αγαπητε,
καταρχας δεν ειμαι σαβουρογαμης. ουτε καν -ης. οχι οτι θιχτηκα.
επειτα, νομιζω οτι υπαρχει διακριτο οριο μεταξυ των απο κατω οπως τους οριζεις εσυ κι οπως τους οριζω εγω: οχι το οτι ειναι χαμηλομισθοι αλλα οτι εχουν την εξουσια, την οποια τους δινει ενα ψεκαστηρι, ενα γκλοπ, ενα οπλο και μερικα παραθυρακια του νομου. σημαντικοτατο δε, ειναι να τα κινητρα. θελεις αναλυση και σε αυτο; συνπεως ειναι τουλαχιστον ανοητο να ταυτιζεις αυτη την βια με τη βια των διαδηλωτων.
επειτα, οσον αφορα "την εξελιξη", η προσωπικη μου θεση ειναι οτι η μεταβολη καταστασεων απαιτει βιαιη παρεμβαση. προηγουμενως ειπα για βαθμους βιας, οποτε δε θα πω κατι διαφορετικο αν επισημανω οτι οποιαδηποτε σχεδον ενεργεια περιεχει καποιον.
τωρα, απ'οτι καταλαβαινω, το "φταις" κλπ παει στην ανοχη μου; βρισκεις υπαιτιο εμενα (εστω και εν μερει) και προτιμας να το αναφερεις κι οχι τα κινητρα, το πλαισιο δρασης, τις προσωπικες εμπειριες, τα συναισθηματα, την αγανακτηση, την ιδεολογια ή την αντιδραση σε προκλητικη σταση (και θα μπορουσα να συνεχισω) που οπλισαν το χερι του εκαστοτε? σε παρακαλω, μην κανεις παλι αντιπαραβολη με αστυνομικο. η αστυνομια απο τα θεμελια του θεσμου της υποτιθεται πως ειναι υπηρεσια του πολιτη. και πως λογοδοτει σε αυτον.
το μονο που θα ηθελα να τονισθει ειναι οτι ειναι προσωπικη αποψη. δεν παω να σε "προσυλητισω", δεν θα τα καταφερνα αλλωστε. γι αυτο το λογο, να λειπουν οι χαρακτηρισμοι. οσο για τα λαθη μου, εχω πολλα χρονια ακομα (δυνητικα) για να τα ανακαλυψω.