Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
Το θεμα ειναι, εσυ θα ξαναπηγαινες αν ηξερες πριν πας πως θα ειναι? Η θα επελεγες να κανεις για ενα χρονο κατι αλλο?

αφού κανείς δεν το απάντησε στο φιξξξξξξξξξξξξξξξερ επί της ουσίας και πέρα από οποιαδήποτε συζήτηση περί δικαιωμάτων κτλ (θεωρώ αυτονόητο το γεγονός ότι η θητεία είναι άδικη και άχρηστη):

με δεδομένο ότι υπηρέτησα στα τεθωρακισμένα που θεωρούνται αρκετά εώς πολύ ζόρικο ως όπλο και ότι ήμουν δεα, δηλαδή 1ο 4-5μηνο της θητείας ήταν αρκετά πιο δύσκολο από του μέσου στρατιώτη, το επόμενο 6μηνο ήταν πιο εύκολο και το τελευταίο 6μηνο ήταν δημοσιο-υπαλληλίκι σε βαθμό που αν μου πρόσφεραν τη θέση μόνιμα πιθανώς να καθόμουν, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε μερικά ερωτήματα που τα έχω θέσει κ εγώ στο εαυτό μου, τώρα που απομακρύνθηκε η όλη εμπειρία και μπορώ να τη δω με νηφαλιότητα.
- ήταν όσο δύσκολο περίμενα? όχι
- αποκόμισα θετικά στοιχεία από αυτό το 17μηνο που έχασα από τη ζωή μου δηλαδή έζησα εμπειρίες που με έκαναν "καλύτερο" (όπως βλέπω εγώ τον εαυτό μου) σε βάθος χρόνου? ναι
- μου έμειναν μόνιμα κουσούρια? όχι
- αν είχα την ευκαιρία να ξαναπάω θα το έκανα? με την καμμία
- αν είχα την ευκαιρία να το αποφύγω, αλλά να υπηρετήσω εναλλακτική θητεία τι θα επέλεγα? τη στρατιωτική. αφού θεωρώ το ίδιο άδικη και την εναλλακτική θητεία, θα επέλεγα την πιο σύντομη.
- αν είχα την ευκαιρία να αποφύγω ολότελα οποιαδήποτε μορφή θητείας? αν δε χρειαζόταν να κάνω μαϊμουδιές σίγουρα θα επέλεγα να μην υπηρετήσω