PDA

View Full Version : Περί Δημοκρατίας

Pages : 1 2 [3]

rat_poison
10-10-2010, 02:07
obligatory slashdot meme

Έχει διαβάσει αρχαία ελληνικά γραμμάτια, φαίνεται.

There, fixed that for ya

attila
10-10-2010, 10:19
http://www.ahistoryofgreece.com/music/socrates2.jpg

:moutza:

δεν παλευεσαι τελικα.
συγχαριτηρια.εισαι η πρωτη που μπαινει σε ignore list.
ηλιθια

Deggial
10-10-2010, 12:17
πως μερικοι την διαφορετικη αποψη την κανετε ελλειψη παιδειας και χαζομαρα, μονο εσεις το ξερετε, κ μπραβο σας !

Συγγνώμη, αλλά έχουμε τεκμηριώσει τόσες σελίδες τώρα γιατί είναι οι απόψεις σου αποτέλεσμα παραπληροφόρησης και γιατί διαφωνούμε με αυτές. Επίσης τις συζητούμε εδώ και 35 σελίδες, αντί απλώς να τις απορρίψουμε. Οπότε είναι χαζό να προσπαθείς να καλυφθείς πίσω από μία δήθεν δική μας έλλειψη ανοχής σε διαφορετικές απόψεις.

menumission
13-10-2010, 01:08
http://4.bp.blogspot.com/_JUsEfs_Qu2s/SVyoIpSrEZI/AAAAAAAAB8Q/581S5EqyebE/s1600/stoa5.jpg

http://omadeon.files.wordpress.com/2009/01/jews_against_israeli_apartheid0011.jpg?w=398&h=292
http://omadeon.wordpress.com/2009/01/13/jews-israelis-against-apartheid/

http://news247.gr/kosmos/news/article257065.ece/ALTERNATES/w620/Untitled+1.jpg
http://odromos.wordpress.com/2010/06/17/%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%89%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9/

Esteban
15-10-2010, 20:14
μπήκα να μουτζώσω και ξαναφεύγω

cybernaut
18-10-2010, 14:32
έκανες το χρέος σου :)

Rwxamhs
18-10-2010, 15:21
Εγω παντως μετα το παρων thread, τα σταξα για Πλευρη!

Kingdom Gone
18-10-2010, 17:59
d0VF7od68fM

LORDSLOTH
18-10-2010, 21:41
Καιρο ειχα να γελασω ετσι!!! Δημοκρατια ή Αριστοκρατια? Το μηδεν δεν υπαρχει. Ή ανω ή κατω διαλεξτε που ανηκετε.

rage for order
18-10-2010, 21:52
Καιρο ειχα να γελασω ετσι!!! Δημοκρατια ή Αριστοκρατια? Το μηδεν δεν υπαρχει. Ή ανω ή κατω διαλεξτε που ανηκετε.

ή με την εξέγερση ή με την κανονικότητα, ή με τις κουκούλες φίλε μου ή με τις γραβάτες, άστα λα μουέρτε (ραντεβού στα γουναράδικα στα ελληνικά)

LORDSLOTH
18-10-2010, 21:56
Ακριβως!!!! Και το γελιο συνεχιζεται!!!!!

LORDSLOTH
18-10-2010, 22:00
Το οτι δεν διαλεγεις μου δειχνει την ανικανοτητα σου να κρινεις.

Deggial
19-10-2010, 10:59
Γιατι ολος ο κοσμος να μπορει να το κανει ελευθερα κ οχι καποιος Ελληνας χωρις να κατηφορηθει αμεσως για εθνικισμο ?

Απαντώ εδώ για τελευταία φορά, γιατί θα σκάσω αν δε το κάνω, αλλά δεν ξανασχολούμαι, προφανώς δεν έχει νόημα μιας και ήδη όλα αυτά έχουν αναφερθεί:

Κανένας Έλληνας δεν κατηγορήθηκε ποτέ για εθνικισμό για αυτόν τον λόγο. Κατηγορείται για εθνικισμό όταν προπαγανδίζει ψεύδη για την αρχαία Ελλάδα που πηγάζουν από την εθνικιστική παράδοση και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως όταν κάθεσαι και γράφεις (ειλικρινά, έχεις διαβάσει ποτέ κάποιο ιστορικό βιβλίο; ) ότι στην αρχαία Ελλάδα αναπτύχθηκε η έννοια της ελευθερίας του λόγου, η έννοια της επιστήμης και δε ξέρω'γω τι άλλο φαντασιακό υπάρχει μέσα στο κεφάλι των εθνικιστών και μόνο, στην μάταιη προσπάθεια τους να αποδείξουν την ανωτερότητα των Ελλήνων.

cybernaut
19-10-2010, 15:19
Κατηγορείται για εθνικισμό όταν προπαγανδίζει ψεύδη για την αρχαία Ελλάδα ..
η έννοια της επιστήμης και δε ξέρω'γω τι άλλο φαντασιακό υπάρχει μέσα στο κεφάλι των εθνικιστών και μόνο, στην μάταιη προσπάθεια τους να αποδείξουν την ανωτερότητα των Ελλήνων.

"The central thesis of the book is that science originated in the Hellenistic period "
The Forgotten Revolution: How Science Was Born in 300 BC and Why it Had to Be Reborn by Luccio Russo

"The third and second centuries BC witnessed, in the Greek world, a scientific and technological explosion. Greek culture had reached great heights in art, literature and philosophy already in the earlier classical era, but it was in the age of Archimedes and Euclid that science as we know it was born.."
Alexander S. Kechris, Y.N. Moschovakis, Recursion in higher types.

Although the Greeks were the first Europeans to consider questions of astronomy, mathematics, physics and biology, it was not until the time of Aristotle that they recognised science as a discipline distinct from philosophy. Nevertheless, they made some astounding discoveries and their names live on.
Discovery Channel

The history of science in Classical Antiquity encompasses both those inquiries into the workings of the universe aimed at such practical goals as establishing a reliable calendar or determining how to cure a variety of illnesses and those abstract investigations known as natural philosophy. The ancient peoples who are considered the first scientists may have thought of themselves as natural philosophers, as practitioners of a skilled profession (for example, physicians), or as followers of a religious tradition (for example, temple healers).The encyclopedic works of Aristotle, Archimedes, Hippocrates, Galen, Ptolemy, Euclid, and others spread throughout the world. These works and the important commentaries on them were the wellspring of science.
Wikipedia

καλα μπορω να συνεχισω επ απειρον, με Carl Sagan, Einstein, κ χιλιαδες αλλους..
mia selida πριν εχει το γνωμικο του Πασκαλ
ΟΛΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

http://www.mlahanas.de/Greeks/Greeks.htm

τι άλλο φαντασιακό υπάρχει μέσα στο κεφάλι των εθνικιστών και μόνο..

rat_poison
19-10-2010, 17:14
Όχι άλλος κύκλος στη συζήτηση, move on. Δεν καταλαβαίνεις τι σου λέμε εδώ και τόσα ποστ και δεν πρόκειται ποτέ να μας πείσεις ότι 50-100 άνθρωποι 2500 πριν δικαιολογούν την ελληνική ανωτερότητα.

LORDSLOTH
19-10-2010, 17:58
Ελευθερια του λογου στην αρχαια Ελλαδα? Ο καθενας μπορουσε να πει οτι ηθελε αλλα πρωτα επρεπε να το τεκμηριωση αλλιως ξερετε. Ποινη εξοστρακισμος το λιγοτερο. Τι ωραια χρονια!!!!;) 50-100? Σε μια μερα,σε δεκα χρονια? Νομιζει ο κοσμος οτι ολα εγιναν μεσα σε εκατο χρονια και ολοι ξαφνικα γεννουσαν ιδεες. Θελει πολλους αιωνες για να γραφει μια Ιλιαδα. Ναι ξερω ο Ομηρος δεν υπηρχε!!!! Χαχαχαχα!!!!!! Ο κατωτερος παντα προσπαθει να φτασει τον ανωτερο και ο πιο ευκολος τροπος ειναι να τον ριξει. Βαρβαρβαρβαρ....

cybernaut
19-10-2010, 18:10
re paidakia ποιος κυκλος στην συζητηση ? εδω λεει ο αλλος :
"η έννοια της επιστήμης και δε ξέρω'γω τι άλλο φαντασιακό υπάρχει μέσα στο κεφάλι των εθνικιστών και μόνο"

το οτι δεν ειναι στο κεφαλι των εθνικιστων ΜΟΝΟ, ειναι πλεον ΣΑΦΕΣ?
κ πως δεν χρειαζεται να εισαι Έλληνας (το αντιθετο μαλλον) για να ισχυριστεις κατι τετοιο ?

ubu
19-10-2010, 21:35
Όσο και αν προσπαθείς να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από το φασισταριό η εμμονή σου στη δήθεν ανωτερότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού άλλα δείχνει. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ήταν όντως ανώτερος (εν τω μεταξύ ποσό χοντροκομμένη άποψη είναι αυτή; λες και μιλάς για μπάλα) ακόμα και έτσι η "ανωτερότητα" αυτή απλώς δε θα έπρεπε να σε νοιάζει γιατί απλούστατα είναι πέρα ως πέρα παράλογο να νιώθεις περήφανος για κάτι που έκαναν άλλοι και όχι εσύ (πόσω δε μάλλον για κάτι που έκαναν άλλοι πριν κάποια δυόμιση χιλιάδες χρόνια). Το ότι με αυτούς τους ανθρώπους μοιράζεσαι τη γλώσσα και τον τόπο (κανένα από τα δύο δικό σου επίτευγμα, παρεμπιπτόντως) δεν αρκεί για να γαμάς με την δικιά τους πούτσα και, εδώ που τα λέμε, όσες ντρίμπλες και αν κάνεις αυτές οι απόψεις πάντα καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια σε άλλες εφάμιλλες, του τύπου "θάνατος στους παιδεραστές" και "θάνατος στους εμπρηστές" και άλλα τέτοια προοδευτικά.

Φιλικά τα παραπάνω.

HAVOC
19-10-2010, 22:06
Kαλα σας ψωλαρει ο cybernaut .
Ubu +1

cancer
19-10-2010, 22:29
o arxaios ellinikos politismos den itan oute o palioteros oute o monadikos oute nte kai kala o anwteros.
apla se aksies/ennoies/politismika erga itan prwtoporos (8emeliw8ikan PRAMATA opws h dimokratia kai tetoia, min ta ksanaleme) kai apotelese tin koitida tou simerinou dytikou politismou. auto einai apopsi kai twn ksenwn oi opoioi ton mnimoneuontai, ton ektimoun kai to meletoun.
to provlima einai oti otan kapoios ellinas milisei gia arxaio elliniko politismo automatws auta pou leei anagontai stin "akrodeksia ritoreia" kai o idios xaraktirizetai deksios.
katalabainw na einai proklitika sto mati ta "eipe o PLEURIS" kai oloi oi ymnoi gyrw apto pneuma twn arxaiwn ellinwn ktl, kai sigoura otan ta leei kapoios sta kala ka8oumena (oxi opws edw dld) to myalo sou 8a paei sto oti einai fasistas.
alla einai kai ligo asximo na vlepeis ena "lao" (lol alla oloi exoume e8niki sineidisi no matter wat, ipirkse ellinas an8ellinas?) kai mia genia kyriws na apaksiwnei entelws auto pou oi ksenoi exoun psila kai to kratane kata kapoio tropo zwntano. idiws otan auti i genia den ton exei gnwrisei auto ton politismo gia na ton aporripsei, ti vriskei apla na ton apaksiwnei.
sinepws kanenas de 8a prepe na nai perifanos, profanws, apla oi ksenoi kseroun kai ektiman ton politismo pou anaptyx8ike sta edafi pou zoume prin osa xronia anaptix8ike ki emeis eimaste "apogonoi" twn tipwn autwn.

rudie
19-10-2010, 22:41
oloi exoume e8niki sineidisi no matter wat

wat

cancer
19-10-2010, 22:44
ofou kai trisofou
as dwsw ena paradeigma
eisai sto eksoteriko monima, ksekinaei polemos stin ellada. starxidiasou?

rage for order
19-10-2010, 22:52
to provlima einai oti otan kapoios ellinas milisei gia arxaio elliniko politismo automatws auta pou leei anagontai stin "akrodeksia ritoreia" kai o idios xaraktirizetai deksios.
όταν απλά μιλήσει δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν λέει πράγματα που δεν στέκουν παρά μόνο στο θολωμένο από τον εθνικισμό μυαλό του υπάρχει. όπως στην δική μας περίπτωση που τα παιδιά με λογική και υπομονή έκατσαν και του εξήγησαν τι και πως και αυτός ούτε κατάφερε να απαντήσει ούτε θέλει να καταλάβει. γιατί; γιατί είναι εθνίκι του κερατά στον σωστό δρόμο προς τον φασισμό. το επιχείρημα μάλιστα ότι εμείς οι Ελληνάρες δεν μπορούμε να μιλήσουμε για Εκείνους (με κεφαλαίο ναι) και αμέσως οι θολωκουλτουριάρηδες που εξυπηρετούν εν γνώση τους ή όχι σκοτεινά συμφέροντα πέφτουν να μας φάνε είναι από τα πιο συνηθισμένα στους φασίστες.

alla einai kai ligo asximo na vlepeis ena "lao" (lol alla oloi exoume e8niki sineidisi no matter wat, ipirkse ellinas an8ellinas?)
lol εγώ δεν έχω ούτε μερικοί άλλοι που ξέρω.

LORDSLOTH
19-10-2010, 23:17
Και το γελιο συνεχιζεται!!!!!!! Το προβλημα δεν ειναι ποιος και γιατι ειναι ανωτερος. Το προβλημα ειναι οτι καποιοι ειναι α-νοητοι. Και οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια. Φασιστες? Ειναι κανεις Ιταλος εδω περα? Ρατσιστες? Τι να κανουμε ολα τα οντα εχουν πολλες ρατσες. Αν καποιος θελει να γινει πολτος δεν εχω προβλημα δικαιωμα του. Μισος? Ποιος? Να μισησω κατι κατωτερο γιατι? Περιφρονυση ισως. Συμπονοια μπορει. Μισος ποτε. Τι να κανω που ειμαι περηφανος για τον παππου μου.Βαρβαρβαρβαρβαρ...

carheart
19-10-2010, 23:36
τρολορσλοθ, τι είναι κατώτερο από εσένα;

LORDSLOTH
19-10-2010, 23:41
Τι ή ποιος? Το τραπεζι μαλλον αν καταλαβα την ερωτηση σου.

carheart
19-10-2010, 23:44
"τι" ή "ποιό" ον (όπως τα ονόμασες, αυτά με τις ράτσες) θεωρείς κατώτερο από σένα.

και κάτι έκτακτο, κάθεσαι όντως πάνω στο τραπέζι κυριολεκτικά;

rat_poison
19-10-2010, 23:46
@carheart
Νομίζω έχουμε να κάνουμε με κλασσική περίπτωση PEBKAC

http://forums.adobe.com/servlet/JiveServlet/showImage/2-3082102-39199/pebkac_popup1.gif

LORDSLOTH
19-10-2010, 23:55
Κατωτερος οποιος προσφερει τα λιγοτερα.Και απλως τονισα οτι καθε ον εχει πολλες ρατσες.Και μην απευθυνεις τον λογο σε μενα προσωπικα. Αν εχεις αντιρρηση σε κατι πες το και αποδειξε μου οτι κανω λαθος.

carheart
19-10-2010, 23:59
LordSloth ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ :

Τι ορίζουμε ως προσφορά ώστε να βάλουμε κάποια κλίμακα αυτής; Τι προσφέρει κάποιος που προσφέρει λιγότερα από εσένα; Η τελευταία απορία -μοιραία πια- μας οδηγεί στο ζητούμενο : τι προσφέρεις εσύ; παραπάνω; και σε ποιόν;

LORDSLOTH
20-10-2010, 00:02
Ρωτα το περιβαλλον σου και θα παρεις την απαντηση.

commissar
20-10-2010, 00:03
LordSloth ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ :

Τι ορίζουμε ως προσφορά ώστε να βάλουμε κάποια κλίμακα αυτής; Τι προσφέρει κάποιος που προσφέρει λιγότερα από εσένα; Η τελευταία απορία -μοιραία πια- μας οδηγεί στο ζητούμενο : τι προσφέρεις εσύ; παραπάνω; και σε ποιόν;

γέλιο, απλόχερα, σε όλους μας;

carheart
20-10-2010, 00:04
LordSloth ήταν το πιο εύκολο internet battle που είχα ποτέ. Σε ευχαριστώ, εγώ και το περιβάλλον μου!

LORDSLOTH
20-10-2010, 00:05
Να'σαι καλα!!! Καλο υπνο!!!!

carheart
20-10-2010, 00:06
Το γέλιο συνεχίζεται!!! Το live θα γίνει κανονικά!!! Καληνύχτα!!!

Rwxamhs
20-10-2010, 04:34
ofou kai trisofou
as dwsw ena paradeigma
eisai sto eksoteriko monima, ksekinaei polemos stin ellada. starxidiasou?

Δεν ξερω αμα ειναι στο εξωτερικο και γυρισει να πολεμησει να εισαι σιγουρος ομως οτι πολλοι απο Ελλαδα θα την κανουν για εξωτερικο.

Να αλλαξουμε και λιγο θεμα, εγω ρε μαγκες ξερετε τι παρατηρησα; Οτι οι αριστεροπεριεργοι σε αυτο το θρεντ, πολυ μαυρη αντιδραση ρε παιδακι μου, κατι σαν αριστερα = αιξεδ, ενα πραγμα. Αυτο ισως να ειναι ΟΚ οταν απεναντι σου εχεις μια σοβαρη Δεξια, οταν ομως εχεις δεξια της πλακας, οπως η Ελληνικη; Δεν γινεσαι αναποφευκτα και εσυ της πλακας; Just food for thought!

Οσο για Δημοκρατια, οσο το ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ο Τρεμοπουλος και το ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ο Βαλλιανατος κυκλοφορουνε σωοι και αβλαβεις, τοτε εχουμε περισσευμα αυτης!

wacamacafo
20-10-2010, 09:59
Το οτι, οταν επι αναγγενησης και διαφωτισμου αρχισε να εξυψωνετε τοσο ο ελληνικος πολιτισμος σε σχεση με αλλους εξισου τεραστιους[πχ κινεζικο ,αιγυπτιακο κλπ] λογω εφαμιλλης οψης των ευρωπαιων με εμας[εννοω καθαρα χρωμα] το εχουμε σκεφτει καθολου?

Amnesiac.
20-10-2010, 10:07
...και μη ξεχνάμε και τον ήλιο και τη θάλασσα. Και το καλύτερο κοινό του κόσμου.

Deggial
20-10-2010, 12:47
Θελω να μου εξηγησεις συγκεκριμενα γιατι τοσοι χιλιαδες ανθρωποι (αναμεσα τους κ οι μεγαλυτεροι επιστημονες, διανοητές, πολιτικοί απο ολες τις εποχες) εχουν υποκλιθει στην ΔΗΘΕΝ αυτη ανωτεροτητα

Καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ του "η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας σπουδαίος πολιτισμός" και του "η αρχαία Ελλάδα είναι ο ανώτερος πολιτισμός που αναπτύχθηκε ποτέ";

Υ.Γ. Για το θέμα των επιστημών σου έχω ήδη απαντήσει. Η σύγχρονη έννοια της επιστήμης ως συστηματική μεθοδολογία με συγκεκριμένου κανόνες για την μελέτη του φυσικού κόσμου ξεκινά στον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό. Στην αρχαία Ελλάδα, η επιστήμη της εποχής σπανίως ξεφεύγει από την μεθοδολογία της απλής παρατήρησης. Μπορείς να το θεωρήσεις ως πρώιμη επιστημολογία ή ως πρόγονο της σύγχρονης επιστήμης, αλλά αντίστοιχα πρόγονος της αρχαίας ελληνικής επιστήμης είναι π.χ. η γεωμετρία και αστρονομία των Αιγυπτίων.

Πάρε και το γουικιπέδια που σ' αρέσει:
"Science (from the Latin scientia, meaning "knowledge") is an enterprise that builds and organizes knowledge in the form of testable explanations and predictions about the natural world. An older meaning still in use today is that of Aristotle, for whom scientific knowledge is a body of reliable knowledge that can be logically and convincingly explained (see "History and etymology" section below)."

cybernaut
20-10-2010, 13:01
ti apodykυουν αυτα που λες ρε επιστημονα?
Γιατι υπεκφεύγεις ?
στην ιδια την προταση που παρεθεσες αναφερεται το ονομα του Αριστοτελη.
Σε προκαλω να μου πεις ΕΝΑΝ αιγυπτιο επιστημονα που γνωριζεις.
οχι 5000 Ελληνες που ξερουν κ οι πετρες..

"Καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ του "η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας σπουδαίος πολιτισμός" και του "η αρχαία Ελλάδα είναι ο ανώτερος πολιτισμός που αναπτύχθηκε ποτέ"
γιατι μου αφαιρεις το δικαιωμα να θεωρω ΕΓΩ τον ανωτερο πολιτισμο, χωρις να ειμαι ακροδεξιος ?
TXC says : Ποιος κακός ιός δηλητηρίασε το πνεύμα σας ?

regularpaul
20-10-2010, 13:08
Άκη, το να μελετήσει κανείς και να θαυμάσει τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό
είτε στην ολότητά του είτε στο μέρος που ο καθένας ξεχωριστά θεωρεί άξιο
με τον ίδιο τρόπο που θα το κανε για οποιονδήποτε άλλο πολιτισμό
δηλ. αμερόληπτα και χωρίς ταυτόχρονα αυτόν τον θαυμασμό να τον εκφράζει
με όρους ''ανωτερότητας'' (θυμίσου btw το γράμμα (http://www.nick-cave.com/mtv/mtv.shtml) του Cave στο MTV),
δεν έχει καμία σχέση με ακροδεξιές τάσεις

εσύ τα λες κάπως διαφορετικά εδώ μέσα από τους ξένους που έχεις παραθέσει

Phoebus
20-10-2010, 13:12
Κανείς δε σου αφαιρεί το δικαίωμα να θεωρείς ό,τι θέλεις ρε εθνικόφρον κλαπάρχιδο. Ελευθερία λόγου έχουμε.

Rwxamhs
20-10-2010, 13:15
Κατσε ρε regularpaul,

για τα περι ανωτερωτητας κτλ τα συζηταμε. Για χαρη της συζητησης εστω οτι οποιος λεει οτι ο Αρχαιος Ελληνικος Πολιτισμος ηταν ο ανωτερος της εποχης του ειναι ακροδεξιος κτλ (επαναλαμβανω, εστω για χαρη της συζητησης).
Για τον καθενα ομως εδω μεσα που απαξιωνει/κραζει a priori, γιατι δεν λες κατι;

Deggial
20-10-2010, 13:36
ti apodykυουν αυτα που λες ρε επιστημονα?
Γιατι υπεκφεύγεις ?
στην ιδια την προταση που παρεθεσες αναφερεται το ονομα του Αριστοτελη.
Σε προκαλω να μου πεις ΕΝΑΝ αιγυπτιο επιστημονα που γνωριζεις.
οχι 5000 Ελληνες που ξερουν κ οι πετρες..

Είσαι σοβαρός; Δε διάβασες καν τι γράφει; Άλλος ο ορισμός της σύγχρονης επιστήμης, άλλος ο ορισμός του Αριστοτέλη, αυτό ήταν το όλο νόημα, το είχα εξηγήσει αναλυτικά μερικές σελίδες πριν. Στην αρχαία Ελλάδα, οι επιστημονικές θεωρίες ήταν απλώς εμπειρικές παρατηρήσεις, κάτι το οποίο δεν επαρκεί για να θεωρήσουμε μία θεωρία ως επιστημονική πλέον.

Αιγύπτιοι επιστήμονες:
Ahmes (http://en.wikipedia.org/wiki/Ahmes)
Serenus (http://en.wikipedia.org/wiki/Serenus_of_Antinoeia)

Αν γνωρίζουμε λίγα ονόματα, αυτό οφείλεται μόνο στην ανυπαρξία ιστορικών της εποχής ώστε να διασωθούν γραπτές μαρτυρίες, σε αντίθεση με την τάση στην αρχαία Ελλάδα.

Γνωρίζουμε, ωστόσο, τους τομείς στους οποίους είχαν αναπτυχθεί. Ο Ιπποκράτης και άλλοι σπούδασαν στην Αίγυπτο, ενώ πολύ νωρίτερα υπάρχει αναφορά και στην Οδύσσεια ότι οι Αιγύπτιοι είχαν τις πιο ανεπτυγμένες ιατρικές γνώσεις. Επίσης γνωρίζουμε την μεγάλη ανάπτυξη που είχαν και άλλοι τομείς, όπως η μεταλλουργία. Γνωρίζουμε ότι οι κληρικοί ήταν επίσης και αστρονόμοι, με βασικό σκοπό τον υπολογισμό των πλημμυρών του Νείλου.

regularpaul
20-10-2010, 13:37
δεν έκανα πάντως την υπόθεση που αναφέρεις, Ρωχάμη, το αντίστροφο είπα

απαξίωση/κράξιμο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού εννοείς? δεν με βρίσκει σύμφωνο
απαξίωση/κράξιμο του Άκη εννοείς? το λαμβάνω ως φορουμική συμπεριφορά κ πάω παρακάτω
δεν θα τον έλεγε κανείς κλαπάρχιδο από κοντά και δεν είναι εθνίκι κλπ προφανώς

Phoebus
20-10-2010, 13:43
Και μένα Παύλο δε με μουτζώνουν από κοντά αλλά εδώ βλέπεις ο κάθε μαλάκας ρίχνει και από μία. Καταλαβαίνεις ότι είναι το ίδιο πράγμα: ο καθένας κρίνεται απ'αυτά που γράφει και τον τρόπο που στηρίζει τις απόψεις του. Δηλαδή έλεος αν δε το πιάνετε...

Rwxamhs
20-10-2010, 14:02
Και σαφως μιλας για απαξιωση/κραξιμο του Αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου. Δλδ να το κανω πιο λιανα. Αν καποιος βγει και πει "Αρχαια Ελλαδα PWNS" ειναι ακροδεξιος (ΕΣΤΩ). Αν καποιος βγει και πει "Αρχαια Ελλαδα sucks" κτλ, εκτος απο τρολλερ, τι αλλο θα τον πεις?

τεσπa regularpaul συμφωνουμε πανω κατω.

Και μένα Παύλο δε με μουτζώνουν από κοντά αλλά εδώ βλέπεις ο κάθε μαλάκας ρίχνει και από μία. Καταλαβαίνεις ότι είναι το ίδιο πράγμα: ο καθένας κρίνεται απ'αυτά που γράφει και τον τρόπο που στηρίζει τις απόψεις του. Δηλαδή έλεος αν δε το πιάνετε...

Ειμαι σιγουρος οτι το "εθνικοφρΟν κλαπαρχιδο" δεν συνετελεσε καθολου σε αυτο ...

Phoebus
20-10-2010, 14:15
Τις απόψεις μου τις έχω γράψει σε προηγούμενα post. Το thread έγινε bump από κάποιον μαλάκα, ήρθε ο cybernaut να μας πει για τον Πλεύρη και ξεκίνησαν οι χοροί. Σε συνδυασμό με το Αντισημιτισμός thread οι μούτζες πέφτουν αβέρτα. Τώρα, στ'αλήθεια, το να λέει κάποιος πως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ο ανώτερος είναι απίστευτα τραγικό και γνησίως ηλίθιο. Τι να κάνουμε;

Rwxamhs
20-10-2010, 14:19
Τώρα, στ'αλήθεια, το να λέει κάποιος πως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ο ανώτερος είναι απίστευτα τραγικό και γνησίως ηλίθιο. Τι να κάνουμε;

Το να λες "ειναι" αντι για "πιστευω οτι ειναι" σε ενα φορουμ, αυτο ειναι τραγικο, αν θες την αποψη μου. Τωρα, για τον αν ο καθε τυχαιος παταει το κουμπακι με τη μουτζα, εμενα προσωπικα στα παπαρια μου.

Και για να εχουμε καλο ρωτημα, πειτε και σε μενα τον μαλακα τον Ελληνα, ποιος συγχρονος πολιτισμος του Αρχαιου ελληνικου ηταν ανωτερος του, τουλαχιστον για την περιοδο της ακμης του; Cheers!

Deggial
20-10-2010, 14:26
Και σαφως μιλας για απαξιωση/κραξιμο του Αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου. Δλδ να το κανω πιο λιανα. Αν καποιος βγει και πει "Αρχαια Ελλαδα PWNS" ειναι ακροδεξιος (ΕΣΤΩ). Αν καποιος βγει και πει "Αρχαια Ελλαδα sucks" κτλ, εκτος απο τρολλερ, τι αλλο θα τον πεις?

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το Αρχαία Ελλάδα pwns, αλλά πρέπει παράλληλα να αναγνωριστεί ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μύθοι για την αρχαία Ελλάδα, αρκετοί από τους οποίους ξεκινούν απ΄τα πρώτα χρόνια ίδρυσης του ελληνικού κράτους και εξυπηρετούσαν την ιδέα της εθνικής κυριαρχίας που διαμόρφωσε τον σύγχρονο ευρωπαϊκό χάρτη.

Κι αν τότε αυτό ίσως είχε κάποιο νόημα για την ενοποίηση του πληθυσμού κάτω από κοινές ιδέες ώστε να είναι δυνατή η ισχυρή εξέργεση ενάντια σε ένα καθεστώς με παρεικμάζουσα οικονομία που πλέον δεν ικανοποιούσε τα συμφέροντα της περιοχής, στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον οι εθνικές ιδέες είναι πολύ βλαβερές. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερο συμφέρον στην παγκόσμια συνεργασία για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η ενέργεια και η περιβαλλοντική προστασία.

Ακόμη μεγαλύτερο συμφέρον υπάρχει στην εξερεύνηση της αλήθειας, ώστε να λαμβάνουμε αποφάσεις κάτω από την δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση. Και το ζήτημα με τις εθνικές ιδέες δεν είναι μόνο ιστορικό. Η αντίληψη πως η φυλή ή το έθνος έχει οποιαδήποτε σχέση με τις ικανότητες του ατόμου δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα για τον άνθρωπο, όπως έχουμε αρχίσει να την γνωρίζουμε από την ανάπτυξη της σύγχρονης νευρολογίας και λοιπών cognitive sciences.

Phoebus
20-10-2010, 14:28
Με το ίδιο σκεπτικό, το να λες '"είναι" τραγικό το να λες "είναι" αντί για "πιστεύω ότι είναι" σε ένα φόρουμ' είναι τραγικό.

Και στην ερώτησή σου, αν κάποιος απαντήσει πως δεν υπήρξε κανείς ανώτερος, εσύ, επειδή είσαι ο μαλάκας ο Έλληνας θα νιώσεις καλύτερα;

Προβληματίσου.

Rwxamhs
20-10-2010, 14:33
Με το ίδιο σκεπτικό, το να λες '"είναι" τραγικό το να λες "είναι" αντί για "πιστεύω ότι είναι" σε ένα φόρουμ' είναι τραγικό.

Και στην ερώτησή σου, αν κάποιος απαντήσει πως δεν υπήρξε κανείς ανώτερος, εσύ, επειδή είσαι ο μαλάκας ο Έλληνας θα νιώσεις καλύτερα;

Προβληματίσου.

Τσακαλε σου φυγανε τα quotes, μου εβγαλε syntax error :)

Δηλαδη, οπως το λες, ο αρχαιος ελληνικος πολιτισμος ειναι ισαξιος (αρα και το ιδιο σημαντικος) με μια φυλη ουγκα-μπουγκα καπου στα παγωμενα δαση του βορρα η στην Αφρικη;

Deggial
20-10-2010, 14:33
Και για να εχουμε καλο ρωτημα, πειτε και σε μενα τον μαλακα τον Ελληνα, ποιος συγχρονος πολιτισμος του Αρχαιου ελληνικου ηταν ανωτερος του, τουλαχιστον για την περιοδο της ακμης του; Cheers!

EDIT: Οκ, τώρα είδα ότι έγραφες σύγχρονος της εποχής του. That's besides the point. Ο cybernaut ισχυρίζεται ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ήταν η ακμή του ανθρώπινου πολιτισμού κι έκτοτε παρακμάζουμε (οπότε και πρέπει να επιστρέψουμε στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα, lol). Αυτό είναι το σημείο διαφωνίας.

Phoebus
20-10-2010, 14:34
Χρονολογικά εννοεί ο Ρωχάμης. (νομίζω)

Rwxamhs
20-10-2010, 14:37

EDIT: Οκ, τώρα είδα ότι έγραφες σύγχρονος της εποχής του. That's besides the point. Ο cybernaut ισχυρίζεται ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ήταν η ακμή του ανθρώπινου πολιτισμού κι έκτοτε παρακμάζουμε (οπότε και πρέπει να επιστρέψουμε στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα, lol). Αυτό είναι το σημείο διαφωνίας.

Εισαι σιγουρος οτι λεει αυτο (το οποιο ναι, αν λεει αυτο, τοτε ειναι ατοπο).

ubu
20-10-2010, 14:38
Ρωχάμη και σαιμπερνοτ, 30 σελίδες πριν, δεν τα 'γραψα εγώ αλλά με καλύπτουν απόλυτα:

Θα χρειαστεί μάλλον για πάντα να εξηγείς στους ηλίθιους ότι δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ αυτόνομος πολιτισμός, εξωϊστορικά, αποκομμένος απο οποιονδήποτε άλλο. Θα χρειαστεί να τους εξηγήσεις ξανά και ξανά ότι ο διαφωτισμός και ο πολιτισμός που βασίστηκε στο οτιδήποτε συνέβη στην ευρύτερη ανατολική μεσόγειο, τον ξεπέρασε, με τον ίδιο τρόπο που ο αρχαιοελληνικός ξεπέρασε τους πολιτισμούς στους οποίους βασίστηκε. Θα χρειαστεί να εξηγήσεις για νιοστή φορά στους ηλίθιους ότι από τον αριστοτέλη στον καντ, στον χεγκελ, στον μαρξ, στον πλεύρη, η ανθρώπινη σκέψη εξελίσσεται, οι συγκρίσεις είναι χαζές αν είναι out of context και το context για να το συλλάβεις πρέπει πρώτα από όλα να ξέρεις σε βάθος για τι πράγμα μιλάς, πράγμα που δε συμβαίνει.

Κάπου εκεί έπρεπε να τελειώσει και η κουβέντα περί "ανωτερότητας" και λοιπών χαζών. Κατά τα άλλα, σάιμπερνοτ, στο προηγούμενο ποστ έκανα μια υπόθεση λέγοντας "έστω ότι όντως ήταν ανώτερος" και συνέχισα από 'κει, κατί που εμφανώς προσπέρασες. Το επαναλμβάνω εδώ, ήταν δεν ήταν "ανώτερος", δεν θα 'πρεπε να σε νοιάζει. Αυτά.

Phoebus
20-10-2010, 14:42
@Ρωχ
Δηλαδή εγκρίνεις πλέον τον χαρακτηρισμό "εθνικόφρον κλαπάρχιδο"; Ή μήπως καλύτερα να το έκανα tag για να αποφύγω τις μούτζες και τη κριτική, όπως πχ έγινε με τον γαμάτο χαρακτηρισμό "μόγγολε";

atom_smasher
20-10-2010, 14:50

Προβληματίσου.

Δηλαδη, οπως το λες, ο αρχαιος ελληνικος πολιτισμος ειναι ισαξιος (αρα και το ιδιο σημαντικος) με μια φυλη ουγκα-μπουγκα καπου στα παγωμενα δαση του βορρα η στην Αφρικη;

ΝΑΙ ΡΕ ΓΑΜΙΟΛΗ.

Amnesiac.
20-10-2010, 14:55
Δεν έχω παρακολουθήσει το τόπικ, οπότε μπορεί να έχει απαντηθεί, αλλά το είχα πάντα απορία και είπα να ρωτήσω, το ότι οι αρχαίοι Έλληνες ΓΑΜΟΥΣΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (και κάπνιζαν και μέσα στη μούρη τους) πώς αντιμετωπίζεται από τους Πλεύρηδες και τους πλευρόφιλους (πλευροφιλία, η), στα πλαίσια της όλης αρχαιολατρείας; Σαν ψέμα, κατασκεύασμα των εβραίων; των Αιγυπτίων; σαν προσωπικά δεδομένα για τα οποία δε μας πέφτει λόγος (...); Εκεί ισχύει το "άλλες εποχές τότε"; Γενικά αυτό το λεπτό ζήτημα πώς αντιμετωπίζεται;

Σόρρυ για το οφφτόπικ.

cybernaut
20-10-2010, 14:58
Τις απόψεις μου τις έχω γράψει σε προηγούμενα post
ας τις δουμε λοιπόν:

Οι αρχαίοι Έλληνες, με πρωτεργάτη τον Ευκλείδη, κατέστρεψαν όλες τις επιστήμες

Ποια πατρίδα μας ρε μαλάκα... χαχαχαχα

Η φιλοσοφία δεν είναι επιστήμη.

δεν έχουν αντιληφθεί πως τα τελευταία 20 χρόνια οι υπολογιστές έχουν γίνει οι πιο πολύπλοκες οντότητες στον πλανήτη

Το πούτσο κλαίγανε
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ!

Το thread έγινε bump από κάποιον μαλάκα
εδω θελει εναν ικονοκλαστ να μου την πει για το bump, ασχετα με το ποιος το εκανε

το να λέει κάποιος πως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ο ανώτερος είναι απίστευτα τραγικό και γνησίως ηλίθιο. Τι να κάνουμε;

Εχω παραθεσει ΣΕΝΤΟΝΙΑ πανω σε αυτο.
Πας για μενα, χανεις τον στόχο επειδη είσαι τυφλός, και βγαζεις ηλίθιους χιλιάδες τεράστιους ανθρώπους,
Victor Hugo, Albert Einstein, Carl Sagan, Tolstoy, Pascal, Goethe included..

Deggial
20-10-2010, 15:02

Ναι.

περαν αυτον της τεχνολογιας (κ αυτο με επιφυλαξη,διοτι εχουμε γαμησει τον μητρικο μας πλανητη στο ονομα της 'εξελιξης') θα μπορουσες να ονομασεις καποιον αλλον τομεα που εχουμε εξελιχθει ως ειδος? γιατι εγω μονο κατρακυλα βλεπω απο την στιγμη που το εβραιοπουλο εγινε θεος.

με την καταλληλη παιδεια, ολοι το ιδιο ειμαστε . ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ . ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΜΜΗΜΕΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΝΟΙΑ.τωρα να πω πως ειναι ΧΡΕΟΣ των ελληνων να βγαλουν τον κοσμο απο το σκοταδισμο (ΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με την αρχαια ελληνικη εννοια!!!) παλι μουτζες θα φαω, οκ ολες δικιες μο

οι αρχαιοι δωσανε τα φωτα εμας μας εμειναν οι λαμπες..

Για το θέμα του εθνικισμού, αν αρχίσεις από την δεύτερη σελίδα του thread, θα δεις και πολλά σημεία που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ατάκες οποιουδήποτε τυχαίου χρυσαυγίτη.

MaX Payne
20-10-2010, 15:05
Δεν έχω παρακολουθήσει το τόπικ, οπότε μπορεί να έχει απαντηθεί, αλλά το είχα πάντα απορία και είπα να ρωτήσω, το ότι οι αρχαίοι Έλληνες ΓΑΜΟΥΣΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (και κάπνιζαν και μέσα στη μούρη τους) πώς αντιμετωπίζεται από τους Πλεύρηδες και τους πλευρόφιλους (πλευροφιλία, η), στα πλαίσια της όλης αρχαιολατρείας; Σαν ψέμα, κατασκεύασμα των εβραίων; των Αιγυπτίων; σαν προσωπικά δεδομένα για τα οποία δε μας πέφτει λόγος (...); Εκεί ισχύει το "άλλες εποχές τότε"; Γενικά αυτό το λεπτό ζήτημα πώς αντιμετωπίζεται;

Σόρρυ για το οφφτόπικ.

ως ψεμα
παραδεχονται οτι υπηρχε ομοφυλοφιλια στην αρχαια κοινωνια(οπως και σε καθε κοινωνια) αλλα οχι τοσο εντονα οσο λενε οι πουστηδες.

Deggial
20-10-2010, 15:07
Πας για μενα, χανεις τον στόχο επειδη είσαι τυφλός, και βγαζεις ηλίθιους χιλιάδες τεράστιους ανθρώπους,

Ναι, ε; Για βρες μου κείμενα όπου οι παραπάνω γράφουν ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ανώτερος. Όχι σπουδαίος, εμπνευστής ή οτιδήποτε άλλο που δεν ταυτίζεται με το επιχείρημα περί ανωτερότητας.

Phoebus
20-10-2010, 15:15
Τις απόψεις μου τις έχω γράψει σε προηγούμενα post
ας τις δουμε λοιπόν:

Οι αρχαίοι Έλληνες, με πρωτεργάτη τον Ευκλείδη, κατέστρεψαν όλες τις επιστήμες

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ!

Το thread έγινε bump από κάποιον μαλάκα εδω θελει εναν ικονοκλαστ να μου την πει για το bump, ασχετα με το ποιος το εκανε

το να λέει κάποιος πως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ο ανώτερος είναι απίστευτα τραγικό και γνησίως ηλίθιο. Τι να κάνουμε;

Καταλαβαίνεις ότι με ΚΑΒΛΩΝΕΙΣ επειδή ασχολήθηκες μαζί μου; Μπήκες στη διαδικασία να ψάξεις και να παραθέσεις αυτά τα ολίγα... ξέρεις πόσο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ νιώθω αυτή τη στιγμή;

Δηλαδή, για να καταλάβω, γιατί εμένα όλα αυτά μου φαίνονται πολύ παράξενα, καταλάβατε;... αυτή τη στιγμή ισχυρίζεσαι πως Hugo, Einstein, Sagan (δες το sig μου), Tolstoy, Pascal, Goethe και άλλοι πιστεύανε πως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ο ανωτεροτεροτερότερος στην ιστορία της ανθρωπότητας; Πείτε μου αλήθεια.

Deggial
20-10-2010, 15:16

Σόρρυ για το οφφτόπικ.

ως ψεμα
παραδεχονται οτι υπηρχε ομοφυλοφιλια στην αρχαια κοινωνια(οπως και σε καθε κοινωνια) αλλα οχι τοσο εντονα οσο λενε οι πουστηδες.

Pederasty in ancient Greece (http://en.wikipedia.org/wiki/Pederasty_in_ancient_Greece).

Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυταιριάζει στην σύγχρονη έννοια της παιδεραστίας, όπου αναφερόμαστε σε προεφηβικές ηλικίες. Στην αρχαία Ελλάδα, αυτό που ήταν συχνό ήταν οι σχέσεις με εφήβους.

cybernaut
20-10-2010, 15:19
περαν αυτον της τεχνολογιας, θα μπορουσες να ονομασεις καποιον αλλον τομεα που εχουμε εξελιχθει ως ειδος? γιατι εγω μονο κατρακυλα βλεπω απο την στιγμη που το εβραιοπουλο εγινε θεος.

Λοιπόν ?

Rwxamhs
20-10-2010, 15:21

Προβληματίσου.

ΝΑΙ ΡΕ ΓΑΜΙΟΛΗ.

Γιατι; Για εξηγησε το και σε μενα.

@Ρωχ
Δηλαδή εγκρίνεις πλέον τον χαρακτηρισμό "εθνικόφρον κλαπάρχιδο"; Ή μήπως καλύτερα να το έκανα tag για να αποφύγω τις μούτζες και τη κριτική, όπως πχ έγινε με τον γαμάτο χαρακτηρισμό "μόγγολε";

Φτηνο κολπακι να εκτροχιασεις την συζητηση, στην πουτανα πουτανιες; Σε ρωταω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πραγματα, στα οποια δεν απαντας.

Ρωχάμη και σαιμπερνοτ, 30 σελίδες πριν, δεν τα 'γραψα εγώ αλλά με καλύπτουν απόλυτα:

Θα χρειαστεί μάλλον για πάντα να εξηγείς στους ηλίθιους ότι δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ αυτόνομος πολιτισμός, εξωϊστορικά, αποκομμένος απο οποιονδήποτε άλλο. Θα χρειαστεί να τους εξηγήσεις ξανά και ξανά ότι ο διαφωτισμός και ο πολιτισμός που βασίστηκε στο οτιδήποτε συνέβη στην ευρύτερη ανατολική μεσόγειο, τον ξεπέρασε, με τον ίδιο τρόπο που ο αρχαιοελληνικός ξεπέρασε τους πολιτισμούς στους οποίους βασίστηκε. Θα χρειαστεί να εξηγήσεις για νιοστή φορά στους ηλίθιους ότι από τον αριστοτέλη στον καντ, στον χεγκελ, στον μαρξ, στον πλεύρη, η ανθρώπινη σκέψη εξελίσσεται, οι συγκρίσεις είναι χαζές αν είναι out of context και το context για να το συλλάβεις πρέπει πρώτα από όλα να ξέρεις σε βάθος για τι πράγμα μιλάς, πράγμα που δε συμβαίνει.

Κάπου εκεί έπρεπε να τελειώσει και η κουβέντα περί "ανωτερότητας" και λοιπών χαζών. Κατά τα άλλα, σάιμπερνοτ, στο προηγούμενο ποστ έκανα μια υπόθεση λέγοντας "έστω ότι όντως ήταν ανώτερος" και συνέχισα από 'κει, κατί που εμφανώς προσπέρασες. Το επαναλμβάνω εδώ, ήταν δεν ήταν "ανώτερος", δεν θα 'πρεπε να σε νοιάζει. Αυτά.

Εισαι σιγουρος οτι σε καλυπτει αυτη η ατακα;

Εγω προσωπικα βλεπω εναν τυπο να λεει τα αυτονοητα (η ανθρωπινη σκεψη εξελισσεται,οι πολιτισμοι αλληλεπιδρουν μεταξυ τους, σε μερικα πραγματα οι Αρχαιοι Ελληνες ειναι πλεον irrelevant, κατσε γυναικα δεν αντεχω, θα παρω τα καναλια μια), προκαταβολικη απαξιωση "πες στους ηλιθιους/δεν ξερεις σε βαθος γιατι μιλας", χωρις να μιλαει επι του θεματος. Καλο για εντυπωσιασμο, χωρις θρεπτικη ουσια ομως. Ξερολιστικο Burgerακι ενα πραγμα.

Οσο για αναπτυξη πολιτισμων, τους ιδιους γειτονες ειχαν οι Μακεδονες π.χ., τους ιδιους και οι Θρακες, 2 πορτες παραδιπλα. Οι μεν ειχαν πολιτισμο που εμεινε (και φτιαξανε και αυτοκρατορια), οι δε ηταν πελταστες στην καλυτερη, τσομπαναραιοι στη χειροτερη. Αυτο πως το εξηγει το quote;

Σόρρυ για το οφφτόπικ.

Straight ειναι οποιος τον εφαγε και δεν του αρεσε, κατι το οποιο γνωριζεις καλυτερα απο ολους!

Ναι.

με την καταλληλη παιδεια, ολοι το ιδιο ειμαστε . ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ . ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΜΜΗΜΕΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΝΟΙΑ.τωρα να πω πως ειναι ΧΡΕΟΣ των ελληνων να βγαλουν τον κοσμο απο το σκοταδισμο (ΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με την αρχαια ελληνικη εννοια!!!) παλι μουτζες θα φαω, οκ ολες δικιες μο

οι αρχαιοι δωσανε τα φωτα εμας μας εμειναν οι λαμπες..

Για το θέμα του εθνικισμού, αν αρχίσεις από την δεύτερη σελίδα του thread, θα δεις και πολλά σημεία που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ατάκες οποιουδήποτε τυχαίου χρυσαυγίτη.

Ξερω γω, παμε σε καμμια Χρυση Αυγη, καναν "πυρηνα" να τους πουμε "παιδια, Ελληνας ειναι ο εχων την Αρχαια Ελληνικη παιδεια" και "παιδια, εχουμε χασει λιγο τη μπαλα οι συγχρονοι Ελληνες", ειμαι σιγουρος οτι θα χαρουν για τις αποψεις μας και θα εχουμε μια δημιουργικη συζητηση.

(αν και οκ, ο cyber σε μερικα σημεια και υπερβολικος ειναι και αναπαραγει εθνικους Μυθους)

cybernaut
20-10-2010, 15:27
Sagan (δες το sig μου)
Το σιγκ σου το χω δει. Δυστυχώς μενεις εκεί.Αν ειχες ΑΝΟΙΧΤΟ μυαλό θα καταλαβαινες.
Δες το βιντεο για την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας του Σαγκαν.
Δες ποσοι Ελληνες αναφέρονται, δες με ποσο δέος μιλάει για αυτους,
δες ποσες φορές λέει πως ειναι το μεγαλυτερο πανεπηστημιο ολων των εποχων,
πως τα πρωτα βηματα για την κατακτηση του διαστηματος εγιναν εκει,
πως η μεγαλύτερη κληρονομιά της ανθρωποτητας ειναι Ελληνικη κ όλα αυτα τα όμορφα.
Φοβασαι μην κατηγορηθεις απο το πολυαγαπημενο σου ΕΡ μηπως κατηγορηθεις κ εσυ ως φασιστας.
Αυτο ειναι ολο.
τα ιδια ισχυουν για Deggial

Deggial
20-10-2010, 15:29
περαν αυτον της τεχνολογιας, θα μπορουσες να ονομασεις καποιον αλλον τομεα που εχουμε εξελιχθει ως ειδος? γιατι εγω μονο κατρακυλα βλεπω απο την στιγμη που το εβραιοπουλο εγινε θεος.

Λοιπόν ?

Μ' αρέσει που κάνουμε τις ίδιες συζητήσεις με 10 σελίδες πίσω.

Στις δυτικές κοινωνίες, λοιπόν, αναγνωρίσαμε ότι η δουλεία έχει αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Αναγνωρίσαμε την σημασία της ελευθερίας και της θεσμοθέτησης αναφαίρετων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεσμοθετήσαμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση (ξέρεις, αυτό που μόνο οι πλούσιοι είχαν στην αρχαία Αθήνα; ). Σταματήσαμε να εξορίζουμε όποιον τολμά να έχει διαφορετική άποψη ή να επιτίθεται στην άρχουσα τάξη (εξοστρακισμός anyone?). Σταματήσαμε να πηγαίνουμε σε μαντεία για να αποφασίσουμε ποια θα έπρεπε να είναι η πολιτική μας ή με ποιον θα έπρεπε να κάνουμε πόλεμο. Αντιληφθήκαμε ότι ο μόνος σοβαρός τρόπος να λειτουργεί δίκαια ένα δικαστικό σύστημα είναι η ύπαρξη ουδέτερου, ανεξάρτητου κριτή που κρίνει με βάσει κοινώς αποδεκτών και θεσμοθετημένων κανόνων. Αντιληφθήκαμε την σημασία του περιορισμού της εξουσίας του κράτους (Σύνταγμα). Και πολλά άλλα ωραία και καλά.

Μπορεί πολλές φορές να μην τηρούμε όλους αυτούς τους κανόνες που υποτίθεται ότι συνθέτουν την σύγχρονη δημοκρατία, αλλά τουλάχιστον δεν είμαστε στην πρωτόγονη κατάσταση της αρχαίας Αθήνας. :)

Deggial
20-10-2010, 15:31
Δες το βιντεο για την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας του Σαγκαν.
Δες ποσοι Ελληνες αναφέρονται, δες με ποσο δέος μιλάει για αυτους,
δες ποσες φορές λέει πως ειναι το μεγαλυτερο πανεπηστημιο ολων των εποχων,
πως τα πρωτα βηματα για την κατακτηση του διαστηματος εγιναν εκει,
πως η μεγαλύτερη κληρονομιά της ανθρωποτητας ειναι Ελληνικη κ όλα αυτα τα όμορφα.

Πάμε πάλι. Πού αναφέρει ότι αυτός ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον σύγχρονο;

Το ότι μιλάει με δέος δε λέει τίποτε επ' αυτού. Ούτε εμείς αρνούμαστε την σπουδαιότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

rat_poison
20-10-2010, 15:39
Εν τέλει εγώ θα θέσω το εξής ερώτημα. Ανώτερος σε τι και σε σχέση με ποιους; Ανώτερος σε σχέση με το σημερινό; Γελάω. Ανώτερος σε σχέση με τους συγχρόνους του; Ε, μπορεί να είχε τέχνες και γράμματα και όλα αυτά τα γκέη, αλλά δεν ήτανε ο μόνος της εποχής, ούτε ο αρχαιότερος.

Παραδείγματα παλαιότερων και ισάξια τεχνολογικά εξελιγμένων πολιτισμών.
Skara Brae (http://www.orkneyjar.com/history/skarabrae/)
Όταν στο Orkney χτίζανε υπόγειες πολιτείες με ανεπτυγμένο όχι μόνο τεχνικό αλλά και αισθητικό κριτήριο, οι αχαιοί τρώγανε βελανίδα.
Joumon (http://www.metmuseum.org/toah/hd/jomo/hd_jomo.htm)
Μαδερφάκιν 14,000 π.Χ. σύμφωνα με wikipedia.
.....
Και συνεχίζει η λίστα.

Το όλο πρόβλημα δεν είναι στο αν ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός γαμάει ή όχι. Γαμάει ασύστολα. Αλλά η άκριτη εξίσωση του αρχαιοελληνικού με το ανώτερο είναι κάτι το ανύπαρκτο και αντιφατικό. Ποιος γαμάει ας πούμε πιο πολύ, ο Επίκουρος ή ο Ζήνων (Επικουρειανισμός vs Στωικότητα). Ο Πλάτων ή ο Δημόκριτος (πλατωνισμός vs υλισμός); Δηλαδή το να εξυψώνεις συλλήβδην όλες τις γνωστές αρχαιοελληνικές ιδέες είναι από μόνο του κάπως βλαμμένο, αν σκεφτεί κανείς πόσες τεράστιες ιδεολογικές διαφορές και αντιφάσεις είχανε μεταξύ τους. Ποιανού το κοινωνικό πρότυπο είναι καλύτερο, του Αισχύλου ή του Ευρυπίδη; Ποιο πολιτικό μοντέλο είναι καλύτερο, οι πόλεις κράτη του κλασσικού πολιτισμού, ή η κεντρική εξουσία των Θηβών και των Μακεδόνων;
Και εν τέλει αυτή η κατάταξη των πολιτισμών σε επίπεδα αξιολογικά, τι σκατά επιτελεί; Σε τι βοηθάει; Κάθε πολιτισμός είναι το προϊόν της αλληλεπίδρασης του με το χώρο (γείτονες, κλίμα, πλουτοπαραγωγικές πηγές, γεωγραφία) και το χρόνο (προηγούμενες ιστορικές συνθήκες, επίπεδο της υπάρχουσας γνώσης). Το με ποιον πολιτισμό θα ταυτιστεί περισσότερο το εγώ κάποιου εκπορεύεται τελείως από το τυχαίο και προφανώς ο καθένας θεωρεί το ίδιον του προτιμότερο από τα υπόλοιπα. Κατά μία έννοια είναι κιόλας, γιατί συνδιαμορφώνει την ταυτότητά του. Σκέφτείτε λοιπόν τι θα λέγατε αν είχε τύχει να γεννηθείτε Εβραίοι, Βρετανοί, Ρώσοι, Ισπανοί, Ολλανδοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί, Πέρσες, Ιρακινοί, Αμερικάνοι, Αιγύπτιοι, Ινδοί, Κινέζοι, Ιάπωνες, Καμποτζιανοί, Αιθίοπες, Άραβες, Τούρκοι, Μαλινέζοι, Μογγόλοι, ή αυτόχθονες αμερικάνοι. Όλοι θα μπορούσατε να πείτε με ιστορική ακρίβεια ότι ο πολιτισμός σας για κάποια φάση της ιστορίας ήταν ο "ανώτερος" στη σφαίρα της επιρροής του. Ε, και; Τι θα κερδίζατε μ' αυτό κ πώς σας κάνει καλύτερους ανθρώπους; Καθένας περήφανος νομίζω μπορεί να είναι μόνο για τα δικά του κατορθώματα και όχι να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλυβα.

Έντιτ: Αν εξαιρέσεις τη δουλεία, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των μαζών, τη θέση της γυναίκας, τις αυστηρότατα οριοθετημένες κάστες, τα απολυταρχικά καθεστώτα, τον ιμπεριαλισμό, τη μισαλλοδοξία, τη διαφθορά στην εξουσία και τους συχνούς πολέμους ανάμεσα σε γείτονες πόλεις, ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός ήταν ο καλύτερος.

cybernaut
20-10-2010, 15:39
Ούτε εμείς αρνούμαστε την σπουδαιότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
ποιοι εισαστε εσεις ? ας μπουμε στην λογικη του ΕΡ λοιπον, ΕΡίτες μου..

Γιατι εγω ειδα ικονοκλαστ να λεει πως οι εβραιοι χωνουν πουτσες στα δοντια της αρχαιας ελληνικης γραμματειας,

φοιβο να λεει πως οι αρχαιοι γαμησαν ολες τις επιστημες

κ σενα να παιζεις με τις λεξεις κ να μου λες σε μεσες ακρες πως φρασεις οπως

"Ότι το μυαλό και η καρδιά είναι για το ανθρώπινο σώμα, είναι η Ελλάς για την ανθρωπότητα"

"Καταραμένε Έλληνα ανακάλυψες τα πάντα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία… δεν άφησες τίποτα για εμάς"

"Η Ελλάς υπήρξε το αληθινό λύκνο της ελευθερίας στο οποίο σφυριλατήθηκαν οι πρώτες πολιτείες. Εμείς είμαστε οι μαθητές [αυτών] των μεγάλων ανδρών, σε όλες τις αρχές της επιστήμης, της ηθικής και της καλής διακυβέρνησης"

"Εαν αληθεύει πως το βιολί είναι το τελειότερο των μουσικών οργάνων, τότε Ελληνικό είναι το “βιολί” της ανθρώπινης σκέψης"

"Οι Έλληνες μας εντρόπιασαν όχι μόνο με την απλότητά τους, που είναι ξένη στην εποχή μας, είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστές μας, όχι, συχνά τα πρότυπά μας, σε αυτά ακόμη τα σημεία ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ από τα οποία αναζητούμε ανακούφιση όταν μετανοούμε για τον αφύσικο χαρακτήρα των τρόπων μας. "

δεν ισοδυναμουν με ανωτεροτητα..

"Πού αναφέρει ότι αυτός ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον σύγχρονο; "
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΛΕΜΕ

atom_smasher
20-10-2010, 15:40
Οχι Ρωχαμη. Γυρνα στο λαγουμι σου.
Αν δεν καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει ανωτερος παρα μονο κατα φαντασιαν
τοτε και γω δεν σε αναγνωριζω ως ισοτιμο να συζητω μαζι σου και επομενως καθε επικοινωνια ειναι αδυνατη.

Rwxamhs
20-10-2010, 15:40
Στις δυτικές κοινωνίες, λοιπόν, αναγνωρίσαμε ότι η δουλεία έχει αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Αναγνωρίσαμε την σημασία της ελευθερίας και της θεσμοθέτησης αναφαίρετων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεσμοθετήσαμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση (ξέρεις, αυτό που μόνο οι πλούσοι είχαν στην αρχαία Αθήνα;). Σταματήσαμε να εξορίζουμε όποιον τολμά να έχει διαφορετική άποψη ή να επιτίθεται στην άρχουσα τάξη (εξορακισμός anyone?). Σταματήσαμε να πηγαίνουμε σε μαντεία για να αποφασίσουμε ποια θα έπρεπε να είναι η πολιτική μας ή με ποιον θα έπρεπε να κάνουμε πόλεμο. Αντιληφθήκαμε ότι ο μόνος σοβαρός τρόπος να λειτουργεί δίκαια ένα δικαστικό σύστημα είναι η ύπαρξη ουδέτερου, ανεξάρτητου κριτή που κρίνει με βάσει κοινούς κανόνες. Αντιληφθήκαμε την σημασία του περιορισμού της εξουσίας του κράτους (Σύνταγμα). Και πολλά άλλα ωραία και καλά.

Μπορεί πολλές φορές να μην τηρούμε όλους αυτούς τους κανόνες που υποτίθεται ότι συνθέτουν την σύγχρονη δημοκρατία, αλλά τουλάχιστον δεν είμαστε στην πρωτόγονη κατάσταση της αρχαίας Αθήνας. :)

Καταρχην, η "πρωτογονη" Αρχαια Αθηνα, για την εποχη της δεν ηταν καθολου μα καθολου πρωτογονη, η το αρνεισαι; Εκτος αν φταινε επειδη δεν ηταν στο σημερινο επιπεδο 2300+ χρονια πριν, τους μαλακες ενα πραγμα.

Επειδη τα ξαναγραψες αυτα 2 σελίδες πριν κανες εντιτ, νομιζω θελει ενα μικρο συμπληρωμα. Παμε λοιπον!

Στις δυτικες κοινωνιες λοιπον αποτιναξαμε τη δουλεια ως θεσμο το 19ο αιωνα και μονο για ομοεθνεις μας, αν ηταν αποικοι, πουτσα, μπαλα και καρατε και ολα αυτα μεχρι προσφατα, με τον ρατσισμο καλα να κρατει.

Αναγνωρίσαμε την σημασία της ελευθερίας και της θεσμοθέτησης αναφαίρετων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και αφου τα θεσμοθετησαμε αρχισαμε να τα παραβιαζουμε κατα κορον, ακομα και εν ετει 2010, οπου μας συμφερει. Αυτο φυσικα, οταν δεν ειμασταν απασχολημενοι να δημιουργουμε πολιτικα συστηματα τα οποια δεν δεχονται ανθρωπινα δικαιωματα.
Θεσμοθετήσαμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση (ξέρεις, αυτό που μόνο οι πλούσοι είχαν στην αρχαία Αθήνα;), ασχετως αμα οι φτωχοι σημερα περα απο τα βασικα δυσκολα σπουδαζουν.
Σταματήσαμε να εξορίζουμε όποιον τολμά να έχει διαφορετική άποψη ή να επιτίθεται στην άρχουσα τάξη (εξορακισμός anyone?). Τωρα απλα ειτε τον βγαζουμε στο περιθωριο ειτε τον δενουμε με καναν τρομονονομο και κανα Patriot Act. (btw, αν σε εξοστρακιζαν και ειχες εισοδηματα, το παραδακι ερεε κανονικα ;) )
Σταματήσαμε να πηγαίνουμε σε μαντεία για να αποφασίσουμε ποια θα έπρεπε να είναι η πολιτική μας ή με ποιον θα έπρεπε να κάνουμε πόλεμο. <-- αυτο δενε νομιζω οτι το εγραψες σοβαρα, εκτος αμα εισαι τοσο επιφανειακος

Αντιληφθήκαμε ότι ο μόνος σοβαρός τρόπος να λειτουργεί δίκαια ένα δικαστικό σύστημα είναι η ύπαρξη ουδέτερου, ανεξάρτητου κριτή που κρίνει με βάσει κοινούς κανόνες, ο οποιος φυσικα κριτης και λαδωνεται και εχει 1002 παραθυρακια κατα το δοκουν.
Αντιληφθήκαμε την σημασία του περιορισμού της εξουσίας του κράτους (Σύνταγμα), το οποιο βεβαια αναθεωρουμε πρακτικα καθε τρεις και λιγο.

Και πολλά άλλα ωραία και καλά.

Phoebus
20-10-2010, 15:44
Αυτό ακριβώς ήταν το νόημα του documentary για την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας!...

:Q double facepalm:

Rwxamhs
Οχι Ρωχαμη. Γυρνα στο λαγουμι σου.
Αν δεν καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει ανωτερος παρα μονο κατα φαντασιαν
τοτε και γω δεν σε αναγνωριζω ως ισοτιμο να συζητω μαζι σου και επομενως καθε επικοινωνια ειναι αδυνατη.

Αστο ρε μεγαλε, πεταξες μια μαλακια, δεν εχεις τι να πεις. Και σε ξαναρωταω, ο αρχαιος ελληνικος πολιτισμος ειναι το ιδιο με δεκα ουγκα-μπουγκα σε ενα δασος; Το ιδιο σημαντικο; Επηρεασαν το ιδιο την ανθρωποτητα; Η μεγαλη πλακα ειναι οτι τωρα ΕΣΥ εισαι ο "κατα φαντασιαν ανωτερος"

ρατ ποιζον, τα λινκς που ποσταρεις σου ανταπαντω:

Μυκηνες για το 1ο
Πελασγοι για το 2ο

Σωστο το υπολοιπο ποστ σου και σωστο το συγκακελλυμενο περι αρχαιολατρειας σχολιο στην τελευταια σειρα. Αλλα [2ο εντιτ στα καπακια] το θεμα ειναι να υπαρχει και συνεχεια σε εναν πολιτισμο. Και οι "Αχαιοι" τηγανιζανε τα σκατα τους, προχωρησανε ομως ;) Οποτε τα βελανιδια στον κωλο σου

Deggial
Ναι, ναι, τα έχουμε και όλα αυτά. Αλλά οι ηθικές αξίες της αρχαίας Αθήνας ήταν χειρότερες και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επιστρέψουμε σε αυτές (ή στην παιδεία εκείνης της εποχής) όπως ισχυρίζεται ο cybernaut.

ubu
20-10-2010, 15:46
http://i174.photobucket.com/albums/w94/PattiD68/LockThread.jpg

atom_smasher
20-10-2010, 15:49
ΦΥΣΙΚΑ. εσυ δεν το καταλαβαινεις; Διαβασε λιγο το "Παπαλανγκι" και θα δεις την σοφια που εχουν αυτοι. Αν εχεις μυαλο θα καταλαβεις. Αν οχι δεν περιμενα κατι διαφορετικο.

ikonoklast
20-10-2010, 15:51
Γιατι εγω ειδα ικονοκλαστ να λεει πως οι εβραιοι χωνουν πουτσες στα δοντια της αρχαιας ελληνικης γραμματειας,

Είναι προφανές ότι αστειεύομαι. Προφανές σε κάποιον που διαβάζει τι γράφω γενικά στο φόρουμ και έπειτα το καταλαβαίνει κιόλας.

"Πού αναφέρει ότι αυτός ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον σύγχρονο; "
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΛΕΜΕ

Πράγματι. Είσαι φασίστας και είναι καλό να το ξέρεις γιατί γενικά είναι εξαιρετικά πιο συμπαθείς οι άνθρωποι που 1. γνωρίζουν τι είναι 2. έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Να, πάρε τον πλεύρη για παράδειγμα, που σωσε τη ζωή ένα βράδυ στο youtube.

ikonoklast
20-10-2010, 15:53
Είπε παπαλανγκι ο άλλος ε;

rat_poison
20-10-2010, 15:54
Οι Πελασγοί πώς ακριβώς είναι Έλληνες, πέρα από το ότι ζούσαν στην γεωγραφική Ελλάδα;

atom_smasher
20-10-2010, 15:55
Είπε παπαλανγκι ο άλλος ε;

Εχεις κατι καλυτερο να προτεινεις;

Rwxamhs
20-10-2010, 15:56
Ναι, ναι, τα έχουμε και όλα αυτά. Αλλά οι ηθικές αξίες της αρχαίας Αθήνας ήταν χειρότερες και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επιστρέψουμε σε αυτές (ή στην παιδεία εκείνης της εποχής) όπως ισχυρίζεται ο cybernaut.

Συμφωνω σε αυτο με την παρατηρηση οτι και απο την "Αρχαια Αθηνα" (και οχι μονο) μπορουμε να κρατησουμε πραγματα!

ΦΥΣΙΚΑ. εσυ δεν το καταλαβαινεις; Διαβασε λιγο το "Παπαλανγκι" και θα δεις την σοφια που εχουν αυτοι. Αν εχεις μυαλο θα καταλαβεις. Αν οχι δεν περιμενα κατι διαφορετικο.

Προσεχε δασκαλε λιγο. Αν ενας πολιτισμος εχει να επιδειξει το παπαρανγκι και ενας αλλος 10Χ τα επιτευγματα, ο 2ος ειναι σαφως πιο γαματος, πως να το κανουμε. Επισης αμα ο 2ος παει και γαμησει τον 1ο βασει του right of conquest (σαντ μπατ τρου), τοτε de facto, συστημικα, ο 2ος ρε μαγκα ειναι ανωτερος. Δεν περιμενω απο σενα να πιασει τη 2η προταση, το γραφω μπας και ...

Rwxamhs
20-10-2010, 15:58
Οι Πελασγοί πώς ακριβώς είναι Έλληνες, πέρα από το ότι ζούσαν στην γεωγραφική Ελλάδα;

Ρε μαλακα ρατ, παλι τα ιδια θα λεμε; Ειναι πρωτοΕλληνικο φυλο.

rat_poison
20-10-2010, 15:58
Κυρίαρχος, όχι ανώτερος.

rat_poison
20-10-2010, 15:59
Όχι, είναι η ονομασία που δώσαν οι Έλληνες στους αυτόχθονες κάτοικους πριν έρθουν τα ελληνικά φύλα και τους κατακτήσουν. Ψάξου.

atom_smasher
20-10-2010, 16:00

Συμφωνω σε αυτο με την παρατηρηση οτι και απο την "Αρχαια Αθηνα" (και οχι μονο) μπορουμε να κρατησουμε πραγματα!

Προσεχε δασκαλε λιγο. Αν ενας πολιτισμος εχει να επιδειξει το παπαρανγκι και ενας αλλος 10Χ τα επιτευγματα, ο 2ος ειναι σαφως πιο γαματος, πως να το κανουμε. Επισης αμα ο 2ος παει και γαμησει τον 1ο βασει του right of conquest (σαντ μπατ τρου), τοτε de facto, συστημικα, ο 2ος ρε μαγκα ειναι ανωτερος. Δεν περιμενω απο σενα να πιασει τη 2η προταση, το γραφω μπας και ...

Τελικα δεν σκαμπαζεις και πολλα. Η αναλυση σου ειναι επιπεδη και βασιζεται σε ανοησιες. Προφανως μιλαμε αλλη γλωσσα. Κατι τετοιοι σαν και σενα μας εφεραν στα σκατα μεσα.

Rwxamhs
20-10-2010, 16:00
Μη με γαμας, γραψε ενα ενα.
Κυριαρχος = de facto ΑΝΩΤΕΡΟΣ. Να στο πω πιο απλα; Οι Ρωμαιοι κυριαρχησαν επι των Ελληνιστων και παιρνοντας την κουλτουρα εγιναν ανωτεροι!

Τελικα δεν σκαμπαζεις και πολλα. Η αναλυση σου ειναι επιπεδη και βασιζεται σε ανοησιες. Προφανως μιλαμε αλλη γλωσσα. Κατι τετοιοι σαν και σενα μας εφεραν στα σκατα μεσα.

Ξερεις τι παιζει; Οταν αρχιζεις να λες "ανοησιες/δεν σκαμπαζεις και πολλα Ρωχαμη μας εφερες στα σκατα/γαμω το σπιτι σου <--- η συνεχεια αυτου" χωρις ΕΝΑ γαμημενο επιχειρημα, περαν ενος βιβλιου, μου δινεις το δικαιωμα να πω, οτι οχι, κατι αριστερομαλακακοι σαν εσενα φερανε τα σκατα.

cybernaut
20-10-2010, 16:01
είναι εξαιρετικά πιο συμπαθείς οι άνθρωποι που 1. γνωρίζουν τι είναι
τον Πλευρη που γνωριζει ακριβως τι ειναι τον συμπαθεις δηλαδη..

2. έχουν το θάρρος της γνώμης τους
ενω εγω δεν το εχω.. γιαυτο καθομαι κ γραφω την γνωμη μου 40 σελιδες τωρα, παρα τα οσα αρνητικα εισπράτω

rat_poison
20-10-2010, 16:06
@Rwxamhs
Μαν, εσύ ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει αξιολογική ιεραρχία ανάμεσα στα συστήματα και τους πολιτισμούς, εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Το "burden of proof" λοιπόν πέφτει σε σένα να μου στηρίξεις με ποια αντικειμενικά κριτήρια πιστεύεις ότι κυρίαρχο == ανώτερο. Με τη λογική σου ο αμερικάνικος πολιτισμός της μαζικής κουλτούρας είναι ο ανώτερος, γιατί είναι ο κυρίαρχος.

cybernaut
20-10-2010, 16:11
κατι αριστερομαλακακοι σαν εσενα φερανε τα σκατα.

my point exactly.

Rwxamhs
20-10-2010, 16:12
@Rwxamhs
Μαν, εσύ ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει αξιολογική ιεραρχία ανάμεσα στα συστήματα και τους πολιτισμούς, εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Το "burden of proof" λοιπόν πέφτει σε σένα να μου στηρίξεις με ποια αντικειμενικά κριτήρια πιστεύεις ότι κυρίαρχο == ανώτερο. Με τη λογική σου ο αμερικάνικος πολιτισμός της μαζικής κουλτούρας είναι ο ανώτερος, γιατί είναι ο κυρίαρχος.

Δεν ειπα "ιεραρχια", τι ειμαστε? Στρατος; Η ειναι οι πολιτισμοι ομαδες για να βγαζουμε κατηγοριες και βαθμολογιες. Συγκρισεις ομως μπορεις να κανεις και να πεις "οι Μακκαβαιοι ηταν μαλακες ενω οι Φοινικες εσπερναν".

Αν το δεις σαν ενα ολιστικο συστημα, ναι, ο αμερικανικος πολιτισμος ειναι ο ανωτερος πολιτισμος σημερα. Οσο για το "μαζικης κουλτουρας", ρε μαν, η Αμερικη σαν πολιτισμος εχει βγαλει τα απειρα! Θες γιατι εισηγαγε κοσμο, θες γιατι αιχμαλωτισε κοσμο, θες για το ενα, θες για το αλλο, εχουνε και τεχνολογικο και ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ πολιτισμο. Η ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου αποψη, την οποια δεν περιμενω να ασπαστεις, ειναι οτι η Αμερικη ειναι η κοιτιδα της συγχρονης Δεξιας διανοησης (και δε μιλαω για neocons με paperback deals και συνεντευξεις σε talk show)

Αν τωρα ο μεσος αμερικανος ειναι κοινωνος αυτου του πολιτισμου, αυτο ειναι αλλο καπελο.

ubu
20-10-2010, 16:14

my point exactly.

ημουν σίγουρος. inb4 ανάλογες απόψεις για μετανάστες και ομοφυλόφιλους.

Rwxamhs
20-10-2010, 16:16

my point exactly.

ημουν σίγουρος. inb4 ανάλογες απόψεις για μετανάστες και ομοφυλόφιλους.

πιο σωστα επρεπε να γραφες inb4 μεσα σε καθε ξερολα αριστερουλη κρυβεται ενας δικτατορας

rat_poison
20-10-2010, 16:30
Αν τωρα ο μεσος αμερικανος ειναι κοινωνος αυτου του πολιτισμου, αυτο ειναι αλλο καπελο.

Προσωπικά τρελαίνομαι για αμερικάνικο πολιτισμό, Jefferson, Thoreau, Franklin, Chomsky, Vidal, Williams, Steinbeck, Lincoln, Miller, η μοντέρνα ποίηση που βιάζει τα παιδάκια όλης της υπόλοιπης αγγλόφωνης κτλ.

Απλά επειδή ο πολιτισμός δεν είναι μόνο αυτό που ανακριβώς και άστοχα λέμε στα ελληνικά "κουλτούρα" αλλά όλο το σύστημα ζωής και της καθημερινότητας, γι' αυτό επιμένω στο ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανωτερότητες και κατωτερότητες, αλλά απλά για χαρακτηριστικά, πετυχημένα ή όχι, διαχρονικά ή όχι, ηθικά ή όχι. Το τελευταίο quote σου το κρατάω, αλλά αντικαθιστώ τη λέξη αμερικάνος με τη λέξη αρχαίος έλληνας ή ακόμα καλύτερα με τη μεταβλητή $USER

atom_smasher
20-10-2010, 16:30
Αγαπητε Ρωχαμη δεν διαθετω κανενα επιχειρημα. ΚΕΡΔΙΣΕΣ. ζησε με τις δαφνες σου καβαλα στο αρμα σου.

Rwxamhs
20-10-2010, 16:35

Προσωπικά τρελαίνομαι για αμερικάνικο πολιτισμό, Jefferson, Thoreau, Franklin, Chomsky, Vidal, Williams, Steinbeck, Lincoln, Miller, η μοντέρνα ποίηση που βιάζει τα παιδάκια όλης της υπόλοιπης αγγλόφωνης κτλ.

Απλά επειδή ο πολιτισμός δεν είναι μόνο αυτό που ανακριβώς και άστοχα λέμε στα ελληνικά "κουλτούρα" αλλά όλο το σύστημα ζωής και της καθημερινότητας, γι' αυτό επιμένω στο ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανωτερότητες και κατωτερότητες, αλλά απλά για χαρακτηριστικά, πετυχημένα ή όχι, διαχρονικά ή όχι, ηθικά ή όχι. Το τελευταίο quote σου το κρατάω, αλλά αντικαθιστώ τη λέξη αμερικάνος με τη λέξη αρχαίος έλληνας ή ακόμα καλύτερα με τη μεταβλητή $USER

Γιατι global ο user? Στην αρχαιοελληνικη κοινωνια, ΠΙΣΤΕΥΩ οτι ο μεσος μαλακας ηταν σαφως και πιο κοινωνος ενος πολιτισμου, μονο και μονο απο τα μικρα μεγεθη της εκαστοτε πολης κρατους.

Που πιστευεις οτι υστερει η αμερικανικη καθημερινοτητα ακριβως;

Αγαπητε Ρωχαμη δεν διαθετω κανενα επιχειρημα. ΚΕΡΔΙΣΕΣ. ζησε με τις δαφνες σου καβαλα στο αρμα σου.

Παω με το αρμα μου να παρω την Πολη πισω, να ξεμαρμαρωθει και ο Βασιλευς!

ikonoklast
20-10-2010, 16:40
Πράγματι. Είσαι φασίστας και είναι καλό να το ξέρεις γιατί γενικά είναι εξαιρετικά πιο συμπαθείς οι άνθρωποι που 1. γνωρίζουν τι είναι 2. έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Να, πάρε τον πλεύρη για παράδειγμα, που σωσε τη ζωή ένα βράδυ στο youtube.

pragmati eimai fasistas απεναντι σε ανθρωπους σαν κ σενα, που παιρνουν προσωπικα καθε συζητηση.

είναι εξαιρετικά πιο συμπαθείς οι άνθρωποι που 1. γνωρίζουν τι είναι
τον Πλευρη που γνωριζει ακριβως τι ειναι τον συμπαθεις δηλαδη..

2. έχουν το θάρρος της γνώμης τους
ενω εγω δεν το εχω.. γιαυτο καθομαι κ γραφω την γνωμη μου 40 σελιδες τωρα, παρα τα οσα αρνητικα εισπράτω

Δεν είδα να παίρνω κάτι προσωπικά, λες να με νοιάζει τόσο. Πράγματι, οι πλεύρης είναι μια συμπαθέστατη φιγούρα ακριβώς για το απεριόριστο θράσσος του να δηλώνει ότι πιστεύει τα χειρότερα που είδε ποτέ αυτός ο τόπος. Λόγω της πολύ πρόσφατης ιστορίας η ψυχολογία του ακροδεξιού στην Ελλάδα δεν του επιτρέπει να δηλώνει ξεκάθαρα πράγματα όπως "ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ, ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ, ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΚΑ ΛΟΜΠΙ, ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ". Το ΛΑΟΣ και η πρόσφατη άνοδος της ακροδεξιάς στην ελλάδα έχει βοηθήσει στην κατεύθυνση του να απενοχοποιηθεί αυτή η ρητορεία αλλά πάντα υπάρχουν οι ημι-ρετρο δεξιούληδες της περασμένης δεκαετίας, όπως εσύ. Θα ντύσετε όλη τη μαυρίλα και την ασχετοσύνη που έχετε στο κεφάλι σας με δεκάδες δειλά-δειλά "όλες οι απόψεις είναι σεβαστές παιδιά, όλους πρέπει να τους ακούμε, να μη φιμώνουμε" ή ακόμα και το παιδικό "εγώ ακούω λοϊζο, εχω όλη τη δισκογραφία μικρούτσικου και θοδωράκη και έχω διαβάσει τις δέκα πρώτες σελίδες από το μεταρρύθμιση ή επανάσταση της ρόζας και τις πέντε απ' τον αναρχισμό του κροποτκιν, έχω ψηφίσει και ΣΥΡΙΖΑ! Κι εγώ αριστερός είμαι παιδιά!!".

Όχι, δεν είσαι. Γιατί πίσω και πέρα από όλα αυτά θα ξεδιπλώσεις τον πυρήνα της σκέψης του δεξιού μικροαστού: "ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ, ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ" και σιγά-σιγά όλα τα υπόλοιπα που περιγράφω πιο πάνω.

Και είναι όλα αυτά οκ, αλήθεια. Μπορεί να είσαι ο πιο καλοσυνάτος συνάδελφος στο γραφείο, ο πιο αστείος τύπος για να βγαίνεις για μπύρες, το πιο μεγάλο μπακ στο 5χ5, η πιο μεγάλη μουσική εγκυκλοπαίδεια, το πιο γλυκό τσουτσούνι και ο πιο ΓΑ-ΜΑ-ΤΟΣ τύπος. Και αν όλες αυτές οι παπαριές που ξεφούρνιζες για τους εβραίους και την "δημοκρατία σας" περιοριζόντουσαν απλά στο να σπας λίγο αρχίδια σε ένα φλορουμ ή σε καμία ταβερνειακή συζήτηση μεθυσμένων, δε θα υπήρχε ποτέ πρόβλημα και δε θα υπήρχε και λόγος για μπινελίκια. Όμως δεν είναι έτσι. Γιατί στην κουβεντούλα είναι όλα καλά, στα δύσκολα όμως είναι που κοντράρονται οι συνειδήσεις. Και εκεί ο μικροαστός τα σκατώνει, πάντα. Γιατί τότε πρέπει να πει για τις απολύσεις στο γραφείο, πρέπει να πει για μέτρα και για την "πατριωτική συνείδηση" - να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι να την παλέψουμε, να πει για την απεργία, για τους μισθούς, για τον λαθρομετανάστη, για τον εγκληματία, για τον παιδεραστή. Αριστερός δε σημαίνει "ακοω λοϊζο" και δεξιός δε σημαίνει "γουστάρω αρχαία ελλάδα". Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα που θέλουν πραγματικές απαντήσεις και το πως απαντάς εκεί είναι που δείχνει τι χρώμα αρχίδια κουβαλάς. Φιλικά όλα αυτά και τα ρέστα.

The Good Son
20-10-2010, 16:41
cybernaut εγώ προσωπικά δεν συμπεραίνω ότι είσαι φασίστας γιατί είσαι φίλος του regularpaul που τον συμπαθώ και δεν θέλω να σε πω φασίστα και να το διαβάσει αλλά παρατηρώ το εξής:

Στην σελίδα 40 (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?13095-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82&p=1046593&viewfull=1#post1046593) πχ κάθεσαι και πιάνεσαι από πόστ όπου κυρίως σε ειρωνεύονται ή φτάνουν στο αντίθετο άκρο από σένα γιατί τους έσπασες τα νεύρα.

Σε όλη την ιστορία σου είπαν 2 σοβαρά πράματα τα οποία λήγουν την κουβέντα και τα αγνόησες. Το ένα είναι όταν σε ρώτησε ο Degiall για το "πού όλοι αυτοί οι σημαντικοί επιστήμονες λένε ότι οι Έλληνες είναι ο ανώτερος λαός", κάτι που σαφώς δεν φαίνεται εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?13095-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82&p=1043462&viewfull=1#post1043462). Καθώς άλλο να εκτιμάς έναν πολιτισμό και τη συνεισφορά του και άλλο να λες ότι ο οποιοσδήποτε λαός ή "ράτσα" όπως λες είναι ανώτερη. Για λαούς και ράτσες και κυρίως Ανωτερότητα φυλών μιλάει ο Χίτλερ στο "ο αγών μου" αν σου λέει κάτι αυτό.

Το άλλο είναι αυτό που σου είπε ο ubu στο καλύτερο ποστ που ειπώθηκε μέχρι στιγμής (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?13095-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82&p=1046354&viewfull=1#post1046354): Πως ότι και να ήταν οι αρχαίοι Έλληνες, δεν μπορείς να γαμάς με την πούτσα τους. Άλλο αυτοί, άλλο η σημερινή Ελλάδα. Το μόνο που μοιράζεσαι μαζί τους είναι η γλώσσα και κάποια πολιτισμικά στοιχεία. Επιπρόσθετα όσο δικαιούσαι εσύ να γαμάς με την πούτσα τους, άλλο τόσο δικαιούται και ο οποιοσδήποτε ξένος που έχει μελετήσει τον ελληνικό πολιτισμό που είναι παγκόσμια κληρονομιά. Αλλά ο ξένος ούτε θα ενδιαφερθεί να μιλήσει για ανωτερότητα γιατί τον νοιάζει η ουσία: το πώς ο πολιτισμός αυτός συνέβαλλε στην πρόοδο. Για ανωτερότητα μιλάν όσοι δεν έχουν να παραθέσουν κάτι με τον τρέχοντα πολιτισμό των μεσημεριανάδικων και σκαλίζουν στο παρελθόν.

Deggial
20-10-2010, 16:49
Γιατι global ο user? Στην αρχαιοελληνικη κοινωνια, ΠΙΣΤΕΥΩ οτι ο μεσος μαλακας ηταν σαφως και πιο κοινωνος ενος πολιτισμου, μονο και μονο απο τα μικρα μεγεθη της εκαστοτε πολης κρατους.

Χμ, μάλλον όχι, γιατί ο μέσος μαλάκας απλά θα μάθαινε γραφή, ανάγνωση και την τέχνη του πατέρα του.

Που πιστευεις οτι υστερει η αμερικανικη καθημερινοτητα ακριβως;

Απ' το New Deal ξεκίνησαν όλες οι μαλακίες. :D

Rwxamhs
20-10-2010, 16:54

Χμ, μάλλον όχι, γιατί ο μέσος μαλάκας απλά θα μάθαινε γραφή, ανάγνωση και την τέχνη του πατέρα του.

Θα ψηφιζε (οπου ειχανε ψηφο), θα πηγαινε θεατρο, θα πηγαινε να τρολλαρει στην αγορα, θα πηγαινε και στρατο.
Ο μεσος μαλακας σημερα, τι παραπανω κανει;

rat_poison
20-10-2010, 16:55
ΠΙΣΤΕΥΩ οτι ο μεσος μαλακας ηταν σαφως και πιο κοινωνος ενος πολιτισμου, μονο και μονο απο τα μικρα μεγεθη της εκαστοτε πολης κρατους.

Operative word being "πιστεύω". Κι επίσης, δε μιλάμε για ενιαίο πολιτισμό, όταν οι ιστορικές και γεωγραφικές αντιθέσεις είναι τόσο μεγάλες.

Όσο για τα αμερικάνικα.
Το πρώτο το'χουμε συζητήσει λίγο στο offtopic, όσον αφορά τις τραγικές ελλείψεις και παραλογισμούς που έχει το αμερικάνικο κράτος σε θέματα γραφειοκρατίας, εξαρτήσεων από άσχετα με το καλό των ανθρώπων συμφέροντα και παντελούς έλλειψης παροχής βασικότατων υπηρεσιών (όπως ως πρόσφατα ένα εθνικό σύστημα υγείας). Έχει στρεβλώσεις που σχετίζονται με το φαντασιακό του αμερικάνου που νομίζει ότι το δικαίωμα να κατέχει όπλα για να προστατέψει τον εαυτό του από τον άκριτο κρατικό παρεμβατισμό έχει κάποιο νόημα στην εποχή μας.
Έχει βαθύτατες διαπολιτειακές αντιθέσεις στο μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο. Από τη μια μιλάμε για Iowa και Utah και από την άλλη για Seattle, και Νέα Υόρκη και Νέα Ορλεάνη. Πούτσες με βούρτσες δηλαδή. Τώρα να προσπαθήσω να αναλύσω όλες αυτές τις κοινωνικές αντιθέσεις σε επίπεδο καθημερινότητας είναι κάτι αδύνατο (όχι ότι μπορώ κ να το κάνω με απόλυτη αξιοπιστία) Πιστεύω πάντως ότι πρέπει να επισημανθούν. Δηλαδή από τη μια μιλάμε για πολιτισμό, μουσικάρες, φιλοσοφιάρες και τεχνολογίες και από την άλλη ξεχνάμε μία μάζα εκατομμυρίων η οποία ζει για να τρώη στο ντάινα, να πηγαίνει στο γουόλμαρτ και κυριακή να ξαναγιεννιέται με πατ ρόμπερτσον στις εκκλησίες. Από την άλλη πλευρά, μιλάμε για μία κοινωνία που σε άλλες πόλεις είναι πολυπολιτισμική με κίνδυνο που το political correctness να αποχρωματίζει οποιαδήποτε κοινωνική και πολιτική άποψη και εκδήλωση και από την άλλη μιλάμε για μέρη που αν δεν είσαι W.A.S.P. (white anglo-saxon protestan, ηλίθιοι) σε μαζεύει το neighborhood watch, ή αν είσαι εβραίος ή μαύρος στο νότο (εκτός ατλάντα και τις πόλεις τις Λουιζιάνα) ας μην το αναλύσουμε καλύτερα. Ή ανάποδα αν είσαι λευκός σε αστικό κέντρο καλύτερα να μη βγαίνεις έξω τα βράδια κι ας είσαι φτωχομπινές του κερατά. Γενικά λοιπόν το πρόβλημα της μίας αμερικής δεν είναι αναγκαστικά το πρόβλημα της άλλης αμερικής, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω ένα θα ήταν ότι αποφασίζουν για πολλούς ανθρώπους άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με τα πραγματικά τοπικά προβλήματα, ενώ πολλές φορές οι τοπικές πολιτειακές κυβερνήσεις είναι απλώς ηλίθιες, αγράμματες και άσχετες.

Rwxamhs
20-10-2010, 17:01
ΠΙΣΤΕΥΩ οτι ο μεσος μαλακας ηταν σαφως και πιο κοινωνος ενος πολιτισμου, μονο και μονο απο τα μικρα μεγεθη της εκαστοτε πολης κρατους.

Operative word being "πιστεύω". Κι επίσης, δε μιλάμε για ενιαίο πολιτισμό, όταν οι ιστορικές και γεωγραφικές αντιθέσεις είναι τόσο μεγάλες.

Όσο για τα αμερικάνικα.
Το πρώτο το'χουμε συζητήσει λίγο στο offtopic, όσον αφορά τις τραγικές ελλείψεις και παραλογισμούς που έχει το αμερικάνικο κράτος σε θέματα γραφειοκρατίας, εξαρτήσεων από άσχετα με το καλό των ανθρώπων συμφέροντα και παντελούς έλλειψης παροχής βασικότατων υπηρεσιών (όπως ως πρόσφατα ένα εθνικό σύστημα υγείας). Έχει στρεβλώσεις που σχετίζονται με το φαντασιακό του αμερικάνου που νομίζει ότι το δικαίωμα να κατέχει όπλα για να προστατέψει τον εαυτό του από τον άκριτο κρατικό παρεμβατισμό έχει κάποιο νόημα στην εποχή μας.
Έχει βαθύτατες διαπολιτειακές αντιθέσεις στο μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο. Από τη μια μιλάμε για Iowa και Utah και από την άλλη για Seattle, και Νέα Υόρκη και Νέα Ορλεάνη. Πούτσες με βούρτσες δηλαδή. Τώρα να προσπαθήσω να αναλύσω όλες αυτές τις κοινωνικές αντιθέσεις σε επίπεδο καθημερινότητας είναι κάτι αδύνατο (όχι ότι μπορώ κ να το κάνω με απόλυτη αξιοπιστία) Πιστεύω πάντως ότι πρέπει να επισημανθούν. Δηλαδή από τη μια μιλάμε για πολιτισμό, μουσικάρες, φιλοσοφιάρες και τεχνολογίες και από την άλλη ξεχνάμε μία μάζα εκατομμυρίων η οποία ζει για να τρώη στο ντάινα, να πηγαίνει στο γουόλμαρτ και κυριακή να ξαναγιεννιέται με πατ ρόμπερτσον στις εκκλησίες. Από την άλλη πλευρά, μιλάμε για μία κοινωνία που σε άλλες πόλεις είναι πολυπολιτισμική με κίνδυνο που το political correctness να αποχρωματίζει οποιαδήποτε κοινωνική και πολιτική άποψη και εκδήλωση και από την άλλη μιλάμε για μέρη που αν δεν είσαι W.A.S.P. (white anglo-saxon protestan, ηλίθιοι) σε μαζεύει το neighborhood watch, ή αν είσαι εβραίος ή μαύρος στο νότο (εκτός ατλάντα και τις πόλεις τις Λουιζιάνα) ας μην το αναλύσουμε καλύτερα. Ή ανάποδα αν είσαι λευκός σε αστικό κέντρο καλύτερα να μη βγαίνεις έξω τα βράδια κι ας είσαι φτωχομπινές του κερατά. Γενικά λοιπόν το πρόβλημα της μίας αμερικής δεν είναι αναγκαστικά το πρόβλημα της άλλης αμερικής, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω ένα θα ήταν ότι αποφασίζουν για πολλούς ανθρώπους άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με τα πραγματικά τοπικά προβλήματα, ενώ πολλές φορές οι τοπικές πολιτειακές κυβερνήσεις είναι απλώς ηλίθιες, αγράμματες και άσχετες.

Πιστευω, δεν ημουν εκει να τα δω :)

Σε οτι λες υπαρχει αντιλογος, θα παμε πολυ οφφτοπικ ομως! Οποτε ανεμενε ΠΜ

INB4 fixxxer: US FTW! LOLOLOLOL

cybernaut
20-10-2010, 17:53
ρε σεις πραγματικα merikoi εισαστε entelws ακροδεξιοι ε, απλα δεν το ξερετε ακομα!
αυτο που προσπαθω να αποδείξω κ μαλλον δεν θα καταφερω ποτε, ειναι το εξης:
ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ εκφρασει την αποψη πως συμφωνει ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ σημεια με εναν Πλευρη. Ο ubu (κ πολλοι άλλοι πριν σε αλλα θεματα) χωρις να τα εχουμε συζητησει,
έφτασαν στο συμπερασμα πως μισω ομοφυλοφιλους κ μεταναστες. . Αν αυτο δεν εινα ορισμος της εννοιας 'δεν βλεπω περα απο τα δαχτυλο μου', πραγματικα δεν ξερω τι ειναι..
Ο γκουντ σαν λεει "πού όλοι αυτοί οι σημαντικοί επιστήμονες λένε ότι οι Έλληνες είναι ο ανώτερος λαός" ενω 666 χιλιαδες φορες μιλησα για ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, οχι για καμια ανωτερη ρατσα..
πραγματικα εχω βαρεθει να προσπαθω να αποδειξω τα αυτονόητα..
Ικονοκλαστ γιατι σε ΚΑΘΕ προταση σου στο παραπανω ποστ διαστρεβλωνεις τα λεγομενα μου. Γιατι?
Βαρεθηκα τα quote κ να απανταω προταση με προταση κ ολη την μικροπρεπεια που διακατεχει τα ποστς σου, εσενα κ των περισοτέρων..
Σε πληροφορω πχ πως 'ο αναρχικος τραπεζιτης' του Πεσοα ηταν απο τα πρωτα που διαβασα στην ζωη μου, δεν ειναι πεντε ή δεκα οι σελιδες απο τα βιβλια που λες, μπορει κ να τα εχω διαβασει πριν ακουσεις μεταλικα για πρωτη φορα στην ζωη σου..
(δεν γνωριζω την ηλικια σου)
Δεν εχω ψηφισει ΚΑΙ Συνασπισμο, αλλα δεν εχω ψηφισει ΤΙΠΟΤΑ αλλο στον βίο μου, δεν ειναι καθαυτο το γεγονος που με κανει αριστερο (αλλωστε ειπα ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ αριστερος, γιατι μονο τις βασεις χρειαζεται να κρατησεις, μετα προχωρας..) οχι επειδη με εκφραζει πληρως αλλα επειδη δεν βλαπω κατι που να με εκφραζει πιοτερο..
Δεν παιρνω διαταγες απο κανεναν, κανεις δεν οριζει τον τροπο σκεψης μου..
το θεμα ειναι πως πρεπει να καταλαβετε οτι εχω γαλουγηθει σε 'αριστερο' περιβαλλον κ η πρωτη αξια που εχω ειναι η υπερασπιση του δικαιου, η ισοτητα των 'φυλων' κλπ κλπ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΚΕΙ.
ΤΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΩ ΟΤΑΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΜΙΑΣ ΓΑΜΜΗΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Και θα σκεφτομαι κριμα για τον Φρικ που νομιζει πως ειναι ΚΟΥΛ να βγαινει να δηλωνει 'ντρεπομαι που ειμαι Ελληνας' .
ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Το ARGONATH tou tolkien θα πω πως ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ γιατι η ηχητικη ομοιοτητα ειναι τετοια που δεν μου επιτρεπει να κανω κατι αλλο, κ δεν θα σκεφτω πως μερικοι θα με παρουν ως τον τυπο απο το my big fat greek wedding.
Ελληνικες λεξεις υπαρχουν χιλιαδες σε ολες τις γλωσσες σε ολον τον πλανητη αλλα ετσι οπως παμε θα το ξεχασουμε κ μεις οι ιδιοι, στην υπερασπιση της ισοτητας κ των ισων δικαιωματων για τον καθενα.
Ειναι αλλο να προσπαθεις με νυχια κ με δοντα να εισαι πολιτκλυ κορρεκτ κ αλλο να εχεις πραγματικα ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ.

είσαι ο πιο καλοσυνάτος συνάδελφος στο γραφείο, ο πιο αστείος τύπος για να βγαίνεις για μπύρες, το πιο μεγάλο μπακ στο 5χ5, η πιο μεγάλη μουσική εγκυκλοπαίδεια, το πιο γλυκό τσουτσούνι και ο πιο ΓΑ-ΜΑ-ΤΟΣ τύπος.
Ε ΝΑΙ ! ειδικα τα 3 τελευταια ε:)

Rwxamhs
20-10-2010, 18:16
[edit - opoios to de to de]
Η. ΨΟΦΑ

MaX Payne
20-10-2010, 18:28
Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυταιριάζει στην σύγχρονη έννοια της παιδεραστίας, όπου αναφερόμαστε σε προεφηβικές ηλικίες. Στην αρχαία Ελλάδα, αυτό που ήταν συχνό ήταν οι σχέσεις με εφήβους.

σε συντριβει ο αδωνις http://www.scribd.com/doc/11837765/-

The Good Son
20-10-2010, 18:32
ενω 666 χιλιαδες φορες μιλησα για ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, οχι για καμια ανωτερη ρατσα..

Με ένα πρόχειρο σερτς βρήκα διάφορα. Αλλά εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?13095-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82&p=1046528&viewfull=1#post1046528) είναι το πιο ξεκάθαρο που μιλάς για ανωτερότητα. "γιατι μου αφαιρεις το δικαιωμα να θεωρω ΕΓΩ τον ανωτερο πολιτισμο, χωρις να ειμαι ακροδεξιος ?"

Επίσης κανείς δεν λέει ότι μισείς τους μετανάστες και τους ομοφυλόφυλους. Αυτό που ειπώθηκε ήταν ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, άτομα που λένε αυτά που λες και εσύ καταλήγουν σε τέτοιες απόψεις - ατάκες. Έχει διαφορά. Για τους παιδόφιλους το έχεις πει και ο ίδιος όμως!!!!!.

edit: se periptosi pou tonisis thn diafora "anwteros politismos" - "anoteri ratsa", mporei na iparxi diafora alla kai h prwti ataka to idio ilithia ine gia diaforetikous logous (px den iparxoun zygaries metrisis gamatosinis politismwn, afto pou soupan oti o enas politismos sinevale sthn ekseliksi tou allou)

LORDSLOTH
20-10-2010, 19:06
Ανωτερος ειναι αυτος που οι λιγοι θελουν να τον φτασουν και ολοι οι υπολοιποι να τον γκρεμισουν. Ειναι δυσκολο να προσπαθεις να γινεις καλυτερος οποτε δεν μας κανουμε ολους ισους να τελειωνουμε και να μπουμε σε μια γραμμη. Ολοκληρωτισμος με το παραμυθι της ισοτητος. Εγω δεν γουσταρω να γινω ισος θελω να γινω καλυτερος απο εσενα. Οι καμπυλες ειναι πιο ομορφες απο τις γραμμες.

nikolasfluxus
20-10-2010, 19:07
ποιός σε γαμάει και σένα ρε LORDSLOTH

rat_poison
20-10-2010, 19:57
Ανωτερος ειναι αυτος που οι λιγοι θελουν να τον φτασουν και ολοι οι υπολοιποι να τον γκρεμισουν. Ειναι δυσκολο να προσπαθεις να γινεις καλυτερος οποτε δεν μας κανουμε ολους ισους να τελειωνουμε και να μπουμε σε μια γραμμη. Ολοκληρωτισμος με το παραμυθι της ισοτητος. Εγω δεν γουσταρω να γινω ισος θελω να γινω καλυτερος απο εσενα. Οι καμπυλες ειναι πιο ομορφες απο τις γραμμες.

Ολοκληρωτισμός είναι το παραμύθι της ομοιότητας, βλακάκο.
And stay down.

LORDSLOTH
20-10-2010, 20:09
Εξυπνη η απαντηση σου. Αλλαξες μια λεξη!!!!!! Μπραβο!!!!!!!!

rat_poison
20-10-2010, 20:10
Ναι. Και πώς τα κατάφερα και άλλαξα όλο το νόημα με ένα συνώνυμο, πρέπει να γαμάω. 18,4 είχα στην έκθεση στις πανελλήνιες και Β και Γ Λυκείου, λες να έχει σχέση;

rudie
20-10-2010, 20:15
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/04/Erastes_eromenos_Staatliche_Antikensammlungen_1468.jpg

LORDSLOTH
20-10-2010, 20:35
Μηπως αυτο ειχες να κανεις μονο? Να αλλαξεις το νοημα γιατι δεν σου ηταν ωραιο. Οσες λεξεις και αν αλλαξεις το νοημα των γραφομενων μου ειναι εκει ειτε σου αρεσει ειτε οχι. Και οι λεξεις που βλεπεις δεν μπηκαν τυχαια. Ισοτητα, ποιος το αποφασιζει και με ποια κριτηρια? Ολοι μαζι μηπως? Μηπως οι παραμυθαδες?

Leech
20-10-2010, 20:37
εγώ λέω πάντως να το παραθέσω αυτούσιο

ποιός σε γαμάει και σένα ρε LORDSLOTH

The Good Son
20-10-2010, 22:10

Στο πρώτο μέρος ότι και να σου πει κάποιος, δεν θα καταλάβεις επειδή εκπέμπεις στη συχνότητα του φασίστα ίσως; του μικροτσουτσουνου που λόγω κομπλεξ θέλει να συγκρίνεται με τους υπόλοιπους ίσως; κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Θα σου πω απλά ότι και η καμπύλη γραμμή είναι.

ikonoklast
20-10-2010, 22:28
cybernaut, δεν απάντησες σε τίποτα, μου πρόσαψες και μικροπρέπεια, είπες και δύο βλακείες παραπάνω. Ε, κάπου εδώ βαρέθηκα, φτάνει.

cybernaut
20-10-2010, 22:43
λοιποοοοον... !
ενα πολυ γρηγορο ψαξιμο στο google για greatest civilization μας βγαζει 23.000 αποτελέσματα (0,31 δευτερόλεπτα)

ας δουμε αυτα της πρωτης σελιδας κ ας παραθεσουμε την δημοφιλεστερη γνωμη, ετσι ενδεικτικά !
(φυσικα παραθετουν την γνωμη τους ανθρωποι απ ολον τον πλανητη.
Επίσης μπορειτε να τα δειτε αν πασα στιγμη κ μονοι σας, βαζω λινκς)

What is the greatest civilization ever to exist? | Answerbag.com

by Anonymous (ωπα ρε ολο ελληνικες λεξεις πετυχαινω θελοντας κ μη ) on January 19th, 2008

ancient greeks for sure, there the ones who created democracy, philociphy, astronomy also 30% of the english language is greek

What Is The Greatest Ancient Civilization > objectivismonline.net
(εδω εχει poll, 82% The Greeks...)

I would say Greek civilization. They are unparalelled in the areas of math, science, and philosophy in the ancient world.

Greatest civilization? http://www.eupedia.com
κ εδω poll.
1os :Greco-Roman civilization 73.68%
2os:Indian civilization 10.53%
Telautaios kai kataidrwmenos > Hebrew civilization 0%

The Greatest Civilization Ever http://www.sciforums.com

Avatar: my favourite is Greek civilization
fadingCaptain: The greatest civilization? Easy, it was the greeks. They changed the world and us humans more than any other.

http://www.military-quotes.com/forum/greatest-civilization-ever-t13120.html
xaxa ekei na deite ti ginetai.. pantokratoria leme ! den anaferetai sxedon kanenas allos para mono oi Keltes k oi Mayas...

meta exei auto http://ezinearticles.com/?Lance-Rants-on-the-Greatest-Civilization-in-the-History-of-Humans&id=180544
kapoios paparas leei :The United States is the greatest nation in human civilization history. I dare anyone to name a close second.
pame parakatw

http://forums.civfanatics.com/
Rome 17.11%
Greece 15.26%
Ancient China 9.87%

derby edw ! pame gia goalaki sto 90

kai teleutaio

What is the greatest civilization that existed on the face of this planet? http://forums.macrumors.com

Romans 37.50%
Greeks 20.45%
oloi oi ypoloipoi katw apo 10%

O KOSMOS AUTA. TO IDERNE. OXI O PLEURHS,OXI O CYBERNAUT, OXI O X AKRODEKSIOS

auta k gia shmera :)

nikolasfluxus
20-10-2010, 22:45
και στο bourdela.com ελληνίδες προτιμάνε,ΦΑΤΕ ΑΥΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΠΛΥΤΟΙ

nikolasfluxus
20-10-2010, 22:53
Ολοι μαζι μηπως? Μηπως οι παραμυθαδες?
Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ
Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ?
στη δίεση ο φιόγκος κι ο ρούχλας είναι λα

ikonoklast
20-10-2010, 23:00
λοιποοοοον... !
ενα πολυ γρηγορο ψαξιμο στο google για greatest civilization μας βγαζει 23.000 αποτελέσματα (0,31 δευτερόλεπτα)

ας δουμε αυτα της πρωτης σελιδας κ ας παραθεσουμε την δημοφιλεστερη γνωμη, ετσι ενδεικτικά !
(φυσικα παραθετουν την γνωμη τους ανθρωποι απ ολον τον πλανητη.
Επίσης μπορειτε να τα δειτε αν πασα στιγμη κ μονοι σας, βαζω λινκς)

What is the greatest civilization ever to exist? | Answerbag.com

by Anonymous (ωπα ρε ολο ελληνικες λεξεις πετυχαινω θελοντας κ μη ) on January 19th, 2008

ancient greeks for sure, there the ones who created democracy, philociphy, astronomy also 30% of the english language is greek

What Is The Greatest Ancient Civilization > objectivismonline.net
(εδω εχει poll, 82% The Greeks...)

I would say Greek civilization. They are unparalelled in the areas of math, science, and philosophy in the ancient world.

Greatest civilization? http://www.eupedia.com
κ εδω poll.
1os :Greco-Roman civilization 73.68%
2os:Indian civilization 10.53%
Telautaios kai kataidrwmenos > Hebrew civilization 0%

The Greatest Civilization Ever http://www.sciforums.com

Avatar: my favourite is Greek civilization
fadingCaptain: The greatest civilization? Easy, it was the greeks. They changed the world and us humans more than any other.

http://www.military-quotes.com/forum/greatest-civilization-ever-t13120.html
xaxa ekei na deite ti ginetai.. pantokratoria leme ! den anaferetai sxedon kanenas allos para mono oi Keltes k oi Mayas...

meta exei auto http://ezinearticles.com/?Lance-Rants-on-the-Greatest-Civilization-in-the-History-of-Humans&id=180544
kapoios paparas leei :The United States is the greatest nation in human civilization history. I dare anyone to name a close second.
pame parakatw

http://forums.civfanatics.com/
Rome 17.11%
Greece 15.26%
Ancient China 9.87%

derby edw ! pame gia goalaki sto 90

kai teleutaio

What is the greatest civilization that existed on the face of this planet? http://forums.macrumors.com

Romans 37.50%
Greeks 20.45%
oloi oi ypoloipoi katw apo 10%

O KOSMOS AUTA. TO IDERNE. OXI O PLEURHS,OXI O CYBERNAUT, OXI O X AKRODEKSIOS

auta k gia shmera :)

http://lmgtfy.com/?q=%22gayest+civilization%22

http://homeentertainment.ditttos.com/camcorders/prop-8-the-web-series-episode-1-religion
dffykvn on October 11th, 2010 at 7:48 am
@JohnnyVegaz007 Spartans were the gayest civilization to ever exist.

On their wedding nights spartan women would shave their heads and get assbanged by their husbands because their husbands were all used to men. They did this to ease them into women….

http://www.lawschooldiscussion.org/general-board/the-da-vinci-crock/200/
Naturally, to support their argument they drew much of their pride from the accomplishments of the Greeks, quite possibly the gayest civilization ever to walk to earth.

http://incrediblyreal.blogspot.com/2007/03/few-things-about-ancient-gayness.html

A few things about ancient gayness

Ancient Greece was quite possibly the gayest civilization of all time, and in all the best ways.

http://www.jackbloodforum.com/phpBB3/viewtopic.php?f=14&t=23036&st=0&sk=t&sd=a&start=45

The Greeks - their golden age was easily the gayest civilization of all time!

http://www.mustangevolution.com/forum/f99/t24003/

The Greek were the gayest civilization ever. Well, at least until all the Italians decided, "Hey, let's be fags like the Greek used to be!"

menumission
20-10-2010, 23:25
http://www.topito.com/top-des-expressions-faciles-a-localiser
http://desencyclopedie.wikia.com/wiki/Dans_ton_cul_au_fond_%C3%A0_droite
http://traduction.babylon.com/francais/a-espagnol/va_t%27faire_enculer_chez_les_Grecs!_%28verb_phrase%29/

rat_poison
21-10-2010, 00:05
Εσύ πιστεύεις ότι αν ρωτήσουμε όλους τους ανθρώπους του κόσμου την ίδια ερώτηση, θα πάρούμε απάντηση διαφορετική από το "ο Κινέζικος";

Rwxamhs
21-10-2010, 02:12
xaxaxa m ekanes k sou riksa pink re pousth !

Πρωτη φορα σε αυτο το θρεντ που σου ριξα μουτζα!

Rwxamhs
21-10-2010, 04:54
Εχω μεινει μαλακας (http://forum.christian-orthodox.gr/)

rudie
21-10-2010, 16:19
skeftomai na kanw thrent 'antalazw dyo agious polykarpous me mia agia aikaterini'.

LORDSLOTH
21-10-2010, 18:57
Να θεωρησω οτι πολλοι γι'αυτο αποφευγουν το ονομα Ελληνας, διοτι παραπεμπει στους κιναιδους;) Και φυσικο ειναι αν ρωτησεις ολους τους ανθρωπους του κοσμου ποιος ειναι ο καλυτερος πολιτισμος να σου βγει ο κινεζικος. Δεν ειναι και λιγοι οι κινεζοι. Οταν απο τα 10000 βγαζεις 20 καλα και απο τα 10 βγαζεις 5 το δευτερο ειναι σιγουρα το καλυτερο.

freak brother
21-10-2010, 20:42
το καταλαβαμε οτι εισαι τοιουτος δεν εχουμε προβλημα με αυτο ηρεμησε.

LORDSLOTH
21-10-2010, 23:24
http://www.youtube.com/watch?v=7my9mYOMNf0

freak brother
22-10-2010, 02:15
http://www.youtube.com/watch?v=7my9mYOMNf0

gay pride ftw!!!

KoiliaSamprela
22-10-2010, 10:04
Να θεωρησω οτι πολλοι γι'αυτο αποφευγουν το ονομα Ελληνας, διοτι παραπεμπει στους κιναιδους;) Και φυσικο ειναι αν ρωτησεις ολους τους ανθρωπους του κοσμου ποιος ειναι ο καλυτερος πολιτισμος να σου βγει ο κινεζικος. Δεν ειναι και λιγοι οι κινεζοι. Οταν απο τα 10000 βγαζεις 20 καλα και απο τα 10 βγαζεις 5 το δευτερο ειναι σιγουρα το καλυτερο.
:pink:
unRIaNahZpU

VirusXI
22-10-2010, 12:59
Ποιος μαλάκας έθεσε το ερώτημα "ποιος είναι ανώτερος πολιτισμός" σε πρώτη φάση;
Να ξέρουμε γιατί καίτε τα μυαλά σας δηλαδή.

Rwxamhs
22-10-2010, 13:00
Ασε μας ρε σαμπρελα (αν ΔΕΝ ποσταρεις ειρωνικα), γινανε και οι Πανξ Ρομανα με τα κλεμμενα ριφφς (αν οχι κομματια σηκωμενα αυτουσια), που βουταγανε λεφτα απο την "σκηνη", τιμητες των παντων

LORDSLOTH
22-10-2010, 17:48
Μαλλον καπου εδω βαζουμε τιτλους τελους!!!!! Καλα να περνατε και πιθανον να τα πουμε σε κανα συναυλιακο γεγονος!!!!

http://www.myetymology.com/encyclopedia/Perkele_%28band%29.html

freak brother
22-10-2010, 17:52
στο επομενο λαιβ του Ξηγα!

freak brother
22-10-2010, 17:57
παντως κακα τα ψεμματα , αν δεν ετρωγαν αυτοι οι μουνοπαναδες (φονταμενταλιστες) κατασκοποι των Περσων τον Σωκρατες τοτε με την νοθευση του εκλογικου αποτελεσματος η νεα ελληνικη διανοηση θα χε ξεφυγει πολυ , θα χαμε φτασει αλλα επιπεδα σκεψης.. για να μη πω για τα αλλα τα μεμετια που αντεγραψαν οτι τους συνεφερε απο τους φιλοσοφους και την αρχαια γραμματεια και αυτα τα πραγματα που μιλαγαν για την ανωτεροτητα της φυλης μας και τα υπερσυμπαντικα ταξιδια μας (το ταξιδι του Λουκιανου πχ στην σεληνη το περασαν και καλα οτι ειναι sci fi) ... θα μασταν τωρα σκανδιναβια τουλαχιστον.

Rwxamhs
22-10-2010, 18:05
παντως κακα τα ψεμματα , αν δεν ετρωγαν αυτοι οι μουνοπαναδες (φονταμενταλιστες) κατασκοποι των Περσων τον Σωκρατες τοτε με την νοθευση του εκλογικου αποτελεσματος η νεα ελληνικη διανοηση θα χε ξεφυγει πολυ , θα χαμε φτασει αλλα επιπεδα σκεψης.. για να μη πω για τα αλλα τα μεμετια που αντεγραψαν οτι τους συνεφερε απο τους φιλοσοφους και την αρχαια γραμματεια και αυτα τα πραγματα που μιλαγαν για την ανωτεροτητα της φυλης μας και τα υπερσυμπαντικα ταξιδια μας (το ταξιδι του Λουκιανου πχ στην σεληνη το περασαν και καλα οτι ειναι sci fi) ... θα μασταν τωρα σκανδιναβια τουλαχιστον.

Με το χερι στην καρδια, ΠΙΝΚΑΡΑ (και λερωσα και το σωβρακο!)

nikolasfluxus
22-10-2010, 19:11
ο βλάκας ο Ρωχάμης είναι ο LORDSLOTH

rudie
22-10-2010, 19:51
Egw skeftomoun oti einai o nikos_souvlas.

nikolasfluxus
22-10-2010, 20:08
<Rwxamhs> ο βλάκας ο Ρωχάμης είναι ο LORDSLOTH
<Rwxamhs> lol ti vlakas
<nikolasfluxus> ελα τωρα
<Rwxamhs>oyte kan
<nikolasfluxus> 100%
<Rwxamhs> ok
<Rwxamhs> poy to sthrizeis?
<nikolasfluxus> εχετε το ιδιο στυλ γραφης
<nikolasfluxus> συμπτωματικα μπουκαρετε στο ιδιο θρεντ
<nikolasfluxus> τον τελευταιο καιρο ακους κατι σκινχεντ oi και τετοιες αηδιες
<Rwxamhs> akyros kai sta 3
<nikolasfluxus>ε και ειναι προφανες τρολ,ουτε καν προσπαθει να βγαλει κανα νοημα
<Rwxamhs> nope
<nikolasfluxus> οπως κι εσυ βεβαια
<Rwxamhs> akyros kai sta 4
<Rwxamhs> epishs gia na soy apodei3w oti eisai mpoylhs
<Rwxamhs> 8a ekana FAKE gia na milaw pio kosmia?
<Rwxamhs> h 8a evaza fake genika?
<Rwxamhs> kai apo poy kai ws poy
<nikolasfluxus> θα εκανες FAKE γιατι εισαι αργοσχολος
<nikolasfluxus> καλα,οπως ολοι μας βεβαια αλλα εσυ το κρατας αληθινο
<Xtikio> 50e sto fluxux
<Rwxamhs> idio styl grafhs?
<Rwxamhs> lol malaka
<Rwxamhs> malaka
<Rwxamhs> ama ENAS exei sovarh doyleia sto ER
<Rwxamhs> kai gamietai sth doyleia
<Rwxamhs> eimai egw
<nikolasfluxus> ΕΙΝΑΙ Ο H.
<nikolasfluxus> α κι εσυ δουλευταρας
<nikolasfluxus> ενταξει nerd εισαι λογικα καπου με pc δουλευεις
<nikolasfluxus> δεν παιζει ρολο

Rwxamhs
25-10-2010, 17:55
cybernaut, αμα δεν κανεις πλακα, το γαμησες ρε φιλε!

Rwxamhs
25-10-2010, 18:04
τα δυο παραπανω ποστ σου ειναι εθνικιστικα, με την κακη εννοια του ορου ομως!

00i00
25-10-2010, 18:05
καπου εκει στον Λαλα μου φυγε ενα θλιψ και σταματησα να διαβαζω

cybernaut
25-10-2010, 18:40
που σαι συ ρε!

00i00
25-10-2010, 19:01
σε κατι spa ημανε
τωρα πισω στο μαλλι και στα θρανια

σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ τωρα...μην ξαναποσταρεις σε αυτο το θρεντ
ποσταρε πιπιτσες
ποσταρε μαλλι
ποσταρε 18φυλλα
αλλα οχι εδω

Rwxamhs
25-10-2010, 19:04
σε κατι spa ημανε
τωρα πισω στο μαλλι και στα θρανια

σε ΠΑΡΑΚΑΛΩ τωρα...μην ξαναποσταρεις σε αυτο το θρεντ
ποσταρε πιπιτσες
ποσταρε μαλλι
ποσταρε 18φυλλα
αλλα οχι εδω

Κατσε ρε φιλε, κατσε ρε φιλε, το ψωμι πας να μας φας;

Parasight
25-10-2010, 23:46
http://www.facebook.com/pages/PANORAMA-THESSALONIKES/KASAPE-AIMILIA-YPOPSEPHIA-SYMBOULOS-DEMOTIKES-KOINOTETAS-PANORAMATOS/135457813171053#!/pages/PANORAMA-THESSALONIKES/KASAPE-AIMILIA-YPOPSEPHIA-SYMBOULOS-DEMOTIKES-KOINOTETAS-PANORAMATOS/135457813171053

Doom
04-12-2010, 00:58
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:

– ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ "ΚΥΡΟΣ" ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ (ΑΝ)ΑΡΧΗ, ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΗ Ο ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΟΧΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΜΕΝΟΙ ΜΕΣΩ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

– ΤΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΙ Η ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΗ (ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ) 80ΧΡΟΝΗ ΓΡΙΟΥΛΑ ΠΟΥ ΖΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΡΜΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ, Ο 18ΧΡΟΝΟΣ ΧΑΣΙΚΛΗΣ ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΒΑΛΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, Η ΨΩΛΟΧΥΜΕΝΗ ΚΟΚΑΪΝΟΜΑΝΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΠΟΥ "ΤΡΑΓΟΥΔΑ" ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΤΣΙΔΙΚΑ, Ο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ, ΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, Ο ΗΡΩΪΝΟΜΑΝΗΣ Κ.Λ.Π. ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ* (!!!) ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ (ΕΜΜΕΣΩΣ) Π.Χ. ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (!!!), ΑΝΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΑΤΕΘΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ.

– ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΙ, ΔΙΑΛΥΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ-ΚΟΜΜΑΤΙΑ-ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ** ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΗΤΟΙ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΩΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΤΩΧΥΡΩΜΕΝΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΒΙΟΥ.

ΣΗΜΕΙΩΣΙ*: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ.

ΚΟΜΜΑ= ΕΚ ΤΟΥ ΚΟΠΤΩ (ΚΟΒΩ).

H.
04-12-2010, 02:23
Το μουνί της μάνας σου.