Ντραγκον παρακολουθω ολο το τοπικ με ενδιαφερον και πριν γραψω κανα 2 πραγματακια λιγο ασχετα με το τοπικ (αλλα πιο σχετικα απο τις πορειες μαλλον), να ζητησω ευγενικα μιας και εδωσες βαση στο ενα ταγκ να δωσεις και στο αλλο? Αυτο με τη στιξη. Δηλαδη οκ εγω μπορει να μην εχω τονους, αλλα χωρις παραγραφους ειναι δυσκολο βρε αδερφε

. Και αφου ειπα αυτο, ηθελα απλα να κανω μια ερωτηξη με καθε καλη προθεση. Εγραψες πριν κανα δυο ποστ κατι για τα "αρνητικα του καπιταλισμου" και με εκανες να διερωτηθω κατι. Προφανως δεν προκειται να υπερασπιστω συνολικα και ακεραια τον καπιταλισμο, γιατι οι ηθικες μου αρχες ταιριαζουν πιο πολυ με αυτες των αναρχικων και των κομμουνιστων, χωρις να θελω ομως να ανηκω σε κανενα πλαισιο. Παρολα αυτα, δεν εχω καταλαβει γιατι αυτο που λες για τις πορειες το θεωρεις πιο "πρακτικο" απο αυτα που σου γραφουν ο Μπαρκας και η Χαβοκαρα. Δηλαδη ποτε ακριβως ειδες αποτελεσματα και αλλαγες στους νομους και στον τροπο που μας κυβερναει ο οποιοσδηποτε μας κυβερναει καθε φορα μετα απο καποια πορεια? Δε θελω να μηδενισω τις πορειες, απλα εχω την απορια αυτη.
Και που κολλαει ο καπιταλισμος θα μου πεις. Ε αντε ας πω. Εδω στο Αμερικα που λετε, δεν ξερω τι δημοσια χρεη και μαλακιες εχουν, τα γραψατε προηγουμενως, αλλα προψες διαβαζα οτι μεσα στο 2010 επηλθε η πρωτη παρουσια κερδους απο τις εταιριες εδω και χρονια (δε βαζω λινκ). Επισης, απο κουβεντες που εχω κανει με διαφορους Αμερικανους, νεαρους και οχι, φαινεται να πιστευουν οτι το καπιταλιστικο συστημα ειναι το καλυτερο συστημα για την οικονομια, αν αυτο εφαρμοζεται σωστα. Και μπορει εγω μεσα στην αφελεια μου να κοντραρω και να συνεχιζω να ισχυριζομαι οτι ολοι θα επρεπε να αμειβονται το ιδιο και να μοιραστει η περιουσια ολου του κοσμου στα 7 δισεκατομμυρια ανθρωπων, αλλα ρε γαμωτο η πραξη τους δικαιωνει *, εστω και μεχρι καποιο βαθμο, παρολο που δεν εφαρμοζεται 100% σωστα το καπιταλιστικο τους συστημα και παιζουν μιζες κτλ οπως παντου σε ολον τον κοσμο που κυβερναται απο ανθρωπους κι οχι απο εξωγηινους. Και μπορει να περασαν λιγα δυσκολα χρονια, μπορει και αρκετες χιλιαδες να εχασαν τα τεραστια σπιτια τους και να επεσαν εξω με τις πιστωτικες τους καρτες μετα την αγορα BMW και τσοντας Τζουλια, και σιγουρα μπορει να εχουν παρα πολλους αστεγους και μεγαλη ανεργια, αλλα πραγματικα σταθηκαν στο υψος τους και τωρα ορθοποδουν παλι, χωρις τεραστιες απωλειες, αν μπορει κανεις να το πει αυτο. Συγκριτικα δηλαδη με ολον τον τριτο κοσμο, την Κινα και τα ασιατικα κρατη που γινεται ο πενταπλασιος χαμος απο φτωχεια και με τριτοδευτερες χωρες της Ευρωπης οπως η Ελλαδα, δεν υπαρχει καν συγκριση δηλαδη, τι συγκριτικα. Και η ερωτηση που ερχεται στο τελος, ειναι μηπως ο καπιταλισμος ειναι οντως καλυτερο συστημα στην εφαρμογη του, εστω κι αν στηριζεται σε κοινωνικες αδικιες? Και ο κομμουνισμος στην θεωρια ειναι πανεμορφος, αλλα για ρωτηστε και διαφορους απο τα πρωην σοβιετικα κρατη και το ανατολικο μπλοκ τι γνωμη εχουν.
Το παραπανω αποτελει απλα διασπαρτες σκεψεις, δεν εχω κρυσταλλωμενη αποψη πανω στο θεμα και ακομα ψαχνω να βρω τι σκατα ειναι καλυτερο για αυτον τον κοσμο που παει απο το κακο στο χειροτερο, σαν σημειωση πριν πεσουν namedroppings και βωμολοχιες να προσθεσω οτι στη θεωρια συμφωνω με τον Αμνιζιακ και σε θεωρια/πραξη με την Χαβοκαρα, μακαρι να μπορουσαν ολοι οι ανθρωποι να κανουν αυτο το πραγμα που εκανε. Και για να τελειωσω, σχετικα με τις πορειες, οκ μαζι σου ρε Δρακοντα, πραγματικα, δεν καταλαβαινω γιατι κανεις απο τους τρεις σας δεν εχει πει ακομα οτι θα μπορουσαμε ΚΑΙ να κανουμε οτι λεει η Χαβοκ ΚΑΙ να πηγαινουμε στις πορειες (και θα προσθεσω κι ενα τελευταιο αν και ειναι αυτονοητο) ΚΑΙ να ψηφιζουμε καποια διαφορετικα ατομα την επομενη φορα. Γιατι στο τελος ρε γμτ βλεπω ενα σωρο ανθρωπους γυρω μου να λενε τα ιδια με σας, και σκανε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με 75% παλι καθε φορα, αυτο πως γενεν?
*δε βαζω τον παραγοντα που ακουει στο ονομα "φονιαδες των λαων" μεσα στην εξισωση γιατι προφανως μιλαμε καθαρα σε οικονομικα πλαισια, δε θα θελα ποτε μα ποτε η πατριδα μου να γινει σαν την Αμερικη στο θεμα πολεμων