Λοιπόν, εγώ δεν έχω ιδέα από πολιτική και οικονομική θεωρία, είμαι σε μεγάλο βαθμό ανιστόρητος (σε κινηματική και μη ιστορία) και βαριέμαι τις βαριές πολιτικές κουβέντες και τα πολιτικά κείμενα κατά βάση γιατί δεν πιάνω μία απ' όσα λέγονται ή γράφονται εκεί. Παρ' ολ' αυτά, από το παραπάνω κείμενο μπόρεσα να απομονώσω τα εξής σημεία.
- Ο χώρος της αναρχίας συγκροτείται στη βάση του φετιχισμού της βίας (λαικιστί, μπάχαλα) και σε τίποτα ευρύτερο ή βαθύτερο από αυτό.
- Ο αναρχικός χώρος, παρ' ότι τύποις τάσσεται υπέρ των ανοιχτών και οριζόντιων διαδικασιών στην πραγματικότητα όταν έχει τη δυνατότητα αναπαράγει κνίτικες τακτικές αποκλεισμού διαφωνούντων τάσεων.
- Η αλληλεγγύη που ευαγγελίζεται ο εν λόγω χώρος συχνά καταλήγει να μεταφράζεται σε ανοχή σε ο,τι κι αν προέρχεται από τους κόλπους του, χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής και απομόνωσης ατόμων/ομάδων που πέφτουν σε πολιτικά ατοπήματα, όπως επιθέσεις σε ΜΜΜ, σε εκδηλώσεις άλλων πολιτικών χώρων, σε θεατρικές παραστάσεις, σε γκέι πάρτυ κλπ.
- Ο εν λόγω χώρος στοχοποιεί λάθος κοινωνικές ομάδες, αφού εναντιώνεται συλλογικά οποιονδήποτε δεν είναι πολιτικά ενεργός επειδή είναι "μικροαστός", "νοικοκυραίος" και "του καναπέ".
- Η έλλειψη πολιτικής εμβάθυνσης οδηγεί αφενός σε υιοθέτηση συνθημάτων που το περιεχόμενό τους παραπέμπει στον ναζισμό, και αφετέρου στην χρήση συμβόλων όπως ο ήρωας του V for Vendetta.
- Το αμέσως προηγούμενο είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ομάδων όπως οι αυτόνομοι εθνικιστές αφού όταν το πολιτικό περιεχόμενο περιορίζεται σε φρασεολογία ενάντια στους μπάτσους, τους δημοσιογράφους και του κράτους τότε αυτή η φρασεολογία είναι πολύ εύκολο να υιοθετηθεί από τον οποιονδήποτε.
Στα παραπάνω έχω να προσθέσω ότι ο λόγος που ο αναρχικός χώρος απορρίπτει συλλήβδην δημοσιογράφους και μίντια πηγάζει πάλι από τον φετιχισμό της βίας, αφού αν αποδεχόταν τα ΜΜΕ ως μέσο μέσω του οποίου μπορεί να υπάρξει μια σημαντική, ευρεία απεύθυνση τότε θα έπρεπε να πάψουν και τα μπάχαλα αφού επηρεάζουν τον κόσμο αρνητικά ως προς το κίνημα. Έτσι, απορρίπτοντας συνολικά δημοσιογράφους και μίντια και με τον αφορισμό του "έτσι κι αλλιώς τα δικά τους θα πουν" συνεχίζουν ανενόχλητοι το καγκελάκι των 8 και μισή.
Εγώ λέω έτσι είναι τα πράματα, εσείς τι λέτε;