Η άμεση δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι ανούσια στη παρούσα φάση (και μάλλον θα χαρακτηριστεί παράνομη από την ΕΕ). Επειδή η εκκλησία δεν έχει πραγματικά παραγωγικό έργο όσο περνάνε τα χρόνια, με την αύξηση της φορολογίας το μεγαλύτερο ποσοστό της περιουσίας της θα περάσει είτε στο δημόσιο είτε σε άλλους ιδιώτες (και αυτό πρέπει να ελεγχθεί ώστε να μη περάσει σε ιδιωτικούς φορείς που θα φορολογούνται λιγότερο) ώσπου θα φτάσει σε ένα ισοζύγιο με τα όποια έσοδά της που θα τη κρατάει ίσα-ίσα. Είναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Νόμιμα, σταθερά και με ύφος μεταρρύθμισης. Το να λέμε "δήμευση", "καβλόμπατσοι" κτλ είναι λίγο αφελές και παρότι χτυπάει την αντιχριστιανική μου φλέβα, το θεωρώ φασιστική πρακτική.

Τώρα, για τις απολύσεις στο δημόσιο, ΟΚ είναι λίγο καφρίλα. Μήπως να τους σκοτώναμε κιόλας (και τους συνταξιούχους του δημοσίου) ώστε να μην τους φορτωνόταν έπειτα ο ιδιωτικός τομέας; Θα γλυτώναμε και το να τους πληρώσουμε αποζημιώσεις! Και μετέπειτα συντάξεις! Και αυξημένη ανεργία! Μη μας μπαίνουν ιδέες...

Με ρωτάς τι θεωρώ δίκαιο. Δίκαιο θεωρώ να παίρνουν όλοι όσα χρειάζονται στη ζωή τους, όχι περισσότερα, όχι λιγότερα. Και αυτά τα όσα μπορούν εύκολα να μετρηθούν και να μπουν σε ένα πλαίσιο με βάση το πόσα μπορεί να παράγει η μαμά φύση. Εσύ, αν έχεις πληρώσει σε έναν χρόνο όσα ο μέσος Έλληνας σε 20 ζωές τότε παίρνεις υπερβολικά πολλά λεφτά. Μπορεί να ζήσεις μία ΓΑΜΑΤΗ ζωούλα, σε έναν πακτωλό αγαθών τα οποία φυσικά δε μοιράζεσαι -και εμμέσως το παραδέχεσαι- και ταυτόχρονα σε ένα άλλο κράτος παίζουν ξύλο για φαγητό από ανθρωπιστική βοήθεια (από χωράφια που κατέχει εκεί η εταιρία που δουλεύεις εσύ). Στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη γενικότερα, αν θέλουμε να υλοποιήσουμε έναν πραγματικά γαμάτο σοσιαλισμό τύπου Σουηδίας που έχεις εκθειάσει, χρειάζεται να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, το πόσο καταναλώνουμε και να αντιληφθούμε πόσο καταπιέζουμε άλλες χώρες για να ζούμε εμείς γαμάτα. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο των Ελλήνων δηλαδή. Γνέφει σε όλους τους εταίρους ότι κάτι δε κάνουμε καλά. Η έννοια της "sustainability" έχει πεταχτεί από το παράθυρο εδώ και πολλά χρόνια, γι'αυτό άλλωστε και φτάσαμε να χρωστάμε 300+ δις ευρώ. Και η αλληλεγγύη των γενεών εννοείται. Γι'αυτό φτάνουμε να φορτώνουμε στη νέα γενιά (εγώ που είμαι 28 από τώρα το σκέφτομαι αυτό) την υποχρέωση να δουλέψουν το συντομότερο δυνατό και να πληρώνουν τα ταμεία ώστε ΕΓΩ να πάρω σύνταξη ΤΩΡΑ. Αυτοί είμαστε, η όχι και τόσο νέα γενιά, και ντρέπομαι απίστευτα. Τέσπα. Πάω τώρα να δω ράδιο αρβύλα. Μάκια.

@Dragon
Δε μιλάω για τους μουσουλμάνους όπως κατάλαβες. Μιλάω για όλες τις επιχειρήσεις που είχαν μέχρι τώρα απίστευτες φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές. Αν είναι να κάνουμε το ντου στην εκκλησία ας το κάνουμε και σ'αυτούς... αλλά να είμαστε έτοιμοι για το μετέπειτα.