ήλιος καλοκαιρινός.![]()
δεν ξέρω αν το τοπικ είναι εμπνευσμένο από το αντίστοιχο άρθρο του mikeius "Άθεοι! Γαμώ το Χριστό σας!", ούτε ασχολούμαι θεωρητικά με τον αθεϊσμό, ούτε έχω διαβάσει τα ονόματα που παραθέτετε. είμαι άθεος γιατί δε με ενδιαφέρει αν υπάρχει ή όχι "θεός". για να μην επεκταθώ στις θρησκείες - το χριστιανισμό δηλαδή, γιατί για τις υπόλοιπες δε γνωρίζω αρκετά πράγματα - όπου εκεί μπορείς εύκολα να αποδείξεις τις μπαρούφες που πλασάρουν, ειδικά κάποιες νεο-αμερικάνικες παραλλαγές του χριστιανισμού.
Rock or Nothing
ωραια τα λεει ο κοκκινοφασιστας.
this is radio freedom.
κάτι τέτοιο;
Vielen Dank für alles was mal war
Εκεί που κάνει λάθος ο ικόνοκλαστ και ο φαεναμαλάκας, είναι πως ο Dawkins, η λοιπή τρελοπαρέα και τα γιουτομπ βίντεος δε ξεπετάχτηκαν έτσι στο ξαφνικά επειδή μια μέρα αποφασίσαμε οι άθεοι πως είμαστε γαμάτοι και γουστάρουμε τα φώτα της ιντερνετικιάς δημοσιότητας, ούτε είναι τυχαίο πως οι γιουτουμπάδες προέρχονται από δύο συγκεκριμένες χώρες, ΗΠΑ και Αγγλία, εκεί ακριβώς όπου υπάρχει η έντονη ανάγκη να ακουστούν οι απόψεις μας για μια secular society, εν όψει προβλημάτων όπως η πίεση στο Texas Board of Education να συμπεριληφθεί το intelligent design στο cirriculum των δημόσιων σχολείων, κλπ.
No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.
deggial συμφωνώ αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι όσο απίστευτος επιστήμονας είναι o dawkins όταν ασχολείται με την πολιτική τα σκατώνει διότι δεν μπορεί να μου λέει ότι ο η αμερική κάνει πόλεμο στους άραβες για το χριστιανισμό και οι άραβες με τη σειρά τους για το κοράνι.
Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".
ασημούλη έλα λέμε απο το άλλο θρεντ
δώσε λινκ του θρεντ ρε όχι του ποστ.
εντιτ: οκ
Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".
H "αντικαπιταλιστική συμμαχία" ήταν ένα εγχείρημα του ΣΕΚ πολύ πριν το ΕΝΑΝΤΙΑ. Δεν ήμουν φαν, όχι, τότε ψήφιζα ΣΥΝ, λολ. Φαντάζομαι εννοείς το ευρύτερο αντικαπιταλιστικό μέτωπο.
Ο αντικαπιταλισμός που αναφέρω απο μόνος του σαν πολιτική στάση είναι κλαιν, αν δήλωνα αντικαπιταλιστής τότε θα υπήρχε όντως αντίφαση. Το αντικαπιταλιστικό μέτωπο όμως (το ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένα τρέχον πχ) είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση. Σαν μαρξιστής δεν στέκεσαι μόνο στο να εναντιωθείς στον καπιταλισμό αλλά στηρίζεις συγκεκριμένα πράγματα με θετικό προσδιορισμό, την σοσιαλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική προοπτική πιο συγκεκριμένα. Σαν λενινιστής έχεις και πιο συγκεκριμένη άποψη στο πως θα τα πετύχεις, δεν μπορείς απλώς να καλέις τους πάντες να συντάσσονται με το όποιο πολιτικό σου πρόγραμμα. Τα ευρύτερα μέτωπα λοιπόν είναι ένας τέτοιος τρόπος. Μπορείς να παραμένεις κομμουνιστής και ταυτόχρονα να δρας μέσα απο μετωπικές συμμαχίες με πιο μινιμαλ προτάγματα, ένα αντικαπιταλιστικό μέτωπο είναι τέτοιο.
εδιτ: δεν είχα δει το φαεναμαλάκα, αλήθειες θα λέει.
Last edited by ikonoklast; 30-11-2009 at 14:59.
Ο αγνωστικιστής "σκέτο" είναι μόνο η πρώτη παράγραφος/πρότασή σου. Από εκεί και πέρα μπορεί κάποιος να είναι αγνωστικιστής σκέτο, αγνωστικιστής άθεος, αγνωστικιστής θεϊστής, μέχρι και αγνωστικιστής χριστιανός/βουδιστής (δηλαδή δεν αποδέχεται πλήρως την αντίστοιχη θρησκεία αλλά τη θεωρεί σε μεγάλο βαθμό σωστή) κτλ. Τσεκ και την wikipedia που λέει κάποια γενικά: http://en.wikipedia.org/wiki/Agnosticism edit: My point είναι ότι ο άθεος -λόγω της απόρριψης που ανέφερες κι εσύ- έχει κατηγορηματικά "πίστη" στο ότι δεν υπάρχει θεός.
συνοπτικά:
αγνωστικιστής: "Δεν ξέρω"
αγνωστικιστής άθεος: "Δεν ξέρω, αλλά μάλλον δεν υπάρχει θεός/ανώτερο ον"
αγνωστικιστής θεϊστής: "Δεν ξέρω, αλλά μάλλον υπάρχει θεός/ανώτερο ον"
άθεος: "Δεν υπάρχει θεός/ανώτερο ον"
bonus: άθρησκος: "Δε με νοιάζει!"
Last edited by Rattlehead; 30-11-2009 at 17:25.
Λολ, με το "αντικαπιταλιστική συμμαχία" εννοούσα ανταρσύα, τελικά είναι αντικαπιταλιστική (αριστερή) συνεργασία (για την ανατροπή). Έπρεπε να το φανταστώ ότι θα υπήρχε και "αντικαπιταλιστική συμμαχία" σκέτο πάντως, λάθος μου.
Τέσπα, το νόημα είναι ότι το να λες "σκατά στους άθεους" είναι σα να λέει κάποιος "σκατά στους αντικαπιταλιστές". Γιατί και ως άθεος μπορείς να επιδιώκεις περισσότερα και θετικότερα πράγματα από το "να καούν όλες οι εκκλησίες" (που δεν ξέρω αν είναι καν αίτημα των περισσότερων άθεων αλλά τέσπα). Πχ το να μη γίνονται διακρίσεις με βάση τη θρησκεία ΕΙΝΑΙ κάτι θετικό. Κακώς βλέπεις μόνο στο δικό σου χώρο δράσης και θετικά. Ο αντικαπνιστής δε ζητάει το κυνήγι των καπνιστών, ζητάει την προστασία των μη καπνιστών. Δεν υπάρχει σκέτη αντίθεση, εκτός αν είσαι καθυστερημένος, "αδερφέ εγώ να εξαφανιστεί ο καπιταλισμός/θρησκεία/τσιγάρο θέλω, μετά θα τη βρούμε την άκρη", το οποίο όμως δεν είναι πρόβλημα του αντικαπιταλισμού/αθεϊσμού/αντικαπνισμού (wat) αλλά πρόβλημα βλακείας. Συμπέρασμα, thread=fail
Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;