Page 8 of 33 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast
Results 106 to 120 of 483

Thread: Τ Ρ Ο Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α

Δράκος ikonoklast's Avatar

Ναι αλλά με το Κόμμα είσαι για δεν είσαι τελικά;

Senior Member kollaps's Avatar

Dragonlord στηρίζεις και τη φάση με την εφημερίδα "Δρόμος" (ή κάπως έτσι) που θα βγει σε λίγο καιρό; Ξέρεις να πεις τι παίζει με δαύτη; Απ'όσα έχω ακούσει δεν είναι κακή φάση κι αν είναι και Αλαβάνος μέσα θα χει ενδιαφέρον. Μπορεί να μην πετύχει η ανασύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση (;!) αλλά τουλάχιστον θα χει κραξίματα σε ανανεωτικούς και λοξοκοιτάγματα προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ =)

πελοπ/σιακή λέρα attila's Avatar

πολυ μαρεσε η φραση 'μαζικη λαικη τρομοκρατια' που χρησιμοποιηθηκε σε προηγουμενο ποστ

Quote Originally Posted by kollaps View Post
    Dragonlord στηρίζεις και τη φάση με την εφημερίδα "Δρόμος" (ή κάπως έτσι) που θα βγει σε λίγο καιρό; Ξέρεις να πεις τι παίζει με δαύτη; Απ'όσα έχω ακούσει δεν είναι κακή φάση κι αν είναι και Αλαβάνος μέσα θα χει ενδιαφέρον. Μπορεί να μην πετύχει η ανασύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση (;!) αλλά τουλάχιστον θα χει κραξίματα σε ανανεωτικούς και λοξοκοιτάγματα προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ =)
    Χμφρ για το τι παίζει γενικότερα δεν ξέρει κανείς ακριβώς, δηλαδή αν τα παρακολουθήσεις από κοντά βλέπεις ότι παίζουν συντονισμένες κινήσεις για διαχωρισμό συν-σύριζα και μάλλον είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αλλά θα δείξουν οι εξελίξεις. Γενικά παρακολουθώ τη φάση λίγο καχύποπτα, γιατί θα προτιμούσα το όλο θέμα της διγλωσσίας εκ μέρους της ανανεωτικής πτέρυγας να λυθεί μέσα από ένα συνέδριο του συνασπισμού (που το ζητούν σχεδόν όλα τα μέλη του συν) παρά με διασπαστικές κινήσεις. Γενικά τραβάνε το σκοινί και οι 2 μεριές για διάσπαση και είναι μαλακία, ίσως όμως να είναι και η μόνη λύση για να έχουμε ένα σοβαρό κόμμα με ξεκάθαρη αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Θα δείξει. Λογικά πάντως, αν προχωρήσει η διάσπαση σε συν και -ριζα, ναι, θα είμαι με τους τελευταίους.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Rad Child Nasum's Avatar

Quote Originally Posted by deargdoom View Post
    Quote Originally Posted by ikonoklast View Post

Το παλικάρι έχει άβαταρ ένοπλο IRA και γράφει σα κομμουνιστής. Του ζητήθηκε να αυτοπροσδιορίσει την πολιτική του ταυτότητα. Πως λέμε ποιό είναι το αγαπημένο σου maiden; Ε, υπάρχει κόσμος που γουστάρει τον dianno, δεν έχει αμφιβολίες γι' αυτό και κυρίως δε φοβάται να το πει. Τι να κάνουμε τώρα.
    Χαχα, ο ΙΡΑ σας εμπέρδεψε; Βασικά αυτό το πόστερ παρ' όλο που δημιουργήθηκε όντως από τον ΙΡΑ, δεν μένει αποκλειστικά σε όλα όσα συνδέονται κυρίως με τον ΙΡΑ, βλέπε ένοπλο αγώνα στην παρανομία, μαζική λαϊκή τρομοκρατία κτλ. Είναι η ιρλανδική σημαία και το σύνθημα "ο καιρός μας θα έρθει", τα οποία μας πάνε πίσω στον 19ο αιώνα, δεν παραπέμπουν δηλαδή μόνο στον ΙΡΑ, για τη δράση και την τακτική του οποίου άλλωστε μετά τον ΒΠΠ θα μπορούσε να γίνει μπόλικη κουβέντα. Για το γεγονός δε ότι ο ίδιος ο ΙΡΑ αποκήρυξε τελικά την ένοπλη πάλη σ' αυτές τις συνθήκες κάποιοι είμαι σίγουρος ότι θα χαρακτηρίζατε αυτή του στάση ως υποχώρηση ή και προδοσία, αλλά εγώ τείνω (προσοχή στο ρήμα) να πιστέψω ότι μάλλον άργησε υπερβολικά να κάνει αυτό που έπρεπε. Ακόμα κι έτσι βέβαια, αφ' ενός οι συνθήκες στη Βόρειο Ιρλανδία και την Ελλάδα είναι τελείως διαφορετικές ώστε να μιλάει κανείς για την "ίδια" τρομοκρατία και άρα να αντιμετωπίζει και τις δύο περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο, αφ' ετέρου η στάση μας απέναντι στην τρομοκρατία δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αποκηρύσσουμε την ίδια την ένοπλη πάλη - η οποία ήταν και θα είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορεί να έρθει σε πέρας ένα πραγματικά επαναστατικό πολιτικό πρόγραμμα στο "δια ταύτα".
    'Ισως οφ τόπικ η συζήτηση περί ΙΡΑ,αλλά έχω τις εξής απορίες.
    α)'Οταν γράφεις για τη δράση του ΙΡΑ μετά τον ΒΠΠ,εννοείς τον ΡΙΡΑ και τις βομβιστικές επιθέσεις όπως π.χ. αυτή στο Μάντσεστερ;
    β)Από ποια σκοπιά τείνεις να συμφωνήσεις με την αποκήρυξη της ένοπλης πάλης από τον ίδιο τον ΙΡΑ(κάτι που οδήγησε σε εμφύλιο);To ταβάνι ενός ένοπλου αγώνα είναι ο συμβιβασμός;Γιατί για τα 32 που αγωνίστηκαν,τελικά βολεύτηκαν με τα 26.
    γ)Η ένοπλη πάλη δεν αποκηρύσεται μέχρι να θεωρηθεί ή να τη θεωρήσουμε "τρομοκρατία";Οπαδός του Μάικλ Κόλλινς;
    Мама Люба давай, давай, давай

Son of Morrigan deargdoom's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Ναι αλλά με το Κόμμα είσαι για δεν είσαι τελικά;
    Τελικά πρέπει να γράψω ΝΑΙ για να μη μείνει καμία αμφιβολία σε κανέναν, έτσι;

Οκ, νο προμπ.

ΝΑΙ.

Quote Originally Posted by Nasum View Post
    'Ισως οφ τόπικ η συζήτηση περί ΙΡΑ,αλλά έχω τις εξής απορίες.
    α)'Οταν γράφεις για τη δράση του ΙΡΑ μετά τον ΒΠΠ,εννοείς τον ΡΙΡΑ και τις βομβιστικές επιθέσεις όπως π.χ. αυτή στο Μάντσεστερ;
    β)Από ποια σκοπιά τείνεις να συμφωνήσεις με την αποκήρυξη της ένοπλης πάλης από τον ίδιο τον ΙΡΑ(κάτι που οδήγησε σε εμφύλιο);To ταβάνι ενός ένοπλου αγώνα είναι ο συμβιβασμός;Γιατί για τα 32 που αγωνίστηκαν,τελικά βολεύτηκαν με τα 26.
    γ)Η ένοπλη πάλη δεν αποκηρύσεται μέχρι να θεωρηθεί ή να τη θεωρήσουμε "τρομοκρατία";Οπαδός του Μάικλ Κόλλινς;
    α) ΡΙΡΑ;

Ε, ναι. Τις βόμβες, τις απαγωγές και τις εκτελέσεις, *την εκτός νόμου ένοπλη πάλη* εν γένει.

β) Από τη σκοπιά ότι ο πραγματικός επαναστάτης πρέπει να ξέρει πότε είναι καιρός να περάσει από την παράνομη ένοπλη πάλη για την οποία μιλάω από πάνω, στη νόμιμη πάλη με ειρηνικά μέσα, εκμεταλλευόμενος τη μετατροπή των συνθηκών σε επίπεδο αστικοδημοκρατικής εξουσίας σε ΣΧΕΤΙΚΑ ευνοϊκές. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αταλάντευτοι υπέρμαχοι της απελευθέρωσης της Βόρειας Ιρλανδίας (όχι τίποτα τσουτσέκια δηλαδή) θεωρούν ότι το Movement for the Civil Rights στη σύντομη ιστορία του κατάφερε περισσότερα από 50 περίπου χρόνια ένοπλου αγώνα από τον IRA. Μην πας στην περίοδο του ιρλανδικού εμφύλιου. Τότε ο IRA απ' όσο ξέρω στην πλειονότητα των μαχητών του απέρριψε το συμβιβασμό των Κοννολικών (των βρετανόφιλων όπως τους έλεγαν τότε), οδήγησε τη χώρα σε εμφύλιο και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ στην τελική. Μετά τον ΒΠΠ όμως συζητάμε σε αρκετά διαφορετική βάση.

γ) Η ένοπλη πάλη από θέση αρχών προφανώς και δεν αποκηρύσσεται ΠΟΤΕ. Απλά ανάλογα την περίοδο και τις συνθήκες (επαναλαμβάνομαι γαμώ) είτε επιλέγεται χωρίς πολλά πολλά είτε εγκαταλείπεται προσωρινά.

Γιατονοματουθεουκαιτηςπαναγίας όχι δεν είμαι οπαδός του Κόλλινς!
    Why is it the world never remembered the name of Johann Gambolputty de von Ausfern-schplenden-schlitter-crasscrenbon-fried-digger-dangle-dungle-burstein-von-knacker-thrasher-apple-banger-horowitz-ticolensic-grander-knotty-spelltinkle-grandlich-grumblemeyer-spelterwasser-kürstlich-himbleeisen-bahnwagen-gutenabend-bitte-eine-nürnburger-bratwustle-gerspurten-mit-zweimache-luber-hundsfut-gumberaber-shönendanker-kalbsfleisch-mittler-raucher von Hautkopft of Ulm?

nihil pop metamelia3's Avatar

εγω συμπαθω και τους βασκους παντως
    this is radio freedom.

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

θα με εξεπληττε αν δεν

και η τακτικη τους με τη μαυρη λιστα με οσους βασκους δε δινουν λεφτα για τον αγωνα, εξαιρετικη
    Vielen Dank für alles was mal war

Senior Member rage for order's Avatar

για δώσε ίνφο.

μεγαλο αρθρο του 2001 για την περιοχη των Βασκων. Αναφέρει και με μαρτυρίες ότι αν ένας βάσκος επιχειρηματίας (και καταστηματαρχης) δεν πληρωνει "αγωνιστικο φορο" ή ως βιβλιοπώλης έχει στο μαγαζί του λάθος βιβλία, μπαίνει στη μαυρη λιστα. Και δολοφονείται.

Senior Member MaX Payne's Avatar

Quote Originally Posted by deargdoom View Post

Μην πας στην περίοδο του ιρλανδικού εμφύλιου. Τότε ο IRA απ' όσο ξέρω στην πλειονότητα των μαχητών του απέρριψε το συμβιβασμό των Κοννολικών (των βρετανόφιλων όπως τους έλεγαν τότε), οδήγησε τη χώρα σε εμφύλιο και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ στην τελική.
    να ρωτηξω κατι
    στην Β Ιρλανδια οι προτεσταντες που εκαναν κουμαντο δεν αποφασισαν να ειναι μερος της UK?

αποτι καταλαβαινω δεν ηθελαν/θελουν να ελευθερωθουν απο τον IRA
    και εχουν και "τρομοκρατικες" αντιστοιχες του IRA (κατι UVF )
    ποιους στηριζουμε?

Quote Originally Posted by Khalkji View Post
    εγω συμπαθω και τους βασκους παντως
    ΕΤΑ η΄τους βασκους γενικα?
    Σαριεγκι συμπαθεις?

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    μεγαλο αρθρο του 2001 για την περιοχη των Βασκων. Αναφέρει και με μαρτυρίες ότι αν ένας βάσκος επιχειρηματίας (και καταστηματαρχης) δεν πληρωνει "αγωνιστικο φορο" ή ως βιβλιοπώλης έχει στο μαγαζί του λάθος βιβλία, μπαίνει στη μαυρη λιστα. Και δολοφονείται.
    οι ποδοσφαιρόφιλοι να βάλουν στο παράδειγμα τον Λιζαραζού.
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Rad Child Nasum's Avatar

Στη Χώρα των Βάσκων υπήρξαν και υπάρχουν τόσες και τόσες πολιτικοπαραστρατιώτικες οργανώσεις και στο παρελθόν οι αναρχομαρξιστικές παρατάξεις των Βάσκων ήρθαν σε σύγκρουση τις αντίστοιχες ακροδεξιές-εθνικιστικές των "βέρων" Ισπανών ουκ ολίγες φορές.Δηλαδή πραγματικά πως γίνεται να πιστεύετε στην εγκυρότητα ενός άρθρου που απότι μου δίνετε να καταλάβω μιλάει "ΓΕΝΙΚΑ για την τακτική ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ";
    Και μιλάμε για μια χώρα που υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι:Καστιγιάνοι,Γαλιθιάνοι,Καταλωνοί,Αραγονέζοι,Βάσκοι,Ανδαλουσιάνοι κ.ο.κ οι περιοχές των οποίων ως γνωστόν υπάγονται σε ένα μεγάλο κράτος που ονομάζεται Ισπανία αλλά κατά ένα ποσοστό έχουν και αυτόνομη δράση-νομοθεσία.Εξάλλου η Ισπανία πέρασε ίσως τον πιο σφοδρό εμφύλιο της νεότερης ευρωπαικής ιστορίας όπου οι Βάσκοι αυτονομιστές πήραν το μέρος των δημοκρατικών ταξιαρχειών(CNT,POUM κ.ο.κ).Ανάμεσα στις θηριωδίες των φασιστόμουτρων ήταν και η σφαγή της Γκουέρνικα(Ναι,από αυτό το γεγονός εμπνεύστηκε τον γνωστό του πίνακα ο Πικάσο) όπου δολοφονήθηκαν μόνο γυναικόπαιδα και άμαχοι.
    Συνεπώς κρατάει χρόνια αυτή η κωλόνια.Και όσο υπήρξε/υπάρχει αυτό το "χάος" εγώ δεν πρόκειται να πάρω στα σοβαρά ένα άρθρο που γενικεύει τη δράση ενός ολόκληρου λαού.Σίγουρα θα υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα μεθόδων,αλλά ρε παιδιά είναι κακό πράγμα η γενίκευση.
    Мама Люба давай, давай, давай

Senior Member MaX Payne's Avatar

ταχεις μπερδεψει λιγο
    προφανως για την ΕΤΑ θαταν το αρθρο και τις μεθοδους της μη μου συγχιζεσαι
    ποσοι να στηριζουν πια την ΕΤΑ σιγα

Quote Originally Posted by KoiliaSamprela View Post

οι ποδοσφαιρόφιλοι να βάλουν στο παράδειγμα τον Λιζαραζού.
    η' Λιθαράθου οπως θα ελεγε ο Μανολο

για την ΕΤΑ ηταν το παραδειγμα ναι. λαθος μου που δεν το διευκρινισα

Tags for this Thread