PDA

View Full Version : PC & Games Offtopic thread

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34

BLiTzER
26-06-2014, 18:11
Επειδή τώρα τα είδα αυτά.

εδιτ: Καθημερινή χρήση Windows 7 εδώ λόγω δουλειάς, Ubuntu στο dual boot και Debian στους servers. Απλά οι Μπλίτζερς πρέπει να παραδέχεστε ότι δουλεύετε σε αυτά λόγω σπουδών / gaming ή οτιδήποτε, δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος.

Αν και το άγγιξα ήδη, κάπως έτσι, αλλά από την αντίθετη σκοπιά. Γιατί να αλλάξεις κάτι που δουλεύει; Βλέπω ταινίες, σερφάρω, κατεβάζω, δουλεύω, προγραμματίζω, παίζω games, κάνω πολλά πράγματα στο πισί μου. Γιατί να ρισκάρω οποιαδήποτε ασυμβατότητα/δυσλειτουργία, όταν έχω ένα λειτουργικό που δε μου δημιουργεί ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα; Θα μου πεις, μεγαλύτερη ασφάλεια, μεγαλύτερος έλεγχος. Ναι μεν, αλλά δεν είμαι ο τυπικός, αρχάριος χρήστης που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με οποιοδήποτε από τα 2. Είναι το χόμπι μου και το επάγγελμά μου. Και για να μη λέω μεγάλα λόγια, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δε μου έχει λείψει κάτι. Πάντα έβρισκα τρόπο. Αν χρειαστώ κάτι που δε μπορώ να το κάνω σε Win7 (τα οποία είναι εξαιρετικό λειτουργικό για windows btw), σαφώς θα κοιτάξω άλλες επιλογές.

EDIT: run as Administrator και sudo ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα. Στη μια περίπτωση μπορεί να εισαι ήδη logged in σαν admin και πάλι να πρέπει να κανεις run as admin, ενώ στη δεύτερη, αν μπεις σαν superuser από την αρχή, δε χρειάζεται το sudo.

Επίσης, όσο γελοίο κι αν ακούγεται, στο run as admin απλά το πατάς και γίνεται, στο sudo αν δε δώσεις su password δε γίνεται. Call me security, see?

Ναι, οκ, νομίζω όλοι ξέρουμε πώς λειτουργούν και όλοι καταλάβαμε το πόιντ μου. Για την ιστορία, πάντως, ούτε το "run as admin" δουλεύει απλά με ένα κλικ, αν δεν είσαι ήδη λογκαρισμένος σαν αντμίν. Αλλά όταν είσαι, ναι, είναι ηλίθιο που υπάρχει καν.

BLiTzER
26-06-2014, 18:18
Mα δεν κάνει κανείς linux preaching, αυτό είναι το αστείο. O ratpoison με σκοπό να βοηθήσει, πρότεινε μια λύση που (αποδεδειγμένα) είναι πιο απλή σε linux.

Mμ δεκτό. Παραδέχτηκα στον δε-θυμάμαι ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να κάνεις κάτι με τον ευκολότερο/ταχύτερο τρόπο. Απλά αυτό που αντιπρότεινα ήταν να ρωτήσει/ψάξει/διαβάσει πώς μπορεί να φτάσει στο ίδιο αποτέλεσμα με το λειτουργικό που ήδη δουλεύει, ακόμα κι αν χρειαστεί λίγο παραπάνω κόπο. Στην τελική, θα μάθει κάτι. Εκτός αν σκοπεύει να το γυρίσει σε λίνουξ σύντομα, οπότε είναι μια καλή αρχή :)

Τα windows αν δεν μπορούσες να τα κλέψεις, δεν θα υπήρχαν στο χάρτη.

Μια χαρά θα υπήρχαν. Απλά όχι στο δικό μου πισί λολ.

Ακόμα και για απλό browsing/streaming θέλεις τουλαχιστον ένα antivirus/antimalware στα winblowz.

Oκ. Και; 3 λεπτά και 50 Mb αργότερα τα έχεις. Εδώ εσύ έχεις ολόκληρο δεύτερο λειτουργικό για να κάνεις τη δουλειά σου :P

OniBocho
29-06-2014, 10:02
Ακόμα και για απλό browsing/streaming θέλεις τουλαχιστον ένα antivirus/antimalware στα winblowz.

Oκ. Και; 3 λεπτά και 50 Mb αργότερα τα έχεις. Εδώ εσύ έχεις ολόκληρο δεύτερο λειτουργικό για να κάνεις τη δουλειά σου :P

Επειδή το μόνο πρόβλημα είναι να τα αποκτήσεις κι όχι τι στερούν από την απόδοση του μηχανήματός σου... (και μη μου απαντήσεις "μαλάκα μου, με 12 terra RAM σιγά μη νιώσει το μηχάνημα", γιατί μάλλον αγνοείς πόσα σιχαμένα laptop των 200 ευρώ υπάρχουν εκεί έξω που σέρνονται χαμερπή στο βόθρο που τα πέταξε ο Gates)

12 stars circle your brow
29-06-2014, 10:16
Ποιο πρόβλημα να τ'αποκτήσεις; MSE για όλους τους χρήστες windows (και με μη-αυθεντικά, απλά με windows loader για να δείχνουν genuine) κι είναι μια χαρά.

dtbsog
29-06-2014, 11:17
Κάτι τέτοια βλέπουν και γελάνε οι χρήστες OS X ...

rat_poison
29-06-2014, 11:25
γελά δ' ο μωρός καν τι μη γελοίον ει

Phantom Duck
29-06-2014, 11:37
τόσα λεφτά έχουν χαλάσει γι' αυτό άλλωστε.

dtbsog
29-06-2014, 11:39
γελά δ' ο μωρός καν τι μη γελοίον ει

Ε, εδώ που τα λέμε υπάρχει κάτι το γελοίο πάντα σε συζητήσεις Windows vs Linux (vs OS X).

BLiTzER
29-06-2014, 12:23
http://www.gianfrancopellegrino.com/blog/wp-content/uploads/2011/02/82920_700b.jpg

@ονιμπότσο: λες βλακείες, αλλά βαριέμαι να εξηγώ.

cloud
30-06-2014, 15:24

Επειδή το μόνο πρόβλημα είναι να τα αποκτήσεις κι όχι τι στερούν από την απόδοση του μηχανήματός σου... (και μη μου απαντήσεις "μαλάκα μου, με 12 terra RAM σιγά μη νιώσει το μηχάνημα", γιατί μάλλον αγνοείς πόσα σιχαμένα laptop των 200 ευρώ υπάρχουν εκεί έξω που σέρνονται χαμερπή στο βόθρο που τα πέταξε ο Gates)

Τα 8 έχουν κάνει μεγάλα βήματα σε αυτό το θέμα. Στο βαθμό δηλαδή που αυτό είναι θέμα κι όχι η βλακεία και άγνοια που δέρνει τον χρήστη.

ypersyntelikos
01-07-2014, 16:07
Λολ, μία ερώτηση έκανα και όταν ξαναμπήκα στο θρεντ είχε 3+ σελίδες παραπάνω κουβέντα. Το ER ενδιαφέρεται πολύ για μένα τελευταία :pink::pink:

Γενικά και σε ubuntu και σε windows το πρόβλημα με το πληκτρολόγιο παραμένει, οπότε μάλλον δεν είναι θέμα κάποιου process που το δεσμεύει.

Στo ubuntu με showkey -a συμβαίνει το ίδιο, με δεξί shift + a δε βγάζει τίποτα.

(κάνα πληκτρολόγιο κανείς?? ;) )

Κατά τα άλλα,

UBUNTάρες καυλερές με καθημερινή χρήση για ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
windows μόνο για games και τους γαμώ το σπίτι.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΡΕΝΤ.

Sotos_The_Tequiler
08-07-2014, 23:13
ξέρει κάνεις από scribd πως κατεβάζεις κούτρα; Τα passwords που δίνουν μερικά site που δοκίμασα δε δουλεύουν.

supermachoman
09-07-2014, 22:05
yo, η παρέα έχει ξεκινήσει να παίζει το DayZ, και με ψήνουν κι εμένα.
το πισί μου είναι μια χαρά (εξαπύρηνος στα 3, 8άρα μνήμη κτλ), αλλά η κάρτα γραφικών είναι μια σάπια onboard
με κάνα 50ευρο παίρνω κάρτα γραφικών που να το σηκώνει? ας είναι και λίγο παραπάνω, θα την ψάξω μεταχειρισμένη

requirements (http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=9221&game=DayZ%20Standalone)

cloud
09-07-2014, 22:34
Δύσκολο. Με 50 γενικά 3d games τα ξεχνάς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Επίσης ξέχασες το βασικό, την ανάλυση της οθόνης, αλλά σε γενικές γραμμές ανέβα στο 100ρικο.

supermachoman
10-07-2014, 02:43
Δύσκολο. Με 50 γενικά 3d games τα ξεχνάς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Επίσης ξέχασες το βασικό, την ανάλυση της οθόνης, αλλά σε γενικές γραμμές ανέβα στο 100ρικο.

ούτε καν αυτή?

http://www.e-shop.gr/asus-r7-240-r7240-2gd3-l-2gb-gddr3-pci-e-retail-p-PER.513641

cloud
10-07-2014, 13:11

ούτε καν αυτή?

http://www.e-shop.gr/asus-r7-240-r7240-2gd3-l-2gb-gddr3-pci-e-retail-p-PER.513641

Αυτή δεν είναι των 50 μόνο και μόνο επειδή είναι σε προσφορά, να συνεννοούμαστε. Πάλι δεν είπες ανάλυση. Τεσπα, αν είσαι έως 1680*1050 λογικά θα παίζει αλλά μη περιμένεις θαύματα, είναι και DDR3. Θα λεγα να πας σε 250 με DDR5 τουλάχιστον. Επίσης να ξέρεις πως ακόμη και με την προσφορά είναι μεν φτηνή αυτή που κοιτάς αλλά είναι και πεταμένα λεφτά, όταν με +30 βρίσκεις π.χ. http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=radeon+7770 που θα σου βγάλει τα λεφτά της με το παραπάνω. Πλην της περίπτωσης που το τροφοδοτικό σου είναι πολύ σάπιο για να σηκώσει οποιαδήποτε vga με extra τροφοδοσία.

supermachoman
10-07-2014, 13:42
έλα σόρρυ, αυτή είναι η οθόνη: http://www.cnet.com/products/samsung-syncmaster-t200-lcd-monitor-20/specs/
δε ξέρω μοντέλο τροφοδοτικού, μόνο ότι είναι 750άρι και ms-tech

να πάρω την πάνω πάνω MSI (ή την από κάτω που λέει club3d?) που λίνκαρες δηλαδή και θα είμαι τζετ?

κρίμα είναι 90 ευρώ για να παίζω DayZ, diablo2 και κάνα λολάκι :[

cloud
10-07-2014, 14:11
Ευκαιρία λοιπόν να σοβαρευτείς και να πας σε diablo 3 και dota 2 :P H MSI για στοκ χάουζ λέει στο πλαίσιο, αν δεν την έχει δλδ στην περιοχή σου πας στην επόμενη.

Ότι νομίζεις πάντως με την άλλη παίζει να τα κλαις και τα 60ευρώ.

supermachoman
10-07-2014, 14:19
ok, και μια τελευταία ερώτηξη:
μεταχειρισμένα κοιτάω ή ούτε καν?

Phantom Duck
10-07-2014, 15:40
Ευκαιρία λοιπόν να σοβαρευτείς και να πας σε diablo 3 και dota 2 :P

είπε ότι έχει παρέα #shotsfired

ypersyntelikos
26-07-2014, 13:25
Φίλος προτίθεται να μου πουλήσει το PS3 του με ένα χειριστήριο και τα εξής παιχνίδια: Buzz(με χειριστήρια), Uncharted 3 (μη ανοιγμένο στο κουτί του), Grand theft auto 5, far cry 3 (μη ανοιγμένο στο κουτί του), metal gear solid 4, nba 2k14 και Pro.

170 ευρώ είναι καλά;

OniBocho
26-07-2014, 13:28
Ξέρεις ποια έκδοση του PS3 είναι; Πρώτο, slim, ultraslim? Έχει μια μικρή σημασία και αυτό. Γενικά, ναι, είναι καλά ειδικά αν είναι κάποιο καινούργιο και το έχει μεταχειριστεί καλά.

ypersyntelikos
26-07-2014, 13:35
Ξέρεις ποια έκδοση του PS3 είναι; Πρώτο, slim, ultraslim? Έχει μια μικρή σημασία και αυτό. Γενικά, ναι, είναι καλά ειδικά αν είναι κάποιο καινούργιο και το έχει μεταχειριστεί καλά.

Νομίζω είναι το slim χωρίς να είμαι και σίγουρος. Ποιες οι διαφορές; (εκτός από το χώρο που πιάνει)

Κι εγώ νομίζω είναι καλά, αν σκεφτείς ότι μόνο του το GTA 5 κάνει 50 ευρώ. Το ps3 είναι σε καλή κατάσταση, τις προάλλες παίζαμε παρέα.

OniBocho
26-07-2014, 13:56
Σημαντικό είναι να μην πρόκειται για το πρώτο rev, γιατί πέρασαν τα χρόνια, κυρίως πέρασαν μπόλικα καλοκαίρια και το σύστημα ψύξης του δεν είναι ό,τι καλύτερο (ένα μεγάλο fan έχει στο κέντρο, κάτω από όλο το hardware) και γενικά μέσα στο hype του Next Gen gaming, σίγουρα θα χρησιμοποιήθηκε πολύ. Τα επόμενα, τόσο το slim όσο και το περσινό ουσιαστικά (ultraslim) είχαν καλύτερη ψύξη, βελτιωμένη απαγωγή θερμού αέρα, χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και μερικά tweaks σε cpu και μνήμες, που δεν έκαναν τεράστια διαφορά στην απόδοση (δε θα μπορούσαν και δε θα έπρεπε) αλλά έτρωγε λιγότερο ζόρι.

Τσίμπα το, εφόσον το έχεις δει και είναι σε καλή κατάσταση. Αν σου αρέσουν και τα παιχνίδια που σου δίνει, τότε μια χαρά θα παίζεις! Γιατί το πουλάει; Αγόρασε το 4;

Slim (http://images.eurogamer.net/articles//a/7/4/2/8/8/3/3._console.jpg.jpg)

ultraslim (http://i.i.cbsi.com/cnwk.1d/i/tim/2012/09/18/8001374977_a2826448ed_k.jpg)

Phantom Duck
26-07-2014, 13:59
βελτιωμένη απαγωγή θερμού αέρα

μερικές φορές νιώθω βλαμμένος με το πόσο με τσαντίζουν μερικά άτομα στο ίντερνετ

ypersyntelikos
26-07-2014, 14:06
Γιατί το πουλάει; Αγόρασε το 4;

Πουλάει όλο του το σπίτι γιατί θέλει να πάρει μηχανή

Neuroscar
29-07-2014, 14:09
Ειναι δυνατον να μην εχει πει ακομα τιποτα κανεις για το καλυτερο καθαροαιμο rpg των τελευταιων ετων?
Μιλαμε γι'αυτο
wcA4VO30Yg0

H.
30-07-2014, 18:39
Κλαίω. Θα ξαναστήσω το devine divinity αυτήν ΤΗΝ ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ πάλι, μπας και το τερματίσω ποτέ και μετά ίσως αυτό.

ypersyntelikos
01-09-2014, 20:50
Ξέρει κανείς κανένα hand disk benchmark προγραμματάκι;

Με λίγα λόγια θέλω να δω αν ένας σκληρός που έχω είναι ετοιμοθάνατος ή όχι.

Windows ή Linux, απ' όλα έχουμε.

tsonos
01-09-2014, 21:08
Hard Disk Sentinel is the 1 That Y R Lookin'4...8)

Aleister
02-09-2014, 21:32

το defraggler θες

Ιάβας
03-09-2014, 12:31
Τι είναι το hand disk;

antimusic
03-09-2014, 12:56

to hard disk sentinel θες. αν πεθαίνει ο δίσκος μην κάνεις benchmark ή defag.

Shirime
04-09-2014, 16:19
Τι είναι το defag;

Parasight
04-09-2014, 16:27
Νομίζω το λέει μόνη της η λέξη: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=defag

Tribe
05-09-2014, 15:03
Έχει κανείς ιδέα πως στο excel να δημιουργήσω κελιά από τα περιεχόμενα ενός φακέλου; γίνεται;
Έχω ένα φάκελο με 3000 άλλους φακέλους ουσιαστικά και τα θέλω σε ένα spreadsheet στο excel

antimusic
06-09-2014, 00:37
the long way round

άνοιξε μια γραμμή εντολών, πήγαινε στο φάκελο που θέλεις και γράψε "dir /o /b /s /ad>list.txt". θα σου φτιάξει ένα αρχείο κειμένου με τις διαδρομές των φακέλων. κάνε αυτό το list.txt import στο excel. σιάξε το λίγο στο notepad αν χρειάζεται πρώτα, ή απλά βάλε για separator στο import αυτό: "\" και το φτιάχνεις μετά στο excel. αλλά να έχεις κάνει οπωσδήποτε defag.

Tribe
06-09-2014, 03:51
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

υγ: το defrag γιατί;

Phantom Duck
06-09-2014, 10:44
defag μωρή αδερφάρα.

antimusic
06-09-2014, 18:24
υγ: το defrag γιατί;

κοροϊδεύω τον εαυτό μου, μην ασχολείσαι.

Shirime
07-09-2014, 04:16
https://www.youtube.com/watch?v=qz5i171h_no

change the "s" to a dollar sign

Neuroscar
20-09-2014, 12:49
Παει, αυτοι τη βρηκανε τη συνταγη.
coWnxfSFtKk&app=desktop :malakia:
Παρατηρουμε στο τελος του βιντεο τους συντελεστες, καθως και την απαντηση στο some say that the rpg genre is dead.
Α ναι, χθες βγηκε το wasteland 2.
Αντιο ζωη.

phthoggon
20-09-2014, 13:18
Υπερτέλειο φαίνεται, σοβαρό και "λογοτεχνικό". Με το που έσκασαν τα τράιμπαλ άμπιεντ σκέφτηκα αμέσως Mark Morgan/Fallout 1 χεχ.

tsimpouklano
22-09-2014, 23:14
http://game.ioxapp.com/color/

(ναι έχω εξεταστική)

29.

edit: 31

nothingman
08-10-2014, 15:23
Έχω ένα ePub που αγόρασα/κατέβασα από iTunes και θέλω να το ανοίξω σε windows, μπορώ να αφαιρέσω το κωλοdrm;
Φχαριστώ.

antimusic
08-10-2014, 18:48
νομίζω το http://calibre-ebook.com/ θέλεις. εκτός αν κάνει μόνο το ανάποδο, δε θυμάμαι, σόρι.

nothingman
08-10-2014, 19:59
Δεν το ανοίγει γιατί κωλοdrm.
EPubor και Epubee δεν αφαιρούν το drm της apple (apple fairplay lol), μάλλον δουλεύουν μια χαρά με άλλα αν ενδιαφέρεται κάποιος.

Τέλος πάντων, έκανε 2,5 ευρώ οπότε δεν είναι κανένα φοβερό θέμα και θα το πάρω αν δε βρω άλλη λύση ως αύριο από το site του penguin.
Ευχαριστώ πάντως ρινς και κοιλιά, λεβέντες σωστοί.

(έντιτ: το fan mail του hornby είναι, έχει βγει μόνο σε ebook)

SpiritCrusher
09-10-2014, 20:15
Έχω ένα ePub που αγόρασα/κατέβασα από iTunes και θέλω να το ανοίξω σε windows, μπορώ να αφαιρέσω το κωλοdrm;
Φχαριστώ.

φρέσκο "deal" που ήρθε στο mail. Για τσέκαρε

http://sharewareonsale.com/s/epubor-all-drm-removal-giveaway-sale

Art In Haste
05-11-2014, 11:04
Ερώτηση προς χρήστες μακ.

Μου εμφάνισε να κατεβάσω δωρεάν το Yosemite. Δουλεύω σε Lion 10.7.5. Να μπω στο κόπο;

tsonos
05-11-2014, 12:23
Please Don't/So far Yosemite has been nothing but a time thief.

babality
05-11-2014, 13:03
Ειναι δυνατον να μην εχει πει ακομα τιποτα κανεις για το καλυτερο καθαροαιμο rpg των τελευταιων ετων?
Μιλαμε γι'αυτο
wcA4VO30Yg0

επος

Art In Haste
06-11-2014, 13:42
Please Don't/So far Yosemite has been nothing but a time thief.

Ευχαριστώ!

Drumsick
08-11-2014, 20:25
Έχω ένα αρχείο με καμιά δεκαριά φακέλους, καθένας εκ των οποίων περιέχει υποφακέλους οι οποίοι περιέχουν αρχεία. Υπάρχει κάποιος γρήγορος τρόπος να αντιγράψω όλα τα αρχεία σε έναν φάκελο χωρίς να μπαίνω σε κάθε έναν υποφάκελο με τη σειρά?

hlektrologos_amhxanos
08-11-2014, 20:32
(απαντηση χωρις επαρκή αιτιολογηση δεν θα βαθμολογηθεί )

Drumsick
08-11-2014, 20:36
Γέλασα βρε πούστη.

Once_Emperor
08-11-2014, 21:47
Έχω ένα αρχείο με καμιά δεκαριά φακέλους, καθένας εκ των οποίων περιέχει υποφακέλους οι οποίοι περιέχουν αρχεία. Υπάρχει κάποιος γρήγορος τρόπος να αντιγράψω όλα τα αρχεία σε έναν φάκελο χωρίς να μπαίνω σε κάθε έναν υποφάκελο με τη σειρά?

Υποθέτω ότι εννοείς ότι εχεις φάκελο, όχι αρχείο. Σε powershell:

cd C:\Whatever\your\top\level\folder\
get-childitem -rec -include *.* | copy-item -destination .

Semi-tested αλλά κάνε και κανα backup καλού κακού...

antimusic
09-11-2014, 00:23
αν τα αρχεία είναι ίδιου τύπου κάνε ένα search (πάνω δεξιά στο ανοιχτό παράθυρο) στον αρχικό φάκελο για τον συγκεκριμένο τύπο αρχείου και διάλεξε τα όλα μαζί. αν είναι αρχεία word για παράδειγμα γράψε εκεί: [*.docx] αν δεν είναι γράψε [*.*] να στα βγάλει όλα.

BLiTzER
09-11-2014, 02:28

Υποθέτω ότι εννοείς ότι εχεις φάκελο, όχι αρχείο. Σε powershell:

Υποθέτω εννοούσε "αρχείο" as in "archive", όχι "computer file" :P

Kι επειδή δε θα καταλάβει τίποτα απολύτως από το παραπάνω, υπάρχει πιο απλός, windows-ικός τρόπος (που σκέφτηκα και δοκίμασα όπως μιλάμε, αλλα φαίνεται να δουλεύει, τουλάχιστον σε win7):

Windows explorer -> επιλέγεις τον φάκελο μέσα στον οποίο βρίσκονται οι υπόλοιποι φάκελοι -> πάνω δεξιά στο search box, πληκτρολογείς "*.?" (χωρίς τα εισαγωγικά ε) -> σου εμφανίζει όλα τα περιεχόμενα αρχεία από όλους τους φακέλους, αλλά όχι τους ίδιους τους φακέλους -> ctrl + A για να τα επιλέξεις -> ctrl + C για copy -> ανοίγεις τον φάκελο στον οποίο θες να τα μεταφέρεις -> ctrl + V για paste -> win.

ΥΓ. Nαι, δε θα έπρεπε να δουλεύει το "*.?", αλλά παρολαυτά μου δούλεψε πριν προλάβω να συμπληρώσω το wildcard.

ΥΓ2. Αν δε σου δουλέψει, πες.

ΥΓ3. Ναι, τώρα είδα ότι κάτι παρόμοιο πρότεινε ο αποπάνως αλλά δεν έχει δουλέψει ποτέ dos :P Mε "*.*" θα εμφανίσει και τους φακέλους. Technically, μπορεί να εμφανίσει φακέλους και με τον δικό μου τρόπο, αν έχεις κακές συνήθειες ονοματοδοσίας τους, αλλά είναι αρκετά απίθανο.

Ethereal
09-11-2014, 03:46
χτες βραδυ η blizzard ανακοινωσε νεο game κατα τη διαρκεια της blizzcon (η οποια τελειωνει σε λιγες ωρες) .
το ονομα αυτου ,overwatch.

https://www.youtube.com/watch?v=FqnKB22pOC0

https://www.youtube.com/watch?v=dushZybUYnM&list=UUlOf1XXinvZsy4wKPAkro2A

BLiTzER
09-11-2014, 04:26
Το οποίο, λέγεται, είναι τα pvp κομμάτια (κατάλληλα διαμορφωμένα, φυσικά) του ακυρωμένου "Titan".

antimusic
09-11-2014, 06:39
μπουρδες

ποιος δεν εχει δουλέψει dos μωρή λινάτσα.

Urlic
09-11-2014, 06:43
χτες βραδυ η blizzard ανακοινωσε νεο game κατα τη διαρκεια της blizzcon (η οποια τελειωνει σε λιγες ωρες) .
το ονομα αυτου ,overwatch.

https://www.youtube.com/watch?v=FqnKB22pOC0

https://www.youtube.com/watch?v=dushZybUYnM&list=UUlOf1XXinvZsy4wKPAkro2A
πολύ κακό για το τπτ.....

BLiTzER
09-11-2014, 14:21
μπουρδες

ποιος δεν εχει δουλέψει dos μωρή λινάτσα.

Χαχα :*

13-11-2014, 10:07
Free Mount & Blade μέχρι αύριο το μεσημέρι στο gog.

OniBocho
13-11-2014, 13:16
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να ανοίξουμε κάποια στιγμή ένα θρεντ μόνο με απορίες, αλλά όπως και να 'χει, here it goes:

γνωρίζει κανείς τι ισχύει με τα theme templates που διαθέτει η Wordpress? Ας πούμε ότι μου άρεσε αυτό (http://themegrill.com/theme-instruction/accelerate/). Διαβάζω ότι ουσιαστικά, με το να το κατεβάσεις το theme, πρακτικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, πέρα απ' το να το εισάγεις στο dashboard του wordpress account σου. Με άλλα λόγια, δεν κάνεις κάτι παραπάνω απ' το να το δουλέψεις online και να το αγοράσεις, σωστά;

Υπάρχει η δυνατότητα να δουλευτεί ένα τέτοιο theme μέσα από Dreamweaver για παράδειγμα και μετά να ανέβει σε κάποιο χώρο που ήδη έχεις; Δε μου φαίνεται βέβαια πολύ λογικό, γιατί έτσι οι δημιουργοί του theme δεν κερδίζουν κάτι.

Παρακαλείται κάποιος γνώστης επί του θέματος να δώσει τα φώτα του και θα ανταμοιφθεί πάραυτα με συλλεκτικό αναπτήρα Παναγιώτη Ψωμιάδη + bonus μια Σοκοφρέτα με λευκή σοκολάτα, που μόλις κυκλοφόρησε. Ευχαριστώ!

antimusic
14-11-2014, 23:00
invite για google inbox έχει κανείς;

KoiliaSamprela
16-11-2014, 12:39
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να ανοίξουμε κάποια στιγμή ένα θρεντ μόνο με απορίες, αλλά όπως και να 'χει, here it goes:

γνωρίζει κανείς τι ισχύει με τα theme templates που διαθέτει η Wordpress? Ας πούμε ότι μου άρεσε αυτό (http://themegrill.com/theme-instruction/accelerate/). Διαβάζω ότι ουσιαστικά, με το να το κατεβάσεις το theme, πρακτικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, πέρα απ' το να το εισάγεις στο dashboard του wordpress account σου. Με άλλα λόγια, δεν κάνεις κάτι παραπάνω απ' το να το δουλέψεις online και να το αγοράσεις, σωστά;

Υπάρχει η δυνατότητα να δουλευτεί ένα τέτοιο theme μέσα από Dreamweaver για παράδειγμα και μετά να ανέβει σε κάποιο χώρο που ήδη έχεις; Δε μου φαίνεται βέβαια πολύ λογικό, γιατί έτσι οι δημιουργοί του theme δεν κερδίζουν κάτι.

Παρακαλείται κάποιος γνώστης επί του θέματος να δώσει τα φώτα του και θα ανταμοιφθεί πάραυτα με συλλεκτικό αναπτήρα Παναγιώτη Ψωμιάδη + bonus μια Σοκοφρέτα με λευκή σοκολάτα, που μόλις κυκλοφόρησε. Ευχαριστώ!

Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα τι θες, οπότε απαντάω σε ότι κατάλαβα.
έχεις ένα template από wordpress και θες να δώσεις δικό σου χαρακτήρα.
Η απάντηση η απλή και εύκολη είναι, notepad , ανοίγεις τα αρχεία και αλλάζεις ότι θες, με F12 και ινσπεκτ ελεμεντ από τον κρομ βλέπεις τι θες να αλλάξεις.
Αν δεν έχεις καθόλου γνώσεις σε html/css κλπ και θες να το κάνεις με ένα εργαλείο wysiwyg τύπου dreamweaver τότε παίζουν κάτι τουτόριαλς αλλά δεν έχω ιδέα αν είναι όντως σοβαρα.

OniBocho
16-11-2014, 12:56
Δεν είναι ως προς την παραμετροποίηση η απορία μου, αλλά ως προς τη χρήση. Με άλλα λόγια, γιατί να το κατεβάσεις, αν το μόνο που μπορείς να κάνεις μετά είναι να το ανεβάσεις ξανά στη WordPress? Μπορείς να το κατεβάσεις, να το φτιάξεις όπως θέλεις και μετά να το ανεβάσεις σε δικό σου server (αν έχεις, μην κολλήσουμε σε αυτό) και να δηλώσεις domain name και να δουλεύει;

KoiliaSamprela
16-11-2014, 13:02
Δεν είναι ως προς την παραμετροποίηση η απορία μου, αλλά ως προς τη χρήση. Με άλλα λόγια, γιατί να το κατεβάσεις, αν το μόνο που μπορείς να κάνεις μετά είναι να το ανεβάσεις ξανά στη WordPress? Μπορείς να το κατεβάσεις, να το φτιάξεις όπως θέλεις και μετά να το ανεβάσεις σε δικό σου server (αν έχεις, μην κολλήσουμε σε αυτό) και να δηλώσεις domain name και να δουλεύει;

το wordpress είναι ένα CMS (content managment solution) μπορείς να πάρεις τον κώδικά του και να το σεταρεις μόνος σου σε δικό σου domain , οπότε η απάντηση είναι ναι. Απλά το theme είναι το περιτύλιγμα του σάιτ.

ikonoklast
16-11-2014, 13:26
Τα περισσότερα σύγχρονα μη-δωρεάν wp templates (τα οποία θα βρεις όλα στο themeforest.com) έχουν δυνατότητες παραμετροποίησης με page builders σε πολύ μεγάλο βαθμό, για να μην απαιτείται να πειραχτεί κάτι σε επίπεδο κώδικα. Αγοράζοντας ένα multi-purpose template μπορείς από το δικό του control panel να το φέρεις αρκετά κοντά σε αυτό που χρειάζεσαι, ό,τι και να είναι αυτό, κοστίζουν περίπου 40-60$.

Τώρα, αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο template το οποίο θες να χρησιμοποίησεις που δεν σου δίνει την παραπάνω δυνατότητα και θες να το αλλάξεις: Χρειάζεται να γνωρίζεις HTML, CSS, PHP, την API του Wordpress και να έχεις σαφή εικόνα του Template Hierarchy που χρησιμοποιούν. Δεν γίνεται να χρησιμοποίησεις κάποιο WYSIWYG editor.

To hosting γίνεται παντού, σε δικό σου σερβερ με πλήρη ελευθερία ή στο wordpress.com που σου παρέχει παραπάνω δυνατότητες με χρήματα.

OniBocho
16-11-2014, 13:30
Πολλά όμορφα themes και templates βρήκα στο wix.com και έχει μάλιστα έναν πολύ ωραίο online page builder. Γεγονός είναι ότι ο άνθρωπος για τον οποία κάνω τη δουλειά έχει αρεστεί σε κάποια της wordpress, εξού και ο σχετικός περιορισμός. Εγώ νομίζω ότι κι αυτά στο wix μας/του κάνουν.

Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις.

tsonos
16-11-2014, 19:08
http://i.imgbox.com/0GPafbMp.jpghttp://i40.tinypic.com/28717au.jpg

OniBocho
17-11-2014, 08:41
+

http://www.ion.gr/uploaded/newletters/images/201411/sokofreta_white.jpg

:maikl:

EDIT: Για την ιστορία, το ανέβασμα κάποιου δωρεάν theme στο control panel της WordPress, γίνεται μόνο αν είσαι premium user. Οπότε, καταλήξαμε σε ένα ομορφούλι από αυτά που βρήκα στο Wix, που σε upgrade σου δίνουν domain, hosting και vouchers 150$ για διαφημίσεις σε Google και Facebook. Αρκετά decent services για τιμές που ξεκινάνε από 8,25 ευρώ το μήνα, για όσο διάστημα θέλεις/χρειάζεσαι.

Drumsick
29-11-2014, 14:30
Έσβησα κατά λάθος ένα βίντεο από την SD κάρτα της φωτογραφικής. Κατέβασα διάφορα λογισμικά που κάνουν recovery, αλλά αντί για ένα .mov αρχείο, βρίσκουν ένα .mov και ένα .dat., με το .mov φυσικά να μην παίζει. Τι μπορώ να κάνω?

edit: νβμ, είμαι χακερόνι και το έσιαξα

BLiTzER
01-12-2014, 21:30
Γνωρίζει κανείς αν (και πώς) μπορώ να έχω μονίμως shared resources μεταξύ 2 remote PCs, σαν να ήταν σε LAN, μέσω LogMeIn (WAN); Ή με οποιονδήποτε άλλο - σχετικά απλό - τρόπο; Ας πούμε, έχω μια βάση δεδομένων αποθηκευμένη στο ένα σύστημα, αλλά θέλω να έχω real-time πρόσβαση σε αυτή κι από το άλλο, με προεγκατεστημένο το software και στα 2 (δε με ενδιαφέρει να μοιράζομαι εφαρμογές/εκτελέσιμα, μόνο τα απαραίτητα resources). Υποσημείωση: το ένα XP και το άλλο 8.1.

ikonoklast
01-12-2014, 21:58
Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα, κάτι τέτοιο (https://openvpn.net/) μήπως; Το LogMeIn γιατί δε σου κάνει;

BLiTzER
01-12-2014, 22:16
Το έχω και το OpenVPN υπόψη, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Έλεγα μήπως κάποιος εδώ μέσα έχει κάνει ακριβώς αυτό που θέλω, ώστε να γλυτώσω χρόνο. Ήδη έφαγα κανά 3ωρο σήμερα, ψάχνοντας.

Δοκίμασα LogMeIn και έχω κανονικά remote control και file explorer, αλλά θέλω κάποια αρχεία (ένα φάκελο) να τα τρέχω/επεξεργάζομαι remotely και locally ταυτόχρονα σε πολλαπλά συστήματα, μέσω του προκαθορισμένου software. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Δε βρίσκω κάπου τέτοια λειτουργία στο LMI. Ίσως υπάρχει, αλλά ψάχνω παντού και δε βρίσκω κάτι.

Πχ. έστω βάση δεδομένων και πολλαπλά συστήματα που την επεξεργάζονται ταυτόχρονα, όλα έχουν προεγκατεστημένη τοπικά την εφαρμογή που την τρέχει (δε μας αφορά).

Σύστημα 1 (τοπικό-σέρβερ): έχει τη βάση.
Συστήματα 2, 3 & 4 (τοπικά-clients): επεξεργάζονται τη βάση.
Σύστημα 5 (απομακρυσμένο-client): επεξεργάζεται τη βάση.

Υπενθυμίζω, εφαρμογή και βάση είναι ταυτόχρονα ανοιχτά σε όλα τα συστήματα. 1-2-3-4 είναι ήδη στημένα και δουλεύουν όπως πρέπει. Το 5 είναι το πρόβλημά μου. Το 1 τρέχει XP, το 5 τρέχει 8.1 (αν και μάλλον είναι το τελευταίο που με απασχολεί, απλά το αναφέρω).

Once_Emperor
01-12-2014, 22:51
Απ'ότι κατάλαβα θες ένα shared filesystem μεταξύ όλων των pc απλά. Γιατι δεν σου κάνει samba (που παίζει απο default σε Windows) ή NFS?

BLiTzER
01-12-2014, 23:18
Δε νομίζω ότι ένα filesystem αρκεί γι'αυτό που θέλω.

Με λίγα, απλά λόγια, θέλω να συνδέσω 2 LAN μέσω Internet, αλλά να συμπεριφέρονται σαν 1 LAN. Δηλαδή να ανοίγω Windows Explorer, να πηγαίνω στο Network και να βλέπω τόσο τα τοπικά πισί, όσο και αυτά του άλλου LAN. Ή να τρέχω Word, file/open και να ανοίγω ένα αρχείο από το άλλο LAN, με την ίδια ευκολία, σαν να ήταν τοπικά (όχι, το να έχω remote view αρχείων και ουσιαστικά να γίνονται transfer δε μου κάνει).

Κερνάω καφέ όποιον μου βρει λύση :P

OniBocho
01-12-2014, 23:27
Και γιατί μια παπαρίτσα σαν το OneDrive ή έστω και το κατεβασμένο Dropbox δεν κάνει τη δουλειά που θες; Πόσο συχνή πρέπει να είναι η ανανέωση των αρχείων στο cloud? Πάντως το OneDrive στα 8.1 δουλεύει λες και είναι local drive η κατάσταση.

Once_Emperor
01-12-2014, 23:32
Υeap. Shared filesystem it is. Βέβαια, θες επίσης να κάνεις κάπως bridge τα 2 LAN (ή να κάνεις τον Samba server να ακούει σε public IP). Για το bridging, θες site to site VPN που μπορείς να το κάνεις και με OpenVPN ή κανένα IPSec tunnel ανάλογα τι εξοπλισμό έχεις (αν πχ τα ρουτερ σου υποστηρίζουν IPSec/openvpn ή κάποιο άλλο software μπορεί να παίξει out of the box, αλλιώς θέλείς VPN endpoints και στα 2 LAN που να κάνουν forward traffic). Χοντρικά:

------------- ------- ------- ----------
| Network 1 | ---- | GW1 | - PubIP1 < ------- Tunnel ----------> PubIP2 - | GW2 | ---- | Network2 |
------------- ------- ------- ----------
10.0.0.0/24 10.0.1.0/24

Και από το Network1, έστω SambaClient1 (10.0.0.10/24), SambaServer (10.0.0.1/24) και στο Νetwork2 έχεις SambaClient2 (10.0.1.10/24).

Client1, Client2:
==========
Map network drive -> \\10.0.0.1

Φραπέ σκέτο παρακαλώ.

rage for order
01-12-2014, 23:34
Δε νομίζω ότι ένα filesystem αρκεί γι'αυτό που θέλω.

Με λίγα, απλά λόγια, θέλω να συνδέσω 2 LAN μέσω Internet, αλλά να συμπεριφέρονται σαν 1 LAN. Δηλαδή να ανοίγω Windows Explorer, να πηγαίνω στο Network και να βλέπω τόσο τα τοπικά πισί, όσο και αυτά του άλλου LAN. Ή να τρέχω Word, file/open και να ανοίγω ένα αρχείο από το άλλο LAN, με την ίδια ευκολία, σαν να ήταν τοπικά (όχι, το να έχω remote view αρχείων και ουσιαστικά να γίνονται transfer δε μου κάνει).

Κερνάω καφέ όποιον μου βρει λύση :P

το πρόβλημά σου είναι ότι δεν έχεις πρόσβαση απέξω και στα δύο δίκτυα; Γιατί αλλιώς δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σου κάνει πχ το samba. στα shared αρχεία θες να γράφεις κιόλας;

edit: πρόλαβε άλλος τον καφέ και μάλιστα τον κέρδισε με το σπαθί του:P

BLiTzER
01-12-2014, 23:43
Και γιατί μια παπαρίτσα σαν το OneDrive ή έστω και το κατεβασμένο Dropbox δεν κάνει τη δουλειά που θες; Πόσο συχνή πρέπει να είναι η ανανέωση των αρχείων στο cloud? Πάντως το OneDrive στα 8.1 δουλεύει λες και είναι local drive η κατάσταση.

No. Εξηγώ παραπάνω. Θέλω ταυτόχρονα read/writes στo ίδιo αρχείo, χωρίς την ανάγκη transfer.

Υeap. Shared filesystem it is. Βέβαια, θες επίσης να κάνεις κάπως bridge τα 2 LAN (ή να κάνεις τον Samba server να ακούει σε public IP). Για το bridging, θες site to site VPN που μπορείς να το κάνεις και με OpenVPN ή κανένα IPSec tunnel ανάλογα τι εξοπλισμό έχεις (αν πχ τα ρουτερ σου υποστηρίζουν IPSec/openvpn ή κάποιο άλλο software μπορεί να παίξει out of the box, αλλιώς θέλείς VPN endpoints και στα 2 LAN που να κάνουν forward traffic).

Φραπέ σκέτο παρακαλώ.

Δεν έχω δουλέψει ποτέ Samba. Νόμιζα χρησιμεύει απλά ως κοινό fs μεταξύ win/linux/whatever που έχουν διαφορετικά. Θενξ. Θα το μελετήσω. Τα routers είναι free μαλακίες που δίνουν οι ISPs.

Φραπέ σκέτο από τα χεράκια μου!

edit: πρόλαβε άλλος τον καφέ και μάλιστα τον κέρδισε με το σπαθί του.

Εμείς θα πιούμε μοτοκαφέ. Κάποτε.

rage for order
01-12-2014, 23:45
Εμείς θα πιούμε μοτοκαφέ. Κάποτε.

από του χρόνου αν όλα πάνε καλά.

KoiliaSamprela
02-12-2014, 09:16
ΑΝ "λεφτά υπάρχουν" για να γλυτώσεις ovpn πάρε static στα dsl σου .
Μην τον μπλέκεται με samba τον άνθρωπο , και με απλό windows sharing θα παίξει αν λύσει το θέμα ip προσβασημότητας.
Επίσης υπάρχουν και άλλοι πιο μπακάλικοι τρόποι που δουλεύουν, είχα σιάξει (δίνω σε όποιον θέλει) μια μαλακιούλα που άλλαζε δυναμικά iptables με βάση dyndns hosts.
Για αυτό που θες μπλιτζερ, μια χαρά σου κάνει και ο ΡΆΟΥΤΕΡ (usa) που δίνουν οι isp.

BLiTzER
02-12-2014, 16:55
Λοιπόν η δουλειά είναι up for grabs. Είναι πιο πολύπλοκο απ'ό,τι περίμενα και δεν είμαι δικτυάς για να μπω σε τέτοια ταλαιπωρία. Θα πληρωθείτε κανονικά, εννοείται.

Όποιος το κατέχει και ενδιαφέρεται για κάτι έξτρα, πμ.

SpiritCrusher
05-12-2014, 16:15
GET HYPED (και σωστή μουσική ε)

http://a.pomf.se/ohkntf.mp4

εδιτ: Λολ, νέο λινκ γιατί το άλλο το έκλεισαν. Μάλλον κάποιος τα έκανε σκατά στη capcom και το έβγαλε τώρα ενώ προοριζόταν για το Capcom Cup.

takuma
19-12-2014, 00:19
Γνωρίζει κανείς κανέναν καλό τρόπο να κάνω convert pdf to dxf ή dwg, αρχεία για autocad

κλεισαν τα τορρενταδικα και δεν βρίσκω κάτι, τα οφισιαλ trials απο διαφορα software δεν σε αφήνουν να κάνεις save

19-12-2014, 09:45
το Able2Extract Professional v7.0.0.12 σου κάνει; ή πες μου ποιο προτιμάς εσύ τέλος πάντων να σου το κατεβάσω και να σου το στείλω, 20 mb υπόθεση είναι.

KLAPSE
19-12-2014, 16:30
xerei kaneis pws borw na katevasw ena mp3 pou paizei san background hxos se ena site?

BLiTzER
19-12-2014, 18:04
Δώσε λινκ.

KLAPSE
19-12-2014, 19:11
http://fauux.neocities.org/

Ghoul
19-12-2014, 23:26
το site χρησιμοποιεί αυτό (https://dl.dropboxusercontent.com/u/20004444/Fauux/psx.swf) το αρχείο που είναι σε Adobe Flash format. βρες έναν converter από swf σε mp3 και είσαι έτοιμος. δοκίμασα κάποιους οnline αλλά δε δούλεψαν.

KLAPSE
19-12-2014, 23:36
thx bro

takuma
19-12-2014, 23:55
το Able2Extract Professional v7.0.0.12 σου κάνει; ή πες μου ποιο προτιμάς εσύ τέλος πάντων να σου το κατεβάσω και να σου το στείλω, 20 mb υπόθεση είναι.
θενξ ηαροcomrade,
δες pm ;)

BLiTzER
20-12-2014, 00:07
το site το χρησιμοποιεί αυτό (https://dl.dropboxusercontent.com/u/20004444/Fauux/psx.swf) το αρχείο που είναι σε Adobe Flash format. βρες έναν converter από swf σε mp3 και είσαι έτοιμος. δοκίμασα κάποιους οnline αλλά δε δούλεψαν.

Με πρόλαβε. Προσπάθησα κι εγώ να βρω κάτι ονλάιν αλλά δεν.

Keeper Of The Seventh Son
20-12-2014, 15:19
exw vrethei m ena malakismeno toshiba satellite laptop me windows 8 k to sinedesa me ixeia k de mpaizei to subwoofer. se allo laptop paizei kanonika. wat do?

ypersyntelikos
01-01-2015, 18:05
Πριν μερικές ημέρες έκανα μία καλή αναβάθμιση του πισιού. Καινούρια μητρική (http://www.e-shop.gr/asus-h97-pro-retail-p-PER.523197), καινούριος επεξεργαστής (http://www.e-shop.gr/intel-core-i5-4690-350ghz-lga1150-box-p-PER.558463), και κάρτα γραφικών (http://www.e-shop.gr/asus-radeon-r7-260x-r7260x-oc-2gd5-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513680). Τα πάντα συναρμολογήθηκαν στο eshop.

Όταν τον παρέλαβα με τα καινούρια πράματα πάνω έκανα και το καθέκαστο format και windows 7 από την αρχή επάνω.

Τρώω αρκετά συχνά μπλε οθόνες, σε ανύποπτο χρόνο (όχι απαραίτητα κατά τη διάρκεια ενός game πχ). Ξέρω ότι το πρόγραμμα CPU-Z σου δείχνει αν όλα τα components του πισιού σου λειτουργούν οκ, το έχω χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν αρκετά, όταν όμως το ανοίγω -για όσους το ξέρουν- κατά τη διάρκεια του loading κολλάει στο "monitoring".

Any ideas για το πού μπορεί να οφείλονται οι μπλε οθόνες;

BLiTzER
01-01-2015, 19:16
Τσιγκουνευτήκαμε στην κάρτα γραφικών; :P

Μνήμες; Σκληρός; Χρησιμοποίησες τα παλιά υποθέτω. Ξεκίνα από εκεί.

ypersyntelikos
01-01-2015, 20:15
Τσιγκουνευτήκαμε στην κάρτα γραφικών; :P

Μνήμες; Σκληρός; Χρησιμοποίησες τα παλιά υποθέτω. Ξεκίνα από εκεί.

Δεν τσιγκουνεύτηκα, αλλά η αλήθεια είναι ότι για τη χρήση του πισιού που κάνω φτάνει και περισσεύει.

Σκληρούς δίσκους έχω 3, έναν SSD που έχει πάνω το λειτουργικό και άλλους δύο για data-μουσικές-ταινίες. O SSD είναι τσεκαρισμένος ότι λειτουργεί σωστά, υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να έρχεται από σκληρό ο οποίος δεν είναι σε χρήση την ώρα που σκάει η μπλε οθόνη;

Γενικά ραμ και σκληρούς με ποιο προγραμματάκι να τσεκάρω;

BLiTzER
01-01-2015, 20:30
Άσε τα προγραμματάκια. Αποσύνδεσε τους υπόλοιπους σκληρούς και δοκίμασε. Μετά παίξε με τις μνήμες. Αν έχεις 2, δοκίμασε την καθεμία ξεχωριστά εναλλάξ (και σε διαφορετικά slots) κτλ κτλ, you get the point.

ypersyntelikos
01-01-2015, 20:41
Άσε τα προγραμματάκια. Αποσύνδεσε τους υπόλοιπους σκληρούς και δοκίμασε. Μετά παίξε με τις μνήμες. Αν έχεις 2, δοκίμασε την καθεμία ξεχωριστά εναλλάξ (και σε διαφορετικά slots) κτλ κτλ, you get the point.

ok. Το κάνω και επανέρχομαι

θενξ

Sotos_The_Tequiler
01-01-2015, 20:44
οι μπλε οθόνες δε σου δίνουν καμιά πληροφορία για το τι πήγε στραβά;
Επίσης κοίτα και τo event viewer των windows για να δεις αν έχει καταχωρημένο κάποιο σφάλμα

BLiTzER
01-01-2015, 20:59
Μπορεί να φταίει οτιδήποτε. Ακόμα και κάποιος controller driver. Του εξήγησα πώς να κάνει το απλό, "χοντρό" troubleshooting, χωρίς πολύ κόπο. Αν δε βγάλει άκρη με αυτά, το ξαναβλέπουμε.

OniBocho
01-01-2015, 22:23
Memtest86 (http://www.memtest86.com/) πάντως για να τσεκάρεις αν κάτι πηγαίνει στραβά με τα RAM modules σου και γενικά, κάνε αυτό που σου είπε ο Blitzer, δοκίμαζε βήμα - βήμα μέχρι να φτάσεις στο πρόβλημα.

ypersyntelikos
01-01-2015, 22:50
οι μπλε οθόνες δε σου δίνουν καμιά πληροφορία για το τι πήγε στραβά;
Επίσης κοίτα και τo event viewer των windows για να δεις αν έχει καταχωρημένο κάποιο σφάλμα

http://i.imgur.com/qpZbjGB.png

ypersyntelikos
02-01-2015, 00:41
Επίσης υπάρχει και αυτό
http://i.imgur.com/VWbSWOV.jpg

BLiTzER
02-01-2015, 01:00
Όπως είπα, τσιγκουνεύτηκες στην κάρτα γραφικών :P

Χωρίς πολύ κόπο, βρήκα αυτό: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1656824/atikmdag-sys-error-bsod-startup.html . Ψάξε το λίγο.

KoiliaSamprela
02-01-2015, 18:03
Όπως είπα, τσιγκουνεύτηκες στην κάρτα γραφικών :P

Χωρίς πολύ κόπο, βρήκα αυτό: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1656824/atikmdag-sys-error-bsod-startup.html . Ψάξε το λίγο.

και εγώ αυτό :P
http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/737-27116RadeonSeries-ATIKMDAGhasstoppedrespondingerrormessages.aspx (από το σάιτ του μπλιτζερ)

ypersyntelikos
02-01-2015, 18:26
Αφού έκανα διάφορα (έβγαλα και ξαναέβαλα κάρτα γραφικών, μία μία τις RAM, ξανά install τους latest drivers για όλα) τώρα που έχω βγάλει έναν "ύποπτο" σκληρό δίσκο έχω κάνα 24ωρο να φάω τη μπλε οθόνη. Τι να πω. Είδωμεν.

Θενξ και πάλι όλους για το ενδιαφέρον

supermachoman
19-01-2015, 23:16
θέλω να ακούω μουσική απ'τα ηχεία μου και να έχω ΜΟΝΟ το Skype στο headset.

γίνεται κάπως αυτό με απλή onboard κάρτα ήχου?

BLiTzER
20-01-2015, 00:04
Θα ρυθμίσεις default playback device στα windows τα ηχεία σου και στο skype->audio settings->speakers θα επιλέξεις το headset.

Parasight
20-01-2015, 00:05
Αν θες να ακούς στερεοφωνικά τη μουσική δε γίνεται αν δεν έχεις δεύτερη κάρτα ήχου, έστω και μια μικρή USB. Αλλιώς (με μια κάρτα ήχου δλδ) μπορείς μόνο να διαχωρίσεις τα δύο κανάλια και να ακούς την κάθε πηγή σου (μουσική/Skype) μονοφωνικά από την έξοδο που θα της ορίσεις (ηχεία/ακουστικά).

Sotos_The_Tequiler
23-01-2015, 22:08
είχα αυτό:
300Mbps High Power Wireless USB Adapter TL-WN8200ND (http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WN8200ND)
http://i.imgur.com/irQullN.jpg

ΈΒγαλα τις κεραίες που είχε από τη μαμά του (5dBi)και έβαλα αυτές:

1.
2.4GHz 9dBi Directional Antenna TL-ANT2409A (http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-ANT2409A)
http://i.imgur.com/0u1QZx8.jpg

2.
NETIS 2.4GHz 9dBi Indoor Omni-directional Antenna (http://www.netis-systems.com/en/products/Antennas/989.html#.VMKaWCxz_48)
http://i.imgur.com/6BRNKog.jpg

Μεγάλη διαφορά στην απόδοση και πλέον σαρώνω τη γειτονιά με πολύ καλύτερες προοπτικές ;-)

babality
06-02-2015, 19:49
το dying light ειναι μεγαλο fail

Drain Bamage
06-02-2015, 20:25
γιατί; ψηνόμουν να το ξεκινήσω

Λεκές
06-02-2015, 20:38
Παίζοντας ξανά το τελευταίο κανονικό Silent Hill (downpour), καταλήγω πως μέτριο Silent Hill = σοβαρότερο game απ'το 95% που κυκλοφορεί. Το ίδιο ισχύει και για τα soundtrack.

Λεω να ξαναρχίσω τη σειρά απ'την αρχή.

C-HhS4djBL4

FIXXXER
09-02-2015, 07:45
Κατεβασα το Civilization: Beyond Earth σπασμενο δυο φορες. Την πρωτη φορα το βρηκα σε image, με αποτελεσμα να το κανω mount, install κτλ ενα σωρο κουραστικες αηδιες, και στο τελος μου ελεγε οτι λειπουν διαφορα dll αρχεια. Αφου δεν εβγαλα ακρη μετα απο γκουγκλαρισμα και περιγραφη παρομοιου προβληματος σε αλλους, κατεβασα δευτερο τορρεντ, το οποιο παιζει κανονικοτατα μετα απο απλη εγκατασταση exe αρχειου εγκαταστασης. Με ενα μικρο προβλημα. Ειναι στα ρωσικα. Θελει κανεις να μου βρει την καλυτερη λυση εκ των τριων:

1. ΣΩΣΤΟ τορρεντ/download ωστε να παιζει το παιχνιδι χωρις προβληματα στα αγγλικα?
2. Πλοηγηση στα διαφορα μενου του παιχνιδιου ωστε να μπορεσω να το μετατρεψω στα αγγλικα σε menu/gameplay (δυστυχως για το εισαγωγικο βιντεο δεν εχω ελπιδες)?
3. Κατι αλλο?

BLiTzER
09-02-2015, 07:59
Κλείσε το παιχνίδι. Πήγαινε στο folder του, ψάξε το "Config.ini", ψάξε για "Language = whatever" και αντικατάστησέ το με "Language = en_US". Τρέξ'το ξανά.

Parasight
09-02-2015, 09:17
https://www.elitedangerous.com

Έχει κυκλοφορήσει κανονικά από Δεκέμβριο λέει, ενώ ήταν σε καμπάνια kickstarter. Έχει κανείς ιδία εμπειρία; Με το gaming έχω σχεδόν μηδενική σχέση πια, αλλά αυτό είναι το μόνο παιχνίδι που θα μπορούσε να με κάνει να κολλήσω πάλι, ως αρρωστάκι που έχει φάει τα νιάτα του με Elite και Frontier. Τα gameplay videos δείχνουν φανταστικά και είμαι έτοιμος να στάξω το 50άρικο.
Επίσης, το αντίπαλο δέος https://robertsspaceindustries.com/about-the-game , από τον τύπο που είχε φτιάξει το Freelancer.

Διαβάζω γενικά reviews και για τα δύο, η πλειοψηφία τους σε θετικό τόνο. Για πείτε τίποτα αν έχετε εμπειρία.

Aleister
09-02-2015, 10:40
Δεν εχω παιξει κανενα απο τα δυο αλλα απο οσα videακια και reviews εχω προσεξει μισοτελειωμενα τα ανεβαζουν P2W τα κατεβαζουν. Θα χαρω πραγματικα αν αλλαξε κατι γιατι το χρειαζομαστε ενα space sim που να μην ειναι βαρετο μεχρι αηδιας σαν το EVE.

ypersyntelikos
10-02-2015, 00:30
Κατεβασα το Civilization: Beyond Earth σπασμενο δυο φορες. Την πρωτη φορα το βρηκα σε image, με αποτελεσμα να το κανω mount, install κτλ ενα σωρο κουραστικες αηδιες, και στο τελος μου ελεγε οτι λειπουν διαφορα dll αρχεια. Αφου δεν εβγαλα ακρη μετα απο γκουγκλαρισμα και περιγραφη παρομοιου προβληματος σε αλλους, κατεβασα δευτερο τορρεντ, το οποιο παιζει κανονικοτατα μετα απο απλη εγκατασταση exe αρχειου εγκαταστασης. Με ενα μικρο προβλημα. Ειναι στα ρωσικα. Θελει κανεις να μου βρει την καλυτερη λυση εκ των τριων:

1. ΣΩΣΤΟ τορρεντ/download ωστε να παιζει το παιχνιδι χωρις προβληματα στα αγγλικα?
2. Πλοηγηση στα διαφορα μενου του παιχνιδιου ωστε να μπορεσω να το μετατρεψω στα αγγλικα σε menu/gameplay (δυστυχως για το εισαγωγικο βιντεο δεν εχω ελπιδες)?
3. Κατι αλλο?

http://i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/610/825/eec.jpg

FIXXXER
10-02-2015, 06:05
Υπερσυντελικε δεν ξερω τι σημαινει αυτο. Δεν εχω βρει λυση στο προβλημα μου, αν θελει κανεις να βοηθησει πριν βαλω το μπλιτζερ να το φτιαξει με teamviewer, πειτε

Aleister
10-02-2015, 07:43
καταρχας γιατι πας να κανεις το .iso mount και δεν κανεις απλα extract καπου και απο κει install->crack

FIXXXER
10-02-2015, 07:48
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα στο mount, το προβλημα ειναι αφου εχω ηδη κανει πληρη εγκατασταση του παιχνιδιου, ΚΑΙ αντικατασταση των αρχειων με τα αρχεια απο το crack.

Aleister
10-02-2015, 07:51
πως δεν υπαρχει προβλημα με το mount αμα κανει μαλακιες με διααφορα dll?
τι να πω δοκιμασε και να το εγκαταστησεις σε εναν φακελο που να μην ειναι στο Program Files η στον δισκο C ακομα καλυτερα

FIXXXER
10-02-2015, 07:57
http://i211.photobucket.com/albums/bb264/superdukedan/neil-degrasse-tyson-reaction.gif

wraithgr
11-02-2015, 12:24
https://www.elitedangerous.com

Έχει κυκλοφορήσει κανονικά από Δεκέμβριο λέει, ενώ ήταν σε καμπάνια kickstarter. Έχει κανείς ιδία εμπειρία; Με το gaming έχω σχεδόν μηδενική σχέση πια, αλλά αυτό είναι το μόνο παιχνίδι που θα μπορούσε να με κάνει να κολλήσω πάλι, ως αρρωστάκι που έχει φάει τα νιάτα του με Elite και Frontier. Τα gameplay videos δείχνουν φανταστικά και είμαι έτοιμος να στάξω το 50άρικο.
Επίσης, το αντίπαλο δέος https://robertsspaceindustries.com/about-the-game , από τον τύπο που είχε φτιάξει το Freelancer.

Διαβάζω γενικά reviews και για τα δύο, η πλειοψηφία τους σε θετικό τόνο. Για πείτε τίποτα αν έχετε εμπειρία.

Εχω ασχοληθει με elite και συνολικα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος, φτανει να συνεχισουν να προσθετουν features. Αυτη τη στιγμη ειναι λιγοτερο "γεματο" απο το frontier (πχ δεν εχει προσγειωση σε πλανητες, δεν εχει επιβατες κλπ).
Προς το παρον ειναι πανεμορφο, σαν space sim ειναι πολυ ικανοποιητικο (ειδικα με hotas) και εχει αρκετη ποικιλια, ειδικα αν εχεις ασχοληθει με frontier (πολλα πλοια απο τα προηγουμενα παιχνιδα)...

Η τιμη ειναι ενα θεματακι αλλα δε το βλεπω να τη ριχνουν συντομα ειδικα οσο βγαζουν περισσοτερο content, οποτε το βλεπεις... Εχω την εντυπωση πως υπαρχει και demo (μονο combat νομιζω) που μπορεις να κατεβασεις, αξιζει σιγουρα να το δεις αν σου αρεσαν τα προηγουμενα...

babality
11-02-2015, 12:40
γιατί; ψηνόμουν να το ξεκινήσω

τοσο βαρυ που σουρχεται να κανεις ανινστολ. γραφικα απλα καλα για τοσο βαρια. μηχανικες παρκουρ ευτυχως καλυτερες απτο mirror's edge που γελασα αλλα οκ ειναι παρκουρ που μερικες φορες δε δουλευει οταν τα πραγματα σφιγγουν, γενικως αντιγραφη στεγνη απο dead island (ειναι και η ιδια ομαδα νομιζω) μονο που ειναι πιο δυσκολο και οταν πεφτει νυχτα γινεται σχεδον unplayable με ζομπια που σε ξεπερνανε σε ταχυτητα. To mode "be the zombie" ειναι αστεια εκδοχη του spiderman. μπορει καποιος να διασκεδασει με το game εννοειται αλλα dead island 2

Tribe
20-02-2015, 20:59
Που λέτε με παίρνει τηλέφωνο πριν 10 ημέρες από μια εισπρακτική εκ μέρους της Forthnet ότι χρωστάω 200 ευρώ ( πριν κάτι μήνες έκανα κλείσιμο του λογαριασμού της φορθνετ μιας και δεν βρίσκομαι Ελλάδα και μάλιστα στον εξοφλητικό λογαριασμό μου δώσανε και 15 ευρώ πίσω) μιλάω με ένα κατάστημα και μου λέει δεν χρωστάς κάτι, μιλάω και με 2ο και μου λέει υπάρχει ένα χρέος από το 2006. Το παράξενο της ιστορίας είναι ότι στέλνω μέιλ στην φορθνετ, μου απαντάει πολύ ευγενικά μια κυρία ότι το υπόλοιπο θα διευθετηθεί και της απαντάω ευχαριστώ. Σήμερα με ξαναπαίρνει η εισπρακτική. Πάω λοιπόν στο gmail μου να ξαναστείλω στην κυρία που μου έχε απαντήσει και λείπουν όλα τα μέιλ της απάντησής της και της απάντησής μου...

Τι παίζει έχει κανείς ιδέα; Πως γίνεται να λοίπουν μέιλ από το δικό μου λογαριασμό;

Aleister
21-03-2015, 01:18
Πιστευω το Hotline Miami 2 τερματισε τον Kubrick και τον Tarantino μαζι.

Τελος, game of the year 2015 εκτος και αν το MGSV σταθει αξιο του hype.

cynic
21-03-2015, 04:56
Hotline Miami 2 αντιο ζωη και σπασμενα gamepads ειναι η φαση. Μουσικη τελειοτητα το OST του επισης. 2ο chapter ακομα, εχουν να δουν τα ματια μας...Καθε πιστα και καλυτερη απο την προγουμενη.

Aleister
21-03-2015, 05:59
Καλα το OST :malakia:

αν το παιζεις στο PC καν' το update στο τελευταιο patch φτιαχνει ολα τα bugs διαβασα.

στο Vita δεν εχουν patchαρει ουτε τα στριφογυριστα σκυλια ακομα οι αθλιοι.
http://s16.postimg.org/tfbhgzr03/spindog.gif

Aσε που κρασαρει μερικες φορες και μετα πρεπει να περιμενεις να μεινει απο μπαταρια το μηχανημα για να ξαναπαρει μπρος. Γενικα πολυ κακο port.

asimoulis
21-03-2015, 15:11
πολύ δύσκολο ρε παιδιά, από την αρχή κιόλας

cynic
22-03-2015, 00:12
Iσχυει, ειναι πιο δυσκολο απο το 1 και πιο μεγαλες οι πιστες. Αλλα αυτο ειναι το κολλημα του το μεγαλο. Τρελα νευρα ,σταματας καμια ωρα να παιζεις, μετα θες παλι :D

Xtikio
27-03-2015, 20:34
gkavla fenetai pws to apoxtame ?

Headphones
28-03-2015, 03:14
bHsYvnGVVkE

βγηκε. τρεχατε.

OniBocho
28-03-2015, 08:37
Όποιος έχει λατρέψει παλιά καλή BioWare/Black Ise/Obsidian, οφείλει να το αγοράσει και να το λιώσει. Το παιχνίδι έχει όλα τα καλά στοιχεία των παλιών DnD based RPG's και διάφορες καινοτομίες που το κάνουν να δείχνει τη σκόνη του σε Dragon Age: Inquisition κι ενδεχομένως Divine Divinity. Σπεύσατε πάραυτα!

tsimpouklano
03-04-2015, 14:04
Μια μικρή βοηθεία, γιατί ειμαι άμπαλος: το pc το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να σέρνεται και πιθανολογώ θα είναι από διάφορες μαλακίτσες, που δεν έχω καθαρίσει ποτέ. Για πείτε, τι κάμω; Με τι πρόγραμμα(τα);

asimoulis
03-04-2015, 19:34
slimcleaner

tsimpouklano
15-04-2015, 19:35
Τώρα το είδα. Κατεβαίνει. Την κίνηση (μετά από προτροπή φίλου, που είδε βελτίωση στο pc του) να πετάξω avira και να βάλω bitdefender πως την βλέπουμε;

Aleister
15-04-2015, 19:43
χαζη κινηση τα antivirus ειναι ολα σκουπιδια

Microsoft Security Essentials για firewall, Malwarebytes για anti-virus (τρεχεις ενα scan που και που) και βαλε στον adblock edge μια λιστα που να blockαρει κακοφημα domains και εισαι gg

Drumsick
11-05-2015, 19:55
Kαι για πείτε, πως κλέβουμε ίντερνετ?

metamelia1
11-05-2015, 20:35
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Fisherman.Greekwpa&hl=en + http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wn722n-150mbps-high-gain-wireless-n-usb-adapter-p-PER.612420 an den exeis laptop/keraia

voleftika me afti ti methodo gia ligous mines klevontas 3 diktia mexri pou ola allaksan kwdiko, telika epeisa enan pappou geitona na mou dinei to interneti tou me antallagma na tou pianw streams me tin iraklara tis kiriakes pou den paei gipedo

kalh tyxh

Drumsick
11-05-2015, 23:00
Kάτι που να μην απαιτεί smartphone?

metamelia1
11-05-2015, 23:27
katevase afto https://www.acrylicwifi.com/en/wlan-software/wlan-scanner-acrylic-wifi-free/download-wifi-scanner-windows/

kai postare ena screenshot me ta diktya pou vgazei

necrosaturate
12-05-2015, 05:14
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Fisherman.Greekwpa&hl=en +

Αυτό παίζει και σε pc version.

http://forum.audisportsclub.gr/index.php/topic/18822-greek-wpa-finder-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-wifi/

Άμα δε δουλεύει το link Drumsick πες να στείλω πιεμ.

Xtikio
12-05-2015, 20:58
den vriskei ths HOL omws :(

kai genika polu mikro pososto ksekleidwnei. oi xarkerkz exete kanena pio apotelesmatiko ergaleion ?

antimusic
12-05-2015, 21:46
στο κάνω εγώ με 20 ευρώ το μήνα.

Mayhem
16-05-2015, 12:29
τελευταία έχω φάει σκάλωμα με το Rooms of Memory, hidden object game από εκείνα τα και καλά free που μπορείς και να πληρώνεις για extra βοηθήματα και μαλακίες, έχει πάρα πολλά features αλλά σπάει νεύρα γιατί είναι έτσι στημένο που σε σπρώχνει να πληρώσεις, παρόλα αυτά κολάς

Drumsick
18-05-2015, 20:54
katevase afto https://www.acrylicwifi.com/en/wlan-software/wlan-scanner-acrylic-wifi-free/download-wifi-scanner-windows/

kai postare ena screenshot me ta diktya pou vgazei

http://i.imgur.com/8RDLg8N.jpg

http://i.imgur.com/JoDI7vp.jpg

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς πρέπει να κάνω.

rat_poison
18-05-2015, 21:39
ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΠΟΣΤ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

επειδή κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις κάρτα ασύρματου δικτύου που να μπορεί να μπαίνει στο λεγόμενο promiscuous mode, το να πας να αγοράσεις τέτοιου είδος κάρτα μόνο και μόνο για να έχεις την πιθανότητα να κρακάρεις το password μέσω του aircrack-ng (διαδικασία που πιθανώς να σου πάρει ως και μέρες με αβέβαιη κατάληξη φυσικά) είναι μάλλον κάπως ηλίθιο και ασύμφορο

οπότε σου μένουν δύο επιλογές:

1.) να προσπαθήσεις να κρακάρεις τα WEP-encrypted WLAN, πράγμα που βρίσκεται με ένα απλό google search (how to crack wep password πιχί)

2.) να εκμεταλλευτείς το ότι ορισμένοι δεν αλλάζουν τα defaults στο ρούτερ τους. για ορισμένα ρούτερ που κυκλοφορούν στην ελληνική (αλλά και σε κάθε) αγορά, ο αλγόριθμος που αντιστοιχίζει το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη με το αντίστοιχό του συνθηματικό είναι γνωστός. Κυκλοφορούν διάφορες εφαρμογές στην αγορά που σου το κάνουν αυτόματα. Η πιο απλή λύση είναι να φωνάξεις έναν φίλο σου με κινητό android εξοπλισμένο με την εφαρμογή greek wpa finder (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Fisherman.Greekwpa&hl=en) ή κάποια παρόμοια και να τελειώνει η υπόθεση

Γενικά το να κλέβεις ίδερνε είναι αναξιόπιστη λύση, γιατί είναι κομματάκι απίθανο να συντρέχει τουλάχιστον μία από τις παραπάνω προϋποθέσεις σε ένα ρούτερ που είναι ταυτόχρονα τόσο κοντά στον υπολογιστή σου ώστε να σου προσφέρει ανθρωπινή σύνδεση. Οπότε μετά πας σε λύσεις όπως αγορά κατευθυντικής κεραίας, ελπίζοντας ότι μ' αυτήν θα πιάσεις το μακρινό δίκτυο κάπως καλύτερα. Είναι κακή επένδυση για μένανε, αλλά υπάρχει ως εναλλακτική. Γενικά, αν καταλαβαίνω καλά τις μονάδες, το rssi είναι σε dBm (δε μας νοιάζει τι είναι αυτό, αλλά ας κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό). Μην προσπαθήσεις να συνδεθείς σε δίκτυο του οποίου το rssi είναι μικρότερο των -65dBm (σα να λέμε δύομισι μπάρες). Και να το κάνεις δηλαδή, θα'χεις συχνές αποσυνδέσεις, που θα είναι σα να μην έχεις ίδερνε. Βλέπεις ότι τα περισσότερα ρούτερ είναι πολύ πιο κάτω από αυτό το όριο. Ακόμα και να αγόραζες κατευθυντική κεραία στα 9dBi όπως είναι οι περισσότερες που κυκλοφορούνε στην αγορά, επειδή η δική σου κεραία είναι σχεδόν σίγουρα τύπου λ/4 μονόπολο, έχει 5,κάτι dBi κέρδος. Άρα ακόμα και με καλύτερη κεραία, θα βελτιώσεις τις τιμές που βλέπεις στη στήλη rssi κατά 4dB. Πράγμα που θα σε διατηρήσει στην κατάσταση "σκατά σήμα".

Γενικά το κλεμένο ίδερνε ούτε στον εχθρό μου, το συνιστώ μόνο σε περίπτωση ακραίας ανέχειας. Αλλιώς, αν μπορείς να τους τα σκάσεις και δεν το κάνεις είναι τζάμπα ταλαιπώρια.

Drumsick
18-05-2015, 21:59
Θέλω απλώς να κλέβω μέχρι να μου περάσουν γραμμή και να βάλω δικό μου.

rat_poison
18-05-2015, 22:16
χτυπάς τα κουδούνια μέχρι να βρεις τον φίλο που έχει το δίκτυο HOL ALU WLAN.

"Γεια σου, μόλις μετακόμισα, μήπως μπορείς να με βάλεις στο wifi σου για κάνα μήνα μέχρι να μου το συνδέσουν; Μπορούμε να σου δώσω τα μισά για το λογαριασμό αν θες"

problem solved.

άσε που υπάρχει περίπτωση να κονομήσεις και γκομενάκι μαζί με το καινούριο σπίτι

Ghoul
18-05-2015, 22:47
δε θα πω κάτι καινούριο από τους υπόλοιπους, απλά θα παραθέσω την εμπειρία μου. δανείζομαι το ίντερνετς των γειτόνων μου περίπου ένα χρόνο τώρα. η πιο εύκολη λύση είναι Android+Greek WPA Finder σε συνδυασμό με ένα αξιοπρεπές Access Point που θα το χρησιμοποιείς σαν Repeater (συνήθως έχουν καλύτερη εμβέλεια από τα σκέτα Repeater). εγώ πήρα αυτό (http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/TP-Link-Wireless-Access-Point-300-MBps-TL-WA801ND.htm) και αντικατέστησα τις κεραίες του με δυο μεγαλύτερες για αυξημένη εμβέλεια (μακριά από αυτό (http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/Turbo-X-Wi-less-N300-Access-Point.htm) το Turbo-X, έφαγα τρελή ταλαιπώρια και αποδείχθηκε ελαττωματικό).

προσωπικά, μπορεί να ταλαιπωρήθηκα σε ορισμένες περιόδους (ειδικά πριν αγοράσω μεγαλύτερες κεραίες), όμως δεν το έχω μετανιώσει. ισχύει ότι δεν είναι αξιόπιστη λύση, αλλά αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα ή αν το μέλλον σου είναι αβέβαιο σε μια περιοχή, θεωρώ πως είναι μια καλή επιλογή, δεδομένου ότι το κόστος δεν ξεπέρασε τα 40-45ευρώ συνολικά. τις επόμενες μέρες όμως θα κάνω στροφή προς τη νομιμότητα.

εάν το θες για περιορισμένο χρονικό διάστημα, δεν αξίζει να μπεις σε έξοδα. είτε θα πας στη λύση του ρατ_ποιζον, είτε θα δοκιμάσεις με το WPA Finder μήπως σπάσεις κανένα κοντινό δίκτυο και το πιάνεις σε κάποιο σημείο του σπιτιού σου. συνήθως οι default κωδικοί των OTE και CYTA δικτύων βασίζονται στη MAC και σπάνε για πλάκα.

metamelia1
19-05-2015, 14:12
CYTA238C: 1460806b238c / ZTEEF00E1D08863 / ZTEEF00E2603763

Wind wifi 289550: 2c26c5289550

CYTA 573E: ZTEEF00E5F03710

HOL WIFi: 146080612f5c

Netfaster IAD 2: 00055926D241-4546 / 00055926D241-9037

HOLpa: 000559566F92-9041

Panagiotis: 0005593AED60-2730 / 0005593AED60-9436 / 0005593AED60-5448

Loukia: 5422f8c2a454

MoRmEnGiL
21-05-2015, 12:43
Για πείτε, θέλω SSD 240gb κατά προτίμηση. Προτάσεις? Λεφτά πολλά δεν υπάρχουνε. Κοίταγα αυτόνε εδώ: http://www.msystems.gr/index.php?category=2021&product=15720

H αυτόν http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-hardware/hdd-ssd-skliroi-diskoi/OCZ-SSD-240GB-Sata-III-ARC-100-ARC100-25SAT3-120G.htm

PS: Υπ'όψη ότι θα μπεί σε PC του 07 :P

cromags
21-05-2015, 14:45
Samsung 850 Evo Series, 250GB (http://www.mgmanager.gr/solid-state-drive/48020-samsung-850-evo-series-250gb-25-inch-ssd-sata-iii-mz-75e250beu.html#/σύνδεση-sata_3/χωρητικότητα-250_gb) μου τον έχουν προτείνει να μπει οπωσδήποτε στο deskotop που παλεύω να στήσω αν και λίγο πιο τσιμπημένος..

Beyond Within
21-05-2015, 21:28
Ο συγκεκριμένος kingston σε πολλά ριβιού που έχω δει έχει βγει προβληματικός. Έχω τον 850 evo, είναι τέλειος και τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Να ξέρεις ότι επειδή η μητρική σου είναι παλιά, το πιο πιθανόν είναι να μην έχει sata 3 και να πιάνει max 250 MB/s.

H.
21-05-2015, 22:33
Ο 850 όλη η πιάτσα λέει ότι είναι ο καλύτερος.

Entrancemperium
22-05-2015, 23:18
Παιδγια΄το PC μου σούρνεται σαν ριφ των Electric Wizard... Ανεξηγητα ομως δεν προστέθηκε τπτ ούτε udpdate έγινε σε κάτι... Για πείτε κανά softwaraki για καθαρισμό διαφόρων σκατουλακίων και γενικότερο έλεγχο..

Aleister
23-05-2015, 02:35
Να πω και εγω εναν καλο λογο για τους SSD της Samsung:

http://i.imgur.com/hafHS17.png

Έχω τον 840 EVO εδώ και ένα χρόνο, και είναι πραγματικά αστέρι. Αν έχεις επεξεργαστή Intel, με το software του το Samsung Magician, μπορείς να ενεργοποιήσεις το Rapid Mode που τον κάνει ακόμα πιο γρήγορο και σε συνδυασμό με τα max performance settings φεύγει ΠΟΛΥ. Το κοντερ στο κόκκινο κυκλάκι όταν τον είχα πρωτοστήσει έγραφε ~9000, μιλάμε για απίστευτες ταχύτητες. Αλλά ναι, έχει πέσει στα 4 από την πολύ χρήση γι'αυτο θα σε συμβούλευα να τον βάλεις σε πιο χαμηλές ρυθμίσεις αν θες να σου κρατήσει περισσότερο.

babality
02-06-2015, 15:57
κυκλοφορησε...

Hatred - Ρηλοντηντ

ακουσα ειναι σκουπιδι.

Περιγραφη: Hatred fills your whole body. You're sick and tired of humanity's worthlessexistence. there is no compassion, no mercy, no pointin going back. You are the lord of life and death now - and you have full
control over the lives of worthless human scum

cyber_lingas
03-06-2015, 21:52
So, this happened...

https://www.youtube.com/watch?v=GE2BkLqMef4

Ethereal
16-06-2015, 04:18
επιτελους :touched:

https://www.youtube.com/watch?v=zXLZvsSmBIs

metamelia1
16-06-2015, 10:22
IN THE NAME OF JESUS CHRIST

https://www.youtube.com/watch?v=ScOwws-frRM

metamelia1
16-06-2015, 10:55
kai to swsto trailer

https://www.youtube.com/watch?v=B0W3xRgr70E

metamelia1
16-06-2015, 10:58
ela panagia mou

https://www.youtube.com/watch?v=uG8V9dRqSsw

Mayhem
16-06-2015, 19:59
ΧΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

https://www.youtube.com/watch?v=BpdtNKWXV_E&index=8&list=PLsiJPoHlPqEFgVeyQCF8zxrFhcA-iz4l5

supermachoman
18-06-2015, 14:15
γιααααα πείτε κάνα πρόγραμμα για ανάκτηση αρχείων από μισοπεθαμένο HDD

antimusic
18-06-2015, 15:27
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

KoiliaSamprela
19-06-2015, 09:46

μισοπεθαμένο ?

supermachoman
19-06-2015, 15:06

μισοπεθαμένο ?

κλικάρει κάθε λίγο και λιγάκι, το πισί τον αναγνωρίζει τα πρώτα λεπτά που είναι ανοιχτό και μετά από λίγο εξαφανίζεται - κάθε φορά που πάω να τραβήκω αρχεία προλαβαίνω γύρω στα 10gb, και μετά πρέπει να κάνω ρησταρτ για να τον ξαναδεί

KoiliaSamprela
19-06-2015, 15:21
αν είναι -όπως καταλαβαίνω εγώ - μηχανικό το πρόβλημα , με υπομονή λίγο λίγο τράβα και μετά πέτα τον

Parasight
21-06-2015, 12:44
ΧΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

https://www.youtube.com/watch?v=BpdtNKWXV_E&index=8&list=PLsiJPoHlPqEFgVeyQCF8zxrFhcA-iz4l5ΘΑ ΧΑΖΕΨΟΥΜΕ ΝΤΙΠ

Xtikio
23-06-2015, 12:41
Kαι για πείτε, πως κλέβουμε ίντερνετ?

Είχαμε κανένα νέο για HOL ALU WLAN ? Μπορεί κανεις να βοηθήσει για το πώς βρίσκω το default pass?

Aleister
27-06-2015, 07:04
IN THE NAME OF JESUS CHRIST

https://www.youtube.com/watch?v=ScOwws-frRM

πραγματικα ποιος ειναι hyped για αυτο το remake?
ειναι τουλαχιστον 5 χρονια late, καλυτερα να ειχαν βγαλει αλλο ενα spinoff η και sequel αλα Crisis Core για PS4/XO/Steam

Drumsick
15-07-2015, 18:19
Γαμήθηκε ο Δίας και αναγκάστηκα να κάνω system restore, με αποτέλεσμα να χάσω ένα σωρό φωτογραφίες, μουσικές κτλ. Τι κατεβάζω για να επιχειρήσω να σώσω τίποτα?

H.
15-07-2015, 18:39
Παναγίες.

Drumsick
15-07-2015, 19:06
Σαφώς. Μετά όμως?

H.
15-07-2015, 20:28
Δεν έχει μετά ρε φίλος. Τι το ήθελες το system restore. Εκτός του ότι δεν λύνει ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ είναι και σχεδόν μη αναστρέψιμη κατάσταση. Μετά συγχωρήσεως αλλά τόσα χρόνια στο pc subforum έχω δει να κάνεις πράγματα και θαύματα στα pc σου, πώς τα καταφέρνεις ρε :P

Drumsick
15-07-2015, 20:37
Έχω windows, έτσι τα καταφέρνω. Στην προκειμένη, μου έδινε σημάδια καιρό πως πάει να γαμηθεί, κράσαρε κάθε μερικές μέρες, αλλά δεν είχα χρόνο κι όλο ανέβαλλα να κάνω μπακ απ και φορματ. Όσο για το restore, τι να σου πω, το έχω κάνει αρκετές φορές, και μια χαρά δουλεύει μετά.

rage for order
16-07-2015, 19:13
Γαμήθηκε ο Δίας και αναγκάστηκα να κάνω system restore, με αποτέλεσμα να χάσω ένα σωρό φωτογραφίες, μουσικές κτλ. Τι κατεβάζω για να επιχειρήσω να σώσω τίποτα?

https://www.piriform.com/recuva

(δεν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ)

Aleister
16-07-2015, 19:49
καλο το recuva, μου ειχε σωσει κατι saves mass effect καποτε

Om
16-07-2015, 22:48
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11751410_707991342662442_5211846485297798287_n.jpg?oh=0e25b5533845c218701eb3df52972d0e&oe=561B416A

Drumsick
17-07-2015, 11:49
Οκ, ανακτήθηκε αρκετό πράμα με το recuva =). Θενκς!

Xtikio
21-07-2015, 19:49
Σε αρχαίο λαπτοπ HP που το θέλει η μάνα μου μονο για skype, τι είναι το πιο ελαφρύ σε λειτουργικό ; Εχει xp και ακόμα και έτσι κανει διάφορα χαζά και κολλάει. Σκέφτηκα να βάλω ουμπούντου.... να βάλω ; τα καινούρια έχουυν πολλά γκράφιξ

rat_poison
22-07-2015, 01:26
xubuntu για αρχαίο

lubuntu για πολύ αρχαίο

αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με linux ψάξου πριν, τουλάχιστον να μάθεις πώς εγκαθιστάς προγράμματα και πού/τι ψάχνεις για να κάνεις αυτό που θες. η λογική είναι διαφορετική: ούτε πιο εύκολη ούτε πιο δύσκολη. απλά πρέπει να μάθεις για να μην προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα με τον windows τρόπο.

Xtikio
22-07-2015, 14:58
έχω ξαναβάλει λίνουξ ψιλοξέρω... και αν κάτι παει στραβά, θα επανέλθω. 1κ ευχαριστώ ρατ !

BlackiE
26-07-2015, 19:09
Έχετε να προτείνετε κανα power bank; Με ψήνει αυτό εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=CVcpFXSrP2g

https://www.skroutz.gr/s/5536129/TP-LINK-Power-Bank-10400mAh.html

supermachoman
17-08-2015, 01:01
Όταν βλέπω streams στο twitch, καμιά φορά κατεβάζω torrents ταυτόχρονα, ή και παίζω κάνα game; πέρα απ'τους μπακάλικους τρόπους (να κατεβάσω ποιότητα στο stream, να περιορίσω bandwidth στο τορρεντ κτλ), υπάρχει τρόπος να ελέγξω και να ρυθμίσω πόσο bandwidth θα "καταναλώνει" η κάθε εφαρμογή?

KoiliaSamprela
17-08-2015, 09:38
Όταν βλέπω streams στο twitch, καμιά φορά κατεβάζω torrents ταυτόχρονα, ή και παίζω κάνα game; πέρα απ'τους μπακάλικους τρόπους (να κατεβάσω ποιότητα στο stream, να περιορίσω bandwidth στο τορρεντ κτλ), υπάρχει τρόπος να ελέγξω και να ρυθμίσω πόσο bandwidth θα "καταναλώνει" η κάθε εφαρμογή?

Αν λες για επίπεδο λειτουργικού αυτό "που λένε" σαν καλή επιλογή είναι το νετλιμιτερ (http://www.netlimiter.com/)
Αν θες να το κάνει σε επίπεδο ρουτερ φαντάζομαι δεν θα είναι τόσο εύκολο μιας και για να κάνεις inspection σε layer 7 είναι κομμάτι απίθανο(σε home cpe). Ξεκίνα από το netlimiter πάντως και δες τι λέει ο κόσμος και γιαυτό και για τζαμπέ εναλλακτικές <3

supermachoman
17-08-2015, 12:14

Αν λες για επίπεδο λειτουργικού αυτό "που λένε" σαν καλή επιλογή είναι το νετλιμιτερ (http://www.netlimiter.com/)
Αν θες να το κάνει σε επίπεδο ρουτερ φαντάζομαι δεν θα είναι τόσο εύκολο μιας και για να κάνεις inspection σε layer 7 είναι κομμάτι απίθανο(σε home cpe). Ξεκίνα από το netlimiter πάντως και δες τι λέει ο κόσμος και γιαυτό και για τζαμπέ εναλλακτικές <3

yep, μια χαρά το νετλίμιτερ, θενκς <3

ypersyntelikos
07-09-2015, 21:00
Υπάρχει ένας φορητός σκληρός δίσκος φίλου που αργά ή γρήγορα μας χαιρετάει (υπάρχουν συγκεκριμένα sections που δε μπορούν να ανοίξουν)

ξέρουμε κανένα πρόγραμμα που να μπορεί να κάνει retrieve αρχεία πριν ο δίσκος τα παίξει για τα καλά;

KoiliaSamprela
08-09-2015, 08:48
αν και έχω μείνει πολλά χρόνια πίσω, και δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς είναι το πρόβλημα, εγώ χρησιμοποιούσα το GetDataBack

ypersyntelikos
08-09-2015, 09:18
αν και έχω μείνει πολλά χρόνια πίσω, και δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς είναι το πρόβλημα, εγώ χρησιμοποιούσα το GetDataBack

θενξ σαμπρέλα.

Το πρόγραμμα που χρειάζεται σε αυτές της περιπτώσεις λέγεται testdisk και τρέχει σε linux. Έκανα recover μια απίστευτη ποσότητα φωτογραφιών και μουσικής από "τελειωμένο" σκληρό δίσκο.

SpiritCrusher
10-10-2015, 15:24
Άρχισε η Open Beta του Star Wars: Battlefront στο Origin. Ουσιαστικά είναι Battlefield στον κόσμο του SW, και παρόλο που είναι κάπως απλοϊκό (και βαρύ για το PC) φαίνεται και νιώθει κουλ.

H.
12-10-2015, 18:50
Έπαιξα BetA του στην gamescom τον Αύγουστο, τέρμα καβλωμένος. Δεν έχω και τα καλύτερα νέα..

SpiritCrusher
12-10-2015, 20:06
Ωραία γραφικά, ωραία και σωστή SW αισθητική, εξαιρετικό δέσιμο με τον ήχο και τη μουσική του SW, αλλά όλη αυτή η απλοϊκότητα στο gameplay του το σκοτώνει. Μπορεί αργότερα με 1 δις unlocks να στρώνει, αλλά όσο έπαιξα μου έδωσε την εντύπωση ενός απλού FPS for the masses.

KoiliaSamprela
13-10-2015, 07:57
δεν κατάφερε να ξεκινήσει ποτέ :(

Μαύρη οθόνη, έναν μεγάλο δικέφαλο ΑΕΤΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ έγραφε μονο ΠΑΟΚ και πάγωνε το κουμπιουτερ

H.
13-10-2015, 16:42
Το πουλάς?

KoiliaSamprela
14-10-2015, 08:50
Το πουλάς?

περιμένω να ανέβει και άλλο η τιμή και μετά :D

wraithgr
19-10-2015, 01:24
Μετεφερα το σκληρο δισκο απο ενα laptop που πεθαινε σε ενα απο αυτα τα κουτακια τυπου gigabyte brix. Ολα καλα με drivers κλπ αλλα μου πεταει καθε τοσο οτι το windows key δεν ειναι σωστο και ζηταει activation. Με cancel φευγει αλλα δεν μου μοιαζει για μονιμη λυση αυτο... Το αυτοκολλητο στο πισω μερος του laptop ειναι μια γκρι μουτζουρα μετα απο 6 χρονια, εχω καμια ελπιδα;

metamelia1
19-10-2015, 02:00
oxi

BLiTzER
19-10-2015, 09:31
Το αυτοκολλητο στο πισω μερος του laptop ειναι μια γκρι μουτζουρα μετα απο 6 χρονια, εχω καμια ελπιδα;

Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι κατάλαβα. Αν το key είναι περασμένο (δηλαδή δεν έκανες format), μπορείς να το ανακτήσεις με το κατάλληλο software. Προφανώς σου ζητάει activation, αφού βλέπει νέο hardware.

OniBocho
19-10-2015, 09:51
Μετεφερα το σκληρο δισκο απο ενα laptop που πεθαινε σε ενα απο αυτα τα κουτακια τυπου gigabyte brix. Ολα καλα με drivers κλπ αλλα μου πεταει καθε τοσο οτι το windows key δεν ειναι σωστο και ζηταει activation. Με cancel φευγει αλλα δεν μου μοιαζει για μονιμη λυση αυτο... Το αυτοκολλητο στο πισω μερος του laptop ειναι μια γκρι μουτζουρα μετα απο 6 χρονια, εχω καμια ελπιδα;

Είχε γράψει ο Aleister αυτό (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?30082-Windows-10-update&p=1284849&viewfull=1#post1284849). Βοηθάει καθόλου;

Ιν άδερ νιουζ:

Και ναι... Την έκανα τη μαλακία...

Πέρασα την Παρασκευή στο netbook που έχω στο περιπτέρι την scummvm για το lubuntu και κάηκα. Την πρώτη μέρα έφυγε νεράκι το Beneath a Steel Sky, το Σάββατο ξεκίνησα και έπαιξα ως το μεσημέρι το Full Throttle, το οποίο και μόλις ολοκλήρωσα. Αυτα τα δύο ήταν περισσότερο test μνήμης. Και ήταν δυνατά, καθώς αρκετά καμμένα σημεία, ειδικά στο Full Throttle, τα είχα ξεχάσει. Για το δε Fate of Atlantis που πέρασα για καθαρά συναισθηματικούς λόγους, δεν υπάρχει κάτι να πω. Αν το ξεκινήσω, θα το τελειώσω μονορούφι λύνοντας τον ΚΑΘΕ γρίφο με ΚΑΘΕ δυνατό τρόπο. Και δεν πρέπει να γίνει αυτό...

Θα περάσω τα Broken Sword και Day of the Tentacle, παρόλο που το δεύτερο επίσης το έχω χιλιοπαίξει και λιώσει.

Ειδικά αυτά της LucasArts, παιχνίδια που δεν ξεπερνούν τα 500ΜΒ (το Fate of Atlantis είναι περίπου 90ΜΒ στην talkie έκδοσή του) κάνουν κομμάτια αυτά που σήμερα αποκαλούνται αριστουργήματα, ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. ΓΡΑΦΙΚΑΡΕΣ ζωγραφισμένες στο χέρι pixel pixel, ατμόσφαιρα, εκπληκτικοί γρίφοι και διάλογοι που σε στέλνουν στο δωματιο σου να κλαις απαρηγορητα.

Επισης, σχολιαζαμε με τον Blitzer πόσο θεός είναι ο Mark Hamil, που έχει κάνει το εκπληκτικό voice acting του Adrian Ripburger στο Full Throttle, αλλά και του Joker στα Arkham series, τα οποία όπως έχω ξαναπεί στέλνουν τους αδελφούς Nolan στο δωμάτιο να κλαιν απαρηγόρητοι.

wraithgr
19-10-2015, 09:54
Το αυτοκολλητο στο πισω μερος του laptop ειναι μια γκρι μουτζουρα μετα απο 6 χρονια, εχω καμια ελπιδα;

Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι κατάλαβα. Αν το key είναι περασμένο (δηλαδή δεν έκανες format), μπορείς να το ανακτήσεις με το κατάλληλο software. Προφανώς σου ζητάει activation, αφού βλέπει νέο hardware.

Ναι, το ξερω οτι μπορω να βρω το κλειδι με software, κατα τα αλλα ομως αλλαγη hardware = χρειαζομαι καινουργιο κλειδι, ή υπαρχει τροπος να το κρατησω και να δουλευει κανονικα στο νεο pc?

OniBocho
19-10-2015, 10:00
Ναι, το ξερω οτι μπορω να βρω το κλειδι με software, κατα τα αλλα ομως αλλαγη hardware = χρειαζομαι καινουργιο κλειδι, ή υπαρχει τροπος να το κρατησω και να δουλευει κανονικα στο νεο pc?

Γιατί βρε, αν είχες το CD εγκατάστασης και τα περνούσες ξανά, θα ήθελες άλλο key για κάθε φορά που τα περνάς;

Το γεγονός ότι είναι ΟΕΜ τα windows στο laptop σου, δεν πιστεύω ότι αλλάζει την κατάσταση.

BLiTzER
19-10-2015, 10:50

Θεωρητικά, ναι. Πρακτικά, αν σου κάνει κόλπα, θα κάνεις activation μέσω τηλεφώνου και θα επιλέξεις "μόνο σε έναν υπολογιστή" κτλ κτλ και θα το δεχθεί κανονικά. Τουλάχιστον έτσι έκανα εγώ για χρόνια και δούλευε, αλλά δεν το'χω δοκιμάσει την τελευταία 2ετία.

Drumsick
01-11-2015, 19:09
Θέλω να συνδέσω εξωτερική οθόνη και τηλεόραση στο λαπτοπ, μέσω HDMI. Το λαπτοπ έχει μόνο μια τέτοια θύρα. Απ'ότι καταλαβαίνω, με ένα HDMI splitter που δίνει δυο θύρες, θα εμφανίζεται εικόνα και στις δυο οθόνες ταυτόχρονα. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να επιλέγω σε ποια οθόνη θέλω να στείλω το σήμα?

Επίσης, το μήκος του HDMI καλωδίου επιρρεάζει την ποιότητα εικόνας? Υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα καλώδια? Τι να επιλέξω για να έχω την καλύτερη εικόνα?

Τέλος, προτείνετε αν ξέρετε ασύρματα bluetooth ποντίκια με μεγάλη εμβέλεια (10μ).

OniBocho
01-11-2015, 20:01
Ρισκάρω :p να σου απαντήσω ότι στα HDMI splitter, το αν θα παίζουν όλες οι έξοδοι είναι feature του splitter, αλλά αυτά που έχω δει εγώ να πουλάει το πλαίσιο συγκεκριμένα, δεν το είχαν. Κι εδώ (http://www.skroutz.gr/c/248/Accessouar-eikonas.html?keyphrase=hdmi+splitter&page=1), με μια πρόχειρη ματιά δεν βλέπω κάποιο από τα διπλά να το κάνει.

Ένα HDMI καλώδιο θα έχει απώλειες όταν το μήκος του ξεπερνάει τα 20 μέτρα, για αυτό κι όταν χρειάζεσαι τόσο μεγάλο, καλύτερα να πάρεις κάποια με ενίσχυση (ενσωματωμένη) τα οποία όμως έχουν σχεδόν διπλάσια τιμή. Ενδεικτικά, χθες έβλεπα 20άρι με 40 ευρώ και 30άρι με 80 ευρώ, επειδή είχε την ενίσχυση σήματος. Υπάρχουν χειρότερα και καλύτερα καλώδια, αλλά σε γενικές γραμμές, αν δεν τα τσακίζεις, αν δεν περνάνε πάνω-κάτω-γύρω από έπιπλα και χαλιά κτλ κτλ, με ένα φυσιολογικό καλώδιο δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Δε χρειάζεται να αγοράσεις Monster Cable της τάξεως των 100 ευρώ για δύο μέτρα!!!!!

Ασύρματα ποντικάκια έχει μπόλικα, νομίζω ότι θα αγόραζα ξανά κάποιο Logitech, αρκεί να είναι desktop mouse κι όχι για laptop. Αυτό (http://www.logitech.com/en-us/product/wireless-mouse-m325) ας πούμε μιλάει για 10 περίπου μέτρα εμβέλεια, ανάλογα με τις συνθήκες.

scarecrow
01-11-2015, 20:15
inb4 μούτζες χωρίς λόγο ^

SpiritCrusher
01-11-2015, 20:32
Θέλω να συνδέσω εξωτερική οθόνη και τηλεόραση στο λαπτοπ, μέσω HDMI. Το λαπτοπ έχει μόνο μια τέτοια θύρα. Απ'ότι καταλαβαίνω, με ένα HDMI splitter που δίνει δυο θύρες, θα εμφανίζεται εικόνα και στις δυο οθόνες ταυτόχρονα.

Σωστά.

Υπάρχει κάποιος τρόπος για να επιλέγω σε ποια οθόνη θέλω να στείλω το σήμα?

Απ' όσο ξέρω υπάρχουν και με κάποιο είδους διακόπτη. Συνήθως η επιλογή είναι feature του HDMI Switch αλλά εκείνο πρακτικά κάνει το ανάποδο από αυτό που θες: Πολλές πηγές (inputs) σε 1 έξοδο (output). Επίσης κοίτα να υποστηρίζουν Full HD κτλ. γιατί αν δεν, τότε μπορεί να επηρρεάζουν το σήμα και να το φέρνουν σε ότι υποστηρίζουν.

Επίσης, το μήκος του HDMI καλωδίου επιρρεάζει την ποιότητα εικόνας? Υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα καλώδια? Τι να επιλέξω για να έχω την καλύτερη εικόνα?

Από ένα σημείο και μετά το σήμα αποδυναμώνεται και χρησιμοποιείται ένας ενισχυτής σήματος για να το επαναφέρει στα σωστά επίπεδα. Αν θυμάμαι σωστά αυτό το σημείο είναι περίπου 10 μέτρα; Είναι δύσκολο να το πιάσει ο μέσος χρήστης οπότε με ένα απλό καλώδιο είναι κομπλέ. Τα περι ακριβών καλωδίων με χρυσό για καλύτερη ποιότητα κτλ είναι μάρκετινγκ, το μόνο που μπορεί να σε νοιάξει είναι μια α' ποιότητα κατασκευής για να μην χαλάσει πχ. σε 1 μερα. Πάρε ότι σου γυαλίσει ιμο.

Τέλος, προτείνετε αν ξέρετε ασύρματα bluetooth ποντίκια με μεγάλη εμβέλεια (10μ).

Δεν ξέρω αλλά τα περισσότερα BT πια είναι class 2 οπότε και έχουν εμβέλεια κάπου στα 10μ.

Drumsick
02-11-2015, 00:15
Θενκς!

Και δε μου λετε, με τις διαφορετικές αναλύσεις των οθονών τι παίζει? Θέλω να πω, έστω οτι συνδέω ένα σπλίττερ χωρίς διακόπτη, και παίζουν και οι δύο οθόνες. Τι συβαίνει τότε με την ανάλυση? Παίζει κάθε οθόνη στη μέγιστη δυνατή? Κι αν βάλεις σπλίττερ με διακόπτη, κάθε φορά που αλλάζεις οθόνη προσαρμόζεται και η ανάλυση?

OniBocho
02-11-2015, 15:35
Απλά σου λέει ότι όλα αυτά τα σήματα περνούν από το splitter. Εξαρτάται λοιπόν από το τι στέλνει η πηγή, στο splitter δεν επιλέγεις τι θα στείλει, αρκεί να το σηκώνει η οθόνη/τηλεόραση/προτζέκτορας κτλ

Drumsick
03-11-2015, 00:17
Νομίζω πως δεν απαντάς στην ερώτησή μου.

OniBocho
03-11-2015, 00:55
Γιατί βρε παιδί; Σου λέει, επί παραδείγματι, ότι το splitter σηκώνει από 480p μέχρι 1080p. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να στείλει οποιοδήποτε αρχείο του περνάς από την πηγή, αρκεί να είναι μέσα σε αυτό το range. Αυτό είναι ξεκάθαρο, φαντάζομαι.

Άρα, αν παίζουν και οι δύο οθόνες ταυτόχρονα, θα παίζουν ότι ανάλυση τους στέλνεις. Το splitter δεν παρεμβαίνει σε αυτό, απλά διαχωρίζει το σήμα που στέλνεις. Και οι οθόνες/τηλεοράσεις παίζουν περισσότερες από μια αναλύσεις, κατάλαβες; Δε θα επιλέγει η τηλεόραση ή το splitter την ανάλυση, ο υπολογιστής ή το media player θα το κάνει.

Αν πχ η μια έχει μέγιστη ανάλυση τα 720p και η άλλη τα 1080p κι εσύ στέλνεις 1080p, απλά δε θα παίζει στη μία από τις δύο. Συνήθως υπάρχει δυνατότητα upscaling στις οθόνες/τηλεοράσεις κι όχι το αντίθετο. Με άλλα λόγια, στο προηγούμενο παράδειγμα, αν στέλνεις και στις δύο 720p, αυτή που παίζει 1080p θα μπορεί να κάνει upscaling στα 1080p, αλλά το πόσο καλό θα είναι αυτό, εξαρτάται από τον επεξεργαστή της.

Στο σκέλος της ερώτησης με τον διακόπτη, ισχύει το ίδιο πράγμα. :)

Drumsick
03-11-2015, 08:54
Noμίζω πως άλλο ρωτάω εγώ όμως. Έχεις ένα λαπτοπ, και συνδέεις πάνω δυο οθόνες. Η ανάλυση της μιας είναι 1280x1024 και της άλλης 1920x1080. Έστω οτι δεν παίζει κάποιο βίντεο, σε πρώτη φάση, απλώς είναι συνδεδεμένες και οι δύο και λειτουργούν και βλέπεις το desktop. Η ερώτηση είναι, εκπέμπουν σε αυτές τις δυο διαφορετικές αναλύσεις? Το σκάλωμά μου εντοπίζεται στο οτι την ανάλυση της οθόνης, της μιας οθόνης, την επιλέγεις/αλλάζεις μέσω των windows. Όταν λοιπόν συνδέσεις πάνω δυο οθόνες, τα windows αναγνωρίζουν πως είναι δυο διαφορετικές οι αναλύσεις? Ή διαφορετικά, δεν ανακατεύονται καθόλου τα windows και ο,τι και να γίνει αυτές λειτουργούν στις native αναλύσεις τους?

OniBocho
03-11-2015, 09:31
Kι όμως, πρακτικά σου απάντησα! :p

Δες λίγο τι γίνεται. Πάντα θα παίζει στη χαμηλότερη ανάλυση από τις δύο. Αν για παράδειγμα η ανάλυση του laptop είναι η μικρότερη από τις δύο, αυτό το σήμα θα στέλνεις στο splitter και η οθόνη με τη μεγαλύτερη ανάλυση θα το κάνει upscale όταν πρόκειται για βίντεο, αλλιώς αν μιλάμε για περιβάλλον λειτουργικού, θα βλέπεις την ίδια ανάλυση αλλά σε μεγέθυνση! ;)

Μη φαντάζεσαι δηλαδή το splitter σαν τη λειτουργία της "επέκτασης οθόνης" ή του mirroring που θα λάμβανε χώρα αν είχες την οθόνη του laptop κι έστελνες σε ένα προτζέκτορα ή μια μεγαλύτερη τηλεόραση με το Χ Ψ καλώδιο (όχι απαραίτητα HDMI). Which brings up the question: Χρειάζεσαι το splitter γιατί έχεις μια οθόνη υπολογιστή ξέχωρη και την Samsung? Γιατί στην περίπτωση που μιλάμε για laptop και Samsung, τι το θέλεις το splitter?

BLiTzER
03-11-2015, 11:03
Το σκάλωμά μου εντοπίζεται στο οτι την ανάλυση της οθόνης, της μιας οθόνης, την επιλέγεις/αλλάζεις μέσω των windows. Όταν λοιπόν συνδέσεις πάνω δυο οθόνες, τα windows αναγνωρίζουν πως είναι δυο διαφορετικές οι αναλύσεις?

Τα Windows δε θα καταλάβουν καμία διαφορά είτε έχεις μία οθόνη, είτε 16 πάνω σε splitter. Το splitter το μόνο που κάνει είναι να στέλνει το ίδιο σήμα σε όλες τις εξόδους.

Αυτό που λες (να έχεις επιλογή αναλύσεων/ρυθμίσεων ανά οθόνη) θα συμβεί αν συνδέσεις 2 οθόνες κατευθείαν πάνω στην κάρτα γραφικών.

Drumsick
03-11-2015, 13:16
Eπανερχόμαστε λοιπόν στο αρχικό ερώτημα.

Θέλω να συνδέσω εξωτερική οθόνη και τηλεόραση στο λαπτοπ, μέσω HDMI. Το λαπτοπ έχει μόνο μια τέτοια θύρα. Απ'ότι καταλαβαίνω, με ένα HDMI splitter που δίνει δυο θύρες, θα εμφανίζεται εικόνα και στις δυο οθόνες ταυτόχρονα. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να επιλέγω σε ποια οθόνη θέλω να στείλω το σήμα?

Πως θα γίνει να παίζουν και οι δύο οθόνες, από μια έξοδο HDMI, στη native ανάλυσή τους, πρακτικά.
Απ'αυτά που λέτε, καταλαβαίνω πως με σπλίττερ δε γίνεται. Αν κατάλαβα λάθος, διορθώστε με.
Η εναλλακτική είναι να συνδέσω την τηλεόραση στην HDMI θύρα και την άλλη οθόνη (1280x1024) στη VGA? Θα αλλάξει κάτι στην ποιότητα/ανάλυση μέσω VGA?

BLiTzER
03-11-2015, 14:17
Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις και διαχειρίζεσαι την τηλεόραση μέσω Windows (expand, mirror ή ό,τι σε βολεύει). Υπάρχουν περιορισμοί τόσο στο HDMI όσο και στο VGA, αλλά δε νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολεί, με το δεδομένο hardware.

OniBocho
03-11-2015, 15:21
Μίλα ρε κοπέλα μου ότι υπάρχει και VGA έξοδος!!!! Ε προφανώς κι αυτό θα κάνεις, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να σπας τα αρχίδια σου (τρόπος του λέγειν ή και όχι :p ) με splitter/extraterrestrial transmitter/subliminal emitter/over-flux cat litter όταν μπορείς να έχεις δύο εξόδους και να τις χειρίζεσαι ξεχωριστά και κιμπάρικα!

Όχι, στην ποιότητα δε θα αλλάξει τίποτα, είναι πολύ χαμηλή η ανάλυση της οθόνης και την κουμαντάρει μια χαρά το VGA καλώδιο/σήμα.

Drumsick
04-11-2015, 13:22
Oπότε συνδέοντας και τις δυο πάνω, μέσω διαφορετικών θυρών, τα γουιντοους θα βλέπουν δυο ή τρεις οθόνες? (αν θα βλέπουν και του λαπτοπ εννοω). Και, ασουμε θα επιλέγω σε ποια απο τις 2 ή 3 θα προβάλλει? Και η ανάλυση θα προσαρμόζεται αυτόματα στην εκάστοτε οθόνη?

rat_poison
04-11-2015, 15:55
http://i.imgur.com/IwrvMpj.png

BLiTzER
04-11-2015, 16:15
Αυτό. Προφανώς θα βλέπει 3 οθόνες, αφού 3 οθόνες θα έχεις. Ρυθμίζεις αναλύσεις, τρόπο απεικόνισης, κύρια οθόνη, ό,τι γουσταίρνεις!

Drumsick
04-11-2015, 20:05
Φίνα. Κάπως έτσι το φανταζόμουν. Θα τεσταριστεί λοιπόν.
Ένα τελευταίο σχετικά με το καλώδιο. Eπειδή μου χρωστάνε λεφτά από το πλαίσιο, αυτό εδώ (http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv-accessories/audio-video-cables-kalodia/Turbo-X-Cable-Hdmi-1-4-10m.htm) θα'ναι οκ ή καλύτερα να αποφύγω turbo-x?

BLiTzER
04-11-2015, 20:28
Μόνο σε μένα φαίνεται πανάκριβο;

The Good Son
04-11-2015, 21:02
Τόσο έχουν στο πλαίσιο γενικά. Επίσης γι αυτό που ζητάς, δεν νομίζω ότι υπάρχει προβ με το τυρβο-χ.

rat_poison
05-11-2015, 00:22
στο πλαίσιο είναι κλέφτες

http://www.skroutz.gr/s/5096851/Goobay-HDMI-Cable-HDMI-male-HDMI-male-10m-51824.html

http://www.skroutz.gr/s/3194288/Valueline-HDMI-1-4-Cable-HDMI-male-HDMI-male-10m-CABLE-5503-10.html

Drumsick
05-11-2015, 08:41
Το ξέρω μωρέ πως είναι κλέφτες, γι'αυτό και ένα χρόνο τώρα δεν έχω βρει τι να πάρω από'κει για να αξιοποιήσω το πιστωτικό. Θα πάω να δω τι έχουν και σε ασύρματα ποντίκια, και μάλλον θα τσιμπήσω ένα, μαζί με το καλώδιο, για να τελειώνω μια και καλή με το πλαίσιο.
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες!

SpiritCrusher
11-11-2015, 21:14
Αν κάποιος έχει ελληνικά proofing tools για Office 2010 ας στείλει ένα πμ.

Drumsick
15-11-2015, 13:25
Ένα τελευταίο σχετικά με το καλώδιο. Eπειδή μου χρωστάνε λεφτά από το πλαίσιο, αυτό εδώ (http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv-accessories/audio-video-cables-kalodia/Turbo-X-Cable-Hdmi-1-4-10m.htm) θα'ναι οκ ή καλύτερα να αποφύγω turbo-x?

Για άλλη μια φορά ο κανόνας επιβεβαιώνεται: ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ TURBO-X. Όχι απλά δεν μεταδίδει στην ανάλυση που πρέπει, αλλά σπάει η εικόνα, κουνιέται, σα να κάνει διακοπές. Θα το γυρίσω πίσω και θα τους παρακαλέσω να το ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥΣ.

ypersyntelikos
18-11-2015, 08:43
Παίζει ένα λάπτοπ VAIO του 2009, παλαιούτσικο γενικά αλλά τη δουλειά του την κάνει.

Αυτό λοιπόν το λάπτοπ όταν είχε καεί η κάρτα γραφικών, πήγε πακέτο στο Βέλγιο και γύρισε (εγγύηση VAIO γαρ) και ήλθε πίσω με καινούρια.

Μερικά χρόνια μετά, αυτόν τον καιρό δηλαδή, άρχισε να σβήνει μόνο του λόγω θερμοκρασίας. Ωραία λέω κι εγώ, να το ανοίξω να του βγάλω το πέκουρο που έχει μαζέψει μέσα. Έλα όμως που από τότε που το είχαν ανοίξει οι τύποι στα κεντρικά, 2-3 από τα πολλά βιδάκια που έχει πίσω, έχουν χάσει τελείως τις στροφές τους, και άρα για μένα είναι αδύνατον να το ανοίξω.

Ερώτηση 1: Υπάρχει τρόπος εσωτερικού καθαρισμού χωρίς να χρειάζεται άνοιγμα;
Ερώτηση 2: Ξέρουμε κάνα μάστορα - μαγαζί (μένω Νέα Σμύρνη) έμπιστο και ωραίο που να μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά;

Το λάπτοπ είναι αγορασμένο από τα Public που δε θέλω να τους βλέπω.

Λεκές
10-12-2015, 23:01
GciFHjU2sco

RIOT – Civil Unrest is the highly anticipated real-time strategy game that places the player right in the heart of some of the world’s most fractious riots -Indignados (Spain), Arab Spring (Egypt), Keratea (Greece) and NoTAV (Italy). Already heavily backed on Steam Greenlight, RIOT – Civil Unrest is coming to Steam this summer.

Το τερμάτισαν.

Sotos_The_Tequiler
16-01-2016, 12:22
έχει κάποιος να προτείνει κάποιο δωρεάν web radio widget που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο blogger;;;
Και να μπορεί να προβάλει το όνομα του συγκροτήματος και του τραγουδιού που παίζει κάθε φορά.
Ψάχνω κάτι αντίστοιχο του radiotuna (http://radiotuna.com/OnlineRadioPlayer/Create)

tsimpouklano
18-01-2016, 17:14
Εδώ και κανά μήνα το pc, όταν πάω να κάνω shut down μου βγάζει το θαυμαστικούλι που λέει ότι πρέπει να γίνουν ενημερώσεις. Το κλείνω, ώστε να τις κάνει, αλλά όταν ανοίγει, ενώ στην αρχή λέει πως οι ενημερώσεις εγκαταστάθηκαν με επιτυχία, στη συνέχεια πετάει μήνυμα πως οι ενημέρωσεις απέτυχαν και έτσι -ξανά- όταν πάω να το κλείσω, έχει το θαυμαστικούλι.

http://i.imgur.com/1YmlXVQ.png

Η μαλακία είναι πως -καθώς συνδεόμαι ενσύρματα στο internet- όταν βγάλω το καλώδιο όταν κλείσω το pc, για κάποιον γαμημένο λόγο αυτό ξανανοίγει μοναχό του, είτε σε 5' είτε σε κανά 2ωρο, εντελώς random.

rat_poison
18-01-2016, 17:31
χωρίς να είναι αρκετά τα στοιχεία που έχουμε, θα πρότεινα να απεγκαταστήσεις και να επανεγκαταστήσεις τους driver της κάρτας δικτύου σου
πριν ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία, καλό είναι να κάνεις ένα restore point έτσι ώστε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και χάσεις την πρόσβαση στον ίντερνετ, να μπορείς να επιστρέψεις άμεσα στην προηγούμενη κατάσταση.

αν έχεις ενσωματωμένη κάρτα δικτύου και δεν μπορείς να βρεις το ακριβές μοντέλο που είναι ενσωματωμένο στη motherboard, ένα πρόγραμμα όπως το cpuz θα σε βοηθήσει, τουλάχιστον λέγοντάς σου το μοντέλο της motherboard σου.

αν το πρόβλημα επιμείνει και μετά την επανεγκατάσταση, είναι πιθανόν η κάρτα δικτύου να είναι στα τελευταία της και να ανοιγοκλείνει σε random στιγμές.

OniBocho
23-01-2016, 10:46
S O S ! ! !

Mayday Mayday ! ! ! !

Αρχείο .ods, stop!
Δεν το ανοίγει το Open Office, stop!
Ζητάει αντ' αυτού να κάνει import σε txt, stop!
Αποτέλεσμα του Import να χαθούν τα δεδομένα στα διάφορα spreadsheets και να γίνουν αχταρμάς, κινέζικα και παπάκια σε 1 sheet, stop!
Το σοφό ίντερνετ μιλάει για file corruption, έτσι στα ξεκούδουνα, stop!
Το file recovery του Open Office δεν μπορεί να κάνει τίποτα, stop!
Ξέρουμε κάτι που να βοηθήσει τον δύσμοιρο περιπτερά να ΜΗ ΧΑΣΕΙ λογιστικά αρχεία σχεδόν 6μήνου;

Διάβασα κάπου για αυτό τον τρόπο:

1) load the damaged zip archive in emacs (a text editor) as raw data
2) locate the content.xml section of the archive data
3) pipe the raw data to the "funzip" program, which outputs the unpacked content.xml

Funzip comes with the "unzip" tools and simply unpacks/uncompresses a single zip archive file.

Emacs doesn't do anything special here; it just makes it easier.

I'm not sure this is the only way to do this. Unzip includes some "fix" options that might work. I've used them in some cases but I didn't try it here. Looking at the zip file data, I could see that the (partial) content.xml file was the only useful piece, so I just cut it out an unpacked it.

αλλά δεν κατάφερα να κάνω κάτι, κυρίως γιατί δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω με το Emacs.

rat_poison
23-01-2016, 11:48
δε χρειάζεσαι οπωσδήποτε τον emacs, οποιοσδήποτε text editor αρκεί

εννοεί απλά να ανοίξεις το zip σα να'ταν αρχείο κειμένου.

OniBocho
25-01-2016, 11:46
Δηλώνω υπεύθυνα πως αν είχα εξωσυζυγική σχέση, αυτή θα ήταν ο Σαμπρέλας χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Parasight
03-02-2016, 10:06
http://i.imgur.com/JboxXVk.jpg

03-02-2016, 10:12
εκλεκτός gamer, τα N64 στο pantheon και η παπαροsony στον πάτο

05-02-2016, 22:22
Βοήθεια. Πήρα λάπτοπ φίλου να του κάνω backup/format και τα windows για κάποιο λόγο δεν κάνουν update (ψάχνουν για updates αενάως). Δοκίμασα 2ο φορμάτ και 3ο με άλλα windows, παραμένει το ίδιο πρόβλημα, what do.

τα θέλω τα updates, το option να μην τα εγκαταστήσω δεν υπάρχει

metamelia1
05-02-2016, 23:19
ti thes nat aakaneis

06-02-2016, 10:18
γιατί πρέπει να με ρωτάς μαλακίες αντί να με βοηθάς;! γιατί θέλει windows στα ελληνικά και θέλω να κατεβάσω το language pack. στο μεταξύ δεν κατεβαίνει τίποτα από την microsoft, δοκίμασα να εγκαταστήσω το NET Framework 4.0 κι ούτε αυτό γίνεται, WHAT DO PLS.

OniBocho
06-02-2016, 10:27
Τι Windows είχε και τι του πέρασες; Ξεκίνα από αυτό. Μια καλή ιδέα θα ήταν να περάσεις όποια windows θες να περάσεις, χωρίς το pc να είναι συνδεδεμένο στο internet. Αφού τα περάσεις, έχε κατεβασμένο κάπου το service pack που θέλεις και πέρνα το ή κάνε τα "authentications" που απαιτούνται και κάνε ΜΟΝΟ τα updates που θέλεις από την ΜικροΑπαλή.

Λέω εγώ τώρα, με τις ελάχιστες πληροφορίες που μας έδωκες...

06-02-2016, 10:45
Από Windows 7 Home σε Windows 7 Ultimate. Δεν μπορώ να φανταστώ τι σχέση έχει αυτό που λες. Έχω κάνει φορμάτ σε 10 διαφορετικά λαπτοπ φίλων και πρώτη φορά συμβαίνει αυτό το πράγμα.

OniBocho
06-02-2016, 11:10
Σκέφτηκα πως μπορεί να περνούσες 8.1 ή 10, οπότε και θα είχε μια λογική, μιας και η εγκατάστασή τους διαφοροποιείται λίγο αν την κάνεις offline/online. Εν πάσει περιπτώσει, δεν ξέρω αν παίζει κάτι με τους servers της ΜικροΑπαλής. :/

EDIT:Χωρίς να μας έχεις πει σε ποιο στάδιο συμβαίνει, δοκίμασε λίγο αυτό:

Τρέξε Run... (Windows Key + R) και γράψε services.msc. Δες προσεκτικά τα services που τρέχουν και κάνε δεξί κλικ και ΣΤΟΠ στο windows update service. Χωρίς να κλείσεις αυτό το παράθυρο, βρες τον φάκελο SoftwareDistribution μέσα στο C:Windows και σβήσε τον, πήγαινε πάλι στα services και κάνε start.

Δοκίμασε ξανά να κάνεις update και ενημέρωσε.

06-02-2016, 11:39
Τα ίδια... Τι εννοείς σε ποιο στάδιο συμβαίνει; Το λάπτοπ έχει ολοκαίνουριο windows installation, πατάω check for updates και κάνει checking for updates... για πάντα (σκέψου από χτες το βράδυ το 'χα ανοιχτό να δω αν θα τελειώσει να checking κάποτε, χαχ)

edit: Γενικά δεν κάνει update σε οτιδήποτε της microsoft (π.χ. όπως έγραψα πιο πάνω δεν κατεβαίνει ούτε το NET Framework 4.0 και τώρα που δοκίμασα το Microsoft Security Essentials, γράφει updating κι η μπάρα είναι κολλημένη 2 ώρες χωρίς τελειωμό)