Ο George Carlin είναι ένας απο τους σημαντικότερους ανθρώπους στον κόσμο, another dead hero κλπ. Λέει αποκλειστικά αλήθειες, δεν θα στον συνιστούσα όμως ποτέ να τον χρησιμοποιείς σαν αυθεντία. Αφ' ενός γιατί είναι κωμικός, αφετέρου (και κυρίως) γιατί αν πάει έτσι τότε σε οποιαδήποτε συζήτηση που έγω πχ έχω με κάποιον νεοφιλελεύθερο πασόκο θα μπορώ να εκσφενδονίζω τον carlin να τσακίζει τον αμερικάνικο καπιταλισμό με αμιγώς ταξική ανάλυση ή να κάνει να κατουριέται κάθε ιδεολόγος της ελεύθερης αγοράς και της "ελευθερίας επιλογών" στο σύστημα αυτό το υπέροχο. Κατακλείδα: ο carlin παραείναι επικίνδυνος, ξανασκέψου το.
Στο διαταύτα, religion is bullshit. Αλήθεια; Φοβερό. Για να μην μου το πει κι άλλος, δεν είμαι απλά άθεος, δεν είμαι ιδεαλιστής, είμαι υλιστής που είναι καλύτερο. Και εκεί είναι και το ζήτημα που θέλω να θίξω. Πιστεύω ότι: Σε όλες τις ανεπτυγμένες περιοχές του κόσμου -πλην της πουτάνας αμερικής- μια μινιμουμ υγιώς ανεπτυγμένη προσωπικότητα αμφισβητεί στα σοβαρά τον θεό στα 12 της χρόνια, στα 16 είναι πολεμικά άθεος (πχ αντιχριστιανός) και στα 18 κλείνει οφίσιαλ μαζί με την εφηβεία του και έναν κύκλο πρώιμης αμφισβήτησης των πραγμάτων γύρω της, πάει για άλλα. Με άλλα λόγια ο αντιθεϊσμός όπως ο αντιφασισμός, ο αντιρατσισμός, ο αντικαπιταλισμός, ο αντιεξουσιασμός, ο αντισεξισμός, ο αντιαντισμός και οποιαδήποτε κοινωνικοπολιτική στάση δεν ολοκληρώνεται πιο πάνω απο το να δηλώσεις την έμπρακτη αντίθεση σου σε κάτι -οτιδήποτε- κακό, είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να περάσεις στη ζωή σου, δεν είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να μείνεις για πάντα. Αν είσαι πάνω απο 18 το να δηλώνεις ΑΘΕΟΣ και αυτό να είναι η "στάση ζωής" σου σημαίνει ότι έμαθες να την παίζεις και είσαι χαρούμενος γι' αυτό. Ο κόσμος όμως δεν χρειάζεται άλλους youtube και blogspot warriors για να εξουδετερώσουν τις θρησκείες όλου του κόσμου, δεν χρειάζεται άλλους πούστηδες οπαδίσκους του dawkins, δεν χρειάζεται άλλους πολέμιους του ευφυούς σχεδιασμού. Ή τουλάχιστον δεν χρειάζεται μόνο αυτό, χρειάζεται περισσότερα πράγματα, χρειάζεται μάλλον μια ΘΕΤΙΚΗ αντιμετώπιση των πραγμάτων. Όχι όπως η αμιτα μοσιον. Όπως οι επιστήμες και όπως η θέση και όχι η αντίθεση. Με άλλα λόγια, είσαστε άθεοι, μπράβο σας. Σκάστε τώρα, πάμε παρακάτω.