πολυ πριν την περιοδο εξεταστικης η οποια κανονικα ξεκιναει σε μια βδομαδα, και γι αυτο ακριβως χαθηκε η εξεταστικη, γιατι δεν προλαβαν να ολοκληρωθουν τα μαθηματα.

Χολκ, καλα, δεν αξιζεις καν την απαντηση μου, τραβα στους αγωνες σου να νιωθεις καποιος.

Deggial
08-06-2006, 01:49
κανείς δε μου απάντησε όμως γιατί (για μια ακόμα φορά) οι καταλήψεις γίνονται στην εξεταστική περίοδο, ενώ τα μέτρα ακούγονται εδώ και πολύ καιρό

Πέρα απ' όσα είπε ο Raven Lord, το νομοσχέδιο θα ανακοινωθεί σύντομα και θα κατατεθεί μέσα στον Ιούλιο. Λογικό είναι να υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αυτή τη περίοδο.

Stormrider
08-06-2006, 03:35
deftera arxise se mas i eksetastiki , triti mazeftikane kapia atoma kai kolisane xartia stous toixos gia sigkentrosi-enimerosh, simera to tei eklise.
na doume ti tha ginei avrio.

08-06-2006, 08:39

συ δεν είσαι που ονειρεύεσαι να γίνεις δημόσιος υπάλληλος;
Κι όταν σε ρώτησα εγώ για το ειρωνικό σου σχόλιο δεν είπες τη δική σου άποψη σε εκείνο το θρεντ αλλά μόνο πέταξες τη μαλακία σου. :(

Επίσης απ'όσο γνωρίζω ΓΕΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ/κλπ απεργίες κάνουν, ή κάτι άλλαξε το τελευταίο δίμηνο;

Γι'αυτό σου απάντησαν. Αλλά υπήρχαν κι άλλα για προηγούμενες κινητοποιήσεις(ΜΔΕ κι έτσι) που φαινόντουσαν πιο σημαντικά τότε, καθώς επίσης και τα σημερινά φαινόντουσαν πιο απόμακρα τότε(θυμάμαι να λένε σιγά μην κάνουν τέτοιες μαλακίες τελικά στις συνελεύσεις, τελικά @@). Στην τελική έχω πρακτικά κρατήσει όλο το inbox στο server της σχολής μου, μπορώ να σου βρω emails με αποφάσεις συνελεύσεων τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Τα υπόλοιπα στα είπαν και οι άλλοι.

Α ναι, και επιμένω στην άποψή μου ε;

wraithgr
08-06-2006, 11:16

Μπορώ να σου απαντήσω αντίστοιχα οτι όσο εσύ δεν χάνεις κάτι σημαντικό (2-3 μαθήματα λιγότερα στη διπλή από ότι στις 2; τα μαζεύεις μετά) κάνεις καλό αγώνα στις πλάτες των άλλων. Αλλά τι νόημα έχει; Πάλι καλά που η ειρωνία είναι επιχείρημα εδώ μέσα δηλαδή...

daydreamer
08-06-2006, 12:15
Σήμερις στη ΝΕΤ ένας τυπάς, νομίσκω καθηγητής Πανεπιστημίου υπέρ των κινητοποιήσεων, είπε πως αρκετές σύγκλητοι, συγκράτησα της Παντείου, ονομάτισε και άλλη μία, έχουν αποφασίσει πως πάσει θυσία θα μπορέσουν οι επί πτυχίω να δώσουν τα μαθήματά τους και τις πτυχιακές/διπλωματικές τους.

Προτείνω όσοι καίγονται για το ζήτημα και είναι υπέρ των κινητοποιήσεων ή να προτείνουν άλλο τρόπο διαμαρτυρίας ή να πιέσουν (Γενικές Συνελεύσεις, Συντονιστικά, Καθηγητές) ώστε να παρθούν παρόμοιες αποφάσεις.

deadbird
08-06-2006, 12:51
http://edopolytexneio.org/mediawiki/images/a/a9/KatalipsiHY.jpg

Phantom Duck
08-06-2006, 12:59
Και η Opel στον αγώνα;

08-06-2006, 13:42
Μπορώ να σου απαντήσω αντίστοιχα οτι όσο εσύ δεν χάνεις κάτι σημαντικό (2-3 μαθήματα λιγότερα στη διπλή από ότι στις 2; τα μαζεύεις μετά) κάνεις καλό αγώνα στις πλάτες των άλλων. Αλλά τι νόημα έχει; Πάλι καλά που η ειρωνία είναι επιχείρημα εδώ μέσα δηλαδή...

Ερμ, ποιο σημείο του ακόλουθου ποστ δεν κατάλαβες;

Έτσι, μάχες, επικούρα και ατσάλι. :dfinger:

Κατά τα άλλα από όσες καταλήψεις έχω δει όσα χρόνια ήμουν φοιτητής(και έχω δει πολλές - 4ος Ιούνης που χάνω) αυτή παίζει να είναι η μόνη που έχει κάποια σοβαρή βάση. Και πάω για πτυχίο και με ψιλογαμάει που θα δώσω τα κέρατά μου μαζεμένα το Σεπτέμβρη. Αλλά ιμο καλά κάνουν.

Το μουντιάλ δεν έπαιξε (και τόσο σημαντικό)ρόλο για να διαμορφώσω άποψη.

Και ναι, αν δε γίνει ότι είναι να γίνει ως Σεπτέμβρη με πρόλαβε ο στρατός το Νοέμβρη(εκτός αν αλλάξουν ημερομηνία οι Manowar που θα πάρω ένα εξάμηνο αναβολή ακόμα όταν θα παρουσιάζομαι - ελπίζω όχι).

Η άποψή μου δεν αλλάζει όμως.

@ντέντμπερντ: ceid ρε μουνιά \m/

Μικρό το πανό φέτος πάντως.

wraithgr
08-06-2006, 14:38
Και εγώ προσωπικά αποφοίτησα πέρυσι οπότε θα μπορούσα να τα έχω γράψει στα αρχίδια μου και να υποστηρίζω λεκτικά τον "αγώνα" για να τα έχω και καλά με την πλειοψηφία. Το θέμα είναι οτι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ομάδα ατόμων τα οποία αναγκάζονται (στην πλειοψηφία τους νομίζω παρά τη θέλησή τους-- φαντάζομαι συμφωνείς οτι είσαι εξαίρεση) να κάνουν δυσανάλογη σχετικά με τους υπόλοιπους θυσία. Εμένα μου φαίνεται λίγο άδικο αυτό...

Solo Carriera
08-06-2006, 17:53
τι γίνεται στο κέντρο ρε μλκ;

NuC
08-06-2006, 20:50
sto tei athinas ti ginete? exei tpt to menou? lew na katiforisw :|

08-06-2006, 21:14
Γενικά ξεκινάνε κινητοποιήσεις παντού τώρα. Μέχρι και στου ΤΕΙΙ στου Μισ'λόγγ' που δεν είχαν κάνει τίποτα το κλείσαν άκουσα, και αύριο θα βγει γενικότερη απόφαση. Ότι ξεκίναγαν οι εξετάσεις κι όλας.

metamelia3
08-06-2006, 22:52
Ρίξαν αρκετά χημικά γιά να πάθουμε όλοι καρκίνο.
Συνασπίστηκαν με χρυσαυγίτες.
Συλλάβαν 42 άτομα.
Μας κλείσαν στο πολυτεχνείο. Πάλι καλά που δεν στείλαν και τα τανκς.

Η σημερινή μέρα ήταν πολύ σημαντική. Ίσως η μόνη μέρα που οι διαδηλωτές κέρδισαν.

Raven Lord
08-06-2006, 23:17
Πάλι καλά που δεν στείλαν και τα τανκς.

:twisted: μη βιάζεσαι :twisted:

:P

Raven Lord
08-06-2006, 23:21
Raven Lord, αληθεια το λες οτι εχουν ολοκληρωθει τα μαθηματα στις περισσοτερες σχολες? Σε μας εχουν να γινουν μαθηματα κανα μηνα, πολυ πριν την περιοδο εξεταστικης η οποια κανονικα ξεκιναει σε μια βδομαδα, και γι αυτο ακριβως χαθηκε η εξεταστικη, γιατι δεν προλαβαν να ολοκληρωθουν τα μαθηματα.

Χολκ, καλα, δεν αξιζεις καν την απαντηση μου, τραβα στους αγωνες σου να νιωθεις καποιος.

το feedback (sic) που έχω από όσες έχω επαφή είναι ότι τελείωσαν ή τους μένουν 1-2 βδομάδες το πολύ. σίγουρα θα υπάρχουν και ανάλογες με τη δικιά σου περίπτωση.

@ενι,
1ον, υπονοείς ότι όσοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις δεν είναι συνεπείς?
2ον, χρησιμοποιείς τον όρο "δημόσιος υπάλληλος" απαξιωτικά?
:?

Deggial
09-06-2006, 03:52
Ρίξαν αρκετά χημικά γιά να πάθουμε όλοι καρκίνο.
Συνασπίστηκαν με χρυσαυγίτες.

Το σπουδαιότερο πρόβλημα με τις ατυχείς αυτές τακτικές είναι πως η απάντηση της Αστυνομίας στα 20-30 άτομα που προκαλούν τα επεισόδια δε κατευθύνεται προς αυτά, αλλά προς όλους τους παρευρισκόμενους στη διαδήλωση, με αποτέλεσμα την διάλυση της (και δε μπορώ παρά να υποθέσω πως αυτό γίνεται εσκεμμένα).

http://www.forums.gr/showthread.php?s=& ... post309691 (http://www.forums.gr/showthread.php?s=&postid=309691#post309691)

House Of Low Culture
09-06-2006, 12:37
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/image_t5_69905qmucql.jpg

O)))zma
09-06-2006, 14:32
Afto sigoura ponese

Dragonlord
09-06-2006, 15:19
3% προηγείται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση. Ξύλο που θέλετε.

One Colour Black
09-06-2006, 16:23
einai theoi

Σειρά αντιδράσεων στον απόηχο των εκτεταμένων επεισοδίων την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι οι σκηνές βίας θα πρέπει να προβληματίσουν έντονα την κυβέρνηση, η οποία μειώνει τις προοπτικές ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να μην καταθέσει το νόμο - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά να κάνει διάλογο, προκειμένου να υπάρξει μια εθνική στρατηγική και για τα θέματα παιδείας.

Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε δίκαιους τους αγώνες φοιτητών και πανεπιστημιακών. Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι το κόμμα της αντιτίθεται στην κατάθεση του νόμου-πλαισίου στη Βουλή και τάχθηκε εναντίον των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση μέσω του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευάγγελου Αντώναρου, δηλώνει ότι θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και στο χώρο της παιδείας. Αναφερόμενος στα επεισόδια, ο κ. Αντώναρος τόνισε ότι η αστυνομία είναι επιφορτισμένη με μια δύσκολη αποστολή, να διασφαλίσει την κοινωνική τάξη και να προστατεύσει την περιουσία των πολιτών. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι εκπλήσσει η σφοδρότητα με την οποία έγιναν επιθέσεις εναντίον των ακίνητων ομάδων των αστυνομικών.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει ευρύ διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους, έχουν συζητηθεί τα πάντα και προκαλεί ερωτηματικά γιατί ομάδες, όχι πολύ μεγάλες, προχωρούν σε κινητοποιήσεις».

Την ίδια ώρα, ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας στους 4 συλληφθέντες φοιτητές, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 21 Ιουνίου. Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητης σωματικής βλάβης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβασης νόμου περί όπλων.

contra.gr

metamelia3
09-06-2006, 17:49
Afto sigoura ponese
Δεν είναι αστείο.

Dragonlord
09-06-2006, 19:48
Μαλάκες σοβαρά, αν έχουν πάρει τόσο αέρα οι αστυνομικοί μέσα σε δύο χρόνια κυβέρνησης ΝΔ, αν χτύπα ξύλο ξαναβγούν πώς θα είναι το 2009;

Phantom Duck
09-06-2006, 20:27
Afto sigoura ponese
Δεν είναι αστείο.

Δε νομίζω ότι το είπε με "αχαχαχαχαχαχ" πρόθεση.

Dragonlord
09-06-2006, 20:59
Έστειλα email με την ερώτηση μου στη Δαμανάκη, που είναι υπεύθυνη του πασόκ για την παιδεία. Θα σας πω αν απαντήσει.
Για κάποιο λόγο δε μου έχει απαντήσει ακόμα. Μάλλον θα μου απαντήσει αφού περάσει ο νόμος.

UmbilicalResidue
09-06-2006, 21:25
Έστειλα email με την ερώτηση μου στη Δαμανάκη, που είναι υπεύθυνη του πασόκ για την παιδεία. Θα σας πω αν απαντήσει.
Για κάποιο λόγο δε μου έχει απαντήσει ακόμα. Μάλλον θα μου απαντήσει αφού περάσει ο νόμος.
Πολύ καλή κίνηση! Επειδή νομίζω κι εγώ ότι ειν το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος την περίοδο αυτή, επικοινώνησα μαζί της και μου 8ύμισε τα εξής:

http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=90170336

http://www.pasok.gr/portal/gr/41/31594/7/7/1/showdoc2.html

πσ. btw καντιρού τι λές για όλα αυτά;

Raven Lord
10-06-2006, 04:19
παντως το γιωργάκη δεν τον παίρνει να μιλάει... και η κυβέρνηση του πασοκ τα ίδια έκανε :?

cavity
11-06-2006, 19:19
Afto sigoura ponese
Δεν είναι αστείο.

Ace
11-06-2006, 21:07
cavity τι λεει η αυριανη συνελευση στο παπει;
την εχουμε λες;

cavity
12-06-2006, 03:57
πέζεται, αλλά μετά τον πούλο που φάγανε στη τελευταία μάλλον την έχουμε πιο έυκολα.

Ace
12-06-2006, 21:39
πέζεται, αλλά μετά τον πούλο που φάγανε στη τελευταία μάλλον την έχουμε πιο έυκολα.
Χμ, δυναμικα.
Θα σαι κει;

daydreamer
12-06-2006, 22:06
Εγώ πάντως θα είμαι :wink:

Raven Lord
12-06-2006, 23:03
κάτι ακούγεται ότι το παίρνει πίσω το νομοσχέδιο (τουλάχιστο για μέχρι τον οκτώβριο). ισχύει, γιατί με το μουντιάλ σταμάτησα να παρακολουθώ τις τελευταίες εξελίξεις

daydreamer
12-06-2006, 23:17
κάτι ακούγεται ότι το παίρνει πίσω το νομοσχέδιο (τουλάχιστο για μέχρι τον οκτώβριο). ισχύει, γιατί με το μουντιάλ σταμάτησα να παρακολουθώ τις τελευταίες εξελίξεις
Indeed, μου είπαν ότι κάτι τέτοιο ακούστηκε σε δελτίο της ΝΕΤ, αλλά δεν γνωρίζω παραπάνω, τίποτα επίσημο ακόμα πάντως.

Raven Lord
13-06-2006, 00:00
αν τελικά ισχύσει, θα είναι πραγματικά μια (απρόσμενη για 'μένα) σημαντική νίκη των φοιτητών μιας γενιάς που κατηγορήθηκε από πολλούς ως απολίτικη. θα κλείσει και μερικά στόματα που έσπευσαν να καταδικάσουν τις κινητοποιήσεις σε αποτυχία και να "χρωματίσουν" του συμμετέχοντες ως κωλοβαράδες και ανώριμους. αν κι εγώ πρώτος την έλεγα στους φοιτητές με την πρώτη ευκαιρία, μακάρι...

FIXXXER
13-06-2006, 03:18
ισχύει, γιατί με το μουντιάλ σταμάτησα να παρακολουθώ τις τελευταίες εξελίξεις

Παλιοαγωνιστη του καναπε!!! :D

(απο Σεπτεμβρη ακομα χειροτερος καναπες. :) )

UmbilicalResidue
13-06-2006, 12:18
Πρόκειται για είδηση που βγήκε πρώτα στο κυριακάτικο βήμα (http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14785&m=A04&aa=1) ωστόσο οι κυβερνητικές εφημερίδες δεν έχουν γράψει τίποτα σχετικό μέχρις στιγμής. Νομίζω ότι είναι πολύ πι8ανό να συμβαίνει όντως έτσι και να πρόκειται για ξεκά8αρη κίνηση τακτικής. Άλλωστε τα περσινά μεσοβέζικα και η ψήφιση τελικά μέσα στο καλοκαίρι αξιολόγησης, ιδβμ και δοαταπ κα8ώς και οι διάφορες πουστιές με τις δεκο ή αλλού δείχνουν ότι γενικά οι νεοδημοκράτες δεν είναι τελείως άχρηστοι σε ζητήματα τέτοιας φύσεως. Βέβαια αυτό δεν νομίζω να έχει κανένα αντίκτυπο -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- στην μαζικότητα των κινητοποίησεων. Αρχικά γιατι ήδη φαίνεται ότι βασικό αίτημα είναι και η μη ανα8εώρηση του άρ8ρου 16 αλλα και η συνολική ανατροπή της εκπαιδευτικής μεταρρύ8μισης. Έπειτα γιατι αν επιχειρίσουν να κατεβάσουν τους τόνους για να μην χα8ούν εξεταστικές 8α φανεί ότι υποχωρούν κάτι το οποίο φαίνεται ότι δεν 8έλουν.

cloud
13-06-2006, 14:24
αν τελικά ισχύσει, θα είναι πραγματικά μια (απρόσμενη για 'μένα) σημαντική νίκη των φοιτητών μιας γενιάς που κατηγορήθηκε από πολλούς ως απολίτικη. θα κλείσει και μερικά στόματα που έσπευσαν να καταδικάσουν τις κινητοποιήσεις σε αποτυχία και να "χρωματίσουν" του συμμετέχοντες ως κωλοβαράδες και ανώριμους. αν κι εγώ πρώτος την έλεγα στους φοιτητές με την πρώτη ευκαιρία, μακάρι...

Μην βιαστείτε να χαρείτε όμως:
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2006/06/13/4_h.jpg

UmbilicalResidue
13-06-2006, 14:42
δείτε κι αυτό βτς. (http://www.edopolytexneio.org/mediawiki/index.php?title=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82)

Raven Lord
13-06-2006, 15:14
ισχύει, γιατί με το μουντιάλ σταμάτησα να παρακολουθώ τις τελευταίες εξελίξεις

Παλιοαγωνιστη του καναπε!!! :D

(απο Σεπτεμβρη ακομα χειροτερος καναπες. :) )

η ιδιότητά μου αυτή τη στιγμή μου απαγορεύει τις πολιτικές συζητήσεις :P
δυστυχώς, ο καναπές θα κρατήσει μόνο μέχρι τον οκτώβριο :(

:D

Raven Lord
13-06-2006, 15:16
on topic: το mega στις μεσημβρινές ειδήσεις είπε ότι η γιαννάκου το αναστέλει μέχρι οκτώβριο. είχε και δηλώσεις της.

Candiru
13-06-2006, 15:28
on topic: το mega στις μεσημβρινές ειδήσεις είπε ότι η γιαννάκου το αναστέλει μέχρι οκτώβριο. είχε και δηλώσεις της.

το κόλπο του μιθριδατισμού. Οι επόμενες κινητοποιήσεις θα είναι πολύ πιό αδύναμες.

Raven Lord
13-06-2006, 15:39
μπορεί να ακολουθήσουν την πεπατημένη και να ξαναπροσπαθήσουν μετά από καμιά τετραετία όταν θα έχει αλλάξει η "φρουρά" στα πανεπιστήμια. πάντως, να δημιουργήσουν φασαρία τον οκτώβριο ενόψει δημοτικών εκλογών το κόβω λίγο χλωμό.

Candiru
13-06-2006, 16:27
μπορεί να ακολουθήσουν την πεπατημένη και να ξαναπροσπαθήσουν μετά από καμιά τετραετία όταν θα έχει αλλάξει η "φρουρά" στα πανεπιστήμια. πάντως, να δημιουργήσουν φασαρία τον οκτώβριο ενόψει δημοτικών εκλογών το κόβω λίγο χλωμό.

εννοείται μετά τις εκλογές. Πιθανόν και γιαυτό και να αναδιπλώθηκε, γιατί εκτίμησε το αρνητικό πολιτικό κόστος.

Deggial
13-06-2006, 16:50

το κόλπο του μιθριδατισμού. Οι επόμενες κινητοποιήσεις θα είναι πολύ πιό αδύναμες.

Τουλάχιστον αφήνει περιθώρεια για διάλογο και συμβιβασμούς, το οποίο είναι και το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη μου. Τα προβλήματα που αναφέρει το πόρισμα του ΕΣΥΠ πρέπει να λυθούν αλλά οι λύσεις δεν ήταν οι κατάλληλες. Κατ' ελπίδα, θα υπάρξει διάλογος και το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, στην ολομέλεια της Βουλής πλέον, θα είναι βελτιωμένο.

Candiru
13-06-2006, 18:28

Τουλάχιστον αφήνει περιθώρεια για διάλογο και συμβιβασμούς, το οποίο είναι και το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη μου. Τα προβλήματα που αναφέρει το πόρισμα του ΕΣΥΠ πρέπει να λυθούν αλλά οι λύσεις δεν ήταν οι κατάλληλες. Κατ' ελπίδα, θα υπάρξει διάλογος και το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, στην ολομέλεια της Βουλής πλέον, θα είναι βελτιωμένο.

γενικά η τακτικη του κράτους και δη του δεξιού δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια ώστε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο :wink:

UmbilicalResidue
13-06-2006, 20:30
Ας υπο8έσουμε ότι δεν υπήρξε ο ψευδεπίγραφος ο περσινός 'ε8νικός διάλογος για την παιδεία', δεν υπήρξε ο διάλογος με τους ματατζήδες (πέρσι και φέτος), δεν υπήρξε η απαξίωση των φοιτητικών κινητοποίησεων και η στάση του υπουργείου απέναντι στην ποσδεπ, δεν υπήρξε το συστηματικό 8άψιμο τους απο το σύνολο των προσκέιμενων στην κυβέρνηση μμε και απο την κυβέρνηση την ίδια, δεν υπήρξε η πρό8εση για την ανα8εώρηση του άρ8ρου 16, δεν υπήρξαν τρείς 8εμελιώδεις για την εκπαιδευτική μεταρρύ8μιση ψηφισ8έντες νόμοι απο πέρσι (αξιολόγηση και σια), δεν υπήρξε η έκδηλη απορία 'τελικώς μην ειν λίγο βρωμιά η δουλειά με τους διαλόγους και τα ρέστα;;;'. Τι αλλαγές 8α είχες να προτείνεις επι του σχεδίου νόμου του ΕΣΥΠ αλή8εια;

UmbilicalResidue
14-06-2006, 14:50
Σύμφωνα με χρήστες του indymedia (* (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=524858),* (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=525178)) η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ των ΤΕΦΑΑ έσπασε σήμερα το πρωϊ την κατάληψη (χ8εσινή αποφαση ΓΣ για το πλαίσιο της ΠΚΣ) όπου και τοιχοκόλλησε το εξής δυναμικό:

http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/xo.jpg

invisistoned
14-06-2006, 14:54
ελεος.

carheart
14-06-2006, 14:55
τουλάχιστον αστείο.

Kingdom Gone
14-06-2006, 15:01
αξίζει τουλάχιστον σπασμένη άνω και κάτω γνάθο καθώς και οδοντοστοιχία όσων το γράψαν.

Candiru
14-06-2006, 15:13
φροντίζουν πάντα να μας δείχνουν ποιοί πραγματικά είναι: πρωτόγονοι καραδεξιοί τραμπούκοι, ασχέτως ηλικίας

metamelia3
14-06-2006, 15:13
Βενζίνη και μπουκάλι στα σπίτια των ΔΑΠιτών. Επειδή έχουμε και αναρχικές καταβολές.

Deggial
14-06-2006, 15:30
Το "Κανείς δε θα επιβάλλει σε κανέναν τίποτα" συγκρινόμενο με την τελευταία παράγραφο έχει πολύ γέλιο.

metamelia3
14-06-2006, 15:33
Υπάρχει κανείς που διαφωνεί με το να τους κάψουμε ζωντανούς (πέρα από Μέηχεμ και ΔΜ γιατί αυτοί είναι ηλίθιοι και θα τους κάψουμε ζωντανούς);

Dragonlord
14-06-2006, 15:41
Μια χαρά τα λένε.

Darkling
14-06-2006, 15:50
Υπάρχει κανείς που διαφωνεί με το να τους κάψουμε ζωντανούς (πέρα από Μέηχεμ και ΔΜ γιατί αυτοί είναι ηλίθιοι και θα τους κάψουμε ζωντανούς);

Η ανακοινωση λεει μαλλον μαλακιες (δε με αφορα ιδιαιτερα ενηγουεη) αλλα, σιγα ρε Νερωνα.

metamelia3
14-06-2006, 15:53
Ντραγκονλορντ ελπίζω να κάνεις πλάκα.

Ντάρκλινγκ http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=525178 (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=525178)
διάβαζε.

Kingdom Gone
14-06-2006, 15:54
Κάλκι είσαι φεικ ακκάουντ του Νέρωνα;;;;
ασφσαδασφσαδασδασ

House Of Low Culture
14-06-2006, 16:38
Σύμφωνα με χρήστες του indymedia (* (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=524858),* (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=525178)) η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ των ΤΕΦΑΑ έσπασε σήμερα το πρωϊ την κατάληψη (χ8εσινή αποφαση ΓΣ για το πλαίσιο της ΠΚΣ) όπου και τοιχοκόλλησε το εξής δυναμικό:

http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/xo.jpg

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

UmbilicalResidue
14-06-2006, 16:46
Βασικώς τα σχετικά, απο όσο μπορώ να ξέρω, έχουν επαναληφ8εί άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελ8όν. Μιαν επι προγραμμάτων σπουδών επιλογής και Αρσένη το '98 (όπου σύντροφοι της τότε ΠΑΣΠ σπάζαν την κατάληψη του πολυτεχνείου κρήτης) και μιαν η κλασική πια το '91 με τον τεμπονέρα (όπου σύντροφοι της τότε ΟΝΝΕΔ σπάζαν το κεφάλι του τελευταίου). Αν ξεχνάω κάτι πείτε.

phthoggon
14-06-2006, 16:59
Τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής με το "είναι πολύ εύκολο για μας να σας επαναφέρουμε στην κατάσταση που ήσασταν ένα χρόνο πριν"? Θα πέσουν και φάπες δηλαδή? Γουστάρω.

Deggial
14-06-2006, 17:07
Τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής με το "είναι πολύ εύκολο για μας να σας επαναφέρουμε στην κατάσταση που ήσασταν ένα χρόνο πριν"? Θα πέσουν και φάπες δηλαδή? Γουστάρω.

Οι ΔΑΠ των ΤΕΦΑΑ πάντα είχαν μία ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά. Παραδείγματος χάριν, θυμάμαι πως στο ΤΕΦΑΑ Θεσ/νίκης πριν καμιά δεκαετία οι ΔΑΠίτες ξυλοκοπούσαν μέλη της ΠΑΣΠ κ' ΠΚΣ.

UmbilicalResidue
14-06-2006, 17:14
Ναι, πέρσι οι δαπίτες του τεφαα είχαν τουλουμιάσει άσχημα τους πκσίτες του τεφαα. Γενικώς (τους) τουλουμιάζουνε γιατι έχουν ισχύ και λόγω της φύσης της σχολής έχουνε φιτ τύπους που είν πιο κοντά στα αρχαιοελληνικά σπαρτιατικά ιδεώδη και στην ατσάλινη πυγμή της nsdap.

phthoggon
14-06-2006, 17:31
της nsdap.

ahahaehahaeha

14-06-2006, 17:39
Χαχαχαχα, τά'σπασε το χαρτί, τα σπάσαν παραπάνω τα ποστς στο indymedia.

Ειδικά εκεί που λέει για μπράβους, νονούς της νύχτας κι έτσι.

20-25 χρόνια νωρίτερα να γινόταν αυτό θα μπορούσε να γράψει κάποιος ένα απίστευτο κοινωνικό έπος σχετικά με αυτά. Τσαχιρίδης άνετα ο υποκινητής των ΔΑΠίτων, Πετρόχειλος ο φοιτητής-θύμα που τις έφαγε.

Phantom Duck
14-06-2006, 18:21
Γιατί έτσι γαμάει το σόι της Αλίκης μας.

cavity
14-06-2006, 22:15
τραγικό...

Mayhem
15-06-2006, 00:55
:offtopic:
Αγαπητέ Khalkji, δε ξέρω τι σκατοκόλλημα έχεις με τη πάρτη μου, αλλά μπορείς να ψοφήσεις τρώγωντας σκατά.
ευχαριστώ.

UmbilicalResidue
15-06-2006, 07:14
φίλε Mayhem, συ τι λές για όλα αυτά;

metamelia3
15-06-2006, 10:51
:offtopic:
Αγαπητέ Khalkji, δε ξέρω τι σκατοκόλλημα έχεις με τη πάρτη μου, αλλά μπορείς να ψοφήσεις τρώγωντας σκατά.
ευχαριστώ.
:pink:

Raven Lord
15-06-2006, 12:51

Οι ΔΑΠ των ΤΕΦΑΑ πάντα είχαν μία ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά. Παραδείγματος χάριν, θυμάμαι πως στο ΤΕΦΑΑ Θεσ/νίκης πριν καμιά δεκαετία οι ΔΑΠίτες ξυλοκοπούσαν μέλη της ΠΑΣΠ κ' ΠΚΣ.

άλλωστε η διαβόητη "γαλάζια γενιά" αποτελούνταν κατά μεγάλο ποσοστό από ΔΑΠίτες των ΤΕΦΑΑ, τα οποία παρεπιπτώντος είχαν πάντοτε μια ιδιαίτερα προοδευτική κλίση προς την εθνοσοσιαλιστική ιδεολογία :P ...

Raven Lord
16-06-2006, 20:29
αυτό το μουνόπανο ο πολύδωρας τι μιλάει?
ε, ρε πούστη, μας κυβερνάνε οι απόγονοι των δωσίλογων και των μαυραγοριτών και μας το παίζουν εθνικόφρονες από πάνω. αυτοί που έστρωναν χαλιά (πάντως όχι κόκκινα :P ) στους γερμανούς και στη χούντα :roll:

Palladia
16-06-2006, 22:14
giati ti ksereis gia ton polydwra?

The Charon
16-06-2006, 22:47
Palladia , pes mou oti eisai mia apo tis kores tou ......

:)

giati pezei na exoun k arxaia onomata.

Palladia
16-06-2006, 23:30
milame panta gia ton dia?

Candiru
17-06-2006, 00:21
ο πολύδωρας είπε ότι τα ΜΑΤ είναι παιδιά του λαού

Palladia
17-06-2006, 00:38
pou diafwneis?

Candiru
17-06-2006, 00:43
pou diafwneis?

παλιότερα ο μητσοτάκ τους είχε πει ότι αυτοί είναι το κράτος. Διακρίνω μια ασυνέπεια στον κυβερνητικό πολιτικό λόγο λοιπόν :roll:

Palladia
17-06-2006, 01:29
vasika den tous eipe paidia tou laou, tous eipe praitores ths polhs.

deadbird
17-06-2006, 01:31
Palladia, τίνος είσαι συ?

Palladia
17-06-2006, 01:46
de lew! esy tinos eisai alh8eia?

carheart
17-06-2006, 01:50
του νίκου κορόμπου.

Raven Lord
17-06-2006, 03:33
ψάξε να δεις τι ήταν ο πατέρας του πολύδωρα...

Stormrider
17-06-2006, 04:43
proxthes pantos o polidaroukos itan sto mega .,elege apisteftes malakies tou tipou...
-kai pou tous pianoume, aftous pou kanoun ta episodia k ti egine ?afou meta tous vgazoune..edw.. (leei..) eixe ginei ginei mia listia,pigan piran apotipomata, tin epomeni mera piasan ton klefti ton pigan sta dikastiria, kai ton afisan elefthero..

h dimosiografos (den thimame to onoma tis ) otan ta lege afta kratiotan gia na min arxisei na gelaei..

otan ton rwtise i dimosiografos
- dld iparxei provlima stin dikaiosini, katigorite pws ftene oi dikastes k to dikastiko sistima..?
o polidoras koitaze tin dimosiografo sas xazos kai den milage...

Solo Carriera
17-06-2006, 12:48
ψάξε να δεις τι ήταν ο πατέρας του πολύδωρα...

χμ, για πες.

metamelia3
17-06-2006, 13:31
Ψηφίζω γερμανοτσολιάς. Αλλά δεν ξέρω τι ήταν.

Deggial
17-06-2006, 13:35
Όταν μιλάει για "ακίνητα στρατιωτάκια" και άλλες ανοησίες, προσπαθώντας να διαστρεβλώσει τα γεγονότα στην πορεία της 8ης Ιουνίου, παρά την σύσσωμη κατακραυγή απ'τον Τύπο, καταλαβαίνει κανείς την έλλειψη αξιοπρέπειας του κ. Πολύδωρα. Και την χαζομάρα του. Καλύτερα να καταδίκαζε κι ο ίδιος τα γεγονός και να έκανε λόγο για αναδιαρθρώσεις στην ΕΛ.ΑΣ. (κι ας μη τις κάνει ποτέ) για να κερδίσει κάποια συμπάθεια.

Raven Lord
17-06-2006, 15:16
[quote="Raven Lord":n3svdhzy]ψάξε να δεις τι ήταν ο πατέρας του πολύδωρα...

χμ, για πες.[/quote:n3svdhzy]

δε χρειάζεται να τρέχει το er στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση :P

cloud
17-06-2006, 15:23
Ναι αλλά όσο κι αν ψάχνω δεν βρίσκω. Πες!

Candiru
17-06-2006, 15:33
Όταν μιλάει για "ακίνητα στρατιωτάκια" και άλλες ανοησίες, προσπαθώντας να διαστρεβλώσει τα γεγονότα στην πορεία της 8ης Ιουνίου, παρά την σύσσωμη κατακραυγή απ'τον Τύπο, καταλαβαίνει κανείς την έλλειψη αξιοπρέπειας του κ. Πολύδωρα. Και την χαζομάρα του. Καλύτερα να καταδίκαζε κι ο ίδιος τα γεγονός και να έκανε λόγο για αναδιαρθρώσεις στην ΕΛ.ΑΣ. (κι ας μη τις κάνει ποτέ) για να κερδίσει κάποια συμπάθεια.

όταν λέω εγώ πρωτόγονη ροπαλοφόρη ουγκ-δεξιά

Griffith
17-06-2006, 15:41
Μα ναι.Το πρόβλημα τους (και το πρόβλημα μας) είναι οτι είναι πρωτόγονοι βλάκες.
. . .
Raven Lord έχεις κάποιο link για τον Πολύδωρα?

Dragonlord
17-06-2006, 16:10
δε χρειάζεται να τρέχει το er στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση :P
Έλα, το πολύ πολύ να μας στείλουν κανα εξώδικο. Μίλα λεύτερα.

metamelia3
17-06-2006, 16:12
O Dragonlord είναι ήδη ισοβίτης λόγω του μαέστρουντονμικέλε. Δεν τον νοιάζει. Πες μας τι ήταν.

Chopped In Half
17-06-2006, 17:05
:spoiler:

http://i6.photobucket.com/albums/y242/carnivalism/sp.jpg

Candiru
18-06-2006, 01:05
http://i6.photobucket.com/albums/y242/carnivalism/sp.jpg

πούπερμαν;

Raven Lord
18-06-2006, 05:04
όχι λινκ δεν υπάρχει... απλά υπενθυμίζω τι είχε γίνει σε αντίστοιχη κατηγορία κατά του γιαννόπουλου. :wink:

αν θέλετε το πιστεύετε, είναι πληροφορία από "μέσα"¨...

Stormrider
18-06-2006, 05:47
Σε αναδίπλωση ολκής οδηγείται η κυβέρνηση αναφορικά με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυριακάτικών εφημερίδων, στο προσχέδιο που θα δώσει το υπουργείο Παιδείας στη δημοσιότητα- πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη- δεν θα γίνεται λόγος για κατάργηση του μοναδικού δωρεάν συγγράμματος, θα υπάρχει διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του Πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς επίσης δεν θα υπάρχει αναφορά στην πρόβλεψη του ν+2 στις σπουδές, αλλά τα πράγματα θα παραμείνουν όπως είναι ή θα προβλέπεται το ν+ πολλά έτη.

Η αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι η κυβέρνηση υποχωρεί, κυρίως ενόψει των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών, καθώς δεν θέλει να οδηγηθεί σε μια εκλογική διαδικασία με ανοικτό το μέτωπο της παιδείας και φοιτητές στους δρόμους.

Συνεπώς ο διάλογος μετατίθεται για μετά τον Οκτώβριο, ωστόσο τότε η κυβέρνηση θα εισέρχεται στον τελευταίο χρόνο της διακυβέρνησης της και θα μπαίνουμε στην τελική ευθεία των βουλευτικών εκλογών, κάτι που σημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα θα επιχειρεί να κλείσει μέτωπα και όχι να ανοίξει καινούργια. Ένα σχεδόν βέβαιο σενάριο αναφορικά με το ζήτημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, κυρίως βάσει της δυναμικής που έχουν λάβει οι φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Οι φοιτητές από την πλευρά τους έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις καταλήψεις, ενώ προγραμματίζουν νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την ερχόμενη Πέμπτη, μέρα που πιθανότατα θα δοθεί στη δημοσιότητα το επίμαχο προσχέδιο του νόμου για τα Πανεπιστήμια. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και η ΓΣΕΕ, η οποία έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο. Σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο των καταληψιών, υπό κατάληψη τελούν 407 Σχολές (241 ΑΕΙ και οι 166 ΤΕΙ) από τις 457 της χώρας.

contra.gr

The Charon
18-06-2006, 20:49
Palladia , pes mou oti eisai mia apo tis kores tou ......

:)

giati pezei na exoun k arxaia onomata.

milame panta gia ton dia?

gia mena htan auto ?

ean nai , ti 8eleis na peis?

Candiru
19-06-2006, 13:42
Δύο Ελλάδες, δύο πραγματικότητες

«Δεν έμαθαν να μας σέβονται, τώρα θα μάθουν να μας φοβούνται»
(κεντρικό σύνθημα των φετινών καταλήψεων)

«Θα τα γράψετε όπως τα είδατε; Γιατί, ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση, χρειαστήκατε τρεις ολόκληρες βδομάδες για να καταλάβετε ότι κάτι τρέχει εδώ...». Απογευματάκι της περασμένης Τρίτης, η γενική συνέλευση των φοιτητών του Νομικού της Αθήνας μόλις έχει τελειώσει και η φοιτήτρια που απευθύνεται στους (δύο όλους κι όλους) παριστάμενους δημοσιογράφους δεν θυμίζει καθόλου τους παλαίμαχους εκείνους διαδηλωτές, για τους οποίους εδώ και μια δεκαετία είμαστε όλοι συλλήβδην «αλήτες» και «ρουφιάνοι». Το παράπονό της για τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στην πανεπιστημιακή εξέγερση είναι ωστόσο κάτι παραπάνω από εύλογο: είναι απόλυτα δικαιολογημένο.

Μπορεί η κυβέρνηση Καραμανλή να αντιμετωπίζει το πρώτο κοινωνικό κίνημα που της επιβάλλει μια (προσωρινή έστω) αναδίπλωση, τα ΜΜΕ όμως -ιδίως τα ηλεκτρονικά- δείχνουν να θεωρούν το όλο ζήτημα εντελώς δευτερεύον. Ακόμη και το μακελειό της 8ης Ιουνίου, όταν τα ΜΑΤ λιάνισαν με πρωτοφανή αγριότητα εκατοντάδες φοιτητές κι έπνιξαν το κέντρο της Αθήνας στα χημικά αέρια, δεν αξιώθηκε ν' αναγορευθεί σε πρώτο θέμα των βραδινών δελτίων. Αν είκοσι «κουκουλοφόροι» είχαν καταλάβει για πέντε-έξι ώρες τη Θεολογική Θεσσαλονίκης, ρίχνοντας μερικές μολότοφ και πυρπολώντας κανέναν κάδο σκουπιδιών, θα απολαμβάναμε αντίθετα μια ατελείωτη «νύχτα τρόμου» στις τηλεοπτικές μας οθόνες. Και, φυσικά, ουδείς ασχολήθηκε με τη δήλωση του επικεφαλής των αστυνομικών (προς διαμαρτυρόμενους συνδικαλιστές και δημοσιογράφους) ότι η τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ δεν ήταν δυνατόν να σταματήσει, παρά τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές, αφού διεξαγόταν κατ' εντολήν εισαγγελέα - ο οποίος παρακολουθούσε live τα τεκταινόμενα από τη ΓΑΔΑ, χάρη στις πανοπτικές κάμερες «ρύθμισης της κυκλοφορίας»...

Μια βόλτα από τις κατειλημμένες σχολές και τις γενικές συνελεύσεις των εξεγερμένων φοιτητών προσφέρει το κλειδί για την κατανόηση αυτής της -φαινομενικά περίεργης- αδιαφορίας των ΜΜΕ. Μπορεί η εικόνα των εξεγερμένων φοιτητικών νιάτων να διαθέτει ουκ ολίγα στοιχεία «θεαματικότητας», ο λόγος τους όμως αποδιαρθρώνει πλήρως τις ισορροπίες και τις συμβάσεις πάνω στις οποίες έχει συνηθίσει να κινείται ο κόσμος της κυρίαρχης, διαμεσολαβούμενης από τα μίντια πολιτικής. Πώς να περπατήσει στο γυαλί η εικόνα ενός κόσμου που δεν μαϊμουδίζει τους εξυπνακισμούς των «νεανικών» εκπομπών, αλλά επιμένει να επιχειρηματολογεί - και μάλιστα χωρίς να υιοθετεί τις «επικοινωνιακές τεχνικές» των επαγγελματιών της πολιτικής, αλλά βάζοντας στο κέντρο της συζήτησης τα συγκεκριμένα υλικά προβλήματα των ανθρώπων;

Αν τα ΜΜΕ απέδιδαν στην πανεπιστημιακή εξέγερση τη σημασία που της αξίζει, θα διακινδύνευαν να προβάλουν θετικά κάποια μάλλον ανεπιθύμητα παραδείγματα. Η αυτοοργάνωση του κινήματος, η συζήτηση σε ισότιμη βάση (όπου ο εκπρόσωπος μιας μικρής παράταξης έχει τα ίδια δικαιώματα -και τον ίδιο χρόνο ομιλίας- με τα στελέχη των μεγάλων κοινοβουλευτικών κομμάτων), η απουσία «συντονιστών» εξουσιοδοτημένων να καθορίζουν τα όρια της συζήτησης ή να τη διακόπτουν κατά βούληση «για διαφημίσεις» συνιστούν δημοκρατικούς «αναχρονισμούς» ανεπίτρεπτους για τη σύγχρονη, εικονική δημοκρατία μας. Πόσω μάλλον, όταν αυτές οι διαδικασίες καταλήγουν στην ολοκληρωτική απαξίωση του καθωσπρέπει πολιτικού προσωπικού που προορίζεται ν' αποτελέσει την επόμενη γενιά των ηγετών μας: οι συνδικαλιστές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αντιμετωπίζουν τη γενική χλεύη παρ' όλο που αποκηρύσσουν τις πιο αντιδημοφιλείς από τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνησή τους (ν+2, απαγόρευση μεταφοράς μαθημάτων), ενώ αυτοί της ΠΑΣΠ, ακόμη κι όταν προσχωρούν στο ρεύμα των καταλήψεων, πληρώνουν τα σπασμένα για την υποστήριξη των ιδιωτικών ΑΕΙ από την κομματική τους ηγεσία. Πώς να προβάλουν τα κανάλια ένα κίνημα καθοδηγούμενο από «επιτροπές κατάληψης», στις οποίες κυριαρχούν οι «αριστεριστές» των ΕΑΑΚ και της «Γένοβα», οι ΣΥΝασπισμένοι ριζοσπάστες των ΔΑΡΑΣ και οι πάσης φύσεως ανεξάρτητοι αναρχοκομμουνιστές, με τη νεολαία του ΚΚΕ να ακολουθεί -ακόμη κι αυτή- σε ρόλο ουραγού;

Με τόσα μέτωπα της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης και των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» ανοιχτά στον ορίζοντα, η νίκη των φοιτητών θα πρόσφερε ένα επικίνδυνο μάθημα στην υπόλοιπη κοινωνία. Το 1990-91 είναι άλλωστε πολύ λιγότερο μακριά απ' όσο νομίζουμε...

(Ελευθεροτυπία, 17/6/2006)

www.iospress.gr (http://www.iospress.gr)

Ace
19-06-2006, 13:47
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=90383028,98273332,3973332,17801172,39406292,100124884,27366644
Μαλιστα.

NuC
19-06-2006, 14:31
eleos. poso periploko prepei na to kanoun? an itan video game 8a itan to hearts of iron.

katwrimos
19-06-2006, 23:12
eleos. poso periploko prepei na to kanoun? an itan video game 8a itan to hearts of iron.

to Hearts Of Iron sou gamaei oti agapas!

Mostos
22-06-2006, 15:38
21/6/2006
Όπως αναμενόταν, «προσχέδιο πρότασης προς συζήτηση» για την αναβάθμιση των ΑΕΙ παρουσίασε σήμερα η Υπουργός Παιδείας. Ειδικότερα από το προσχέδιο προκύπτουν τα εξής:

- Το άσυλο: η απόφαση για την άρση του ασύλου θα λαμβάνεται από το πρυτανικό συμβούλιο, ενώ σε περίπτωση επέμβασης της αστυνομίας, αυτό θα γίνεται με την παρουσία εισαγγελέα.

- Το όριο σπουδών: ανώτατο όριο σπουδών για τους φοιτητές ορίζεται το ν+2, δηλαδή ο αριθμός των εξαμήνων προσαυξημένος κατά 50%, ενώ μετά από απόφαση του ΑΕΙ υπάρχει η δυνατότητα για παράταση σπουδών κατά επιπλέον ένα χρόνο. Το όριο αυτό θα ισχύσει για τους νέους φοιτητές, ενώ για όσους φοιτούν ήδη, προβλέπεται παράταση πέντε ετών στις σπουδές τους.

- Διακοπή σπουδών: οι φοιτητές που έχουν σοβαρό λόγο θα μπορούν να διακόπτουν τις σπουδές τους για όσο χρόνο χρειάζεται με αίτηση στο ΑΕΙ. Η δυνατότητα αυτή δίνεται δύο φορές στη διάρκεια σπουδών κάθε φοιτητή.

- Πρυτανικές εκλογές:δεν αλλάζει το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές.

- Συγγράμματα: δεν αλλάζει η παροχή δωρεάν συγγραμμάτων στους φοιτητές.

Απο το www.topapi.gr (http://www.topapi.gr) του Πα.Πει.

Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί με αυτά; και γιατί;

cavity
22-06-2006, 15:47
- Το άσυλο: η απόφαση για την άρση του ασύλου θα λαμβάνεται από το πρυτανικό συμβούλιο, ενώ σε περίπτωση επέμβασης της αστυνομίας, αυτό θα γίνεται με την παρουσία εισαγγελέα.

,-

Mostos
22-06-2006, 15:49
ισως θα έπρεπε να καταργηθεί τελείως το άσυλο. εγώ προσωπικά δεν το καταλαβαίνω. πέρα απο ιστορικούς λόγους τι πρακτικούς έχει;

cavity
22-06-2006, 16:52
μάλιστα.

Ace
22-06-2006, 18:09
ισως θα έπρεπε να καταργηθεί τελείως το άσυλο. εγώ προσωπικά δεν το καταλαβαίνω. πέρα απο ιστορικούς λόγους τι πρακτικούς έχει; :moutza:
cavity πες μια εμεσεν ρε γιατι δεν μου ανοιγει τα πιεμς.

Palladia
22-06-2006, 18:14
giati re paidia, gia na mas kaine th shmaia dhladh?

Candiru
22-06-2006, 18:15
τι εισαγγελέας τι μπατσαριό, και οι δυο αρχές έχουν δείξει ότι συνεργάζονται άριστα για την νομιμοφανή καταπάτηση δικαιωμάτων, πάμπολες φορές.

Τόσο φανερές οι προθέσεις της κυβέρνησης που κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της.

Candiru
22-06-2006, 18:33

εσύ τι είσαι; το έτερον ήμισυ του DM;

Dragonlord
22-06-2006, 18:36

αχαχαχαχα
οκ, πες τώρα τίνος fake user είσαι.

Deggial
22-06-2006, 18:48

Κανά πιο αστείο παράδειγμα; Τουλάχιστον ας ανέφερες την καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Το κάψιμο μίας σημαίας δεν προκαλεί κανενός είδους ζημία (εκτός αν η σημαία ανήκει σε άλλον, οπότε θα έπρεπε να του αποζημιώσει τουλάχιστον το ποσό που κοστίζει μία σημαία. :P).

Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ πως το προσχέδιο έχει μία ικανοποιητική λύση για το άσυλο, κυρίως λόγω της παρουσίας εισαγγελέα. Θα προτιμούσα ωστόσο η Επιτροπή Ασύλου να συνεχίσει να έχει ως μέλη και φοιτητές.

Mostos
22-06-2006, 18:53
ρε απαντήστε μου ρε

Palladia
22-06-2006, 18:53

Κανά πιο αστείο παράδειγμα; Τουλάχιστον ας ανέφερες την καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Το κάψιμο μίας σημαίας δεν προκαλεί κανενός είδους ζημία (εκτός αν η σημαία ανήκει σε άλλον, οπότε θα έπρεπε να του αποζημιώσει τουλάχιστον το ποσό που κοστίζει μία σημαία. :P).
Dhladh gia sena h shmaia einai mono ta lefta tou paniou... ama omws parei kaneis kamia shmaia me alfadi apo sas kai thn kapsei mprosta sas tha pesete na ton fate,, aftos einai o politismos sas kai o sevasmos sas.

Candiru
22-06-2006, 18:57

Dhladh gia sena h shmaia einai mono ta lefta tou paniou... ama omws parei kaneis kamia shmaia me alfadi apo sas kai thn kapsei mprosta sas tha pesete na ton fate,, aftos einai o politismos sas kai o sevasmos sas.

όχι, δεν θα πάθει τίποτε από κανέναν. Ας κάψει όσα αλφάδια θέλει.

Mostos
22-06-2006, 18:58
το να καις μια σημαία είναι αστείο. το να λες επίσης τέτοιες ατάκες είναι εξίσου αστείο. όλα έχουν μια αστειότητα όταν μιλάει κανείς για πολιτικά θέματα. έτσι το βλέπω εγώ τουλαχιστονς.

Dragonlord
22-06-2006, 19:10
ρε απαντήστε μου ρε
Εγώ έχω ήδη πει πως είναι ηλίθιο να βάζεις όριο στις σπουδές τη στιγμή που δεν υπάρχει αξιολόγηση και διαφανής έλεγχος των καθηγητών. Αμφιβάλλεις πχ ότι μπορεί κάποιος να σε κόβει μέχρι και το έκτο έτος αν πχ ανήκετε σε διαφορετικές παρατάξεις ή απλά άμα δε γουστάρει τη φάτσα σου; Ακόμα κι αν είναι σπάνιο κάτι τέτοιο, είναι εντελώς αδιανόητο να έχει τη δυνατότητα κάποιος να σου γαμήσει έτσι τη ζωή και να χάσεις το πτυχίο σου και έξι χρόνια από τη ζωή σου.

Όσο για το άσυλο, όχι δεν εξυπηρετεί μόνο ιστορικούς λόγους. Δε ζούμε σε μια υπέροχη δημοκρατία για να το πεις αυτό. Και μόνο οι τακτικές των ΜΑΤ στις πρόσφατες διαδηλώσεις θα έπρεπε να σε πείσουν γι'αυτό.

Deggial
22-06-2006, 19:11

Οι απόψεις μου ταυτίζονται με το σκεπτικό του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ (Texas v. Johnson, 491 U.S. 397 (1989) (http://caselaw.lp.findlaw.com/scripts/getcase.pl?navby=CASE&court=US&vol=491&page=397), United States vs. Eichman, 496 U.S. 310 (1990) (http://caselaw.lp.findlaw.com/scripts/getcase.pl?navby=case&court=US&vol=491&invol=397)) καθώς και του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Ζηλανδίας (Hopkinson v. New Zealand Police (2004) (http://www.wsws.org/articles/2004/aug2004/newz-a26.shtml)) πως το κάψιμο σημαίας αποτελεί πολιτικό δικαίωμα, στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης.

Δεν είναι θέμα αν είναι απλά πανί ή σύμβολο μίας ιδέας. Μία πράξη πρέπει να διώκεται μόνον όταν προκαλεί κάποιου είδους ζημία.

Mostos
22-06-2006, 19:27
ρε απαντήστε μου ρε
Εγώ έχω ήδη πει πως είναι ηλίθιο να βάζεις όριο στις σπουδές τη στιγμή που δεν υπάρχει αξιολόγηση και διαφανής έλεγχος των καθηγητών. Αμφιβάλλεις πχ ότι μπορεί κάποιος να σε κόβει μέχρι και το έκτο έτος αν πχ ανήκετε σε διαφορετικές παρατάξεις ή απλά άμα δε γουστάρει τη φάτσα σου; Ακόμα κι αν είναι σπάνιο κάτι τέτοιο, είναι εντελώς αδιανόητο να έχει τη δυνατότητα κάποιος να σου γαμήσει έτσι τη ζωή και να χάσεις το πτυχίο σου και έξι χρόνια από τη ζωή σου.

Όσο για το άσυλο, όχι δεν εξυπηρετεί μόνο ιστορικούς λόγους. Δε ζούμε σε μια υπέροχη δημοκρατία για να το πεις αυτό. Και μόνο οι τακτικές των ΜΑΤ στις πρόσφατες διαδηλώσεις θα έπρεπε να σε πείσουν γι'αυτό.

ειλικρινά μου φαίνεται πάρα πολύ τραβηγμένο να σε κόψει κάποιος κλείνοντας σου ισόβεια την καριέρα (γιατι εφόσον σε κόψει στο 6 έτος δεν συνεχίζεις, ράιτ?) επειδή είσαι απο άλλη πολιτική παράταξη ή επειδή είσαι άσχημος, ακόμα και μυτόνγκας.

Dragonlord
22-06-2006, 20:00
Ναι, είναι, το θέμα όμως είναι να έχει προβλεφθεί και αυτή η περίπτωση. Δοκίμασε σήμερα να υποβάλεις ένσταση επειδή σε αδίκησε καθηγητής. Πρέπει να προβλέπονται όλες οι περιπτώσεις και όχι να λέμε "ε οκ, τραβηγμένο είναι, καλά παιδιά είναι οι καθηγητές, δε θα έκαναν κάτι τετοιο".

phthoggon
22-06-2006, 20:13
Οn another note, γνωστοί ERίτες καλούνται να προσέχουν μη τους πιάνουν οι κάμερες εν ώρα δυναμικής έκφρασης των αντιεξουσιαστικών τους πεποιθήσεων :D :D :D

Palladia
22-06-2006, 20:16
Οn another note, γνωστοί ERίτες καλούνται να προσέχουν μη τους πιάνουν οι κάμερες εν ώρα δυναμικής έκφρασης των αντιεξουσιαστικών τους πεποιθήσεων :D :D :D
gia poious les?

phthoggon
22-06-2006, 20:19
Άστα εσύ αυτά και πες αν βγήκε τίποτα καλό από RAC τελευταία και αν θα έρθουν επιτέλους οι Nokturnal Mortum ελλάδα!

Palladia
22-06-2006, 20:25
oxi alla kati akousa gia epanenwsh absurd!

phthoggon
22-06-2006, 20:27
Χθεσινός είσαι. Δε διαλύθηκαν ποτέ μετά την επανένωση χωρίς τον Hendrick.

Palladia
22-06-2006, 20:32
toso to kalytero!

cavity
22-06-2006, 21:20
cavity πες μια εμεσεν ρε γιατι δεν μου ανοιγει τα πιεμς.

που, εδω χύμα? :|

Dragonlord
22-06-2006, 21:39
που, εδω χύμα? :|
ή μπορείς απλά να πας στο προφίλ του, να δεις το εμεσεν του και να τον κάνεις αντντ εσύ,

Solo Carriera
22-06-2006, 22:14
ισως θα έπρεπε να καταργηθεί τελείως το άσυλο. εγώ προσωπικά δεν το καταλαβαίνω. πέρα απο ιστορικούς λόγους τι πρακτικούς έχει;

λες αν δεν υπήρχε άσυλο αυτή τη στιγμή οι 420 καταλήψεις θα παρέμεναν άθικτες και δεν θα είχαν μπουκάρει τα ΜΑΤ μέσα να τα κάνουν όλα πουτάνα και να συλλαμβάνουν αδιακρίτως.

που ζεις; προσπαθούν να εξαφανίσουν την δυνατότητα πολιτικοποίησης/αντίστασης στα ανώτατα ιδρύματα που είναι και ο κατ' εξοχήν χώρος τέτοιων δραστηριοτήτων. και οι περιορισμοί στο χρόνο σπουδών και η τακτική "τρεις εξετάσεις για κάθε μάθημα" για των ίδιο λόγο επιβάλλονται, ωστέ να είναι πιεσμένος ο φοιτητής από τα μαθήματα και να μην του επιτρέπονται τέτοιες "επι μέρους" δραστηριότητες. εκτός αν πραγματικά πιστεύεις ότι οι αιώνιοι όντως κοστίζουν στο κράτος. οπότε καταλαβαίνεις ότι κάτι ανεγκέφαλα τυπάκια τύπου havoc που υποστηρίζουν "έξω οι παρατάξεις από της σχολές" κρατάνε την καλύτερη δυνατή στάση για την κυβέρνηση.

αβάντι πόπολο.

HAVOC
22-06-2006, 22:22
1. Οι αιωνιοι δεν κοστιζουν στο οικονομικο.
Κοστιζουν στις αξιολογησεις των πανεπιστημιων και στις διαπανεπιστημιακες συνεργασιες [οι οποιες σημειωτεον σε εναν σημαντικο βαθμο πραγματοποιουνται αυτη την περιοδο που οι δικες μας σχολες παραμενουν κλειστες].
Σκεψου καλυτερα ποιος ειναι ο ανεγκεφαλος που ριχνει το επιπεδο του πανεπιστημιου του και τη δυνατοτητα συνεργασιας με αλλα και για ερευνα.

2. Οι φοιτητες μπορουν να οργανωνονται σε οποιαδηποτε μορφη παραταξης για την προβολη των ιδεων τους και τις διεκδικησεις τους [κανεις την αναγωγη ελλειψη κομματος=ελλειψη οποιασδηποτε εκπροσωπησης και φοιτητικης οργανωσης που ειναι αφελης, αν οχι οτι με βολευει λεω]. Με την εννοια κομματικη νεολαια και δη σε ακαδημαικο περιβαλλον διαφωνω ριζικα, και αντε να καταλαβεις σε ποσο φυτο σε αναγουν και τι καθεστωτα χρησιμοποιησαν πολιτικες νεολαιες.

Deggial
22-06-2006, 22:24
Το άσυλο δεν έχει νόημα από μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών δεν αποτελεί δικαίωμα που "εγκλωβίζεται" στα γεωγραφικά σύνορα των πανεπιστημιακών κτηρίων. Είναι χρέος της κοινωνίας και τους κράτος να υπερασπίζεται τόσο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών όσο και την ανεξαρτησία της επιστημονικής έρευνας σε όλους τους χώρους.

UmbilicalResidue
22-06-2006, 22:25
Κοστιζουν στις αξιολογησεις των πανεπιστημιων και στις διαπανεπιστημιακες συνεργασιες [οι οποιες σημειωτεον σε εναν σημαντικο βαθμο πραγματοποιουνται αυτη την περιοδο που οι δικες μας σχολες παραμενουν κλειστες].
Σκεψου καλυτερα ποιος ειναι ο ανεγκεφαλος που ριχνει το επιπεδο του πανεπιστημιου του και τη δυνατοτητα συνεργασιας με αλλα και για ερευνα.

2. Οι φοιτητες μπορουν να οργανωνονται σε οποιαδηποτε μορφη παραταξης για την προβολη των ιδεων τους και τις διεκδικησεις τους [κανεις την αναγωγη ελλειψη κομματος=ελλειψη οποιασδηποτε εκπροσωπησης και φοιτητικης οργανωσης που ειναι αφελης, αν οχι οτι με βολευει λεω]. Με την εννοια κομματικη νεολαια και δη σε ακαδημαικο περιβαλλον διαφωνω ριζικα, και αντε να καταλαβεις σε ποσο φυτο σε αναγουν και τι καθεστωτα χρησιμοποιησαν πολιτικες νεολαιες.
http://forum.electricrequiem.com/viewtopic.php?p=534174#534174 !

HAVOC
22-06-2006, 22:31
Και ναι, είναι τόσο σημαντικό για να μετατε8εί ένα εξάμηνο πιο πέρα και να χα8ούν κάποια ερευνητικά απο τα μεταπτυχιακά του ιδρυματός μου, που τελικά δεν αφορούν εμένα.

Enough said, Palladia. :wink:

UmbilicalResidue
22-06-2006, 22:40
Και ναι, είναι τόσο σημαντικό για να μετατε8εί ένα εξάμηνο πιο πέρα και να χα8ούν κάποια ερευνητικά απο τα μεταπτυχιακά του ιδρυματός μου, που τελικά δεν αφορούν εμένα.

Βασικώς εννοώ ότι η χρηματοδότηση που προκύπτει απο τα ερευνητικά δεν καταλήγει στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, στην άνοδο της ποιότητας σπουδών αφου είναι απλώς μια διαδικασία που εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ιδρύματος. Ταυτόχρονα ο αξιολογητικός μηχανισμός σε συνδιασμό με την με8οδευμένη υποχρηματοδότηση και τα στημένα πακέτα ερευνητικών ω8ούν το ίδρυμα στην ερευνητική του υποτέλεια. Ακόμα και αν εγώ έτρεχα τα ερευνητικά (κατι το οποίο 8α κλη8ώ να κάνω σαν μεταπτυχιακός) η έρευνα είναι εργαλειακή και δεν αφορά το αντικείμενο σπουδών μου, πόσο μάλλον τα έσοδα απο αυτά να αφορούν τον μέσο προπτυχιακό φοιτητή. :γουινκ:

Raven Lord
22-06-2006, 22:44
γμτ, για το προσχέδιο δε θέλω να μιλήσω πριν το διαβάσω διεξοδικά, αλλά η αξιολόγηση ρε, έλεος!

αξιολόγηση υπό ποιους όρους? υπό τους όρους της ελεύθερης αγοράς? υπό τους όρους της ΕΕ (και κυρίως του αγγλοσαξονικού μοντέλου που είναι και το πιο αδύναμο) και των ΗΠΑ.

εγώ ξέρω ότι βάλαμε νταβατζήδες στο κεφάλι μας :?

HAVOC
22-06-2006, 22:48

Βασικώς εννοώ ότι η χρηματοδότηση που προκύπτει απο τα ερευνητικά δεν καταλήγει στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, στην άνοδο της ποιότητας σπουδών αφου είναι απλώς μια διαδικασία που εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ιδρύματος. Ταυτόχρονα ο αξιολογητικός μηχανισμός σε συνδιασμό με την με8οδευμένη υποχρηματοδότηση και τα στημένα πακέτα ερευνητικών ω8ούν το ίδρυμα στην ερευνητική του υποτέλεια. Ακόμα και αν εγώ έτρεχα τα ερευνητικά (κατι το οποίο 8α κλη8ώ να κάνω σαν μεταπτυχιακός) η έρευνα είναι εργαλειακή και δεν αφορά το αντικείμενο σπουδών μου, πόσο μάλλον τα έσοδα απο αυτά να αφορούν τον μέσο προπτυχιακό φοιτητή. :γουινκ:

potέιtο-potάtο.

Solo Carriera
22-06-2006, 22:51

δηλαδή πιστεύεις ότι αυτό -ειδικά σε συνδυασμό με το παραπάνω post του UR- δικαιολογεί τις διαγραφές των αιώνιων :!:

μπράβο :wink:

2. Οι φοιτητες μπορουν να οργανωνονται σε οποιαδηποτε μορφη παραταξης για την προβολη των ιδεων τους και τις διεκδικησεις τους

μάντεψε... το κάνουν ήδη!!! δεν μπορείς να τους απαγορέψεις να λέγονται ΠΑΣΠ ή ΔΑΠ ή ΠΚΣ γιατί αυτό είναι ακραία λογοκρισία που μπορεί έυκολα να παρεκτράπει ενώ αν τους απαγορέψεις την σαφή κομματικοποιήση (κατάσταση επίσης επικίνδυνη που μπορεί να παρεκτραπεί) η κομματικοποίηση θα υπάρχει ακόμα απλά θα είναι υπόγεια!!! και μην ξεχνας, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα... χλορά!!!

:wink:

Deggial
22-06-2006, 22:52
Για την αξιολόγηση συμφωνώ με τον Μπαμπινιώτη (http://kapodistriako.uoa.gr/stories/069_co_01/index.php?m=2). Πώς μπορούμε να μιλούμε για αξιολόγηση και βελτίωση ενός ιδρύματος, όταν αυτό δεν έχει επαρκή χρηματοδότηση;

UmbilicalResidue
22-06-2006, 22:54
Βασικώς εσάς τις κλώσσες εκ γηραίας αλβιώνας με τα προτεσταντικά σουρταφέρτα περι εργασίας και την αστικιά κοσμοαντίληψη του κώλου, σας βαριέμαι μόνο γιατι ποτέ δεν μπορείτε να αναπτύξετε 8εμελιωδώς έστω και μια 8έση σας. Κατα τα άλλα νομίζω είστε πολύ νόστιμες.

HAVOC
22-06-2006, 22:55
1. Μου λενε να τελειωνω στις σπουδες μου στην ωρα τους? Μα οι αθλιοι, με θελουν υποχειριο, να ασχολουμαι με την επιστημη μου και να ειμαι πιστο οργανο τους.
Λογικη milli vanilli.

http://img225.imageshack.us/img225/1856/robandfabsmashhits2iw.jpg (http://imageshack.us)

2. http://www.myspace.com/tromodesparalirima
Που μαλλον βαριουνται επειδη περα απο το κασετοφωνακι δεν εχουν ουτε παραστασεις, ουτε στοιχειωδη προσωπικη κριση.

Bullet
22-06-2006, 22:58
τους μη κατ επιλογήν "αιωνιους" τους γράφουμε στα παπάρια μας?

επίσης ,γαμώ τους δημοσιογράφους στα δελτία ειδήσεων που κάνουν σα λιγούρηδες για μια LIVE! -on camera- συμπλοκή στις πορείες

Raven Lord
22-06-2006, 23:00
κλειδώστε το :?

Raven Lord
22-06-2006, 23:02
επίσης ,γαμώ τους δημοσιογράφους στα δελτία ειδήσεων που

λένε το μακρύ τους και το κοντό τους γνωρίζοντας ελάχιστα για την παιδεία

Solo Carriera
22-06-2006, 23:05
1. Μου λενε να τελειωνω στις σπουδες μου στην ωρα τους? Μα οι αθλιοι, με θελουν υποχειριο, να ασχολουμαι με την επιστημη μου και να ειμαι πιστο οργανο τους.

το ενδεχόμενο να σου επιτραπεί να τις παρατείνεις όσο θέλεις ή όσο σου χρειάζεται ώστε να μπορείς να ασχοληθείς με κάποιες περαιτέρω δραστηριότητες όπως η πολιτικοποίηση η οποία λαμβάνει χώρα κυρίως στα φοιτητικά χρόνια ή με κάποια παράλληλη εργασία που είπε και ο bullet πως σου φαίνεται; μ; :wink:

2. http://www.myspace.com/tromodesparalirima
Που μαλλον βαριουνται επειδη περα απο το κασετοφωνακι δεν εχουν ουτε παραστασεις, ουτε στοιχειωδη προσωπικη κριση.

λες κατάλαβες λέξη απ' όσα είπα; :?: :) :?:

HAVOC
22-06-2006, 23:13
Eαν θελεις να σπουδασεις, οι μονες παρεταιρω "δραστηριοτητες" που δικαιολογουν καθυστερηση των σπουδων σου καθαρα εκ μερους σου ειναι αν αρρωστησεις, αν πενθεις [που και αυτο σε λογους υγειας υπαγεται], αν χρειαζεται να εργαστεις η αποκτησεις οικογενεια με ολες τις υποχρεωσεις που εχει ως συνεπεια.
Βαζεις προτεραιοτητες.
Για μενα ιδανικα, θα επρεπε να σου προσφερουν τη δυνατοτητα να κανεις τις σπουδες σου σε part-time μορφη με δυνατοτητα αλλαγης οποτε χρειαστει, ωστε να διευκολυνεσαι και ταυτοχρονως οσοι δεν ειναι στη θεση σου να προχωρουν ανεξαρτητα απο σενα.

Το θλιβεροτερο ολων ομως ειναι οι βανδαλισμοι.
Εχω μια απαισιοδοξη αισθηση οτι σε λιγο θα αρχισουνε να "καινε" ερευνητικες εργασιες. Μακαρι να μη συμβει.

Solo Carriera
22-06-2006, 23:15
Eαν θελεις να σπουδασεις, οι μονες παρεταιρω "δραστηριοτητες" που δικαιολογουν καθυστερηση των σπουδων σου καθαρα εκ μερους σου ειναι αν αρρωστησεις, αν πενθεις [που και αυτο σε λογους υγειας υπαγεται], αν χρειαζεται να εργαστεις η αποκτησεις οικογενεια με ολες τις υποχρεωσεις που εχει ως συνεπεια.
Βαζεις προτεραιοτητες.

αφού το είπε η κοπελάρα μας, κομμάτια να γίνει!!!

:) :) :)

Raven Lord
22-06-2006, 23:17
βασικά, εγώ πιστεύω ότι δε χρειάζονται καν εκλογές
χάσιμο χρόνου και χρήματος... έχουμε τόσους άξιους συνταγματάρχες στον ΕΣ :roll:

Solo Carriera
22-06-2006, 23:18
όσο για το άσυλο, πιστεύω η διαφύλαξη της ελεύθερης διακίνησης ιδεών είναι ασύλληπτα σημαντικότερη από τυχόν βανδαλισμούς οι οποίοι, ούτως ή άλλως, ποτέ ως τώρα δεν ήταν αρκετά εκτεταμένοι ώστε να δικαιολογήσουν στάσεις όπως η δική σου.

:P