Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
Ναι αλλά με το Κόμμα είσαι για δεν είσαι τελικά;
Τελικά πρέπει να γράψω ΝΑΙ για να μη μείνει καμία αμφιβολία σε κανέναν, έτσι;

Οκ, νο προμπ.

ΝΑΙ.

Quote Originally Posted by Nasum View Post
'Ισως οφ τόπικ η συζήτηση περί ΙΡΑ,αλλά έχω τις εξής απορίες.
α)'Οταν γράφεις για τη δράση του ΙΡΑ μετά τον ΒΠΠ,εννοείς τον ΡΙΡΑ και τις βομβιστικές επιθέσεις όπως π.χ. αυτή στο Μάντσεστερ;
β)Από ποια σκοπιά τείνεις να συμφωνήσεις με την αποκήρυξη της ένοπλης πάλης από τον ίδιο τον ΙΡΑ(κάτι που οδήγησε σε εμφύλιο);To ταβάνι ενός ένοπλου αγώνα είναι ο συμβιβασμός;Γιατί για τα 32 που αγωνίστηκαν,τελικά βολεύτηκαν με τα 26.
γ)Η ένοπλη πάλη δεν αποκηρύσεται μέχρι να θεωρηθεί ή να τη θεωρήσουμε "τρομοκρατία";Οπαδός του Μάικλ Κόλλινς;
α) ΡΙΡΑ;

Ε, ναι. Τις βόμβες, τις απαγωγές και τις εκτελέσεις, *την εκτός νόμου ένοπλη πάλη* εν γένει.

β) Από τη σκοπιά ότι ο πραγματικός επαναστάτης πρέπει να ξέρει πότε είναι καιρός να περάσει από την παράνομη ένοπλη πάλη για την οποία μιλάω από πάνω, στη νόμιμη πάλη με ειρηνικά μέσα, εκμεταλλευόμενος τη μετατροπή των συνθηκών σε επίπεδο αστικοδημοκρατικής εξουσίας σε ΣΧΕΤΙΚΑ ευνοϊκές. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αταλάντευτοι υπέρμαχοι της απελευθέρωσης της Βόρειας Ιρλανδίας (όχι τίποτα τσουτσέκια δηλαδή) θεωρούν ότι το Movement for the Civil Rights στη σύντομη ιστορία του κατάφερε περισσότερα από 50 περίπου χρόνια ένοπλου αγώνα από τον IRA. Μην πας στην περίοδο του ιρλανδικού εμφύλιου. Τότε ο IRA απ' όσο ξέρω στην πλειονότητα των μαχητών του απέρριψε το συμβιβασμό των Κοννολικών (των βρετανόφιλων όπως τους έλεγαν τότε), οδήγησε τη χώρα σε εμφύλιο και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ στην τελική. Μετά τον ΒΠΠ όμως συζητάμε σε αρκετά διαφορετική βάση.

γ) Η ένοπλη πάλη από θέση αρχών προφανώς και δεν αποκηρύσσεται ΠΟΤΕ. Απλά ανάλογα την περίοδο και τις συνθήκες (επαναλαμβάνομαι γαμώ) είτε επιλέγεται χωρίς πολλά πολλά είτε εγκαταλείπεται προσωρινά.

Γιατονοματουθεουκαιτηςπαναγίας όχι δεν είμαι οπαδός του Κόλλινς!