Σ' αυτά που είπε ο μινμιν να συμπληρώσω ότι αντίστοιχη δουλειά έγινε στην Αγγλία την ίδια περίοδο η οποία κατέληξε στην ποικιλία Cheese ή Exodus Cheese, η οποία όμως μην καταφέροντας να αποκτήσει σταθερή παραγωγή σπόρων διακινείται απ' το 70 (ίσως είναι πιο παλιό από το skunk #1) σαν κλώνος. Στις αρχές του 90 επανεφευρέθηκε από Ολλανδούς σαν σπόρος, οι οπαδοί του όμως υποστηρίζουν ότι υπάρχει σημαντική διαφορά με τον αρχικό κλώνο.


Τώρα όσον αφορά το πως παράγονται οι καινούριες ποικιλίες στις μέρες μας, αυτό είναι αντικείμενο έρευνας από μεγάλες ομάδες και χρήσης τελευταίων τεχνολογιών. Πληροφίες για εδώ από Greenhouse Seeds, καθώς είναι η πιο high-tech εταιρεία στο χώρο.