Page 29 of 75 FirstFirst ... 19272829303139 ... LastLast
Results 421 to 435 of 1117

Thread: Αναρχισμός και αντιφάσεις

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Quote Originally Posted by Rwxamhs View Post
    Λες για 1991, με τους 6 νεκρους λιγο μετα τον Τεμπονερα;
    παίζει ... δεν έχω και φοβερή μνήμη ... και μάλλον 1991 μου βγαίνει πιο καλά σε ημερομηνία
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

και για το ιστορικό της Υπόθεσης

10/1/1991: «ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗ». Χαρακτηρίστηκε ως η μαζικότερη επίθεση κατά πολιτών από τις δυνάμεις καταστολής. Την επαύριο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, μικροεπεισόδια στις παρυφές διαδήλωσης στην Αθήνα κατέληξαν σε πολύωρες συγκρούσεις νέων με τα ΜΑΤ. Ενα από τα εκατοντάδες δακρυγόνα που ρίχτηκαν κατά των διαδηλωτών προκάλεσε πυρκαγιά στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα και στο κτίριο του «Κ. Μαρούση». Νεκροί από ασφυξία ανασύρθηκαν ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης κι ένα -αγνώστων στοιχείων- νεαρό άτομο. Παρά την ύπαρξη πλήθους επώνυμων μαρτύρων για τα αίτια της πυρκαγιάς, η υπηρεσιακή ΕΔΕ έκλεισε την υπόθεση κάνοντας λόγο για «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς». Αργότερα, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (3418/1997), η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε βομβιστική ενέργεια και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από τους αναρχικούς είτε σε ρίψη δακρυγόνων με ειδικά τουφέκια από τους αστυνομικούς.
    λινκ

royally fucked animae's Avatar

Quote Originally Posted by KoiliaSamprela View Post
    Quote Originally Posted by freak brother View Post
    inb4 indymedia τις μολοτοφ στην μαρφιν τις ριξαν χρυσαυγιτες για προβοκατσια!
    δεν περίμεναν να κάψουν τράπεζα οι άλλοι και την άφησαν ανοιχτή.

Ούτε δικαιολογώ ούτε χαίρομαι , αλλά καμιά φορά ξέρεις έτσι? το να είσαι προνοητικός δεν είναι και τεράστια σοφία. Και να εξαλείψεις τέτοια κινητοποίηση με 3 νεκρούς είναι σαφώς πιο εύκολο.
    Οι συνομήλικοί μου έχουμε και ένα ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΙΣ να θυμόμαστε, με τις μεγαλύτερες μαθητικές κινητοποιήσεις το 1989 (αν θυμάμαι καλά).

Και ούτε χρειάζεται προβοκάτσια, απλά λίγο παραπάνω πρόκληση
    Tι λες μωρε? Πας καλά?Στέκεις? Καψε την γαμημενη την τράπεζα, αλλά βγάλε τον κόσμο πρώτα έξω. Αν είναι δυνατόν ρε μαλάκα μου. Τι πάει να πει προκληση? Δεν ξέρετε που πάνε τα 4 μου φαίνεται.
    Kill the wise one!

και για το ιστορικό της Υπόθεσης

10/1/1991: «ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗ». Χαρακτηρίστηκε ως η μαζικότερη επίθεση κατά πολιτών από τις δυνάμεις καταστολής. Την επαύριο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, μικροεπεισόδια στις παρυφές διαδήλωσης στην Αθήνα κατέληξαν σε πολύωρες συγκρούσεις νέων με τα ΜΑΤ. Ενα από τα εκατοντάδες δακρυγόνα που ρίχτηκαν κατά των διαδηλωτών προκάλεσε πυρκαγιά στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα και στο κτίριο του «Κ. Μαρούση». Νεκροί από ασφυξία ανασύρθηκαν ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης κι ένα -αγνώστων στοιχείων- νεαρό άτομο. Παρά την ύπαρξη πλήθους επώνυμων μαρτύρων για τα αίτια της πυρκαγιάς, η υπηρεσιακή ΕΔΕ έκλεισε την υπόθεση κάνοντας λόγο για «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς». Αργότερα, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (3418/1997), η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε βομβιστική ενέργεια και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από τους αναρχικούς είτε σε ρίψη δακρυγόνων με ειδικά τουφέκια από τους αστυνομικούς.
    λινκ
    εδώ λένε ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά να βγάλουν τον κόσμο έξω και οι άλλοι τους πετούσαν πέτρες (ένα το κάψανε κιόλας λέει τώρα). Φυσικά και δεν είναι αρκετό για να διαγράψεις μία ολόκληρη κινητοποίηση, φυσικά και είναι αρκετό για να διαγράψεις ένα συγκεκριμένο χώρο.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Senior Member freak brother's Avatar

σιγουρα ειναι απολυτη καθυστερηση να ανοιξεις τραπεζα στην σταδιου τετοια μερα... αλλα .... ΕΛΕΟΣ.
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

Χρήστο από μαρτυρία γνωστού που ήταν μπροστά όταν συνέβη, αυτό είναι ψέμα.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    εδώ λένε ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά να βγάλουν τον κόσμο έξω και οι άλλοι τους πετούσαν πέτρες (ένα το κάψανε κιόλας λέει τώρα). Φυσικά και δεν είναι αρκετό για να διαγράψεις μία ολόκληρη κινητοποίηση, φυσικά και είναι αρκετό για να διαγράψεις ένα συγκεκριμένο χώρο.

Eϊναι τόσο τραγικό, που μπορεί να διαγράψει αυτόματα μια κινητοποίηση. Για τον "χώρο", δεν το συζητάμε καν.
    Δεν είναι θέμα το τι θα πεί ένα "μεσος" ανθρωπος (όπου μέσος, βάλε το "ημιενημερωμένος") ή η κυρά Κούλα, αλλά είναι τόσο τραγικό το γεγονός, που πραγματικά σε κάνει να λες πως έτσι και ξαναβρουν μολοτωφ σε κάποιον, ότι θέλει κρέμασμα. Αν είναι δυνατόν.
    Kill the wise one!

Quote Originally Posted by 12 stars circle your brow View Post
    η αλήθεια είναι ότι όπως δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω την προπαγάνδα των ΜΜΕ έτσι δεν έχω και κανένα λόγο να πιστέψω τη μαρτυρία του φίλου σου, οπότε δε πιστεύω τίποτα μέχρι να βγει κάτι που δε διαψεύδεται, όπως εικόνα μαζί με ήχο ετς. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει όταν χάνεις την εμπιστοσύνη σου σε κάποια πράγματα, ε?
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

E, καλά, λεπτομέρεια δεν είναι έτσι και αλλιώς το αν πετάγανε πέτρες ή όχι?
    Kill the wise one!

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Εύχομαι σε όλα τα γαμώφρικα των εξαρχείων να τους φάει τα σωθικά ο καρκίνος μπαμ μπουμ

Quote Originally Posted by animae View Post
    Quote Originally Posted by freak brother View Post
    inb4 indymedia τις μολοτοφ στην μαρφιν τις ριξαν χρυσαυγιτες για προβοκατσια!
    δεν περίμεναν να κάψουν τράπεζα οι άλλοι και την άφησαν ανοιχτή.

Ούτε δικαιολογώ ούτε χαίρομαι , αλλά καμιά φορά ξέρεις έτσι? το να είσαι προνοητικός δεν είναι και τεράστια σοφία. Και να εξαλείψεις τέτοια κινητοποίηση με 3 νεκρούς είναι σαφώς πιο εύκολο.
    Οι συνομήλικοί μου έχουμε και ένα ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΙΣ να θυμόμαστε, με τις μεγαλύτερες μαθητικές κινητοποιήσεις το 1989 (αν θυμάμαι καλά).

Και ούτε χρειάζεται προβοκάτσια, απλά λίγο παραπάνω πρόκληση
    Tι λες μωρε? Πας καλά?Στέκεις? Καψε την γαμημενη την τράπεζα, αλλά βγάλε τον κόσμο πρώτα έξω. Αν είναι δυνατόν ρε μαλάκα μου. Τι πάει να πει προκληση? Δεν ξέρετε που πάνε τα 4 μου φαίνεται.
    καλά που ξέρεις εσύ λοιπών

Senior Member ~ladykiller~'s Avatar

κλασικά υπάρχουν κ οι απόψεις "εγώ θα το έκανα καλύτερα" ε!?
    ....

satan was a lez

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    η αλήθεια είναι ότι όπως δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω την προπαγάνδα των ΜΜΕ έτσι δεν έχω και κανένα λόγο να πιστέψω τη μαρτυρία του φίλου σου, οπότε δε πιστεύω τίποτα μέχρι να βγει κάτι που δε διαψεύδεται, όπως εικόνα μαζί με ήχο ετς. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει όταν χάνεις την εμπιστοσύνη σου σε κάποια πράγματα, ε?
    Yep, απλά επειδή το έδωσες σαν βέβαιη είδηση και οδηγήθηκες και σε συμπέρασμα στο είπα.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Αφού όλοι ξέρουμε ποιοι έφταιγαν (οι άλλοι), ανεξάρτητα από το χώρο που ανήκει κάποιος, τι το ψάχνετε.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

A όχι, όταν εγώ λέω λένε εννοώ λένε και όταν λέω λέω εννοώ λέω! (πες το φωναχτά αυτό αν είσαι μάγκας)