Χρέος Γερμανιας/ΑΕΠ Γερμανιας = 51.5%
Χρέος Γαλλίας/ΑΕΠ Γαλλίας = 49%

Μιλάω για όλους όσους φοροδιαφεύγουν είτε είναι ελεύθεροι επαγκελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις, είτε είναι ιδιοκτήτες καφετεριών που δεν κόβουν αποδείξεις, είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι που κρύβουν καταθέσεις κλπ. Και όπως σου ξαναείπα, ειναι ιρελεβαντ το τι θεωρείς δίκαιο και τι άδικο. Αυτή τη στιγμή ζητάς 50 δις σε 9 μήνες, δηλαδή λευτά που ούτε οι μικροεπενδυτές εχουν να σου δώσουν, ούτε εταιρίες, ουτε τράπεζες (ιδίος οι Γαλλογερμανικές, σε εμπιστεύτικαν και σε δανεισαν στη μέση της κρίσης και εσυ πήρες τα λευτά των καταθετών τους και τα έδωσες στους αγρότες). Οι μόνοι που μπορούν να σε δανείσουν τωρα είναι στην ουσία τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ταμεία της ΕΕ, τα οποία ΔΕΝ εχουν δικαιωμα να πάρουν την σύνταξη του κατώριμου και να την ρισκάρουν, οπότε σου ζητάνε να δείξεις οτι θα μπορέσεις στο μέλλον να επιστρέψεις τα δανεικα.

Και επίσης, εξακολουθείς να μην βλεπεις την ουσία, η οποία είναι οτι τα λευτά τελειώνουν, ακομα και αν σου δανείσουν τα 50 δις που χρειάζεσαι φέτος, δεν υπάρχει περιπτωση να σου δανείσουν αλλα 60 του χρόνου αν δεν δουν το χρεος να μειώνεται, όχι να αυξανεται με μικρότερο ρυθμό. Για να καταλάβεις αυτή τη στιγμή σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ υπάρχουν 12.5 τρις ευρώ. Άλλα είναι στα πορτοφόλια των ευρωπαίων, άλλα είναι στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, άλλα είναι σε λογαριασμούς επιχειρήσεων, άλλα σε κεντρικες τράπεζες ως αποθέματα, το θέμα είναι οτι είναι μόνο 12.5 τρις. Εσυ λοιπόν, θεωρείς φυσιολογικό να χρωστάς το 2% ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΑΜΗΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ?? Δηλαδή θεωρείς φυσιολογικό για κάθε 100 ευρώ που έχει ο ευρωπέος στο πορτοφόλι του ή στο λογαριασμό του, να έχει λαμβάνειν άλλα 2 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ μέσω της σύνταξής του απο την Ελλάδα? Γιατι οι ευρωπαικές τράπεζες σου έχουν δανείσει όσα μπορούσαν, δεν έχουν άλλα, ο μόνος που μπορεί να σε σώσει είναι ο ευρωπαίος ασφαλισμένος, κι εσύ αντί να καταλάβεις τον παραλογισμό του να ζητάς να ρισκάρει τη συνταξη του θεωρείς αδικο το ένα, άδικο το άλλο λες και είναι πρόβλημα του κατώριμου αν δεν εχει μια στο τελος τελος η γαμημένη χώρα σου.

Πραγματικά, σου ξαναλέω, κοντεύουν να μου πέσουν τα μαλιά οταν βλεπω κόσμο με μόρφωση να μιλάει για 50 δις το χρονο λες και ειναι φραγκοδίφραγκα μωρε και ντακς καπως θα βρουμε την ακρη... Έλεος, είναι απλά μαθηματικά... Αν έχεις να προτείνεις κατι "δίκαιο¨ είμαι όλος αυτιά, οταν όμως μου μιλάς για οικονομίες μισου δις ευρώ τη στιγμή που ΜΟΝΟ ΦΕΤΟΣ ζητας τα 100πλάσια έχει άδικο ο μέσος γερμανός να νομίζει οτι τον δουλέβεις?

Πραγματικά, σου είπα πως βλέπει την κατάσταση ο μέσος ευρωπαίος που είναι ο τελευταίος που έχει μείνει για να σου δανείσει τα λευτα που θες, νομίζω οτι είναι η σειρά σου να μου πεις τι στον πούτσο θεωρείς δίκαιο και πως αυτό θα σου φέρει γύρω στα 20 δις τα επόμενα δύο χρόνια και γενικώς τι σκοπεύεις να κάνεις για να μην εχουν ο φρανσουά, ο φριτς και ο κατώριμος τον κίνδυνο να πάρουν σε 10 χρονια μικρότερη σύνταξη αν δανείσουν τα λευτά τους σε εσένα αντί για την μέρκελ.