Ή είναι ιδέα μου, ή ο Μάιλς βρίσκεται δίπλα στο "πτώμα" του Sayid και το κοιτάει απορημένος που "δεν ακούει" καμιά last thought ή κάτι τέτοιο, και άρα ο Sayid είναι ο ίδιος ο Sayid. Το ότι ο Christian Shephard υπήρξε ο ΚΑΚΟΣ (ή ο Jacob) πανωκάτω το ξέραμε. Η μεγαλύτερη ως τώρα απορία μου παραμένει ο Μαν φρομ Ταλαχάσι, και δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να εξηγηθεί τόσο γρήγορα. Όπως και δεν ξέρω αν έχει τελικά ουσιαστική σημασία που είχαν απαχθεί "αυτοί οι έξι" από τον Linus στο τέλος της δεύτερης season. O ξανθός με τα γυαλιά είναι σίγουρα αδερφός του Μπακούνιν, και σαφώς οι άνθρωποι μετά τη μπόμπα γύρισαν στο 2004 οπότε και καλύφθηκε κάποιο χρόνικό κενό ή απλά δεν μπόρεσαν να γυρίσουν λίγο πιο πίσω. Νομίζω όμως πως αυτό που λέει ο Αμπρούτζι είναι ένα κυρίαρχο σενάριο, πως σήμερα σχεδόν μας έδειξαν το τέλος της σειράς, να ξεμπερδεύουν κιόλας, η Kate θα γλιτώσει, ο Χέρλι θα γυρίσει στο μαγαζί, η Claire θα δώσει το παιδί, ο Jack θα γίνει αλκοολικός όπως καρτερικά περίμενε πέντε σαιζόν, ενώ ο Σώγιερ θα παραμείνει ένας μαλακάκος, α, ο Sayid θα βρει την Νάντια και θα παντρευτούν. Πρέπει να το δω άλλες δύο ή τρεις φορές, αλλά το γενικό σενάριο δεν καταρρίφθηκε σήμερα, απλά δεν έχω καταλάβει τι ψάχνει ο απογοητευμένος, την πηγή; Όχι. Δεν ξέρω ακόμα.
Ο Ρίτσαρντ λέει στην Σαν πως τους είδε να πεθαίνουν όλοι το 1977. Τι είδε στα αλήθεια όμως; Αυτό της Τζουλιέτ με τους καφέδες και τη διπλή ματιά μου άρεσε πολύ