Ζεις σε μια καπιταλιστική κοινωνία, σωστά? μ?
Ωραία. Με καπιταλιστικά δεδομένα θα κρίνεις αντίστοιχα όμως. Όπως και οι αναρχικοί-κομμουνισταί-οτιναναι, δρούν με βάση το ότι βρίσκονται σε μια καπιταλιστική κοινωνία.
Δεν μου φαίνεται ότι διαφωνούμε σε κάτι.
Όπως επίσης και ο n-χρονος αναρχοκομμουστοφασίστας, σκέφτεται την κάθε θεωρία του μέσα από ένα καπιταλιστικό πρίσμα, γιατί με αυτό έχει μεγαλώσει και στο κάτω κάτω ποτέ δεν έχει ζήσει την θεωρία που υποστηρίζει, ώστε να ξέρει το ακριβές σκεπτικό του κάτω από εκείνες τις συνθήκες.Αυτό φυσικά δεν είναι κατηγορία, απλά ένα συμπέρασμα (δικό μου) είναι.
Αν έφερνες λοιπόν μια αναρχική κοινωνία ουρανοκατέβατη, στον Χ γεωγραφικό χώρο, χωρίς κανέναν άλλον να μπορεί να επιρρεάσει τις ισορροπίες της, θα έβλεπες ότι αυτά που σχολιάζεις, δεν θα είχαν καμία σχέση με το τι συμβαίνει εκεί μέσα.
Τι προσφέρω στην συζήτηση? Μάλλον τίποτα, απλά μου φαίνεται ηλίθιο εώς βλακώδες, να κρίνει κάποιος ένα πολιτικό σύστημα που στηρίζεται στην "ηθική", στην αλληλουποστήριξη και γενικά πολλές λέξεις με το αλληλο- μπροστά , από το πως υποστηρίζεται από μια μερίδα που αυτοαποκαλείται αναρχική και δρα μέσα σε μια πραγματικότητα που ουδεμία σχέση έχει με αυτά που υποστηρίζει.
Βέβαια στην τελική από θα την κρίνεις? Στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που έχουμε αυτά τα κριτήρια υπάρχουν. Από την άλλη βεβαια, είναι τραγικό να έχουμε ένα ΠΛΗΡΩΣ αποτυχημένο σύστημα, να το θεωρούμε δεδομένα κακό και η κριτική του να σταματάει εκεί. Ότι είναι δεδομένα κακό. Τα χει κάνει ΟΛΑ μα ΟΛΑ σκατά, αλλά περισσότερη κριτική τρώνε οι κακοί αναρχικοί που σπάνε 29θ343298 τράπεζες, οι κακοί κομμουνισταί που είναι προσκολλημένοι σε ιδέες παλαιότερες από τους δεινόσαυρους και πάει λέγοντας.
Δηλαδή περισσότερο πρόβλημα αποτελούν οι τάδε ιδεολόγοι-σκατολόγοι-πεςοτιθες, από αυτό που γίνεται στην πράξη και έχει ως κυριότερο σκοπό κάτι τυπωμένα χαρτάκια απ ότι τον άνθρωπο? Τέσπα, πολύ ρομαντικός ακούγομαι εδώ πέρα, αλλά μου φαίνεται ότι η συζήτηση γίνεται σε λάθος βάση.