Page 54 of 73 FirstFirst ... 444525354555664 ... LastLast
Results 796 to 810 of 1091

Thread: 80ies Underground HEAVY METAL

Senior Member

Quote Originally Posted by Ruthless View Post
    PS: Το ότι ο Ozzy είναι φωνάρα, απλά γελάω. Εντάξει, να λέμε κολλημένες μαλακίες, αλλά με μέτρο. Και σίγουρα δεν καθορίζει ο Ozzy τους Sabbath, όταν έχουν βγει πχ τα Heaven and Hell ή το Tyr. Σα να λες ότι τo Thundersteel δεν είναι Riot(θα το έλεγα ανάποδα αλλά ξέρω πως ο witchkiller προτιμά Speranza και Forrester από τον Moore - πράγμα που εξηγεί γιατί δεν εκτιμά το αμερικάνικο power ).
    Κανείς δεν είπε ότι ο Ozzy είναι φωνάρα ,δεν το αναφέρω σε προηγούμενο post μου, δεν το υπονοώ καν αλλά ο τύπος είναι σημείο αναφοράς ,τι να κάνουμε? Τώρα αν για 'σένα Sabbath είναι το Tyr και το Heaven And Hell απλά να σου πω ότι όλη η μουσική που έδωσε στο metal (σε όλο το metal όμως) το πάτημα να ξεσαλώσει είναι η 70ies περίοδος των Sabbath. Αυτό είναι ιστορικά εξακριβωμένο και το όλο πακέτο περιλαμβάνει και την φωνή μέσα.

Όσο για το Thundersteel τα'χουμε ξαναπέι.Και γαμώ τους δίσκοι ,και γαμώ τα τραγούδια αλλά Restless Breed και Fire Down Under και κλείσαμε. Άσε που ο μισός δίσκος είναι S.a. Slayer στα πιο μελωδικά τους (άρα δεν είναι Riot -πλακίτσα-)

edit:

Witchkiller, μας λες πως όλα τα Tokyo Blade, Angelwitch, Tank, Raven etc στέλνουν μια γιγάντια μπάλα χυσιού στους RIOT και τους πνίγουν?!?
    για ξαναδές καλύτερα το post μου. Αναφέρω δίσκους και όχι σύνολο δισκογραφίας. Μη διαβάζεις ότι να'ναι.............
    Last edited by Witchkiller; 15-01-2010 at 10:13.
    Ευχαριστώ Sabbattack για την προσφορά του στον πολιτισμό ,την κουλτούρα και την ΚΑΛΗ μουσική!

Senior Member Jim Dandy Mangrum's Avatar

Εντάξει, προφανώς πάει περί γούστου πάνω από όλα, αλλά δεν μπορείς να αναιρέσεις το γεγονός ότι στο NWOBHM υπάρχει τρελό μπαστάρδεμα από 1002 μαλακίες που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το heavy metal(από 60s "ροκάκια" μέχρι πανκοκαταστάσεις), όταν στο US power τέτοια πράγματα απλά δεν υφίστανται και είναι πιο καθαρό και ατόφιο, πώς να το κάνουμε δηλαδή;
    kala, otan oi amerikanoi xwnane blues kai 70's prog epirroes sto heavy metal tous, oi perissoteres nwobhm mpantes paizan apla ena kalo epimetallwmeno punk/rock. kai gia na teleiwnoume, sto synolo tou to nwobhm htan pio shmantiko san kinhma para san mousikh poiothta. elaxistes mpantes ekanan kati pragmatika shmantiko kai diaforetiko. dld ena 90% aptis mpantes autes oi Riot to patagan gia plaka katw......
    Anguished eyes of the city of suffering
    Seeking guidance, believing in love
    Some fools who want something for nothing
    Wear the badge of the cowards above...

Senior Member

Quote Originally Posted by Jim Dandy Mangrum View Post
    Εντάξει, προφανώς πάει περί γούστου πάνω από όλα, αλλά δεν μπορείς να αναιρέσεις το γεγονός ότι στο NWOBHM υπάρχει τρελό μπαστάρδεμα από 1002 μαλακίες που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το heavy metal(από 60s "ροκάκια" μέχρι πανκοκαταστάσεις), όταν στο US power τέτοια πράγματα απλά δεν υφίστανται και είναι πιο καθαρό και ατόφιο, πώς να το κάνουμε δηλαδή;
    kala, otan oi amerikanoi xwnane blues kai 70's prog epirroes sto heavy metal tous, oi perissoteres nwobhm mpantes paizan apla ena kalo epimetallwmeno punk/rock. kai gia na teleiwnoume, sto synolo tou to nwobhm htan pio shmantiko san kinhma para san mousikh poiothta. elaxistes mpantes ekanan kati pragmatika shmantiko kai diaforetiko. dld ena 90% aptis mpantes autes oi Riot to patagan gia plaka katw......
    φιλαράκι εμείς οι δύο τα έχουμε ξαναπεί. Κατ'αρχάς και το ότι συγκρίνουμε μία χώρα με μία ήπειρο αυτό εμένα μου λέει πολλά.

Κατά δεύτερον τι πιο σημαντικό ήθελες να κάνουν οι αγγλικές σημαντικές μπάντες στις αρχές των 80ies από το να ορίσουν ,σχεδόν, εξ'ολοκλήρου όλο το metal που θα ακλουθούσε? Όρεξη για πλάκα έχεις πρωί πρωί?
    Ευχαριστώ Sabbattack για την προσφορά του στον πολιτισμό ,την κουλτούρα και την ΚΑΛΗ μουσική!

Mazikeen Krux's Avatar

Νομίζω οτι η συντριπτική πλειοψηφία των bands του NWOBHM δημιουργήθηκαν και δισκογράφησαν περισσότερο για το trend της εποχής και την όλη περιρέουσα κατάσταση γύρω τους και όχι γιατί είχαν κάτι βαθύτερο να εκφράσουν με την μουσική τους.
    Με απλά λόγια, λίγοι ήταν πραγματικοί καλλιτέχνες με πραγματικό ενδιαφέρον στις συνθέσεις και το έργο τους.
    Και μην μου πει κανείς καμμιά κοτσάνα οτι αυτές οι μπάντες στυλοβάτησαν το Heavy Metal γιατί θα πάθω εγκεφαλικό.
    Ηταν ένα trend της εποχής και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός οτι απο την πληθώρα όλων αυτων των συγκροτημάτων, επιπλεύσαν πόσες ? 1 ? 2 ? 3 ?
    I'll bury you in your god's fucked garden

Metal Without Mercy Ruthless's Avatar

Εντάξει ρε witchkiller, τα συγκεκριμένα albums τότε. Τολμούν αυτά τα albums να κάνουν τέτοιο πράμα στους αγαπημένους σου Riot?

Και JDM εγώ δύσκολα βρίσκω αυτά τα blues/70s prog στοιχεία σε κάτι Vicious Rumors, Jag Panzer, Helstar και όλους τους άλλους μεγάλους του US power. Αλλά και να τα βρεις, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι πιο heavy metal από τα αντίστοιχα του NWOBHM. Από την άλλη σου βρίσκω πόσα ροκάκια και πανκιές που τα πλασάρουν ως καθαρό ατόφιο NWOBHM. Πράγμα λογικό, αφού όπως είπα είναι ένα καζάνι που πετάνε πρακτικά ότι έβγαλε η βρετανία στις αρχές του 80.

Τέλος πάντων, για να το κλείσουμε, ας δεχτώ ότι λέει στο τέλος ο witchkiller. Οι βρετανοί το όρισαν(όπως λέμε οι Sabbath το δημιούργησαν), αλλά οι αμερικάνοι το τελειοποίησαν. Πήραν ένα πράγμα Β εθνικής και το βάλαν να σηκώνει τα τσουλού συνεχόμενες χρονιές ένα πράγμα.

ΥΓ: Εγώ μιλάω για US μόνο, δεν βάζω Καναδούς μέσα(είπα τίποτα για Anvil ή Black Knight ή Exciter πουθενά?) πχ. Χώρα vs χώρα είναι.
    Behold the Urkraft - behold the sacred force!
    We strike with the wrath of the rightful
    We wield the invincible puritan blade
    Behold the Fire - behold the Force!
    We command the iron batallions
    In the dawn of this new iron age

Senior Member Jim Dandy Mangrum's Avatar

xaxaxaxaxa
    twra katalaba re witchie giati phres thl etsi tsitwmenos.
    alla egw apla lew oti ennoeitai oti htan poly shmantiko kai e8ese baseis gia to heavy metal apo tote kai meta. apla lew oti htan liges autes oi mpantes pou to kanan shmantiko. oi perissoteres htna gia th fash kai mono opws leei kai o Krux pio panw. eleos dld, eixan dhmiourgh8ei apeires mpantes tote sth bretania. oloi epaizan kai se mia mpanta...lol....edw akoma kai o Cronos egine kallitexnhs!!!!!!!

edit: kala Ruthless, oi Manowar htan xwmenoi sta epika blues kai oi Manilla Road xwmenoi stous atexnous Rush......
    Last edited by Jim Dandy Mangrum; 15-01-2010 at 10:40.
    Anguished eyes of the city of suffering
    Seeking guidance, believing in love
    Some fools who want something for nothing
    Wear the badge of the cowards above...

Senior Member

Quote Originally Posted by Krux View Post
    Νομίζω οτι η συντριπτική πλειοψηφία των bands του NWOBHM δημιουργήθηκαν και δισκογράφησαν περισσότερο για το trend της εποχής και την όλη περιρέουσα κατάσταση γύρω τους και όχι γιατί είχαν κάτι βαθύτερο να εκφράσουν με την μουσική τους.
    Με απλά λόγια, λίγοι ήταν πραγματικοί καλλιτέχνες με πραγματικό ενδιαφέρον στις συνθέσεις και το έργο τους.
    Και μην μου πει κανείς καμμιά κοτσάνα οτι αυτές οι μπάντες στυλοβάτησαν το Heavy Metal γιατί θα πάθω εγκεφαλικό.
    Ηταν ένα trend της εποχής και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός οτι απο την πληθώρα όλων αυτων των συγκροτημάτων, επιπλεύσαν πόσες ? 1 ? 2 ? 3 ?
    Το trent της εποχής στην αγγλία τότε παλικάρι ήταν το disco punk και όχι το να δώσεις νέα πνοή στο 70ies rock ήχο που όλος ο κόσμος τον θεωρούσε "πασέ". Γι'αυτό και οι NWOBHM μπάντες ,οι περισσότερες δηλ ,δισκογραφόύσαν σε ανεξάρτητες εταιρείες ή βγάζαν τις δουλειές τους με δικά τους έξοδα.

Και αν πιστεύεις ότι δεν στυλοβάτησαν το Heavy Metal τότε απλά η αποψή σου είναι λάθος,σεβαστή μεν αλλά λ-ά-θ-ο-ς.............

Εντάξει ρε witchkiller, τα συγκεκριμένα albums τότε. Τολμούν αυτά τα albums να κάνουν τέτοιο πράμα στους αγαπημένους σου Riot?
    μη μου βάζεις δύσκολα. Έχεις βρει το ευαίσθητο σημείο μου (και αυτό είναι μείον μου)

Metal Without Mercy Ruthless's Avatar

Το ξέρω βρε witchkiller, γι'αυτό στο χτυπάω.

Πάντως JDM, το να ακούσω εδώ μέσα πως το Into Glory Ride είναι blues και πως το Crystal Logic είναι 70s prog, για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα.

Εμένα μου ακούγονται σαν επικό heavy metal. Συγκεκριμένα σαν 2 από τα 10 καλύτερα albums που έβγαλε ποτέ αυτή η μουσική.

ΥΓ: Δεν θεωρώ ούτε τους μεν ούτε τους δεν ως US power. Αμερικάνικο heavy metal παίζουν με επικές προεκτάσεις(εδώ και τους Steel Assassin δεν τους θεωρώ US power με την καθαρή έννοια του όρου). Άλλο αυτά και άλλο το Digital Dictator και το Distant Thunder.
    Behold the Urkraft - behold the sacred force!
    We strike with the wrath of the rightful
    We wield the invincible puritan blade
    Behold the Fire - behold the Force!
    We command the iron batallions
    In the dawn of this new iron age

Mazikeen Krux's Avatar

Το heavy metal σαν άκουσμα, σαν ήχος στα αυτία μας μπορεί να ξεπήδησε απο το Μεγάλο Νησί, αλλά αν δεν έδειχναν ενδιαφέρον οι Αμερικάνικες δισκογραφικές για το είδος, ακόμα εκεί θα παρέμενε.

Το οτι σήμερα υπάρχει κόσμος που ακούει metal το οφείλουμε στην Roadrunner, την Metal Blade, την Massacre, την Peaceville κλπ.
    Αν νομίζεις οτι το οφείλουμε στους μακρυμάλληδες νεομέθυσους του Manchester και του Liverpool τότε σεβαστή η άποψη σου αλλα είναι λ-ά-θ-ο-ς.

Senior Member

Το heavy metal σαν άκουσμα, σαν ήχος στα αυτία μας μπορεί να ξεπήδησε απο το Μεγάλο Νησί, αλλά αν δεν έδειχναν ενδιαφέρον οι Αμερικάνικες δισκογραφικές για το είδος, ακόμα εκεί θα παρέμενε.

Το οτι σήμερα υπάρχει κόσμος που ακούει metal το οφείλουμε στην Roadrunner, την Metal Blade, την Massacre, την Peaceville κλπ.
    Αν νομίζεις οτι το οφείλουμε στους μακρυμάλληδες νεομέθυσους του Manchester και του Liverpool τότε σεβαστή η άποψη σου αλλα είναι λ-ά-θ-ο-ς.
    ξαναδιάβασε το post σου. Αναιρείς τον ευατό σου

edit: εαυτό σου

Mazikeen Krux's Avatar

Πως ?

Senior Member

Το heavy metal σαν άκουσμα, σαν ήχος στα αυτία μας μπορεί να ξεπήδησε απο το Μεγάλο Νησί, αλλά .............

................Αν νομίζεις οτι το οφείλουμε στους μακρυμάλληδες νεομέθυσους του Manchester και του Liverpool τότε σεβαστή η άποψη σου αλλα είναι λ-ά-θ-ο-ς.

Mazikeen Krux's Avatar

Μα θα ήμουν ηλίθιος αν υποστήριζα οτι το metal δεν ξεπήδησε απο τας Αγγλιας.

Σημασία για μένα έχει ποιός στηρίζει αυτή τη μουσική ακόμα και σήμερα.

Ποιός δισκογραφεί ακόμα μπάντες.

Ποίος ευθύνεται για το οτι εγω και εσυ έχουμε κάθε μήνα ενα τσούρμο κυκλοφορίες που μπορούμε να ακούσουμε.

Ποιός ευθύνεται για το οτι εγώ και εσύ μπορούμε κάθε μήνα να πηγαίνουμε σε 6-7 συναυλίες.

Παντως σίγουρα οχι οι Αγγλοι.

Senior Member

Μα θα ήμουν ηλίθιος αν υποστήριζα οτι το metal δεν ξεπήδησε απο τας Αγγλιας.

.
    γι'αυτό ακριβώς μιλάω και εγώ. όχι μόνο ξεπήδισε(αρχές 70ies) αλλά και εξελιχθηκε (αρχές 80ies) δίνοντας βάση για τα παρακλάδια του. Τώρα για το υπόλοιπο κομμάτι του post σου......... οι αμερικάνοι σίγουρα πήρανε τον αγγλικό ήχο και τον εξελίξανε, δεν χωρά παραμικρή αμφιβολία πάνω σε αυτό. Μπάντες ultra επιδραστικές από αμερική υπάρχουν αλλά όλα πατήσανε σε αγγλική βάση.

Σήμερα (σε επίπεδο συγροτημάτων),και μιλάω για 00's το old school metal είναι μάλλον ευρωπα'ι'κή υπόθεση. Υπάρχει επιστροφή σε indie καταστάσεις και underground επίπεδο (όποιoς ασχολείται καταλαβαίνει τι θέλω να πω),τα περισσότερα "hot" ονόματα είναι από ευρώπη (Enforcer ,Evile ,Speedtrap, Baphomet's Blood). Αυτά προς απαντησή σου για το ποιος δισκογραφεί (labels και μπάντες). Βέβαια η αμερική έχει Toxic Holocaust ,Municipal Waste...............

Για πες ποιος ευθήνεται για το οτιμπορούμε να πηγαίνουμε σε καμπόσα live γιατί εδώ δεν σε "πιάνω"

Mazikeen Krux's Avatar

Εντάξει δεν μιλάμε σε ίδιο μήκος κύματος και γι'αυτό ευθύνομαι εγω.

Εσύ μιλάς αποκλειστικά για old-school underground metal, ενω εγώ μιλάω για το metal γενικά.